|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
jak na razie to nawet w menu na stroie KFC ich znaleźć nie mogę
![]() EDIT: to nie w KFC tylko w Pizza Hut ![]() proszę przepis: http://przekaskinaimpreze.pl/rollsy-z-szynka-i-serem/ ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- ja nie De, ale wg mnie chodziło o gołąbki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-26 o 16:10 |
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a wiecie co mi sie dzieje?swedzi mnie skora,kolejna dolegliwosc ciazowa? no makabra jeszcze tego mi brakowalo...podobno to p[rzez ucisk na watrobe?macie tak? ja z lena nie mialam nic takiego..ogolnie ta ciaza to ciagle infekcje,mdlosci itd...
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3035 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na zakupach i taką miałam chcicę na słodkie, że połowę wózka zawaliłam słodyczami i chipsami
Jak mi ktoś zajrzał do wózka to pomyślał, że ogłupiałam. No ale będe miała na dłużej... po porodzie nie zjem to teraz sobie nie żałuję Tym bardziej, że na wadze tego nie widać hyhyhyhyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i ciągle chodzę w jednych spodniach bo mam jedne ciążowe i do tego ciągle za duże są na mnie i mi opadają na tyłku, a w zywkłe jeansy się już nie mieszczę... a po domu wiadomo - w dresie :P No a kurtek nie zapinam, na szczęście pogoda jeszcze w miarę to nie marznę, gorzej jak zima przyjdzie. brakuje mi tu.... SEXU!
|
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Trochę Was poczytałam, ale nie mam już czasu niestety, uciekam na warsztaty z bezpiecznego malucha i zamierzam wrócić tu z fotelikiem
![]() Jak będzie bardzo nudno, to poczytam sobie Was z telefonu. Do wieczora mamuśki. |
|
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jadłam te rollsy, pyszne były. Muszę zrobić je w domu, na szybką kolacyjkę. A wiecie co... przyznam Wam się :P Wczoraj wracając z SR podjechałam do McDrive, a potem pędziłam jak szalona do domu żeby się nawpychać frytek i mcnuggetsów które kupiłam :P Zaczęłam już na przejeździe kolejowym bo akurat był zamknięty
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-09-26 o 16:22 |
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Po pierwsze powiedz na wizycie , to sprawdza czy to nie cholestaza - przy niej swedza dlonie I stopy - mnie nie swedzialy. wapno do picia I kapiele w Oilatum dla dzieci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3040 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliczne te rzeczy ![]() Akurat tak się złożyło że jedna położna ze szpitala pracuje u mojego lekarza w recepcji i poszłam do niej i pytałam kiedy mam się zgłosić i czy muszę odwołać tą dzisiejszą wizytę. Powiedziała mi że zapisze sobie moje nazwisko że ja mam się niczym nie martwić bo ona to załatwi za mnie i mnie wykreśli Cytat:
![]() A brzuch masz już spory ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() nadrobiłam więc teraz mogę napisać co u mnie ![]() Zostałam sama w domu i szaleję Pranie, prasowanie, sprzątanie Pogoda taka że najlepiej by było się położyć i przespać ale czasu brak bo ciągle coś nowego sobie wymyślam do roboty ![]() Mam pytanie do doświadczonych mamuś. Była u mnie położna, pytała co ile moje dziecko je mówię jej że co 3-4 godziny (czasem się zdarza że częściej) a ta mnie straszyć zaczęła że powinien jeść co 1-2 godziny, czy rzeczywiście powinnam się martwić że mało je ? Wydawało mi się że dobrze zajmuje się moim dzieckiem, jak widzę że mlaska i szuka cyca to mu go nadstawiam a nie raz nawet podczas snu staram się go wybudzać i dawać jeść żeby głodny nie był Zgłupiałam totalnie. Co ile taki maluszek powinien jeść ? Bo naprawdę wpadłam w panikę
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
ale Trele nie uprawia sexu przez TŻ'ta
Cytat:
i wrap'a z kurczakiem grillowanym z sosem miodowo- musztardowym
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe
![]() domii-spokojnie.Jak ci maly nie placze to sie najada. Moja nie kazala karmic czesciej niz co 2-2,5 godziny.Bo swieze mleko dostaje sie do nadtrawionego i moze to powodowac bole brzuszka. |
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
2 dni szudrałam się jak głupia tak mnie skóra swędziała.. dziś już jest troszkę lepiej
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszecie co zjadłyście, ja nawet nie jestem w stanie wymienić co zjadłam od rana i w sumie na razie przestałam, bo już nic nie znalazłam więcej, na co bym miała smaka
|
|
#3049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chociaz pary z ust o tym strachu przy TŻcie nie puść, bo jak się terazteraz dla odmiany wystraszy, że Majka może Was przyłapac, to już uschniesz na nic Cytat:
|
||
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
narobiłyście mi ochoty na pizze hut i kfc
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
całkiem dobry
ja to ostatnio mam fazę na kisiele te z kubka tylko muszę sobie zapas zrobić ![]() chyba muszę buty jesienne wyciągnąć z kartonu a bratowa mi takie fajne botki na obcasie przyniosła od siebie z ciucha
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-26 o 16:42 |
|
|
|
#3052 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
litości..
|
|||
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
też je bardzo lubię, a jeszcze bardziej, jak zachciało mi się bardziej płynnego i zalałam go większą ilością wody, niż piszą na opakowaniu, taki dla mnie jeszcze lepszy
|
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uspokoiłyście mnie bo wystraszyłam się że może coś z nim nie tak i przez to nie chce jeść co 2 godziny tak jak radziła położnaNarobiłyście mi smaka na kisiel ![]() Zaraz wyślę TŻta do kuchni niech mi zrobi ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- W ogóle to położna jeszcze powiedziała że mam się nacieszyć tym że jest taki grzeczny teraz bo jest wcześniakiem i jest w pełni nie rozwinięty dlatego jest spokojny a jak dojdzie do terminu porodu który był przewidywany to dopiero zaczną się nieprzespane noce itd Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-26 o 16:46 |
||
|
|
|
#3056 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jej aura dzisiejszego dnia nie sprzyjała
|
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co za baba, a moze ma taką naturę że będzie grzeczny
||
|
|
|
#3059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lineczka można kisiel taki zwykły (nie ten "ekspresowy") i budyń (byleby nie czekoladowy )
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"! Najpiękniejsze słowa świata: "Idę na zakupy" Nie mam żadnych dziwactw! To są "special effects"! Kobiety powinny wyglądać jak kobiety, a nie wytapetowane kości! Przebaczyć i zapomnieć? Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera! My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej - na miotle! To nie jest żaden tłuszcz! To "erotyczna powierzchnia użytkowa"! Gdy Bóg stworzył mężczyznę, obiecał, że idealnego faceta będzie można spotkać na każdym rogu....a potem uczynił ziemię okrągłą ? Na moim nagrobku niech będzie napis: "Co się głupio gapisz? Też bym wolała leżeć teraz na plaży!" Tak tak...my kobiety jesteśmy bowiem jedyne w swoim rodzaju... Prześlij tę wiadomość do fajnych dziewczyn, a wtedy.... jak zwykle...nic się nie wydarzy ale przynajmniej je rozśmieszysz

?

KCIUKI DLA ANI 

i wrap'a z kurczakiem grillowanym z sosem miodowo- musztardowym