|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Z tego co pamietam:
- kombinezon jednoczesciowy na ta zime, mysle ze to najwygodniejsza opcja dla wszystkich ale jeszcze nie kupilam, ciagle nie wiem jaki rozmiar.. - despa - dzieki za linka, przejrze z kompa bo z tel ciezko - oldzinx - podaj linka skad zamawialas - luna - dobre z troszke mniejszym Kamilkiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Nadrabiam tylko dlatego że cały czas klepie Kamilka po pupci, właśnie przestałam żeby napisać i już jękoli
no ale jego pora ![]() haha no tak ![]() właśnie sprawdzałam tą pozycje i mały ma głowę w powietrzu a nogi na mojej szyi więc średnio wygodnie, zresztą i tak robi wtedy brzuszki zamiast leżeć chciałam cyknąć zdjęcie ale aparat mi się rozładował ![]() Cytat:
Cytat:
czy mycie naczyń itp. a na noc i tak przewoże łóżeczko bliżej naszego łóżka więc mi obojętne. Ale fakt lubie mieć go przy sobie więc pewnie przeprowadzę go jak będzie miał jakiś rok teraz chyba zrobie mu tylko kącik gdzie będę dawać łóżeczko na jego sen ![]() Ja kremu używam nivea na każdą pogodę, w marcu/kwietniu smarowałam, pozniej BD na słońce a teraz niczym bo jeszcze nie jest tak zimno. Dziś chyba posmaruje bo wietrznie jest bardzo |
||
|
|
|
#1563 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i co Karol pływa zapewne? ![]() ![]() Cytat:
dołączam się do życzeń Cytat:
ładnie rośnieCytat:
![]() Cytat:
za czołgiDzieńdoberek ![]() U nas również szaro, buro i ponuro a do tego leje od rana, buuu... Z tego wszystkiego nic mi się nie chce i zamiast prasować albo coś innego robić siedzę przy kompie no i jak dziecię wstanie to po robocie...
|
||||||
|
|
|
#1564 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Zazdroszczę, heh u nas w nocy 3 karmienia, a 4te ostatnie o 5 rano
![]() Cytat:
za nowe umiejętnościNo to dziewczyny pełna mobilizacja i szukamy. Cena ok. 450złJak narazie mój typ to CHICCO X-PACE 9-18 (był jeszcze MaxiCosi ale za krótkie oparcie jak dla nas). Szukamy przede wszystkim sprawdzonego, bezpiecznego i żeby miał testy i atesty Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
mam to samo, tyle ze nawet jak słonce świeci. TZ z pracy wróci i będzie marudził ze obiad jeszcze nie gotowy... Agateczka z Kielc jesteś? Pytam bo potrzebna mi sprawdzona pielęgniarka/położna środowiskowa co do mamuś przychodzi o porodzie.
|
|
#1565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(chyba mnie pogielo ! )Cytat:
wiem ze to hunterow sa ocieplacze ale nie mam wiec nie wiem jak sie sprawuja co do kombinezonu to dobrze jak jako calosc maja i na stopki i na raczki ocieplacze(lepiej jako calosc niz jako dopinane . dobrze tez jak niema "kicika"-futerka wkol kaptura - bo dzieciom wchodzi to do ust-memlaja to itp. ![]() kazdy . i ten pierwszy fotelik bodajze od 0-9 (roszek), i ten nastepny 9-18 chyba (nina ) i ten ostatni 18 -36 ? (kuba).niepamietam dokladnie przedzialu wagowego ale wszystko bedzie na pewno na str.maxi cosi .Cytat:
Cytat:
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no już mi leży prasowanie kilka ładnych dni i się nie zrobiło![]() Nie z Kielc a z okolic, może anika ci pomoże A to ty skąd że pytasz?
|
|
|
|
|
#1567 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzieki, sprawdziłam już i za mały będzie dla nas ten model co chciałam. Cytat:
W Kielcach 5 lat mieszkałam (studia) a pochodze z okolic Staszowa (ok. 60km od Ck). Teraz na Podkarpacie wyemigrowałam
|
|
#1568 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Leje. Szaro i ponuro. Dobrze, że korzystaliśmy w ostatnie dni ze spacerów ![]() Aaaaaa... ![]() za hematologa! I szybkie załatwienie!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyłączam się do życzeń!!! Cytat:
), wczoraj byłam w Rossmannie, chciałam kupiś marchewkę,ale nie było prawie żadnych słoiczków... (niektóre obiadki tylko zostały). Jakieś problemy magazynowe podobno. Na razie więc nie mam nic, może za tydzień będziemy próbować Nawet łyżeczki jeszcze nie mam, pisałam wyżej, dopiero zamawiam na Allegro ![]() A Ty już się przymierzasz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krzyś dostał, jeszcze w ciąży byłam. I takie duuuuże były, jeden przymierzyłam ostatnio - ten najmniejszy jest w sam raz, czyli reszta trochę za duża, na zimę jak znalazł Niektóre mają osobne rękawiczki/buciki (tak jakby na sznurkach), inne to całość chyba... Nie pamiętam dokładnie, w szafie są, teraz nie będę hałasować, bo Krzyś ma drzemkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) wymagane. No chyba, że -15*C, to bym się nie odważyła ![]() I co to ja jeszcze miałam... A! Pokój dla dziecka. U nas ten "problem" odpada - mamy jeden pokój. Krzyś chcąc nie chcąc jest zmuszony spać z nami w pokoju (śpi od początku w swoim łóżeczku - bez problemu, ale biorę Go często do naszego łóżka, jak tż wychodzi do pracy po 6 rano, a Krzyś akurat budzi się na 1. jedzenie - i tu jeszcze dosypiamy ).Dziś akurat jadł o 3.30, a potem spał do 8.30 u siebie (a ja u siebie ).
|
|
#1569 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka,
Cytat:
Ale za to książki czyta. Cytat:
![]() Cytat:
) i dostał kataru. Marudny bardziej nie jest.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
chłop jak dąb ![]() Dziś zaglądałam w buźkę, już widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie tylko emu - cieplutkie, nie przemakają, nie są śliskie. Idealne buty na zimę.
|
|
#1570 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nowe umiejetnosci---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Moderna mam jeszcze do ciebie pytanie co to jest "Eisendiphosphat" znalazłam że coś z żelazem? mam 3 słoiczki firmy Bebivita z Niemiec i tam w składzie coś takiego ? nie bardzo mi sie to podoba ;/
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
Oldzinx, ja jestem z Kielc, widziałam już wcześniej, że pytasz, ale niestety nie mam nikogo sprawdzonego, u mnie po porodzie była 2 razy położna z przychodni, do której zapisałam małego (pierwszy raz pofatygowała się chyba z 5 tygodni po porodzie), ale szału nie było z tą wizytą, także niestety nie mogę pomóc.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze ptaszysko powie cos wiecej, jako chemik W necie pisze, ze w naturze moze wystepowac jako wiwianit, czyli wyglada na to, ze to dosc naturalny zwiazek chemiczny . Dragusia wyslalam zapytanie do Bebivity, moze odpisza
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-26 o 14:07 |
|
|
|
|
#1573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
my po szczepieniu wazymy 8600 67,5 cm
płaczu była co nie miara i KArol wcale nie chciał siedziec tylko łapał mnie za bluzke podciągał sie i wstawał i łapał mnie za szyje zeby go wziąć na ręce ale już po mamy sie zgłosić ok 11 miesiaca na kontrole wazenie mierzenie i po 13 mieciacu na szczepieniedołączam się Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie aż tak sprytny nie jest hehe ale nie płakał widać ze mu się podobało w wodzie ale taty ani na chwile nie chiał się puścićCytat:
Cytat:
|
|
#1574 |
|
Rozeznanie
|
Przymierzam się ale na razie nie bardzo wiem jak więc możliwe, że poczekam na Ciebie :P A jeśli zacznę wcześniej to ja Ci powiem co i jak
|
#1575 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Tasia34;42989519
Mały przystojniak w fajnych rajtkach [/QUOTE]Cytat:
![]() Cytat:
i żeby spokojnie wyszedłCytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę. Mój pewnie też coś koło tego już ma.Cytat:
![]() Cytat:
ale pewnie już po.Nadrabiam dalej i napisze co moje dziecko dzisiaj zrobiło.
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ciekawe co
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
u nas z rana piękna pogoda, udało mi się umyć okna.. ale jak to zazwyczaj bywa- umyte okno= deszcz więc powoli coś nadciąga ![]() dla dzisiejszych solenizantów Michałka, Emilki, Anielki i Oliwki buziaki Kasia może dopiszesz do pierwszej strony nowe mamy? ![]() ja tez poluję na jakiś kombinezon dla małej ale nie mam pojęcia jaki i w jakim rozmiarze ![]() a Hunter'y polecam, są mega wygodne! co prawda nie mam do nich skarpet i chodzę tylko jesień, wiosna ale na zimę ze skarpetami na pewno też byłoby ok.. może kupię ale 20euro za skarpety ![]() no i w przyszłości marzą mi się dla Ewci a i dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia (dla tych co nie doczytały a pytały- trzecia rocznica )
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pozaznaczałam cytaty, wyłączyłam przeglądarkę, włączyłam i dupa nic nie było. A poprzednia mi zapamiętywała...Pamiętam tylko, że miałam pisać, odnośnie dyni, mroziłam i nawet już wyciągałam na zupkę i jest w porządku nic się z nią nie działo, robiłam na parze później z innymi warzywami tylko wrzucałam później bo szybko jest gotowa. Brawa za wagi, coraz więcej dzieciaczków zbliża się do 10kg Kombinezon koleżanka ma mi dać jednoczęściowy, tylko muszę podjechać do niej mam nadzieję, że będzie dobry na Filipa, to odpadnie jeden wydatek ![]() Kremu do twarzy jeszcze nie używam ale kupiłam w marcu z hippa na mróz i wiatr, więc będzie jak znalazł. Agateczka wszystkiego najlepszego Co do fotelika to też już zaczęłam szukać, chciałabym taki do 500zł, mam nadzieję, że znajdę oś sensownego w tej cenie. I wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
:conf used:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tortu ... aaaa zjadlabym SAMA samiutka do ost okruszka ![]() Cytat:
![]() kochana - ja ci pisze te soscjal dyskoszjon :P to ciut nizej pod ta ''ramka'' jest UTWORZ NOWA ROZMOWE - WATEK ... klikasz tam i zakladasz ... pozniej kazda z nas bd juz mogla !wsza zawsze zaklada ''wlasciciel'' tak se mysle - bo skora ja tego nie wiedzem .. ![]() Cytat:
![]() dobra dobra ... jestem na wczoraj .... a to juz dzis ... no nic nadrabiam dalej .... :brzydal |
|||
|
|
|
#1581 | |
|
Zadomowienie
|
Kasia dzięki'
nie miałam włączonej opcji dyskusji w ogóle więc teraz jest i chyba rozpoczęłam.. jeśli coś schrzaniłam to napiszcie ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
ma dość dobre opinie i cena też nie wygórowana dla zainteresowanych: http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31900 koleżanka polecała Romer'a ale chyba ceny wysokie.. |
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wyemigrowałaś daleko...Cytat:
![]() Cytat:
za szczepienie Cytat:
![]() Kasiu całego nie wolno, dla dobra twojego pękła byś jakbyś zjadła cały, a jest nas tu troszkę więc trzeba się dzielić![]() co tu tali przestój ![]()
|
||||
|
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ciszaaaaaaa
![]() w takim razie ide poczytać książkę bo Oliwia poszła lulać
|
#1585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja co drugi trzeci dzień daje koncert śpiewu kolo 4/pare minut po i tak do 7 Cytat:
Cytat:
kidsme u nas hit
|
|
#1586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za Zebyjak tak dalej pojdzi eto tylko Milus pozostanie bezzebny ![]() Cytat:
za szybkie pojawienie sie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i nadrabiam dalej ... |
|||||
|
|
|
#1587 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chce zdjęcie tego kolosa, koniecznie w całości! Cytat:
coś kiedyś słyszałam żeby chicco nie kupować, ale co i kiedy to już nie pamiętam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja to jeszcze rano moge wstawać ale jakbym miała siedzieć z dzieckiem do późnego wieczora to bym oszalała, o 20 mam już pełny relax
|
||||||
|
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dajemy sobie znać ![]() Niewiele był lepszy... W sumie jedyna godzina bez lamentu i marudzenia była, jak poszliśmy w nosidełku po TŻ i po prezent dla synka koleżanki... Zadowolony siedział sobie i oglądał świat; przedtem i potem był płaczek. Ale w ogóle jaki fart z tym wyjściem - lał deszcz cały dzień i akurat przestał, jak wychodziliśmy Nawet słońce wyszło ![]() No i tak, jak wczoraj - kąpiel, papu i padł. Taki zmęczony ![]() A mnie kręgosłup tak napier... ekhm, boli dziś, że hej! Nosidło + noszenie na rękach, od wczoraj wyjątkowo dużo.
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Co dałaś do zjedzenia?
BYou, zapomniałam o przepisie! Robiłam z tego: http://www.mojewypieki.com/przepis/s...miuskich-tater z masłem, a nie z margaryny. U mnie już nawet okruszki nie zostały
|
#1590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i dobrze, że nie wiesz. Ludzie to potwory.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

no ale jego pora 

) 

ładnie rośnie

za hematologa! I szybkie załatwienie!
05.07.2008
)
Bo mało co spał w dzień, nie wiem, może to te zęby... Dlatego taki nerw w ciągu dnia miał i marudził..?
Kasiu całego nie wolno, dla dobra twojego pękła byś jakbyś zjadła cały, a jest nas tu troszkę więc trzeba się dzielić