|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Ja tak ni z gruchy ni z pietruchy
![]() Czy maść Bepathen, którą można używać na sutki również to ta: http://allegro.pl/bepanthen-masc-100...559977884.html |
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Dobranoc dziewczyny ja już sobie idę do łóżka, zaczyna mnie mdlić, mała za bardzo naciska mi na żołądek albo nie wiem na co, bo źle mi jakoś.
A co ją próbuję zepchnąć i dotknąć lub pogłaskać to mi zwiewa....ciekawe czy dlatego, że nie lubi pieszczot czy dlatego, że robi mi na złość ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Aaby żabki i długość zasłonki jest do długości firanki czyli w tym pokoju jest to do parapetu. Bardzo dziękuję za miłe słowa, firanka kupowana w Liroy... |
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka
Chyba macie moc, bo dziś jakby lepiej - przede wszystkim noc przespana, kaszlu prawie wcale ![]() Wszystkim chorym mamusiom życzymy z Niną szybkiego powrotu do zdrówka! Wszystkim gratulujemy też wizyt i kolejnych tygodni! Ależ ten czas leci Dopiero co wszystkie testy robiłyśmy ![]() Ja dziś przygotowałam sobie rzeczy do torby. Niestety dużo mi brakuje - kosmetyki (muszę kupić miniaturki), koszule, staniki itp. A zakupy dopiero po 10.10., także jeszcze chwilę torba musi poczekać No ale te rzeczy typu podkłady mam przygotowane i czekają na półce Wyprałam też rano szlafrok, a że kolor identyczny jak jeden z Ninowych ręczników, to wrzuciłam też ręcznik. Faktycznie Dzidziuś pachnie ![]() Nawet przez chwilę chciałam sobie wyjąć wszystkie ciuszki, pospisywać, co w jakich rozmiarach mam, żeby ewentualnie wiedzieć, co dokupić (na pewno skarpetki!), ale lenistwo wzięło górę Aczkolwiek może jutro rano bym do tego siadła - wyprałabym też pierwszą turę ciuszków. Na sobotę by wyschła i mogłabym prasować - planuję do soboty być na tyle zdrowa, żeby zarazków na ciuszkach nie zostawić ![]() Tylko że wtedy muszę jakoś te Ninowe półki przeorganizować, co by już te poprasowane rzeczy poukładać osobno... Ciężkie zadanie przede mną Która sówkowa maniaczka kupuje na zaś na pierwsze kroczki? http://www.kappahl.pl/article/bambosze_491662 ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Ja też kupowałam u tego sprzedawcy
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten różowy w słoiczku to zupełnie co innego.
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
domii zmien polozna...Boze pierwsze slysze..dziecko je co 3 h i nie masz sie co martwic ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- mnie jak moja mala miala z miesiac nastraszyli szmerami w sercu,po wizycie zwyklej kontrolnej odrazu szlam na pobranie krwio itd dostalam skierowanie na usg serca i ogolnie koszmar przechodzilam ......co sie okazalo jakas zastawka sie nie zamknela ktora po czasie sie zamknie ...szkoda ze lekarka jak zapytalam co sie moze dziecku dziac nastraszyla odrazu wada serca a nie powiedziala ze to moze byc wlasnie jedynie zastawka,poszlam na to usg ale po nim juz nigdzie nie chodzilam do lekarzy bo w sumie na usg juz widzialam po lekarce ze cos tam cos tam ale wszystko ok wiec podziekowalam i wyszlam.
w oczekiwaniu na corenke Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2013-09-26 o 19:46 |
|
|
|
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś byłam u położnej. Pomierzyła ciśnienie, posłuchała serduszka - Kubuś ją skopał
no i na końcu pomacała mi cały brzuchol i mówi: "No na moje oko, dzidziuś bardzo wielki nie będzie... teraz ma jakieś 2700" Hmmm ciekawe czy w środę na wizycie u doktorka się potwierdzi Co do herbatki powiedziała, że ona nie zauważyła, żeby dawała jakiś efekt u dziewczyn, które ją piły. Mam masować krocze, ale od 36 tygodnia dopiero... Sama już nie wiem
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo smaczne
![]() Cytat:
normalnie dzisiaj w sklepie musiałam sobie kupić :P Cytat:
mi po porodzie jedna położna krzyczała: co 3 godz otwierać mleczarnie, druga zaś, że jak dziecko śpi to niech śpi ja karmiłam córkę co 3 godz, w nocy co 3-4 |
||
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
Hormony mnie zabiją
Mąż szedł do sklepu po piwo sobie i siostrze. I mówię: "Kup mi sok pomarańczowy". I kupił Costę. A ja tego nienawidzę. To słodkie i się lepi i I teraz ryczę. Że mu nie powiedziałam jaki konkretnie chcę. A sklep już zamknięty |
|
|
|
#3100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w sumie pije tą herbatę od wczoraj, ogólnie nie wiem czy cokolwiek daje ale nie jest zła, a że nie szkodzi to będę pić. O masowaniu krocza u nas też położna mówiła na SR ale mam obawy że nie sięgne
|
|
#3101 |
|
Konto usunięte
|
Hello
Odebrałam wyniki: morfologia w normie za to w moczu wszystko co nie powinno być szczawiany, leukocyty, bakterie- podejrzewam, że coś się znowu z nerkami dzieje- ciekawe co mi powie moja pani dr...Co do karmienia to moja Olczka jadła równo co 3h i położna była zadowolona z tego jak ją karmię. Zabrałam się za sprzątanie bo odpuściłam na tydzień i nikomu nie przeszkadzało, że dom zarasta brudem... Pozamiatałam, pomyłam podłogi, wyszorowałam wannę i prysznic i padam- jakbym pokonała maraton... A mężuś siedział przed kompem i mówił, że on to przecież by zrobił... ciekawe kiedy
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Costa to chyba nie sok, tylko sztuczny napój
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie naklikałam na allegro caaaaalusienką wyprawkę teraz brakuje mi tylko przewijaka na komodę i jakichś drobnych leków![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43009190]Hello Odebrałam wyniki: morfologia w normie za to w moczu wszystko co nie powinno być szczawiany, leukocyty, bakterie- podejrzewam, że coś się znowu z nerkami dzieje- ciekawe co mi powie moja pani dr...Co do karmienia to moja Olczka jadła równo co 3h i położna była zadowolona z tego jak ją karmię. Zabrałam się za sprzątanie bo odpuściłam na tydzień i nikomu nie przeszkadzało, że dom zarasta brudem... Pozamiatałam, pomyłam podłogi, wyszorowałam wannę i prysznic i padam- jakbym pokonała maraton... A mężuś siedział przed kompem i mówił, że on to przecież by zrobił... ciekawe kiedy [/QUOTE]Skąd ja to znam, a tekst: "ja bym to zrobił" to chyba mają zakodowany ![]() Idę nadrabiać, ale nie wiem czy dam radę... Głowa mi pęka bo zmiana pogody:/ |
||
|
|
|
#3104 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zostały drobiazgi tak na prawdęJa się dziś przeszłam do swojej przychodni pytać co z tą położna środowiskową co kiedyś pisałyśmy. Powiedziały mi że u nich położna jest jedna i dlatego też nie kazali wypełniać deklaracji bo z automatu ją przydzielają. Jeśli chcemy mieć wizytę położnej od nich to dać znać po porodzie, chyba że mamy położną własną to poinformować ich że jednak przyjdzie do nas inna położna. A ja mam krótkie włosy były tak z 5cm za zapięcie stanika a dzisiaj do ramion myślałam że mama się popłacze jak mi je fryzjerka ciachała, ale już mnie męczyły tym bardziej ze ja musze codziennie głowę umyć. Co prawda nie jestem aż tak zadowolona jak po wizycie u mojej fryzjerki ale wzięła za to obcięcie całe 10 zł, więc nie narzekam.U babci się więcej nadenerwowałam niż to wszystko tego warte... I jeszcze moja mama do tego. Babcia wygłasza swoje teorie na temat wychowania dzieci, mało podaje nawet przykłady, że inne kobiety tak robiły... ale, żeby przynajmniej podawała przykłady kobiet o których można by powiedzieć, że są dobrymi matkami to rozumiem... ale od tych co mówiła nie chciałabym ani pół rady... a moja mama o ile kiedy jesteśmy same zgadza się z tym co mówię to u babci oczywiście stawała po stronie babci mimo, że 2 dni wcześniej mówiła coś innego |
||||||
|
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-26 o 20:36 |
|
|
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43009190]Hello Odebrałam wyniki: morfologia w normie za to w moczu wszystko co nie powinno być szczawiany, leukocyty, bakterie- podejrzewam, że coś się znowu z nerkami dzieje- ciekawe co mi powie moja pani dr...Co do karmienia to moja Olczka jadła równo co 3h i położna była zadowolona z tego jak ją karmię. Zabrałam się za sprzątanie bo odpuściłam na tydzień i nikomu nie przeszkadzało, że dom zarasta brudem... Pozamiatałam, pomyłam podłogi, wyszorowałam wannę i prysznic i padam- jakbym pokonała maraton... A mężuś siedział przed kompem i mówił, że on to przecież by zrobił... ciekawe kiedy [/QUOTE]Jutro masz wizytę u lekarza?Mam nadzieję że to tylko chwilowe takie negatywne wyniki.. |
||
|
|
|
#3107 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trele brzuszek troszkę bardziej wystający. W końcu nadrobiłam. Trochę od wczoraj naprodukowałyście. Gratuluje następnych tygodni. A mnie od wczoraj mały strasznie kopie i sie wałkuje w środku. Nie wiem co on tam wyrabia, ale mi chyba rewolucję robi. No i od wczoraj zauważyłam, że brzuch mi często twardnieje. I teraz już nie wiem co miałam jeszcze napisać. Zapomniałam
|
|
#3108 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
dziewczyny dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie karmienia dziecka
ulżyło mi i teraz mam pewność że robię wszystko tak jak należy ![]() Cytat:
Właśnie zaglądnęłam przy kąpieli jak to wygląda i goi się super |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43010246]W poniedziałek. miesiąc temu wszystko było dobrze[/QUOTE] Dziwne aż tak się pogorszyło..nie ma co się nastawiać negatywne zobaczymy co lekarz powie, może będzie kazała jeszcze raz zrobić wyniki i będą dobre??
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniało mi się. Kot położył mi się na nogach, przed laptopem. Zasnął, potem się zaczął wiercić i po chwili słyszę... pssyytttt. Bąka puścił
|
#3113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Nadrobiłam ale jakoś nie mam weny by cytować...zdziadzieję tu do reszty
Jak ja sobie z Majeczką i domem poradzę później jak tu wszystko pod nos mam podane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny coś ze mną jest nie tak.
Ogólnie wszystko jest w porządku ale mój TŻ tak bardzo działa mi na nerwy że mam ochotę go zabić. Nie robi nic takiego, ale wk☠☠☠ia mnie to że przychodzi, pałęta mi się pod nogami, non stop zachodzi mi drogę żeby mi buzi dać a mnie to okropnie irytuje... chcę ogarnąć jak najwięcej kiedy mały śpi a on by się tylko tulił i całował... Nie mam czasu godzinami wisieć na nim... Teraz chciałam nadrobić zaległości w serialach na spokojnie, tylko że coś przycina... Poprosiłam go żeby mi to naprawił, zaczął się śmiać i zażądał buzi za to, kazałam mu się pier☠☠☠ić i wyszłam...Teraz siedzę i ryczę. Jestem serio bardzo agresywna w stosunku do niego ostatnio, boję się że w końcu zrobię mu krzywdę... Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-26 o 21:21 |
|
|
|
#3117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz hormony szaleją, będzie dobrze kochana
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobieta po urodzeniu dziecka czuje się biologicznie spełniona i nieświadomie odsuwa mężczyznę, bo już jej nie jest potrzebny... chodzi oczywiście o biologiczne spełnienie tzn. prokreację. Ja po porodzie też męża odsuwałam. Mało tego przestałam dbać o siebie, bo mi nie zależało i zawsze miałam wymówkę. Po jakimś czasie mieliśmy poważny kryzys. Na szczęście mąż mi uświadomił, że on też chce być ważny, że się zamknęłam na dziecko, że jest mu źle że nie chcę być dla niego piękna... |
|
|
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Ależ ten czas leci
Dopiero co wszystkie testy robiłyśmy 

Sama już nie wiem 

I teraz ryczę. Że mu nie powiedziałam jaki konkretnie chcę. A sklep już zamknięty
szczawiany, leukocyty, bakterie- podejrzewam, że coś się znowu z nerkami dzieje- ciekawe co mi powie moja pani dr...