Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 18:30   #2941
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja mam ten nawilżacz powietrza i jestem bardzo zadowolona.
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...509984264.html
---
Hejka laseczki Osz wczoraj miałam taki zalatany dzień, że nawet nie zdążyłam z małą pójść na spacer Do 14 załatwiałam rodzinne a potem pojechałam na nowy towar na lumpa. Ale nałowiłam perełek dla małej Spotkałam koleżanki i trochę poplotkowałyśmy. Jak wróciłam to było już ciemnawo i odpuściłam. Nie chce zapeszać ale chyba dostaniemy to rodzinne. Fajnie jest być na ryczałcie bo można sobie samemu dochód wyliczać bo nikt nic nie udowodni Wszystko zależy od kosztów
Julka ma tydzień słoneczka ale nadchodzi 4tygodniowy skok rozwojowy. Boję się Wczoraj o 23.40 skończyła 3 miesiące. Niżej zdjęcie zrobione równo o 23.4o Tak moja niunia świętowała

Wstyd mi przyznać ale nie wiem kompletnie kiedy na mm powinno się wprowadzać stałe pokarmy. Na kp wiadomo jak najpóźniej ale co z tym mlekiem modyfikowanym? Powinno się w 5 miesiącu? Niech mi któraś to wytłumaczy bo już sama nie wiem. Nie chce młodej szkodzić dawaniem albo niedawaniem.
Wygląda jak laleczka Piękna
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:33   #2942
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
śmietankowe z orzechami niebieskie pudełko - sorry ale nie chce mi się tyłka ruszyć do kuchni stąd jedynie opis

kurcze fajnie że pierwsze za darmo...tutaj też mogliby coś takiego wymyślić

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

A to jaki rozmiar kupiłaś? Ja się zastanawiałam nad 80 ale chyba kupię 74 i najwyżej potem się będę martwić
Moje dziecię też najczęściej jest super grzeczne przy 'ludziach'

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

No nie...u Was teżdarmowe...to chyba szukam dalej, a nie że do tych naciągaczy będę chodzić!
wszystko zależy od firmy, kupilam na all 74 ze smyka i jest taki na teraz, wiec kupilam znowu 74 ale jakiejś angielskiej firmy i jest duży i będzie ok na zimę, wcześniej zamowiłam nawet 80 z reserved kids ale był ogromny i już go pchnęlam dalej więc patrz na wymiary

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:34   #2943
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
---
Hejka laseczki Osz wczoraj miałam taki zalatany dzień, że nawet nie zdążyłam z małą pójść na spacer Do 14 załatwiałam rodzinne a potem pojechałam na nowy towar na lumpa. Ale nałowiłam perełek dla małej Spotkałam koleżanki i trochę poplotkowałyśmy. Jak wróciłam to było już ciemnawo i odpuściłam. Nie chce zapeszać ale chyba dostaniemy to rodzinne. Fajnie jest być na ryczałcie bo można sobie samemu dochód wyliczać bo nikt nic nie udowodni Wszystko zależy od kosztów
Julka ma tydzień słoneczka ale nadchodzi 4tygodniowy skok rozwojowy. Boję się Wczoraj o 23.40 skończyła 3 miesiące. Niżej zdjęcie zrobione równo o 23.4o Tak moja niunia świętowała

Wstyd mi przyznać ale nie wiem kompletnie kiedy na mm powinno się wprowadzać stałe pokarmy. Na kp wiadomo jak najpóźniej ale co z tym mlekiem modyfikowanym? Powinno się w 5 miesiącu? Niech mi któraś to wytłumaczy bo już sama nie wiem. Nie chce młodej szkodzić dawaniem albo niedawaniem.
Na mm wprowadza sie stale pokarmy po 4 mc czyli od 5 a miesko po 5 czyli od 6 ale to na spokojnie po 5 miesiacu dopiero danie stale zastepuje jwdno karmienie mleczne a po 4 kasza moze zastapic tez jeden posilek

Tesciowa poszla 2 h siedziala:banghead: glowa.mnie boolii
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:39   #2944
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Niżej zdjęcie zrobione równo o 23.4o Tak moja niunia świętowała

ślicznotka

Tak, po ukończeniu 4 miesiąca ale... ja bym poczekała (choć pewnie większość pediatrów by mnie zjadła za to)

Cytat:
A to jaki rozmiar kupiłaś? Ja się zastanawiałam nad 80 ale chyba kupię 74 i najwyżej potem się będę martwić
Moje dziecię też najczęściej jest super grzeczne przy 'ludziach'

No nie...u Was teżdarmowe...to chyba szukam dalej, a nie że do tych naciągaczy będę chodzić!
Ja kupiłam 74, który jest na teraz i 80 który będzie na wiosnę

Tzn. darmowe jeśli jednak się nie zdecydujesz a jak się zdecydujesz to płacisz za nie ale ogólnie fajna opcja

22:55 na TVN Style - Ekstremalne porody

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-26 o 18:40
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:57   #2945
karolina2121
siedzę i myślę

dzięki za słowa pocieszenia właśnie są razem na spacerze... a ja pije herbatkę i w spokoju jem kanapki
Magiusa czekam na @

z pozytywnych informacji to za tydzień rozpoczynamy wykańczanie domu
Stary 2013-09-26, 19:00   #2946
vil84
Wtajemniczenie

mama była z wizytą więc poprzestawiałam pół pokoju Przemka, poszłam na zakupy, byłam w bibliotece, na poczcie, zrobiłam obiad ... fajnie mieć czas
przyszło mi zamówienie ze smyka ... zamawiałam m.in komplet czapka, szal (taki na rzepa) i rękawiczki rozm. 48 czyli lekko na wyrost. czapki ok (dwie brałam w promocji) ale rękawiczki wąskie, za chiny nie umiałam ubrać w nie Przemka, mama też miała problem, stwierdziła że muszę najpierw kupić szersze i go przyzwyczaić ) a ta chusta w ogóle nie zapina mu się pod szyjką, ma za szeroką no ale za rok sprzedam komplet
i przyszła zabawka z FP, ale na adres mamy nie mój Przemek jakiś nie zainteresowany ...
i mam odebrała nam ten sorter z klockami z FP. fajnie wykonany, porządna zabawka

Cytat:

pokazuj na jaki się zdecydowałaś
http://allegro.pl/ocieplane-spiworki...486915577.html
wzór 114, pod wzór parasolki

Cytat:

Wywoływałyście może zdjęcia maluszków? Chciałam wywołać kilka, ale przez neta i żeby mi przysłali...polecicie jakąś stronę?
ja z reguły korzystałam z usług Cewe, bo w pracy był punkt odbioru i dostawałam zdjęcia do łapki od kuriera
ale lubię FotoJokera, teraz tam będę wywoływać. ale nie wiem jak z cenami ... w GK jest FJ i można pewnie tam odebrać, taniej niż wysyłka do domu i zawsze pretekst do pojechania

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ovi też nam się delikatnie odciska czasami. Z aventem nie ma aż takiego problemu. W sumie to nie, że coś mi nie pasuje.. chciałam kupić jakiś dobry po prostu. Widziałam taki wypasiony dr browns i zaczęłam się zastanawiać podobno on zmiejsza ciśnienie w buźce, a tym samym zmniejsza prawdopodobieństwo zapalenia ucha środkowego (podobno często występującego u dzieci ssających smoka) nie wiem.. chyba niepotrzebnie świruję
ogólnie zarówno lovi jak i avent wypadają WIktorkowi i potem jest nerw. najlepiej jak ma przyciśnięte pieluszką. Kiedyś trzeba było mu trzymać, teraz sam się zatyka pieluchą i trzyma smoczek
u nas wypadają wszystkie poza NUKami uspokajaczami, dlatego tylko ich używamy. inne traktuje jak gryzaczki, obgryza ze wszystkich stron

Cytat:
Dzwoniłam do swimmera - jednorazowe wejście jednej osoby z dzieckiem + w tym pieluszka do pływania jednorazowa to koszt 41 zł. Można też wykupić jakieś karnety - ale nie wiem przecież czy dziecku się spodoba, czy nam się spodoba, czy basen będzie ok itp. itd.
Ile wy płacicie?

Vil - na żelaznej są 34 stopnie w wodzie. I jeszcze zapomniałam Ci napisać że niestety ale moja nadzieja, że Helence przeszkadza w śnie śpiworek nie potwierdziała się - dzisiaj też mnie budziła co 2 godziny
A te lody z lidla to koszmar! Mogłaś mi nie mówić że są dobre to bym ich nie kupiła i nie zjadłabym wczoraj pół opakowania
smacznego
tam gdzie się raczej wybierzemy jest wejście po 20 zł (jedna osoba z maluszkiem) lub 25 zł - dwie osoby + dziecko, więc jestem za tą drugą opcją. ale chyba trzeba mieć własne pieluchy do pływania.
szkoda że nie spała zaś może potrzebuje teraz więcej jeść. niby tak się skoki objawiają

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przyszedł kombinezon z allegro, jest super ekstra luks, ale ... na następny rok przeliczyłam się z rozmiarem.
jaki rozmiar? poka

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:22   #2947
xal
Zakorzenienie

Cytat:
86/92

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:27   #2948
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
86/92

pytałam bo jakby 80 to mogłabym odkupić bo pewnie P. będzie takie nosił od nowego roku albo i wcześniej i muszę jakąś 80 kupić i tak, no ale cóż

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:29   #2949
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
dzięki za słowa pocieszenia właśnie są razem na spacerze... a ja pije herbatkę i w spokoju jem kanapki
Magiusa czekam na @

z pozytywnych informacji to za tydzień rozpoczynamy wykańczanie domu
cieszę się

Cytat:
86/92
na to Twoje malutkie dziewczę? poszalałaś 74 powinna mieć dobre wg mnie

Stary 2013-09-26, 19:34   #2950
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ślicznotka

Tak, po ukończeniu 4 miesiąca ale... ja bym poczekała (choć pewnie większość pediatrów by mnie zjadła za to)

Ja kupiłam 74, który jest na teraz i 80 który będzie na wiosnę

Tzn. darmowe jeśli jednak się nie zdecydujesz a jak się zdecydujesz to płacisz za nie ale ogólnie fajna opcja

22:55 na TVN Style - Ekstremalne porody
ciekawe, która z nas by się kwalifikowała do tego programu ja wole takich rzeczy nie oglądać, mój poród mi wystarczy

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
86/92
drożdże chciałaś dziecku dawać żeby dorosło czy jak

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Vil - fajny ten śpiworek, widzę że jednak na polar się zdecydowałaś. Ja póki co muszę upolowaćjakiś kombinezon, ale idzie mi to strasznie ciężko..
Stary 2013-09-26, 19:57   #2951
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
---

Ten ma fajną cenę, bo ja patrzyłam takie koło 300zł :/ dzięki za odzew

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:58   #2952
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jestem wściekła. Miały być dziś pampersy w netto za 19.99zł. Mąż pojechał. Sklep otwarty od 7.00 a on był jakoś o 7.15 tam i oni mówią, że już nie ma tych pampersów.... coooo?!

Ja kupiłam ale byłam o 7.05 i jeszcze nie otworzyli drzwi, ale ludzie się rzucili na te pampersy ale pracownica kasowała sobie 10 paczek...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
co do szczoteczki el. to nie pomogę. Ale szczerze polecam fioletową pastę elmex. Jest rewelacyjna !!! bardzo wzmocniła moje słabe zęby
nawet mój dentysta to potwierdził
szczoteczkę mam normalną, też z elmexa
Dzięki zakupię

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 20:00   #2953
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Axella on nie ma szans aby odebrać Ci Zuzię

moje dziecko poszło spać, ułożyłam go na brzuszku, może to nie będzie szybka piłka

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Axella nie daj mu sie szantazowac? Ty mu wierzysz w takie gadki?!

Ale piszesz enigmatycznie. To z kim sie musisz wyklocac o kase? Napisalas, ze z M. Wiec wydalo mi sie oczywiste,ze z ojcem Zu... Nic nie rozumiem...

Moje dziecko od rana taka przylepa, ze masakra... nie moge jej nawet na moment odlozyc. Wciaz jestem w pizamie ale musze nas zebrac i na space chociaz wyjsc...Niech juz bedzie weekend Codziennie w tym tyg TZ wychodzi zaraz po tym jak mala sie obudzi a wraca jak juz spi. Wiec calymi dniami z nia siedze a wieczor spedzem w lozku.bo spi ssac... Ech, mam jakis kryzys.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
AXELA a niby na jakiej podstawie Cię szantażuje??? Masz się czego obawiać?? Chyba nie więc olej jego gadke.
Niby czemu miałby Ci zabrać Zu???
Co pójdzie do sądu i co?

To nie ma sensu. Zu ma mame,krzywda jej sie nie dzieje więc spokojnie!!!
Sąd nie da mu małej tylko dlatego bo jemu się tak podoba.

Zresztą z tego co piszesz do masz normalne kontakty z M. Więc o kij mu chodzi???

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Eh... Wyszłam z Małym z domu, doszłam do garażu, wyjęłam wózek, wsadziłam Małego, zamknęłam garaż, odeszłam 5 m i... i otworzyłam garaż, wyjełam Kubę, schowałam wózek, zamknęłam garaż i wio do domu... Zaczęło lać
Kuba został z tatą, ja skoczyłam do sklepu po artykuły na muffinki i co... I ci.pa ze mnie- kupiłam to co miałam w domu, a nie kupiłam mąki, której nie mam

Axella- zabierze Ci córkę, bo co... bo nie wiem... ćpasz, pijesz, bijesz Zuzię, śpisz pod mostem z Małą... bez przesady. Masz swoją firmę, masz dochody, masz gdzie z Nią mieszkać, więc całe g.ówno może Ci zrobić. Nie daj się kobieto zastraszyć.
A dobre stosunki to nie znaczy, że masz Mu Zuzię dawać na tydzień. Dobre stosunki to znaczy, że może widywać córkę kiedy chce (o ile sąd nie ustalił inaczej), że może ewentualnie iść na spacer, że odbierzesz od Niego telefon, że nie będziecie się wyzywali i lali...

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
axella nie masz sie czym martwic w naszym kraju takim matką jak ty nie odbiera sie dzieci i nie daje ojcom prawo jest po twojej stronie i to zawsze matka ma dziecko chyba ze jest w totalnej patologii a nie ze od czesu do czasu wypijesz sobie piwko czy zapalisz fajke glowa do gory i nie daj sie zastraszyc jak chce sprawy to niech ja zaklada i tak sad ci przyzna opieke naz Z a wtedy on zbaczy ze nie ma juz czym wojowac oczywiscie praw mu nie odbierze pewnie ustali dni odwiedzin itp ale dziecko na pewno zostanie z toba
Dziekuje za odzew
Wiem, ze Z mi nie zabierze ALE ja ni mam ochoty ani sił na sady, sprawy, wojny i wywlekanie naszych spraw przed kolejnymi ludzmi...
Tylko o to chodzi. Nie mam juz nerwow..

A z pieniedzmi to walcze z kumplem o pozyczona kase.. Przestal sie odzywac..
Chcesz stracić przyjacela-pozycz mu pieniądze...

Ale będzie dobrze. Kiedys musi

Zu ma gumowego obala, jak dostalam po lapach to czerwone mam do teraz hehe dzis byla super grzeczna choc (uwaga uwaga) od 10nie spala do 14.30!przegapila jedna drzemke i bylo ok zasnela potem jak aniol choc bylam pewna ze beda cyrki ze zmeczenia. Zuza to zagadka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 20:03   #2954
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Tak zawsze zasypia-raczka w rączkę

Stroj kapielowy, chce ktoras?? Dla malej plywaczki wysle bo nam sie nie nada :p

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380218592916.jpg (65,3 KB, 24 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-26, 20:05   #2955
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Tam nie weszlo.
Łapki

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380218697915.jpg (45,4 KB, 34 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-26, 20:27   #2956
Magiusa
Zakorzenienie

Vil ja uwielbiam jak Ty wrzucasz jakiew pytanja o zakupy bo ja poznien sie dowiaduje co musze jeszcze kupic spiworek tez kupie dzieki Tobie tylko z welna i od tego pierwszego sprzedawcy co wrzuxilaw bo mam od niego torbe na wozek i mi wzory pasuja i w ogole widzialam u niego kilma fajnych rzeczy ( np.te rekawice na wozek) i po wyacie zamawiam

I któraś pytala o parasolki czy lepsze okrągłe czy kwadratowe, a może takie coś?
http://allegro.pl/oslonka-przeciwslo...518147004.html
wydaje się fajne

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-09-26 o 20:37
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 20:28   #2957
deb
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Tak zawsze zasypia-raczka w rączkę

Stroj kapielowy, chce ktoras?? Dla malej plywaczki wysle bo nam sie nie nada :p

A jaki rozmiar? my idziemy dopiero pierwszy raz na basen, ale jakby się spodobało to może bym odkupiła

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Tam nie weszlo.
Łapki

słodko
Stary 2013-09-26, 20:29   #2958
diabli
Zakorzenienie

ja tak najpierw na szybko, bo musze się pochwalić lumpkowymi lowami choroba mi nie sluzy, ale i tak udało się co nieco wyszperać. foty srednie, ale ciuchy naprawdę fajne. kilka większych, a tak to większość na już.
cz.1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06916.jpg (102,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06917.jpg (170,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06918.jpg (170,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06919.jpg (123,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06920.jpg (141,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06921.jpg (63,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06923.jpg (88,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06924.jpg (109,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06925.jpg (109,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06926.jpg (142,5 KB, 18 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 20:33   #2959
diabli
Zakorzenienie

cz.2 ostatnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06927.jpg (93,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06928.jpg (110,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06929.jpg (95,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06930.jpg (120,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06931.jpg (99,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06932.jpg (78,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06933.jpg (141,0 KB, 11 załadowań)
Stary 2013-09-26, 20:33   #2960
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Diabli super fatałaszki Mój faworyt to bluza z uszkami i sweter ten ostatni

edit:
i tuniczka z hm boska!!

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-26 o 20:34
Stary 2013-09-26, 20:39   #2961
Magiusa
Zakorzenienie

haha, zrobiłam eksperyment, karmiłam Młodego na dobranoc i wypił z 20 min i zaczyna, gadać,rozglądać się, uśmiechać, więc mówię " o, nie, pora spać, nie chcesz przy cycku to sam spróbuj". Odłożyłam go do łóżeczka, zgasiłam światło. Chwilę pogadał i zasnął bez płaczu ;pi smoka nie dałam

Diabli, ciuszki super.

Książki wysłane, proszę o inf. zwrotne, że wszyscy zainteresowani dostali

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 20:39   #2962
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
A jaki rozmiar? my idziemy dopiero pierwszy raz na basen, ale jakby się spodobało to może bym odkupiła

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

słodko
74 ale Zuzi bym w to nie upchnela :p
Pomierze i wyśle pw

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-26, 20:40   #2963
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Diabli mnie się wydaje że ta nakładka nie wystarczy. a dziecko jeszcze w zimie nie będzie chodzić/biegać tylko będzie nieruchomo w tym wózku (tzn nie mówię o wierzganiu tylko że będzie siedzieć ciągle) i wydaje mi się że body z długim rękawkiem, sweterek, kombinezon i kocyk to za mało (a więcej chyba pod kombinezon się nie wciśnie). ja teraz mniej więcej tak Przemka ubieram (tylko zamiast kobinezonu ciepły polarek) a będzie jakieś 20 stopni mniej.
hmm, ale idąc tropem dziecko jedna warstwa więcej niż dorosły to ja pod kombinezon wlozylabym bieliznę, sweter i już. a w wozku jeszcze gruby koc i ta narzuta...kombinezony sa grubo ocieplane polarkiem, nie przepuszczają wiatru itd. sama nie wiem

Cytat:
Diabli, dzięki za linka z Biedronki tak mi się przypomniało, że tydzień temu kupiłam sobie Małą Syrenkę na dvd ... polowałam na to od kilku lat, dawno nie wznawiali i koszta na all osiągały po 500 zł, a teraz wznowili 3 tyg temu, ja się zorientowałam kilka dni temu i na empiku itp nie było już, dorwałam na allegro ;p mama tylko patrzyła jak zamawiałam i pytała czy mały chłopczyk będzie to oglądał ... a to nie dla niego, to dla mnie
hehe, a proszę nasz tatuś tez pracuje od niedawna w branzy hmm powiedzmy filmowo-komp. i corce przynosi bajki. ostatnio usmialam się, bo mloda dostala meride waleczna
Stary 2013-09-26, 20:46   #2964
Ashyshqa
Zakorzenienie

przez Was tez upieklam muffiny a teraz lulam me dziecie do snu... az trudno mi sobie wyobrazic, ze kiedys zacznie zasypiac bez piersi, bujania itd. ale trzeba wierzyc
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 20:46   #2965
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Widzisz, a my tylko na cycu i mamy kupę rzaaaaadko, ostatnio 10.09, poprzednia jakoś 3-4 tygodnie wcześniej... Na bieżąco są tylko kleksy i bączki-śmierdzioszki. Za to jak już jest kupa, to konkretna.
ojej, ciekawe gdzie ona to miesci. ja myslalam, ze 5 dni to sajgon dla takich małych jelit
Stary 2013-09-26, 20:52   #2966
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hmm, ale idąc tropem dziecko jedna warstwa więcej niż dorosły to ja pod kombinezon wlozylabym bieliznę, sweter i już. a w wozku jeszcze gruby koc i ta narzuta...kombinezony sa grubo ocieplane polarkiem, nie przepuszczają wiatru itd. sama nie wiem
no ale weź pod uwagę, że dzieci będą siedziały w wózku... może być im zimno

Stary 2013-09-26, 20:56   #2967
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Macie juz codzienne rytuały o podobnych godzinach?

mieliśmy przez pierwsze 3 miesiące, teraz zostało tylko spanie wieczorne mniej więcej uregulowane, resztą się rypła

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Mam jakiś kryzys cycowy. Niby mała nie płacze z głodu bo sama daję jej cyca co 2,5-3h ale cyce mam wrażenie że są puste. Ale to jeszcze nic. Mała ssa jakiś czas po czym się odwraca, łapie znów, zassa, znów puszcze i tak w kółko aż się denerwuje. Daję wtedy 2 cyca znów ssa jakiś czas i sytuacja się powtarza. Ale jak ścisnę cyce po jej jedzeniu to mleko jest wiec już sama nie wiem o co chodzi...
Ja tak mam od jakiegoś czasu, dziś już próbowałam w ramach testu butlę wcisnąć, na szczęście wypychała jęzorem, więc nie była głodna. Ja nie wiem, kiedy ona się najada, jak na mój gust za mało ssie aktywnie podczas każdego jedzenia.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
no ale weź pod uwagę, że dzieci będą siedziały w wózku... może być im zimno
Przy 1 dziecku kupiliśmy śpiwór wełniany i to był idealny wybór. Kombinezon miała gruby, ale nie wyobrażam sobie samego koca w mrozy.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 20:59   #2968
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
diabli dzięki za cynk o książkach, na pewno sobie język dwulatka kupię i może coś jeszcze
proszę wypatrzyłam, fajne, wiec się dziele. książek nigdy dość
Stary 2013-09-26, 21:02   #2969
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
---

Piękna jest

Cytat:
Dziekuje za odzew
Wiem, ze Z mi nie zabierze ALE ja ni mam ochoty ani sił na sady, sprawy, wojny i wywlekanie naszych spraw przed kolejnymi ludzmi...
Tylko o to chodzi. Nie mam juz nerwow..

A z pieniedzmi to walcze z kumplem o pozyczona kase.. Przestal sie odzywac..
Chcesz stracić przyjacela-pozycz mu pieniądze...

Ale będzie dobrze. Kiedys musi

Zu ma gumowego obala, jak dostalam po lapach to czerwone mam do teraz hehe dzis byla super grzeczna choc (uwaga uwaga) od 10nie spala do 14.30!przegapila jedna drzemke i bylo ok zasnela potem jak aniol choc bylam pewna ze beda cyrki ze zmeczenia. Zuza to zagadka

Dokładnie
Cytat:
Tam nie weszlo.
Łapki

Nawilżacz mam taki:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-67465
i jestem zadowolona

Co do smoczków-bo widze ze rozmawialyscie-to mój woli piastke.
Smoczkiem pluje dalej niż widzi

Przyszlam donieść, że:
czekolada milka o tak na przykład i inne wielkie sa w kauflu po 5,99zł
images.jpg
a tarta o taka:
Tarta-na-1001-sposobow-Delecta-na-slodko_image_width_220.jpg
po 2,49zł

W promo maja sporo fajnych rzeczy np. wyczailam jeszcze szampon Joanny Rzepa po 4zł z jakimiś groszami...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:03   #2970
xal
Zakorzenienie

Cytat:

pytałam bo jakby 80 to mogłabym odkupić bo pewnie P. będzie takie nosił od nowego roku albo i wcześniej i muszę jakąś 80 kupić i tak, no ale cóż
Rózowe kupiłam
Cytat:
na to Twoje malutkie dziewczę? poszalałaś 74 powinna mieć dobre wg mnie
Ładne było i naprawdę super stan
Na 74/80 pisało długość nogawki od kroku 20cm a taką długość spodenek to ona teraz nosi, no i 74 też jej już na nóżki daję to wzięłam większe. Teraz muszę zapolować na mniejsze coś na tą zimę, ale chyba jednoczęściowe, sama nie wiem.
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Vil ja uwielbiam jak Ty wrzucasz jakiew pytanja o zakupy bo ja poznien sie dowiaduje co musze jeszcze kupic spiworek tez kupie dzieki Tobie tylko z welna i od tego pierwszego sprzedawcy co wrzuxilaw bo mam od niego torbe na wozek i mi wzory pasuja i w ogole widzialam u niego kilma fajnych rzeczy ( np.te rekawice na wozek) i po wyacie zamawiam
Muszę to zobaczyć, strasznie mi marzną ręce.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości