|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dobra, wrocilam. Dalam Darusiowi cycka i postanowil sie jeszcze zdrzemnac. Tyle ze ja obok noego a nie sam w lozeczku.
Ktoras pisala ze od rana jej dzieciatko plakalo- my dzis mielismy tak z brzuszkiem. Generalnie Darus juz od dawna sie kreci i wierci z tymi brzuszkowmi sprawami w nocy ale nie placze. A dzis noc ladna ale nad ranem az poplakal. Troche go uspilam to jak sie obudzil to znow nie wiedzialam co robic wiec dosstal czopka i pomoglo.Cytat:
Cytat:
ja bede na sloiczkach jechala. Nie mam zadnego zaufanego zrodla wiec poki co planuje sloiki Cytat:
moj tz tez mniec usilowal wyslac wczoraj na odprezenie do kosmetyczki czy cos. Nie poszlam, ale musze w koncu isc. A na IP niezla syt.ale w sumie dobrze ze sie pytaja bo faktycznie to bestialsto ktore sie teraz dzieje to porazka. Ja tego nie rozumien , bo ja becze przy masazu oczka widzac ze dla mojego dziecka to nieprzyjemne i placze. I juz sobie wyobrazam ze biedny Darus mysli "Mamo ale ja jestem taki kochany, tak sie usmiecham wiec dlaczego mi robisz takie nieprzyjemne rzeczy, za co?", a inni bez sumienia lamia dzieciom zebra i rzucaja nimi. No masakra!!! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- A Vil zapomnialam napisac. Zamowilam na allegro te polarowe kombinezoniki. Dzis zalozylam jeden sa suuuper!!! Dzieki. Tylko warto kupic rozmiar wieksze.ja zamowilam 74 i 80 a nosimy sie jeszcze w 68( niektore ciuszki na styk) ale jak mu zalozylam to 74 to bylo akurat. Ciezko sie dziwic skork pod spodem mial body, rajstopki j sweterek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Mam jakiś kryzys cycowy. Niby mała nie płacze z głodu bo sama daję jej cyca co 2,5-3h ale cyce mam wrażenie że są puste. Ale to jeszcze nic. Mała ssa jakiś czas po czym się odwraca, łapie znów, zassa, znów puszcze i tak w kółko aż się denerwuje. Daję wtedy 2 cyca znów ssa jakiś czas i sytuacja się powtarza. Ale jak ścisnę cyce po jej jedzeniu to mleko jest wiec już sama nie wiem o co chodzi...
|
#2913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
a co do piersi to prawie caly czas ma zwiodczale zadko kiedy sa napeczniale zazwyczaj noca jak maly ma dluga przerwe ale w dzien to raczej nigdy
|
||
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
coś mu się odmieniło i już nie przesypia nocy
|
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Resztę nadrobię chyba po gościach.
|
|
#2917 |
|
Wtajemniczenie
|
barwineczek- u nas regularnosc tylko polega na wieczornej kąpieli i potem spaanku, w ciągu dnia jest różnie
jezzzuuu co za dzien... W ciagle tak załosnie placze... pomaga tylko cyc co 2 godziny... a potem wszystko wokoł jest obrzygane, bo tak Młody chlusta... nie wiem czy to zabki czy co, pakuje wszystko do buzi, jak mu wyleci to ryczy, jak mu masuję dziąsełka to wtedy na chwile jest spokój kurcze czy to moje dziecko musi ciągle wyć ? nie ma w nim żadnej radości... aa co do smoczka to W jest od niego uzależniony... zasypia ze smokiem,potem jak już mocno zaśnie to go wypluwa, ale przez sen ciągle ma odruch ssania ![]() no chyba,ze jest bardzo zmęczony to wtedy daje radę bez w ciągu dnia tez uzywam, staram się nie tak często, ale czasami nie daję rady i muszę go jakoś uciszyć
|
|
|
|
#2918 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Justi, jak chcesz mu dawac smoka zeby nie ssal tego kciuka to sprobuj ten http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-lub-lateksowy, Kuba tez nie chciał zadnego, a zaczal ssac kciuka co mi sie bardzo nie podobalo, pozwalam mu rzuc paluszki, ale to cos calkiem innego i jakis miesiac temu mu kupilam tego nuka, ale 6-18 i odrazu załapał, przydaje sie taki smoczek, dostaje tylko na uspokojenie, a jak mu lepiej to zabieram, jak spi to tez zabieram
![]() Cytat:
Cytat:
a dla tescia ja bym sie odezwalaCytat:
![]() Cytat:
widze, ze za bardzo go meczy ta praca, a pozniej jezcze w domu cos robiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- zrobilam krem z dyni, nawet dobry i ma kosystencje zupek dla niemowlat i blache rogalikow z ciasta francuskiego i wszystkie je zjadlam, teraz chce mi sie , a mialy byc dla meza, musze zatrzec wszelkie slady po nich
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zachowanie siostry bez komentarza u nas jest kąpiel, karmienie, spanie i na razie tyle
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja w końcu nie zamawiałam bo mama kupiła ale cieszę się że się przydało ![]() Cytat:
zamówiłam śpiworek do wózka. hmm ale tak myślę że może kurtkę też kupić jakąś ciepłą poza kombinezonami ... hmm ... |
||
|
|
|
#2922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chętnie przeczytam, dzięki
|
|
#2923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w każdym razie ja w ramach ćwiczeń zrobiłam ciasto ze śliwkami ale dalej mi zostały więc jutro też coś zrobię![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wyszły całkiem dobre biorąc pod uwagę fakt, że dałam zamiast cukru pudru brązowy cukier w mniejszej ilości (coby zdrowiej było), natomiast przesadziłam z ilością czekolady , bo papilotka nie chce ładnie odejść No i musiałam ciut za dużo mąki dodać, więc rozrzedziłam mlekiem i mam 12 dużych muffin i 4 mniejsze ![]() Ale Kuba skupiony ciśnie kupala... Aż się boję co zastanę w pampersie
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Wywoływałyście może zdjęcia maluszków? Chciałam wywołać kilka, ale przez neta i żeby mi przysłali...polecicie jakąś stronę? |
|
|
|
|
#2926 | |||||
|
Zakorzenienie
|
spróbuję ponadrabiac Cytat:
![]() teść miał coś do załatwienia w naszym mieście i przyjechali.. ojjj tam, ponad rok jej nie miałaś ![]() musisz starać się o rodzeństwo dla Bartusia, to znowu będziesz miała spokój z @ ![]() Cytat:
nawet mój dentysta to potwierdził szczoteczkę mam normalną, też z elmexa Cytat:
podobno on zmiejsza ciśnienie w buźce, a tym samym zmniejsza prawdopodobieństwo zapalenia ucha środkowego (podobno często występującego u dzieci ssających smoka) nie wiem.. chyba niepotrzebnie świruję ![]() ogólnie zarówno lovi jak i avent wypadają WIktorkowi i potem jest nerw. najlepiej jak ma przyciśnięte pieluszką. Kiedyś trzeba było mu trzymać, teraz sam się zatyka pieluchą i trzyma smoczek ![]() Cytat:
we wtorek rano była big kupa i od tamtej pory nawet kleksika Cytat:
w takim razie u nas tragedii nie ma. I też mamy kleksiki i bączki śmierdzioszki
|
|||||
|
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
roboty pełno, a mały nie współpracuje, marudził mi chyba dobre 2 godz, bo zmęczony był, teraz w końcu zasnął a ja odpoczywam chwile, wieczorem wpadną znajomi z pizzą
![]() mam teraz nową wymówkę aby nie ćwiczyć schudnę jak urodzę 2 dziecko, bo teraz nie ma po co |
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do swimmera - jednorazowe wejście jednej osoby z dzieckiem + w tym pieluszka do pływania jednorazowa to koszt 41 zł. Można też wykupić jakieś karnety - ale nie wiem przecież czy dziecku się spodoba, czy nam się spodoba, czy basen będzie ok itp. itd.
Ile wy płacicie? Vil - na żelaznej są 34 stopnie w wodzie. I jeszcze zapomniałam Ci napisać że niestety ale moja nadzieja, że Helence przeszkadza w śnie śpiworek nie potwierdziała się - dzisiaj też mnie budziła co 2 godziny ![]() A te lody z lidla to koszmar! Mogłaś mi nie mówić że są dobre to bym ich nie kupiła i nie zjadłabym wczoraj pół opakowania ![]()
|
|
|
|
#2929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie zwykle konkretnie bierze wieczorem, więc już tylko IP. Może głupio wymyśliłam, że rozszerzenie diety szybciej pomoże. To w chwili kryzysu było ![]() W każdym razie lekarka mi kazała podawać zupkę jarzynową jak młody będzie miał 4,5 miesiąca- jeszcze zobaczę, czy jej posłucham. Jak się czegoś ciekawego dowiem to przekażę! W ogóle dzięki za wsparcie, bo już zaczynałam doła łapać, że jestem jedyna, która się uparła na karmienie mimo tych zapaleń! |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jest pierwsze wejście za darmoszke, potem 25 zł za zajęcia rodzic plus dziecko i temp wody 33 stopnie, mieliśmy chodzić ale nie idziemy, tż stwierdził że maly się zaziębi tylko no i pracuje niestety do 18 a zajecia są o 17, na wiosnę pójdziemy jak już się rozluźni u niego w pracy |
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Skusiliśmy się na słoiczek z jabłuszkiem, żeby mała spróbowała, dostała trzy maleńkie łyżeczki, ale wielkiego wrażenie na niej jabłko nie zrobiło
Upewniłam się, że na rozszerzanie diety przyjdzie jeszcze czas
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
My po odwiedzinach koleżanki i kolegi z pracy. Moje dziewczę sprzedało kilka uśmiechów, nawet poszła na rączki do cioci
![]() Przyszedł kombinezon z allegro, jest super ekstra luks, ale ... na następny rok
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
oglądnęłam właśnie film dokumentalny pokazujący pierwszy rok życia dziecka z usa, mongolii, japonii i afryki. uroczy. zwłaszcza murzynek jedzący robale, kiedy my się jakimś glutenem przejmujemy
|
#2934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wychodzę z tego samego założenia - po co mu jedzenie ![]() Cytat:
do samochodu nie chcę do pakować w kombinezonie Cytat:
|
|||
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrzydziło mnie jak Afrykanka lizała buzię dziecka
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...509984264.html --- Hejka laseczki Do 14 załatwiałam rodzinne a potem pojechałam na nowy towar na lumpa. Ale nałowiłam perełek dla małej Wszystko zależy od kosztów Julka ma tydzień słoneczka ale nadchodzi 4tygodniowy skok rozwojowy. Boję się Wczoraj o 23.40 skończyła 3 miesiące. Niżej zdjęcie zrobione równo o 23.4o Tak moja niunia świętowała Wstyd mi przyznać ale nie wiem kompletnie kiedy na mm powinno się wprowadzać stałe pokarmy. Na kp wiadomo jak najpóźniej ale co z tym mlekiem modyfikowanym? Powinno się w 5 miesiącu? Niech mi któraś to wytłumaczy bo już sama nie wiem. Nie chce młodej szkodzić dawaniem albo niedawaniem.
|
|
#2939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niebieskie pudełko - sorry ale nie chce mi się tyłka ruszyć do kuchni stąd jedynie opiskurcze fajnie że pierwsze za darmo...tutaj też mogliby coś takiego wymyślić ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() Moje dziecię też najczęściej jest super grzeczne przy 'ludziach' ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

nie wiedzialam co robic wiec dosstal czopka i pomoglo.
Marud wstał

maly zadowolona ale nie wiem jak dlugo moge go tak nosić ? bo teraz spedzil w tej pozycji 2 godziny i juz nie chcial ile wy nosicie w chuscie najdluzej dzieciaczki ?
07.07.2012 

a dla tescia
ja bym sie odezwala
ja nie robię w domu praktycznie nic a ogarniamy wieczorem jak młody śpi RAZEM bo obowiązki dotyczą wszystkich a zajmowanie się dzieckiem jest bardziej męczące niż siedzenie za biurkiem
, a mialy byc dla meza, musze zatrzec wszelkie slady po nich 

jestem złaaaa
podobno on zmiejsza ciśnienie w buźce, a tym samym zmniejsza prawdopodobieństwo zapalenia ucha środkowego (podobno często występującego u dzieci ssających smoka) nie wiem.. chyba niepotrzebnie świruję 
Wczoraj o 23.40 skończyła 3 miesiące. Niżej zdjęcie zrobione równo o 23.4o
niebieskie pudełko - sorry ale nie chce mi się tyłka ruszyć do kuchni stąd jedynie opis