|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
a u Kariny właśnie jak łupież więc działamy
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj wypuścili nas do domu. Miałam w planach napisać tak obszerniej co u nas ale nie dam rady Tak na szybko- we wtorek mieliśmy konsultację z kardiochirurgiem i stwierdził, że nie ma sensu czekać 2-3 miesiące bo Adaś ani specjalnie nie przytyje do tego momentu ani mu się nie poprawi Jutro jest konsylium i mają ustalić datę operacji na maksymalnie za 2 tygodni... ![]() Póki co staramy się ogarnąć wszystko z mężem. Ktoś z nas musi być z Małym cały czas bo Adaś tak wymachuje rączkami, że sobie sonde z noska wyciąga ![]() Karmimy Małego co 2 godziny- samo przygotowanie jedzenia i wszystkich sprzętów trwa 5-10 minut, później musimy pobrać próbkę z żółądka, zbadać pH- co czasem trwa długo , potem karmienie- kolejne 10-15 minut, potem sterylizacja wszystkiego- więc w sumie z tej przerwy 2 godzinnej między karmieniami wychodzi około 1,5godziny.Jeszcze nie mamy takie wprawy z mężem żeby jedno z nas mogło karmić Adasia a drugie mogło spać więc trochę opadamy z sił powoli. Ale musimy dać radę- nie ma innej opcji Trzymajcie się- mam nadzieję, że niedługo się ogarniemy i będę mogła wpaść do Was na dłużej ![]() |
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cięzko się to wszystko czyta, pewnie jeszcze ciężej na to patrzy. Aż żałuje, że oprócz wirtualnych kciuków i masy pozytywnej energii nie mogę nic więcej zrobić ![]() Dobrze, że lekarze podjęli taką decyzję, szybciej będziecie mieć ten stres za sobą i szybciej będziecie mogli wracać do siebie. Adaś też nie będzie musiał się tak długo męczyć... całuję was mocno
|
|
#4474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewusia - ja bym powiedziała Tż co o tym myślę. Ja przynajmniej zawsze mówię mężowi jak się zachowa niefajnie, że np. mnie tym skrzywdził, choć według niego to nic złego nie zrobił i tym sposobem wiemy ja ja to odbieram i on. |
||||
|
|
|
#4475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za powodzenie i dużo siły dla Was koniecznie daj znać kiedy termin operacji będą jeszcze mocniejsze kciuki uwieńczeniem gadki o teściowej była jej wizyta kupiła nowy kombinezon na zimę , tym razem w miarę rozmiarowy , ale jak zwykle musiała mnie poddenerwować, a czemu płacze, a wy masełkiem róbcie masaż itpzmykam już na wieczorny odpoczynek, pożalę się jeszcze jutro rano jak dobrze, że mamy siebie na tym forum |
|||
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
witam
niestety nie mialam dzis za duzo czasu - i nas odwiedzil Pan Skok maly przec caly dzien usypial na max 5-15 minut i budzil sie i wiercil. zreszta tak mu goraco, ze w samym bodziaku z krotkim, a on mokry fakt ze przepalam w piecu, ale zeby goraco bylo to nie, a on caly czas tak sie okropnie poci. ehhhMialam sie przespac z nim w dzien, bo w nocy mialam to samo, ale nie wyszlo. Zaraz ide pod prysznic i spac. ![]() Cynamonku trzymam za Was wielkie kciuki.
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia, TZ troche przesadza. Przeciez nie ma w tym wszystkim Twojej winy. Opiekujesz sie Tymusiem najlepiej jak potrafisz, itak robisz wiele biorac pod uwage Twoja kondycje.
Najlepiej porozmawiaj z TZ jak ochlonie, choc u nas akcje wygladaja dokladnie tak samo a TZ tylko tlumaczy, ze jest nerwowy. Tylko ile mozna wytrzymywac?? Oby Wam rozmowa sie udala En, nie dziwie Ci sie, ze sie wkurzylas na tescia, mnie tez doluja 'rady' od mojej mamy. To jest Wasze dziecko i Wy powinnoscie decydowac o Jego wychowaniu. Nie jest latwo mieszkac nie na swoim i zycze Wam abyscie sie wyprowadzili jak najszybciej. Tarribari, wlasnie sciagnelam sobie appke TVN player ale nie wiem jak odtworzyc filmy Mam tylko opis programow/filmow. Oswiec mnie jak to zrobic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4478 | ||
|
Wtajemniczenie
|
En trzymam kciuki za przeprawy z teściami. Dobrze, że jesteś stanowcza i wiesz czego chcesz
![]() Ewusia zdecydowanie powiedz TŻ co czułaś Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Wiedzialam, ze cos jeszcze chcialam napisac.
Dziwie sie, ze tak wiele z Was chodzi z maluszkami do rehabilitanta. Czy to rzeczywiscie tak niezbedne? Wydaje mi sie, ze kiedys wszystko bylo prostrze. Jak czytam Was, to mam wrazenie, ze co rusz lekarze wypisuja jakies leki, rehabilitacje, stawiaja jakies diagnozy. I nie wiem czy to ja tak niehlujnie podchodze do rozwoju Edzia (bo unikam lekow i staram sie nie myslec o napieciu miesniowym) czy tez w PL lekarze przesadzaja z leczeniem takich maluszkow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4480 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie da się z nimi wejść na jakąś drogę rozejmu? A może spytaj się ich czy jak Oni dzieci wychowywali to czy też im rodzice tak uwagę na wszystko zwracali..może się opamiętają. Nie ma to jak starzy nie pamiętający jacy to Oni kiedyś niedoskonali byli a jak im suszyli głowę o wszystko..Tak czy siak trzymam kciuki aby się to jakoś lepiej poukładało ![]() Ja czasem daje rumianek ale Igorowi to wgl nie smakuje więc wypija kilka łyków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę i oby reszta (szmery + łapki) szybko się poprawiła Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i duużo energi Wam przesyłamy. Jestem z Wami myślami i podziwiam Cię kobieto Wierzę, że wszystko się dobrze skończy ![]() My dzisiaj po Bioderkach - wszystko jest ok ![]() Ale co do Igora to kurcze nie wiem czy to skok czy efekt PO?Od jakiś 4 dni pierwsze wieczorne spanie potrafi trwać do 6 h kiedy zawsze budził sie max po 3. Za to w dzień bardzo dużo wisi na cycu. Jest tak, że najada się aż przysypia ja go odbijam to się przebudza - nie zaśnie, leży, zaczyna marudzić no to ja dalej cyc i ten znowu je tak samo długo i do uspania..po godzinie potrafi znowu chcieć cyca..ktoś wie O CO KAMAN?? :confuse d:
|
||||||||
|
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko bedzie dobrze, bo od kazdej z nas plynie do Adasia sporo dobrej energii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa to super, że operacja będzie tak szybko!
Wierzę, że po niej już będzie tylko lepiej ![]() A moje dziecko śpi od 19:40 ![]() A ja przejrzałam szafę i nie mam co ubrać na wesele, buu ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- She a może mleczko Ci się zmienia i Mały częściej je? Eveewe mój bez skoku śpi po 5-10 min w ciągu dnia Dziś był rekord-40 minut Gdzie te czasy, gdy dziecko spało mi po 2-3 godziny?![]() A Skoku pewnie przyjdzie do nas po weekendzie, już się boję
|
|
|
|
#4483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ewusia709 Brawa za wizytę A jeśli chodzi o TŻ to ja powiedziałabym, że przykro mi się zrobiło po jego komentarzach, bo on też nie jest bez winy.En widzę, że teściu ładnie sobie zaczyna pogrywać. Szkoda pieska ![]() Cytat:
, żeby coraz łatwiej przychodziła wam obsługa sprzetów i oczywiście za zdrowie Adasia Cytat:
|
||||
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś koło 16 ległam z moją młodszą córką na łóżku. No oczy mi się tak kleiły, że musiałam. Alicja nie wiem czy jej się chciało czy nie w każdym razie leżała koło mnie coś machała nogami i rękami, a jak po ok pół h otworzyłam oczy to widziałam, że zasnęła. Spałyśmy 2 h! Jak mi dobrze było. Teraz już obie spią a ja głodna zamiast zrobić sobie kanapki to siedzę na int!
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro mowicie ze ok to ok,prostuje ladnie paluszki i wogolw... co do robienia dziewczynki to ja polecam podroz do uk i szybki numerek majpierw na podlodze klasycznie a pozniej od tylu hahahahahahahah bioderka Zuzi ok to badanir bylo tak szybkie ze dluzek chyba trwalo sciaganie spodenek i rozpinanie body ![]() jutro zagladne paaaa dpbranoc |
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
neni moj do tej pory jak spal to spal 2 h, a pozniej spoko. a dzis marudzi, jeczy, steka, placze - ehhh
leze spac, bo jak mnie czeka taka noc jak wczorajsza to juz padne na "ryj" a rano wyszykowac Mery do zloba i ja zawiezc, a pozniej ogarnac chalupe i wymyslic jakas salatke na sobote, bo kolezanki maja wpasc z rana a pozniej po 15 kolezanka z mezem i dzieckiem
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cynamonku
|
|
#4489 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ciekawe kiedy Peter bedzie sie chowal po lozko na widpk Margosi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Porozmawialabym na spokojnie z tz, ale bylabym tez wyrozumiala.dla.niego. Jesli sytuacja powtorzylaby sie wtedy zareagowalabym ostrzej Cytat:
KALLISTO- jak u Was poszla operacja?
|
|
#4490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamiast UK może być Mielno ale reszta się zgadza
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brawa za bioderka
|
|
|
|
|
#4492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ide cwiczyc Kiedy chrzciny? Ile mam czasu?
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny moje dziecię kończy w sobotę 7 tygodni od wczoraj tak ssię zachowuje że dziś już się poddaje, nie daję rady
No i np dziś spał przez cały dzień może powtarzam może łącznie 2 godziny, czy to może być skok?Czy on ma m. in takie objawy?
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dobra uciekam spać, dobrej nocki
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda. A znasz jakies inne z polska telewizja? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ja właśnie Skylie w tej sprawie-zrób dziś dodatkową serię, bo mam dziś dzień podjadacza To co? Zrobisz? ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-26 o 21:50 |
||
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
dziś mój Michaś spał w ciągu dnia 4 razy po 15 min ale za to zasnął ślicznie po kapieli. Obawiam sie jednak, ze będzie wczesna pobutka na karmienie, bo jak tylko dostał cyca, pociagnał 3 razy i spuniał już, nie dałam rady go obudzić.eve sama domyśliłam się, że mam przepuklinę, a lekarz to potwierdził cynamonku stale o Was myślę, zdrówka dla Adasia Dziewczynki powiem Wam coś o ciemieniuszce. Nie chce nikogo obrazić, ale ona sie pojawia z nie dokładnego mycia. Serio, też nie mogłam w to uwierzyć i też mój Michaś miał poczatki ciemieniuszki. Dosłownie kilka takich łupieżowych skórek miał, tyle że też na czółku one były. Na poczatku myslalam, ze to jakies uczulenie, hehe ... młoda matka Zrobilam tak, ze 3 dni pod rząd myłam małego balsamem do kapieli babydream i tez 3 dni pod rząd główkę szamponem - po ciemieniuszce ani śladu. Nie wróciła już, było to ok 3 tygodnie temu. Kąpałam wczesniej małego codziennie i nadal kąpie, ale teraz szczególnie zwracam uwagę na główkę. Nie używam codziennie srodków myjacych tylko co kilka dni, ale dokłądnie myje. Podobną opinię usłyszałam od mojej pediatry. Ona nie wiedziała o ciemieniszce Michasia, ale jak bylismy na szczepieniu to mnie pochwaliła, że dobrze dbam o higienę małego, bo nie ma ciemieniuchy ![]() Male dzieci czesto machaja raczkami i rodzice maja problem z myciem., mój Michaś wył strasznie, zanosił się i ja bardzo szybko go opłukałam żeby skrócić maksymalnie czas kąpieli, dlatego też zostawał łój na skórze, przez miesiac było ok, a potem pojawiła sie ciemieniucha.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-09-26 o 21:54 |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia mój też miał początki ciemieniuchy, ale po porządnym wyszorowaniu czupryny zniknęła i od teraz się nie cackam tylko szoruję kudłacza jak trza
|
|
|
|
#4499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wustarczy? Czy jeszcze pyknac skalpelek? ![]() Cytat:
Dobrze jeszcze nam zrobilo czesanie szczotka z naturalnego wlosia
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chyba jest skok
8 tygodnia. Ciągle chce na raczki i do góry - jak go klade to wyje ze szok. Zabawia sie coraz bardziej kolorowymi zabawkami, tylko ze ciagle chce zmiany, wiec to karuzela to mata, to jakies zaiweszki, przenosze go z jednego pomieszczenie do drugiego .. dzis to juz mam dosc - dobrze ze obiad mialam z wczoraj, bo tak to była by zupka ,,nic" na obiad troche Was doczytam i idę spać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

a u Kariny właśnie jak łupież więc działamy 

Nie wiem po co ona mu gotuje
tego było już za wiele! Kręciłem się, machałem wszystkimi czterema kończynami a on dalej nie chciał się do mnie odwrócić pyszczkiem
Ledwo pierdnę a już mi się dobierają do majtek 

12.06.2010
Mam tylko opis programow/filmow. Oswiec mnie jak to zrobic 

za wagę i oby reszta (szmery + łapki) szybko się poprawiła 

Gdzie te czasy, gdy dziecko spało mi po 2-3 godziny?
i brawa za bioderka