|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Nemosek ale miałaś dzień aktywny
Na warsztatach nawet smoczka nie dostałaś? Myślałam, że to każdy dostał. A chociaż ciekawie u Ciebie było? Bo u mnie tak jak pisałam, oprócz dwóch części, to raczej słabo ![]() Margot coś tam wybierzesz na pewno. Ja ostatnio wybierałam zdjęcia z sesji ciążowej i też się wkurzałam, bo jak zdjęcie ładne, to moja twarz niewyjściowa. Jak ja fajnie, to mąż jak kołek. Ale udało się w końcu, więc i Ty coś wybierzesz. A jeszcze pokaże Wam co kupiłam mężowi na dzień chłopaka. Chciałam właśnie jakąś pierdołkę, śmieszną i jak szłam na warsztaty, to akurat wpadłam na faceta, który takie sprzedawał. Także jakieś plusy tego wyjścia są
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Glowia sie Kim jest pukacz ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Nemosek . Ladnie poszalalas z zakupami co? Ale widze ze sweterek najbardziej cieszy tak to jest z babami :P Wylaze z wanny I ide spac ! Zostal 1 dzien do tp ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Wiem że w 80% przypadków jest tak że sami sobie sie nie podobamy a w rzeczywistości jest dużo lepiej... ale tutaj naprawdę mam problem z wyborem zdjęć. Będę musiała popracować z jakimś programem do obróbki zdjęć. Albo mam przymrużone oczy albo uśmiech jak koń,, heh Dobrze że chociaż małżonek prezentuje się jak należy ![]() Kolejna noc na bezsenności... ostatnimi czasy nie mogę spać po nocach natomiast rano nie jestem wstanie zebrać się z wyra... |
|
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
A dorzucę jeszcze dwie fotki
|
|
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspolczuje boli. U mnie w pierwszej ciazy bylo podobnie.Teraz od jakiegos czasu jest ok, to tym razem moze wczesniej nie urodze. Maly tak sie kreci, ze spac nie moge. Margot-co ty chcesz od tych fotek?Bardzo ladne sa |
|
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Rany boskie dziewczyny ja tu widzę że posty są juz pisane tu od 5 rano już
![]() Ale mnie w brzuchu mała kopie aż cały skacze i faluje i dostałam takiego kopniaczka w żebra że aż z bólu zgiełam się w pół, ale wybaczę jej skopanie matki I to właśnie przez nią kręcilam się włóżku od 5 rano aż w końcu wstałam, zjadłam bułkę z roladą ustrzycką, zrobiłam herbatkę i sobie usiadłam do neta. Wy też tak macie że w środku nocy chce się wam jeść i was to budzi? Ja mam tak często, ale nie wstaje jeść tylko męczę się jakiś czas i zasypaiam z powrotem, kiedyś przecież ten brzusio musi odpocząć heh
|
#3157 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za człowiekCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() swoją drogą moja mama wymyśliła że jak się remont u nas nie skończy to mam Nelę oddać do niej i u niej będzie siedzieć.. już małżowi zapowiedziałam że nawet nie ma mowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() faktycznie się nalatałaś pochwal się meblami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzień dobry ja już wstałam głowę umyłam paznokcie maluję i mniej mnie będzie dzisiaj bo jadę na Akademię Mama Pyta, zobaczymy czy coś ciekawego będzie, bo wg planu warsztatów będzie ciekawsze niż Bezpieczny Maluch
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||||
|
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny z rana, ja właśnie szykuje się do zrobienia konfitury z cytryn, bo mam ich troszkę a kompletnie nie wiedziałam co mam z nimi zrobić. Już mi się gotowały teraz muszą znowu postać w wodzie 24 godziny...przepis jest na serio zaskakujący ale muszę go sprawdzić...
|
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, ja dzisiaj średnio wyspana coś nie mogłam spać.
Dzisiaj mnie będzie mniej, odezwę się popołudniu jak wrócę do domku zapewne
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
NOWA GAZETKA W ROSSMANNIE:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mogłam w sezonie kupić bo było pełno budek z rożnymi koszulkami![]() Cytat:
![]() Domi, Jaśko jest przeuroczy
|
|||
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Synuś ładnie zjadł śniadanie, teraz leży z okropną czkawką i bawi się z mężem cudowny widok Ja się zaraz biorę za ogarnianie siebie i jadę na "błyskawiczne" zakupy w czasie kiedy młody będzie spał Potrzebuję się wyrwać i chociaż sama sobie kupić to co mi potrzebne a nie prosić ciągle innych ![]() Ogólnie to tak się martwiłam że Jaśko je za mało i zaczęłam spoglądać na zegarek, je równo co 2 godziny w nocy i co 3 w dzień Więc nie mam się co stresować
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Niedługo będziesz mieć swoją Lulkę
Co do Damiana... brak mi już słów. Typowy facet - chce zwrócić na siebie uwagę więc chodzi za mną jak cień i doprowadza mnie tym do wściekłości ![]() Miałam Wam pisać co wymyślił 6-cio letni siostrzeniec mojego Damiana ![]() Dostał gumy mamby i pierwsze co poleciał do siostry Damiana i mówi "mamo a czy ten mały Jaś może gumy ? Bo jak będziemy do nich jechać to bym mu wziął" Albo rozmawia z babcią: B: Marcinku wiesz że Dominika urodziła Jasia M: Wiem babciu ale mówiłaś że on wyjdzie dopiero w zimie B: No tak Marcinku ale jednak jest wcześniej, cieszysz się ? M: Cieszę się, a czy Ty też jesteś tego zdania ?
|
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Witam się w 33 tygodniu za tygodnie i udane wizyty![]() Od kilku dni boli mnie spojenie, ale wczoraj to mnie, aż momentami zginało wpół i tak się zastanawiam czy któraś z was też tak ma? A wiem, że jak pojadę z tym do szpitala do tego dołączając skok ciśnienia to już mnie zostawi do rozwiązania W środę byłam na wizycie ale wszystko tak szybko szybko i przyjął tylko ciężarne bo miał pilne cięcie i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać Spróbuję was chociaż trochę nadrobić, bo tempo macie niesamowite, gaduły jedne
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Dzień dobry
Ciśnienie na szczęście spadło także obejdzie się bez leków no i wreszcie pospałam ![]() za dzisiejsze wizytyDomi - super mamusia z Ciebie ![]() Nemosku - szaleństwo zakupowe dużo Wam jeszcze brakuje z wyprawki?? Co z wózkiem?? Zdecydowaliście się na jakiś? Dziadek dalej chce fundnąć??Cytat:
wybiorę sobie najfajniejszą a sama pojadę do SPA na pare dni się po tym wszystkim zrelaksować Lecę się ogarnąć bo zaraz śniadanko. Później tradycyjnie ktg i dziś znów doppler ![]() Miłego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry wszystkim
Domi, nie przejmuj się gadaniem położnej... jesteś dobrą mamą i dbasz o Jasia najlepiej jak potrafisz ![]() Wgl to słodziak na tym zdjęciu z paluszkami Wstałam i nic mi się nie chce.........
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() buhaha wczoraj zamówiliśmy pizze i mąż w komentarzu dla pizzerii, żeby szybko przywieźli, bo mu żona w ciąży buczy, że jest głodna... i wiecie, że szybko przywieźli jeszcze mi dostawca mówi, że coś mu na paragonie napisali. jak to zobaczyłam to myślałam, że parsknę śmiechemdzisiaj się chyba do fryzjera wybiorę, bo mnie włosy już wkurzają.... za to córa w ciągu godz odparzyła sobie tyłek. nie zauważyłam kiedy zrobiła kupkę... normalnie nawet się umyć nie dała, ani wziąć na kolana... nocne wietrzenie tyłka było. |
|
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!!
O matko jak mnie plecy bolą całą noc wyłam z bólu. Żadna pozycja nie była dobra. Myślałam, że sobie kręgi w desperacji powyrywam. Ledwo dziś chodzę. Każdy krok sprawia mi ból. Domi- no cóż, ostrzegałyśmy Cię, że jeśli przed porodem będziesz tak Damiana do seksu przyzwyczajać, to po porodzie będzie ciężko
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł laski...a ja 8 miesiac zaczelam z objawami bezsennosci,swedzenia skory i ogolnie juz takich dolegliwosci koncowych... a tu jeszcze rowne 2 miesiace..
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu teraz takie cyrki z nim wychodzą |
|
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
iloneczka ja mam tak od miesiaca...makabra ciezko cos podniesc ,cokolwiek schylic sie,norma
|
#3174 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj będę dopiero popołudniu bo jadę do rodziców, ale dzisiaj piątek więc pewnie większości z Was nie będzie bo czas rozpocząć weekend ;P Wczoraj byłam na ostatnich zajęciach z SR i dostałam nawet certyfikat ![]() Będę chciała sie jeszcze raz wybrać bo ominęły mnie zajęcia z kąpieli i przewijania, tylko jeszcze nie wiem kiedy to będzie. Nocka za mną udana ale pogoda nie nastraja do życia :P Domii postaraj się wyciszyć i nie rób tż awantur bo to tylko pogorszy sprawę. Twoje odczucia są całkiem naturalne wg mnie, ale spróbuj pogadać na spokojnie i okazuj mu też swoją miłość i zainteresowanie. Margot super zdjęcia! Ładnie wyszliście i bardzo gustownie wyglądaliście oboje Fajną miałaś kieckę!Cytat:
Suuuuper! Też mogłam coś takiego kupić. Ale i tak kupię jeszcze przy jakiejś innej okazji ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak czułam, że poza nami nikt nie będzie wiedział, a ta późniejsza rozkmina, że to może Puchacz
moim zdaniem obydwoje ładnie wyglądacie tam często mają dziwne rozkminy i to z reguły ta sama ekipa Cytat:
Cytat:
ale trzeba uważac żeby Jaśkowi czegoś nie dał, z dobrych chęci, ale mógłby mu krzywdę zrobić Cytat:
Dzień dobry mamusie ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3178 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się,
u mnie dzisiaj kijowo. Całą noc nie spałam , mój mąż całą noc zwracał, jak mi go było szkoda...Pojechał rano do pracy bo przecież bez niego ani rusz, a ledwo się trzymał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Za kolejny tydzień
|
|||
|
|
|
#3179 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się w końcówce tygodnia
![]() Wpadłam na chwilę i już się zbieram bo lecę na krewke... bleeeee Życzę wam wszystkim spokojnego dzionka!!!! Cytat:
Dziękuję wam bardzo dziewczynki!!! To są akurat te zdjęcia które jakoś w moich oczach przechodzą wiem wiem... nigdy się sobie nie podobamy. na szczęście zdjęć jest tak dużo że nawet ja coś wybiorę :PCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 8 miesiąc!Nie martw się już bliżej do końca jak dalej Ej...ja uważam że tytuł nasz wymiatał, jak można się nie domyślić o co chodzi z tym pukaczem?Mi tam szkoda mojego cennego czasu na naśmiewanie się z innych. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

KCIUKI DLA ANI
Inaczej zlałabym się mu tam na podłogę. Mało tego musiałąm mu zapłacić za to żeby mi powiedział " nie widzę tu nic niepokojącego" a mój kot nadal nie chce jeść ani pić. 

Dużo tych nagród było, ludzi mało, a ja nie zgarnęłam nawet ręcznika. Dostałam jakieś tam próbki i smoczek, ale to dla mnie stanowczo za mało, za tyle godzin siedzenia 

mogłam w sezonie kupić bo było pełno budek z rożnymi koszulkami

Więc nie mam się co stresować
za tygodnie i udane wizyty