Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 06:51   #3601
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

witam sie
Gratulacje wszystkim zakupu pięknych sukien

kroliczku suknia jak dla mnie koniecznie z ramiączkami

u mnie w postępach ślubnych cisza. od pazdziernika idziemy na kurs tanca

i nadal czekam na próbki z amelii

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 06:54   #3602
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
dopiero wróciłam, padnięta jestem, na uczelni syberyjskie temperatury

ale nic to, 5 z obrony ustnej, 4,5 z pracy pisemnej
Brawo

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja większość z Was już pewnie wie wczoraj:
KUPIŁAM SUKNIĘ!

Pokaż jaką

króliczku Tobie również gratuluje sukni i tak jak dziewczyny uważam, że te szeleczki są boskie
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 06:55   #3603
asia1206
Raczkowanie

kroooliczek89 ślicznie wyglądasz w sukni

Linaewento z podziwem jaka jestem piękna i urocza :P dokładnie i nigdy nie można w to wątpić

ijaa pytanie pewnie głupie ale co to są te koszyczki ratunkowe?ps.gr atulacje dla Tż-widać co jakiś czas coś zapamiętująaha i jeśli można to również poproszę namiar na literki

[Bewelina258852][/B] z niecierpliwością czekamy na Twój powrót

antonina_bielskaczyli watro było trzymać kciuki-trochę mnie palce bolały ale co tamGratulacjeklas ki:

Co do długości związku to wg.mnie czas nie ma większego znaczenia bo i tak małżeństwo wymaga ''pracy'' i kompromisów a jak się kogoś kocha tak całą sobą to musi się udać w końcu na dobre i na złe,w zdrowiu i chorobie...my z Tż mieszkamy razem i poznajemy się każdego dnia i poznawać będziemy się całe życie

Zaproszenia kalkowei takich mam zamiar szukać

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:09   #3604
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Wrzucę na trochę. Twarz usunęłam A jak ktoś się będzie śmiał i komentował to trudno, jego problem

Sukienka jest o rozmiar za mała, ale moja będzie szyta na wymiar
Dodatkowo domówiłyśmy takie oto ramiączka. Dopinane. Także można je mieć np do kościoła, a później odpiąć
Kroliczku, wyslij mi prosze na PW zdjecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:14   #3605
misia880
Zakorzenienie

pysia ja Cie tu juz chyba 100 lat nie widzialam ;p

Stary 2013-09-27, 07:21   #3606
madzixx88
Zakorzenienie

Witam się

Króliczek-ja również uważam, że z ramiączkami jest super ślicznie się komponują z sukienką

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja większość z Was już pewnie wie wczoraj:
KUPIŁAM SUKNIĘ!
gratuluję jaką?

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Suknia którą mam upatrzoną to princessa (zdjęcie sukni jest w załączniku tylko dół ma obszyty koronką czego na zdjęciu na którym mam ją założoną nie widać ) i właśnie za takimi fasonami się rozglądam ale chyba pozostanę przy tej ''swojej''
bardzo Ci pasuje

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Wg mnie zależy od wieku, i częstotliwości "spotykania" się. Bo raczej 17 latka która jest w związku już 2,3 czy 4 lata nie zdecydowałaby się na ślub, a 25 latka już tak
Jeśli ktoś jest z kimś rok czy dwa, a widują się codziennie, ba, mieszkają ze sobą, i spędzają mnóstwo czasu to myślę, że poznali się już całkowicie, i nie widzę sensu w czekaniu jeszcze minimum 4 lat, skoro wiedzą, że "to ta" czy "to ten" bo że za wcześnie
dokładnie tak jest jak mówisz

Dziewczyny, a któraś z Was będzie mieć zaproszenie ze zdjęciem? my chcemy wykorzystać fotkę z sesji narzeczeńskiej

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-09-27 o 07:22
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:25   #3607
Lemon_Drop
Zadomowienie

My zaręczyliśmy się po roku i 10 miesiącach, ślub będzie po 3 latach bez miesiąca.
Co do zaproszeń kalkowych - potrzebuję porady: mam na oku jeszcze TAKIE tylko nie za bardzo wiem jak one są zmontowane. Czy ta kalka z zewnątrz jest przyklejona do tej złożonej papierowej części czy jak? Zamawiała któraś z was próbki albo wie jak to się je?
Stary 2013-09-27, 07:39   #3608
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Zgadzam się

ludzie się i po 20, czy 30 latach rozwodzą, więc tak samo roczny związek może paść, jak i 20letni..

Aczkolwiek ja bym nie chciała oświadczyn np. po miesiącu związku, dla mnie to zdecydowanie za szybko
Miesiąc to faktycznie niezbyt długo, ale słyszałam o przypadkach zgodnych małżeństw, które zaręczyły sie po 2 tygodniach związku

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
My zaręczyliśmy się po roku i 10 miesiącach, ślub będzie po 3 latach bez miesiąca.
Co do zaproszeń kalkowych - potrzebuję porady: mam na oku jeszcze TAKIE tylko nie za bardzo wiem jak one są zmontowane. Czy ta kalka z zewnątrz jest przyklejona do tej złożonej papierowej części czy jak? Zamawiała któraś z was próbki albo wie jak to się je?
O rany, jakie śliczne! Nie mam pojęcia jak to jest zmontowane, ale wydaje mi się, że kalka jest przyczepiona na kleju do papierowego zaproszenia - tak jak napisałaś

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:44   #3609
enzunio
BAN stały

Dzięki dziewczyny za opinie nt. obrączek, na razie to nasze luźne przemyślenia, bo TŻ chciałby dwukolorowe, choć przekonuje się do tych, ale ja nie chcę, żeby mi ustępował tylko ze względu na mnie bo jemu mają się podobać, bo będzie nosił je całe życie, a te w wersji dwukolorowej wyglądają słabo niestety (za dużo wszystkiego).

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

A jakie szerokości chcecie? Moi znajomi ostatnio się pobierali i mają ten model, ale mają bardzo wąskie i trochę słabo to wygląda. Chociaż mi się ten model podoba.

Nie w mieście, w którym pracuję, bo oprócz znajomych już dwie pary klientów z takimi widziałam (szersze lepsze).
Mój TŻ musi mieć 6 mm koniecznie, mi pasowały te 3,5, ale pewnie jakbym robiła to zdecydowałabym się na 4 mm. Nie mogę mieć szerszych, nie podobają mi się i brzydko wyglądają na moim palcu (i to samo z półokrągłymi, więc mialam w sklepach wrażenie, że dużo obrączek musiałam ominąć...).

Cytat:
Nie pomogę Ci, ja koniecznie chciałam kwadratowe...

W ogóle pomijając zaproszenia kalkowe... mam wrazenie, że kwadratowe zaproszenia są droższe od prostokątnych...

A teraz zachorowałam na te A są za drogie, bo muszę zamówić 70 sztuk

http://www.studiobrzoza.pl/pol_m_ART...delku-164.html

madzixx88 my raczej nie, nie jestem za ładna i nie lubię pokazywać facjaty chociaż jakby nasze foty z sesji narzeczeńskiej ładnie wyszły... ale nie mamy kiedy zrobić sobie takiej sesji, pewnie dopiero na wiosnę się uda

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-27 o 07:48
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:48   #3610
martucha0205
Rozeznanie

lemon drop sliczne te zaproszenia

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-09-27 o 07:50
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:50   #3611
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że zarówno kalka jak i papier złożone są na pół, czyli są takiej samej wielkości i są przewiązane tą wstążeczką.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 07:56   #3612
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
ale śliczne
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:04   #3613
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne te zaproszenia

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
madzixx88 my raczej nie, nie jestem za ładna i nie lubię pokazywać facjaty chociaż jakby nasze foty z sesji narzeczeńskiej ładnie wyszły... ale nie mamy kiedy zrobić sobie takiej sesji, pewnie dopiero na wiosnę się uda
ojj nie gadaj takich rzeczy, każda kobieta jest piękna a fotograf wie jak uchwycić to co najlepsze
no my pażdziernik/listopad musimy zrobić sesję, bo podczas Świąt i w styczniu będziemy zapraszać. Chciałam zimową ale chyba śnieg się nie wyrobi
Stary 2013-09-27, 08:08   #3614
ParisParisienne
Rozeznanie

mi sie bardzo podobaja zaproszenia, ktore pokazaujecie Ja osobiscie chyba zdecyduje sie z Amelii, wydaje mi sie, ze stosunek jakosci do ceny jest niezly. Po za tym maja szeroki wybor, ogolnie podobaja mi sie.

Mam pytanie "kwiatowe":

Na jakie sie decydujecie? Ile przeznaczacie kasy na dekoracje? Na jaka ilosc stolow/gosci stroicie?

Mi ciezko idzie z kolei oszczedzanie kasy... Teraz mamy mase wydatkow...

Krakowianki jaka miejscowke w Krk polecacie na romantyczny wypad we dwoje? Moj TZ bardzo lubi tam jezdzic i chce mu zrobic niespodzianke i cos zarezerwowac... Najlepiej blisko Rynku.... Na booking u jest masa fajnych miejsc, ale juz sama nie wiem...
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:16   #3615
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a któraś z Was będzie mieć zaproszenie ze zdjęciem? my chcemy wykorzystać fotkę z sesji narzeczeńskiej
My rozważamy. Chociaż mi się bardziej marzy STD ze zdjęciem.

Cytat:
Mój TŻ musi mieć 6 mm koniecznie, mi pasowały te 3,5, ale pewnie jakbym robiła to zdecydowałabym się na 4 mm. Nie mogę mieć szerszych, nie podobają mi się i brzydko wyglądają na moim palcu (i to samo z półokrągłymi, więc mialam w sklepach wrażenie, że dużo obrączek musiałam ominąć...).
Podpowiadam 4mm.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 08:18   #3616
misia880
Zakorzenienie

Paris ja mam taaaak głowe jesli chodzi o dekoracje sali
nie mam strojenia w cenie sali więc potrzebuje firme dekoratorską. Sama tego nie zrobie bo niby kiedy i jak...

chcemy zmieścic sie w 1000 zł za bukiety na stoły gości, świeczki pływające itp. ozdobienie wejscia na sali delikatnie materiałem. serwetki. bukiet na stol PM no i jakas mała ozdoba za nami. bo ogolnie to jest okna na jezioro wiec bez sensu zasłaniać..
i tak ..

jedna Pani powiedziala mi ze ponad 3 tys za taka dekoracje
jakas szalona chyba :P

jedna 1000 zł - ale jej pomysły średnio mi sie podobały.
Jedna 1500 zł ale to dla mnie ju za dużo..

ogolnie na 90 osób - musialabym miec 10 bukietow na stoly gosci.. nie wiem jak to ugryzc ani nic. Szukam dalej.

załączniki - tak to jakoś widze ale w kolorach fioletu i wrzosu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34.jpg (77,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (91,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 41.jpg (71,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg AFS_20110729d_202_-_Kopia (1).jpg (39,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracje_stolow_swieczki1-copy.jpg (80,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fotolia_38643375_Subscription_XL.jpg (20,3 KB, 7 załadowań)

Stary 2013-09-27, 08:28   #3617
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
mi sie bardzo podobaja zaproszenia, ktore pokazaujecie Ja osobiscie chyba zdecyduje sie z Amelii, wydaje mi sie, ze stosunek jakosci do ceny jest niezly. Po za tym maja szeroki wybor, ogolnie podobaja mi sie.

Mam pytanie "kwiatowe":

Na jakie sie decydujecie? Ile przeznaczacie kasy na dekoracje? Na jaka ilosc stolow/gosci stroicie?

Mi ciezko idzie z kolei oszczedzanie kasy... Teraz mamy mase wydatkow...

Krakowianki jaka miejscowke w Krk polecacie na romantyczny wypad we dwoje? Moj TZ bardzo lubi tam jezdzic i chce mu zrobic niespodzianke i cos zarezerwowac... Najlepiej blisko Rynku.... Na booking u jest masa fajnych miejsc, ale juz sama nie wiem...
ja w temacie kwiatów jeszcze nic nie wiem, nasza sala ma dekoratorkę w cenie ale dopiero w przyszłym tyg się z nią spotkam może być tak, że jest to jakaś podstawowa dekoracja i można dodatkowo coś dobierać..

Kraków jest piękny super pomysł

ja też robię niespodziankę TŻ, właściwie to prezent urodzinowy na jego 30tkę lecimy na mecz liga mistrzów Barcelona-Ac Milan on jest zakręcony na punkcie piłki
w sumie na 3 dni, to jeszcze pozwiedzamy Barcelone przy okazji

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
My rozważamy. Chociaż mi się bardziej marzy STD ze zdjęciem.
ja myślałam właśnie o zdjęciu w stylu save the date
chyba jedno nie wyklucza drugiego ?
Stary 2013-09-27, 08:33   #3618
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za opinie nt. obrączek, na razie to nasze luźne przemyślenia, bo TŻ chciałby dwukolorowe, choć przekonuje się do tych, ale ja nie chcę, żeby mi ustępował tylko ze względu na mnie bo jemu mają się podobać, bo będzie nosił je całe życie, a te w wersji dwukolorowej wyglądają słabo niestety (za dużo wszystkiego).

Nie pomogę Ci, ja koniecznie chciałam kwadratowe...

W ogóle pomijając zaproszenia kalkowe... mam wrazenie, że kwadratowe zaproszenia są droższe od prostokątnych...

A teraz zachorowałam na te A są za drogie, bo muszę zamówić 70 sztuk

http://www.studiobrzoza.pl/pol_m_ART...delku-164.html
O jezu, jakie śliczne!!! Niepotrzebnie wchodziłam :p U mnie na szczęście w tej sytuacji zwycięża zdrowy rozsządek i szkoda mi tyle kasy na zaproszenia.
Co do obrączek - my dzisiaj idziemy na poszukiwania naszego wzoru (o ile TŻ wróci z pracy tak jak obiecał). Ja chciałabym zwykłe, proste bez żadnych ozdobników, TŻ z kolei chciałby albo dwukolorowe albo z jakimś ozdobnikiem przy krawędzi - zobaczymy jak wyjdzie w rzeczywistości

Co do kwiatów - jeszcze niewiem jakie będę miała. Podobają mi się bukiety z peonii, piwonii, frezji i róż ale nie orientowałam się jeszcze jakie kwiaty są dostępne we wrześniu. Z dekoracją stołów też jestem w lesie wiec chętnie poczywam o waszych inspiracjach i planach

Misia fajne te twoje inspiracje!
Stary 2013-09-27, 08:35   #3619
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
nie mam strojenia w cenie sali więc potrzebuje firme dekoratorską. Sama tego nie zrobie bo niby kiedy i jak...

chcemy zmieścic sie w 1000 zł za bukiety na stoły gości, świeczki pływające itp. ozdobienie wejscia na sali delikatnie materiałem. serwetki. bukiet na stol PM no i jakas mała ozdoba za nami. bo ogolnie to jest okna na jezioro wiec bez sensu zasłaniać..
i tak ..

ogolnie na 90 osób - musialabym miec 10 bukietow na stoly gosci.. nie wiem jak to ugryzc ani nic. Szukam dalej.

Ja tez planuje wydac kolo 1000. Mysle, ze sie zmieszcze.... Podobnie jak Ty, planowalam miec swieczki, ale teraz sie powaznie zastanawiam: boje sie, ze jakis gosc niechcacy sie oparzy, popchnie stol, cos sie z nimi stanie po za tym, to bedzie sierpien, wiec pewnie goraco, takze mysle, ze dodtakowe nagrzewanie powietrza jest bez sensu....

Co do kwiatow: zalezy czy ostatecznie zdecydujemy sie na stoly okrogle, czy laczone - ale srednio jeden bukiet na 10 os.
Do tego slodki stol i stol mlodych dodatkowo....

Martwie sie jak to wszystko bedzie....

Do kwiatowych kosztow doliczyc trzeba jeszcze moj bukiet, swiadkowej i dwa dla rodzicow.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 08:38   #3620
misia880
Zakorzenienie

ja wiem ze mój bukiet to koszt 150 zł, świadkowa 30 zł,
bukiety dla rodziców 200 zł za dwa. wiec tragedii nie ma.

eee no co Ty nie panikumy ze świeczkami, w restauracji tez swieca swieczki nikt nigdy nie wywołał pozaru nie robmy z ludzi wiesniaków ;P
jak sie wosk wyleje trudno.. zdarza sie

Stary 2013-09-27, 08:43   #3621
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kwiatów - jeszcze niewiem jakie będę miała. Podobają mi się bukiety z peonii, piwonii, frezji i róż ale nie orientowałam się jeszcze jakie kwiaty są dostępne we wrześniu. Z dekoracją stołów też jestem w lesie wiec chętnie poczywam o waszych inspiracjach i planach
tu poczytaj http://lovemydress.pl/bukiety-dla-wr...-panny-mlodej/

Stary 2013-09-27, 08:43   #3622
velika
Winter is coming

Cytat:

ja też robię niespodziankę TŻ, właściwie to prezent urodzinowy na jego 30tkę lecimy na mecz liga mistrzów Barcelona-Ac Milan on jest zakręcony na punkcie piłki
w sumie na 3 dni, to jeszcze pozwiedzamy Barcelone przy okazji
ooooooo! Ja mojemu też chcę kiedyś taki prezent zrobić! Ale zazdroszczę, zabierzcie mnie w walizkę
Co do dekoracji, to jeszcze się nie orientowałam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:08   #3623
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

i tak ..

Sama się zastanawiam niby mam dekoracje w cenie sali ale tak bidnie wyglądała trochę...i będę gadać z babką że chcę więcej i albo dopłacę albo będę sama kombinować. W ogóle wydaje mi się że ceny są z kosmosu tego... wiem że kwiaty i czas kosztują ale chyba ci dekoratorzy nie wiedzą jak zrobić prostą, z w miarę tanich kwiatów a efektowną dekorację. Ale powiem wam że zastanawiam się nad deko samodzielną jeśli z babką się nie dogadam. Wydaje mi się że jeśli byłby ktoś kto by pomógł to da się to zrobić. Widziałam na blogu jednej dziewczyny że sama zrobiła śliczne dekoracje sali w klimacie jaki chciała! Myślę że jak wymyśli się coś prostego to da się to zrobić Choćby taki bukiet z tulipanów wygląda super co któraś wrzucała a to przecież same kwiaty w wazonie. Kluczem jest tylko załatwienie kwiatów z giełdy.

Cytat:
A jakaś podpowiedź co byś chciała robić? Czy to ma być kolacja czy jakieś wyjście, czy nie koniecznie pełna kolacja?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 09:09   #3624
Elrosa
Zadomowienie

Króliczku suknia jest śliczna i jestem za dziewczynami - zostaw ramiączka, dodają uroku

Cytat:
Mam pytanie "kwiatowe":
Ja skłaniam się ku dekoracjom ze storczyków. Takich doniczkowanych - po wszystkim kwiat pod pachę i hodujemy dalej
Spisaliśmy ostateczną listę gości, wyszło nam 80 osób. Myślałam o ustawieniu stołów w literę "E" i pięciu dekoracjach - dwie po bokach najdłuższego stołu i po jednej na środek każdej odnogi, do tego świece w wysokim świeczniku.
Jak policzyłam, taka ozdoba jak ze zdjęcia to:
- storczyk - tu liczę 25-30 zł, nie zależy mi na konkretnej odmianie, tylko żeby był biały
- wazon kula - znalazłam za 9 zł, ale może uda mi się wypożyczyć
- fizelina do owinięcia doniczki - rolka za 7-8 zł ma 9 metrów, więc wystarczy jedna
- "patyczki" z rattanu - 10 zł wiązka, też starczy jedna
- dodatkowe dekoracje (kamyki, kryształki, sizal) - liczę ok. 20 zł
- świece mamy w cenie
1328904612_314176764_12-DEKORACJE-sLUBNE-I-WESELNE-GALERIA-NATURA-.jpg

Po podsumowaniu wychodzi mi mniej niż 250 zł. Dla porównania kwiaciarnia z mojego mini-miasteczka chce za przystrojenie kościoła i sali ponad 1000 zł (koleżanka nie chce się przyznać, ile ponad, więc nie wiem dokładnie), a ich dekoracje nie są ani w połowie tak ładne, jak ta ze storczykami. Nie mam zdjęć z kościoła, ale dużo ich tam nie było, oprócz bukietu na ołtarzu były tylko tiulowe kokardy na ławkach i taki bramko-łuk ustrojony tiulem. Te na sali wyglądały tak - po jednej na stole:
wm3i.jpg

Moim zdaniem za tę cenę mogły się lepiej postarać - no, ale w sumie nie mają konkurencji, więc nie muszą.

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:14
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:10   #3625
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:

i nadal czekam na próbki z amelii
Nie wiesz, czy z Amelii można zamówić inne próbki niż w tych zestawach co są?
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:13   #3626
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślałam właśnie o zdjęciu w stylu save the date
chyba jedno nie wyklucza drugiego ?
W zasaadzie nie, tylko ja chcę samo STD jako zdjęcie (ale chyba bez tych napisów wszelkich), taką zdjęcio-kartkę. A na zaproszeniu inne zdjecie, chociaż ostatnio mi się inny pomysł wyklarował, skończę hafcik to się pochwalę :P
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:14   #3627
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Nie wiesz, czy z Amelii można zamówić inne próbki niż w tych zestawach co są?
nie można, muszą być z zestawów.

tak..ale kiedy zrobisz ta dekoracje sali sama? rano przed ślubem?? dzien wczesniej> a skad wiesz ze kwiaty nie oklapna, że nie ma tam dzien wczesniej imprezy itp. itd..

Stary 2013-09-27, 09:18   #3628
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

A jakaś podpowiedź co byś chciała robić? Czy to ma być kolacja czy jakieś wyjście, czy nie koniecznie pełna kolacja?

Jakis fajny, klimatyczny hotel moze nawet jakies spa.... po za tym zastanawiam sie,czy nie zrobic mu jakies niespodzianki zwiazanej z Wisla Krakow , to jego ukochany polski klub co rodzi sporo konfliktow z moja rodzina biorac pod uwage, ze ja jestem z Warszawy

Resto mamy swoje ulubione, bo bylismy kilka razy razem....
Stary 2013-09-27, 09:28   #3629
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
nie można, muszą być z zestawów.

tak..ale kiedy zrobisz ta dekoracje sali sama? rano przed ślubem?? dzien wczesniej> a skad wiesz ze kwiaty nie oklapna, że nie ma tam dzien wczesniej imprezy itp. itd..
Misia to czy jest impreza dzień wcześniej można się dowiedzieć - w końcu dekoratorka też będzie chciała wiedzieć kiedy może ubrać wam salę... Możesz zapytać czy na sali mają coś co można wykorzystać - np wypożyczenie wazonów, świeczników - całkiem możliwe że mają i już by ci odpał zakup a cena może być niższa. Kwiaty i tak trzeba kupić wcześniej. Może Myha powie dokładnie jak to jest ale nie wierzę żeby w sobotę rano kwiaciarnia ci robiła bukiet ślubny i dekoracje żeby było świeże. Na pewno robią wcześniej i potem trzymają w odpowiednich warunkach. Na allegro albo giełdzie kwiatowej można kupić dużo takich drobiazgów jakieś kryształki, świeczki, kamyczki. Wystarczy mieć pomysł i takie świeczniki to sama sobie zrobisz za cenę mniejszą a to ci się nie zepsuje. Moim zdaniem kwiaty jeśli są w miarę świeże to ci przez 48h nie padną, jeśli chcesz zwykłe bukiety nie wymyślne kompozycje to można to zrobić.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:32
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:32   #3630
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
[B]Ja skłaniam się ku dekoracjom ze storczyków. Takich doniczkowanych - po wszystkim kwiat pod pachę i hodujemy dalej
Spisaliśmy ostateczną listę gości, wyszło nam 80 osób. Myślałam o ustawieniu stołów w literę "E" i pięciu dekoracjach - dwie po bokach najdłuższego stołu i po jednej na środek każdej odnogi, do tego świece w wysokim świeczniku.
Jak policzyłam, taka ozdoba jak ze zdjęcia to:
- storczyk - tu liczę 25-30 zł, nie zależy mi na konkretnej odmianie, tylko żeby był biały
- wazon kula - znalazłam za 9 zł, ale może uda mi się wypożyczyć
- fizelina do owinięcia doniczki - rolka za 7-8 zł ma 9 metrów, więc wystarczy jedna
- "patyczki" z rattanu - 10 zł wiązka, też starczy jedna
- dodatkowe dekoracje (kamyki, kryształki, sizal) - liczę ok. 20 zł
- świece mamy w cenie
Załącznik 5424099

Po podsumowaniu wychodzi mi mniej niż 250 zł. Dla porównania kwiaciarnia z mojego mini-miasteczka chce za przystrojenie kościoła i sali ponad 1000 zł (koleżanka nie chce się przyznać, ile ponad, więc nie wiem dokładnie), a ich dekoracje nie są ani w połowie tak ładne, jak ta ze storczykami. Nie mam zdjęć z kościoła, ale dużo ich tam nie było, oprócz bukietu na ołtarzu były tylko tiulowe kokardy na ławkach i taki bramko-łuk ustrojony tiulem. Te na sali wyglądały tak - po jednej na stole:
Załącznik 5424098

Moim zdaniem za tę cenę mogły się lepiej postarać - no, ale w sumie nie mają konkurencji, więc nie muszą.
Faktycznie ta dekoracja niezyt wyględna :/ A co masz w dekoracji swojej sali?? Twoje inspiracje bardzo mi się podobają - kradnę

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości