|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
witam sie
![]() Gratulacje wszystkim zakupu pięknych sukien ![]() kroliczku suknia jak dla mnie koniecznie z ramiączkami ![]() u mnie w postępach ślubnych cisza. od pazdziernika idziemy na kurs tanca ![]() i nadal czekam na próbki z amelii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
![]() Pokaż jaką ![]() króliczku Tobie również gratuluje sukni i tak jak dziewczyny uważam, że te szeleczki są boskie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Raczkowanie
|
kroooliczek89 ślicznie wyglądasz w sukni
![]() Linaewento z podziwem jaka jestem piękna i urocza :P dokładnie i nigdy nie można w to wątpić ![]() ijaa pytanie pewnie głupie ale co to są te koszyczki ratunkowe? ![]() ![]() ![]() [Bewelina258852][/B] z niecierpliwością czekamy na Twój powrót ![]() antonina_bielskaczyli watro było trzymać kciuki-trochę mnie palce bolały ale co tam ![]() ![]() Co do długości związku to wg.mnie czas nie ma większego znaczenia bo i tak małżeństwo wymaga ''pracy'' i kompromisów a jak się kogoś kocha tak całą sobą to musi się udać w końcu na dobre i na złe,w zdrowiu i chorobie...my z Tż mieszkamy razem i poznajemy się każdego dnia i poznawać będziemy się całe życie Zaproszenia kalkowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
pysia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Króliczek-ja również uważam, że z ramiączkami jest super ![]() ![]() gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a któraś z Was będzie mieć zaproszenie ze zdjęciem? my chcemy wykorzystać fotkę z sesji narzeczeńskiej ![]()
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-09-27 o 07:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
My zaręczyliśmy się po roku i 10 miesiącach, ślub będzie po 3 latach bez miesiąca.
Co do zaproszeń kalkowych - potrzebuję porady: mam na oku jeszcze TAKIE tylko nie za bardzo wiem jak one są zmontowane. Czy ta kalka z zewnątrz jest przyklejona do tej złożonej papierowej części czy jak? Zamawiała któraś z was próbki albo wie jak to się je?
#3608 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3609 | ||
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny za opinie nt. obrączek, na razie to nasze luźne przemyślenia, bo TŻ chciałby dwukolorowe, choć przekonuje się do tych, ale ja nie chcę, żeby mi ustępował tylko ze względu na mnie bo jemu mają się podobać, bo będzie nosił je całe życie, a te w wersji dwukolorowej wyglądają słabo niestety (za dużo wszystkiego).
Cytat:
Cytat:
W ogóle pomijając zaproszenia kalkowe... mam wrazenie, że kwadratowe zaproszenia są droższe od prostokątnych... ![]() A teraz zachorowałam na te ![]() ![]() http://www.studiobrzoza.pl/pol_m_ART...delku-164.html madzixx88 my raczej nie, nie jestem za ładna i nie lubię pokazywać facjaty ![]() ![]() Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-27 o 07:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Rozeznanie
|
lemon drop sliczne te zaproszenia
![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez martucha0205 Czas edycji: 2013-09-27 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no my pażdziernik/listopad musimy zrobić sesję, bo podczas Świąt i w styczniu będziemy zapraszać. Chciałam zimową ale chyba śnieg się nie wyrobi ![]()
![]() |
#3614 |
Rozeznanie
|
mi sie bardzo podobaja zaproszenia, ktore pokazaujecie
![]() Mam pytanie "kwiatowe": Na jakie sie decydujecie? Ile przeznaczacie kasy na dekoracje? Na jaka ilosc stolow/gosci stroicie? Mi ciezko idzie z kolei oszczedzanie kasy... ![]() Krakowianki jaka miejscowke w Krk polecacie na romantyczny wypad we dwoje? Moj TZ bardzo lubi tam jezdzic i chce mu zrobic niespodzianke i cos zarezerwowac... Najlepiej blisko Rynku.... Na booking u jest masa fajnych miejsc, ale juz sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
Paris ja mam taaaak głowe jesli chodzi o dekoracje sali
![]() nie mam strojenia w cenie sali więc potrzebuje firme dekoratorską. Sama tego nie zrobie bo niby kiedy i jak... chcemy zmieścic sie w 1000 zł za bukiety na stoły gości, świeczki pływające itp. ozdobienie wejscia na sali delikatnie materiałem. serwetki. bukiet na stol PM no i jakas mała ozdoba za nami. bo ogolnie to jest okna na jezioro wiec bez sensu zasłaniać.. i tak .. jedna Pani powiedziala mi ze ponad 3 tys za taka dekoracje ![]() jakas szalona chyba :P jedna 1000 zł - ale jej pomysły średnio mi sie podobały. Jedna 1500 zł ale to dla mnie ju za dużo.. ogolnie na 90 osób - musialabym miec 10 bukietow na stoly gosci.. nie wiem jak to ugryzc ani nic. Szukam dalej. załączniki - tak to jakoś widze ale w kolorach fioletu i wrzosu |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kraków jest piękny ![]() ![]() ja też robię niespodziankę TŻ, właściwie to prezent urodzinowy na jego 30tkę ![]() ![]() ![]() ![]() w sumie na 3 dni, to jeszcze pozwiedzamy Barcelone przy okazji ![]() ja myślałam właśnie o zdjęciu w stylu save the date ![]() chyba jedno nie wyklucza drugiego ? ![]()
![]() |
#3618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do obrączek - my dzisiaj idziemy na poszukiwania naszego wzoru ![]() ![]() Co do kwiatów - jeszcze niewiem jakie będę miała. Podobają mi się bukiety z peonii, piwonii, frezji i róż ale nie orientowałam się jeszcze jakie kwiaty są dostępne we wrześniu. Z dekoracją stołów też jestem w lesie wiec chętnie poczywam o waszych inspiracjach i planach ![]() Misia fajne te twoje inspiracje!
![]() |
#3619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kwiatow: zalezy czy ostatecznie zdecydujemy sie na stoly okrogle, czy laczone - ale srednio jeden bukiet na 10 os. Do tego slodki stol i stol mlodych dodatkowo.... Martwie sie jak to wszystko bedzie.... ![]() Do kwiatowych kosztow doliczyc trzeba jeszcze moj bukiet, swiadkowej i dwa dla rodzicow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
ja wiem ze mój bukiet to koszt 150 zł, świadkowa 30 zł,
bukiety dla rodziców 200 zł za dwa. wiec tragedii nie ma. eee no co Ty ![]() ![]() jak sie wosk wyleje trudno.. zdarza sie |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3622 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Co do dekoracji, to jeszcze się nie orientowałam ![]()
![]() |
#3623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Zadomowienie
|
Króliczku suknia jest śliczna i jestem za dziewczynami - zostaw ramiączka, dodają uroku
![]() Cytat:
![]() Spisaliśmy ostateczną listę gości, wyszło nam 80 osób. Myślałam o ustawieniu stołów w literę "E" i pięciu dekoracjach - dwie po bokach najdłuższego stołu i po jednej na środek każdej odnogi, do tego świece w wysokim świeczniku. Jak policzyłam, taka ozdoba jak ze zdjęcia to: - storczyk - tu liczę 25-30 zł, nie zależy mi na konkretnej odmianie, tylko żeby był biały ![]() - wazon kula - znalazłam za 9 zł, ale może uda mi się wypożyczyć - fizelina do owinięcia doniczki - rolka za 7-8 zł ma 9 metrów, więc wystarczy jedna - "patyczki" z rattanu - 10 zł wiązka, też starczy jedna - dodatkowe dekoracje (kamyki, kryształki, sizal) - liczę ok. 20 zł - świece mamy w cenie ![]() 1328904612_314176764_12-DEKORACJE-sLUBNE-I-WESELNE-GALERIA-NATURA-.jpg Po podsumowaniu wychodzi mi mniej niż 250 zł. Dla porównania kwiaciarnia z mojego mini-miasteczka chce za przystrojenie kościoła i sali ponad 1000 zł (koleżanka nie chce się przyznać, ile ponad, więc nie wiem dokładnie), a ich dekoracje nie są ani w połowie tak ładne, jak ta ze storczykami. Nie mam zdjęć z kościoła, ale dużo ich tam nie było, oprócz bukietu na ołtarzu były tylko tiulowe kokardy na ławkach i taki bramko-łuk ustrojony tiulem. Te na sali wyglądały tak - po jednej na stole: wm3i.jpg Moim zdaniem za tę cenę mogły się lepiej postarać - no, ale w sumie nie mają konkurencji, więc nie muszą.
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2013-09-27 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
Nie wiesz, czy z Amelii można zamówić inne próbki niż w tych zestawach co są?
#3626 |
Zakorzenienie
|
W zasaadzie nie, tylko ja chcę samo STD jako zdjęcie (ale chyba bez tych napisów wszelkich), taką zdjęcio-kartkę. A na zaproszeniu inne zdjecie, chociaż ostatnio mi się inny pomysł wyklarował, skończę hafcik to się pochwalę :P
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak..ale kiedy zrobisz ta dekoracje sali sama? rano przed ślubem?? dzien wczesniej> a skad wiesz ze kwiaty nie oklapna, że nie ma tam dzien wczesniej imprezy itp. itd.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakis fajny, klimatyczny hotel ![]() ![]() ![]() Resto mamy swoje ulubione, bo bylismy kilka razy razem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Misia to czy jest impreza dzień wcześniej można się dowiedzieć - w końcu dekoratorka też będzie chciała wiedzieć kiedy może ubrać wam salę... Możesz zapytać czy na sali mają coś co można wykorzystać - np wypożyczenie wazonów, świeczników - całkiem możliwe że mają i już by ci odpał zakup a cena może być niższa. Kwiaty i tak trzeba kupić wcześniej. Może Myha powie dokładnie jak to jest ale nie wierzę żeby w sobotę rano kwiaciarnia ci robiła bukiet ślubny i dekoracje żeby było świeże. Na pewno robią wcześniej i potem trzymają w odpowiednich warunkach. Na allegro albo giełdzie kwiatowej można kupić dużo takich drobiazgów jakieś kryształki, świeczki, kamyczki. Wystarczy mieć pomysł i takie świeczniki to sama sobie zrobisz za cenę mniejszą a to ci się nie zepsuje. Moim zdaniem kwiaty jeśli są w miarę świeże to ci przez 48h nie padną, jeśli chcesz zwykłe bukiety nie wymyślne kompozycje to można to zrobić.
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-09-27 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.