|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
czyli wełniany?---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Cytat:
my mamy pewnie z kg mniej hehe. a pani doktor sama jest pulpet! fotki widzialysmy i do grubaska sporo jej brakuje.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
a jeszcze w przymierzalni odkleil mi się opatrunek i musiałam zwiewać do domu ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- ale bardziej mamie niż dziewczynie...kiedyś probowalam. jak miała chyba z 13 lat. wybrałam kilka swoich ciuchow, pozwoliłam z nich wybrać dwa które jej daje w zamian za smoczek. nastolatka, wiec myslalam, ze się skusi...no i gładko poszlo. zadowolona itd. ale nie minely 3 godz. a dostaliśmy z tz ochrzan, ze mamy oddac smoczek, bo ona jednak placze i go potrzebuje i ze mamy jej nie denerwować, bo i tak jest nerwowa ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla malej chce najpierw taka typowa piankowa mate, wiec mysle, ze im mniej wyciąganych elementow tym lepiej. i tak pewnie będzie je slinic i obgryzać nie patrzyłam na atesty. dzisiaj w Klimczoku wypytywałam babke, ale mieli tylko dwa male zestawy i sama drobizna, wiec wole allegro.szym. dostal zaproszenie na urodziny kolegi, rodzice kazali mu zapytać co kolega chciałby dostać w prezencie "cos z augry bertsami" ) i widzialysmy jakiś zestawik sam plastik, kilka figurek jakies karty 109zl ![]() http://allegro.pl/angry-birds-wsciek...556747357.html to mnie rozbawilo w empiku, ale panie w przedszkolu moglyby nie zrozumieć naszego poczucia humoru także dziewczynki, cieszmy się, ze możemy kupować dzieciom na razie to co nam się podoba ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- ale 4 elementy i masz 80x80 mało zabawy przy składaniu hehe. dwa komplety tworza już niezły plac zabaw ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
czasem az "za dorosla", ale to kwestia dluuuugiego przebywania z mama i tzw. nieodcieta pepowina.Cytat:
dzielny tata!---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- znajoma dopiero mi podeslala...myslalam, ze przeszczep i już. a to nie jest takie hop siup. ehh dzielna starsza siostra. ciekawe czy jest w 100% swiadoma co ja czeka. ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
i wierzyc mi się nie chce, ze az tak daje Ci popalić tuniczka piekna, zazdrościmy, bo luuubimy takie i ptaszyska tez ![]() a fotelik to pebble? nie używacie już wkładki? ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- nadrobiłam dobranoc |
||||
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Musze pochwalic Darusia. Karmilismy sie o 1:15 , odlozylam do lozeczka i slysze ze poszla kupala. Wiec ciezko to zignorowac do rana, wyjelam i przewijam. Przewinelam poszla druga, to znow przewijam a Darus sie rozbudzil. Przewijam w ciszy do konca. Po przewinieciu odlozylam do lozeczka , zgasilam swiatlo i moje cudne dziexko chwile pomowilo "agu i agu" i poszlo spac
Jestem zachwycona ![]() Smoka nie dostal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Diabli- jak moj maz to uslyszal to tez od razu zbesztal ta dr od pasztetow i pulpetow ![]() Moj malz wyszedl do pracy, N. spi a ja nie moge zasnac pierwszy raz chyba tak mam
|
|
#3035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja jeszcze miałam dodatkowy aspekt komediowy bo co któreś dziecko zaczęło płakać w filme to I. w ramach solidarności zaczynał kwękolić no i zaraz lecimy (znaczy się lecę tylko ja) na konferencję, spotkam się z ludźmi z pracy, a dziecię zostaje w domu
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę ściąć włosy - ale ciężko z moim mężem się umówić by z małą został. W domu też telefony, maile...eee szkoda gadać. Kurcze śmierdzą takie puzzle? to się tymbardziej będę zastanawiać czy kupować takie cudo. ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
to mniej traumatyczne będzie
|
||
|
|
|
#3037 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
pomigana ta lekarka jakas Cytat:
brawooo super Cytat:
znaczy tegonocieplacza do wozka? To tak tak napisalam z rzeczy co bede zakladala hehhe hmm tak tak jak eole tez M. Od odkurzacza bo on a i sie nie usmiecha ani przytulic sie do niego ale raz dziennie na 15 min wolego jego mimo wszystko hehhe Cytat:
hehehe na szczescie nic takiegonsie nie zdarzy hehheh Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3038 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, możemy się umówić na przyszły tydzień W środę mamy szczepienie więc musiałaby być ładna pogoda bo inaczej będę się bała.---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() Zastanowie się nad tymi puzzlami, proszę zapodać jakieś nieśmierdzące
|
||||
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Aa bylam w smyku ogladalam te spiworki do spania sa boskie kremowy mi sie podoba na maxa wczoraj nie wzielam bo rozmiar nie wiedzialm jaki ale dzisiaj jade po niego
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() Ja też muszę się pochwalić...moje dziecko dzisiaj budziło się co TRZY godziny |
||
|
|
|
#3041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Vil ty widziałaś mój wózek, co do niego pasuje? Bo kurczę grafitowo-zielony, ale grafit ma wzorki no i nie wiem czy kwiatki pasują ... cały czarny smutny Cytat:
No bleee, ale brawa dla mamusi za refleks ![]() Cytat:
|
|
#3042 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() P. od 7 marudził, o 7.30 ledwie żywa zwlekłam się, dałam mu zabawkę i myślałam że poleżę kilka min jeszcze ... zasnęłam na 45 min, obudził mnie kwik o smoczek - chyba zasnął? dałam mu smoka, przysnął, teraz mam wyrzuty sumienia co ja dziecku robię ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3043 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak słodko
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A popołudniami ciężko go od niej oderwać ![]() za podejście tatusia ![]() Cytat:
Cytat:
za samodzielne zasypianie, oby mu tak zostało
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możemy się umówić na następny tydzień
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Pospałyśmy z niunią do 8.20 a teraz się szykuję, bo lecimy na miasto ![]() Co do włosów mam to samo, zakola mi się porobiły, zaczynam powoli przypominać moje dziecię Ale faktycznie nie znam nic lepszego niż Merz Special stosowałam 3 miesiące i na prawdę pomógł, a mi leciały włosy na tle stresowym, więc porobiły mi się łyse placki na głowie, a po tym wszystko elegancko zarosło Ale na paznokcie czy cerę to w sumie 0 efektów było.
|
|
|
|
#3046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sharp, diabli- za super łowy!---- Dołączam się do grupy osób z wypadającymi włosami. Cieszyłam się, że mnie to minie, ale dopadło mnie jakieś 3 tyg temu. Nie dość, że mam problemy ze skórą, to jeszcze będę łysa ![]() A w ogóle, to mam pytanie do mam kp. Czy zauważyłyście u siebie coś w stylu apatii, spadku nastroju, mega spadku energii? Bo ja już Wam kilka razy pisałam, że mam spadek mocy, ale w ostatnich dniach to już taki konkretny. Rano nie mogę się zwlec z łóżka. A jak już się zwlokę to jestem od rana padnięta. Boli mnie wszystko (nie, nie od ćwiczeń), nic mi się nie chce i aż mi z tym głupio, nie mam ochoty na wygłupy z Małym. W dzień jakoś funkcjonuję, bo wiem, że muszę, nie mam innego wyjścia, ale najchętniej leżałabym cały dzień w łóżku pod kocem. Jedynie drobne przebłyski mam jak np ostatnio z zupą, czy wczoraj z muffinami. Wiem, że przy kp trzeba dostarczać sobie odpowiednio więcej kcal z jedzeniem i ja to robię. Jakiś owocek, warzywko, słodyczek, witaminki dla karmiących. A mimo wszystko jestem flak i dętka... I do tego nawrót choróbska ![]() Chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała skoczyć do laboratorium żeby zrobić sobie morfologię, bo zaczyna mnie to wszystko niepokoić.
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-09-27 o 09:05 |
||
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka ja tak miałam miesiąc temu jak Ty, kręciło mi się w głowie, często miałam mroczki przed oczami, najchętniej bym z domu nie wychodziła, czułam się jak g.. do tego wylazła mi opryszczka, więc osłabienie organizmu, ale jakoś wróciłam sama do formy i już jest ok.
|
|
|
|
#3048 | |
|
Rozeznanie
|
Ja nie namawiam tylko stwierdzam, że nasz wełniany zdał egzamin, nie mam porównania z polarowym, bo takowego nie mieliśmy. Mój piorę w pralce na 30 st., nic się z nim nie dzieje.
Co do tej dziewczyny ze smokiem - w głowie mi się to nie mieści, chore jakieś. Cytat:
|
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miewam dni ze nic mi się nie chce i nic w domu nie zrobie ale zawsze wypada to po ciężkiej nocy... ja ogólnie leń jestem jak czytam co wy macie zrobione w ciągu dnia![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja moją przed 7 rano obracam na brzuszek na "dospanie" ![]() Dziewczyny do takiego wózka http://www.jedo.pl/pl/kolory/memo/17.jpg jakie dodatki, te nakładki na słońce i deszcz? http://allegro.pl/oslonka-przeciwslo...518147004.html No i reszta wtedy też musi być pod kolor ...
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ale koszmarna noc za nami
Paweł ma katar i kaszel - szkoda mi go strasznie, bo się męczy bardzo w nocy budził się średnio co 40 min - najdłużej pospał 1,15h. O czwartej się obudził i już nie umiał zasnąć. Zasnął o 8 i spał do 9 z przerwą na karmienie o 8.20. Ja padam na twarz nie wiem jak się dzisiaj ogarnę. Praktycznie całą noc nie spalam, bo zanim zdążyłam zasnąć to on się już budził |
|
|
|
#3052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Babka była po cc, tym razem chciała sn w domu,ponad 10 godzin skurczy (znaaaamyyy too ) i już prawie koniec ale dziecko zaczęło trochę źle się wstawiać, mogła dalej walczyć jak walczyła, dostać znieczulenie i mocnymi ruchami bioder spróbować dziecko przekręcić albo jechać do szpitala na cc, zdecydowała się na cc. Koniec ale rozwaliła mnie jej mama pijąca herbatę w fotelu i patrząca na to... i jej synek... kurde nie podoba mi się coś takiego Cytat:
![]() Dzień dobry |
|||
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
a propos Merz Special - jest z glutenem
edit: a nie, przepraszam. to Vitapil był. też podobno dobry ;p Deb - wycieczkujemy się? piękna pogoda
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-27 o 09:42 |
|
|
|
#3054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie 7 ampułek to koszt 16zł plus szapon max 6zł po 2 ampułkach już widziałam efekt teraz wypada mi malutko w porównaniu z tym co się dzialo Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
po 7 kapsułkach wlosy mi nowe rosna
|
|
|
#3055 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pierzecie maty w pralce? mam z bright starts zawsze ręcznie ją prałam ale nie mam siły już się z nią użerać, ciężkie to jak się zmoczy i potem schnie 3 dni
na metce nie ma informacji czy można prać w pralce..---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
proszę Cie teściowa przy porodzie pijąca herbatkę - szkoda gadać---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupił znaczy akceptuje wszystkie warunki- jak narazie negatywów brak ale miałam kilka nieciekawych i marudnych klientek Mojemu dziecku coś się poprzestawiało, dwa dni z rzędu zaczął wstawać o 5, a dziś o 4 ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Jutro jadę na cały weekend do warszawy. Dyplom muszę odebrać, już rok od obrony, a ja nie miałam kiedy tam pojechać. Jeszcze pamiętam że na obronie podyplomówki miałam mdłości pewnie temu 5 mi wstawili i bardzo szybko wypuścili z egzaminu A potem shopping z koleżanką i wracam dopiero w niedzielę wieczorem, jak ja wytrzymam bez Adiska Tż powiedział że wyłączy telefon, bym im nie przeszkadzała co chwilę w ich męskim weekendzie
|
|
|
|
|
#3058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrówka!no i współczuje Tobie braku snu ![]() piorę
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
Na 11 na rehabilitację a młody zasną w najlepsze
na śpiocha trzeba będzie z nim iść
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to co ręcznie to i tak wiruję w pralce tam tak jest... i całe rodziny siedzące na kanapach i gapiące się, brrr
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

czyli wełniany?
. Nic, zero grymasu. Podczas gdy inne dzieci zanosily sie tam z placzu.. Az szkoda ich bylo
. Pozniej w domu pospala z 15min. I dalej gotowa do zabawy

ciekawe jak ja nazwala.
ile zapłaciłaś ?
Bo moja nie ma, ćwiczymy wyciaganie szyji na rehabilitacji ale nadal nie ma, nawet muszę jej pudrować bo ma w tych grubych fałdach miedzy głową a ramionami odparzenia 

07.07.2012
ja jeszcze miałam dodatkowy aspekt komediowy bo co któreś dziecko zaczęło płakać w filme to I. w ramach solidarności zaczynał kwękolić 

gryzłam się w jezyk, ale chyba następnym razem zabronię takich zabaw.
za podejście tatusia 

Tż powiedział że wyłączy telefon, bym im nie przeszkadzała co chwilę w ich męskim weekendzie