Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 00:05   #3031
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Przy 1 dziecku kupiliśmy śpiwór wełniany i to był idealny wybór. Kombinezon miała gruby, ale nie wyobrażam sobie samego koca w mrozy.
no doooobra, przekonalyscie mnie czyli wełniany?

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Czesc

Mam zlote dziecko . Zaczelam sie zastanawiac czy szczepionki faktycznie dzialaja na N. bo ona dzis sie nawet nie skrzywila podczas wklucia. Nic, zero grymasu. Podczas gdy inne dzieci zanosily sie tam z placzu.. Az szkoda ich bylo . Pozniej w domu pospala z 15min. I dalej gotowa do zabawy
twardzielka

Cytat:
Wazymy prawie 7200 i mamy 72 cm! N. Urosla od urodzenia 17 cm, masakra jaka juz dluga nasza pediatra nazwala ja pulpetem podczas gdy 7msc dziewczynka przed nami przy dl. Tez 72cm wazyla 8,5 kg ciekawe jak ja nazwala.
no to rosnie jak na drozdzach my mamy pewnie z kg mniej hehe. a pani doktor sama jest pulpet! fotki widzialysmy i do grubaska sporo jej brakuje.

Cytat:
Pierwszy raz wkurzylam sie u tej lekarki, a znam ja od dziecka... Pomijam fakt, ze czekalysmy godzine bo pani dr poszla komus wypisac recepte i przepadla Dobrze, ze chodzimy z mala tez prywatnie, bo wizyta ze szczepieniem to 2 minuty, jak chcialam zapytac o kilka rzeczy to pielegniarki poprosily kolejna mame zeby juz rozbierala dziecko....
Co do rozszerzania diety to rowniez brak slow
Dr.: to nie daje jej pani jeszcze?
Ja: no nie
Dr: to moze jej pani zaczac dawac ( w miedzy czasie juz zaczyna "obslugiwac" kolejna mame)

Dziekuje. Do widzenia.
hehe splawila Cie. ja tez ostatnio jak pytałam JAK wybrać mleko i je wprowadzić uslyszalam, ze niektóre dzieci nie chcą i nie będą go jesc. ale stale pokarmy to można już wprowadzać i pogadane. doszłam do wniosku, ze nasz pediatra to lekarz, a nie dietetyk i w tym temacie radzic się go chyba nie będę

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja bede ubierala body bluzeczka ewentualnoe kamizeleczka i kombibezon nic wiecej
Diabli nie widze fotek laszkow jutro zobacze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie używacie spiworkow?

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
prawdziwe zdobycze ile zapłaciłaś ?
A ja wczoraj pierwszy raz się zanurzyłam w lumpku tylko jednen błąd zrobiłam.. wzięłam męża stał z miną pod tytułem "co ja tutaj robię ooo ooo" Ale kupiłam Nince 3 pary spodni ciepłych, bluzę polarową i rajstopki, wszystko za 28 zł. Spodnie fajne, podobne w tesco kosztują 24 zł za sztuke.
za wszystko zaplacilam 107zl plus 10zl na wage - same pajacyki do spania. pewnie wyszperałabym więcej, ale zdrowie nie pozwolilo a jeszcze w przymierzalni odkleil mi się opatrunek i musiałam zwiewać do domu

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
To Przemo ma szyję ? Bo moja nie ma, ćwiczymy wyciaganie szyji na rehabilitacji ale nadal nie ma, nawet muszę jej pudrować bo ma w tych grubych fałdach miedzy głową a ramionami odparzenia
zaoszczędzicie na golfach i szalikach

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
coooooo???? o nie
tutaj to chyba psycholog by się przydał
ale bardziej mamie niż dziewczynie...kiedyś probowalam. jak miała chyba z 13 lat. wybrałam kilka swoich ciuchow, pozwoliłam z nich wybrać dwa które jej daje w zamian za smoczek. nastolatka, wiec myslalam, ze się skusi...no i gładko poszlo. zadowolona itd. ale nie minely 3 godz. a dostaliśmy z tz ochrzan, ze mamy oddac smoczek, bo ona jednak placze i go potrzebuje i ze mamy jej nie denerwować, bo i tak jest nerwowa także temat odpuscilam. nikt w to nie wierzy, wszyscy w szoku, a jednak...okres mieć, podkochiwać się w chłopakach i ciagnac smoka

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No co Ty...niemożliwe!!!
To mnie zaskoczyłaś bo zawsze mi się wydawało, że nawet jakby jakieś dziecko było uparte i koniecznie np. w wieku 5 lat by chciało go mieć to po pójściu do szkoły inne dzieci by wyśmiały i ze wstydu by przestało. Szok..
ja tez w to nie wierzyłam. dluuuugo. później myslalam, ze już jej wstyd, bo ani na wycieczki szkolne nie mogla jechać, zielone szkoły, nocować u koleżanki. ale po kilku latach znow widziałam na poduszce i wymieklam. dla mnie to nie jest normalne. superniania gonila dwulatki ze smoczkiem
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 00:29   #3032
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Te pierwsze są fajne właśnie, ale masz rację że do buzi to szybko trafi ...
A nie wiesz jak z atestami? Jak spytałam męża jakie mam kupić to odpowiedź była "takie co się szybko i dobrze trawią"
te do składania sa fajne dla większych dzieci. mnie niektóre sprawialy trudność, a szymek smigal chyba z pamieci dla malej chce najpierw taka typowa piankowa mate, wiec mysle, ze im mniej wyciąganych elementow tym lepiej. i tak pewnie będzie je slinic i obgryzać nie patrzyłam na atesty. dzisiaj w Klimczoku wypytywałam babke, ale mieli tylko dwa male zestawy i sama drobizna, wiec wole allegro.
szym. dostal zaproszenie na urodziny kolegi, rodzice kazali mu zapytać co kolega chciałby dostać w prezencie "cos z augry bertsami" (on zupełnie nie wie co to ) i widzialysmy jakiś zestawik sam plastik, kilka figurek jakies karty 109zl
http://allegro.pl/angry-birds-wsciek...556747357.html to mnie rozbawilo w empiku, ale panie w przedszkolu moglyby nie zrozumieć naszego poczucia humoru
także dziewczynki, cieszmy się, ze możemy kupować dzieciom na razie to co nam się podoba

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
te duże, jednokolorowe są fajne ale... drogie
ale 4 elementy i masz 80x80 mało zabawy przy składaniu hehe. dwa komplety tworza już niezły plac zabaw

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Diabli - 17 lat i smoczek??? Podejrzewam, ze dziewczyna ma powazne zaburzenia !
z zewnątrz i dla osob które nie wiedza zupełnie zwykla nastolatka czasem az "za dorosla", ale to kwestia dluuuugiego przebywania z mama i tzw. nieodcieta pepowina.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ach, wiem co chcialam Wam jeszcze napisac! Kolejnamoja kolezanka urodzila w domu! porod nie byl jako taki planowany jej maz przyjal porod i wszystko sie szczesliwie skonczylo. nie znam szczegolow (wiem oczywiscie z FB, dumny tatus sie chwalil ) ale jestem pod wrazeniem!
wow, to musi być fajne, ale adrenalina tez musi niezle dac czadu dzielny tata!

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
szkoda, że teraz mówisz
znajoma dopiero mi podeslala...myslalam, ze przeszczep i już. a to nie jest takie hop siup. ehh dzielna starsza siostra. ciekawe czy jest w 100% swiadoma co ja czeka.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
antoine przy mm wprowadzasz pokarm po skończonym 17 tyg życia. Wczoraj wkleiłam co można podawać.

axella piękne łapki

diabli extra łowy sukienka w kropki boska
ja też się pochwalę co mi mamusia kupiła
tuniczka http://obrazki.elektroda.pl/6590899500_1380225315.jpg za 4 zł
czapeczka http://obrazki.elektroda.pl/6175739800_1380225550.jpg z polarkiem w środku za 2 zł tylko chyba wyszyję jej oczy

historie ze smoczkami masakryczne, szczególnie te z 17stką

jutro przyjeżdża do nas TŻcik. Nie mogę się doczekać. Ciekawe jak Karolcia zareaguje
hehe, jaka ona jest fajna!!! wygląda na takiego kochanego aniolko-urwisa i wierzyc mi się nie chce, ze az tak daje Ci popalić slodka!

tuniczka piekna, zazdrościmy, bo luuubimy takie i ptaszyska tez

a fotelik to pebble? nie używacie już wkładki?

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

nadrobiłam dobranoc
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 01:46   #3033
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Musze pochwalic Darusia. Karmilismy sie o 1:15 , odlozylam do lozeczka i slysze ze poszla kupala. Wiec ciezko to zignorowac do rana, wyjelam i przewijam. Przewinelam poszla druga, to znow przewijam a Darus sie rozbudzil. Przewijam w ciszy do konca. Po przewinieciu odlozylam do lozeczka , zgasilam swiatlo i moje cudne dziexko chwile pomowilo "agu i agu" i poszlo spac Jestem zachwycona

Smoka nie dostal

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 06:47   #3034
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
W sobotę też często pracuje, albo wyjeżdżamy na weekend do moich rodziców, więc tak naprawdę to tak do końca nie wie jak to jest

Pawie dzisiaj oglądałam ten dokument na Canal+ i znalazłam, że będzie powtórka w niedzielę (11.45) i we wtorek (14.35) na Canal+ Family 2
Nie mam tego programu, ale dzieki za info

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Diabli- jak moj maz to uslyszal to tez od razu zbesztal ta dr od pasztetow i pulpetow a mi naprawde wydaje sie, ze N. Jest mega dluga a nie gruba

Moj malz wyszedl do pracy, N. spi a ja nie moge zasnac pierwszy raz chyba tak mam
Stary 2013-09-27, 07:26   #3035
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Pawie dzisiaj oglądałam ten dokument na Canal+ i znalazłam, że będzie powtórka w niedzielę (11.45) i we wtorek (14.35) na Canal+ Family 2
moja mama dziś własnie widziała na canale, i zadzwoniła do mnie żebym sobie oglądnęła bo fajny

Cytat:
pewnie coś w tym jest mój mąż zrobił wielkie oczy na fragmencie kiedy jedna z mam polała dziecko swoim mlekiem i wytarła
cholerka, ja nie potrafię tak tryskać ale Bart ma codziennie buzię z mleka mokrą
muszę zobaczyć całość, nie wiesz gdzie mogę znaleźć?
o to też było dobre ja oglądnęłam z jednego z linków na tej stronie http://twomovies.name/watch_movie/Babies

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

dzięki. powinnas zostać recenzentem filmow - mnie zachecilas i zaraz zaczne poszukiwania
maaaaam no to jutro będzie seans! dzięki, piekna okladka, już mi się podoba!
no to bawcie się dobrze ja jeszcze miałam dodatkowy aspekt komediowy bo co któreś dziecko zaczęło płakać w filme to I. w ramach solidarności zaczynał kwękolić

no i zaraz lecimy (znaczy się lecę tylko ja) na konferencję, spotkam się z ludźmi z pracy, a dziecię zostaje w domu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:00   #3036
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że pewnie za jakiś czas wrócimy raczej do spania przy cycku, bo dopiero od kilku dni zamiast przy nim zasypiać to się interesuje po napiciu wszystkim naokoło. Tyle, że do wczoraj jakoś udawało mi się gasić światło i dalej do cycka i zasypiał, a dziś już nie dało rady.
Zobaczymy jutro jak się powtórzy, tyle, że Daruś naprawdę wie, że noc to noc i on w ciemnościach zasypia. Ale w razie czego poratuje się smokiem, choć mam nadzieję, że nie będzie potrzeby.

No mi też zaczęły lecieć Jeszcze nie masakrycznie, ale już znajduję przy myciu kilka, więc też powoli muszę się ratować jeśli włosów nie chcę ścinać.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Ja puzle mam, ale póki co leżą na oknie, bo wkurza mnie, że śmierdzą.
Wiecie, taką gumą
Z jednej strony dobrze, że ma się te cycki, z drugiej jak moja jeszcze wcześniej przy piersi usypiała martwiłam się co będzie jak skończę karmić

Ja chcę ściąć włosy - ale ciężko z moim mężem się umówić by z małą został. W domu też telefony, maile...eee szkoda gadać.

Kurcze śmierdzą takie puzzle? to się tymbardziej będę zastanawiać czy kupować takie cudo.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
moje dziecko zasnęło po 3 godzinach walki
nie wiem o co chodzi... NIGDY nie mieliśmy takiego problemu
w końcu zasnął mi na brzuchu, ssąc pierś i słuchając szumu... wcześniej nie działało NIC

idę pod prysznic i obejrzę sobie te ekstremalne porody

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

no to najgorsze ciekawe czy są takie, które nie śmierdzą... ile dałaś?
I jak tam ten program o porodach? Oglądać się bałam, ale poopowiadać możesz to mniej traumatyczne będzie
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:01   #3037
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Nie mam tego programu, ale dzieki za info

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Diabli- jak moj maz to uslyszal to tez od razu zbesztal ta dr od pasztetow i pulpetow a mi naprawde wydaje sie, ze N. Jest mega dluga a nie gruba

Moj malz wyszedl do pracy, N. spi a ja nie moge zasnac pierwszy raz chyba tak mam
MojM. Podobnych gabarytow i jest szczuply
pomigana ta lekarka jakas

Cytat:
Musze pochwalic Darusia. Karmilismy sie o 1:15 , odlozylam do lozeczka i slysze ze poszla kupala. Wiec ciezko to zignorowac do rana, wyjelam i przewijam. Przewinelam poszla druga, to znow przewijam a Darus sie rozbudzil. Przewijam w ciszy do konca. Po przewinieciu odlozylam do lozeczka , zgasilam swiatlo i moje cudne dziexko chwile pomowilo "agu i agu" i poszlo spac Jestem zachwycona

Smoka nie dostal

brawooo super

Cytat:

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

twardzielka

no to rosnie jak na drozdzach my mamy pewnie z kg mniej hehe. a pani doktor sama jest pulpet! fotki widzialysmy i do grubaska sporo jej brakuje.

hehe splawila Cie. ja tez ostatnio jak pytałam JAK wybrać mleko i je wprowadzić uslyszalam, ze niektóre dzieci nie chcą i nie będą go jesc. ale stale pokarmy to można już wprowadzać i pogadane. doszłam do wniosku, ze nasz pediatra to lekarz, a nie dietetyk i w tym temacie radzic się go chyba nie będę

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

nie używacie spiworkow?

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

za wszystko zaplacilam 107zl plus 10zl na wage - same pajacyki do spania. pewnie wyszperałabym więcej, ale zdrowie nie pozwolilo a jeszcze w przymierzalni odkleil mi się opatrunek i musiałam zwiewać do domu

zaoszczędzicie na golfach i szalikach

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

ale bardziej mamie niż dziewczynie...kiedyś probowalam. jak miała chyba z 13 lat. wybrałam kilka swoich ciuchow, pozwoliłam z nich wybrać dwa które jej daje w zamian za smoczek. nastolatka, wiec myslalam, ze się skusi...no i gładko poszlo. zadowolona itd. ale nie minely 3 godz. a dostaliśmy z tz ochrzan, ze mamy oddac smoczek, bo ona jednak placze i go potrzebuje i ze mamy jej nie denerwować, bo i tak jest nerwowa także temat odpuscilam. nikt w to nie wierzy, wszyscy w szoku, a jednak...okres mieć, podkochiwać się w chłopakach i ciagnac smoka

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

ja tez w to nie wierzyłam. dluuuugo. później myslalam, ze już jej wstyd, bo ani na wycieczki szkolne nie mogla jechać, zielone szkoły, nocować u koleżanki. ale po kilku latach znow widziałam na poduszce i wymieklam. dla mnie to nie jest normalne. superniania gonila dwulatki ze smoczkiem

znaczy tegonocieplacza do wozka? To tak tak napisalam z rzeczy co bede zakladala

Cytat:
rozbawilas mnie. ja tam wole Nele od odkurzacza

hehhe hmm tak tak jak eole tez M. Od odkurzacza bo on a i sie nie usmiecha ani przytulic sie do niego ale raz dziennie na 15 min wolego jego mimo wszystko hehhe

Cytat:
jak moglas pobic Michasia? nie wstyd Ci tak publicznie o tym opowiadac? heheheh

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

sciskamy i kryzysom mówimy nie jeszcze trochę i na mapie znow zaświeci slonce! a nasze dzieciaki wroca do formy.

hehehe na szczescie nic takiegonsie nie zdarzy hehheh

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Umowimy tylko jeszcze zobaczymy kiedy, w pon mamy rehabilitacje a potem jakos na 2-3 dni do mamy chce jechac, ale moze dopiero przed weekendem.

No napisala wiadomosc ze prosze o wyslanie listem i ze cena takiego gabarytu bedzie taka i taka... a to naprawde wyszla taka paczka ze nijak jako list to wyslac, chyba zebym kupila ogromna koperte a4 bo mam duze ale nie wchodzi no ale cena na poczcie tych kopert to 4zl wiec musialabym jej doliczyc.

Color nie pomoge niestety, mi przed ciaza bardzo wypadaly i nie znalazlam skutecznego srodka...

Deb puzzle sa fajne bo sie dziecko nie zawija jak w kocyk, moze swobodnie raczkowac. Ja chce kupic do Przemkowego pokoju, tzn wykladzine tam polozyc i na to puzzle zeby wycierac wilgotna szmatka bo wykladzine musialabym chyba ciagle prac ;p

Trzebabylo.jej odpusac a ja wysylam paczka za tyle i tyle w aukcji mialas paczke skoro licytowala czy zakupila kup teraz mogla czytac dobrze dane do przesylki , odpisz ze wysylasz paczka ibtyle zgodnie aukcja

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:07   #3038
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Ale mi mały dał dzisiaj popalić już śpi na szczęscie, ja też się zaraz kładę

vil,deb to umówimy się na przyszły tydzień? może pogoda będzie lepsza

Ja pytałam pediatrę przy okazji wizyty z Pawłem. Powiedziała, że mam brać tabletki skrzypowitę i Merz spezial - powiedziała, ze na włosy nic lepszego nie zna, ale nie wiem jak działa, bo dopiero dwa dni biorę merz spezial kosztuje ok 40zł.

Idę spać, bo jutro o 7 idę z małym na morfologię...
Rozumiem że 40 zł na miesiąc trzeba wywalić na te tabletki? Moje dla karmiących kosztują 30 i można brać ten merz spezial przy kp tak?

Jasne, możemy się umówić na przyszły tydzień W środę mamy szczepienie więc musiałaby być ładna pogoda bo inaczej będę się bała.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja ściełam i nic to nie dało:-/ a mam wszędzie ich pełno. U małego w pieluszce, na poduszkach,na bluzce, na płytkach w łazience jak się rozczesuje włosy. Wszędzie czarno:-( teraz myłam i garść do wc z wanny wyjęłam. Zakola się porobiły i ogólnie widzę,że ubywa mi włosów. Nigdy mi tak nie leciały:-/

Kurcze jakbym o sobie czytała, ja napierw podcięłam, miesiąc temu 7 cm obcięłam i teraz chciałam obciąć tak do brody, ale wtedy ich nie zepnę więc też będą wszędzie lecieć.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Akurat sobie zamówiłam na prezent więc nie znam ceny

Hm..mój TŻ też znalazł u małego w pieluszce
U mnie póki co nie jest tak źle, może z 50 włosów dziennie, ale kto wie czy się nie rozkręci
Nie mów że je liczysz

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Umowimy tylko jeszcze zobaczymy kiedy, w pon mamy rehabilitacje a potem jakos na 2-3 dni do mamy chce jechac, ale moze dopiero przed weekendem.

No napisala wiadomosc ze prosze o wyslanie listem i ze cena takiego gabarytu bedzie taka i taka... a to naprawde wyszla taka paczka ze nijak jako list to wyslac, chyba zebym kupila ogromna koperte a4 bo mam duze ale nie wchodzi no ale cena na poczcie tych kopert to 4zl wiec musialabym jej doliczyc.

Color nie pomoge niestety, mi przed ciaza bardzo wypadaly i nie znalazlam skutecznego srodka...

Deb puzzle sa fajne bo sie dziecko nie zawija jak w kocyk, moze swobodnie raczkowac. Ja chce kupic do Przemkowego pokoju, tzn wykladzine tam polozyc i na to puzzle zeby wycierac wilgotna szmatka bo wykladzine musialabym chyba ciagle prac ;p

Ja na all jeszcze nic nie sprzedałam więc dla mnie to czarna magia

Zastanowie się nad tymi puzzlami, proszę zapodać jakieś nieśmierdzące
Stary 2013-09-27, 08:08   #3039
banka26
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Aa bylam w smyku ogladalam te spiworki do spania sa boskie kremowy mi sie podoba na maxa wczoraj nie wzielam bo rozmiar nie wiedzialm jaki ale dzisiaj jade po niego

Stary 2013-09-27, 08:14   #3040
deb
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki. powinnas zostać recenzentem filmow - mnie zachecilas i zaraz zaczne poszukiwania
maaaaam no to jutro będzie seans! dzięki, piekna okladka, już mi się podoba!
A gdzie ten film znalazłaś

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:

Smoka nie dostal

No to gratuluje kolejnego takiego wieczoru

Ja też muszę się pochwalić...moje dziecko dzisiaj budziło się co TRZY godziny
Stary 2013-09-27, 08:15   #3041
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co na wypadające włosy???? Ratujcie bo tragedia już się dzieje:-( wszędzie czarno od nich, a ja na głowie mam już łyse zakola i widzę,że łysieję miejscami:banghead:
Nadal walczę, ale daję odżywkę co mycie, taką do spłukiwania, żeby chociaż mniej wychodziło przy czesaniu.
Cytat:
I któraś pytala o parasolki czy lepsze okrągłe czy kwadratowe, a może takie coś?
http://allegro.pl/oslonka-przeciwslo...518147004.html
wydaje się fajne
Dopiero teraz to pokazujesz? Super!
Vil ty widziałaś mój wózek, co do niego pasuje? Bo kurczę grafitowo-zielony, ale grafit ma wzorki no i nie wiem czy kwiatki pasują ... cały czarny smutny
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Dziewczyny...oglądam te puzzle bosh nie wiem czy już nie przyptomna..ale po co to? koc nie strarczy
Koc za szybko ląduje w buzi a puzzle to miększa podłoga.
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
bleee heehee
No bleee, ale brawa dla mamusi za refleks
Cytat:
Paulina az tak urosła od naszego spotkania? wariatka! ile razy musialabys jej nogawki podwijać? hehe
Jeśli chodzi o długość nogawki to akurat najmniejszy problem, moja chodzi już w dołach 74, a góry ma 68 z tych samych firm. Długonożne to po mamusi chyba będzie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:36   #3042
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
!
Vil ty widziałaś mój wózek, co do niego pasuje? Bo kurczę grafitowo-zielony, ale grafit ma wzorki no i nie wiem czy kwiatki pasują ... cały czarny smutny
a bierz kwiatki .... my mamy kratę a parasolkę w kwiatki i śpiworek też w kwiaty będzie ... a co

P. od 7 marudził, o 7.30 ledwie żywa zwlekłam się, dałam mu zabawkę i myślałam że poleżę kilka min jeszcze ... zasnęłam na 45 min, obudził mnie kwik o smoczek - chyba zasnął? dałam mu smoka, przysnął, teraz mam wyrzuty sumienia co ja dziecku robię

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

Jasne, możemy się umówić na przyszły tydzień W środę mamy szczepienie więc musiałaby być ładna pogoda bo inaczej będę się bała.
to może się umówimy na kolejny tydzień - nie najbliższy - bo ja te dwa jakieś dni chcę spędzić w Gliwicach, w pon rehabilitacja, we wt albo czw będę jechać do koleżanki do Jaśkowic (o ile dam radę z wózkiem na dworcu w Ligocie ) a w środę nie mogę jechać żeby też w ten dzień i mieć inne wolne bo ona akurat ma lekarza wtedy.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:38   #3043
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Tam nie weszlo.
Łapki

Jak słodko

Cytat:
ojej, ciekawe gdzie ona to miesci. ja myslalam, ze 5 dni to sajgon dla takich małych jelit
Ja myślę, że musi większość tego, co zje, trawić i wykorzystywać do wzrostu, bo nic jej nie boli, a jakby zalegało, to chyba by cierpiała...

Cytat:
ejjj, była dzisiaj u Neli druga babcia i ciagle dawala jej się bawic włosami "bo ona tak ladnie chwyta i ciagnie". czy ja mam jakies zboczenie czy dla Was to tez mało higieniczne? jeszcze ja czy tatuś ok, niech sobie mala ciagnie (choć to głupie uczyc ja takiej zabawy), ale inni? później ma klaki miedzy palcami, w buzi i wszędzie. wystarczy, ze mi wlosy wypadają...nie mowie już o jakies kosmetykach, lupiezu itd. gryzłam się w jezyk, ale chyba następnym razem zabronię takich zabaw.
Mnie lecą włosy i mała pomaga im wypadać, ale też nie chciałabym, żeby trzymała w łapce obce włosy

Cytat:
masz smoczkowa traume. ja tez...mamy w rodzinie dziewczyne, która ma 17 lat i nadal spi ze smoczkiem...dla mnie to ewenement na miare swiatowa i w wieku 16 lat wyrywala zeby, bo już nie dalo się leczyc ale jej mama uważa, ze ma lade proste zabki...a smoczek to na tle nerwowym i niech sobie ma jak chce.
O rety

Cytat:
oj to u nas podobnie. rano spie, a tatuś przebiera pieluchę (przed praca). ma czas na kawe i neta, wiec na chwile zabawy z mloda tez przez sen slysze jak kwicza i opowiadają sobie jakies głupoty. dzisiaj chyba mnie obgadywali ogolnie już wiem, ze to będzie córunia tatunia i nic na to nie poradzę wraca z pracy, je obiad i ciagnie nas na spacer. kapiemy wspólnie. jak mala pojdzie spac oboje mamy "wolne". nie wyobrażam sobie, żeby wracal i mowil, ze jest zbyt zmeczony żeby zrobić cokolwiek...wiadomo może mieć gorszy dzień, być chory, zle się czuc...ale tak na codzien chyba rozumie, ze zajmowanie się mala jest niezłym wyzwaniem. samo nocne wstawanie jest meczace te 4 dni kiedy był z nia, pracowal i miał babcie do pomocy tylko od 7-19 chyba daly mu sporo do myslenia i wydaje mi się, ze jeszcze bardziej zaciesnily się miedzy nimi wiezi. wraca z pracy i z nia tancuje albo lezmy cala trojka i opowiadamy sobie co było w pracy, jak nam minal dzien fajnie jest. nie sadzilam, ze będzie az tak dobrze.
Mój mąż rano nie ma za bardzo czasu, bo wstaje za późno zawsze, ale i tak z małą pogada, pobawi się, czasem przewinie A popołudniami ciężko go od niej oderwać

za podejście tatusia

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja też się pochwalę co mi mamusia kupiła
tuniczka http://obrazki.elektroda.pl/6590899500_1380225315.jpg za 4 zł
czapeczka http://obrazki.elektroda.pl/6175739800_1380225550.jpg z polarkiem w środku za 2 zł tylko chyba wyszyję jej oczy
Jaka śliczna Karolcia

Cytat:

Smoka nie dostal

za samodzielne zasypianie, oby mu tak zostało

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:51   #3044
deb
Zakorzenienie

Cytat:
a bierz kwiatki .... my mamy kratę a parasolkę w kwiatki i śpiworek też w kwiaty będzie ... a co

P. od 7 marudził, o 7.30 ledwie żywa zwlekłam się, dałam mu zabawkę i myślałam że poleżę kilka min jeszcze ... zasnęłam na 45 min, obudził mnie kwik o smoczek - chyba zasnął? dałam mu smoka, przysnął, teraz mam wyrzuty sumienia co ja dziecku robię

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

to może się umówimy na kolejny tydzień - nie najbliższy - bo ja te dwa jakieś dni chcę spędzić w Gliwicach, w pon rehabilitacja, we wt albo czw będę jechać do koleżanki do Jaśkowic (o ile dam radę z wózkiem na dworcu w Ligocie ) a w środę nie mogę jechać żeby też w ten dzień i mieć inne wolne bo ona akurat ma lekarza wtedy.
Vil...jak ja bym chciała żeby moje dziecko tak wstawało

Możemy się umówić na następny tydzień
Stary 2013-09-27, 08:59   #3045
Kinga_20
Zakorzenienie

hejka

Pospałyśmy z niunią do 8.20 a teraz się szykuję, bo lecimy na miasto

Co do włosów mam to samo, zakola mi się porobiły, zaczynam powoli przypominać moje dziecię Ale faktycznie nie znam nic lepszego niż Merz Special stosowałam 3 miesiące i na prawdę pomógł, a mi leciały włosy na tle stresowym, więc porobiły mi się łyse placki na głowie, a po tym wszystko elegancko zarosło Ale na paznokcie czy cerę to w sumie 0 efektów było.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:03   #3046
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
ee to nieźle nakombinowałaś, najważniejsze że wyszły i smakują, czy z ilością czekolady da się przesadzić? wątpię
Nie no, czekolada w każdej ilości jest dobra

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, jak jeszcze się nie rozwinęło to raczej niebezpieczeństwo minęło!
Mnie zwykle konkretnie bierze wieczorem, więc już tylko IP.
Może głupio wymyśliłam, że rozszerzenie diety szybciej pomoże. To w chwili kryzysu było
W każdym razie lekarka mi kazała podawać zupkę jarzynową jak młody będzie miał 4,5 miesiąca- jeszcze zobaczę, czy jej posłucham. Jak się czegoś ciekawego dowiem to przekażę!
W ogóle dzięki za wsparcie, bo już zaczynałam doła łapać, że jestem jedyna, która się uparła na karmienie mimo tych zapaleń!
Nie jesteś jedyną. Ja dwa razy miałam zapalnie prawej piersi... I mimo bólu i tego wszystkiego dalej kp. Chociaż teraz powiedziałam sobie, że po kolejnym zapaleniu przechodzimy na mm, ale szczerze mam nadzieję, że kolejnego zapalenia nie będzie!

sharp, diabli- za super łowy!

----

Dołączam się do grupy osób z wypadającymi włosami. Cieszyłam się, że mnie to minie, ale dopadło mnie jakieś 3 tyg temu. Nie dość, że mam problemy ze skórą, to jeszcze będę łysa

A w ogóle, to mam pytanie do mam kp. Czy zauważyłyście u siebie coś w stylu apatii, spadku nastroju, mega spadku energii? Bo ja już Wam kilka razy pisałam, że mam spadek mocy, ale w ostatnich dniach to już taki konkretny. Rano nie mogę się zwlec z łóżka. A jak już się zwlokę to jestem od rana padnięta. Boli mnie wszystko (nie, nie od ćwiczeń), nic mi się nie chce i aż mi z tym głupio, nie mam ochoty na wygłupy z Małym. W dzień jakoś funkcjonuję, bo wiem, że muszę, nie mam innego wyjścia, ale najchętniej leżałabym cały dzień w łóżku pod kocem. Jedynie drobne przebłyski mam jak np ostatnio z zupą, czy wczoraj z muffinami.
Wiem, że przy kp trzeba dostarczać sobie odpowiednio więcej kcal z jedzeniem i ja to robię. Jakiś owocek, warzywko, słodyczek, witaminki dla karmiących. A mimo wszystko jestem flak i dętka... I do tego nawrót choróbska
Chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała skoczyć do laboratorium żeby zrobić sobie morfologię, bo zaczyna mnie to wszystko niepokoić.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:05
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:11   #3047
Kinga_20
Zakorzenienie

szprotka ja tak miałam miesiąc temu jak Ty, kręciło mi się w głowie, często miałam mroczki przed oczami, najchętniej bym z domu nie wychodziła, czułam się jak g.. do tego wylazła mi opryszczka, więc osłabienie organizmu, ale jakoś wróciłam sama do formy i już jest ok.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:11   #3048
modro
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie namawiam tylko stwierdzam, że nasz wełniany zdał egzamin, nie mam porównania z polarowym, bo takowego nie mieliśmy. Mój piorę w pralce na 30 st., nic się z nim nie dzieje.
Co do tej dziewczyny ze smokiem - w głowie mi się to nie mieści, chore jakieś.

Cytat:
Z jednej strony dobrze, że ma się te cycki, z drugiej jak moja jeszcze wcześniej przy piersi usypiała martwiłam się co będzie jak skończę karmić

Ja chcę ściąć włosy - ale ciężko z moim mężem się umówić by z małą został. W domu też telefony, maile...eee szkoda gadać.

Kurcze śmierdzą takie puzzle? to się tymbardziej będę zastanawiać czy kupować takie cudo.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

I jak tam ten program o porodach? Oglądać się bałam, ale poopowiadać możesz to mniej traumatyczne będzie
Nasze początkowo śmierdziały, ale szybko wywietrzały. Nie ma wg mnie żadnego porównania puzzli do koca, puzzle przecieram nawet kilka razy dziennie na mokro jak tego wymagają, no a koc - wiadomo, trzeba często prać, na kocu dziecko może się jednak pocić, jakieś potówki na głowie itp. Poza tym urz kurz kurz, którego nienawidzę.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:22   #3049
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A w ogóle, to mam pytanie do mam kp. Czy zauważyłyście u siebie coś w stylu apatii, spadku nastroju, mega spadku energii? Bo ja już Wam kilka razy pisałam, że mam spadek mocy, ale w ostatnich dniach to już taki konkretny. Rano nie mogę się zwlec z łóżka. A jak już się zwlokę to jestem od rana padnięta. Boli mnie wszystko (nie, nie od ćwiczeń), nic mi się nie chce i aż mi z tym głupio, nie mam ochoty na wygłupy z Małym. W dzień jakoś funkcjonuję, bo wiem, że muszę, nie mam innego wyjścia, ale najchętniej leżałabym cały dzień w łóżku pod kocem. Jedynie drobne przebłyski mam jak np ostatnio z zupą, czy wczoraj z muffinami.
Wiem, że przy kp trzeba dostarczać sobie odpowiednio więcej kcal z jedzeniem i ja to robię. Jakiś owocek, warzywko, słodyczek, witaminki dla karmiących. A mimo wszystko jestem flak i dętka... I do tego nawrót choróbska
Chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała skoczyć do laboratorium żeby zrobić sobie morfologię, bo zaczyna mnie to wszystko niepokoić.
Hmm ja nie mogę się zwlec z łóżka jak mąż jest bo działa podświadomość że on do dziecka wstanie miewam dni ze nic mi się nie chce i nic w domu nie zrobie ale zawsze wypada to po ciężkiej nocy... ja ogólnie leń jestem jak czytam co wy macie zrobione w ciągu dnia

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
hejka

Co do włosów mam to samo, zakola mi się porobiły, zaczynam powoli przypominać moje dziecię Ale faktycznie nie znam nic lepszego niż Merz Special stosowałam 3 miesiące i na prawdę pomógł, a mi leciały włosy na tle stresowym, więc porobiły mi się łyse placki na głowie, a po tym wszystko elegancko zarosło Ale na paznokcie czy cerę to w sumie 0 efektów było.
tak zachwalacie to chyba się szarpnę i kupie ten merz special
Stary 2013-09-27, 09:29   #3050
xal
Zakorzenienie

Cytat:

-
Jakby Przemusiowi coś się nie podobało to na pewno by ci dał znać
Ja moją przed 7 rano obracam na brzuszek na "dospanie"

Dziewczyny do takiego wózka http://www.jedo.pl/pl/kolory/memo/17.jpg jakie dodatki, te nakładki na słońce i deszcz?
http://allegro.pl/oslonka-przeciwslo...518147004.html No i reszta wtedy też musi być pod kolor ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:33   #3051
vujka
Raczkowanie

Hej. Ale koszmarna noc za nami Paweł ma katar i kaszel - szkoda mi go strasznie, bo się męczy bardzo w nocy budził się średnio co 40 min - najdłużej pospał 1,15h. O czwartej się obudził i już nie umiał zasnąć. Zasnął o 8 i spał do 9 z przerwą na karmienie o 8.20. Ja padam na twarz nie wiem jak się dzisiaj ogarnę. Praktycznie całą noc nie spalam, bo zanim zdążyłam zasnąć to on się już budził Na morfologię nie poszliśmy, za to na 12.10 idziemy do pediatry.
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:34   #3052
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Nic takiego w sumie Babka była po cc, tym razem chciała sn w domu,ponad 10 godzin skurczy (znaaaamyyy too) i już prawie koniec ale dziecko zaczęło trochę źle się wstawiać, mogła dalej walczyć jak walczyła, dostać znieczulenie i mocnymi ruchami bioder spróbować dziecko przekręcić albo jechać do szpitala na cc, zdecydowała się na cc. Koniec

ale rozwaliła mnie jej mama pijąca herbatę w fotelu i patrząca na to... i jej synek... kurde nie podoba mi się coś takiego
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
ogólnie mnie coś takiego łapie co jesień

Dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:38   #3053
vil84
Wtajemniczenie

a propos Merz Special - jest z glutenem trzy miesiące jadłam zanim sprawdziłam skład

edit: a nie, przepraszam. to Vitapil był. też podobno dobry ;p

Deb - wycieczkujemy się? piękna pogoda

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:42
Stary 2013-09-27, 09:48   #3054
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
W aptece tak? Jaki koszt? . Normalnie porażka:-(

nie w drogerii
u mnie 7 ampułek to koszt 16zł
plus szapon max 6zł
po 2 ampułkach już widziałam efekt
teraz wypada mi malutko w porównaniu z tym co się dzialo

Cytat:
Ja ściełam i nic to nie dało:-/ a mam wszędzie ich pełno. U małego w pieluszce, na poduszkach,na bluzce, na płytkach w łazience jak się rozczesuje włosy. Wszędzie czarno:-( teraz myłam i garść do wc z wanny wyjęłam. Zakola się porobiły i ogólnie widzę,że ubywa mi włosów. Nigdy mi tak nie leciały:-/

scinanie nic nie daje na wypadanie - niestety

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
hejka

ja tez miałam zakola i wzielam się za to jak mi kolezanka zwrocila uwagę.
po 7 kapsułkach wlosy mi nowe rosna
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:54   #3055
deb
Zakorzenienie

dziewczyny pierzecie maty w pralce? mam z bright starts zawsze ręcznie ją prałam ale nie mam siły już się z nią użerać, ciężkie to jak się zmoczy i potem schnie 3 dni na metce nie ma informacji czy można prać w pralce..

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
a propos Merz Special - jest z glutenem trzy miesiące jadłam zanim sprawdziłam skład

edit: a nie, przepraszam. to Vitapil był. też podobno dobry ;p

Deb - wycieczkujemy się? piękna pogoda
A bardzo chętnie, ale szybciej niż o 11 się nie wygrzebię

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Hej. Ale koszmarna noc za nami Paweł ma katar i kaszel - szkoda mi go strasznie, bo się męczy bardzo w nocy budził się średnio co 40 min - najdłużej pospał 1,15h. O czwartej się obudził i już nie umiał zasnąć. Zasnął o 8 i spał do 9 z przerwą na karmienie o 8.20. Ja padam na twarz nie wiem jak się dzisiaj ogarnę. Praktycznie całą noc nie spalam, bo zanim zdążyłam zasnąć to on się już budził Na morfologię nie poszliśmy, za to na 12.10 idziemy do pediatry.
Biedactwo, pediatra na pewno coś mu przepisze i z każdym dniem będzie lepiej

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

Nic takiego w sumie Babka była po cc, tym razem chciała sn w domu,ponad 10 godzin skurczy (znaaaamyyy too) i już prawie koniec ale dziecko zaczęło trochę źle się wstawiać, mogła dalej walczyć jak walczyła, dostać znieczulenie i mocnymi ruchami bioder spróbować dziecko przekręcić albo jechać do szpitala na cc, zdecydowała się na cc. Koniec

ale rozwaliła mnie jej mama pijąca herbatę w fotelu i patrząca na to... i jej synek... kurde nie podoba mi się coś takiego

ogólnie mnie coś takiego łapie co jesień

Dzień dobry
Eee i to ma być poród ekstremalny proszę Cie teściowa przy porodzie pijąca herbatkę - szkoda gadać

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
nie w drogerii
u mnie 7 ampułek to koszt 16zł
plus szapon max 6zł
po 2 ampułkach już widziałam efekt
teraz wypada mi malutko w porównaniu z tym co się dzialo

scinanie nic nie daje na wypadanie - niestety

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

ja tez miałam zakola i wzielam się za to jak mi kolezanka zwrocila uwagę.
po 7 kapsułkach wlosy mi nowe rosna
Przepraszam bo się zgubiłam - Ty polecałaś tą rzepę z Joanny tak?
Stary 2013-09-27, 10:00   #3056
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Nadal walczę, ale daję odżywkę co mycie, taką do spłukiwania, żeby chociaż mniej wychodziło przy czesaniu.

Dopiero teraz to pokazujesz? Super!

Koc za szybko ląduje w buzi a puzzle to miększa podłoga.

No bleee, ale brawa dla mamusi za refleks
Jeśli chodzi o długość nogawki to akurat najmniejszy problem, moja chodzi już w dołach 74, a góry ma 68 z tych samych firm. Długonożne to po mamusi chyba będzie

Stary 2013-09-27, 10:07   #3057
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
się wkurzyłam ... sprzedaje na allegro swoje stare ciuszki i jakaś dziewczyna wybrała sobie bluzę i książkę. bluza taka ocieplana, polarowa, więc jako dostawę pisałam paczka. a ta wzięła dwie rzeczy i pisze że życzy sobie listem, wyliczyła cenę, gabaryty itp ... zapakowaliśmy to i ni cholery nie wejdzie to jako list, wyślę paczką ... ciekawe czy negatywa dostanę
to ty sprzedajesz i ustalasz warunki dostawy, ja tez opylam ciuchy i ciągle dostaję maile żeby wysłać tak i tak, odpisuję że na aukcji jest informacja jak towar jest wysyłany i jak ktoś się nie zapoznał z treścią to już jego sprawa kupił znaczy akceptuje wszystkie warunki- jak narazie negatywów brak ale miałam kilka nieciekawych i marudnych klientek

Mojemu dziecku coś się poprzestawiało, dwa dni z rzędu zaczął wstawać o 5, a dziś o 4 po godzinie drzemka, ale zawsze wstawał koło 6-7 więc cała noc była przespana, może jakieś przesilenie jesienne przeżywa

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Jutro jadę na cały weekend do warszawy. Dyplom muszę odebrać, już rok od obrony, a ja nie miałam kiedy tam pojechać. Jeszcze pamiętam że na obronie podyplomówki miałam mdłości pewnie temu 5 mi wstawili i bardzo szybko wypuścili z egzaminu A potem shopping z koleżanką i wracam dopiero w niedzielę wieczorem, jak ja wytrzymam bez Adiska Tż powiedział że wyłączy telefon, bym im nie przeszkadzała co chwilę w ich męskim weekendzie

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:08   #3058
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
biedny zdrówka!
no i współczuje Tobie braku snu

Cytat:
dziewczyny pierzecie maty w pralce?
piorę nawet nie patrzyłam na metki

Stary 2013-09-27, 10:09   #3059
Elusiek85
Raczkowanie

Na 11 na rehabilitację a młody zasną w najlepsze na śpiocha trzeba będzie z nim iść

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:14   #3060
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny pierzecie maty w pralce? mam z bright starts zawsze ręcznie ją prałam ale nie mam siły już się z nią użerać, ciężkie to jak się zmoczy i potem schnie 3 dni na metce nie ma informacji czy można prać w pralce..

Eee i to ma być poród ekstremalny proszę Cie teściowa przy porodzie pijąca herbatkę - szkoda gadać
ja piorę a to co ręcznie to i tak wiruję w pralce

tam tak jest... i całe rodziny siedzące na kanapach i gapiące się, brrr

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości