Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 21:03   #2971
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Czesc

Mam zlote dziecko . Zaczelam sie zastanawiac czy szczepionki faktycznie dzialaja na N. bo ona dzis sie nawet nie skrzywila podczas wklucia. Nic, zero grymasu. Podczas gdy inne dzieci zanosily sie tam z placzu.. Az szkoda ich bylo . Pozniej w domu pospala z 15min. I dalej gotowa do zabawy

Wazymy prawie 7200 i mamy 72 cm! N. Urosla od urodzenia 17 cm, masakra jaka juz dluga nasza pediatra nazwala ja pulpetem podczas gdy 7msc dziewczynka przed nami przy dl. Tez 72cm wazyla 8,5 kg ciekawe jak ja nazwala. Pierwszy raz wkurzylam sie u tej lekarki, a znam ja od dziecka... Pomijam fakt, ze czekalysmy godzine bo pani dr poszla komus wypisac recepte i przepadla Dobrze, ze chodzimy z mala tez prywatnie, bo wizyta ze szczepieniem to 2 minuty, jak chcialam zapytac o kilka rzeczy to pielegniarki poprosily kolejna mame zeby juz rozbierala dziecko....
Co do rozszerzania diety to rowniez brak slow
Dr.: to nie daje jej pani jeszcze?
Ja: no nie
Dr: to moze jej pani zaczac dawac ( w miedzy czasie juz zaczyna "obslugiwac" kolejna mame)

Dziekuje. Do widzenia.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oglądnęłam właśnie film dokumentalny pokazujący pierwszy rok życia dziecka z usa, mongolii, japonii i afryki. uroczy. zwłaszcza murzynek jedzący robale, kiedy my się jakimś glutenem przejmujemy także polecam-znajdźcie sobie "babies" w reżyserii thomasa balmès
O fajnie, musze poszukac sciagalas na necie, w Tv czy jak?
Stary 2013-09-26, 21:03   #2972
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Deb albo Vil, ktoras z Was pytala o temp wody w basenie na zaj.dla niemowlakow. U nas jest ok 30°C i wiekszosc dzieci plywa w piankach. ale z tego co widze na zdjeciach forumowych plywakow to sa w samych pieluszkach wiec domyslam sie ze temp jest blizej 37°...
u nas niby na stronce wspominają o 33 st. ale na pewno jest więcej. taka zupa z tej wody jak w wannie ostatnio siedziałam na brzegu i pot mi się lal po dupce.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:06   #2973
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
przez Was tez upieklam muffiny a teraz lulam me dziecie do snu... az trudno mi sobie wyobrazic, ze kiedys zacznie zasypiac bez piersi, bujania itd. ale trzeba wierzyc
Da radę, skoro mój Daruś przytulas nawet zasnął bez cycka to Twoje dziecie też da radę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Rózowe kupiłam

Ładne było i naprawdę super stan
Na 74/80 pisało długość nogawki od kroku 20cm a taką długość spodenek to ona teraz nosi, no i 74 też jej już na nóżki daję to wzięłam większe. Teraz muszę zapolować na mniejsze coś na tą zimę, ale chyba jednoczęściowe, sama nie wiem.
Muszę to zobaczyć, strasznie mi marzną ręce.
To Ci podsyłam linki- są 2 wersje z polarkiem i wełną
http://allegro.pl/mufka-spiworek-och...544127678.html
http://allegro.pl/mufka-spiworek-och...544127983.html

Ja sobie chyba zakupię na zimę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:07   #2974
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Justi, jak chcesz mu dawac smoka zeby nie ssal tego kciuka to sprobuj ten http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-lub-lateksowy, Kuba tez nie chciał zadnego, a zaczal ssac kciuka co mi sie bardzo nie podobalo, pozwalam mu rzuc paluszki, ale to cos calkiem innego i jakis miesiac temu mu kupilam tego nuka, ale 6-18 i odrazu załapał, przydaje sie taki smoczek, dostaje tylko na uspokojenie, a jak mu lepiej to zabieram, jak spi to tez zabieram

U nas genius nie zadzialal kasa wywalona w bloto..
Zreszta tak samo jak 19 innych smoczkow
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:09   #2975
diabli
Zakorzenienie

ejjj, była dzisiaj u Neli druga babcia i ciagle dawala jej się bawic włosami "bo ona tak ladnie chwyta i ciagnie". czy ja mam jakies zboczenie czy dla Was to tez mało higieniczne? jeszcze ja czy tatuś ok, niech sobie mala ciagnie (choć to głupie uczyc ja takiej zabawy), ale inni? później ma klaki miedzy palcami, w buzi i wszędzie. wystarczy, ze mi wlosy wypadają...nie mowie już o jakies kosmetykach, lupiezu itd. gryzłam się w jezyk, ale chyba następnym razem zabronię takich zabaw.
Stary 2013-09-26, 21:10   #2976
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ejjj, była dzisiaj u Neli druga babcia i ciagle dawala jej się bawic włosami "bo ona tak ladnie chwyta i ciagnie". czy ja mam jakies zboczenie czy dla Was to tez mało higieniczne? jeszcze ja czy tatuś ok, niech sobie mala ciagnie (choć to głupie uczyc ja takiej zabawy), ale inni? później ma klaki miedzy palcami, w buzi i wszędzie. wystarczy, ze mi wlosy wypadają...nie mowie już o jakies kosmetykach, lupiezu itd. gryzłam się w jezyk, ale chyba następnym razem zabronię takich zabaw.
super pomysl.
Ja nonstop chodze w spiętych żeby dziecko nie lapalo i nie "jadlo" moich wlsow a co dopiero "cudzych"
Stary 2013-09-26, 21:11   #2977
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
dzięki za słowa pocieszenia właśnie są razem na spacerze... a ja pije herbatkę i w spokoju jem kanapki
Magiusa czekam na @

z pozytywnych informacji to za tydzień rozpoczynamy wykańczanie domu
Super z tym wykanczaniem my juz finiszujemy, za miesiac sie wprowadzamy
Stary 2013-09-26, 21:13   #2978
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pisalam wam co wzoraj w szpitalu mialam na izbie przyjec jak pisalam to napisze drugi raz hehe
A wiec dalam skierowanie , w rejestracii dwie panie przezytalybi zaczely pesel wklepywac w kompa i pytanie "dziexko uderzone w brzuch przez doroslego?" Ja ze nie ze przez dzidcko one dziwny wzrok na mnie i dalej pytania ale jak to sie stalo ? Ja ze zostal uderzony piescia w brzuch i teraz brzuszek go boli od kilku dni one dalej na mnie i pytanie a ile dziecko ma a ja ze 7 lat a one a my tu mamy ze niecaly rok ja look na skietowanie a tam pesel MIchala:banghead: czerwona jak burak sie zrobilam i mowie ze tonpesel mojego 5 mc synka a one usmiech juz i do mnie.ze mam sie nie dziwic ich reakcji bo wie pani co sie teraz.dzieje codziennie jakis maluszek pobity albo pociety wiec ze.mnie juz zeszlo i mowie ze rozumiem no i juz smiesznie bylo ...; ) a po usg moja pefiatra zadzwonila jak DAwid i jak jej powiedzialam ze sie pomylila w peselu i ze patrzylin na mnie podejrzliwie to przepraszala hehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Wladnie ogarnelam chate zrobilam dwa prania , starlam kurze , poscielilam lozko , pomylam podlogi , zawiozlam D. Do szkoly
Boszeee ja to wszytko zrobilam hehe nieraz wizyta tesciowej potragi dzialac cuda hehhehe
superkobieta z Ciebie ja siebie nie ogarniam a co dopiero reszte

ALe historia ale faktycznie tyle ostatnio się słyszy o tych dzieciachmasakra:nie :
Stary 2013-09-26, 21:17   #2979
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
M. pojechał oddać krew, może później weźmie mi tą marudę na spacer a ja sobie trochę odpocznę i posprzątam
uważaj, bo jak ja pojechałam oddac krew to się okazało, ze bedze Nelusia 5 września dobro powraca.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy w Pozku na obronie... było ciężko (podczas podłączania urządzenie mu się spaliło....;/;/) ,ale ostatecznie TŻ się jednak obroniłufff
ale pech go przesladowal do końca hehe. super, ze się udało.
Stary 2013-09-26, 21:17   #2980
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
cz.2 ostatnia
No no mamuska, rewelka
Te pierwsze dwie rzeczy boskkie!
Stary 2013-09-26, 21:19   #2981
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Czesc

Mam zlote dziecko . Zaczelam sie zastanawiac czy szczepionki faktycznie dzialaja na N. bo ona dzis sie nawet nie skrzywila podczas wklucia. Nic, zero grymasu. Podczas gdy inne dzieci zanosily sie tam z placzu.. Az szkoda ich bylo . Pozniej w domu pospala z 15min. I dalej gotowa do zabawy

Wazymy prawie 7200 i mamy 72 cm! N. Urosla od urodzenia 17 cm, masakra jaka juz dluga nasza pediatra nazwala ja pulpetem podczas gdy 7msc dziewczynka przed nami przy dl. Tez 72cm wazyla 8,5 kg ciekawe jak ja nazwala. Pierwszy raz wkurzylam sie u tej lekarki, a znam ja od dziecka... Pomijam fakt, ze czekalysmy godzine bo pani dr poszla komus wypisac recepte i przepadla Dobrze, ze chodzimy z mala tez prywatnie, bo wizyta ze szczepieniem to 2 minuty, jak chcialam zapytac o kilka rzeczy to pielegniarki poprosily kolejna mame zeby juz rozbierala dziecko....
Dr: to moze jej pani zaczac dawac ( w miedzy czasie juz zaczyna "obslugiwac" kolejna mame)

Dziekuje. Do widzenia.

O fajnie, musze poszukac sciagalas na necie, w Tv czy jak?
dla Neli
a lekarka,... no cóż
Cytat:
uważaj, bo jak ja pojechałam oddac krew to się okazało, ze bedze Nelusia 5 września dobro powraca.
myślę, że mojemu mężowi ciąża nie grozi

Moje dziecko zasypia od 19:00 spał po 15 minut i się budził co chwilę, teraz leży w łóżeczku, odpalił sobie melodyjki w karuzeli i jej się żali na swój los :brzyda l:

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:23   #2982
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

Babcie tak pozwalały wyrywać włosy mojej kuzynce to nauczyła się tak ciągać za włosy, że jak złapała to całe pukle wyrywała. Nie szło jej tego oduczyć. Wkurzała się to od razu za włosy a jak ścisnęła to nie puściła. Po paluszku się jej wyginało i próbowało wyswobodzić.

Coś dziś Juli ciężko było zasnąć. Nie wiem czy zmęczona była za bardzo czy co ale jak zapuściłam suszare jak leżała w leżaczku to od razu zasnęła.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-09-26 o 21:26
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:24   #2983
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Justi ja swojej też dawałam, ba nawet przedwczoraj jej dałam na noc, bo ni hu hu nie chciała zasnąć, tylko ja zawsze czekam aż zaśnie i wyciągam z buzi żeby się nie przyzwyczaiła do ssania podczas snu. Ja niestety byłam zatykana na noc i to do tego stopnia, że musiałam mieć koło siebie 4 smoczki, 2 w ręce, bo jak wypadł czy za bardzo się obślinił to sobie wkładałam następny, a nie daj Boże jak nie mogłam znaleźć to już nikt nie spał, a mam 2 rodzeństwa. Ja musiałam długo ssać smoka na noc, bo pamiętam zdarzenie jak pojechaliśmy do wujostwa na wieś i dziadki zapomniały dla mnie smoka i pamiętam, że darłam się w niebogłosy, że chcę smoczek, a wujek latał po całej wsi naznosił smoczków i sobie próbowałam, który mi pasuje, no to nie wiem mogłam mieć ze 3 lata nawet..... Ale w dzień bez smoka był luzik. No i przez tego smoka mam cholernie krzywe zęby.......

Mysia fajnie, że udało się coś znaleźć A co do przesyłki z Nexta to szła koło 8-9 dni, ale jakość pajacyków jest super, a teraz weszła nowa kolekcja i są piękne rzeczy, chyba zbankrutuję.

Dziewczyny czy ktoś kupował nawilżacz powietrza do pokoju dziecka? My się przymierzamy do zakupu i nie wiem na co zwrócić uwagę?
masz smoczkowa traume. ja tez...mamy w rodzinie dziewczyne, która ma 17 lat i nadal spi ze smoczkiem...dla mnie to ewenement na miare swiatowa i w wieku 16 lat wyrywala zeby, bo już nie dalo się leczyc ale jej mama uważa, ze ma lade proste zabki...a smoczek to na tle nerwowym i niech sobie ma jak chce.

tez lubimy nexta

nawilżacz - na pewno z jonizatorem http://zdrowie.dziennik.pl/profilakt...ak-dziala.html
Stary 2013-09-26, 21:26   #2984
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
superkobieta z Ciebie ja siebie nie ogarniam a co dopiero reszte

ALe historia ale faktycznie tyle ostatnio się słyszy o tych dzieciachmasakra:nie :

wizyta tesciowej czyni cuda

Cytat:
Fuuu moje to moje wlosy ale obcej bleee i zabawa glupia potem na dzien dobry bedzie ja ciagala za klakii hhehe

Cytat:
hmm, ale idąc tropem dziecko jedna warstwa więcej niż dorosły to ja pod kombinezon wlozylabym bieliznę, sweter i już. a w wozku jeszcze gruby koc i ta narzuta...kombinezony sa grubo ocieplane polarkiem, nie przepuszczają wiatru itd. sama nie wiem

hehe, a proszę nasz tatuś tez pracuje od niedawna w branzy hmm powiedzmy filmowo-komp. i corce przynosi bajki. ostatnio usmialam się, bo mloda dostala meride waleczna
Ja bede ubierala body bluzeczka ewentualnoe kamizeleczka i kombibezon nic wiecej
Diabli nie widze fotek laszkow jutro zobacze
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:29   #2985
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
ja tak najpierw na szybko, bo musze się pochwalić lumpkowymi lowami choroba mi nie sluzy, ale i tak udało się co nieco wyszperać. foty srednie, ale ciuchy naprawdę fajne. kilka większych, a tak to większość na już.
cz.1
prawdziwe zdobycze ile zapłaciłaś ?
A ja wczoraj pierwszy raz się zanurzyłam w lumpku tylko jednen błąd zrobiłam.. wzięłam męża stał z miną pod tytułem "co ja tutaj robię ooo ooo" Ale kupiłam Nince 3 pary spodni ciepłych, bluzę polarową i rajstopki, wszystko za 28 zł. Spodnie fajne, podobne w tesco kosztują 24 zł za sztuke.

Cytat:
My po odwiedzinach koleżanki i kolegi z pracy. Moje dziewczę sprzedało kilka uśmiechów, nawet poszła na rączki do cioci
Przyszedł kombinezon z allegro, jest super ekstra luks, ale ... na następny rok przeliczyłam się z rozmiarem.
hehe rozmiar 86/90 to nosi moj chrześniak, a skończył 2 lata

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
EEE teściowa Was odwiedziła

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
przyszło mi zamówienie ze smyka ... zamawiałam m.in komplet czapka, szal (taki na rzepa) i rękawiczki rozm. 48 czyli lekko na wyrost. czapki ok (dwie brałam w promocji) ale rękawiczki wąskie, za chiny nie umiałam ubrać w nie Przemka, mama też miała problem, stwierdziła że muszę najpierw kupić szersze i go przyzwyczaić ) a ta chusta w ogóle nie zapina mu się pod szyjką, ma za szeroką no ale za rok sprzedam
To Przemo ma szyję ? Bo moja nie ma, ćwiczymy wyciaganie szyji na rehabilitacji ale nadal nie ma, nawet muszę jej pudrować bo ma w tych grubych fałdach miedzy głową a ramionami odparzenia
Stary 2013-09-26, 21:31   #2986
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
masz smoczkowa traume. ja tez...mamy w rodzinie dziewczyne, która ma 17 lat i nadal spi ze smoczkiem...dla mnie to ewenement na miare swiatowa i w wieku 16 lat wyrywala zeby, bo już nie dalo się leczyc ale jej mama uważa, ze ma lade proste zabki...a smoczek to na tle nerwowym i niech sobie ma jak chce.
coooooo???? o nie
tutaj to chyba psycholog by się przydał

Stary 2013-09-26, 21:31   #2987
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy przegapiłam, czy jeszcze nie było ... chcę kupic młodej puzzle piankowe na podłogę, zima idzie niech coś ma pod matą poza kocykiem, a jak zacznie uciekać z maty to też nie na zimne panele no i tutaj pytanie do was, bo ceny są różne, jakie brałyście? Tańsze, droższe ... czym one się różnią? Czym się sugerowałyście?
ja chce jak największe i bez drobnych elementow
http://allegro.pl/mega-puzzle-pianko...549400885.html takie nie, bo dzieci to później wydlubuja i wciskają do buzi :P
fajne sa jednokolorowe
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-40...569746372.html
albo takie z jednym elementem litera, cyfra
http://allegro.pl/duze-puzzle-pianko...573072318.html
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-40...569746372.html chce duże i to chyba największe jakie znalazłam
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-gr...554063264.html te mi się podobają, ale to tak bardziej z racji zabawy z szymkiem hehe.
Stary 2013-09-26, 21:33   #2988
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
To Ci podsyłam linki- są 2 wersje z polarkiem i wełną
http://allegro.pl/mufka-spiworek-och...544127678.html
http://allegro.pl/mufka-spiworek-och...544127983.html

Ja sobie chyba zakupię na zimę
Akurat na te nie trafiłam. Chyba zdecyduję się na polar, bo lepiej wyprać, a ty co o tym sądzisz?
Mąż jak mu pokazałam to było "kup, kup, z twoimi marznącymi rękami to się już przyda" no i tu się zastanawiam nad wełną, bo pewnie cieplejsza ...
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
super pomysl.
Ja nonstop chodze w spiętych żeby dziecko nie lapalo i nie "jadlo" moich wlsow a co dopiero "cudzych"
Też mam spięte bo mi wystarcza jak same wypadają, dziecko nie musi im pomagać
Na chrzcinach dziecko kuzynki (7m) targało mojego kuzyna za włosy bo ma długie. Ona miała radochę, on się sam podkładał, fajny filmik wyszedł. Włosy miał czyste, bo na imprezę szedł, więc jak mała nie brała ich do buzi to ok.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:34   #2989
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja się z Tobą zgadzam, choć dzieci włosy faktycznie lubią, ja z rana jak nie zdążę związać i gadam z Darkiem to on mi też łap i za włosy i muszę go prosić by puścił, ale to tylko w tych sytuacjach, poza tym wiążę i nie daję do zabawy.

Cytat:

tez lubimy nexta

nawilżacz - na pewno z jonizatorem http://zdrowie.dziennik.pl/profilakt...ak-dziala.html
No co Ty...niemożliwe!!!
To mnie zaskoczyłaś bo zawsze mi się wydawało, że nawet jakby jakieś dziecko było uparte i koniecznie np. w wieku 5 lat by chciało go mieć to po pójściu do szkoły inne dzieci by wyśmiały i ze wstydu by przestało. Szok.

A odnośnie tych smoczkowych dzieciaczków to ja też ostatnio widziałam taki obrazek, że dziewczynka w wózku na oko 4-5 lat i w buzi smoczek i mówi przez niego. Od razu pomyślałam, że gdyby Darek miał mieć tak długo smoczka ( liczę jednak, że z moim sporadyczniem podawaniem go nie przyzwyczaję go za bardzo) to bym mu od razu powiedziała, że z nim nie gadam jak ma smoczek w buzi.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:36   #2990
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
cześć, dawno nie zaglądałam... ostatnio mam gorszy humor, Antoś jakiś marudny i ma trudności z zaśnięciem, ja po całym dniu jestem już zmęczona, a mąż mnie nie rozumie, bo on przecież pracuje... mówi, że jestem egoistką, bo chce żeby mi pomógł jak wróci do domu jak powiedziałam, że nie daje rady zrobić obiad, posprzątać i zająć się dzieckiem to powiedział żebym wstawała wcześniej...
zostaw meza z malym w sobote/niedziele i zniknij na pol dnia niech wstanie wcześniej i ogarnie to co Ty masz na codzien...
porozmawiajcie szczerze, niech wie, ze naprawdę nie siedzisz i nie pierdzisz w stolek!

Cytat:
co do podawania dzieciom "smakołyków"... moja siostra ostatnio dała Antkowi zlizać coli z palca i uważała to za wielce zabawne... myślałam, że ją rozszarpie... a ona mówiła, że musi poznawać smaki i że przesadzam i jestem chora psychicznie
ile ona ma lat? posmaruj jej palec kupa i kaz zlizać, bo tego smaku jeszcze nie zna... wrrrr
Stary 2013-09-26, 21:39   #2991
modro
Rozeznanie

Cytat:

ile ona ma lat? posmaruj jej palec kupa i kaz zlizać, bo tego smaku jeszcze nie zna... wrrrr
padłam

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:39   #2992
xal
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/mega-puzzle-pianko...549400885.html takie nie, bo dzieci to później wydlubuja i wciskają do buzi :P
fajne sa jednokolorowe
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-40...569746372.html chce duże i to chyba największe jakie znalazłam
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-gr...554063264.html te mi się podobają, ale to tak bardziej z racji zabawy z szymkiem hehe.
Te pierwsze są fajne właśnie, ale masz rację że do buzi to szybko trafi ...
A nie wiesz jak z atestami? Jak spytałam męża jakie mam kupić to odpowiedź była "takie co się szybko i dobrze trawią"

Stary 2013-09-26, 21:44   #2993
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
dla Nelci, myslę że poprostu masz grzeczne dziecko myslisz, że ona to rozumie coś w tym jest, moja mała jak się budzi o 7 też rozumie, że potrzebuję dospać do 8 i siedzi cicho
mam nadzieje, ze rozumie i będzie taka wyrozumiala co najmniej do 18stki hehe.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Hmm ja od nikogo raczej nic takiego nie usłyszę...w lato było że czemu jej wody nie daje, że moim mlekiem się napić nie można, dziecko męczę i w ogóle a teraz słucham jak to jedno dziecko w rodzinie było przeźroczyste bo za długo na samej piersi, i to mleko nie ma tylu witamin i dziecko do dzisiaj jest małe chude i do niczego nie podobne
a z chce się zobaczyć TO dziecko rozbawilas mnie. ze tez u mnie na to nie wpadli...
Stary 2013-09-26, 21:45   #2994
xal
Zakorzenienie

Cytat:

A odnośnie tych smoczkowych dzieciaczków to ja też ostatnio widziałam taki obrazek, że dziewczynka w wózku na oko 4-5 lat i w buzi smoczek i mówi przez niego. Od razu pomyślałam, że gdyby Darek miał mieć tak długo smoczka ( liczę jednak, że z moim sporadyczniem podawaniem go nie przyzwyczaję go za bardzo) to bym mu od razu powiedziała, że z nim nie gadam jak ma smoczek w buzi.
Moja mama tak robiła z małą jak ją miała w wakacje na rękach "jak z babcią rozmawiasz to bez smoka". Paulinka teraz ma smoka tylko na zaśnięcie, jak śpi to przewaznie wypluwa, no chyba że w dzien albo na brzuszku.
Cytat:
Skąd wiesz, że nie zna?
Przypomniałaś mi sytuację jak młoda się obsrała po pachy, ja szybko wycieram a ona jakoś ręką machnęła i w kupę wsadziła (trudno nie było ) no i ja patrzę, a ona rączkę ciągnie do japki to szybko za rękę, chusteczką dokladnie wytarłam ... teraz już uważam jak zmieniam kupki a ubranko też zbrudzone.

Stary 2013-09-26, 21:52   #2995
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
fajne sa jednokolorowe
te duże, jednokolorowe są fajne ale... drogie

Stary 2013-09-26, 21:53   #2996
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Da radę, skoro mój Daruś przytulas nawet zasnął bez cycka to Twoje dziecie też da radę

No wlasnie przeczytalam jaka Ci Darus zrobil niespodzianke. u nas bedzie ciezko... ululalam ja, polozylam to sie przebudzila i musiala jeszcze dossac do snu. w koncu zasnela, ja wyszlam z pokoju ale nie.minelo nawet 15min i sie obudzila i jeczala...

Cytat:
prawdziwe zdobycze ile zapłaciłaś ?
A ja wczoraj pierwszy raz się zanurzyłam w lumpku tylko jednen błąd zrobiłam.. wzięłam męża stał z miną pod tytułem "co ja tutaj robię ooo ooo" Ale kupiłam Nince 3 pary spodni ciepłych, bluzę polarową i rajstopki, wszystko za 28 zł. Spodnie fajne, podobne w tesco kosztują 24 zł za sztuke.

hehe rozmiar 86/90 to nosi moj chrześniak, a skończył 2 lata

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

EEE teściowa Was odwiedziła

To Przemo ma szyję ? Bo moja nie ma, ćwiczymy wyciaganie szyji na rehabilitacji ale nadal nie ma, nawet muszę jej pudrować bo ma w tych grubych fałdach miedzy głową a ramionami odparzenia
Sofia tez rzadko pokazuje szyje i tez jej sie czasem odparza tam w tych dziesieciu podbrodkach widze jej szyje tylko jak lezy na brzuszku i zadziera wysoko glowke.

Diabli - 17 lat i smoczek??? Podejrzewam, ze dziewczyna ma powazne zaburzenia

Ach, wiem co chcialam Wam jeszcze napisac! Kolejnamoja kolezanka urodzila w domu! porod nie byl jako taki planowany jej maz przyjal porod i wszystko sie szczesliwie skonczylo. nie znam szczegolow (wiem oczywiscie z FB, dumny tatus sie chwalil ) ale jestem pod wrazeniem!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:54   #2997
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Jej, współczuję podejścia męża Mój po pracy najchętniej zajmowałby się tylko małą, a czasem zrobi obiad, bo wie, że nie zawsze się da z dzieckiem. I praktycznie każdej nocy wstaje przewijać małą albo zabawiać/usypiać, jak nie chce spać... Ale on najchętniej nawet karmiłby za mnie Padłabym, jakby wszystko zrzucił na mnie
oj to u nas podobnie. rano spie, a tatuś przebiera pieluchę (przed praca). ma czas na kawe i neta, wiec na chwile zabawy z mloda tez przez sen slysze jak kwicza i opowiadają sobie jakies głupoty. dzisiaj chyba mnie obgadywali ogolnie już wiem, ze to będzie córunia tatunia i nic na to nie poradzę wraca z pracy, je obiad i ciagnie nas na spacer. kapiemy wspólnie. jak mala pojdzie spac oboje mamy "wolne". nie wyobrażam sobie, żeby wracal i mowil, ze jest zbyt zmeczony żeby zrobić cokolwiek...wiadomo może mieć gorszy dzień, być chory, zle się czuc...ale tak na codzien chyba rozumie, ze zajmowanie się mala jest niezłym wyzwaniem. samo nocne wstawanie jest meczace te 4 dni kiedy był z nia, pracowal i miał babcie do pomocy tylko od 7-19 chyba daly mu sporo do myslenia i wydaje mi się, ze jeszcze bardziej zaciesnily się miedzy nimi wiezi. wraca z pracy i z nia tancuje albo lezmy cala trojka i opowiadamy sobie co było w pracy, jak nam minal dzien fajnie jest. nie sadzilam, ze będzie az tak dobrze.
Stary 2013-09-26, 21:55   #2998
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

Vil - fajny ten śpiworek, widzę że jednak na polar się zdecydowałaś. Ja póki co muszę upolowaćjakiś kombinezon, ale idzie mi to strasznie ciężko..
te wełniane mi się fajniejsze wydawały, ale mama powiedziała że przez jakiś czas jak byłam mała miałam uczulenie na wełnę, i że lepiej polar

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Tam nie weszlo.
Łapki
cudo Przemek też uwielbia zasypiać trzymając za łapkę

Cytat:
Vil ja uwielbiam jak Ty wrzucasz jakiew pytanja o zakupy bo ja poznien sie dowiaduje co musze jeszcze kupic spiworek tez kupie dzieki Tobie tylko z welna i od tego pierwszego sprzedawcy co wrzuxilaw bo mam od niego torbe na wozek i mi wzory pasuja i w ogole widzialam u niego kilma fajnych rzeczy ( np.te rekawice na wozek) i po wyacie zamawiam

I któraś pytala o parasolki czy lepsze okrągłe czy kwadratowe, a może takie coś?
http://allegro.pl/oslonka-przeciwslo...518147004.html
wydaje się fajne
super że chociaż jedna osoba zadowolona jest z mojego zakupocholizmu ... szkoda że nie mąż

ale suuper osłonka !!!!!!! szkoda że dopiero teraz widzę że jest coś takiego, Przemek przeżywa dramat za każdym razem jak słońce na niego świeci, a parasolka spada.
chyba kupię, pewnie będzie smiesznie w zimie wyglądało ale co tam

Cytat:
ja tak najpierw na szybko, bo musze się pochwalić lumpkowymi lowami choroba mi nie sluzy, ale i tak udało się co nieco wyszperać. foty srednie, ale ciuchy naprawdę fajne. kilka większych, a tak to większość na już.
cz.1
piękności

Cytat:

Dziekuje. Do widzenia.
super że wszystko ok i za wagę i wzrost

Cytat:
ja się wkurzam jak wyciągam ciągle P. swoje włosy ... a babcia to jakaś masochistka że lubi być ciągnięta
zwróć uwagę koniecznie!

Cytat:

Cytat:
głęboko schowaną ale gdzieś tam ma też ma odparzenia czasami tzn taką czerwoną krechę. no i ogólnie ma tam coś poskracane i dlatego między innymi rehabilitacja też
ale podejrzewam że nawet jakby wszystko z szyjką było ok i byłąby długa jak u żyrafki to i tak by się nie dopiął bo ta chusta jest mikroskopijna

----
się wkurzyłam ... sprzedaje na allegro swoje stare ciuszki i jakaś dziewczyna wybrała sobie bluzę i książkę. bluza taka ocieplana, polarowa, więc jako dostawę pisałam paczka. a ta wzięła dwie rzeczy i pisze że życzy sobie listem, wyliczyła cenę, gabaryty itp ... zapakowaliśmy to i ni cholery nie wejdzie to jako list, wyślę paczką ... ciekawe czy negatywa dostanę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 21:55   #2999
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Super z tym wykanczaniem my juz finiszujemy, za miesiac sie wprowadzamy
Ale fajnie !
Cytat:
zostaw meza z malym w sobote/niedziele i zniknij na pol dnia niech wstanie wcześniej i ogarnie to co Ty masz na codzien...
porozmawiajcie szczerze, niech wie, ze naprawdę nie siedzisz i nie pierdzisz w stolek!

On po prostu uważa, że nie umiem sobie czasu zorganizować dobija mnie .. jutro dam mu do przeczytania ten kawałek książki od Magiusi i zobaczymy co powie... jak się nie poprawi to wyjeżdżam do rodziców

siostra ma 20 lat... z tą kupą świetny tekst
Stary 2013-09-26, 21:56   #3000
diabli
Zakorzenienie

taka mala prywata:
GDYBY KTORAS Z WAS/MAZ/CZLONKOWE RODZINY ITD. CHCIELI ODDAC KREW
http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/a...OW%2F130919764

https://www.facebook.com/events/1379...9692368930208/

rodzina mojej dobrej znajomej. mala Ewa jest cholernie dzielna, jej starsza siostra będzie dawca szpiku. gdyby ktoś wybieral się oddac krew wystarczy dopisek dla kogo i jaki szpital. danke!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości