|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Czesc
![]() Mam zlote dziecko . Zaczelam sie zastanawiac czy szczepionki faktycznie dzialaja na N. bo ona dzis sie nawet nie skrzywila podczas wklucia . Nic, zero grymasu. Podczas gdy inne dzieci zanosily sie tam z placzu.. Az szkoda ich bylo . Pozniej w domu pospala z 15min. I dalej gotowa do zabawy![]() Wazymy prawie 7200 i mamy 72 cm! N. Urosla od urodzenia 17 cm, masakra jaka juz dluga nasza pediatra nazwala ja pulpetem ![]() ciekawe jak ja nazwala. Pierwszy raz wkurzylam sie u tej lekarki, a znam ja od dziecka... Pomijam fakt, ze czekalysmy godzine bo pani dr poszla komus wypisac recepte i przepadla Co do rozszerzania diety to rowniez brak slow Dr.: to nie daje jej pani jeszcze? Ja: no nie Dr: to moze jej pani zaczac dawac ( w miedzy czasie juz zaczyna "obslugiwac" kolejna mame) Dziekuje. Do widzenia. Cytat:
sciagalas na necie, w Tv czy jak?
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
jak w wannie ostatnio siedziałam na brzegu i pot mi się lal po dupce.
|
|
|
|
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/mufka-spiworek-och...544127678.html http://allegro.pl/mufka-spiworek-och...544127983.html Ja sobie chyba zakupię na zimę
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta tak samo jak 19 innych smoczkow
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
ejjj, była dzisiaj u Neli druga babcia i ciagle dawala jej się bawic włosami "bo ona tak ladnie chwyta i ciagnie". czy ja mam jakies zboczenie czy dla Was to tez mało higieniczne? jeszcze ja czy tatuś ok, niech sobie mala ciagnie (choć to głupie uczyc ja takiej zabawy), ale inni? później ma klaki miedzy palcami, w buzi i wszędzie. wystarczy, ze mi wlosy wypadają...nie mowie już o jakies kosmetykach, lupiezu itd.
gryzłam się w jezyk, ale chyba następnym razem zabronię takich zabaw.
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nonstop chodze w spiętych żeby dziecko nie lapalo i nie "jadlo" moich wlsow a co dopiero "cudzych"
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my juz finiszujemy, za miesiac sie wprowadzamy
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja siebie nie ogarniam a co dopiero reszteALe historia
|
|
|
#2979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobro powraca.---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
ale pech go przesladowal do końca hehe. super, ze się udało.
|
||
|
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Neli ![]() a lekarka,... no cóż Cytat:
![]() Moje dziecko zasypia od 19:00 spał po 15 minut i się budził co chwilę, teraz leży w łóżeczku, odpalił sobie melodyjki w karuzeli i jej się żali na swój los ![]() :brzyda l:
|
||
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Babcie tak pozwalały wyrywać włosy mojej kuzynce to nauczyła się tak ciągać za włosy, że jak złapała to całe pukle wyrywała. Nie szło jej tego oduczyć. Wkurzała się to od razu za włosy a jak ścisnęła to nie puściła. Po paluszku się jej wyginało i próbowało wyswobodzić. Coś dziś Juli ciężko było zasnąć. Nie wiem czy zmęczona była za bardzo czy co ale jak zapuściłam suszare jak leżała w leżaczku to od razu zasnęła.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-26 o 21:26 |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jej mama uważa, ze ma lade proste zabki...a smoczek to na tle nerwowym i niech sobie ma jak chce. tez lubimy nexta nawilżacz - na pewno z jonizatorem http://zdrowie.dziennik.pl/profilakt...ak-dziala.html
|
|
|
|
|
#2984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() wizyta tesciowej czyni cuda Cytat:
Cytat:
![]() Diabli nie widze fotek laszkow jutro zobacze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2985 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile zapłaciłaś ? A ja wczoraj pierwszy raz się zanurzyłam w lumpku Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bo moja nie ma, ćwiczymy wyciaganie szyji na rehabilitacji ale nadal nie ma, nawet muszę jej pudrować bo ma w tych grubych fałdach miedzy głową a ramionami odparzenia
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj to chyba psycholog by się przydał
|
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/mega-puzzle-pianko...549400885.html takie nie, bo dzieci to później wydlubuja i wciskają do buzi :P fajne sa jednokolorowe http://allegro.pl/puzzle-piankowe-40...569746372.html albo takie z jednym elementem litera, cyfra http://allegro.pl/duze-puzzle-pianko...573072318.html http://allegro.pl/puzzle-piankowe-40...569746372.html chce duże i to chyba największe jakie znalazłam ![]() http://allegro.pl/puzzle-piankowe-gr...554063264.html te mi się podobają, ale to tak bardziej z racji zabawy z szymkiem hehe. |
|
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż jak mu pokazałam to było "kup, kup, z twoimi marznącymi rękami to się już przyda" no i tu się zastanawiam nad wełną, bo pewnie cieplejsza ...Cytat:
Na chrzcinach dziecko kuzynki (7m) targało mojego kuzyna za włosy bo ma długie. Ona miała radochę, on się sam podkładał, fajny filmik wyszedł. Włosy miał czyste, bo na imprezę szedł, więc jak mała nie brała ich do buzi to ok.
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To mnie zaskoczyłaś bo zawsze mi się wydawało, że nawet jakby jakieś dziecko było uparte i koniecznie np. w wieku 5 lat by chciało go mieć to po pójściu do szkoły inne dzieci by wyśmiały i ze wstydu by przestało. Szok. A odnośnie tych smoczkowych dzieciaczków to ja też ostatnio widziałam taki obrazek, że dziewczynka w wózku na oko 4-5 lat i w buzi smoczek i mówi przez niego. Od razu pomyślałam, że gdyby Darek miał mieć tak długo smoczka ( liczę jednak, że z moim sporadyczniem podawaniem go nie przyzwyczaję go za bardzo) to bym mu od razu powiedziała, że z nim nie gadam jak ma smoczek w buzi.
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech wstanie wcześniej i ogarnie to co Ty masz na codzien...porozmawiajcie szczerze, niech wie, ze naprawdę nie siedzisz i nie pierdzisz w stolek! Cytat:
|
||
|
|
|
#2991 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiesz jak z atestami? Jak spytałam męża jakie mam kupić to odpowiedź była "takie co się szybko i dobrze trawią"
|
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
rozbawilas mnie. ze tez u mnie na to nie wpadli...
|
||
|
|
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi sytuację jak młoda się obsrała po pachy, ja szybko wycieram a ona jakoś ręką machnęła i w kupę wsadziła (trudno nie było ) no i ja patrzę, a ona rączkę ciągnie do japki to szybko za rękę, chusteczką dokladnie wytarłam ... teraz już uważam jak zmieniam kupki a ubranko też zbrudzone.
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
No wlasnie przeczytalam jaka Ci Darus zrobil niespodzianke. u nas bedzie ciezko... ululalam ja, polozylam to sie przebudzila i musiala jeszcze dossac do snu. w koncu zasnela, ja wyszlam z pokoju ale nie.minelo nawet 15min i sie obudzila i jeczala... Cytat:
i tez jej sie czasem odparza tam w tych dziesieciu podbrodkach widze jej szyje tylko jak lezy na brzuszku i zadziera wysoko glowke.Diabli - 17 lat i smoczek??? Podejrzewam, ze dziewczyna ma powazne zaburzenia ![]() Ach, wiem co chcialam Wam jeszcze napisac! Kolejnamoja kolezanka urodzila w domu! porod nie byl jako taki planowany jej maz przyjal porod i wszystko sie szczesliwie skonczylo. nie znam szczegolow (wiem oczywiscie z FB, dumny tatus sie chwalil ) ale jestem pod wrazeniem!
|
||
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez sen slysze jak kwicza i opowiadają sobie jakies głupoty. dzisiaj chyba mnie obgadywali ogolnie już wiem, ze to będzie córunia tatunia i nic na to nie poradzę wraca z pracy, je obiad i ciagnie nas na spacer. kapiemy wspólnie. jak mala pojdzie spac oboje mamy "wolne". nie wyobrażam sobie, żeby wracal i mowil, ze jest zbyt zmeczony żeby zrobić cokolwiek...wiadomo może mieć gorszy dzień, być chory, zle się czuc...ale tak na codzien chyba rozumie, ze zajmowanie się mala jest niezłym wyzwaniem. samo nocne wstawanie jest meczace te 4 dni kiedy był z nia, pracowal i miał babcie do pomocy tylko od 7-19 chyba daly mu sporo do myslenia i wydaje mi się, ze jeszcze bardziej zaciesnily się miedzy nimi wiezi. wraca z pracy i z nia tancuje albo lezmy cala trojka i opowiadamy sobie co było w pracy, jak nam minal dzien fajnie jest. nie sadzilam, ze będzie az tak dobrze.
|
|
|
|
|
#2998 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cudo ![]() Cytat:
ale suuper osłonka !!!!!!! szkoda że dopiero teraz widzę że jest coś takiego, Przemek przeżywa dramat za każdym razem jak słońce na niego świeci, a parasolka spada. chyba kupię, pewnie będzie smiesznie w zimie wyglądało ale co tam Cytat:
![]() Cytat:
za wagę i wzrost ![]() Cytat:
zwróć uwagę koniecznie! Cytat:
Cytat:
ale podejrzewam że nawet jakby wszystko z szyjką było ok i byłąby długa jak u żyrafki to i tak by się nie dopiął bo ta chusta jest mikroskopijna ![]() ---- się wkurzyłam ... sprzedaje na allegro swoje stare ciuszki i jakaś dziewczyna wybrała sobie bluzę i książkę. bluza taka ocieplana, polarowa, więc jako dostawę pisałam paczka. a ta wzięła dwie rzeczy i pisze że życzy sobie listem, wyliczyła cenę, gabaryty itp ... zapakowaliśmy to i ni cholery nie wejdzie to jako list, wyślę paczką ... ciekawe czy negatywa dostanę
|
|||||||
|
|
|
#2999 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobija mnie .. jutro dam mu do przeczytania ten kawałek książki od Magiusi i zobaczymy co powie... jak się nie poprawi to wyjeżdżam do rodzicówsiostra ma 20 lat... z tą kupą świetny tekst
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
taka mala prywata:
GDYBY KTORAS Z WAS/MAZ/CZLONKOWE RODZINY ITD. CHCIELI ODDAC KREW http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/a...OW%2F130919764 https://www.facebook.com/events/1379...9692368930208/ rodzina mojej dobrej znajomej. mala Ewa jest cholernie dzielna, jej starsza siostra będzie dawca szpiku. gdyby ktoś wybieral się oddac krew wystarczy dopisek dla kogo i jaki szpital. danke! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

. Nic, zero grymasu. Podczas gdy inne dzieci zanosily sie tam z placzu.. Az szkoda ich bylo
. Pozniej w domu pospala z 15min. I dalej gotowa do zabawy
N. Urosla od urodzenia 17 cm, masakra jaka juz dluga 
ciekawe jak ja nazwala. Pierwszy raz wkurzylam sie u tej lekarki, a znam ja od dziecka... Pomijam fakt, ze czekalysmy godzine bo pani dr poszla komus wypisac recepte i przepadla 

jak w wannie
a teraz lulam me dziecie do snu... az trudno mi sobie wyobrazic, ze kiedys zacznie zasypiac bez piersi, bujania itd. ale trzeba wierzyc 
07.07.2012
właśnie są razem na spacerze... a ja pije herbatkę i w spokoju jem kanapki 

ja siebie nie ogarniam a co dopiero reszte
spał po 15 minut i się budził co chwilę, teraz leży w łóżeczku, odpalił sobie melodyjki w karuzeli i jej się żali na swój los 

ile zapłaciłaś ?
Bo moja nie ma, ćwiczymy wyciaganie szyji na rehabilitacji ale nadal nie ma, nawet muszę jej pudrować bo ma w tych grubych fałdach miedzy głową a ramionami odparzenia
to szybko za rękę, chusteczką dokladnie wytarłam ... teraz już uważam jak zmieniam kupki a ubranko też zbrudzone.