Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 07:02   #4531
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hej!
wczorajsza noc i dzień to był dramat! Chyba coś zeżarłam dziwnego, bo mała nie mogła zasnąć (w środę), od 19 do 22... potem całą noc przepłakała, spała po 10-20 minut, no i my też Mąż poszedł o 5 do pracy i sam stwierdził później, że drogi do pracy nie pamięta (autem jeździ...). Ja bujałam się z jęczoszkiem cały dzień - spanie kilkuminutowe i popłakiwanie, bąki, kupy itp. Wieczorem walnęła bombę stulecia i lekko lepiej się zrobiło, ale usypianie znów od 19 do 21,30 Na szczęście noc przespana - karmiłyśmy się o 2,30 i 5,30, teraz śpi, a my zbieramy się do przedszkola.

En, współczuję, zacśnij zęby i czekaj na wyprowadzkę. Nie rozumiem takich ludzi, co to za "pomoc", jak komuś życie zatruwasz? Wierzę, że dasz sobie radę, tylko nie rób nic głupiego (mimo, że w afekcie kara jest niższa )

Wiecie co... jak mi szyli brzuch po cięciu, to chyba mi założyli dodatkowe szwy na cip.ce normalnie seksu nie mogę uprawiać, bo się czuję jak nierodziewiczalna dziewica no boli i boli...

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
zainstalowałam też TŻ i jak byłam u koleżanki to widziałam kiedy zjadł i ile, i że była kupa hehe

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:18   #4532
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Wczoraj wypuścili nas do domu. Miałam w planach napisać tak obszerniej co u nas ale nie dam rady
Tak na szybko- we wtorek mieliśmy konsultację z kardiochirurgiem i stwierdził, że nie ma sensu czekać 2-3 miesiące bo Adaś ani specjalnie nie przytyje do tego momentu ani mu się nie poprawi
Jutro jest konsylium i mają ustalić datę operacji na maksymalnie za 2 tygodni...
Póki co staramy się ogarnąć wszystko z mężem. Ktoś z nas musi być z Małym cały czas bo Adaś tak wymachuje rączkami, że sobie sonde z noska wyciąga
Karmimy Małego co 2 godziny- samo przygotowanie jedzenia i wszystkich sprzętów trwa 5-10 minut, później musimy pobrać próbkę z żółądka, zbadać pH- co czasem trwa długo , potem karmienie- kolejne 10-15 minut, potem sterylizacja wszystkiego- więc w sumie z tej przerwy 2 godzinnej między karmieniami wychodzi około 1,5godziny.
Jeszcze nie mamy takie wprawy z mężem żeby jedno z nas mogło karmić Adasia a drugie mogło spać więc trochę opadamy z sił powoli. Ale musimy dać radę- nie ma innej opcji

Trzymajcie się- mam nadzieję, że niedługo się ogarniemy i będę mogła wpaść do Was na dłużej

cynamonku, bardzo mocno trzymam za Was i myślę codziennie, nawet mojej mamie wczoraj o Was mówiłam i sobie obie popłakałyśmy... Tulę Was mocno!

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Ja już też zarejestrowana, z hipp muszą być skończone 3 miechy to jeszcze poczekam... Znacie jeszcze jakieś strony co by można coś dostać?
szkoda, że nie pamiętam, co to była za stronka, ale ostatnio jak chciałam coś dostać, to dostałam kur.icy, jak przyszedł rachunek... coś trzeba było sms potwierdzić, sms za 39gr... a na rachunku mam 24zł!!!!! skurczybyki jedne!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Cześć Ciocie
Z tej strony Ja Mały Glut

Mama mi dziś czytała, że żalicie się na swoje Mamy i teściowe
Nie będę więc gorszy i pożalę się i ja

Miałem dziś naprawdę ciężkie popołudnie- oczywiście wszystko z winy mojej Mamy...

Jak wiecie dzieci jak śpią to rosną, więc i ja sobie słodko spałem, kiedy mamie zachciało się ugotować dla Taty obiad i tak się tłukła tymi garami, że mnie obudziła Nie wiem po co ona mu gotuje Przecież ma dwa cycusie to bym się z Tatą podzielił
No ale jak dziecko niewyspane to dziecko złe... Mama powiedziała, że mam nie świrować pawiana i położyła mnie na matę i nawet bawiłem się grzecznie, ale.... Mój Kotek Lamaze obrócił się do mnie doopą tego było już za wiele! Kręciłem się, machałem wszystkimi czterema kończynami a on dalej nie chciał się do mnie odwrócić pyszczkiem
Musiałem trochę pokwękać, żeby Mama się domyśliła i odwróciła go...
Na szczęście teraz już mi lepiej i mm nadzieję, ze reszta wieczoru będzie spokojniejsza

A w ogóle to jestem cool koleś Ledwo pierdnę a już mi się dobierają do majtek Wystarczy, że sobie trochę pokwiczę i zaraz mi machają gołymi cyckami przed nosem? A ż strach się bać co będzie jak jeszcze wypięknieję

Dobra trzymajcie się Idę wyprowadzić sierść na polko

Ps. Trzymam mocne kciuki za moich kolegów Adasia, Jasia i Dominiczka
Gosia - dzięki, poprawiłaś mi humor!

Stary 2013-09-27, 07:44   #4533
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
zainstalowałam też TŻ i jak byłam u koleżanki to widziałam kiedy zjadł i ile, i że była kupa hehe

Moje dziecko pospało od 20 do teraz. Szok!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A jak to zrobiłaś? Wystarczy że raz kupisz aplikacje i możesz instalować na kilku sprzętach?

En ale masakra z teściami. Mogliby sie przy dziecku chociaż spokojnie zachowywać. A teściowa jak zaproponowała żebyście u nich zamieszkali to myślała że niemowlę całą noc śpi jak aniołek i nie płaczę? założę się że jej dzieci też płakały i pewnie nie raz dały jej popalić a ona nie wiedziała jak uspokoić i o co im chodzi. Każdy rodzic musi się zmierzyć z taką sytuacją. Moja teściowa też miła idealne dziecko które nigdy nie płakała tiaaaaaaaa

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Mam rozkmine
Nie wiem czy iść spać dalej bo Maja usnela czy zrobić sobie kawę i obejrzeć DDTVN hm....
Nie jestem jakos bardzo padnięta. Maja jadła o 2:30 i zaraz usnęła a potem o 7. Zmieniłam poeluszkę i był wrzask, ale w końcu usnęła.

TZ miał pecha bo miał budzik na 7 a Maja swój budzik w postaci wrzasku włączyła o 7:50 TZ mowi że mogła poczekać te 10 min

No dobra wypije kawę z mężem i potem pójdę w kime

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 07:59   #4534
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiec najpierw napisze jak przebiegła mniej wiecej rozmowa z rodzicami tzta,a rano postaram sie nadrobić.

Ogólnie wezwali nas na dywanik jak młodego mieliśmy kąpać, wiec młody marudny, wziął go na ręce tz. Rozmowa zaczęła sie juz nerwowo wytykając tztowi, ze nic nie zrobił przy domu jak go budowali, co było nieprawda, wiec ten sie juz na wstępie zdenerwował. Było pare zarzutów niezwiązanych z dzieckiem, ale ok, uznaje, ze skoro mieszkają dwa pokolenia i rożne charaktery to nie zawsze bedzie idealnie. Ja najspokojniej ze wszystkih podeszłam do tej rozmowy i na początku praktycznie w ogóle sie nie odzywalam. Zarzucali wiec najpierw tztowi, ze nic nie zrobił w ich domu jak była budowa, po czym tz mówi,ze oprócz tego co robił i wymieniał tutaj rzeczy to tez pracował, teściowa na to zaczęła sie śmiać, to tz mówi, zeby w tej kwestii sie nie odzywała bo jej nie było przez okres budowy w domu, i pyta sie jej gdzie była,a ona na to: a ty gdzie? A on mówi przez całe dnie w pracy. Ona na to: w dupie, a nie w pracy i zaczęła krzyczeć na niego.
Wzięłam w końcu małego od tzta bo sie wkurzył i zaczęli oni wszyscy podnosić głos, wiec wolałam wziąć dziecko na swoje rece jak byłam spokojna, prosząc ich tak samo wszystkich o spokój. Potem przeszli do dziecka mówiąc napastliwe, ze podobno sie wtrącają do wychowania dziecka i żebym ja sie wypowiedziała na ten temat, na co ja bardzo spokojnym tonem powiedziałam,z e nie podobają mi sie pewne komentarze, o tym ze jestem niedobra mama, czy ze nie zajmujemy sie dobrze dzieckiem, bo dziecko jest tylko dzieckiem i jedno płacze mniej, inne bardziej. Teść zaczął sie wypierać takich komentarzy na co tz mówi ze sam przy tym był, wiec niech nie gada głupot. Teściowa sie żwawo włączyła do dyskusji i krzycząc na nas mówi, ze ona tez sie chce wyspać w nocy, bo jest zmęczona. Ja powiedziałam,z e dziecko było w każdy możliwy sposób uspokajane, natomiast sie darlo, to ona znowu ze sie chce wyspać. Tutaj tz zaczął głośniej mowić, ze nie wystawimy dziecka na pole zeby sie tam darlo lub go nie zakneblujemy. Ona na to napastliwym tonem do tzta:" to czemu ty ani twoja siostra sie tak nie darliscie?" Mówiłam,z e na pewno go coś boli to ONA mówiła, ze nie ma kolek, bo nie ma zadnych objawów. Z racji tego, ze mały tez był niespokojny to zaczęłam go bujac na swoich rękach, a ojciec tzta nagle do mnie mówi: a ty czemu go huśtała??? No mi szczeka na buty spadła w tym momencie i odpowiedziałam rownież bardzo spokojnie: "bo to jest moje dziecko. Jeżeli ja go huśtam, to potem będę wiedziała, ze jak bedzie wymuszał w dzien to jest o tylko i wyłącznie moja wina" tz mówi do niego" chyba ci sie coś pomyliło i takie pytania zachowaj dla siebie, bo ona z nim spędza całe dnie iwi e co dla niego dobre" i ona tutaj krzycząc mówi,z e kiedyś była jej koleżanka położna a ja tego nie docenilam nawet i jej nie posluchalam, ze mały ma twardawy brzuszek. Mowię do niej znowu spokojnie, ze pochyliły sie we dwie nad małym, on sie rozpłakał i wtedy miał twardszy, bo płakał, to teść mówi: to była PIELĘGNIARKA!!!!! Ja mowię no i co z tego? Ja jestem matka i znam swoje dziecko na wylot. Potem ona zaczęła sie śmiać w trakcie jak ja coś mówiłam, to tz juz nie wytrzymał i powiedział, zeby mnie szanowała, bo ja sie nie śmieje jak ona coś mówi i rozmawiamy jak dorośli ludzie. To ona znowu zaczęła podnosić na mnie głos i mówi: a tak w ogóle to koniec! Nie będziesz sie wyzalac mi jak sie poklocisz z Mackiem, koniec, zrozumiałas? Nie będę z tobą rozmawiała bardzo sie zmieniłaś od momentu jak byłaś tu dwa lata temu pierwszy raz. Ja mowię: ja sie zmieniłam? No na pewno sie zmieniłam, bod wa lata temu byłam gowniarzem, który nie myślał co bedzie jutro, a dzisiaj mam dziecko,z a które jestem odpowiedzialna i którego jestem matka..
Ogólnie tz powiedział,z e nie życzymy sobie komentarzy jacy my jesteśmy źli i ze dziecku nie dzieje sie żadna krzywda. To oni popadając ze skrajności w skrajnośc mówią: dobrze, to my juz nawet dziecka nie dotkniemy! wtf w ogóle?? i mówią: masz 15 min rano żebyś zawiozła tzta do tramwaju rano i 15 wieczorem, chyba,z e bedzie brzydka pogoda to wtedy masz 25minut na dojazd, o fitnessach zapomnij bo mu sie w takim razie do wychowania nie wtrącamy. No okej se myśle, laski bez, calujcie sie w pompę. Przez cały zaś byłam spokojna i nawet powiedziałam ojcu tzta ze jeżeli go uraziłam to bardzo przepraszam i ze dobrze wiedza, ze nigdy im czasu z wnukiem nie wydzielalam,a. To, ze mamy rożne poglądy na pewne kwestie nie oznacza, ze maja sie od dziecka odcinać, bo to dziadkowie powinni sie starać stworzyć wiez z dzieckiem, żeby dziecko potem utrzymywało wież z nimi. Póki jest małe, to jest działanie jednostronne. Nie, nie dotarło. Stanęło na tym jeżeli chodzi o psa, ze mam z dzieckiem i z psem chodzić na spacer, bo oni nawet z nim nie wyjdą na 5minut zeby sie załatwił..

Próbowałam na końiec jakkolwiek ratować sytuacje, ale w momencie jak ja coś mówiłam to teściowa w połowie zdania wyszła na papierosa i stwierdziłam,z e to nie ma sensu. W pewnym momencie mi przerwała i mówi: mam dość tej rozmowy, koniec rozmowy. A tak poza tym to będę chciała rozmawiać z twoja mama, będę z nią rozmawiała! Tz mówi: a po ch*j ja chcesz w to mieszać? Ona z nami mieszka? A ona: będę rozmawiała a rozmawiaj se myśle, w doopie to mam, jestem dorosłym człowiekiem, matka wie jak sytuacja wyglada i na pewno mnie przez kolano nie przełoży i nie skarci wiec sie zapowiada ciekawie, bo jak z ryjem wystartuje do mojej mamy iż. Pretensjami to moja mama nie bedzie siedziała cicho i może byc bardzo nieprzyjemnie.

Chciałam na koniec to załagodzić, zeby nie wisiała siekiera w powietrzu i żebyśmy w miarę dobrze funkcjonowały do momentu aż sie wyprowadzimy. Tz bardzo stawał w mojej obronie, jak sie zapędzali to mówił ze on nie pozwoli zeby sie tak do mnie odzywała zwłaszcza matka jego i zeby zaczęli sie ze mną liczyć. Co wy, nic nie dotarło. Tz im na koniec powiedział z e bardzo żałuje tej decyzji o przeprowadzce do nich, bo zamiast pomoc w normalny sposób zachowują sie jak 5latkowie, którzy płaczą jak sie im zwróci uwagę i ze około stycznia, lutego sie wyprowadzimy bo nasze dziecko nie bedzie żyło w takich warunkach skoro nie chcą dojść do żadnego porozumienia.

No i to by było na tyle ogólnie teść jako tako mimo tego jaki jest starał sie mowić spokojnie, a ta tak fantazja ponosiła,ze wrzeszczał na mnie i mimo ze ja prosiłam o spokój, to mówiła,z e ona nie krzyczy tylko tak mówi ogólnie rzecz biorąc to stwierdziłam,z e nie zamierzam sie przejmować, nie to nie, wy tracicie nie my.
No, młody mi usnął, godzinę go usypialam jak wam tu wszystko opisałam, wiec lecę spać i nadrobić wszystko co pisalyscie rano, I promise
En - podziw dla Ciebie. Ej nie pamietam ile masz lat, ale MEGA dorosle sie zachowalas.kurde kto tu jest dorosly ?!
Tz starzy sa jakimis frustratami. Tz matka chyba ma rozregulowany system nerwowy :/

Ja to bym wyszla po pierwszym wrzasku na mnie.
za opanowanie , ale ja bym wystrzelala z kałacha towarzystwo.

Dobrze ze sie wyprowadzicie niedlugo. Z doswiadczenia wiem ze mieszkanie z tesciami/ rodzicami to katastrofa.
Ja wyszlam z domu w wieku 19lat na swoje.
Jak przez 6mcy mieszkalam z tesciowa to co roz byly wojny. Te rozmowy cale mnie smieszyly.
Moja tesciowka myslala ze ja bede robic co ona powie- jakie bylo jej zdziwnienie jak sie okazalo ze sie nie daje.
A ona tez se pogadala tzn.chciala sie poskarzyc mojej mamie to uslyszala "nie wtracaj sie w mlodych bo duzo na tym stracisz"
Tesciowa ofc tempa wiec nie dotarlo az w koncu jej powiedzialam ja zeby sie idpierd ode mnie i pilowala swego business.

A ostatnio tfu tfu odpukac mam spokoj bo nas nie odwiedza ma za duzo roboty i bardzo dobrze.
A tz zly ze ona wnuczka olewa, a ja mu mowie ze dla mnie to lotto i ze mi nawet lepiej.

Moja ciotka ma syndrom babci odkad maly sie urodzil i obdarowuje go ciagle prezentami.
Gnijemy z niej wszyscy
I bez kitu moj syn od babci nie dostal tyle co od ciotki. No ale mi to lotto tyle ze Tz jest rozczarowany. Pfff ja wiedzialam ze tak bedzie i euforia opadnie.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej!
wczorajsza noc i dzień to był dramat! Chyba coś zeżarłam dziwnego, bo mała nie mogła zasnąć (w środę), od 19 do 22... potem całą noc przepłakała, spała po 10-20 minut, no i my też Mąż poszedł o 5 do pracy i sam stwierdził później, że drogi do pracy nie pamięta (autem jeździ...). Ja bujałam się z jęczoszkiem cały dzień - spanie kilkuminutowe i popłakiwanie, bąki, kupy itp. Wieczorem walnęła bombę stulecia i lekko lepiej się zrobiło, ale usypianie znów od 19 do 21,30 Na szczęście noc przespana - karmiłyśmy się o 2,30 i 5,30, teraz śpi, a my zbieramy się do przedszkola.

En, współczuję, zacśnij zęby i czekaj na wyprowadzkę. Nie rozumiem takich ludzi, co to za "pomoc", jak komuś życie zatruwasz? Wierzę, że dasz sobie radę, tylko nie rób nic głupiego (mimo, że w afekcie kara jest niższa )

Wiecie co... jak mi szyli brzuch po cięciu, to chyba mi założyli dodatkowe szwy na cip.ce normalnie seksu nie mogę uprawiać, bo się czuję jak nierodziewiczalna dziewica no boli i boli...

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

U mnie koszmar.
Maly zasnal przy odkurzaczu. Przy okazji odkurzylam
Moj maly nigdy w zyciu tak nie wyl. No notmalnie az byl bordowy j nic na niego prawie nie dzialalo.
Zasnal i przespal pore kapieli wiec jak wstal to dalam mu cycka i naszykowalam kapiel. Fajnie nic nie plakal se gadal do siebie w wodzie i bylo cool. I.... Tylko z wody go wyjelam na przewijak i jak sie rozwyl to o shit. Nie wiedzialam co zrobic. Zrobilo sie mega mi goraco. Wyjelam cycka w panice i chcialam go uspokoic a on NIE! Zalozylam mu pieluszke i nagle cos mnie trafilo ze sie uodparniam na jego placz. On wyl a ja mu pismarowalam pupcie i poszlam siku bo byla masakra w pecherzu.
Akurat Tz wrocil i bylo co mu jest?
Ja ze nie wiem. I Maly w koncu zalapal cycka, zjadl i zasnal na 25min, ale udalo mi sie prysznic wziac
Za to jak sie obudzil to znow syrena. Zawinelam go w muslina i dalej ryk, cycek nie, raczki, suszarka NIE. Tz go wsadzil w bouncer i jakos sie uspokoil i lezy teraz se od jakis 30min.w tym sprzecie na kanapie a Tz z boku siedzi
Mam herbatke uspokajajaca i nie zawaham sie jej uzyc. Juz naszykowalam wode w butli.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:17   #4535
fiazo
Zakorzenienie

witam
co za noc mieliśmy
cały czas problem ze spiętym brzuszkiem i bączkami, mimo że puszczał trochę to wybudzał się z wrzaskiem i po masażach jeszcze puszczał, nad ranem to już spał ze mną na brzuchu bo nie miałam siły i serca odkładać go do łóżeczka, nie wiem co mogło być przyczyną takiej męczarni, nigdy nie mieliśmy aż tak
skutkiem tego jestem wykończona i wszystko mnie boli

idę nadrabiać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:23   #4536
Samantha7
Zakorzenienie

Ale wiecie co- zrobilam golabki z kasza gryczana bo ciasto na pierogi mnie przerasta- guma - wiec zjadlam jednego wczoraj ok.23 ale sorry to byl moj obiad i jesc musze kiedys.
Maly cala noc jadl cycka i byl okay , choc rano kupki nie bylo, ale duzo pierdzial. To byl jeden lisc salaty. No i pozniej po galabku ja poszlam na 2 i z rana tez. A maly ta akcje z wyciem zaczal o godzinie ok.19stej nastepnego dnia. To czy to jest wciaz mozliwe, ze ten golabek mu zaszkodzil

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:50   #4537
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Brawa za wizytę, Twój maluszek prześcignął moją córeczkę wagowo
a nie mówili ci że za mało waży bo u mnie lekarka że za mał a pielęgniarka że ok i tak między sobą debatowały po czym lekarka stwierdziła że najwyżej będzie zaliczał się do drobniejszych

En zaa postawę

Sam u mnie też tak po gołąbku było , że ok a następnego dnia koszmar się zaczął i kupy skończyły i tez sie zastanawiałam czy to możliwe

Synek
Stary 2013-09-27, 08:54   #4538
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hejka!

En- masakra z twoimi tesciami :banghead: no normalnie zachowuja sie jak dzieci. A przecież wcześniej miałaś z babeczka dobry kontakt. W ogole podziwiam Cie za ten spokój i opanowanie, ja bym nie dala rady

Czytalam tego posta rano wcześniej i potem mi sie snilo, ze z Twoja mama gadalam

I wiecie jaka jest ze mnie DEBILKA?!!?
Na spiocha rano poszlam do kuchni zjeść Euthyrox i teraz patrze, ze go nie zjadlam a zamiast zazylam Clemastin :banghead::banghead::bang head: którego przy kp nie bierzemy! !!!
A mała juz karmilam...myslicie, ze ta jedna tabletka jej zaszkodzi?
Nie wspomne juz, ze jestem przez ta tabletkę trzasnieta rowno i moglabym spac na stojaco.
No i na dodatek znow mam okres!!!

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-09-27, 09:08   #4539
dzoan
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Jako że mnie wczoraj nie było (Mały krótko drzemkował..dawał mi po 20-30 min. na zrobienie czegoś sensownego a wieczorkiem byliśmy na urodzinach koleżanki 3 piętra niżej ), w nocy z nudów () zaczęłam Was nadrabiać.. najpierw miałam tylko jedną stronę, później jeszcze jedną, następnie stwierdziłam, że jak przeczytam kolejną będę miała mniej nadrabiania rano.. w końcu przeczytałam chyba z 5 (1,5 godz. mi to zajęło), bo takie byłyście ciekawe
Na koniec wyszło, że mi neta rozłączyło, więc uznałam, że czas spać..ale nie! Mały miał inne plany..cyc

Tak w ogóle to Mały spał całą noc w łóżeczku..zasnął o 22, później pobudka o 24, 2:30, 4:45, 7:20.. więc powiem Wam że jestem zadowolona..spał po ok. 2 godz., a usypiałam go za każdym razem do pół godz. i to jeszcze w łóżeczku
Moja nowa metoda (zobaczymy czy sprawdzi się kolejnej nocy):
Faza I: karmię, wrzucam do łóżeczka, zaczyna płakać, wyciągam od razu, żeby się nie rozkręcił i noszę na rękach, w nocy szybko odpływa, chwilę jeszcze z nim chodzę i lekko bujam, nie gadam, nie dyskutuję z nim , wsadzam do łóżeczka, zaczyna się kręcić, już nie wyciągam, zaczyna się faza II
Faza II: nakładam jedną warstwę tetrówki na główkę zasłaniając tylko oczka, nosek drożny, oczywiście on stęka, popłakuje, mota się, wierzga nóżkami, puszcza bąki, co jeszcze bardziej go rozjusza a ja tylko 'siiiii siiiii siiiii....' i przy tym jedną dłoń trzymam mu na główce, a drugą kołyszę delikatnymi, krótkimi, szybkimi ruchami za bioderko... pokwiki trochę i przysypia.. nie dotykam go, ewentualnie jeszcze cichutko szuszam.. i oczywiście on i tak się budzi i trzeba kilka razy powtarzać to bujanie i w końcu dziecko już się nie wybudza i śpi dopiero jak po kilku minutach uznam, że musiał zasnąć nakrywam kocykiem, bo wcześniej gdy wierzga wkurza go, gdy coś mu się majta miedzy nogami

Całą noc tak go usypiałam i dawało radę i za każdym razem łącznie z karmieniem usypianie trwało pół godz... liczę na to, że po iluś nocach Mały będzie szybciej zasypiał

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Aaaa...dodam, że w nagrodę na ostatnią nocną drzemkę biorę Małego do swojego łóżka i teraz tam śpi od 7:20...pewnie niedługo nastąpi pobudka

..niech zna dobre serce swojej mamki

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-09-27 o 09:14
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:27   #4540
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Boze dziewczyny jak mi maly sie rozplakal to masakra. Nie chcial cycka odpychal mnie i wiszczal, wrzeszczal a potem placz straszny.
Zrobil sie spocony zdjelam mu koszulke z dlugim rekawem . Byl w body z krotkim i ma to koszulka z dlugim i skarperki. Jest cieplo w domu owszem, ale ja nie wiem juz bo mi jest zawsze praktycznie goraco, a tz jest na polu i mowi ze w bluzie mu zimno wiec nie wiem juz
Wlaczylam klime. Zaczelam szuszac do ucha mu i na brzuszek na mnie polozylam i zasnal w 3secundy

Teraz znow sie wierci.
Czuje ze musze go skokonic na noc. Musze nowe woombie kupic bo te co mam troche male tak mnie sie zdaje.
A i wlaczylam radio z rock music na full wtedy jak szuszalam i teraz tez gra i on spi.
Moze ma dosc tej muzyki FP.
Bo cala ciaze metalu sluchal a tu go katuja jakimis pier.dolami

Ale masakra pierwszy raz taka akcja

U nas.zazwyczaj to oznaka ze Ola.jest.mega spiaca i zmeczona albo obecnosci Pana Skoka

Cytat:
Hej!

Przesylam moc dobrych fluidow

EN- nie wiem dlaczego mi nie zacytowalo. Ja pier.... wiadomo ze.jak sie z.kims mieszka to predzej czy pozniej nadchodza.jakies spiecia, ale trzeba je rozwiazywac w dorosly sposob. Wy staneloscie na wysokosci zadania. Tesciowie zachowuja.sie.jak.para rozchwianych hormonalnie nastolatkow A tesciowa to juz szczyt prostactwa i braku wychowania Jak mozna smiac sie komus w twarz i.wychodzic jak mowi? Rozwalil mnie tez tekst z wysypianiem sie. Co Oni mysleli oferujac Wam pomoc? Przeciez.wiedzieli ze wprowadzacie sie z malym dzieckiem Nie pozostaje.nic innego jak zacisnac zeby, odliczac dni do wyprowadzki bedac chlodno uprzejmym i tyle.

Ponawiam pytanie o mate FP rainforest- jak zdjac material i zyrafe z palakow?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:30   #4541
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hejka!

I wiecie jaka jest ze mnie DEBILKA?!!?
Na spiocha rano poszlam do kuchni zjeść Euthyrox i teraz patrze, ze go nie zjadlam a zamiast zazylam Clemastin :banghead::banghead::bang head: którego przy kp nie bierzemy! !!!
A mała juz karmilam...myslicie, ze ta jedna tabletka jej zaszkodzi?
Nie wspomne juz, ze jestem przez ta tabletkę trzasnieta rowno i moglabym spac na stojaco.
No i na dodatek znow mam okres!!!

a może zadzwoń do lekarza i zapytaj, choć jedna tabletka chyba nie powinna zaszkodzić

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

nie pomogę bo nie mam

Synek
Stary 2013-09-27, 09:31   #4542
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe

Cytat:

Ja nie wiem zostawialam je a pralam tylko mate. A powiedz mi jak u Ciebie dziala to uruchamianie muzyczki przez pociagniecie? Lekko?

Stary 2013-09-27, 09:32   #4543
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A jak to zrobiłaś? Wystarczy że raz kupisz aplikacje i możesz instalować na kilku sprzętach?

En ale masakra z teściami. Mogliby sie przy dziecku chociaż spokojnie zachowywać. A teściowa jak zaproponowała żebyście u nich zamieszkali to myślała że niemowlę całą noc śpi jak aniołek i nie płaczę? założę się że jej dzieci też płakały i pewnie nie raz dały jej popalić a ona nie wiedziała jak uspokoić i o co im chodzi. Każdy rodzic musi się zmierzyć z taką sytuacją. Moja teściowa też miła idealne dziecko które nigdy nie płakała tiaaaaaaaa

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Mam rozkmine
Nie wiem czy iść spać dalej bo Maja usnela czy zrobić sobie kawę i obejrzeć DDTVN hm....
Nie jestem jakos bardzo padnięta. Maja jadła o 2:30 i zaraz usnęła a potem o 7. Zmieniłam poeluszkę i był wrzask, ale w końcu usnęła.

TZ miał pecha bo miał budzik na 7 a Maja swój budzik w postaci wrzasku włączyła o 7:50 TZ mowi że mogła poczekać te 10 min

No dobra wypije kawę z mężem i potem pójdę w kime
wystarczy się zalogować na innym sprzęcie na swoje konto i można ściągnąć Patryk też się często budzi 10 minut przed budzikiem hehe

Dziewczyny jak ja Wam współczuję tych jazd w nocy. Ja to zawsze byłam rannym ptaszkiem i ogarnianie czegoś w nocy doprowadza mnie do łez. Jak ja teraz doceniam że mam tak łaskawe dziecko.

Karolajn myślę że po 1 tabletce nic nie powinno być. Może nie karm jej nast.posiłek tylko odciągnij. W tej pierwszej porcji pewnie mniej było.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
a nie mówili ci że za mało waży bo u mnie lekarka że za mał a pielęgniarka że ok i tak między sobą debatowały po czym lekarka stwierdziła że najwyżej będzie zaliczał się do drobniejszych

En zaa postawę

Sam u mnie też tak po gołąbku było , że ok a następnego dnia koszmar się zaczął i kupy skończyły i tez sie zastanawiałam czy to możliwe
A sprawdzałaś na tych siatkach centylowych dla wcześniaków?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:34   #4544
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...62962057_n.png
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:45   #4545
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
nasza mała też czasami wygina się tak jakby w łuk. i ciągle myślę czy iść z tym do neurologa czy pediatry czy jeszcze czekać
Ja bym radziła iść do neurologa bo to może świadczyć o jakiejś chorobie. Oczywiście wcale tak być nie musi ale moim zdaniem lepiej to sprawdzić.
Stary 2013-09-27, 09:46   #4546
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo -

Cytat:
Ja nie wiem zostawialam je a pralam tylko mate. A powiedz mi jak u Ciebie dziala to uruchamianie muzyczki przez pociagniecie? Lekko?

Jeszcze nie wiem.Odpale ja pozniej

Mleko od iagalabym przez.12h i wylewala

Jak papmki z Dady masakrycznie smierdza Nie zdzierze ze mi tak smoerdzi od dziecka To chyba.pierwsza i ostatnia paczka.

WOJTUŚ
Stary 2013-09-27, 09:50   #4547
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

A sprawdzałaś na tych siatkach centylowych dla wcześniaków?
nie bo nie wiem jaki ma wzrost

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43015259]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...62962057_n.png[/QUOTE] szczera prawda

Synek
Stary 2013-09-27, 09:57   #4548
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Lekarka powiedziała, że trochę za mało przybiera i żebym budziła ją na 1 dodatkowe karmienie w nocy. Ale ja tego nie robię, bo wtedy ona i tak mmi nie je (parę razy próbowałam) i do tego jest wrzask bo jej przerwałam sen, więc jest więcej szkody, niż pożytku.

En widzę, że rozmowa przebiegła bardzo kulturalnie i na poziomie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:58   #4549
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipc

Cytat:
Jeszcze nie wiem.Odpale ja pozniej

Mleko od iagalabym przez.12h i wylewala

Jak papmki z Dady masakrycznie smierdza Nie zdzierze ze mi tak smoerdzi od dziecka To chyba.pierwsza i ostatnia paczka.
no co Ty? Poważnie??? Używałam ich przy Norbecie, teraz też miałam, jak używaliśmy 1-ek i nie śmierdziały?! Za to Pampki są dziwne, przynajmniej 2-ki... Jako wyrodna matka szanująca swój sen, bez potrzeby w nocy dziecka nie przewijam (bo potem musiałabym nie wiadomo ile usypiać), sprawdzam węchowo czy jest konieczność i zostawiam, ale rano... - pielucha cięższa od dziecka i jaka wstrętna... Jak jest w niej więcej sików to się robi taka przezroczysta na zewnątrz i widać całą zawartość - bleee nieestetyczna!

Stary 2013-09-27, 10:01   #4550
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43015259]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...62962057_n.png[/QUOTE]

O, coś na czasie.

Cynamonku kochany- Trzymajcie się dzielnie. Dobrze, że nie trzeba czekać na operację miesiącami. Jesteśmy z wami.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:03   #4551
edytkaac
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Jaka piękna waga my już prawie opanowaliśmy anemie.
Mój malec też bierze żelazo od urodzenia bo ma niską hemoglobinę.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie straszcie mnie o co chodzi z tymi piesciami?moja tez zaciska...nie zawsze ale tez myslalam ze to normalne...tzn nieraz zaciska nieraz ma luzno raczki itp
Najważniejsze żeby kciuka w środku nie zaciskała. Jeśli ma kciuk na zewnątrz to jest ok.
Stary 2013-09-27, 10:07   #4552
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie

Cytat:
no co Ty? Poważnie??? Używałam ich przy Norbecie, teraz też miałam, jak używaliśmy 1-ek i nie śmierdziały?! Za to Pampki są dziwne, przynajmniej 2-ki... Jako wyrodna matka szanująca swój sen, bez potrzeby w nocy dziecka nie przewijam (bo potem musiałabym nie wiadomo ile usypiać), sprawdzam węchowo czy jest konieczność i zostawiam, ale rano... - pielucha cięższa od dziecka i jaka wstrętna... Jak jest w niej więcej sików to się robi taka przezroczysta na zewnątrz i widać całą zawartość - bleee nieestetyczna!
To ja też jestem wyrodna matka

Stary 2013-09-27, 10:12   #4553
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki M

Cytat:
To ja też jestem wyrodna matka

i ja tez

zmykam do mamy na cały dzien, mała imprezka sie szykuje, tesciowa tez bedzie mam nadzieje ze dam rade

Synek
Stary 2013-09-27, 10:16   #4554
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie

Cytat:
Dla mnie wstretny jest tez zapach Wczoraj trzymajac Ole na rekach zastanawialam sie co mi tak smierdzi w domu. A to byla pielucha zalozona na dupine Oli Moze tylko mnie podrazniaja tak zmysl powonienia Mamy 3-ki. Przejdziemy z powrotem na pampki. Z pampkami masz racje Rzadsza kupa tez przeswituje Mnie to nie przeszkadza Chociaz tez nie wymieniam pieluchy w nocy No tylko w razie wyzszej koniecznosci zeby nie bylo

To jako wyrodna matka nie odbijam jeszcze w nicy, tylko odkladam do lozeczka i nie czekajac az zasnie ide spac

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-27 o 10:21
Stary 2013-09-27, 10:21   #4555
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzus

Cytat:
Dla mnie wstretny jest tez zapach Wczoraj trzymajac Ole na rekach zastanawialam sie co mi tak smierdzi w domu. A to byla pielucha zalozona na dupine Oli Moze tylko mnie podrazniaja tak zmysl powonienia Mamy 3-ki. Przejdziemy z powrotem na pampki. Z pampkami masz racje Rzadsza kupa tez przeswituje Mnie to nie przeszkadza Chociaz tez nie wymieniam pieluchy w nocy No tylko w razie wyzszej koniecznosci zeby nie bylo
No bo właśnie 3 tak capia. Ja je mam powyciagane z paczki i sie wywietrzyly.
Kupilam natomiast pampki Lidlowe i z nich śmierdzi moczem :banghead: ledwo mala nasika

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ktora podaje mm Hippa??

Stary 2013-09-27, 10:26   #4556
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze

Cytat:

[/COLOR]Ktora podaje mm Hippa??

Ja
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:30   #4557
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja
Pw

Stary 2013-09-27, 10:30   #4558
d0tkaaa
Zakorzenienie

SIEMA SIEMA
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dotka!!
co..nie Dotkuj :P
Cytat:

zamiast UK może być Mielno ale reszta się zgadza
Leze i kwicze
Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Mój malec też bierze żelazo od urodzenia bo ma niską hemoglobinę.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Najważniejsze żeby kciuka w środku nie zaciskała. Jeśli ma kciuk na zewnątrz to jest ok.
a jak czasami zaciska? ale czasami tylko...

Cytat:

To jako wyrodna matka nie odbijam jeszcze w nicy, tylko odkladam do lozeczka i nie czekajac az zasnie ide spac

no co Ty? ja nie usnelabym czekam az sie odbije i jeszcze czekam az usnie bo tak to sie boje ze sie zakrztusi albo uleje albo cos..

a Wy sie nie boicie dawać tetrowki na twarz dziecka? nie udusi sie?powiedzcie mi ze nie bo to mi ułatwi bo zamiast trzymac smoczek bede mogla jej podlozyc pieluche:P
Cytat:
No bo właśnie 3 tak capia. Ja je mam powyciagane z paczki i sie wywietrzyly.
Kupilam natomiast pampki Lidlowe i z nich śmierdzi moczem :banghead: ledwo mala nasika

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ktora podaje mm Hippa??

ja tez mam wyciagniete i sie wiecza...A pampersy jak niunia sikala to pachna vibovitem - az dziecinstwo sie przypomina..
Ja daje Hipp

prosze mi pogratulowac zebralam sie i zrobilam wieksze pol skalpelu a pozniej sie bałam Zuzie brać na rece hahhahaha mam plan codziennie rano sobie myknąc jak mi dziec pozwoli :P wieczorem dla treningu troche sexiku a od pazdz fit moze;P

En wogole niewiem co powiedziec szczena mi opadła.. jaka wogole Ci laske robia ze Ci pozwalaja jechac zawiesc tz i masz na to 15 minut

ok zaniedlugo karmie Zuzie i idziemy przewietrzyć policzki podobno zimno i wieje..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:32   #4559
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja też wyrodna, nosem sprawdzam, czy trzeba zmienić czy nie :P Zwykle podczas 1 karmienia ok. 1-2 zmieniam (bo wtedy Mały śpi już od 4-5 godzin), ale podczas tego o 4-5-6 nie - po pierwsze, bo ma wtedy tylko 3 godziny przerwy, a po drugie bo jestem półprzytomna i może nawet tak jest bezpieczniej...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:33   #4560
d0tkaaa
Zakorzenienie

i chwale moja Zuzienke wczoraj byla wybita z rytmu przez to wieczorne badanie wrocilysmy szybka kapiel jedzonko o 20 a pozniej o 2.30 a pozniej o 6,20 ojj jakby mi tak caly czas spała... :P a o 5 biedna tak sie przez sen rozplakala i dopiero usnela wtulona we mnie wsumie to praktycznie na mnie ... nikt mi nie powie ze takim małym dziecią sie nic nie sni...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości