|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
dla Dareczka!!!Witam Nadrobiłam,ale coś nie mam jak siąść i cytować. Mały się zrobił bardziej wymagający..plus dwójka tamtych,którzy mają teraz faze na wkurzanie się wzajemne.. Słysze tylko : mamooooooooooooooo a Kacper mi to... mamooooooooooooo a Kondzio mi tamto.. mamooooooooooooo ale to nie prawda on kłamie.. mamoooooooooo Do tego marudzący Tymek i dostaję na głowe... Jutro chrzcimy Tymka więc mam troszkę roboty.. w sumie sprzątania.. nie robie imprezy.. moi rodzice, ja z mężem i chrześni.. msza,chrzest.. potem w domu kawa,herbata i tort. Ale wiadomo chata musi wyglądać.. Ciężko to uzyskać skoro ja sprzątam, a dzieciaki syfią ![]() Leceeeeee
|
|
|
#3062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie też, ale mam wrażenie, że do tej pory nie było to aż tak bardzo odczuwalne przeze mnie...
|
|
#3063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobra to na tyle, musze lecieć, bo już dziś w łóżku dziecko przetrzymałam do 9:30, później 50 min na macie i teraz się już buntuje
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
tak, od poczatku.
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
tak-ja
tez piore mate
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na ile wirówkę dałaś? Pewnie też masz jakieś dupsy typu listki, dzwoneczki, lusterka ... na 1400 nie dam bo mi Zamknij ich gdzieś
|
|
#3067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
Cytat:
![]() Cytat:
a może tatuś jakiś medyk, że wiedział co i jak ?
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coooo... serio? masakra. To chyba z 20 paczek wystwili co to za pzecena, jeśli po 15min już nic nie ma ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
:lo ve: pewnie w dodatku mega tanie. ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Kupiłam taki gruby pajac do wózka,bo my dużo jeździmy a juz coraz chłodniej. http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Mojemu zęby niedługo wyjdą! Dziąsła juz od jaKIEGOS czasu są zaokrąglone,ale nie myślałam, że to już. A dziś patrzę i widać, jakby mialy niedługo się wybić na dole haha. Nie wyobrażam go sobie z zębami
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za łowyteż chcę taka sukienke z motylkami i tą z długim rekawem w kwiatki i buciki saszki z nexta śliczne te sukieneczki |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
vujka skrzyp po 20 roku życia jest wydalany z organizmu w 80%, więc ile musisz się nałykać tych tabletek żeby zadziałały. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- diabli i co ta dziewczyna teraz chodzi do sklepu i sobie smoczka wybiera? dziękujemy za komplementy diabli Karola nie jest taka zła gdyby ciut więcej spała i dłużej zajmowała się sama sobą to by było idealne dziecko. Chociaż dla mamusi to ona i tak jest idealna i cudowna
|
|
|
|
|
#3071 | ||
|
Zakorzenienie
|
do stu włosów dziennie to norma
![]() Cytat:
Cytat:
po prawie godzinie na dworze zasnął w końcu ![]() w ogóle strasznie marudzi od wczoraj
|
||
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio rozmawiałam z koleżankami o rozszerzaniu diety i u 3 maleństwa (przy kp) nie chciały niczego oprócz cyca do 10 m-ca życia. A potem z dnia na dzień koniec z cycem, nie chciały i już
![]() Magiusia dla Darusia za samodzielne zasypianievujka zdrówka życzę dla maleństwa deb ja wczoraj wyprałam matę w prace. A wiecie dlaczego? otóż dziewczynka którą bawi moja mama (dwa latka) chciała się pobawić w dzidziusia, i leżała na macie i się bawiła i chyba za bardzo się wczuła w rolę bo się zesikała fotelik jest mojej siostry, Karola jest za duża na nakładkę. Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-09-27 o 12:36 |
|
|
|
#3073 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duża pannica i jak dzielna ![]() Cytat:
łowy bardzo udane a Karolcia śliczna Cytat:
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-09-27 o 12:40 |
|||
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
Ale straszycie z tymi włosami
Mi jeszcze nie wypadają ale minęły 3 miesiące od porodu a wtedy podobno najwięcej zaczynają lecieć. Może profilaktycznie kupie już sobie te henny i inne cuda. Julka znowu jakoś mi nie chce sama zasypiać. A już było tak fajnie, łóżeczko, smoczek, pieluszka do przytulenia i spała jak aniołek. Od wczoraj wieczór znowu płacze ale nie daje się. Do pieluchy, smoczka dokładam jeszcze suszarkę i jakoś idzie ![]() Wczoraj laptop dał mi komunikat, że "sugeruje wymianę baterii" Pisałam Wam wcześniej, że niby naładowana a wyłączał się bez ostrzeżenia. Na allegro same podróby. Koszt około 150 zł Laptop nawet 2 lat nie ma ale gwarancja baterii tylko na rok. Pisałyście o braku energii. U mnie to samo, ledwo rano podnoszę się z łóżka. Nic mi się nie chce robić a potem jestem zła sama na siebie, że w domu syf. Najbardziej denerwuje mnie to pranie i prasowanie. Kosz pusty a za chwile się z niego wysypuje i w koło to samo
|
#3075 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja piore, nic się z nią niedziej, piore też obicie bujaczka i też jest ok Cytat:
udanej imprezy i chrzcin życze Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Ja tocze walke z Natalka o tego kciuka smoczka od wczorej wieczór niechce wogóle, tylko ssie lewego kciuka już tak namietnie ze nienadązam go wyjmowac go z buzi ale cirpliwie to robie , nieche by się nauczyła w ten sposób usypiać i się uspokając bo czy bedzie starsza tym bedzie mi gorzej ja odłuczyć.....Jutro kupie jej jakiś inny smoczek, wiekszy niż ten z aventu co mam, bo odka pokaząły sie zeby to ona go gryzie i próbuje cały włożyć sobie do buzi jakby była zamała ta część co do buzi się wkłada. Kupie może tego Nuka co któraś polecała i może lovi (z lovi mamy butelki i mała woli jej niż te z aventu) Vil dałam wczorej kaszke małej tą bananowa co polecałaś i smakuje chyba bo troszke mała zjadła dziś próbujemy dynie z ziemniakiem, dam młodej odpocząc od marchewki ![]() a takie pytanko: czym dopieracie plamy np. po marchewce???widziałam z loveli odplamiacz ale troche boje sie kupić dla małej odplamiacza pomono ze to dla dzieci |
||||
|
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie dziś zupa krem z cukini, ale żeby ją zrobić z moim małym maruderem to nie lada wyczyn gdyż uspokaja go masowanie dziąseł, chyba ostro go swędzą
![]() no i w dodtaku strasznie boli mnie głowa, wzięłam już 2 paracetamole, wypiłam kawę i nadal boli, tż się rozchorował ale i tak musial iść do pracy, oby tylko mały nic nie podłapał |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Atena ja używam odplamiacza Loveli od 2 miesięcy i Mała nie ma żadnego uczulenia od niego, a spiera plamy po kupce bardzo dobrze tylko trzeba moczyć przed praniem. Tylko ja to też zaczęłam prać ubranka młodej w naszym proszku i płynie do płukania i nie ma alergii tak samo.
Odebrałam bodziaka z Rossmana - bardzo fajny tylko szkoda, że bez rękawków, no i rozmiar na 6-9 miesięcy, ale bardzo ładny napis na nim jest "Rossnę od przytulania"
|
|
|
|
#3078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanki mały do 8 miesiąca nie chciał jeść, później ona już chciała go odstawić od piersi, inna koleżanka nadal karmi i mała lubi pierś mimo, że wszystko już je (ma ponad rok), synek innej koleżanki też z piersi pije, będzie miał jakoś roczek innych przykładów niestety nie znam ![]() mało kto u mnie kp ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() Atena jeśli się boisz odplamiacza to spróbuj płatków mydlanych
|
|||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak ogólnie to wokół mnie też wszyscy mm.
|
|
|
|
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Nie wiem czy fota wejdzie powinni jakas aktualizacje zrobic:banghead: Oczywiscie.nie weszla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Probuje przez normalna strone dodac
Tspieorek i wielkolud w foteliku cuekawe czy damy rade w nim pojezdzic do wiosny
|
#3082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale poszłam od razu do papmersów a tam obrady babek tak po 60 i słyszę. "haha chyba wszystkie babcie dzisiaj przyszły po pampersy dla wnucząt". JA nie wyglądałam super bo wstałam, umyłam się, ubrałam i pojechałam bez makijażu ale jak wychodziłam to spotkałam laskę w papciach i spodniach jak od piżamy jak wysiadała z audi ![]() Cytat:
Co do braku sił ja też tak mam z tym, że u mnie to z niewyspania bo od 3 nocy mała wstaje mi co 2h od 23. Nie wiem co jest grane bo nigdy nie budziała się z płaczem a ostatnio cały czas i purka wiec chyba brzuszek ją boli. A kilka razy dziennie jej masuje i wychodzą gazdy. Dzisiaj kupiłam bobotic zobaczymy. Mialam espumisan ale jego można używać tylko 4 tygodnie po otwarciu... Co do tego że mała zasypiała sama i już nie chce z moja było to samo, ale już powoli wraca do normy.
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała nauczyła się ssać i żal mi jej to teraz odbierać.
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby mi nie wypadały i tak mam ich tyle co kot napłakał.
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczeta, my juz na drugim spacerku dzis. Pierwszy byl do urzedu w sprawie rodzinnego ale okazalo sie, ze w pt zamkniete
a ze w domu mamy zimniej niz na dworze to znow nas wywialo. Sofia zasnela ze smoczkiem, dziwne... Wydaje mi sie, ze nasze dzieci nawet jak odrzucaja smoczek, zaczynaja ssac kciuka itd to te zmiany nie sa jeszcze trwale i wszystko jeszcze kilka razy moze sie o 180° obrocic, wiec na razie Sofii nie ograniczam w tych kwestiach...co odrzucania piersi przez dzieci przed 1r.z. tomi sie wydaje dziwne, przeciez mleko to glowny skladnik diety takiego malca. Moze to jest tsk,ze dziecko traci zainteresowanie piersia bo poznaje nowe smaki, a mamy korzystaja,zeby zakonczyc kp (co rozumiem, zeby nie bylo ) ale gdyby dalej proponowac dziecku piers to by do niej wrocilo... Ja bym chciala kp tak dlugo jak rezygnacja z niego oznaczalaby wprowadzenie mm. A jak wyjdzie to zycie pokaze. Stale pokarmy tez bym chciala BLW wprowadzac. zaczne sloikami jak Sofia skonczy6 mcy ale jak bedzie protestowac to odloze zabawe na jakis czas.Za to chyba niedlugo przeniesiemy sie na spacerowke bo kazdy spacer, kiedy mala nie spi to jeden wielki bunt... Niestety ta spacerowka jedo jest tak wielka, ze Sofia sie w nuej gubi... Coraz czesciej myslimy, zeby juz kupic maclarena i nim pomykac... wiem, ze Banka juz jezdzi spacerowka. A reszta z Was? Kiedy planuje zaczac? Ten tatus co wczoraj porod przyjal zadnym medykiem nie jest. Prowadzi sklep z planszowkami. Ktos mu w komentarzu napisal,ze pewnie bylo to dla niego jak kolejna gra strategiczna
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dwa pytania:
1. Jak teraz ubieracie dzieci?? U mnie jest dość zimno. Dziś byłam w aptece w koszulce i polarze i nie powiem, że było mi super ciepło. A do tego od tygodnia z małą nie wychodzę bo walczę z tym katarem. 2. Czy jak wasze dzieci miały katar to chodziłyście na spacery czy lepiej odpuścić? Zapomniałam zapytać lekarza.
|
#3087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja czuję że żyję, i się doczekać nie mogę aż wrócę do pracy
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy
![]() Trochę nadrabialam na komórce po drodze ale sporo mi jeszcze zostało ![]() W skrzynce czekała grzechotka z fp i przesyłka z hippa z lyzeczka ![]() Cloche super, że z Flo lepiej ale tulcie się ile wlezie ![]() Banka jak tam brzuszek D? Vil fajne te spiworki. Muszę zobaczyć jak wygląda nasza spacerowka i może też coś takiego dokupie. Diabli świetne zakupy! I super te duże puzzle piankowe Nasza L.praktycznie nie używała smoczka, a teraz jak skończyła 3 miesiące to zaczęła go namiętnie ssac mamy ten z aventa.
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiem (z wizażu samo-odstawienie następuje około drugich urodzin najczęściej...a do kiedy dziecko ma pić mm? bo widziałam nawet takie po 2r.ż... tak długo raczej nie będę kp ![]() Cytat:
co do katarku to nie pomogę ![]() My już po obiadku, zrobiłam kotlety jajeczne Dziś basen będę musiała zaaplikować tampon
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

Jestem zachwycona
dla Dareczka!!!

miewam dni ze nic mi się nie chce i nic w domu nie zrobie ale zawsze wypada to po ciężkiej nocy... ja ogólnie leń jestem jak czytam co wy macie zrobione w ciągu dnia

duzy chłopak, wiec i dyskusje mogą być poważne
07.07.2012 

a może tatuś jakiś medyk, że wiedział co i jak ? 

co to za pzecena, jeśli po 15min już nic nie ma
śliczne te sukieneczki 

Laptop nawet 2 lat nie ma ale gwarancja baterii tylko na rok.