Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 10:18   #3061
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Musze pochwalic Darusia. Karmilismy sie o 1:15 , odlozylam do lozeczka i slysze ze poszla kupala. Wiec ciezko to zignorowac do rana, wyjelam i przewijam. Przewinelam poszla druga, to znow przewijam a Darus sie rozbudzil. Przewijam w ciszy do konca. Po przewinieciu odlozylam do lozeczka , zgasilam swiatlo i moje cudne dziexko chwile pomowilo "agu i agu" i poszlo spac Jestem zachwycona

Smoka nie dostal

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dla Dareczka!!!

Witam

Nadrobiłam,ale coś nie mam jak siąść i cytować.
Mały się zrobił bardziej wymagający..plus dwójka tamtych,którzy mają teraz faze na wkurzanie się wzajemne..
Słysze tylko : mamooooooooooooooo a Kacper mi to... mamooooooooooooo a Kondzio mi tamto.. mamooooooooooooo ale to nie prawda on kłamie.. mamoooooooooo

Do tego marudzący Tymek i dostaję na głowe...

Jutro chrzcimy Tymka więc mam troszkę roboty.. w sumie sprzątania.. nie robie imprezy.. moi rodzice, ja z mężem i chrześni.. msza,chrzest.. potem w domu kawa,herbata i tort.
Ale wiadomo chata musi wyglądać..
Ciężko to uzyskać skoro ja sprzątam, a dzieciaki syfią

Leceeeeee

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:20   #3062
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
szprotka ja tak miałam miesiąc temu jak Ty, kręciło mi się w głowie, często miałam mroczki przed oczami, najchętniej bym z domu nie wychodziła, czułam się jak g.. do tego wylazła mi opryszczka, więc osłabienie organizmu, ale jakoś wróciłam sama do formy i już jest ok.
To w takim razie pozostaje mi czekać aż mój organizm ogarnie się i wróci do formy.

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Hmm ja nie mogę się zwlec z łóżka jak mąż jest bo działa podświadomość że on do dziecka wstanie miewam dni ze nic mi się nie chce i nic w domu nie zrobie ale zawsze wypada to po ciężkiej nocy... ja ogólnie leń jestem jak czytam co wy macie zrobione w ciągu dnia
To mi jest się ciężko zebrać nawet jak wiem, że muszę, bo nikt inny do Małego nie wstanie. I mam poczucie winy, że Mały marudzi, a ja leżę i ciężko mi dupę podnieść.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

ogólnie mnie coś takiego łapie co jesień
Mnie też, ale mam wrażenie, że do tej pory nie było to aż tak bardzo odczuwalne przeze mnie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:38   #3063
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
o 23:11 ----------

ja tez poproszę

i slicznie szkolisz syna duzy chłopak, wiec i dyskusje mogą być poważne

to podrzuć maila na prv, wyślę Ci wszystko co mam

Cytat:

Nie mów że je liczysz

Zastanowie się nad tymi puzzlami, proszę zapodać jakieś nieśmierdzące
Raz liczyłam, a teraz to tak orientacyjnie patrzę

Dobra to na tyle, musze lecieć, bo już dziś w łóżku dziecko przetrzymałam do 9:30, później 50 min na macie i teraz się już buntuje

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:48   #3064
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Macie juz codzienne rytuały o podobnych godzinach?
.

tak, od poczatku.
Stary 2013-09-27, 10:51   #3065
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam bo się zgubiłam - Ty polecałaś tą rzepę z Joanny tak?
tak-ja
tez piore mate
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:55   #3066
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny pierzecie maty w pralce? mam z bright starts zawsze ręcznie ją prałam ale nie mam siły już się z nią użerać, ciężkie to jak się zmoczy i potem schnie 3 dni na metce nie ma informacji czy można prać w pralce..
Pytałam kuzynkę i ona prała w pralce na programie "ręcznym"
Cytat:
ja piorę a to co ręcznie to i tak wiruję w pralce
A na ile wirówkę dałaś? Pewnie też masz jakieś dupsy typu listki, dzwoneczki, lusterka ... na 1400 nie dam bo mi wyjdzie, ale 1000 czy lepiej minimum, u mnie 700 chyba?
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Zamknij ich gdzieś

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:56   #3067
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej hej

Cytat:
moje dziecko zasnęło po 3 godzinach walki
nie wiem o co chodzi... NIGDY nie mieliśmy takiego problemu
w końcu zasnął mi na brzuchu, ssąc pierś i słuchając szumu... wcześniej nie działało NIC

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

u nas tak jest codziennie, tzn wieczorne usypianie luz ale te w dzień to masakra. Też dawałam cyca, ale mała sie nauczyła przy cycu spać i potem jest problem jak wychodzę. Dzisiaj juz zaliczyłam godzinę ryku w łóżeczku, aż usnęła sama

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ach, wiem co chcialam Wam jeszcze napisac! Kolejnamoja kolezanka urodzila w domu! porod nie byl jako taki planowany jej maz przyjal porod i wszystko sie szczesliwie skonczylo. nie znam szczegolow (wiem oczywiscie z FB, dumny tatus sie chwalil ) ale jestem pod wrazeniem!
a może tatuś jakiś medyk, że wiedział co i jak ?
Stary 2013-09-27, 11:46   #3068
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ale byłam o 7.05 i jeszcze nie otworzyli drzwi, ale ludzie się rzucili na te pampersy ale pracownica kasowała sobie 10 paczek...

coooo... serio? masakra. To chyba z 20 paczek wystwili co to za pzecena, jeśli po 15min już nic nie ma

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
ja tak najpierw na szybko, bo musze się pochwalić lumpkowymi lowami choroba mi nie sluzy, ale i tak udało się co nieco wyszperać. foty srednie, ale ciuchy naprawdę fajne. kilka większych, a tak to większość na już.
cz.1
Chrystusie.... cuuuudne!!!!! Te norweskie sweterki są booooskiieeee:lo ve: pewnie w dodatku mega tanie.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Kupiłam taki gruby pajac do wózka,bo my dużo jeździmy a juz coraz chłodniej. http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Mojemu zęby niedługo wyjdą! Dziąsła juz od jaKIEGOS czasu są zaokrąglone,ale nie myślałam, że to już. A dziś patrzę i widać, jakby mialy niedługo się wybić na dole haha. Nie wyobrażam go sobie z zębami
Stary 2013-09-27, 12:05   #3069
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
ja tak najpierw na szybko, bo musze się pochwalić lumpkowymi lowami choroba mi nie sluzy, ale i tak udało się co nieco wyszperać. foty srednie, ale ciuchy naprawdę fajne. kilka większych, a tak to większość na już.
cz.1
za łowy
też chcę taka sukienke z motylkami i tą z długim rekawem w kwiatki i buciki saszki z nexta śliczne te sukieneczki
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:13   #3070
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Dziewczyny co na wypadające włosy???? Ratujcie bo tragedia już się dzieje:-( wszędzie czarno od nich, a ja na głowie mam już łyse zakola i widzę,że łysieję miejscami:banghead:
napiszę po raz n-ty:P polecam tabletki witapil + odżywka (henna) wax. Wszystko do kupienia w aptece. Ja używam jakieś 1,5 miesiąca i jest już ok. Ale rezultat widziałam już po 2 użyciu odżywki. Z tym że tak jest żeby trzymać 10-30 min a ja zawsze trzymam godzinę. Nawet na zakolach mi odrosły włosy (zawsze miałam a po ciąży zrobiły się jeszcze większe). Jeszcze trochę wypadają ale już na prawdę malutko.

vujka skrzyp po 20 roku życia jest wydalany z organizmu w 80%, więc ile musisz się nałykać tych tabletek żeby zadziałały.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

diabli i co ta dziewczyna teraz chodzi do sklepu i sobie smoczka wybiera?

dziękujemy za komplementy diabli Karola nie jest taka zła gdyby ciut więcej spała i dłużej zajmowała się sama sobą to by było idealne dziecko. Chociaż dla mamusi to ona i tak jest idealna i cudowna
Stary 2013-09-27, 12:13   #3071
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Raz liczyłam, a teraz to tak orientacyjnie patrzę
do stu włosów dziennie to norma
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pytałam kuzynkę i ona prała w pralce na programie "ręcznym"

A na ile wirówkę dałaś? Pewnie też masz jakieś dupsy typu listki, dzwoneczki, lusterka ... na 1400 nie dam bo mi wyjdzie, ale 1000 czy lepiej minimum, u mnie 700 chyba?
na tym programie, na którym prałam to 800 obrotów, mam listki, szeleszczące elementy i piszczące
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
u nas tak jest codziennie, tzn wieczorne usypianie luz ale te w dzień to masakra. Też dawałam cyca, ale mała sie nauczyła przy cycu spać i potem jest problem jak wychodzę. Dzisiaj juz zaliczyłam godzinę ryku w łóżeczku, aż usnęła sama
nie to u nas w dzień zaypia albo na spacerze sam, albo sam po prostu pada albo przy cycu ale nie muszę z nim leżeć, wieczorne zasypianie to też cyc i pada przy nim albo go odkładam po jedzeniu do łóżeczka i zasypia dzisiaj o 10:00 był zmęczony, przysnął przy cycu a za 5minut się obudził po prawie godzinie na dworze zasnął w końcu

w ogóle strasznie marudzi od wczoraj

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:18   #3072
sharpnowaja
Zakorzenienie

ostatnio rozmawiałam z koleżankami o rozszerzaniu diety i u 3 maleństwa (przy kp) nie chciały niczego oprócz cyca do 10 m-ca życia. A potem z dnia na dzień koniec z cycem, nie chciały i już

Magiusia dla Darusia za samodzielne zasypianie

vujka zdrówka życzę dla maleństwa

deb ja wczoraj wyprałam matę w prace. A wiecie dlaczego? otóż dziewczynka którą bawi moja mama (dwa latka) chciała się pobawić w dzidziusia, i leżała na macie i się bawiła i chyba za bardzo się wczuła w rolę bo się zesikała

fotelik jest mojej siostry, Karola jest za duża na nakładkę.

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-09-27 o 12:36
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:38   #3073
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Wazymy prawie 7200 i mamy 72 cm! N. Urosla od urodzenia 17 cm, masakra jaka juz dluga
duża pannica i jak dzielna

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
tuniczka http://obrazki.elektroda.pl/6590899500_1380225315.jpg za 4 zł
czapeczka http://obrazki.elektroda.pl/6175739800_1380225550.jpg z polarkiem w środku za 2 zł tylko chyba wyszyję jej oczy
łowy bardzo udane a Karolcia śliczna

Cytat:
Dziewczyny co na wypadające włosy???? Ratujcie bo tragedia już się dzieje:-( wszędzie czarno od nich, a ja na głowie mam już łyse zakola i widzę,że łysieję miejscami:banghead:

.
Colorek mi też strasznie wypadają włosy już mi pół czupryny wypadła ale nic mi niepomaga, żadne odżywki, szampony,witamiy

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-09-27 o 12:40
Stary 2013-09-27, 12:51   #3074
antoinettee
Zadomowienie

Ale straszycie z tymi włosami Mi jeszcze nie wypadają ale minęły 3 miesiące od porodu a wtedy podobno najwięcej zaczynają lecieć. Może profilaktycznie kupie już sobie te henny i inne cuda.

Julka znowu jakoś mi nie chce sama zasypiać. A już było tak fajnie, łóżeczko, smoczek, pieluszka do przytulenia i spała jak aniołek. Od wczoraj wieczór znowu płacze ale nie daje się. Do pieluchy, smoczka dokładam jeszcze suszarkę i jakoś idzie

Wczoraj laptop dał mi komunikat, że "sugeruje wymianę baterii" Pisałam Wam wcześniej, że niby naładowana a wyłączał się bez ostrzeżenia. Na allegro same podróby. Koszt około 150 zł Laptop nawet 2 lat nie ma ale gwarancja baterii tylko na rok.

Pisałyście o braku energii. U mnie to samo, ledwo rano podnoszę się z łóżka. Nic mi się nie chce robić a potem jestem zła sama na siebie, że w domu syf. Najbardziej denerwuje mnie to pranie i prasowanie. Kosz pusty a za chwile się z niego wysypuje i w koło to samo Pierzesz, pierzesz i końca nie widać.
Stary 2013-09-27, 12:59   #3075
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Aa bylam w smyku ogladalam te spiworki do spania sa boskie kremowy mi sie podoba na maxa wczoraj nie wzielam bo rozmiar nie wiedzialm jaki ale dzisiaj jade po niego
pochwal się potem zdjeciem, tez musze kupić ale taki na zime ciepły

Cytat:

Co do włosów mam to samo, zakola mi się porobiły, zaczynam powoli przypominać moje dziecię Ale faktycznie nie znam nic lepszego niż Merz Special
na mnie on niedziała , ale fajnie że u Ciebie poprawa

Cytat:
dziewczyny pierzecie maty w pralce? .[COLOR="Silver"]?
ja piore, nic się z nią niedziej, piore też obicie bujaczka i też jest ok

Cytat:
:

Jutro chrzcimy Tymka więc mam troszkę roboty.. w sumie sprzątania.. nie robie imprezy.. moi rodzice, ja z mężem i chrześni.. msza,chrzest.. potem w domu kawa,herbata i tort.
:
oj kochana trzeba mieć cierpliwośc z 3 urwisami
udanej imprezy i chrzcin życze

Cytat:
napiszę po raz n-ty:P polecam tabletki witapil + odżywka (henna) wax. Wszystko do kupienia w aptece.
moze u mnie to pomoże, spróbuje

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Ja tocze walke z Natalka o tego kciuka smoczka od wczorej wieczór niechce wogóle, tylko ssie lewego kciuka już tak namietnie ze nienadązam go wyjmowac go z buzi ale cirpliwie to robie , nieche by się nauczyła w ten sposób usypiać i się uspokając bo czy bedzie starsza tym bedzie mi gorzej ja odłuczyć.....
Jutro kupie jej jakiś inny smoczek, wiekszy niż ten z aventu co mam, bo odka pokaząły sie zeby to ona go gryzie i próbuje cały włożyć sobie do buzi jakby była zamała ta część co do buzi się wkłada. Kupie może tego Nuka co któraś polecała i może lovi (z lovi mamy butelki i mała woli jej niż te z aventu)

Vil dałam wczorej kaszke małej tą bananowa co polecałaś i smakuje chyba bo troszke mała zjadła dziś próbujemy dynie z ziemniakiem, dam młodej odpocząc od marchewki

a takie pytanko:
czym dopieracie plamy np. po marchewce???widziałam z loveli odplamiacz ale troche boje sie kupić dla małej odplamiacza pomono ze to dla dzieci
Stary 2013-09-27, 13:08   #3076
ankaaa206
Wtajemniczenie

u mnie dziś zupa krem z cukini, ale żeby ją zrobić z moim małym maruderem to nie lada wyczyn gdyż uspokaja go masowanie dziąseł, chyba ostro go swędzą
no i w dodtaku strasznie boli mnie głowa, wzięłam już 2 paracetamole, wypiłam kawę i nadal boli, tż się rozchorował ale i tak musial iść do pracy, oby tylko mały nic nie podłapał

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:09   #3077
Kinga_20
Zakorzenienie

Atena ja używam odplamiacza Loveli od 2 miesięcy i Mała nie ma żadnego uczulenia od niego, a spiera plamy po kupce bardzo dobrze tylko trzeba moczyć przed praniem. Tylko ja to też zaczęłam prać ubranka młodej w naszym proszku i płynie do płukania i nie ma alergii tak samo.

Odebrałam bodziaka z Rossmana - bardzo fajny tylko szkoda, że bez rękawków, no i rozmiar na 6-9 miesięcy, ale bardzo ładny napis na nim jest "Rossnę od przytulania"

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:12   #3078
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio rozmawiałam z koleżankami o rozszerzaniu diety i u 3 maleństwa (przy kp) nie chciały niczego oprócz cyca do 10 m-ca życia. A potem z dnia na dzień koniec z cycem, nie chciały i już
a to ciekawe koleżanki mały do 8 miesiąca nie chciał jeść, później ona już chciała go odstawić od piersi, inna koleżanka nadal karmi i mała lubi pierś mimo, że wszystko już je (ma ponad rok), synek innej koleżanki też z piersi pije, będzie miał jakoś roczek innych przykładów niestety nie znam
mało kto u mnie kp

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
czym dopieracie plamy np. po marchewce???widziałam z loveli odplamiacz ale troche boje sie kupić dla małej odplamiacza pomono ze to dla dzieci
plamy po marchewce dobrze wywiesić na słonko

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Odebrałam bodziaka z Rossmana - bardzo fajny tylko szkoda, że bez rękawków, no i rozmiar na 6-9 miesięcy, ale bardzo ładny napis na nim jest "Rossnę od przytulania"
słodki napis

Atena jeśli się boisz odplamiacza to spróbuj płatków mydlanych

Stary 2013-09-27, 13:16   #3079
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

Magiusia dla Darusia za samodzielne zasypianie

vujka zdrówka życzę dla maleństwa

deb ja wczoraj wyprałam matę w prace. A wiecie dlaczego? otóż dziewczynka którą bawi moja mama (dwa latka) chciała się pobawić w dzidziusia, i leżała na macie i się bawiła i chyba za bardzo się wczuła w rolę bo się zesikała

fotelik jest mojej siostry, Karola jest za duża na nakładkę.
Moja kumpela zaczęła rozszerzać dietę swojej córeczce jak miała 7 miesięcy metodą BLW i w sumie mała wszystko je ze smakiem, no i ma teraz 2,5 roku i nadal pije z piersi A tak ogólnie to wokół mnie też wszyscy mm.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:30   #3080
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
pochwal się potem zdjeciem, tez musze kupić ale taki na zime ciepły

na mnie on niedziała , ale fajnie że u Ciebie poprawa

ja piore, nic się z nią niedziej, piore też obicie bujaczka i też jest ok

oj kochana trzeba mieć cierpliwośc z 3 urwisami
udanej imprezy i chrzcin życze

moze u mnie to pomoże, spróbuje

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Ja tocze walke z Natalka o tego kciuka smoczka od wczorej wieczór niechce wogóle, tylko ssie lewego kciuka już tak namietnie ze nienadązam go wyjmowac go z buzi ale cirpliwie to robie , nieche by się nauczyła w ten sposób usypiać i się uspokając bo czy bedzie starsza tym bedzie mi gorzej ja odłuczyć.....
Jutro kupie jej jakiś inny smoczek, wiekszy niż ten z aventu co mam, bo odka pokaząły sie zeby to ona go gryzie i próbuje cały włożyć sobie do buzi jakby była zamała ta część co do buzi się wkłada. Kupie może tego Nuka co któraś polecała i może lovi (z lovi mamy butelki i mała woli jej niż te z aventu)

Vil dałam wczorej kaszke małej tą bananowa co polecałaś i smakuje chyba bo troszke mała zjadła dziś próbujemy dynie z ziemniakiem, dam młodej odpocząc od marchewki

a takie pytanko:
Ale taki do wozka chcesz kupic? Bo ten jest cieplutki i fajnie wyglada mlody w nim zaraz fote postaram sie dodac

Cytat:
dla Dareczka!!!

Witam

Nadrobiłam,ale coś nie mam jak siąść i cytować.
Mały się zrobił bardziej wymagający..plus dwójka tamtych,którzy mają teraz faze na wkurzanie się wzajemne..
Słysze tylko : mamooooooooooooooo a Kacper mi to... mamooooooooooooo a Kondzio mi tamto.. mamooooooooooooo ale to nie prawda on kłamie.. mamoooooooooo

Do tego marudzący Tymek i dostaję na głowe...

Leceeeeee
Udanej imprezy foty potem dodaj

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Nie wiem czy fota wejdzie powinni jakas aktualizacje zrobic:banghead:
Oczywiscie.nie weszla
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:34   #3081
banka26
Zakorzenienie

Probuje przez normalna strone dodac
Tspieorek i wielkolud w foteliku cuekawe czy damy rade w nim pojezdzic do wiosny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130927_133013.jpg (115,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130925_131627.jpg (109,6 KB, 36 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:54   #3082
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Książki wysłane, proszę o inf. zwrotne, że wszyscy zainteresowani dostali
Jakie bo coś przegapiłam? Mogę też chcieć?

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
coooo... serio? masakra. To chyba z 20 paczek wystwili co to za pzecena, jeśli po 15min już nic nie ma
No niestety tak to już jest. U mnie była jedna nie cała paleta wystawiona i tam były rożne rozmiary.
Ale poszłam od razu do papmersów a tam obrady babek tak po 60 i słyszę. "haha chyba wszystkie babcie dzisiaj przyszły po pampersy dla wnucząt". JA nie wyglądałam super bo wstałam, umyłam się, ubrałam i pojechałam bez makijażu ale jak wychodziłam to spotkałam laskę w papciach i spodniach jak od piżamy jak wysiadała z audi
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ale straszycie z tymi włosami Mi jeszcze nie wypadają ale minęły 3 miesiące od porodu a wtedy podobno najwięcej zaczynają lecieć. Może profilaktycznie kupie już sobie te henny i inne cuda.

Julka znowu jakoś mi nie chce sama zasypiać. A już było tak fajnie, łóżeczko, smoczek, pieluszka do przytulenia i spała jak aniołek. Od wczoraj wieczór znowu płacze ale nie daje się. Do pieluchy, smoczka dokładam jeszcze suszarkę i jakoś idzie

Wczoraj laptop dał mi komunikat, że "sugeruje wymianę baterii" Pisałam Wam wcześniej, że niby naładowana a wyłączał się bez ostrzeżenia. Na allegro same podróby. Koszt około 150 zł Laptop nawet 2 lat nie ma ale gwarancja baterii tylko na rok.

Pisałyście o braku energii. U mnie to samo, ledwo rano podnoszę się z łóżka. Nic mi się nie chce robić a potem jestem zła sama na siebie, że w domu syf. Najbardziej denerwuje mnie to pranie i prasowanie. Kosz pusty a za chwile się z niego wysypuje i w koło to samo Pierzesz, pierzesz i końca nie widać.
Co do włosów to mi właśnie jakoś od tygodnia wypadają, a mała ma 16 miesięcy skończone dzisiaj. W łazience po myciu normalnie dywan i w łóżeczku małej też się pałętają, a ja zbieram choć staram się związywać żeby jej nie leciały.
Co do braku sił ja też tak mam z tym, że u mnie to z niewyspania bo od 3 nocy mała wstaje mi co 2h od 23. Nie wiem co jest grane bo nigdy nie budziała się z płaczem a ostatnio cały czas i purka wiec chyba brzuszek ją boli. A kilka razy dziennie jej masuje i wychodzą gazdy. Dzisiaj kupiłam bobotic zobaczymy. Mialam espumisan ale jego można używać tylko 4 tygodnie po otwarciu...

Co do tego że mała zasypiała sama i już nie chce z moja było to samo, ale już powoli wraca do normy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:55   #3083
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nie jesteś jedyną. Ja dwa razy miałam zapalnie prawej piersi... I mimo bólu i tego wszystkiego dalej kp. Chociaż teraz powiedziałam sobie, że po kolejnym zapaleniu przechodzimy na mm, ale szczerze mam nadzieję, że kolejnego zapalenia nie będzie!
Też tak mówiłam po drugim zapaleniu, a już jestem po czwartym i nadal karmię Mała nauczyła się ssać i żal mi jej to teraz odbierać.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:22   #3084
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Jakie bo coś przegapiłam? Mogę też chcieć?

No niestety tak to już jest. U mnie była jedna nie cała paleta wystawiona i tam były rożne rozmiary.
Ale poszłam od razu do papmersów a tam obrady babek tak po 60 i słyszę. "haha chyba wszystkie babcie dzisiaj przyszły po pampersy dla wnucząt". JA nie wyglądałam super bo wstałam, umyłam się, ubrałam i pojechałam bez makijażu ale jak wychodziłam to spotkałam laskę w papciach i spodniach jak od piżamy jak wysiadała z audi

Co do włosów to mi właśnie jakoś od tygodnia wypadają, a mała ma 16 miesięcy skończone dzisiaj. W łazience po myciu normalnie dywan i w łóżeczku małej też się pałętają, a ja zbieram choć staram się związywać żeby jej nie leciały.
Co do braku sił ja też tak mam z tym, że u mnie to z niewyspania bo od 3 nocy mała wstaje mi co 2h od 23. Nie wiem co jest grane bo nigdy nie budziała się z płaczem a ostatnio cały czas i purka wiec chyba brzuszek ją boli. A kilka razy dziennie jej masuje i wychodzą gazdy. Dzisiaj kupiłam bobotic zobaczymy. Mialam espumisan ale jego można używać tylko 4 tygodnie po otwarciu...

Co do tego że mała zasypiała sama i już nie chce z moja było to samo, ale już powoli wraca do normy.

Oby mi nie wypadały i tak mam ich tyle co kot napłakał.
Stary 2013-09-27, 14:31   #3085
Ashyshqa
Zakorzenienie

Czesc dziewczeta, my juz na drugim spacerku dzis. Pierwszy byl do urzedu w sprawie rodzinnego ale okazalo sie, ze w pt zamkniete a ze w domu mamy zimniej niz na dworze to znow nas wywialo. Sofia zasnela ze smoczkiem, dziwne... Wydaje mi sie, ze nasze dzieci nawet jak odrzucaja smoczek, zaczynaja ssac kciuka itd to te zmiany nie sa jeszcze trwale i wszystko jeszcze kilka razy moze sie o 180° obrocic, wiec na razie Sofii nie ograniczam w tych kwestiach...

co odrzucania piersi przez dzieci przed 1r.z. tomi sie wydaje dziwne, przeciez mleko to glowny skladnik diety takiego malca. Moze to jest tsk,ze dziecko traci zainteresowanie piersia bo poznaje nowe smaki, a mamy korzystaja,zeby zakonczyc kp (co rozumiem, zeby nie bylo ) ale gdyby dalej proponowac dziecku piers to by do niej wrocilo... Ja bym chciala kp tak dlugo jak rezygnacja z niego oznaczalaby wprowadzenie mm. A jak wyjdzie to zycie pokaze. Stale pokarmy tez bym chciala BLW wprowadzac. zaczne sloikami jak Sofia skonczy6 mcy ale jak bedzie protestowac to odloze zabawe na jakis czas.

Za to chyba niedlugo przeniesiemy sie na spacerowke bo kazdy spacer, kiedy mala nie spi to jeden wielki bunt... Niestety ta spacerowka jedo jest tak wielka, ze Sofia sie w nuej gubi... Coraz czesciej myslimy, zeby juz kupic maclarena i nim pomykac... wiem, ze Banka juz jezdzi spacerowka. A reszta z Was? Kiedy planuje zaczac?

Ten tatus co wczoraj porod przyjal zadnym medykiem nie jest. Prowadzi sklep z planszowkami. Ktos mu w komentarzu napisal,ze pewnie bylo to dla niego jak kolejna gra strategiczna
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:41   #3086
justyna_g4
Zakorzenienie

Mam dwa pytania:

1. Jak teraz ubieracie dzieci?? U mnie jest dość zimno. Dziś byłam w aptece w koszulce i polarze i nie powiem, że było mi super ciepło. A do tego od tygodnia z małą nie wychodzę bo walczę z tym katarem.

2. Czy jak wasze dzieci miały katar to chodziłyście na spacery czy lepiej odpuścić? Zapomniałam zapytać lekarza.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:46   #3087
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony dobrze, że ma się te cycki, z drugiej jak moja jeszcze wcześniej przy piersi usypiała martwiłam się co będzie jak skończę karmić

Ja chcę ściąć włosy - ale ciężko z moim mężem się umówić by z małą został. W domu też telefony, maile...eee szkoda gadać.

Kurcze śmierdzą takie puzzle? to się tymbardziej będę zastanawiać czy kupować takie cudo.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

I jak tam ten program o porodach? Oglądać się bałam, ale poopowiadać możesz to mniej traumatyczne będzie
mój mąż ostatnio zaproponował żebym poszła do fryzjera a on zostanie z małym. zdziwiłam się, to mi powiedział że moje włosy łaskoczą go jak się przytulamy

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

A w ogóle, to mam pytanie do mam kp. Czy zauważyłyście u siebie coś w stylu apatii, spadku nastroju, mega spadku energii? Bo ja już Wam kilka razy pisałam, że mam spadek mocy, ale w ostatnich dniach to już taki konkretny. Rano nie mogę się zwlec z łóżka. A jak już się zwlokę to jestem od rana padnięta. Boli mnie wszystko (nie, nie od ćwiczeń), nic mi się nie chce i aż mi z tym głupio, nie mam ochoty na wygłupy z Małym. W dzień jakoś funkcjonuję, bo wiem, że muszę, nie mam innego wyjścia, ale najchętniej leżałabym cały dzień w łóżku pod kocem. Jedynie drobne przebłyski mam jak np ostatnio z zupą, czy wczoraj z muffinami.
Wiem, że przy kp trzeba dostarczać sobie odpowiednio więcej kcal z jedzeniem i ja to robię. Jakiś owocek, warzywko, słodyczek, witaminki dla karmiących. A mimo wszystko jestem flak i dętka... I do tego nawrót choróbska
Chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała skoczyć do laboratorium żeby zrobić sobie morfologię, bo zaczyna mnie to wszystko niepokoić.
oprócz okresowego niewyspania i ogolnego "nic mi się nie chce" (chyba że spać) to u mnie jest ok
Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej. Ale koszmarna noc za nami Paweł ma katar i kaszel - szkoda mi go strasznie, bo się męczy bardzo w nocy budził się średnio co 40 min - najdłużej pospał 1,15h. O czwartej się obudził i już nie umiał zasnąć. Zasnął o 8 i spał do 9 z przerwą na karmienie o 8.20. Ja padam na twarz nie wiem jak się dzisiaj ogarnę. Praktycznie całą noc nie spalam, bo zanim zdążyłam zasnąć to on się już budził Na morfologię nie poszliśmy, za to na 12.10 idziemy do pediatry.
zdrówka dla P.

a ja czuję że żyję, i się doczekać nie mogę aż wrócę do pracy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:49   #3088
puchatkowa
Zakorzenienie

Wróciliśmy
Trochę nadrabialam na komórce po drodze ale sporo mi jeszcze zostało
W skrzynce czekała grzechotka z fp i przesyłka z hippa z lyzeczka

Cloche super, że z Flo lepiej ale tulcie się ile wlezie

Banka jak tam brzuszek D?

Vil fajne te spiworki. Muszę zobaczyć jak wygląda nasza spacerowka i może też coś takiego dokupie.

Diabli świetne zakupy! I super te duże puzzle piankowe

Nasza L.praktycznie nie używała smoczka, a teraz jak skończyła 3 miesiące to zaczęła go namiętnie ssac mamy ten z aventa.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:51   #3089
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Atena ja używam odplamiacza Loveli od 2 miesięcy i Mała nie ma żadnego uczulenia od niego, a spiera plamy po kupce bardzo dobrze tylko trzeba moczyć przed praniem. Tylko ja to też zaczęłam prać ubranka młodej w naszym proszku i płynie do płukania i nie ma alergii tak samo.

to fajnie że spierają się po nim plamy, własnie skończył mi się i proszek i płyn do płukania to przy okazji kupie odplamiacz
Stary 2013-09-27, 14:57   #3090
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
co odrzucania piersi przez dzieci przed 1r.z. tomi sie wydaje dziwne, przeciez mleko to glowny skladnik diety takiego malca. Moze to jest tsk,ze dziecko traci zainteresowanie piersia bo poznaje nowe smaki, a mamy korzystaja,zeby zakonczyc kp (co rozumiem, zeby nie bylo ) ale gdyby dalej proponowac dziecku piers to by do niej wrocilo... Ja bym chciala kp tak dlugo jak rezygnacja z niego oznaczalaby wprowadzenie mm. A jak wyjdzie to zycie pokaze. Stale pokarmy tez bym chciala BLW wprowadzac. zaczne sloikami jak Sofia skonczy6 mcy ale jak bedzie protestowac to odloze zabawe na jakis czas.

Za to chyba niedlugo przeniesiemy sie na spacerowke bo kazdy spacer, kiedy mala nie spi to jeden wielki bunt... Niestety ta spacerowka jedo jest tak wielka, ze Sofia sie w nuej gubi... Coraz czesciej myslimy, zeby juz kupic maclarena i nim pomykac... wiem, ze Banka juz jezdzi spacerowka. A reszta z Was? Kiedy planuje zaczac?

Ten tatus co wczoraj porod przyjal zadnym medykiem nie jest. Prowadzi sklep z planszowkami. Ktos mu w komentarzu napisal,ze pewnie bylo to dla niego jak kolejna gra strategiczna
też tak mi się wydaje z tą piersią a wiem (z wizażu), że wiele dzieci posiłek stały popija piersią samo-odstawienie następuje około drugich urodzin najczęściej...
a do kiedy dziecko ma pić mm? bo widziałam nawet takie po 2r.ż... tak długo raczej nie będę kp
Cytat:
Mam dwa pytania:

1. Jak teraz ubieracie dzieci?? U mnie jest dość zimno. Dziś byłam w aptece w koszulce i polarze i nie powiem, że było mi super ciepło. A do tego od tygodnia z małą nie wychodzę bo walczę z tym katarem.

2. Czy jak wasze dzieci miały katar to chodziłyście na spacery czy lepiej odpuścić? Zapomniałam zapytać lekarza.
dziś ja miałam cienki długi rękaw i kurtkę a Bartek 2 długie rękawy i bezrękawnik, no i kocyk

co do katarku to nie pomogę

My już po obiadku, zrobiłam kotlety jajeczne
Dziś basen Miał iść M. z młodym do wody ale nie ma spodenek będę musiała zaaplikować tampon

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości