Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 15:01   #3091
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

plamy po marchewce dobrze wywiesić na słonko [COLOR="Silver"]

Atena jeśli się boisz odplamiacza to spróbuj płatków mydlanych
a płatki mydlane to czasami się chyba nierozpuszczają dobrze?? kupie odplamiacz, może nic małąej niebędzie

[QUOTE=banka26;43019177]Ale taki do wozka chcesz kupic? Bo ten jest cieplutki i fajnie wyglada mlody w nim zaraz fote postaram sie dodac

.[COLOR="Silver"]
taki własnie podobny kupiłam co ty tylko twój cieplejszy się wydaje
Wielkolud śliczny

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania:

1. Jak teraz ubieracie dzieci??

2. Czy jak wasze dzieci miały katar to chodziłyście na spacery czy lepiej odpuścić? Zapomniałam zapytać lekarza.
Ja ubieram Natke na cebulke, w domu teraz jest w bodziaku z krótkim i pajacu welurowym, a jakbym szła na dwór to na to bym jej założyła albo dresik albo polarkowy kombinezonik i kocyk ciepły do przykrycia.
Jak Natalka miała katar to przez 2 piersze dni siedziałysmy w domu ale to z uwagi że obie maiłaysmy zapalnie wirusowe gardła i leżałysmy w łóżku

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
przesyłka z hippa z lyzeczka
co za przesyłak az hippa????niejestem w temacie a na lewka z fishera czekam nadal
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:06   #3092
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dwa pytania:

1. Jak teraz ubieracie dzieci?? U mnie jest dość zimno. Dziś byłam w aptece w koszulce i polarze i nie powiem, że było mi super ciepło. A do tego od tygodnia z małą nie wychodzę bo walczę z tym katarem.

2. Czy jak wasze dzieci miały katar to chodziłyście na spacery czy lepiej odpuścić? Zapomniałam zapytać lekarza.
najczęsciej, body na długi, na to koszulka z krótkim i spodnie jakieś i w kombinezon polarowy go wkładam, na to kocyk w wózku bo tej budy nie zakładam, a i na katar właśnie najlepiej wyjść na krótki spacer, wtedy nosek się sam odetka od chlodnego powietrza

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:06   #3093
vujka
Raczkowanie

My po lekarzu. Mamy tonę leków P. ma zatkany nos i lekką infekcję uszu (nie wiem gdzie to złapał), do wtorku mamy nie wychodzić z domu. Jesr bardzo marudny, ale w końcu śpi, tyle, że na rękach (jedną ręką go trzymam a drugą piszę). Najgorsze, że nie chce jeść ani z piersi ani z butli od 8 udało mi się w niego wcisnąć prawie siłą 80ml niech mu to szybko mija strasznie mi go szkoda i jeszcze sąsiad za ścianą słucha na cały regulator disco polo
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:22   #3094
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wygrzebałam z dna szafki mąkę, więc muffinki są
Wyszły całkiem dobre biorąc pod uwagę fakt, że dałam zamiast cukru pudru brązowy cukier w mniejszej ilości (coby zdrowiej było), natomiast przesadziłam z ilością czekolady , bo papilotka nie chce ładnie odejść No i musiałam ciut za dużo mąki dodać, więc rozrzedziłam mlekiem i mam 12 dużych muffin i 4 mniejsze

Ale Kuba skupiony ciśnie kupala... Aż się boję co zastanę w pampersie
też je zrobiłam, wszytsko miałam w domu i dobrze bo lało i wiało starsznie wyszły pycha

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oglądnęłam właśnie film dokumentalny pokazujący pierwszy rok życia dziecka z usa, mongolii, japonii i afryki. uroczy. zwłaszcza murzynek jedzący robale, kiedy my się jakimś glutenem przejmujemy także polecam-znajdźcie sobie "babies" w reżyserii thomasa balmès
widziałam go już 3 razy jest extra !

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
haha, zrobiłam eksperyment, karmiłam Młodego na dobranoc i wypił z 20 min i zaczyna, gadać,rozglądać się, uśmiechać, więc mówię " o, nie, pora spać, nie chcesz przy cycku to sam spróbuj". Odłożyłam go do łóżeczka, zgasiłam światło. Chwilę pogadał i zasnął bez płaczu ;pi smoka nie dałam

Diabli, ciuszki super.

Książki wysłane, proszę o inf. zwrotne, że wszyscy zainteresowani dostali
no i brawo mój też często gada przed snem ale go zostawiamy w łóżeczku i usypia

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dziewczyny co na wypadające włosy???? Ratujcie bo tragedia już się dzieje:-( wszędzie czarno od nich, a ja na głowie mam już łyse zakola i widzę,że łysieję miejscami:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nie chce Cię marwtić ale pytałam w 2 aptekach (też mi bardzo lecą) i dermatolog i wszyscy powiedzieli, że hormony i jeśli lykam witaminy dla karmiących to wsytarczy i trzeba przeczekać

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Dołączam się do grupy osób z wypadającymi włosami. Cieszyłam się, że mnie to minie, ale dopadło mnie jakieś 3 tyg temu. Nie dość, że mam problemy ze skórą, to jeszcze będę łysa

A w ogóle, to mam pytanie do mam kp. Czy zauważyłyście u siebie coś w stylu apatii, spadku nastroju, mega spadku energii? Bo ja już Wam kilka razy pisałam, że mam spadek mocy, ale w ostatnich dniach to już taki konkretny. Rano nie mogę się zwlec z łóżka. A jak już się zwlokę to jestem od rana padnięta. Boli mnie wszystko (nie, nie od ćwiczeń), nic mi się nie chce i aż mi z tym głupio, nie mam ochoty na wygłupy z Małym. W dzień jakoś funkcjonuję, bo wiem, że muszę, nie mam innego wyjścia, ale najchętniej leżałabym cały dzień w łóżku pod kocem. Jedynie drobne przebłyski mam jak np ostatnio z zupą, czy wczoraj z muffinami.
Wiem, że przy kp trzeba dostarczać sobie odpowiednio więcej kcal z jedzeniem i ja to robię. Jakiś owocek, warzywko, słodyczek, witaminki dla karmiących. A mimo wszystko jestem flak i dętka... I do tego nawrót choróbska
Chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała skoczyć do laboratorium żeby zrobić sobie morfologię, bo zaczyna mnie to wszystko niepokoić.
wiesz co ja rano też jestem padnięta a mały się budiz tylko raz, ale w ciągu dnia ogarniam, nauczyłam się kłaść ok 22 i drzemnąc z młodym na pół godiznki w ciągu dnia i jets lepiej

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
a takie pytanko:
czym dopieracie plamy np. po marchewce???widziałam z loveli odplamiacz ale troche boje sie kupić dla małej odplamiacza pomono ze to dla dzieci
mam odplamiacz z loveli i szare mydło jest lepsze

Cytat:
Mam dwa pytania:

1. Jak teraz ubieracie dzieci?? U mnie jest dość zimno. Dziś byłam w aptece w koszulce i polarze i nie powiem, że było mi super ciepło. A do tego od tygodnia z małą nie wychodzę bo walczę z tym katarem.

dzisiaj byłam na spacerze z młodym ja sweter + cienki płaszcz i opaska bo wiało, a młody bodziak bluza, spodenki kocyk i osłonka do wózka
był cieplutki

Cytat:

a ja czuję że żyję, i się doczekać nie mogę aż wrócę do pracy
ja też

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

ufff nadrobiłam

byłam na dianie, nuda :P
młody przypomniał mi czasy noworodkowe nakarmiłam go na śpiocha o 23, jadł o 2, o 3.30 znowu się darł to dostał smoka, potem pobudka o 5, jadł z 2 cyców pół godziny i kolejna pobudka o 6.50 znowu zjadł, małż go przewinął i pod karuzelkę i pospałam do 8 ale jestem nieprzytomna:/ młody marudny dzisiaj

nie wiem czy ja dziwna jestem, ale widziałam na spacerze babkę z dzieckiem w grubym kombinezonie:/ jets +15 to co ubierze na -10?

mam problem z młodym bo nam pada o 18,30 i wstaje o 6 jakieś pomysły jak go później kłaść?
Stary 2013-09-27, 15:31   #3095
banka26
Zakorzenienie

[QUOTE=Atena564;43020783]a płatki mydlane to czasami się chyba nierozpuszczają dobrze?? kupie odplamiacz, może nic małąej niebędzie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ale taki do wozka chcesz kupic? Bo ten jest cieplutki i fajnie wyglada mlody w nim zaraz fote postaram sie dodac

.[COLOR="Silver"]
taki własnie podobny kupiłam co ty tylko twój cieplejszy się wydaje
Wielkolud śliczny

Ja ubieram Natke na cebulke, w domu teraz jest w bodziaku z krótkim i pajacu welurowym, a jakbym szła na dwór to na to bym jej założyła albo dresik albo polarkowy kombinezonik i kocyk ciepły do przykrycia.
Jak Natalka miała katar to przez 2 piersze dni siedziałysmy w domu ale to z uwagi że obie maiłaysmy zapalnie wirusowe gardła i leżałysmy w łóżku

co za przesyłak az hippa????niejestem w temacie a na lewka z fishera czekam nadal

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Wróciliśmy
Trochę nadrabialam na komórce po drodze ale sporo mi jeszcze zostało
W skrzynce czekała grzechotka z fp i przesyłka z hippa z lyzeczka

Cloche super, że z Flo lepiej ale tulcie się ile wlezie

Banka jak tam brzuszek D?

Vil fajne te spiworki. Muszę zobaczyć jak wygląda nasza spacerowka i może też coś takiego dokupie.

Diabli świetne zakupy! I super te duże puzzle piankowe

Nasza L.praktycznie nie używała smoczka, a teraz jak skończyła 3 miesiące to zaczęła go namiętnie ssac mamy ten z aventa.
I jak Lenka w podrozy?
D. Nadal boli jutro chyba powrot na Ip
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:57   #3096
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a płatki mydlane to czasami się chyba nierozpuszczają dobrze?? kupie odplamiacz, może nic małąej niebędzie
tak ale ja namaczam plamy z kupy np. w ciepłej wodzie z dodatkiem płatków, przepieram ręcznie i później do pralki
ale myślę, że odplamiacz, skoro jest dla dzieci to się nada

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
My po lekarzu. Mamy tonę leków P. ma zatkany nos i lekką infekcję uszu (nie wiem gdzie to złapał), do wtorku mamy nie wychodzić z domu. Jesr bardzo marudny, ale w końcu śpi, tyle, że na rękach (jedną ręką go trzymam a drugą piszę). Najgorsze, że nie chce jeść ani z piersi ani z butli od 8 udało mi się w niego wcisnąć prawie siłą 80ml niech mu to szybko mija strasznie mi go szkoda i jeszcze sąsiad za ścianą słucha na cały regulator disco polo

Moja maruda padła przed 14:00 i śpi nadal zamiast dać popalić tatusiowi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:11   #3097
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie bo coś przegapiłam? Mogę też chcieć?
.
mozesz, podeslij maila

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:27   #3098
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
zdrowka dla malego biedak tak sie musi meczyc
Stary 2013-09-27, 16:35   #3099
deb
Zakorzenienie

Vil - Ty już się ogarnęłaś? Moja mała 15 minut temu dopiero zasnęła (obudziła się jak wróciłyśmy), ogarniam obiad bo mąż z mamą będą za godzinę

Dzięki za odpowiedzi odnośnie prania maty - w takim razie się nie przejmuję i ją wrzucam do pralki.

Nawet nie zaczynam Was czytać
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:48   #3100
Mysia mysz
Zakorzenienie

Laski na mothercare w uk jest sporo śpiworków na przecenie i innych rzeczy a Meg robi zamówienie

ja mojemu wybrałam kilka rzeczy
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=210
Stary 2013-09-27, 16:52   #3101
myha82
Wtajemniczenie

Hej
ja mam ten odplamiacz z Loveli i plamy po kupach schodza Czasami zamaist go uzywac namaczam plame w goracej wodzie z mydłem

Dostałam lewka Natalka jest nawet zainteresowana Takze dzieki DIABLI za cynk

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 17:35   #3102
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Moja maruda padła przed 14:00 i śpi nadal zamiast dać popalić tatusiowi
no to I. dał dziś popalić tatusiowi. pomatudził, pokazał jaki potrafi być absorbujący i 2 razy usrał się po pachy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 17:47   #3103
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ostatnio rozmawiałam z koleżankami o rozszerzaniu diety i u 3 maleństwa (przy kp) nie chciały niczego oprócz cyca do 10 m-ca życia. A potem z dnia na dzień koniec z cycem, nie chciały i już

Magiusia dla Darusia za samodzielne zasypianie

vujka zdrówka życzę dla maleństwa

deb ja wczoraj wyprałam matę w prace. A wiecie dlaczego? otóż dziewczynka którą bawi moja mama (dwa latka) chciała się pobawić w dzidziusia, i leżała na macie i się bawiła i chyba za bardzo się wczuła w rolę bo się zesikała

fotelik jest mojej siostry, Karola jest za duża na nakładkę.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Mam dwa pytania:

Ja ubieram dość ciepło jak tak czytam jak Wy ubieracie Pajacyk na to coś np. sukienka albo spodenki i koszulka, albo rampers, na to kurtka i kocyk i kołderka taka do wózka.

Moja kataru nie miała, ale wiem że teorie są różne. Ja chyba bym się wstrzymała z wychodzeniem.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
mój mąż ostatnio zaproponował żebym poszła do fryzjera a on zostanie z małym. zdziwiłam się, to mi powiedział że moje włosy łaskoczą go jak się przytulamy

oprócz okresowego niewyspania i ogolnego "nic mi się nie chce" (chyba że spać) to u mnie jest ok
zdrówka dla P.

a ja czuję że żyję, i się doczekać nie mogę aż wrócę do pracy
serio? mi by smutno było mieć świadomość że tyle godzin spędzam bez mojego dziecka

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Jeju biedulek..ale macie już lekarstwa, zobaczysz że będzie coraz lepiej. Musi teraz dużo wypocząć, zdrówka

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Laski na mothercare w uk jest sporo śpiworków na przecenie i innych rzeczy a Meg robi zamówienie

ja mojemu wybrałam kilka rzeczy
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=210
Pomijając że jestem bankrutem powiedz mi jak tam szukać żeby zaznaczyć sobie co jest przecenione?
Stary 2013-09-27, 17:49   #3104
xal
Zakorzenienie

Cytat:
na tym programie, na którym prałam to 800 obrotów, mam listki, szeleszczące elementy i piszczące
Dzisiaj wieczorem piorę hurtowo zabawki i wkładkę z bujaczka bo w końcu grzeją to przez noc wyschnie.
Cytat:
a takie pytanko:
czym dopieracie plamy np. po marchewce???widziałam z loveli odplamiacz ale troche boje sie kupić dla małej odplamiacza pomono ze to dla dzieci
Co prawda nie po marchewce tylko po lipomalu ale normalnie polałam Vanishem, wypłukałam w wodzie i do prania. Jabłuszko nie zeszło ...
Cytat:
Mam dwa pytania:

1. Ja zmarzluch straszny - koszulka+sweter+polar+prz eciw deszczowa, a Paulinka półśpiochy+body dł rękaw, koszulka kr.rękaw+ kurteczka 2 warstwowa (zamsz+bawełna) no i kocyk, ale to na nózki i czapeczka. Nie wiem czy nie za grubo, ale miała tyle warstw co ja, tylko ja przeziębiona jestem i mi zimno.
2. Jak nie ma gorączki i nikt w domu nie choruje to jak nie ma deszczu, nie wieje to można wyjść, no chyba, że nie wychodziłaś i się pogorszyło to siedź w domu. Ja mam zasadę, że jak się pogarsza to siedzę w domu, jak się polepsza to wychodzę, no i zależy jaka aura. bo na deszcz się nie pcham.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 17:50   #3105
deb
Zakorzenienie

A chyba już mi się przypomniało trochę inglisza trzeba wejść na SALE
Stary 2013-09-27, 17:53   #3106
antoinettee
Zadomowienie

Mmm może być pyszne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 524494ee8e220.jpg (130,7 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-09-27, 17:56   #3107
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Mmm może być pyszne
yyy myślałam że coś słodkiego pokazujesz, ja po obiedzie więc mnie to nie rusza, pokaż lepiej jakieś ciacho a w sumie to może nie pokazuj
Stary 2013-09-27, 18:00   #3108
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Vil dałam wczorej kaszke małej tą bananowa co polecałaś i smakuje chyba bo troszke mała zjadła dziś próbujemy dynie z ziemniakiem, dam młodej odpocząc od marchewki
super

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Odebrałam bodziaka z Rossmana - bardzo fajny tylko szkoda, że bez rękawków, no i rozmiar na 6-9 miesięcy, ale bardzo ładny napis na nim jest "Rossnę od przytulania"
ja odebrałam, wyprałam i dam koleżance, rodzi w listopadzie, będzie dziewczynka to powinna mieć na lato, dziewczynki rosną mniejsze

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
wiem, ze Banka juz jezdzi spacerowka. A reszta z Was? Kiedy planuje zaczac?
Przemek od początku sierpnia wozi się spacerówką

Cytat:
Mam dwa pytania:

kataru jeszcze odpukać nie przerabialiśmy.

ja Przemka ubieram w bodziaka z długim rękawem, cienką bluzkę z długim i na to grubszy polar ... no i jak mocno wieje to kocyk ... i ciągle się zastanawiam czy nie przegrzewam ale spocony nie jest, tylko cieplusi

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

nie wiem czy ja dziwna jestem, ale widziałam na spacerze babkę z dzieckiem w grubym kombinezonie:/ jets +15 to co ubierze na -10?
u nas było jak wychodziłam 9 stopni. i długo myślałam w co ubrać Przemka, pomysł kombinezonu też miałam. z tym że nie takiego zimowego tylko taki bardziej "ciepły przejściowy", no ale w końcu gruby polar mu ubrałam.
ja jestem straszny zmarzluch i ciągle mam wrażenie że jak ja marznę to Przemek zamarznie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Vil - Ty już się ogarnęłaś? Moja mała 15 minut temu dopiero zasnęła (obudziła się jak wróciłyśmy), ogarniam obiad bo mąż z mamą będą za godzinę
niee, dopiero teraz
kompa i forum włączam automatycznie jak przychodzę do domu
Przemek był strasznie marudny jak wróciliśmy, rozpakowałam zakupy, jego, zjadł zaś (tym razem słoiczek) i siedziałam z nim na kolanach, miał smoka i słuchaliśmy kołysanek
Przemek też zaraz jak poszliśmy otworzył oczka, i teraz męczy się i męczy, marudzi ale spać nie pójdzie ....

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-27 o 18:02
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:12   #3109
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super

ja odebrałam, wyprałam i dam koleżance, rodzi w listopadzie, będzie dziewczynka to powinna mieć na lato, dziewczynki rosną mniejsze

ja Przemka ubieram w bodziaka z długim rękawem, cienką bluzkę z długim i na to grubszy polar ... no i jak mocno wieje to kocyk ... i ciągle się zastanawiam czy nie przegrzewam ale spocony nie jest, tylko cieplusi

u nas było jak wychodziłam 9 stopni. i długo myślałam w co ubrać Przemka, pomysł kombinezonu też miałam. z tym że nie takiego zimowego tylko taki bardziej "ciepły przejściowy", no ale w końcu gruby polar mu ubrałam.
ja jestem straszny zmarzluch i ciągle mam wrażenie że jak ja marznę to Przemek zamarznie

niee, dopiero teraz
Przemek był strasznie marudny jak wróciliśmy, rozpakowałam zakupy, jego, zjadł zaś (tym razem słoiczek) i siedziałam z nim na kolanach, miał smoka i słuchaliśmy kołysanek
Przemek też zaraz jak poszliśmy otworzył oczka, i teraz męczy się i męczy, marudzi ale spać nie pójdzie ....
Ja w sumie też kompa włączam nawet jak nic nie robię na nim
Moja też maruda - ale to norma pospała pół godziny znowu się namarudziła i teraz usnęła - już ją zostawiłam do marudzenia, wygadała się i zasnęła
Stary 2013-09-27, 18:13   #3110
lonely_lady
Zakorzenienie

postaram się ponadrabiać, tylko nie wiem czy Bączek zaraz nie wstanie
wkurzyłam się.. wczoraj, wieczorkiem nadrabiałam forum i wszystko ładnie pocytowałam, napisałam mega długi post i wysłałam. Byłam taka padnięta, że zaraz po tym wyłączyłam kompa i poszłam spać. Dziś wchodzę, patrzę... a mojego postu nie ma musiał być przeładowany grafiką i się nie wysłał..
a miałam tyyyle do powiedzenia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:16   #3111
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super

niee, dopiero teraz
Też tak Tymka ubieram

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:18   #3112
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Kiedy logowalyscie sie na stronie Fp? Albo czy logowala sie ktoras z Was 25 sierpnia lub pozniej i dostala lewka? My jeszcze nie dostalysmy a wszystkie tak zachwalacie
Stary 2013-09-27, 18:32   #3113
Veronic
Wtajemniczenie

Hej

dzisiaj zrobiłam pierwszy krok i zostawiłam Wojtka na 2 godziny z moją mamą a ja w tym czasie z siostrą i tżtem pluskaliśmy się w basenie

Wojtuś podobno marudził ale ostatecznie zasnął na godzinkę

teraz leży w łóżeczku i co chwilę rzyga

vil
- ja też jestem ciepłolubna i też mi się wydaje, że jak mi zimno to tak samo ma W, jednak on zawsze jest ciepły... nawet jak ma tylko coś cienkiego na sobie, np/ teraz ma tylko body z krótkim rękawkiem bo porzygał bluzkę i rączki ma ciepłe, a ja siedzę w grubym swetrze,
w domu mamy na razie tylko 19 stopni, bo jeszcze nie grzeją...

na spacery żadnych kombinezonów jeszcze nie ubieram, tylko body z krótkim na to koszulka z długim, spodenki, 2 pary skarpetek i jakaś grubsza bluza
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:35   #3114
xal
Zakorzenienie

Nastawiłam pralkę, wsadziłam matę, zwierzaczki z maty i część leżaczka. Chciałam jeszcze jedną zabawkę, ale nie ma metki do prania, wywaliłam papierki ... pewnie następnym razem wypiorę, ale mam pytanie do was. To jest takie coś, że jak się pociągnie za nóżki to się rozciąga tasiemka a jak puści to wibruje i skraca się tasiemka. Prałyście takie cudo w pralce? Nie wiem na czym polega mechanizm, grzechotce nic się w wodzie nie dzieje a to można?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:39   #3115
axella
Zakorzenienie

GG do axella

o co chodzi z lewkiem z fp ?

byłyśmy z młodą w centrum handlowym i na kawce, zasnela na rekach w busie szok

teraz spi w domu,ostatnia drzemka i potem zabawa,kapanie i spanko

przedostatnia noc to bajka,wczorajsza-tragedia.oby dzis byl ten dobry dzien
postaram nadrobic.. wizaz na kom mi padl

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:44   #3116
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Kochana ty Zu na rekach w busie trzymasz?
Stary 2013-09-27, 18:44   #3117
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

http://www.fisher-price.com/pl_pl/pl...ign/index.html

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:45   #3118
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Kochana ty Zu na rekach w busie trzymasz?
jak ryczy ryczy i ryczy to trzeba usiasc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:46   #3119
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
postaram się ponadrabiać, tylko nie wiem czy Bączek zaraz nie wstanie
wkurzyłam się.. wczoraj, wieczorkiem nadrabiałam forum i wszystko ładnie pocytowałam, napisałam mega długi post i wysłałam. Byłam taka padnięta, że zaraz po tym wyłączyłam kompa i poszłam spać. Dziś wchodzę, patrzę... a mojego postu nie ma musiał być przeładowany grafiką i się nie wysłał..
a miałam tyyyle do powiedzenia
jestem bardzo ciekawa co miałaś do powiedzenia
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Kiedy logowalyscie sie na stronie Fp? Albo czy logowala sie ktoras z Was 25 sierpnia lub pozniej i dostala lewka? My jeszcze nie dostalysmy a wszystkie tak zachwalacie
25 sierpnia

Cześć po basenie
Dziś nic nowego, tyle tylko, że dwa razy zanurzanie pod wodą Bartek zareagował tak samo jak tydzień temu, chciał się rozpłakać oprócz tego jest leniwcem jak na brzuszku to jeszcze tymi nóżkami porusza a na plecach.... totalny luz, myślałam, że mi dziś zaśnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:49   #3120
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nastawiłam pralkę, wsadziłam matę, zwierzaczki z maty i część leżaczka. Chciałam jeszcze jedną zabawkę, ale nie ma metki do prania, wywaliłam papierki ... pewnie następnym razem wypiorę, ale mam pytanie do was. To jest takie coś, że jak się pociągnie za nóżki to się rozciąga tasiemka a jak puści to wibruje i skraca się tasiemka. Prałyście takie cudo w pralce? Nie wiem na czym polega mechanizm, grzechotce nic się w wodzie nie dzieje a to można?
Tak, ja mam takie zabawki, możesz to spokojnie prać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości