Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 21:31   #4021
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Agusia jak będę co 4 minuty i dłuższe to jedź.

Dobrze, że jest z Tobą TŻ Pozdrów od nas dzielnego tatusia.
Trwają średnio 30 sekund, może trochę dłużej...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:40   #4022
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mam atak kichania... siedzę sztywna jak struna i kicham... boję się co by młodego nie wywołać.... ale mam cykora Huberciku siedź jeszcze trochę w brzuszku bo mama chora
Oj przestań bo niedługo jakiś lęków się nabawisz.
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Haha mam regularne co 5 minut, ale ja czekam... sama nie wiem na co... ale jakoś nie chcę leżeć w szpitalu znów

TŻ "Ale napisz, że jesteś z TŻ"
Padłam z tż dawaj go prędko wykorzystaj to już na pewno dziś/jutro porodzik zaliczysz

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:41   #4023
kaska87
Zakorzenienie

moja Myszka też już śpi u siebie w łóżeczku

w ogóle chyba mi się jeden szew nie rozpuścił

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:47   #4024
Madziuchna27
Zakorzenienie

My już po kąpieli, a Julek pierwszy raz został zapakowany w rożek, bo jeszcze wczorajszej nocy spał w naleśniku

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Agusia, ach te emocje!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:49   #4025
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie pociesze Was. Mialam tak samo i wysoczyly mi rozstepy wokol pepka
no nie pocieszyłaś
no cóż będę się martwić później, póki co i tak tylko o Małego potrafię się martwić

Cytat:
Haha mam regularne co 5 minut, ale ja czekam... sama nie wiem na co... ale jakoś nie chcę leżeć w szpitalu znów

pewnie już bym była w drodze na porodówce

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:49   #4026
agusiamaskota
Wtajemniczenie

TŻ zadowolony z pomysłu wykorzystania

Mama foka
Stary 2013-09-27, 22:00   #4027
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym jechala na porodówke
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:02   #4028
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Trwają średnio 30 sekund, może trochę dłużej...
Jedź, jedź i życzę Ci aby pojawiło się już rozwarcie

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:03   #4029
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ zadowolony z pomysłu wykorzystania
No kurde dobrze radzi ciocia Cotka, później miesiąc pomarzy jedynie

Wymianka.
Stary 2013-09-27, 22:06   #4030
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
czy tylko ja jem wszystko oprócz smazonego i wzdymajacego??
Nie tylko Ty Też wsuwam wszystko jak leci a nabiału najwięcej Mleko, jogurt, ser biały i żółty. Póki co nie zauważyłam żeby Młodemu coś nie pasowało aczkolwiek alergia może ujawnić się po np. 6 tygodniach. Póki co nie odmawiam sobie

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:24   #4031
kama1987
Rozeznanie

ja też jem wszystko. Smażone jadłam 4 dni po porodzie bo moja Mama zapomniała że nie powinnam, ale Zuzi nic nie było.
dzisiaj tylko na buzi wyskoczyły jej jakieś malutkie krosteczki czerwone ale nie mam pojęcia od czego? Bo nic nowego nie jadłam. Jedyne co mi przychodzi do głowy to używaliśmy kremu do buzi z mustelli. Używała go któraś? Bo niewiem czy mi się wydaje czy on ma taki intensywny zapach.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:46   #4032
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Masakra,od rana próbuję Was nadrobić,ale ciagle coś.A jak karmię to nie mam jak pisać jedną ręką

Widzę,że u Agusi coś się dzieje-trzymam kciuki

Byłam dzisiaj u kosmetyczki i fryzjera, jeszcze skoczyłam do rp po kilka rzeczy i znowu 100 zł z głowy No ale dla dziecka wszystko

W tym czasie mój mąż zrobił rzecz karygodną-uznał,że pogoda piękna to idzie z młodą na pierwszy spacer, beze mnie! A mieliśmy iść jutro...no ale trudno,ważne,że mała pospała na świeżym powietrzu, a tata jaki przejęty!
W ogóle czuję,że gdyby nie mój "bar mleczny" to on z córeczką świetnie daliby sobie radę sami

Wysłałam go do sklepu po mm na wszelki wypadek, miał kupić Nan Pro 1 bo to dawali jej w szpitalu, a on nie wiem jakim cudem kupił Bebilon 1 Pronutra... Faceci... Myślicie,że jakby coś to możemy podawać?Bo podobno lepiej nie mieszać i nie zmieniać...

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Kaśka przejrzałam,żeby zobaczyć jak tam w poradni, cieszę się,że jest światełko w tunelu

Więcej nie nadrobię, padam, idę spać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 23:16   #4033
badzia987
Wtajemniczenie

Ja tam cieszę się, że teraz trochę wątek zwolnił. Można na szybko ogarnąć a przyznam, że jest o wiele ciekawiej

Byłam dziś w naszym tesco...a tam patrzę- mój g. który mnie badał w środę szpitalu... Widziałam, że mnie poznał i tylko czekałam na reprymendę co robię o 22 w hipermarkecie z obdartym nosem

Bosh...nie chce mi się spać. Mała buszuje w brzuchu na dobre...

To po ilu mniej więcej się dostaje pieniądze od ZUS-u na macierzyńskim? Bo ja jestem na zwolnieuniu od 1.08, do 2.09 pracodawca mi płaci... i kiedy mniej więcej sa pieniądze z ZUS za chorobowe za 3.09-30.09?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 23:46   #4034
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Daj znać, jak będziesz wiedziała więcej
Gratuluję podgrzewacza i zazdroszczę kasy. Ja nie ubezpieczona w pracy, więc nic nie dostanę... ewentualnie Bartek

Heh, doczytałam, że to z przychodni... cudna lekarza można spokojnie zmienić
A swoja drogą, listę pytań sobie zrób - ja się bez listy do żadnego lekarza nie ruszam, bo potem się okazuje, że ze stresu o połowę rzeczy nie dopytam

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać

To ja bym chyba jednak w karetce wolała

Zjadłam makaron z łososiem i Młodemu chyba posmakowało, bo się zaczął przeciągać
Ale generalnie, to osiwieję przez niego, bo ostatnie kilka dni mało się rusza... niby wiem, że ma już bardzo mało miejsca, serducha słuchałam i wszystko, ale przyzwyczaiłam się, że kopie, a teraz nie kopie
Będę po porodzi siwa i gruba - siwa z nerwów, a gruba od czekolady, bo jak mi się nie rusza dłużej, to pakuję w siebie coś słodkiego i Jaśnie Pan wtedy raczy czymś poruszyć
kochaniutka twój Jaśnie Pan najwyraźniej zbiera siły na swoją podróż na świat, nie ma co siwieć, jutro masz dzień terminu i godzina 0 już coraz bliżej

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
napisze coś z doświadczenia.

To nie jest obowiązek lekarza, żeby być przy porodzie. Poród prowadzi położna, ona się pod tym podpisuje na "partogramie", gin jest wzywany jezeli jest poród zabiegowy (kleszcze czy próżnia, ręczne wydobycie łożyska, łyżeczkowanie jamy macicy), lekarza nawet nie musi być przy zszywaniu pacjetnki, bo to też potrafi zrobić położna.

To, że lekarz przychodzi do porodu to tylko i wyłącznie jego dobra wola.

I druga sprawa mi sie zdarzyło parę razy pokłócić z lekarzem prowadzącym pacjentkę, bo on chciał szybko, szybko. A poród naturalny nie lubi pośpiechu.

I czasem szlag mnie trafiał jak odebrałam poród, wymyłam pacjetnkę, przystawiłam malucha do cyca, a potem słyszałam jak pacjentka dzwoni do kogoś i mówi " wiesz taki świetny lekarz był przy porodzie..." No ta był, obejrzał łożysko, założył dwa szwy i poszedł. A ja spędzałam nie raz 7 godz.

Wychodzi moje zboczenia zawodowe.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Głaszczę się po brzuchu i mówię "Kornelku wyjdź już Kochanie, mamusia ma dla Ciebie śliczne łóżeczko i ubranka, będziemy chodzic na spacerki, przytulać sie"

Wiecie co to mała glizda zrobiła, centralnie mi się tyłkiem wypiął na brzuchu.
jak ja cię misia doskonale rozumiem
a Kornelcio się wypiął jednym słowem na mamusi propozycję
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 23:51   #4035
matallewar
Zakorzenienie

Elenke drugi dzień boli brzuszek nie wiem, co jej.szkodzi, wczoraj sobie nieco pozwoliłam, ale dziś już grzecznie z jedzeniem, a tu znów zielona kupa i problem z zaśnięciem bidula moja mała nie mam serca jej odłożyc...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 23:58   #4036
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
spędziliśmy 1,5h w poradni, pani super miła, Mikiś dobrze łapie cyca, ale jest troszkę leniuszkiem i na dodatek mało siły na ssanie, trzeba pomóc cycom więc jak tylko przyjdzie laktator to doimy, póki co dokarmiamy mm, ale nie butelką tylko takim śmiesznym czymś on musi załapać, że cyc= jedzenie a nie spanie w bezpiecznych objęciach mamy pani powiedziała, że jest dobrej myśli i damy radę! i jestem teraz optymistycznie nastawiona i spokojniejsza w poniedziałek idziemy się ważyć mam nadzieję, że już będzie laktator i działamy!
suuuper ja Kasiula osobiście trzymam mocno kciuki za was

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, pytanie a propos diety i białek mleka krowiego: położna wymieniła mi po kolei kilka produktów, od których zacząć wprowadzanie do diety mleka, ale ja chyba źle coś zapisałam i mam zagwostkę. Powiedziała, żeby zacząć od masła, potem jogurt nat./kefir, śmietana, ser żółty, potem biały i na końcu mleko. I mam problem z serem, bo raz zapisałam, że najpierw biały potem żółty, a na drugiej kartce mam odwrotnie I teraz nie wiem Może któraś się orientuje w temacie [w sumie mogę zadzwonić do położnej, ale z takim czymś? ]
ja ci mogę powiedzieć madzia tylko na pdst własnego doświadczenia, że na ser żółty na razie Lila reagowała zle, na biały i mleko spoko. Ponoć żółty ciężkostrawny
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 00:55   #4037
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

3mam kciuki za rozkrecenie akcji i za szybki porod
Cytat:
spędziliśmy 1,5h w poradni, pani super miła, Mikiś dobrze łapie cyca, ale jest troszkę leniuszkiem i na dodatek mało siły na ssanie, trzeba pomóc cycom więc jak tylko przyjdzie laktator to doimy, póki co dokarmiamy mm, ale nie butelką tylko takim śmiesznym czymś on musi załapać, że cyc= jedzenie a nie spanie w bezpiecznych objęciach mamy pani powiedziała, że jest dobrej myśli i damy radę! i jestem teraz optymistycznie nastawiona i spokojniejsza w poniedziałek idziemy się ważyć mam nadzieję, że już będzie laktator i działamy!
super ze wizyta sie udala, teraz napewno juz wszystko bedzie dobrze

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

eeeee a ja znowu sama...juz wszystkie spia?

dzis juz po wizycie a raczej wczoraj wiec badania wyszly dobrze, nie musze wracac do szpitala wystarcza leki na ta watrobe noi mam czekac na rozkrecenie akcji ,jak dotrwam to nast wizyta 11.10
Julka ma juz 2700g gin mowil tylko ze mam juz stare lozysko i widac zwapnienia i mowil ze rozwarcia nie mam, nie wiem jak to mozliwe jak w szpitalu mowili ze bylo....cofło sie?

a co do linomagu to ja widze ze przeplacilam bo zaplacilam 9,50
aaa i powiedzcie dziewczyny jaki kupilyscie i jaki termometr polecacie bo chce cos zakupic a tego setki do wyboru

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 01:10   #4038
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dzis juz po wizycie a raczej wczoraj wiec badania wyszly dobrze, nie musze wracac do szpitala wystarcza leki na ta watrobe noi mam czekac na rozkrecenie akcji ,jak dotrwam to nast wizyta 11.10
Julka ma juz 2700g gin mowil tylko ze mam juz stare lozysko i widac zwapnienia i mowil ze rozwarcia nie mam, nie wiem jak to mozliwe jak w szpitalu mowili ze bylo....cofło sie?
Super, że po wizycie ok Najważniejsze, że możesz w domku spokojnie czekać i nie musisz się martwić w szpitalu. Julka już duża dziewczyna jest
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 01:16   #4039
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cześć laseczki

Nie mam cZasu z Wami pisać za bardzo

Moje dziecko ma od kilku dni jakiś dziwny system jedzenia budzi się co 1,5-2 godziny na jedZonko, z rykiem takim jakbym jej 3 dni jeść nie dała. I zjada jednorazowo nawet 120-150 ml! Tak jest w dzień, a nocą budZi się nadal z rykiem, ale przysypia przy karmieniu i w rzeczywistości karmię ją godzinę bo trzeba ją budzić, a weź Ja odłóż jak zasnie po np 60 ml, to pośpi 3 minuty i dalej ryk Ja jej czasem kompletnie nie rozumiem chodzę przez te ciągłe nocne wstawianie jak zombiak jakiś, ale co się dZiwić jak ledwie Ala skończy jeść, pośpi godzinke i dawaj od nowa mam nadzieję, że jej to przejdzie a może to ten skok rozwojowy?

Poza tym zaliczyliśmy w tym tygodniu okuliste (3godziny trwała wizyta) - wszystko w porządku

i usg głowy i bioderek - gdzie pani doktor spóŹniła się "tylko" godzinę w dodatku w tej je.ba.nej przychodni od usg nie grzeją! Nosz ku.rwa ludzie z dziećmi małymi przychodzą, na dworze około 8 stopni, a te gnojki kaloryfery powylaczane no i musiałam w tym zimnie Ale rozbierać do tych bioderek zła byłam strasznie - ale badania wyszły w porządku

Kaśka - cieszę się, że wizyta w poradni udana

Misia i dziewczyny które znają odpowiedź powiedzcie mi czy po porodzie mogą tak biodra boleć? Jezu w ciąży bolały mnie bo tam się wszystko rozchodzilo i przygotowywalo do porodu. A teraz to możliwe, że one bolą dlatego że to wszystko wraca do normy?

Przy czym tak strasznie mnie napierniczaja, że jak już po całym dniu się poloze do łóżka to rycze z bólu normalnie się nawet na boku nie mogę położyć bo tak napinkala a już nie wspomne o jakimś dotykaniu - tz mnie nawet przytulić dobrze nie może bo ja normalnie rycze z bólu przy każdym dotknieciu czy to jest normalne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 01:30   #4040
matallewar
Zakorzenienie

Jestem beznadziejna, nie ogarniam własnego dziecka, nie ogarniam własnego męża

Z tz się poklocilam, nie daje rady z nocnym spaniem mlodej, teraz ze zmęczenia nie wpadlam żeby jej pieluche sprawdzic i godzinę jeczala, ze ma kupę, a do tego nie mam mleka próbowałam odciągnąć i poleciało ledwo 30ml, kak wcześniej nawet 130ml luzem lecialo. W związku z tym nie mam na kolejne karmienie i jeszcze oka nie zmrozylam, a ona znów steka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 01:54   #4041
kaska87
Zakorzenienie

Matal

ja siedzę z cycem, który chce mi wybuchnąć a Mikiś śpi ale zaraz go obudzi głodek o już się naciąga

Agusia

Motyl to mleczko jest ok, a z mieszaniem to nie wiem

a ja wieczorem-mimo 22 stopni- miałam jakieś drgawki i dreszcze i nie wiem dlaczego

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-09-28 o 02:20
Stary 2013-09-28, 02:47   #4042
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Umieram Jestem na porodówce, 3cm rozwarcia, czop odpadł, boli jak cholera!!! Nie ma mowy o leżeniu, ciągle chodzę na skurczu. Pachwiny mi rozrywa

Mama foka
Stary 2013-09-28, 03:12   #4043
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Umieram Jestem na porodówce, 3cm rozwarcia, czop odpadł, boli jak cholera!!! Nie ma mowy o leżeniu, ciągle chodzę na skurczu. Pachwiny mi rozrywa
Dasz rade. Trzymam kciuki za Ciebie i Maje!!
Niema to jak weekend porody sie zaczely

Badzia897 - jezeli pracodawca zatrudnia piwyzej 20 pracownikow to normalnie dostaniesz wyplate razem z innymi pracodawcy a oni z zus sie rozlicza. Jezeli ponizej to niewiem dziewczyny roznie dostawaly.

Matal - co jest? Moze jakiws kropelki dla Elenki? Myslisz ze dziecku naprawde kupa przeszkadza w pampie ? Bo ja mysle ze one sa tak chlonne ze one tego nieczuja... a krzywia sie i poplakuja bo ta kupe robia... taka msm teorie...

Filip wstal po 4 h na pasze - spal z nami i to na brzuszku a teraz oczy jak 5 zloty i niewiem czy 20 minut po szamie polozyc go na brzuchu..
Stary 2013-09-28, 03:16   #4044
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia agusia! Dasz rade. Jeszcze chwile i maleńka będzie z Tobą
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 03:55   #4045
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Wytrzymasz! Przecież twarda babka jesteś!

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 04:12   #4046
Natala84
Zakorzenienie

Agusia, kciuki !

Kaska super ze wizyta udana, na mądra babkę trafiłaś, sns to.zdecydowanie lepszy pomysł niż butelka jeśli zależy Ci na kp !
I w ogóle moje uznanie ze tak. Dzielnie walczysz, trzymam mocne mocne kciuki za Was !

Młoda nakarmiona i niby spi ale.co chwila.ciśnie bąki a ja kurde nie mogę spac jak ona tak stęka

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 04:53   #4047
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
dasz radę, zobaczysz malutką i o bólu zapomnisz

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal - co jest? Moze jakiws kropelki dla Elenki? Myslisz ze dziecku naprawde kupa przeszkadza w pampie ? Bo ja mysle ze one sa tak chlonne ze one tego nieczuja... a krzywia sie i poplakuja bo ta kupe robia... taka msm teorie...
no mój wali takie kupolity duże, że na pewno je czuje
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kaska super ze wizyta udana, na mądra babkę trafiłaś, sns to.zdecydowanie lepszy pomysł niż butelka jeśli zależy Ci na kp !
I w ogóle moje uznanie ze tak. Dzielnie walczysz, trzymam mocne mocne kciuki za Was !
dziękuję

Stary 2013-09-28, 04:56   #4048
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Widzisz? Od razu lepsze nastawienie, to i lżej pójdzie

Chyba kupię laktator elektryczny
Teraz żałuję, że sprzedałam. Bo obecnie 3 razy w dzień i 3 razy w nocy ciągnę
Pytanie tylko, bo na pewno będę używanego szukać - TT (jak butelki) czy sławna medela?
ja kupilam snow bear nowy
i mam mieszane odczucia
niby jest ok ma wszystkie regulacje i pasuja butelki avent a z deugiwj atrony czesciej odciagam recznym i ubolewam ze pzydzilam na medele
no nie wiem

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
udanego świętowania

Witam wieczorową porą Jakoś dziś nie miałam weny na pisanie, więc tylko od czasu do czasu z kom. podczytywałam. Coś zmęczona jestem i mega mnie szczypie-boli skóra przy pępku. Normalnie mam wrażenie, że mi zaraz pęknie bo jest taka cienka i bolesna, ale tylko z jednej strony (tam gdzie więcej czuję małego). Też tak macie?

tak sie rozstepy robia

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
3mam kciuki za rozkrecenie akcji i za szybki porod

super ze wizyta sie udala, teraz napewno juz wszystko bedzie dobrze

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

eeeee a ja znowu sama...juz wszystkie spia?

a co do linomagu to ja widze ze przeplacilam bo zaplacilam 9,50
aaa i powiedzcie dziewczyny jaki kupilyscie i jaki termometr polecacie bo chce cos zakupic a tego setki do wyboru

microlife

Cytat:
Matal

ja siedzę z cycem, który chce mi wybuchnąć a Mikiś śpi ale zaraz go obudzi głodek o już się naciąga

Agusia

Motyl to mleczko jest ok, a z mieszaniem to nie wiem

a ja wieczorem-mimo 22 stopni- miałam jakieś drgawki i dreszcze i nie wiem dlaczego

moze tak jak matal od za duzej iloaci pokarmu w cycach
ja tez tak mam
musze odciagac
polozna mi tak poradzila

Cytat:

trzymam kciuko

love is in the air

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 05:00   #4049
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja kupilam snow bear nowy
i mam mieszane odczucia
niby jest ok ma wszystkie regulacje i pasuja butelki avent a z deugiwj atrony czesciej odciagam recznym i ubolewam ze pzydzilam na medele
no nie wiem
ja kupiłam używaną medelę mam nadzieję, że się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moze tak jak matal od za duzej iloaci pokarmu w cycach
ja tez tak mam
musze odciagac
polozna mi tak poradzila
może bo nigdy tak nie miałam

Stary 2013-09-28, 05:07   #4050
cotynato
Zakorzenienie

Agusia kciuki!!!

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości