|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
I macie misia
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też sprobuje sie przestawic na tryb chociaz jednej drzemki z alkiem (jesli takowa bedzie ) niech sie troche mozg zregeneruje![]() a całą noc chcesz podawac? wczoraj moze tak zareagowala bo tylko jedna porcja. Teściowej słodkości
|
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy cala noc. Nie wiem właśnie co mam robic. Po kapieli spi 3-4h i potem jest juz tryb szukania cycka co godzine. A smoka sila wypluwa. A w nocy mm zjadla tylko 60ml, bo więcej nie dala rady Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam na chwilę i już straciłam miejscówkę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-09-28 o 09:43 |
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wczorajszy dzien super. Pimpus spal prawie caly dzien, albo se gugal do pajaka. Potem na spacerze slonik go uspil szybko, a potem obudzil sie na cycunia i pojechalismy do dzieciowego sklepu i kupilismy karuzele wypasiona, ktora swieci i robi slajdy na scianie. Kupilismy katarek na baterie zeby fluki wyciagac bo mam dosc tej gruszki- skaleczylam malemu nosek dwa razy i krewka byla mala ![]() Dokupilam 4smoczki z napisami I love mommy i I love daddy ![]() Gabke do kapania, polspioszki i polspioszki vez stopkowe ![]() I juz bralismy (matko jaka ja ma dziure w mozgu i zapominam jezyka Pl wiec sorry) ta rzecz co sie wklada dziecko i nosi sie z przodu A ja wiedzialam ze tak bedzie , a moglibysmy juz chodzic sami na spacerki sobie.Tz mnie wkurzyl bo zamiast sie zajac karuzelka nad lozeczko to sie zajmowal ipadem A mi wlasnie cycek rozwala i nie moge spac. Juz dawno tak nie mialam. Muszs chyba mego misis wyjac i nakarmic na sile. Albo nie wiem oddciagnac No strasznie nabrzmial cyc ten :/ A i dzis zostawiam synka u ciotki i ide do fryzjera mojego w koncu- to facet jest za☠☠☠isty. Robi mi mega dobrze ze zasypiam. Czuje ze tym razem ostrzej przytne komara bo jestem strasznie zmeczona. Jest 2:40 a ja nie spie jeszcze ![]() Margosiu- a ja wlasnie myslalam o Tobie i tez chcialam Ci napisac , ze Cie bardzo lubie tak poprostu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodki futrzak
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alik też tak ostatnio szaleje, ale w nocy chociaz pada. A może hania po porstu potrzebuje ciebie? W sensie Twojego cycka Bo skoro nie je, smoka wypluwa a i mm duzo nie wcina, to wyglada tak jakby chciala po prostu troche powisiec
|
|
#4749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn- wiem ze jestes zmeczona ale nie poddawaj sie. Teraz masz emocje, a potem jak opadna to mozesz zalowac.
Tez czesto mam dosc, ale jakos idzie. Moze Hania ma taki okres. Moj maly teraz ma jakas faze, ze sie rzuca jak g w trawie zanim zalapie cycka. Wczesniej mial kilka dni ze co 1,5h jesc chcial. W nocy to samo bylo. Ja mu daje smoczka i przytulam do cycka i on zasypia. Kp w lozku i biore glowe na ramie i sama tne komara bo inaczej to bym nogi wyciagnela. W ogole btw to kupilam mala jednorazowa flaszke mm ze smoczkiem w razie W. I obczailam mm i doznalam szoku jakie to jest drogie to szok. Bede ciagnac cyckiem ile sie da bo my na malym zbanktrutujemy. Odkad zaszlam w ciaze to na wszystko i na niego i na mnie (ubrania, kremy na rozstepy etc.) wydalismy ok.$7tys. ![]() Ja to w ogole nie wiedzialam Tz mi powiedzial, a wiecie jak sie ma karte kredytowa to sie nie ma umiaru. Masakra normalnie. Wiec jak pomyslalam o tym mm to bym musiala chyba Pimpusia zostawic i isc do pracy , a chce byc z nim wiec kp jak najdluzej. Karo - za wytrwalosc dasz rade stara ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 02:49 ---------- Poprzedni post napisano o 02:48 ---------- Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
Tweed- ona właśnie je, ale cycka
ssie w nocy ok.5 min tak jak zwykle, słyszę ze lyka i jej leci, wszystko robi na spiocha, bo nawet oczu noe otwiera, potem wypluwa i nic jej sie nie da wcisnac ( bo chcialam ja drugim dopchac). I za godzine czuje jak ryje w materac przez sen i szuka ( bo spi ze mna) i tak od nowa ![]() Sam- no wiem, wiem..staram sie ale nie wiem jak długo tak pociagne juz tak fajnie spala sobie co 3h w lozeczku. .mam nadzieje ze to jest ten etap o którym mowila mi pediatra- w 4 miesiacu kiedy kobiety często rezygnują z kpSurka- ale wygodnicka Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4752 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak potrzebowałam snu po okropnym wczorajszym popołudniu i wieczorze
![]() A miałam armagedon. Najchętniej bym wyszła z domu, poszła do lasu zakopała w jakieś norze i tyle by mnie wszyscy widzieli. TZ chciał być pomocny i wziął Maje do karmienia. Ja ledwo funkjonowalam i dopiero gdy mąż kończył zorientowałam sie że przewinął marude. Już wiedziałam że mamy pozamiatane. Przebudziła się, oczy jak 5 zł i w doopce spanie. A my oboje mieliśmy ochotę sobie w łeb strzelić Do 3:30 sie z nią bujałam a ta darła paszczę Za dobrze kurcze miałam
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn, surka jakie słodkie mysie pysie
Co do syfu w domu u mnie to samo.. łazienka już wieki nie była sprzątana.. ja przy Małym nie dam rady..bo tam chyba pół dnia by trzeba odsyfiać.. a resztę mieszkania co się uprzątnie i jest w miarę ładnie, to za chwilę od nowa nieład..obiecuję sobie, że jak już posprzątamy, to zachowamy porządek..ale nie da się..normalnie się nie da ![]() Mały przysnął, to wreszcie mogę zęby umyć ubrać się i wysuszyć włosy..o ile da mi czas..pranie do zrobienia...pościel nasza do wymiany.. ciuszki do wyprasowania..za chwile będą następne.. do d*py taka robota
|
|
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas ciągle siedzi i chętnie bym go komuś podrzuciła.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U nas też noc średnia. Michaś budził się średnio co godzinę i 45 minut. Pan Skok nas męczy i to pewnie dlatego. |
||
|
|
|
#4755 | ||
|
Konto usunięte
|
Caly czas mnie nie ma...
Troche czytam ale nie dam rady cytowac bo ledwo na oczy widze... I ze zmeczenia i niewyspania coraz czesciej nerwy mnie ponosza.. Cytat:
Cytat:
je 5 minut, zasypia, nie da mu sie wcisnac wiecej a potem budzi sie co godzine czy dwie... Do tego w dzien nie odpuszcza i spi max 0,5 godzinki a potem marudny Ehhh.. |
||
|
|
|
#4756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
by katarek poszedł precz Śliczności Moje dziecko mnie lekko zszokowało, otóż wziełam go posadziłam na moim brzuchu a on opierał się o moje nogi, pozycja pół leżąca i nagle zaczął podnosić główkę dość wysoko i tak trzymał, złapałam go za rączki a ten podciągnął się sam i usiadł ![]() Ale piękne słońce u mnie, szykuje sie spaceros ![]() |
||
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
teso
katarzynka masz silne dziecko..tylko się cieszyć ![]() malaczarnakejt dałaś mi nadzieję, że dziabanko po ciąży wcale nie musi być gorsze a my wciąż przed
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Zadomowienie
|
Zanim was nadrobię, napiszę tak na szybko co u mnie a mianowicie rzecz, która mnie mega zszokowała, otóż moje dziecko w 2 tygodnie przybrało... 1 kg na samej piersi...czy to normalne? ![]() Druga sprawa, tżtowi wczoraj wyskoczyła opryszczka :/ i zakazałam mu się zbliżać do dziecka a już broń boże całować... przesadzam? Gnom ryczy od rana i nie mogę go uspokoić. Teraz leży na mnie to się trochę ogarnął no ale muszę w końcu wstać :/ En, a myślałam, że to ja mam nienormalnych teściów :/ Twoi to jakaś masakra...nawet ciężko coś tu radzić, jedyne co, to żebyś wytrwała do momentu, w którym będziecie mogli się wyprowadzić. W ogóle to cię podziwiam, jesteś taka młodziutka a dojrzałością bijesz swoich teściów na głowę. |
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
we wtorek idę do giny..później robimy test
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli karmisz piersią to nie musisz się przejmować. 2.) Ja też bym nie pozwoliła całować i tulić się na wszelki wypadek. A tŻa wysmaruj sudocremem- pomaga. |
|
|
|
|
#4762 |
|
Wtajemniczenie
|
Padlo dziecko w hustawce
a ze pewnie na chwile to wole sobie posprzatac. W tempie ekspresowym odkurzylam i wymopowalam podlogi. Tesciowa mi obiad podrzucila ![]() En- no masakra z tymi dziadami. Szkoda was i Tomusia, ze dziadkowie sie tak zachowuja. Plusem tego jest to, ze moze teraz już bedzie miedzy wami super ![]() U nas Maciek widzi ze cos jest nie teges. Nawet mamusi dzis wspomnial ze chyba jestem obrazona czy cos ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę huśtawki.. żałuję, że zamiast bujaczka nie kupiliśmy wersji z huśtawką..byłaby opcja więcej..a wydaje mi się, że Mały polubiłby bujanie.. Jak pakujemy go do fotelika samochodowego to zawsze uspokaja go kołysanie nim w powietrzu
![]() Siostra przyjechała na cały dzień..więc znikam na razie |
|
|
|
#4764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) . Chociaż ostatnio moja babcia przyszla i zobaczyła jak mala usypia w tej hustawce i bylo: wez jej to wylacz, ja bym nie mogla tak spac jakby mnie tak bujalo. Po co ta mata? Ona juz ma za duzo tych rzeczy ( a widziala tylko huśtawke, leżaczek j mate) :banghead:Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja Też mi szanował wizaż musiałam od nowa zainstalować i teraz działa Nie nadrobie bo Antek w nocy od 3 co godzina budzi się na cycka. Trochę lepiej z jego jedzeniem ale jeszcze męczy go refluks. Poza tym jest taki kochany tak dużo się śmieje tak fajnie gada
. Jest boski ![]() Enlevee z tymi chrzcinami to lipa jak u mnie mieliśmy robić u teściów bo duży dom i byłoby super ale moja mama powiedziała że jak u nich będzie to ona nie przyjdzie No i musimy restaurację opłacać żeby jasnie pani przyszła :banghead: Pytanie do Was ile kosztuje organizacja takich chrzcin w restauracji? U nas będzie 7 osób tylko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o opryszczkę to też dałabym całkowity zakaz całowania i przytulania Cytat:
![]() Cytat:
Jak dziewczyny pisały to koszt 70-80 zł za osobę, w zależności co będziecie chieli mieć.---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- A i jeszcze dzisiaj siostra tż przyniosła nam książeczkę - pamiąykę chrztu, która w całości składa się ze zdjęć z chrzcin
|
|||
|
|
|
#4767 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aaa mialam napisac odnosnie Twojej mamy.. Wiesz, niektore osoby sa toksyczne i zrobia wszystko zeby nawet swoim dzieciom uprzykrzyc zycie.. Widocznie Twoja mama to taki egzemplarz.. Wiec jedyne co ci pozostaje zeby pozostac zdrową psychicznie i nie myslec ze sobie to wszystko sama wymyslilS i Ze to z Twojej winy tak sie zachowuje to nabrac do niej dystansu i odciac pępowine, a zacząć od nieprzejmowania sie jej fazami i humorami En -co do tesciow to tak sobie mysle, ze czesto osoby ktore czesto zajmuja sie czyims dzieckiem uzurpuja sobie prawo do wypowiadania sie na temat jego wychowania, zywienia itp... Nie wie skad sie to bierze, ale tak jest i stad to "wtracanie" sie ich ...Wiec w sumie dobrze sie stalo, ze przestana to robic co do tekstow i zachowania tesciowej to babka ma ewidentnie jakis problem ze sobą.. Odkryla ameryke ze dziecko placze!!!??? A co myslala moze, ze maluch bedzie sie sie caly czas usmiechal i moze tylko do niej .. Kosmos jakis.. Najwazniejsze ze macie takie podejscie i ze masz oparcie z tz. Tak jak dziewczyny napisaly tracą oni a nie Wy |
|
|
|
|
#4768 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Słodziak! Mamy takiego samego futrzaka tylko grafitowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super! Na cycku mu wolno szczególnie jak dobrze pamiętam urodził się chudziutki
|
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
włączyłam godzinne bujanie i musiała polec![]() Ubieram się, dopijam drugą kawę i biorę ją na śpiocha na dwór. Może dzięki temu będzie wieczorem w lepszym humorze. Karo ale słodziak z Hani w tym kombinezonie. Chyba też dzisiaj moją w taki wystroje. Zaraz wrzuce do klubu fotkę z cyklu jak maja "uwielbia" ubieranie na spacer ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- dziewczyny czy każde dziecko ma w 3 miesiącu okulistę? Ja właśnie to zobaczyłam w książeczce Mai i jestem przerażona bo pisałyście że to masakra dla maluszka
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka moja też nie lubi ubierać się, jak zakłądam czapkę jest ryk, a kurtkę zakłądamy na syrenie
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
ALe nie mam pojęcia czy faktycznie obowiązkowa jest taka kontrola w 3 miesiącu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

A ja wiedzialam ze tak bedzie , a moglibysmy juz chodzic sami na spacerki sobie.

za wytrwalosc dasz rade stara 
ssie w nocy ok.5 min tak jak zwykle, słyszę ze lyka i jej leci, wszystko robi na spiocha, bo nawet oczu noe otwiera, potem wypluwa i nic jej sie nie da wcisnac ( bo chcialam ja drugim dopchac). I za godzine czuje jak ryje w materac przez sen i szuka ( bo spi ze mna) i tak od nowa 

ubrać się i wysuszyć włosy..o ile da mi czas..pranie do zrobienia...pościel nasza do wymiany.. ciuszki do wyprasowania..za chwile będą następne.. do d*py taka robota 

Jak dziewczyny pisały to koszt 70-80 zł za osobę, w zależności co będziecie chieli mieć.