|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
En, teście pocisnęli z tymi chrzcinami. zachowują się jak para smarkaczy
![]() Elaine, a wiesz, że w październiku wychodzi nowa płyta pj?
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Franuś się przebudził, podeszłam, spojrzałam on spojrzał na mnie uśmiechnął się i poszedł spać dalej
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
ta aplikacje to na telefon ściągnęłaś? a jak to zrobiłaś? Bo niby u siebie wchodzę w sklep a tej aplikacji nie mam ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43020674]Tari kup sobie jakąś masc na początek, mi jedna-dwie aplikacje przynoszą ulgę. Mój Mały też nie płacze 2 h, dzisiaj obejrzeliśmy już razem NDINZ i teraz oglądamy drugi odcinek Przyjaciółek Moje Słońce.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Jeszcze Artuś się wciągnie ![]() Franek tez lubi oglądać tv, za bajkami nie przepada, ale za głupotami owszem
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
En współczuję akcji z teściami... zaraz robię obiad a później ciasto http://www.mojewypieki.com/przepis/ptasia-pianka-z-malinami-i-galaretka' ![]() a Fi kończy dziś 8 tyg, więc Panie Skoku ![]() "czekamy"![]() ![]() wstawiam Fiśka ![]() |
|
|
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
Madi - nie piszę bo to wątek o dzieciaczkach z tego roku i stwierdziłam że nie ma co pisać o obojgu, zresztą nie tylko ja mam tu więcej niż 1 dziecko i jakoś nie widzę aby reszta mam o nich pisała
![]() A u małej jest ok, powtarza wszystko za każdym |
|
|
|
#4625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Filipku za 8 tydzieńTeż mamy takie body tylko różowe pepco
|
|
|
#4626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Maja to chyba mała terrorystka Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale słodziak z niego ![]() Coś mi dzisiaj nie działa aplikacja wizaz
|
||||
|
|
|
#4628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale fajną drzemkę sobie z Małym trzasnęliśmy.. tak strasznie potrzebowałam snu... już myślałam, że mi nie uśnie (a poczęstowałam go cyckiem), a tu nagle brzdąc odpłynął
Tylko kurde obudziło mnie narastające pukanie do drzwi..myślałam, że to mąż, to bym go dopiero zbeształa za chwilę dzwonek..myślałam, że mnie rozniesie, wystrzeliłam z łóżka, widziałam że Mały już kuka Patrzę a to koleżanka z parteru..po paragon przyszła, żeby prezent nasz wymienić, bo jednak rozmiar ciut nie ten.. no spoko, ale kurde nawet ostrzegawczego smsa nie napisała, że zamierza przyjść..sama ma małe dziecko, powinna wiedzieć jak się zachowywać...a nie tak chamsko się dobijać do drzwi..jak nie otwieram i nie słychać żadnych dźwięków przez drzwi, to logiczne, że albo nas nie ma (więc po co łupać?!) albo śpimy! Całe szczęście, że Mały nadal śpi..ja już nie wracam, żeby go nie obudzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i czego się spodziewać w najbliższym czasie.. pogorszenia czy poprawy ![]() Cytat:
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-09-27 o 16:29 |
|||
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz cos o Mery - mowie do niej "dostaniesz po tylku" na co moje dziecko "pasem?" dziadek jak Marysia rozrabia mowi "bo wezme pasa" no to sobie dziecko zapamietalo albo opowiadalam jak ostatnio pana stroza ze zlobka przywitała?? otoz leci, a ten wychodzi ze zlobka, spojrzala na niego, raczki wyciagnela i wola "dziadzia"
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo tu własnie pisza o dzieciach nie tylko z tego roku to jest fajne.Marika powtarza, niedługo pewnie bedzie gadac jak najeta, fajne to jest ![]() A jak traktuje Igorka, jest zazdrosna? |
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam na zakupy.. wolność!!
Dobrze, że jeszcze mleko modyf. ważne.. nie muszę się spieszyć z cycami ![]() en z teściami to przerąbane... widać, że żale w nich długo wzbierały, a teraz strzelali nimi do Was na potęgę.. myślałam, że teściowa będzie spokojniejsza, a to ona chyba największego zamętu narobiła i zachowywała się przy tym strasznie dziecinnie.. dla Was za klasę.. Tż super facet, że tak ładnie się za Tobą wstawiał!
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też Ci wyskakuje jakiś komunikat o wersji? Nie mogę wejść do menu w ogóle. Pewnie zrobili nową wersję a jeszcze nie wrzucili aktualizacji do ściągnięcia.
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My własnie wróciliśmy z godzinnego spacerku, ale Pan Skok nam strasznie przeszkadzał. Michaś spał 20 minut, chwilkę leżał grzecznie i oglądał drzewa, a później darł się tak, że go chyba cała wieś słyszała.
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Konto usunięte
|
My mamy taki kocyk, dostaliśmy na chrzciny: http://www.umminaylicollections.com....et-700x700.jpg
Mnie też apka nie działa... Jejku Artuś znowu zaczął krzyczeć przy jedzeniu Zje 50 i ryk. Biorę go na ręce, tulę i daję resztę na stojąco, lulając, inaczej się nie da... Już był spokój, a tu znowu takie akcje Teraz mi się wkurzył do tego stopnia, że mi wytrącił butelkę z ręki, nawet nie wiem, czy go gdzieś nie uderzyła, ale miał na twarzy 2 kropelki mleka, z czego jedną w oku, jak się zaczął drzeć, o mamo...... Przemyłam solą fizjologiczną. Dopił i usnął... |
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Oj niezbyt uwaznie czytasz. I ja i Eve i Oliath i inne piszemy o starszych córkach i synkach. Dlaczego miałabym o niej nie pisać skoro jest dla mnie tak samo ważna jak Alicja?
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj miałam pierwszy spacer z syreną
w ogóle alek zapadł niewdawno w pierwsza konrketną drzemkę, tak to cały dzien na kolanach telepany albo na cycu, o mamo
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
muszę powiedzieć, że dziś Oliwia jest strasznie marudna, a ja chyba pierwszy raz na poważnie nie wiem o co jej chodzi
na rekach źle, mało śpi, smoczek fe itd. 3 godziny walczyłam z jej marudzeniem, naprawdę pod koniec myslałam, że włożę ją do piekarnika i nastawie na 200 stopni musiałam ją odłozyć na łóżeczka, poszłam pod prysznic i spłukałam sobie stopy lodowatą wodą i poszłam dalej walczyć. ale ja sobie nie tłumaczę tego skokiem po prostu ma jakieś muchy w nosie albo coś ![]() w każdym razie pierwszy raz poczułam negatywne emocje przy niej, aż mi teraz wstyd przed sobą...
|
#4638 |
|
Rozeznanie
|
No ok widocznie piszecie, nie spędzam tyle czasu przed kompem i czasem czytam trzy po trzy. Jednak jakoś nie czuję potrzeby o niej tu dużo pisać, od tak
Jest dla mnie ważna ale to forum i ten wątek zostawiam dla Igora ![]() Mała nie jest o niego zazdrosna, głaszcze go woła "fajna dzidzia" " Igoj" oddaje mu swoje misie
|
|
|
|
#4639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak czytam i chyba nie jestem sama z dzieckiem marudą hehe 2 godz marudzenia. Sama nie wiedziała czego chce. Ja juz na koniec sie poplakalam, bo robię co moge zeby ja utulil a tu dalej kweczenie i wrzaski. No super całe 10 min drzemki ![]() Niech mnie ktoś dobije
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Mąż spaceruje z Michasiem po ogrodzie, oczywiście trzymając go na rękach, bo w wózku nie poleży, a jak chwilkę odetchnę od Pana Skoka. |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ok czasem wspomnę o małej
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Ali spi od 1,5h
jeszcze troche to zdaze dokonczyc pomidorowke![]() Chociaż sasiad-debil zaczał wiercic (tak, ten pajac ciagle robi remont, juz chyba 4mc i zaczyna codziennie ok 19 ). Ciekawe czy zdążę tą zupe zjesc bo jestem masakrycznie glodna, a nie mam na stanie nic dozwolonego
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę i pije (%).
jeśli Oliwia byłaby dzieckiem bardziej marudnym i takie akcje były częściej, na pewno zostałabym alkoholiczka. ja to mam odskocznie :/ dobrze, że w 99% wybieram jednak pójście na fitness
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
i obudził się
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo inne dzieci dziś też takie marudne, albo wszystkim padły apki
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
Tosiu też ma ciężkie popołudnie co się zbiore do pisania to się budzi a jak w końcu usunął to czas karmienia przyszedł :banghead:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej, która przyslala do mnie Pana Skoka??
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie chyba padła, bo u mnie też nie działa
Cytat:
chyba, że jestem i Ty też
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja chyba tez jestem.
Jezu dziś to normalnie apogeum. Nie dość, że jestem niewyspana po co godzinnym karmieniu w nocy to jeszcze lewituje po tym Clemastinie. A ta jak na złość zero spania dziś i drze paszcze nie wiadomo o co. Juz sie oduczyła nagle spać na leżąco, bujaczek be, huśtawka be...teraz padła i pewnie pośpi do 23 i zaś karmienie. Dziś tz poda jej mm na pierwsze karmienie, bo ja nie wyrobię
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.

zauważyłam jednak że niezbyt czesto zmieniam jej pieluchę 

Filipku za 8 tydzień
a myślałam, że po takim wysiłku raczej będą mnie nogi boleć 

za chwilę dzwonek..myślałam, że mnie rozniesie, wystrzeliłam z łóżka, widziałam że Mały już kuka
no spoko, ale kurde nawet ostrzegawczego smsa nie napisała, że zamierza przyjść..sama ma małe dziecko, powinna wiedzieć jak się zachowywać...a nie tak chamsko się dobijać do drzwi..jak nie otwieram i nie słychać żadnych dźwięków przez drzwi, to logiczne, że albo nas nie ma (więc po co łupać?!) albo śpimy! 

dziadek jak Marysia rozrabia mowi "bo wezme pasa" no to sobie dziecko zapamietalo
12.06.2010

Zje 50 i ryk. Biorę go na ręce, tulę i daję resztę na stojąco, lulając, inaczej się nie da... Już był spokój, a tu znowu takie akcje