|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
witam sie porannie, nie wiem czy eszcze dziś zajrze,bo właśnie jadę do szkoly. Tak wie stqralam wyjść niezauwazona ale niestety sek przed wyjsciem Jagoda wstala. Bidulka jak zobaczyla, ze wychodzę tak strawsznie zaczęła plakac, ze aż mi sie płakać zachcialo. Ale pisal m, ze przekupil ją Kubusiem i sie uspokoila. Aż mnie żołądek z nerwów boli
ciekawe jak sobie poradza bezemnie do 16. Mąż na kozaku stwoerdzil. ze jutro z nią sam zostanie. ciekawe czoy popoludniu bedzie dalej tego samego zdania hehedziała Wam tapatalk?bo mi nie wyslalaby mi ktoras na maila instalke?---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Monarika u nas idwntycznie to wygladalo, najlepiej by cyc w buzi byl całą noc ale od kiedy dale jej wiecej jejsc to nie budzi sie do 4. A i wtedy cyc tylko na 5min by dac mm,bo nie chce znow bez dziś tez o 12sie obudzila ale wystarczylo jej poglaskanie po glowce, bez wyciagania z lozeczka. ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Angel mi wczoraj tapatalk nie działał a teraz już działa Noc była koszmarna,Fabianek budził się 5 tysięcy razy. Teraz już chłopcy się bawią a my pijemy kawke ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ANGEL wczoraj to faktycznie tapatalk nie działał a dziś już działa A mąż z Jagodka na pewno sobie kochana poradzą a Ty odpoczniesz ![]() Jejku ten mój lobuz nadal się budzi w nocy dwa razy na mleko jak daje mu wobe to wypije a po chwili ryk... i jak tu go odzwyczaic?
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Witamy się w dobrych humorkach. Wyspaliśmy się chociaż Jasiu wprowadził się o 4 do mnie, już nie miałam siły Go z poworotem odkładać.
Na klubie zdjęcia kuchni i Jasia znad morza. Śniadanie już zjedzone teraz czas na kawkę
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia. Po pracy mąż zabrał mnie na zakupy, ale jak to ja, nic nie kupiłam. Biegałam za butami i kombinezonem na zimę dla Mai. Dla siebie upatrzyłam taką kamizelkę/bezrękawnik ale w sumie nie wiem czy mi się przyda... Dzisiaj robimy Mai roczek ![]() Dużo zdrówka dla naszych dzieciaków! Maja coś mi pokasłuje i kicha i boję się, że to znowu katar. Słońce wychodzi u nas
|
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdobry!!
Angel mężuś da radę ![]() Wszystkiego najlepszego dla Laury i Maksia!!!! Chociaż ich mamuśki gdzieś nam zaginęły.. Dziś mnie nie będzie ide zaraz się szykować na weselicho bo mam 100km drogi ![]() Nie szaleć tu z postami bo na kacu nie dam rady nadrobić :P Edytowane przez ula2689 Czas edycji: 2013-09-28 o 09:27 |
|
|
|
#3098 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj nocka gorsza, ale dajemy rade
dzisiaj przychodza do mnie przyjaciolki na roczek Antka, taki spozniony![]() Cytat:
![]() teraz pogoda pesymistycznie nastraja Cytat:
nie ma wyjściaCytat:
moze bardziej syta kolacja?Cytat:
a co zakupow mam tak samo biegam po dzialach dzieciecychCytat:
![]() Sto lat dla Laury i Maksa
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj dla Laury i Maksia
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam ten sam problem ![]() dzień dobry ![]() piękna pogoda za oknem umylam korytarz i czekam aż Polcia się obudzi i idziemy na rowerze pojeździc
|
|
#3101 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała dziś już tak nie szalała w nocy, pospała do 1 albo 2 nie pamiętam bo tżt po nią chodził ja na śpicha tylko cyca wywaliłąm i nawet na dobre się nie obudziłam ale za to o 4.45 obudziła się wyspana połaziła po nas do 6 ale, że nie przejawialiśmy chęci zabawy więc przysnęła jeszcze i spała do 8 ![]() No ale oczywiście już znowy cały plan dnia rozwalony bo drzemka z 10 przesunięta na 12 i o 16 też nie pójdzie więc jedna drzemeczka chyba już zostanie ![]() chyba tak bo wczoraj na noc dałam jej nurofen bo była taka jęcząca i niespokojna i ładnie spała w nocy chyba 4 się pchają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lepiej żeby mała się męczyła jak ją coś boli...ja prawdę mówiąc jakby mała mi wyła bo ją zęby np bolą to miałabym gdzieś tżta i jego gadanie i tak bym jej dała a tżt jak jest masochistą to niech sobie będzie a dziecka bym nie męczyła ![]() angel166 za tżta żeby sobie poradził ![]() Cytat:
Spokojnej podróży i udanej imprezki 100 lat dla Laury i Maksia ![]() |
|||||
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie ważne czy zje na kolację 120 ml czy 270 - i tak się obudzi.
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam kuchnie
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładny kolor mebli
![]() Dziewczyny wywołujecie zdjęcia przez neta? podrzućcie jakąś sprawdzoną stronkę albo sprzedawcę na all
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-28 o 13:31 |
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne meble monarika my kiedyś wywoływaliśmy przez neta z rossmana ale każde innych wymiarów przyszło, a miały być 10x15 :/
|
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
Nisia, ślę spóźnione życzenia Lena pojechała na kilka dni do dziadków, będzie wracała tylko na nocki a rano znowu do babci. teraz bardzo doceniam jak dobrze mieć dwie babcie na emeryturze, w dodatku tylko kilkanaście kilometrów od nas ![]() ja w tym czasie biorę się za urządzanie roczku, muszę obmyślić menu, jechać na zakupy, posprzątać cały dom bo znając życie pewnie ktoś zostanie na nocleg i oczywiście gotować. urządzam imprezkę na ok 20 osób z chrzcinami było podobnie więc dam radę. albo mi się tak wydaje ![]() najgorzej jest z sałatkami, nie lubię i chyba nie umiem ich robić. ale poprosiłam każdego z gości by jedną sałatkę przyniósł ze sobą. nikt się nie obraził, bo zazwyczaj jak gdzieś idę to niosę albo ciasto albo rybę po grecku (zależy co kto sobie zażyczy) więc teraz mają okazję się odwdzięczyć ![]() a jaka jest Wasza ulubiona sałatka? Kasiam, Giulia nadal pije tak dużo mleka? Lena od jakiegoś czasu dostaje butlę tylko dwa razy dziennie, rano i wieczorem. a wcześniej bebilon starczał na 5 dni ![]() jeszcze pytanie o sanki, kupiłyście jakieś maluchom? właśnie rozglądam się po allegro ale tyle ich jest, że nie wiem na co zwrócić uwagę? rzućcie, proszę, linkiem ![]() Weronika, Wasze saneczki już doszły? Cytat:
dobre pytanie, też szukam ![]() lecę dalej buszować na allegro, czas kupić prezenty dla Leny
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ma może któraś z Was ten inhalator? http://allegro.pl/inhalator-torba-pr...523311375.html
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- tż wynalazł do Jaśka takie kozaczki ale nie wiem czy mi się podobają... raczej nie za masywne wg mnie http://www.decathlon.pl/buty-zimowe-....html#v1405134tamlin te kozaczki co zamawiałaś dla Matinka doszły?
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2013-09-28 o 14:47 |
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z inhalatorem nie pomogę, mam inny. |
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy granatowe i niebieski śpiworek
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla Solenizantów!
Ja lubię bardzo sałatkę z zupkami chińskimi a druga moja ulubiona to zwykła sałatka jarzynowa. Ale generalnie uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki, szubę ze śledziem, z tuńczykiem i ryżem.. Oj tak, takie babcie jak Ty masz to skarb, że zabierają wnuczkę na caaały dzień. Jakiś leniwy dzień dziś, rano wybyliśmy tylko na zakupy i kupiliśmy TŻtowi kurtkę, a teraz po obiadku już, on przed tv, Misiek się jakoś sam bawi a ja przed kompem
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na roczek właśnie pierwszy raz robiłam i pycha wszystkim smakowała
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może jak będziemy szli na sylwestra albo na wesele to wtedy zostanie ale inaczej chyba się nie zdecyduję ![]() napiszesz mi przepis na sałatkę z zupkami? nigdy o takiej nie słyszałam
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zupek chińskich, brokułowa i warstwowa z selerem ze słoika Dziś na pewno coś z tego zrobię.Doszły, bardzo fajne. Polecam. |
|
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaję warstwami od dołu: słoik selera kukurydza przełożyć majonezem podsmażona i pokrojona w kostkę pierś z kurczaka ananas w kostkę przełożyć majonezem jajka pokrojone w plasterki por w pasterkach Ja robię bez ananasa i mieszam wszystko. Brokułową robię tą z przepisów z klubu z kalafiorem i prażonym słonecznikiem |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Sałatka z zupkami chińskimi
Proporcje oczywiście rzecz indywidualna, ja wszystko na oko, więc podam tylko składniki: piersi kurczaka zupki chińskie papryka kukurydza z puszki szczypiorek kapusta pekińska majonez piersi ugotować i porwać na takie włókienka. Warzywa pokroić. Makaron z zupki mocno rozdrobnić, zrobić normalnie zupkę, tylko z mniejszą ilością wody tak żeby makaron ją wchłonął i nic nie zostało. Wszystko wymieszać. Uwielbiam ją! I już mi ślinka pociekła ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Angel wraca z zajęć, ciekawe jak tam sytuacja w domu
|
|
|
|
|
#3117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w tym tygodniu wypróbuję napewno
|
||
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z zupek chińskich robię zupełnie inaczej
![]() 2 makarony SUCHE z zupek, łamiemy i do miski szynka pokrojona w kosteczkę groszek kukurydza szczypiorek pomidory, ogórki w kosteczkę jajka w kostkę wszystko mieszamy z majonezem ja doprawiam przyprawą do sałatek, sól, pieprz i do lodówki aby się przegryzło. |
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Widze ze nikt nawet nie zobaczył mojego posta wiem ostatnio mało mnie bylo ale w zimie nadrobie
Co do sałatek to mi jakoś nie podchodzi ta z zupek ale co kto lubi ja uwielbiam z makaronem. Warstwową z ryżem ijeszcze z selerem i ananasem
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z kolei z zupek robie tak :
jedna zupka lagodna, jedna pikantna, kukurydza, groszek, pomidor, ogorki kwaszone, papryka, 3 jaja na twardo. Makaron rozdrabniam , wsypuje przyprawy z zupek na to pozostale skladniki pokrojone w kostke , wszystko mieszam rano w dniu podania z jogurtem nat i 5 lyzkami majonezu. TAMLIN proszę podaj mi link do tych kozaczkow bo nie mogę poszukać
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

ciekawe jak sobie poradza bezemnie do 16. Mąż na kozaku stwoerdzil. ze jutro z nią sam zostanie. ciekawe czoy popoludniu bedzie dalej tego samego zdania hehe
wyslalaby mi ktoras na maila instalke?

Kiedy Kuba zaczął jeść 2x dziennie kaszkę mleczno-ryżową nie potrzebował już tyle cyca.
)i tylko mnie wnerwiało to jego gryzienie.Szybko się odstawił,nawet nie protestował w niebogłosy
Pokarm sam zanikł.

nie podoba mi się ta zmiana. 
za tżta żeby sobie poradził 

podrzućcie jakąś sprawdzoną stronkę albo sprzedawcę na all
Dziś na pewno coś z tego zrobię.