|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
hejjj ![]() wiem ,ze to ściema ![]() a kolki minęły po skonczonych 5 miesiącach (tzn mam taką nadzieję,że już nie wrócą :P) teraz Młody pięknie sam puszcza bączki, no i oczywiście kąpiel w wiaderku też mu bardzo pomaga ![]() komiksowa- to jest chore !! 1/3 ceny ??? ![]() ![]() ![]() ![]() == ale mamy zimno w domu... nie jestem w stanie normalnie funkcjonować w 19 stopniach ![]() ![]() mam nadzieję, że niedługo włączą ogrzewanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zu spi w domku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() U mnie mała zaczęła wrzeszczeć 2 czy 3 tygodnie przed skończeniem 3 miesięcy i chyba jeszcze 2 tygonie po. Teraz już jest lepiej. Co ciekawe jak Tż jest i ją kąpie i usypia to wrzeszczy, a teraz Tż ma popoludnie i ja ją kąpie to odpukać nie płacze. Kładę ja 10 minut i śpi bez jęków i płaczów. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy ona wie że Tż ją będzie lulał ![]()
![]() |
#3244 | |||
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Banka ale gdy skończy dziecko 4 miesiąc i zaczyna 5 czy gdy skończy 5 miesiąc i zaczyna 6? ![]()
![]() |
#3245 | |
Wtajemniczenie
|
Mały zasnął przy cycku,nawet nie odbił, ale żal mi go odkładać, bo tak słodko śpii
![]() także jestem unieruchomiona ![]() === jutro jedziemy na odpustową imprezę do teściów na wieś.........(nienawidzę takich posiadówek...) musiałam się w końcu zgodzić, bo tż byłby zły ![]() a i tak ciągle ma wąty, ze nie chcę jeździć do jego rodziny;p ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozn zaczac po 4 czyli od 5 mc ![]() Cytat:
ooo to udanego spotkania ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
A to kolejne tortowe cudo
Kazdy element recznie robiony 10 h pracy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aż żal coś takiego zjadać:P == uff odłożyłam Misiaczka i jestem wolna ![]() u nas obrzydliwa pogoda... zimno, szaro ,buro, a w tv mówili, że będzie słońce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc patrząc w tą dzielną buźkę mam nadzieję, że zaraz mu przejdzie Umówiłam się na wt. na 17:00 do fryzjera. Tylko nie wiem na co ![]() Bo sama nie wiem co chce, niby bym chciała jakiejś zmiany, ale włosy ściąć mi żal, a kolor, który mam też lubię bo naturalny ![]() Więc może się skończyć na tym, że mi podetną końcówki i odświeżą kolor, ale zobaczymy może zaszaleję jeśli propozycja zmiany mi się spodoba ![]()
![]() |
#3250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3251 |
Zadomowienie
|
W szpitalu w którym rodziłam urodziły się trojaczki
![]() http://www.narew.info/6,6332-pomozmy...ch☠.html
#3252 |
Wtajemniczenie
|
omg boskie
![]() od razu mi się przypomina TLC i "Słodki biznes" ![]() babcia zaś mnie wkurza !!! ma dziś urodziny, zadzwoniła że zaprasza nas po południu na kawę i ciasto. i tak się wybieraliśmy z życzeniami i prezentem więc powiedziałam że pewnie że przyjdziemy ale sami z Przemkiem (mąż dorabia) i nie na ciasto. bez problemu, bo przecież wiadomo że inni mogą, ja nie muszę, normalka przecież, przyzwyczaiłam się. to babcia zdziwiona ... jak jej przypomniałam o mące pszennej to najpierw "ojeeeeeej no popatrz zaś zapomniałam" a potem" ale zjesz kawałek to nic ci nie będzie". prawie się z nią poklóciłam. a ta obrażona że "ty nic nigdy u mnie nie chcesz jeść, co ja trędowata jestem" ![]() wiecie co ja naprawdę nie mam problemu z tym że ktoś nie pomyślał, zapomniał, nic dla mnie nie ma itp, nawet jak zdarza się to mojej przyjaciółce z którą znamy się od zawsze (chociaż z reguły dzwoni że stoi w sklepie i czy mogę to i to ![]() ![]() sorry, musiałam się wyżalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie nic w tym dziwnego, ale że sama to ogarnęła to jestem pełna podziwu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie no tak serio, wcale nie jest źle. A biorąc pod uwagę to jak mało czasu minęło od operacji to jest super !!!! Sharp ale masz już dużą Pannicę ![]() ![]() Banka Młody w tym foteliku super wygląda ![]() Diabli pisałam już wcześniej, ale wcięło mojego posta.. lumpkowe łowy rewelacyjne, Nelka jak zwykle będzie szpnowała przed sąsiadkami ![]() nadrabiam na raty bo ciągle coś... na razie tyle.. reszta wieczorem ![]() Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-09-28 o 14:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
My też już wyciągneliśmy te wkładki, bo u nas Daruś na długość głównie rośnie ( nie widać by się robił puplecik wraz z przybywającymi gramami więc idzie w długość) i już miał głowę na tym obramowaniu od wkładki, do tego ja miałam wrażenie, że mu przez to dużo za gorąco.
#3255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale tu dzisiaj cicho ![]() wszyscy wyjechali na weekend czy co??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
Ja na izbie z D. Troszke tu posiedze
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
#3257 |
Rozeznanie
|
Ja z góry przepraszam bo wiem że temat poruszany był z milion razy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Wtajemniczenie
|
grrr wkurzyłam się na teściową, kupiłam krzesełko, zwykłego antilopa z ikea, bo nie podobają mi się te kombajnowe krzesełka z milionem funkcji za 300 zł, chcialam zwykle, proste, łatwe do umycia i slużące do jedzenia, no i przyszła dziś ta moja teściowa i wchodząc do pokoju mówi, to jest to gówno co kupiłaś?? tak mi ciśnienie podniosła że szok!
no a tak to u nas wielkie układanie, dziś przyszła reszta mebli do sypialni, tzn duży komandor i układam ciuchy, wielki wór wywalilam bo wiem że już w nie nie wejde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Zakorzenienie
|
Ale teściowa się ,,ładnie" wyraził
![]() ![]() Ja ostatnio zmieniałam w szafie ciuchy letnie na zimowe i w kartonie były też te w których chodziłam zimą w ciąży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eee tammm w nosie miej co mówi teściowa ![]() <swoją drogą też chciałam kupić to krzesełko, bo wiele osób używa i sobie chwali, jest faktycznie typowo tylko do jedzenia, a ostatecznie zaszalałam i kupiłam EZ clean z FP i jestem mega zadowolona, bo jest piękne ![]() to powodzenia w układaniu !! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Womar eco1 ma Mysia i ktoś jeszcze ma eco2, ale wybaczcie nie pamiętam kto ![]() My po wizycie u teściowej, oj będą zgrzyty ![]() ![]() Polożyliśmy małą na macie, ładnie się bawiła a babcia przyszła "oj, tak cię samą połozyli, tak ci się nudzi, tak tu twardo" i hop na ręce. Później oczywiście przodem do świata bo "nic nie widzisz". Zaczęła się mała wiercić to "oj, trzeba pochodzić i pokazać" to powiedziałam, że nie pokazać tylko ona chce się pobawić, pofikać nózkami i rączkami to połozyła. A młoda jak na złość babci a ku uciesze mamusi zaczęła gadać z zabawkami na macie. Powiedziałam mężowi, żeby to on gadał bo to jego mama no i efekt był widoczny. Już ja widzę imprezę imieninową za tydzień ... Już powiedziałam, że będziemy później to "a jak to?" powiedziałam, że dziecka budzić nie będę, ma godziny snu i godziny jedzenia i nic zmieniać nie będę. Teraz tylko muszę pilnować męża z jego "no raz możesz zrobić wyjątek" i się nie ugiąć. To się wygadałam ![]()
![]() |
#3265 | |||
Zakorzenienie
|
Kurde teraz jestem zła na siebie, że do tej pory jeszcze nie wyjęłam wkładki L. z fotelika, co już większość z Was dawno uczyniła. Ehhh
![]() No nic mam nadzieję, że moje dziecko mi to wybaczy ![]() Byłyśmy dziś na krótkim spacerze i oczywiście początek na syrenie, bo jak to Młoda ma w wózku leżeć? Mam nadzieję, że jej to minie po skoku ![]() Vil dobrze, że się wyżaliłaś. Faktycznie jak już babcia zapomniała, to trudno, choć faktycznie szkoda, że nie pamięta o tym, że chorujesz, ale już to namawianie do zjedzenia "bo nic Ci się nie stanie" jest naprawdę wkurzające. Cytat:
![]() ![]() ![]() Sałatka brzmi smacznie - wypróbuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faktycznie pustki tu dzisiaj ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Wtajemniczenie
|
ale dzisiaj Młody daje mi popalić...
![]() praktycznie cały czas ryczy... nie wiem o co mu chodzi ![]() ![]() <oczywiscie go przechwaliłam!!> teraz w końcu jakoś zasnął ze smoczkiem...i mam chwilę spokoju... bo łeb mi pęka jak się obudzi to wychodzimy na spacer w chuście, mam nadzieję, że nie będzie marudził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Wtajemniczenie
|
![]() jak starczy mi sił do obfocenia, bo od ciąży tego nie robiłam ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- ![]()
#3268 |
Wtajemniczenie
|
![]() No pusto, pusto ![]() ![]() Mój of kors na meczu... ![]() Ja rano poleciałam z mamą i ciocią na lumpy i wydałam znowu 100zł ![]() ![]() Później na szybko obiad, delikatne ogarnięcie mieszkania, dwa prania, zabawy z Małym. Teraz ululałam Szkraba i czekam aż mi się upieką muffinki z nutellą ![]() ![]() Aaaa... kima dzisiaj u nas mój tato... (bo Młoda rodziców z domu wygania, bo to impreza z nclegiem ![]() Mężu "wniebowzięty" ![]() Uciekam... Może w międzyczasie coś poprasuję...
#3269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przestestowaliśmy siateczkę do jedzenia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.