Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 22:33   #3211
modro
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

A co do pogrubionego to uważaj bo Tż bratowa wyprała córce pluszaki i była wśród nich taka kwacząca kaczka. I jak się wysuszyła to zaczęła kwakać non stop. Jedną noc nie spali bo nie chciało jej się szukać w worze z tymi pluszakami. na następny dzień znalała ją i wywaliła do ogrodu i tak sobie siedzieliśmy przy grilu i cały czas było kwa kwa kwa...
Też to znam, kiedyś wyprałam takiego dinozaura, pojęcia nie mieliśmy, że on w ogóle jakieś dźwięki wydaje...Zaczął wydawać po wypraniu, pewniej nocy..Naszukaliśmy się dziada po całym mieszkaniu...

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:33   #3212
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z hippa nic nie dostałam a też wypełniałam ankiety w szpitalu.
Jak to jest dziewczyny??
napisz do nich mail, ze do tej pory nie otrzymalas zestawu startowego od ich firmy, a inne znajome mamusie ze szpitala otrzymaly takie przesylki. napisz, ze chętnie zapoznasz się z ich punktem widzenia na zywienie i diete niemowlaka i prosisz o przesylke. podaj od razu swój adres
do nas dzisiaj przyszla kolejna paczka do bebiko wyslana inpostem. chyba ktoś jeszcze odczytal mojego maila (może przesylali sobie "do wiadomości"?), bo to już druga paczka od nich. i znow 4 saszetki dwojki.

Cytat:
Ja próbowałam contratubex na rozstępy i nic nie dało tak jak i cepan.
mnie się wydaje, ze rozstępy to jednak trochę inny bliznowiec. pekniecie skory. na takie blizny jak ta po cc albo moja na szyi może trochę pomoga. żeby nie były zgrubiale.

Cytat:
Śliczne, ten regał super
fajne. dużo skarbow można pomiescic. plan jest taki - nela na mate piankowa, zabawki wysypane. po zabawie do pudelka i swiety spokoj

Cytat:
Też mam takiego sprzedawcę. Mama jeździ do niego 2 razy w tygodniu i kupuje wędliny. Ostatnio nawet kupiła dla Tż boczek rolowany to był jeszzcze ciepły bo prosto z wędzenia
pycha. i ceny nie z kosmosu. w sklepach kupujesz te wszystkie "wiejskie" "domowe" "swojskie" "wedzone dymem"placisz majatek - a w rzeczywistości jest kupa
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:33   #3213
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
no właśnie... takie przewożenie dzieci jest straszne...
ale co zrobić? jak musisz się przetransportować autobusem?
z młodym nie jestem w stanie jeździć sama samochodem bo to męczarnia jak on się złości i wrzeszczy w foteliku. więc korzystamy namiętnie z komunikacji miejskiej i wozimy się tramwajami i autobusami zazwyczaj w chuście właśnie. czasem wygramolę się z wózkiem do autobusu jak wiem że będzie jechał niskopodłogowy, ale wolę chustę bo to mniejsze ryzyko krzyku I., gwarancja miejsca siedzącego i jakiejś ciekawej pogawędki

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Teraz nie jezdze autobusami (bo ich u mnie nie ma ), ale jak mieszkałam we Wro to nigdy nie widziałam pasów, w sumie tez nie zwracałam na to uwagi, autobusy sa mniej kolizyjne niz auta i tramwaje, jak ktos nie ma auta i kasy na taksowke to musi nim jechac bo co niby ma zrobic, moze była pasy na wozki, nie wiem
ja jak jechałam z wózkiem kilka razy autobusem to pasów na wózek nie było, a jedynie specjalnie wydzielone miejsce.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dziwny kierowca, ze zgodzil się na przewoz dziecka bez fotelika ostatnio bylam świadkiem sytuacji, gdzie kierowca autobusu zatrzymal się, kazal matce wlozyc dziecko do wozka, wozek zablokować zgodnie z instrukcja i dopiero jechal. nie pozwolil na podróż na rekach.
mądry kierowca ja jak jechałam autobusem no i jak młody włączał syrenę, to brałam go na ręce na przystanku i jak autobus zaczynał ruszać to odkładałam z powrotem. w ogóle jak jechać z dzieckiem na rękach bez miejsca siedzącego i chusty pomijając kwestię bezpieczeństwa, to dla mnie wyższa szkoła jazdy..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:35   #3214
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja to z wygody robię, wyciągam pierś i śpię dalej, później zmiana strony, podam pierś i śpię
ja tez tak robie, podpinam i spie, a on musisobie radzić sam
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
pewnie nie piwska, a wódy
piwsko jest za darmo, więc wątpie, żeby któryś zabrał ze sobą wóde
Cytat:
Nelusia tez ma takie piękne cieniutkie i delikatne "aguuu" inne sylaby ma skrzeczące i piskliwe hehe.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

nie wracaj bez nagrod zjadłabym swiniaczka...
jeszcze miesiąc temu Kuba też tak fajnie mówił - aguu, agiii a teraz tylko skrzeczy, piszczy i pluje czekam na mammamamam

taaa ja już znam te ich nagrody, poziomica, szpachla, ... kiedys mąż dał mi parasol z wielkim napisem betonmax i myślał, że sie nie domyśle, ze go dostał
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:35   #3215
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzieli w sprawie wkladek w fotelikach. Jutro przetestujmy czy tak sie bedzie Lence lepiej jeździło. Co prawda te boczne podtrzymanie główki jeszcze by się przydało, ale ona na szerokość nie bardzo nam się tam mieści i dziś musiała wracać w samym body i nakryta kocykiem, bo w kurtce nie zmieściła się tam a co dopiero byłoby w kombinezonie zimowym
Pasy ma na samej górze od początku, więc tu też nie mam jej już jak zwiększyć przestrzeni.

Diabli bałam się otworzyć zdjęcie Twojej szyi, ale serio nie jest źle! A wręcz jest naprawde bardzo ładnie

A to może jednak nie z tych ankiet? Ale nigdzie indziej się nie zglaszalam to skąd by wiedzieli

O dobrze wiedzieć, że mam tu pod nosem dobrego fryzjera, bo chciałam jechać gdzieś do miasta, ale po co w takim razie
Podetne same końcówki w takim razie i może te ampulki z Joanny spróbuje Bo wolę moc je związać przy Młodej jednak bo i tak ma ich pełno w dłoniach a co to by się działo jakbym nosiła rozpuszczone

A jaka to sałatka smieciowa?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:37   #3216
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ps ktoras z was spi jeszcze z dzieckiem? ?
.
ja, ale to ze względu na to, ze nie mogę jej dzwigac i wygodniej w nocy by była przy mnie. klade ja na tetrowej pieluszce i w nocy tylko przesuwam od jednego cyca do drugiego ale wieczorem zasypia w lozeczku i tego się trzymamy. powoli zaczynam się zapominać i trochę ja sobie biore na kolana itd. bo nie mogę patrzeć jak chce ogladac swiat i wszyscy wokół ja sobie nosza i nosza...

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Musze w takim razie tez na adres mamuski sie zalogowac cos mi nie chca wyslac
A co do kuzynki, to jak ma sie wiecej obowiazkow, to lepiej sie czlowiek organizuje, moze my dojdziemy kiedys do perfekcji
ja wypelnilam jako pierwsza i tez mi nie przyjelo ale nie dostałam maila z potwierdzeniem. dopiero jak na tz wyslalam to przyszlo, może skrzynki onetowe maja jakas blokadę?
Stary 2013-09-27, 22:40   #3217
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
No bardzo nawet.. No ale ewidentnie cos nie gra :p

Zu spi, ide wnieac wozek do piwnicy i polozyc sie obok niej z ksiazka..

ja nie tylę śpię, co zwykle próbuję dosypiać i ok. 5-6 dziecko ląduje u nas w łóżku

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

doczytałam, że I. dał popalić tatusiowi Biedaczek, pewnie już Ci nie zaproponuje takiego wypadu
może nie proponować, ja już zapowiedziałam że 17.10 mam wychodne praktycznie na cały dzień :P niech się przygotuje psychicznie i zbiera siły

Cytat:

Uwaga, teraz się brzydko wyrażę...u mnie ch.ujnia z patatajnią...dostałam wycenę szkody z OC sprawcy. 1/3 tego, co wydaliśmy na samochód i rejestrację. Będę się odwoływać, ale na tych złodziei nie ma bata. Po prostu nie wierzę W środę idę na poradę do radcy prawnego.
No i dostałam dziś zwrot kasy od firmy windykacyjnej. 1/2 kwoty, którą zabrał komornik, ale jest. Oczywiście żadnego "przepraszam" z ich strony nie było.
Macie jakiś sposób na odegnanie pecha? To już któryś rok z rzędu, jak mnie prześladuje i chyba limit cierpliwości mi się wyczerpał.

Aaa..i dziękuję za odpowiedzi w sprawie okresu. Tej samej nocy dostałam Ale spóźniony o prawie 3 tyg. To oznacza, że w ciąży nie jestem, ufff...
masakra walcz i powodzenia

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mów za siebie mnie nikt nie namawiał
mnie też nie, ale to może dlatego że rzadko kiedy była okazja bo się woziłam autem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:40   #3218
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Też to znam, kiedyś wyprałam takiego dinozaura, pojęcia nie mieliśmy, że on w ogóle jakieś dźwięki wydaje...Zaczął wydawać po wypraniu, pewniej nocy..Naszukaliśmy się dziada po całym mieszkaniu...

Cytat:

ja wypelnilam jako pierwsza i tez mi nie przyjelo ale nie dostałam maila z potwierdzeniem. dopiero jak na tz wyslalam to przyszlo, może skrzynki onetowe maja jakas blokadę?
mi z onetowej przyszło, wiec to nie to
Kubuś
Stary 2013-09-27, 22:43   #3219
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie nie piwska, a wódy

Diabli nie obraź się...ale wyglądasz jak Frankenstein, tylko taki ładniejszy A tak na serio, nie jest tak źle. Super, że masz już zabieg za sobą i Nelę ogarnęłaś i w ogóle (to Ci tak dosłodziłam po dawce czarnego humoru )

No to pożaliłam się, dobranoc
mowilam, ze będę matka frankenstein...następnym razem wrzuce fotke w bikini zebys ocenila jak to mnie naprawdę dopadl freddy Kruger albo Edzio Nozycoreki :brzyda l:
Stary 2013-09-27, 22:46   #3220
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzieli w sprawie wkladek w fotelikach. Jutro przetestujmy czy tak sie bedzie Lence lepiej jeździło. Co prawda te boczne podtrzymanie główki jeszcze by się przydało, ale ona na szerokość nie bardzo nam się tam mieści i dziś musiała wracać w samym body i nakryta kocykiem, bo w kurtce nie zmieściła się tam a co dopiero byłoby w kombinezonie zimowym
Pasy ma na samej górze od początku, więc tu też nie mam jej już jak zwiększyć przestrzeni.

Diabli bałam się otworzyć zdjęcie Twojej szyi, ale serio nie jest źle! A wręcz jest naprawde bardzo ładnie

A to może jednak nie z tych ankiet? Ale nigdzie indziej się nie zglaszalam to skąd by wiedzieli

O dobrze wiedzieć, że mam tu pod nosem dobrego fryzjera, bo chciałam jechać gdzieś do miasta, ale po co w takim razie
Podetne same końcówki w takim razie i może te ampulki z Joanny spróbuje Bo wolę moc je związać przy Młodej jednak bo i tak ma ich pełno w dłoniach a co to by się działo jakbym nosiła rozpuszczone

A jaka to sałatka smieciowa?
Moze jeszcze przyjdzie
A widzisz ja go w czerwcu odkrylam.mojego d. Jak ladnie scial

A salatka jest z makaronu pene, papryki czerwonej, ogorka, pomidora, czerwonej fasolki kukurydzy szynki kabanosa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1380314780207.jpg (75,2 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-09-27 o 23:13
Stary 2013-09-27, 22:53   #3221
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez tak robie, podpinam i spie, a on musisobie radzić sam
ja żałuję, że on właśnie jeszcze w 100% nie potrafi się dam obsłużyć :/ jak mu cyc wypadnie to się mota
Cytat:
ja też z onetu i przyszło

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mnie też nie, ale to może dlatego że rzadko kiedy była okazja bo się woziłam autem
my wtedy auta nie mieliśmy, więc jeździłam sporo

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:59   #3222
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam właśnie 2 typy i nie mogę się zdecydować

to co vil ma http://allegro.pl/krzeselko-stolicze...554543026.html
albo to z materiału http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...558705558.html
w praktyce chyba lepiej sprawdzi się z ceratka - wyleje picie, rozleje zupke, kichnie, wywroci na siebie miske jakiejś papki - zetrzesz na golasa nie będziesz sadzac, wiec raczej się do tego nie przyklei.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
heheh a Przemek za dynią nie przepada akurat
wczoraj jadł jabłko ze śliwkami i zrobił tak rzadką kupę że mu wyciekła z pampersa. albo robi teraz zbite kulki, albo takie jak zawsze (jak musztardka ) a dziś takie coś ... nie może się zdecydować?
ja przy okazji każdych większych zakupow biore kilka sloiczkow. i przy każdej wizycie w rossmanie sporo już tego nachomikowalam. dzisiaj zupke marchwiowa z ryzem, jarzynowa-krem i jabłka z bananami. te po 4 miesiącu hippowe chyba mamy już wszystkie :P

a co powiecie na temat tych zestawien ze zbozami albo przysmaków na dobranoc?
http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/produkty/owoce-zboza-28/

http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/produkty/przysmaki-na-dobranoc-35/

biszkopty...wanilia. jakos mi to nie pasuje dla takich małych bakow.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Banka - piękny torcik widze, ze ptaszyka sa teraz na topie

Cytat:
mądry kierowca ja jak jechałam autobusem no i jak młody włączał syrenę, to brałam go na ręce na przystanku i jak autobus zaczynał ruszać to odkładałam z powrotem. w ogóle jak jechać z dzieckiem na rękach bez miejsca siedzącego i chusty pomijając kwestię bezpieczeństwa, to dla mnie wyższa szkoła jazdy..
madry, bo gdyby przyhamowal to raz mialby wyrzuty sumienia, a dwa ludzie przekleliby go na wieki.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
taaa ja już znam te ich nagrody, poziomica, szpachla, ... kiedys mąż dał mi parasol z wielkim napisem betonmax i myślał, że sie nie domyśle, ze go dostał
poplułam monitor DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDD fajnie wygrac szpachle. ja kiedyś wygrałam...kure i musiałam oddac znajomym z ogródkiem. dolaczyla do innych kuraków i chyba było jej calkiem dobrze. oznaczyliśmy ja tylko żeby wiedzieć która moja ale jajec znosic nie chciała.
Stary 2013-09-27, 23:03   #3223
salviae
Zadomowienie

ide zaraz spac, ale musze jeszcze cos napisac

Cytat:

poplułam monitor DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDD fajnie wygrac szpachle. ja kiedyś wygrałam...kure i musiałam oddac znajomym z ogródkiem. dolaczyla do innych kuraków i chyba było jej calkiem dobrze. oznaczyliśmy ja tylko żeby wiedzieć która moja ale jajec znosic nie chciała.
czemu jej nie zostawiłaś..
mówiłam ci, że moja babcia mieszkała w Bielsku, pomiędzy katedrą, a tym placem z fontanna z aniołkami jest taki brzydki skwerek, jak dobrze pamiętam i tam kiedyś chodziła babka z kurą na smyczy, mogłaś być jej następczynią taki Bielski zwyczaj mógł się narodzić
tam sie później szło pod takimi arkadami, ale mi się przypomina, miałam max 10 lat :p
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-09-27 o 23:06
Stary 2013-09-27, 23:09   #3224
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
czemu jej nie zostawiłaś..
mówiłam ci, że moja babcia mieszkała w Bielsku, pomiędzy katedrą, a tym placem z fontanna z aniołkami jest taki brzydki skwerek, jak dobrze pamiętam i tam kiedyś chodziła babka z kurą na smyczy, mogłaś być jej następczynią taki Bielski zwyczaj mógł się narodzić
tam sie później szło pod takimi arkadami, ale mi się przypomina, miałam max 10 lat :p
swietna masz pamięć az poszukam jutro w fotkach to cos Ci podesle. a kura...w bloku byłoby jej ciężko a parkować ja pod tez nie wypadalo.
Stary 2013-09-27, 23:12   #3225
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
w praktyce chyba lepiej sprawdzi się z ceratka - wyleje picie, rozleje zupke, kichnie, wywroci na siebie miske jakiejś papki - zetrzesz na golasa nie będziesz sadzac, wiec raczej się do tego nie przyklei.

ja przy okazji każdych większych zakupow biore kilka sloiczkow. i przy każdej wizycie w rossmanie sporo już tego nachomikowalam. dzisiaj zupke marchwiowa z ryzem, jarzynowa-krem i jabłka z bananami. te po 4 miesiącu hippowe chyba mamy już wszystkie :P

http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/produkty/owoce-zboza-28/

http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/produkty/przysmaki-na-dobranoc-35/

biszkopty...wanilia. jakos mi to nie pasuje dla takich małych bakow.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Banka - piękny torcik widze, ze ptaszyka sa teraz na topie

madry, bo gdyby przyhamowal to raz mialby wyrzuty sumienia, a dwa ludzie przekleliby go na wieki.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

moj ma juz ubrania nawet z nimi, albumy :banghead: co chwila moda na cos innego

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-09-27 o 23:15
Stary 2013-09-27, 23:39   #3226
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny powyjmowalyscie już te wkładki dla noworodka z fotelików? My to dalej mamy, ale ciągle mam wrażenie, że L.byłoby wygodniej bez tego, ale jakoś boję się wyjąć
My jakiś czas temu wyjęliśmy ten klin spod plecków i zostawiliśmy tę osłonkę na główkę. A wczoraj wsadziliśmy Młodego w kurteczce i niestety nie mieścił się na szerokość, więc wyjęliśmy całkowicie

Cytat:

MATKOOOOO JAK MNIE SWEEEEEEDZI SZYJAAAAA OSZALEJEEEEEEEEEE:mu r:

http://i44.tinypic.com/rwuypy.jpg
fotka dla ciekawskich, wrazliwce nie ogladac trochę im nie wyszlo...krzywe to takie i niefajne sciagnelam opatrunek, bo się dziura po drenie zaczela paskudzić. octanisept, a później contractubex i może jakos to upiekszymy
Eeee... Nie jest źle. Ładnie się zagoi i pewie nawet większego śladu nie będzie!

Cytat:

Ja w tym tygodniu z braku sił i chęci wszelakich jak już Mężu wstaje do pracy (ok 4:00) to biorę Kubę do nas do łóżka. I wtedy karmimy się na leżąco na śpiocha.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Szprotka-ja też mam spadki formy.. a wieczorem to najchętniej już o 22 mogłabym iść spać.. Tż narzeka, że nie mam ochoty na przytulanki ale jakoś w wakacje, chyba w lipcu to było. Miałam przez kilka dni straszne zawroty głowy i mroczki przed oczami.. nie wiedziałam co się dzieje, nawet bałam się małego na rękach nosić. W zeszłym tygodniu znowu mi to wróciło, ale już nie tak bardzo i przeszło szybciej
No właśnie dzisiaj mnie zamroczyło. Na szczęście Kuby nie miałam na rękach...
Mam nadzieję, że mi to szybko minie. Ale tak czy siak w przyszłym tygodniu muszę jakoś zorganizować wycieczkę do laboratorium.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A to kolejny torcik mojej ANi

----

Kurdę, zamiast iść się myć i spać to jak głupia siedzę i po raz n-ty oglądam "Transportera"

Musiałam dzisiaj opierdzielić teścia, bo wiedział, że Mały śpi a zaczął tarabanić dzwonkiem do drzwi i w rezultacie Kuba pospał aż 10minut. No i w ostateczności padł dopiero o 22

Uciekam, bo ledwo na oczy patrzę...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 00:09   #3227
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Nelusia tez ma takie piękne cieniutkie i delikatne "aguuu" inne sylaby ma skrzeczące i piskliwe hehe.
.
Dokładnie tak samo u nas. Pozostałe rzeczy to często wykrzyczane są albo wyskrzeczane, a "agu" to po prostu rozpływa się człowiek...

Cytat:
ja nie tylę śpię, co zwykle próbuję dosypiać i ok. 5-6 dziecko ląduje u nas w łóżku
U nas podobnie. Karmimy się co prawda koło 1-szej i 4-tej, ale w łóżku ląduje dopiero koło 6 czy 7 i próbuję coś jeszcze spać, ale już nam cienko wychodzi tzn. ja półśpie, a Daruś niekoniecznie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 00:36   #3228
karolina2121
siedzę i myślę

Mąż dzisiaj znowu zabrał małego na spacer... chyba coś go ruszyło... jeszcze nie dałam mu przeczytać tego fragmentu książki od Mag bo zapomniałam, ale jutro mu pokażę.

Co do wkładki w foteliku to u nas już wyjęta

Kurde zdałam sobie sprawę, że chyba niedługo powinnam rozszerzać dietę... dla takich maluchów niesiedzących jeszcze potrzebne jest krzesełko? tak w ogóle to mamy kp wszystkie zaczynacie rozszerzanie po skończeniu 4 miesiąca?

dobra idę spać
Stary 2013-09-28, 05:04   #3229
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Z cos srednio spi.. Eh..
Poza tym nie moge spac bo na sezon grzewczy dopoki nje zaczna grzac kazali wlaczyc kaloryfery. I jak wieczorem byly zimne to obudzilam si w piekarniku i łeb mi pęka wstalam, skrecilam, otworzylam drzwi by wywietrzyc ale wszedzie to samo.. A mloda co pol h ryk i 2lyki mleka i spi, spi tak że ni obudze..
Nigdy tak nie bylo

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 07:46   #3230
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a to w busie nie maja fotelika?
moj juz kima po kapieli oby Zu tez szybko zasnela
lizaz mi nie dziala w tel (
jutro rano szpital z D. ponownie dalej boli go brzusio
Bidulek

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
ja lubię zostawiać dziecko, a potem wracać do niego z nowymi pokładami energii

też myślałam że to coś słodkiego
ja nie bardzo miałam okazję ją zostawiać...2 razy się to zdarzyło, raz do fryzjera poszłam dosłownie na 15 minut i raz 1,5 godziny jak becikowe załatwiałam..a mała ma ponad 4 miesiące

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
co do smoczka:

to moja siora (ma 21lat) chętnie przygarnęła nieużywanego smoczka Wojtusia bo czasem lubi sobie possać:P:P

ona jak była mała to musiała mieć 4 smoczki- 1 w buzi, drugi w lewej rączce, trzeci w prawej, a czwarty nad głową

a potem jak miała 3 latka, to rodzice musieli wymyślać bajki , że kotki potrzebują smoczka i trzeba im go oddać;p
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 07:50   #3231
xal
Zakorzenienie

Can, te ampulki to w jakiejs sieciowce dostalas? Musze kupic a nie mam jak szukac.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 08:37   #3232
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mąż dzisiaj znowu zabrał małego na spacer... chyba coś go ruszyło... jeszcze nie dałam mu przeczytać tego fragmentu książki od Mag bo zapomniałam, ale jutro mu pokażę.

Kurde zdałam sobie sprawę, że chyba niedługo powinnam rozszerzać dietę... dla takich maluchów niesiedzących jeszcze potrzebne jest krzesełko? tak w ogóle to mamy kp wszystkie zaczynacie rozszerzanie po skończeniu 4 miesiąca?

dobra idę spać
My na pewno nie będziemy rozszerzać po 4 miesiącu, dokładnie kiedy to nie wiem, bo chciałabym po 6 m-cu, ale zobaczymy, jak wyjdzie.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 09:17   #3233
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

dobra idę spać
Rozszerzanie diedy na kp zaczyna sie po 6 mc czyli od 7 ale nic sie nie stanie jak sie poczEka nawet mc
, na mm rozpocYna sie rozszerzanie od 5mc

Cytat:
Z cos srednio spi.. Eh..
Poza tym nie moge spac bo na sezon grzewczy dopoki nje zaczna grzac kazali wlaczyc kaloryfery. I jak wieczorem byly zimne to obudzilam si w piekarniku i łeb mi pęka wstalam, skrecilam, otworzylam drzwi by wywietrzyc ale wszedzie to samo.. A mloda co pol h ryk i 2lyki mleka i spi, spi tak że ni obudze..
Nigdy tak nie bylo

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
Ja mam 20 stopni jest ok spi sie dobrze

Stary 2013-09-28, 09:27   #3234
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dzień dobry
Rozprawiłam się z moim dzieckiem, zawinęłam ciasno o 5:30 i spał do 9:00, tak się motał, co chwilę chciał cyca a ja chciałam spaaaaaaaaaać
no i trochę za długo pospaliśmy bo za pół godziny mamy wyjeżdżać a jesteśmy w proszku wszyscy

miłego dnia!!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 09:29   #3235
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne. dużo skarbow można pomiescic. plan jest taki - nela na mate piankowa, zabawki wysypane. po zabawie do pudelka i swiety spokoj
hehe my mamy takie wielkie pudło, i faktycznie jak tylko P. wędruje na drzemkę czy spać na noc wszystko od razu do pudła, łącznie z tetrą, smoczkami w pudełeczkach. i w 15 sekund jest porządek

Cytat:

my mamy ponad 50, masakra, nie wiem kiedy on to zje, na razie ma do 5 miesiąca, tzn po 5, a ile jeszcze przed nami ... a jak widzę jakiś ciekawy to dokupuje

Przemkowi te ryżowe z bananami bardzo smakowały. ze zbożami jeszcze nie podawałam (a powinnam!)

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-28 o 09:31
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 09:30   #3236
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie tez trochę nie pisałam Wam, ale kapalam się do tej pory owinieta folia spozywcza pod pachamy, cycory, szyja wszystko zapakowane DDDDDDDDDDDDDDDD jak na filmach - fotka zwlok. a dzisiaj zauwazylam, ze mój ulubiony stanik jest caaaaly uwalony z jodyny (choć bylam pewna, ze już się dobrze wyszorowałam) i chyba go nie dopiore

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

w autobusach jest instrukcja przewozenia dzieci. w tych miejskich tylko w wozku (instrukcja jak jedzie inwalida, a jak wozek dziecięcy). w pksach gorzej, ale zabrałabym fotelik i poprosila żeby mnie ktoś odebral z przystanku i go poniosl. chyba wczoraj w tv mówili o wypadku karetki i autobusu miejskiego (w kraku?)

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

musi dojść...a jak nie rejestruj się jeszcze raz na inny adres

sine i brzydkie, lampa odwalila robote za photoshopa

ubranko w końcu udało się pozyczyc? ciekawe czy Tymek wytrzyma bez marudzenia.

hehe, a masz tak "a lejcie się i bijcie" i tak zaraz będziecie się calowac podoba mi się to, ze rodzeństwo razem daje czadu, ale osobno za sobą tęskni. nasi mali kanadole nie potrafią przejść obok siebie bez szturchnięcia albo głupiej miny ale jak chwile byli osobno to nudzili się i nie wiedzieli co z sobą zrobić.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

kurcze, kiedyś czytałam zbyt wiele o szkodliwości mleka...sama je uwielbiam, ale faktycznie 80% społeczeństwa mleka krowiego nie trawi. i jeśli mleczko produkowane jest dla potrzeb 80cio kilogramowego cielaka to dlaczego ma je pic dwulatek...cos w tym jest. z drugiej strony akcje pij mleko będziesz wielki ciezki zywot rodzica. tyle truuudnych decyzji.

http://dziecisawazne.pl/10-powodow-d...rto-pic-mleka/

http://nauka.newsweek.pl/wielka-wojn...95833,1,1.html tutaj napisali o skończonych 2 latach. gdzies był jeszcze ciekawszy artykul, ale nie mogę się doszukać i pisali wlasnie o skończonych 3

hehe nasz tez ma z nogawkami kiedyś mój brat opowiadal, ze wyskoczyl na plaze w stanach w kąpielówkach i wszyyyyscy patrzyli na niego jak na pedofila bo tam tylko spodenki. nikt się nie "obnaza"
Hehe, moj tz przestal plywac jak sie przeprowadzilismy do Polski vo on "goly"
po basenie latac.nie bedzie fakt, ze na zachodzie, nawet na plywalniach mozna normalnie w spodenkach byc.

Cytat:
jeszcze niedawno balysmy się podrozowac w ciąży i pasażerowie namawiali żeby usiasc, bo niebezpiecznie. a dla dziecka jedno ostre hamowanie i leci na te wszystkie rurki, drazki, szyby
To samo sobie pomyslalam.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 09:31   #3237
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

ale ja mam w gmailu i akurat przyszło mi potwierdzenie no nic, trudno, w ramach pocieszenia właśnie sprawdziłam sobie status paczki od mojego brata, i jest już w mojej miejscowości 30 kg szczęścia

a tutaj chwalę się naszym kombinezonem:
http://www.boots.com/en/Mini-Club-Ba...wsuit_1359826/
Stary 2013-09-28, 10:14   #3238
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale ja mam w gmailu i akurat przyszło mi potwierdzenie no nic, trudno, w ramach pocieszenia właśnie sprawdziłam sobie status paczki od mojego brata, i jest już w mojej miejscowości 30 kg szczęścia

a tutaj chwalę się naszym kombinezonem:
http://www.boots.com/en/Mini-Club-Ba...wsuit_1359826/
Sliczny fajny kaptur
Pochwal sie paczka pozniej

Puchatkowa bylam wlasnie w tej osiedlowej ciuch budzie i co nawet w tych koszach naklrjone ceny na rzeczy jak cos na wage to podarte bo byly body poplamione i cena nanich 4zl :banghead: wkurza mnie ten lumpek wrr
Stary 2013-09-28, 10:33   #3239
nuna2
Zakorzenienie

hej dziewczyny... Magiczne 3 msc i minięcie problemów brzuszkowych to ściema... mała tak się wydzierała, że myślałam, że pojedziemy na szpital...
Stary 2013-09-28, 10:45   #3240
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny... Magiczne 3 msc i minięcie problemów brzuszkowych to ściema... mała tak się wydzierała, że myślałam, że pojedziemy na szpital...
Gratulacje 3 mc
Pocekaj moze stopniowo minal
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości