|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
U mnie zaczyna sie cos zmieniac. Maly zmienia pozycja- mam nadzieje, ze wchodzi do kanalu, bo rozpycha sie niesamowicie i mam skurzce przepowiadajace plus ucisk na dole oraz cmienie. A brzuch to juz mam na kolanach
![]() Maz odkurza, dziec bawi sie na gorze pociagiem. Coraz czesciej mu sie to zdarza ![]() Dzidzia- jaka wage musi maly osiagnac by moc wyjsc? |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie ja też nie mogę tego zrozumieć, jakieś tam przepływy przecież są, po co dziecko wyjmować, no ale lekarzem nie jestem ![]() Paulina czy ty nie myślałaś żeby to skonsultować z polską ginką, tam gdzie chodziłaś? To znaczy nie sądzę, żeby ktoś chciał małej zaszkodzić ale dziwne to dla mnie ![]() A ja wczoraj pierwszy raz popłakałam się przy TŻ zupełnie bez powodu- to znaczy on chciał gdzieś wyjść a ja nie i o to wylałam morze łez ![]() I jeszcze mała mnie mnie denerwuje/ martwi- od kilku dni tak jakby się zaklinowała z prawej strony, to nie jest ból no ale w ogóle nie ma mowy żeby się zgiać, siedzi pod tymi żebrami non- stop. Lekarz mi tydzień temu mówił jak jest ułożona, więc jeśli się nic nie zmieniło to tak plecami mi rozpycha brzuch w prawą stronę a lewa jest zupełnie pusta, nie wiem czy martwić się tym czy to tak może być ![]() ![]()
![]() |
#3453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() De no to pomyślnego rozwoju sytuacji pozostaje życzyć ![]() Ryba mus nie mus- dobrze trochę podnieść |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | ||||
Zakorzenienie
|
Witamy sie w Naszym wielkim dniu !!!
I ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie ma czego zazdroscic . POzazdroscisz jak urodze szybko i bezbolesnie :P Cytat:
U mnie tak jak pisalam nic ![]() Dzis mam akcje pt ; OSTRE !!!!! i juz wiecej pomyslow nie mam .. Seks tez jak widac nie dziala ![]() Do tego zaczynam sie schizowac bo mloda mi sie tak jakby otrzasa , jak pies po deszczu i nie wiem co jest grane . Wyczytalam ze tak sie zdarza , ze to poprostu niedojrzalosc ukladu nerwowego , ale jakos mnie to nie przekonuje . W 40 tyg ? ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Tez mnie to martwilo na poczatku , ale zaden lekarz nie wpoeidzial ze cos jest nie tak ![]() Dzis troszke czuje ja wlasnie jakby przesunela sie na srodek , wogole malo ja czuje , tylko taki eewidentne grzebanie raczkami tam na dole , troche nizej niz jajniki . Wczoraj jeszcze szalala. Fajnei by bylo jakby zbierala sily ![]()
![]() |
#3455 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dał się po dobroci czy kajdany poszły w ruch ![]() ![]() i sobie nic nie wkręcaj, kiedyś już tu sporo mamuś pisało o tym wrażeniu otrząsania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ![]() ![]()
![]() |
#3457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
Trele nie to żebym Cię straszyła ale koleżanka miała termin na 5 września a urodziła dopiero 23
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, ale boli jak siedze, stoje i leże mniej wiecej w okolicach kości łonowej, to co to do groma jest i niech już przestanie, znów mnie boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy trochę rzeczy dla małej ![]() Wanienka Wkład do wanienki Termometr do wody Termometr Pieluchy tetrowe białe i kolorowe Szczoteczkę do włosów + grzebyk Patyczki higieniczne Nożyczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w sumie jak można zaoszczędzić to po co kupować.Może i racja. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() I Rybka Tobie za 38 ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() U mnie lewa strona jest zajęta a prawa pusta ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie martw się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja mam jedną ulubioną torebkę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
dziś już no-spa nie działa, wzięłam 2 i nadal boli ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mega intensywnie ![]() Ale moja teściowa jest kochana,dała dzisiaj mężowi obiadek dla mnie,2 kotleciki,ziemniaczki i kapustkę zasmażaną. Do tego dostaliśmy 4 kuraki do zamrożenia ![]() Będzie gdzie do zamrażalnika włożyć bo jak na razie malowanie w nim jest ![]() A potem mama mi jeszcze grilowanego kurczaka przyniosła. Dzień rozpusty ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | ||||
Zakorzenienie
|
Trela - twarda sztuka z Ciebie, nic Cię nie wzrusza
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wreszcie chwila spokoju ![]() Cytat:
![]() Trzeba im zaufać. Siedzi tak jak jej wygodnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie pamiętam dziewczyny pisały o segregatorze,książkach,zw iniętym rulonie itp ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() To w którym tygodniu chcą ciążę rozwiązać?Zrobią CC za tydzień jak nie będzie Majka przybierać na masie?Dobrze zrozumiałam? Ty podobnie jak ja jeśli chodzi o termin |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
aaaa no to już inna sprawa. Skonsultuj to z lekarzem na wizycie
#3469 |
Zakorzenienie
|
do wtorku może wytrzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak nie to w przyszłym tygodniu chyba z tego co mówiła, bo jak nie przybiera to lepiej będzie ją tuczyć na zewnątrz. Dzisiaj małż przyjeżdża z kartką i dokładnie mu spiszę listę do spakowania torby na poród. Nie ma żartów. Wg lekarki to 3 tyg maks i mnie potną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedzialek sie dowiem co mi proponuja , ile chca czekac i takie tam. Wiecie jak to jest ztym moim terminem .. Moze mi brakowac do rzeczywistego jeszcze dwa tygodnie , ale jednoczenie moge byc juz przenszona ze dwa , ja tego nie wiem ale oni tez nie . A dziecko jest duze .. Cytat:
Czy ktoras mama uzywala czegos takiego ? http://nygus-sklep.nazwa.pl/fotelik%...1fd134ecc9.gif Teraz jest u mnie promocja i zastanawiam sie czy nie kupic bo wydaje mi sie to takie wygodne Cytat:
![]() MOze na IP nie , ale napewno powiedz o tym Twojemu lekarzowi bo sie wykonczysz biedaczko ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Jakby nie byli pewni co robia to by sie nie podejmowali wczesniejszego rowiazania . Ja tam jestem pewna ze jestes w dobrych rekach . Byle te dwa kilogramy z groszem miala to bedzie super , i pewnie pojdziecie do domu migusiem ![]() ![]() ![]() Przynajmniej Cie ominie ta niewiadomka jaka ja teraz mam . Wyjsc do sklepu ? Czy lepeij nie bo zaraz sie zacznie ? ![]() Wogole to wychodze ! Ide do siostry mojego Tz na kawke . Moze jak mnie kgtos wkur*** to cos pojdzie ![]() Mysliscie ze powinnam nosic w torebce te mega pampersy w razie w . ?
![]() |
#3472 |
Wtajemniczenie
|
Trele myśle że jak będziesz spokowana na ostatni guzik to nic się nie stanie, za to jak czegoś nie bedziesz mieć to wtedy się ruszy
![]() Była u mnie koleżanka i dostałąm kocyk i komplecik : spodenki, bluza dla córeczki ![]() Teraz siedze w łóżku i czekam na cud. Jaki, jeszcze nie wiem ale chyba poźniej spakuję torbę do szpitala w razie W, jeszcze nie do porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Wtajemniczenie
|
Ale ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, a ja się nudzęęęęęęęęęęęęęęęee. Piszcie cośśśśśśśśss
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |||
Zakorzenienie
|
Na IP raczej chyba nie.
Koleżanka mi opowiadała jaki to ból stąd wiem że to raczej normalne. Mówiła że jak nie spojenie ją boli to biodra jej bardzo cierpną,nie może sobie znaleźć żadnej pozycji. Ja tak np nie mam,chyba że jeszcze mnie to czeka ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() Ale ale Majka będzie z Wami już ![]() Takie to bliskie a jakieś takie nierealne ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() Tego wkładu nie mam do wanienki, będę używać rąk ![]() Może weź parę na wszelki wypadek ![]() Trele A może będziesz tym wyjątkowym "okazem" co ciążę do 43 tygodnia nosi ![]() Nie życzę oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() Ale mało nadrabiania przynajmniej bo ja dzisiaj też z doskoku ![]() Jadę pozbierać jeszcze resztę rzeczy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio zastanawiam sie czego mam rzadac w ten poniedzialek ![]() Tym bardziej ze Mała co dzien mniej sie rusza , dzis to juz naprawde nie wiele a ja wariuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maż mi kazał porozdawać ![]() Cytat:
Nie mogę znaleźć identycznego co kupiliśmy. Fason bardzo podobny do tego co pokazałaś, tylko mój jest chyba nieco bardziej leżący. Coś około 15 zł zapłaciliśmy. Trzeba zwracać uwagę na stabilność, bo w niektórych ten plastik ledwo się trzymał np. w tych http://maltex-sklep.pl/296-thickbox_...lik-kaczka.jpg Mój jest na grubszych i stabilnych nóżkach, na pewno trochę nam posłuży. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Wtajemniczenie
|
Trele ja dostałam taki cuś od mamy do kąpieli, ale nie wiem czy w ogóle będę używać mi się własnie wydaje mało praktyczne, może te pierwsze kilka razy to faktycznie bezpieczniej się rodzice czują, ale po kilku dniach wprawy sie nabiera i chyba wygodniej trzymać malucha bezpośrednio niż kombinować potem z myciem bejbika z tyłu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Jejku, jaki on maluśki, a jakie ma chudziutkie rąsie
![]() Cytat:
![]() Tz właśnie wrzuca ciuchy z szafy ojcu na łóżko, bo tamtem mu nie pomaga w sprzątaniu i wywalaniu mebli z dużego pokoju, bo "damy radę" co tam że remont we wtorek a tam serio w szafach 38 wejście do Narnii można znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam, ale nie jestem w formie na cytowanie, wybaczcie
![]() U nas spokój. Słaba jestem bardzo i odpoczywam, głównie podsypiam. Wczorajsze ![]() ![]() Będziemy mieć komodę z biedronki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.