Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 10:49   #3421
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wypowiadał się lekarz z Centrum Medycznego Damian w Warszawie a propo próżnociągów i porodów kleszczowych i powiedział że nie ma się co martwić jeżeli jest już taka potrzeba to się robi to tak zeby dziecku nie zaszkodzić i żeby się tego nie bać..

oby mała porzybierała

na warsztatach było... śrdnio na jeża, bardziej beznadziejnie nawet Paweł Zawitkowski mało co ciekawego powiedział chociaż opowiadał ciekawie to mówił ogólnie a nie to o czym miał mówić.. żadnych poróbek/ prezentów nie było, kupa ulotek- nic ciekawego.. dostałam ulotkę o karmieniu piersią o tym jak przechowywać itd jak chcecie to przejrzę jeszcze raz i jak coś ciekawszego znajdę to Wam wrzucę

małajakaś strasznie nadpobudliwa dzisiaj przez cały czas mi swoje kończyny wypychała, dupkę i główkę..
i jestem pewna na milion % pewna że leżała w poprzek bo czułam z boku brzucha na wysokości pępka czkawkę i to taką że mi brzuch podskakiwał

teść chciał być miły i kupiła nam żaróki ledowe do korytarza/ łazienki ale kupił zimną biel a mi się takie nie podobają i stwierdził że takie łądniej wyglądają niż te ciepłe... a tyle razy powtarzałam że nie podobają mi się a on sam zdecydował... jak się jemu podobają to niech sam sobie w domu takie zamontuje, jutro każę TŻ je zdemontować bo wyglądają paskudnie..

w ogóle jakaś nerwowa jestem, wszyscy mnie wkurzają i swoim gadaniem że mało już zostało do porodu a remont nie skończony, każą mi malować sypialnie i pokój małej chociaż powtarzam że na samym końcu to oczywiście wszyscy wiedzą najlepiej, zauważyłam że w temacie remontu to inni mają więcej do powiedzenia niż ja sama
i chyba muszę zacząć pić melisę

no i nasz wyjazd na jutrzejsze wesele stoi pod znakiem zapytania brat z bratową nie jadą zapewne ze względu na małego a my się trochę obawiamy jechac naszym samochodem przez ten pieprzony reduktor i nie wiem co teraz zrobimy...

no i co najgorsze, mój chrześniak, w listopadzie skonczy 4 latka jest w szpitalu bo ma zapalenie oskrzeli

aaa dziewczyny, czy Wy też macie takie pomarszczone brodawki?

gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni, wizyt i zakupów!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Melduję się po całym dniu
Mąż kupił mi nowy telefon , załatwiłam kilka spraw w mieście, oczywiście na zakupy już nie zdąrzyłam bo się martwiłam że młody w domu płacze bo jakiś markotny był jak z teściową został...
Później była u mnie koleżanka, sąsiadki na oblewaniu narodzin Jaśka, później rodzice i tak zleciał cały dzień.. a teraz padam na twarz

W ogóle to stanęłam dzisiaj na wagę, do tej pory uśmiech nie schodzi z mojej twarzy...
Przed ciążą ważyłam 60kg, w ciąży pod koniec ważyłam 68,5 a teraz znów ważę 60 kg
O super idzie Wam zrzucanie tych kg
Sexy mamuśka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 10:51   #3422
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dobry wieczór na koniec dnia!

Cały dzień podczytywałam Was po trochu na telefonie, ale dopiero usiadłam. Przepraszam, ale z mojego ratalnego czytania kompletnie nic nie pamiętam
Pamiętam tylko, że ryba wtrynia się Trele w kolejkę Jeszcze razem wylądujecie na porodówce

U nas ok. Dziś zaczęłyśmy 36tc, czyli 9ty miesiąc!

Mała od wczoraj baaardzo się rozpycha. Śmieję się, że dba, żeby jednak tatuś był przy porodzie - sądząc po tym, jak się w tym brzuchu napina, to chyba naprawdę chce na siłę się obrócić Ale niestety wciąż czuję ją tak samo, więc nic z tego

Rano wyciągnęłam wszystkie Ninowe ciuszki i spisałam sobie, co mamy. A potem - skoro już i tak je wyciągnęłam - posegregowałam na białe i kolor i wyprałam pierwszą turę. Na pierwszy ogień poszły białe - ledwo do pralki zmieściłam
Czyż nie jest to słodki widok?

Załącznik 5424954

Załącznik 5424949

Myślę, że jutro, jak będę miała to prasować, już nie będzie mi tak wesoło

Poza tym po południu pojechaliśmy na zakupy. Udało nam się kupić w promocji materac - był zestaw materac+poduszka klin+ochraniacz (taki grubszy, porządny, nie taka ceratka) w cenie raptem o parę zł wyższej, niż materac + wysyłka z allegro. Także cieszę się bardzo
Kupiliśmy też tetry kolorowe - te dokładnie:

Załącznik 5424952

i dokupiłam gacie do szpitala - tym razem wzięłam te:

Załącznik 5424953

Zobaczymy.
Kupiłam też wielkie podpachy Belli na później i parę miniaturek kosmetyków do szpitala. Czyli przygotowania coraz bliżej
Aaa, a wczoraj zamówiłam dwie koszule do karmienia. Z tą porodową jeszcze się wstrzymuję, bo może w ogóle nie będzie mi potrzebna...

Brakuje mi staników

Z Fiki Miki?
Też patrzyłam na tą promocję ale ostatecznie wzięliśmy sam materac 15 cm.
za tydzień
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Podrzucam mojego synka.

Cytat:
A tu jeszcze pewna ciekawostka .
Fajnie będzie za lat kilka zobaczyć siebie w wersji męskiej .
I mój talent to wydawania na świat klonów
po lewej Witek, po prawej Alisa

Ciekawe czy jak będzie starszy to też będzie takim klonikiem Alisy.
Jakie oczęta
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
trele ma termin!!!!!!!!!! aaa zazdraaaszczaaam
No właśnie Trele już czas na na porodówkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Rybie zaczęło się coś dziać?Napiszcie bo jestem do tyłu a zanim dojdę co i jak to......

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 10:53   #3423
kyte
Wtajemniczenie

maomami za obronę!! Teraz tylko relaks i szykowanie kompletnej wyprawki!

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43025454]

A jeszcze sobie tak w ramach rozluźnienia przypomniałam coś, to Wam napiszę ;P

Jak byłam 6 lat temu w Irlandii to tam była taka dziewczyna (spotykałam ją w pracy, w sklepie), waga na oko 150kg, zwisy wszędzie, ale mini, obcisłe bluzeczki, wszystko wypływało- i miała całe ręce, dekolt, szyję w tatuażach: John, Mark, Paul, Tom, George, Greg itd.... he he ciekawe dlaczego?[/QUOTE]
ciekawe czy w którymś momencie zabraknie jej miejsca na ciele..
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
nieśmiała dzidzia nie chce pokazać nawet mamusi. Ale dobrze że ładnie rośnie

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

A mój mały się pochorował wieczorem i wymiotował już 5x. Od godziny śpi i raz się obudził i wymiotował. Oj leży w mojej sypialni czuję że dziś nie pośpimy. Biedactwo mam nadzieję że nie złapię od niego jakiegoś wiruska.
Coś jakaś jelitówka panuje..mój mąż tak samo wymiotował u niego w domu rodzinnym tak samo..
Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Tutek Tambero biała eco skóra a fotelik Cybex Aton II design by Lala Berlin.
Zdjęć spacerówki nigdzie nie można znaleźć. Gdyby któraś z Was była zainteresowana to jak już rozłożę wózek do jazdy to wrzucę zdjęcia.
Ale wypas fura!
Cytat:
Mąż kupił mi nowy telefon , załatwiłam kilka spraw w mieście, oczywiście na zakupy już nie zdąrzyłam bo się martwiłam że młody w domu płacze bo jakiś markotny był jak z teściową został...
Później była u mnie koleżanka, sąsiadki na oblewaniu narodzin Jaśka, później rodzice i tak zleciał cały dzień.. a teraz padam na twarz

W ogóle to stanęłam dzisiaj na wagę, do tej pory uśmiech nie schodzi z mojej twarzy...
Przed ciążą ważyłam 60kg, w ciąży pod koniec ważyłam 68,5 a teraz znów ważę 60 kg
Ale szybko doszłaś do siebie!
Cytat:

Rano wyciągnęłam wszystkie Ninowe ciuszki i spisałam sobie, co mamy. A potem - skoro już i tak je wyciągnęłam - posegregowałam na białe i kolor i wyprałam pierwszą turę. Na pierwszy ogień poszły białe - ledwo do pralki zmieściłam

za ostatni miesiąc!!
za wszystkie zakupy, zebra ekstra!
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

a ja wczoraj poszlam na szoping,moze nawet nei tyle szoping co jak ja to nazywam "zwiad i rozpoznanie" (bo na szoping trzeba niestety wziac troche wiecej kasy niz ja mialam)....zlazilam sie po dwoch galeriach (bo u nas dwie blisko siebie),lazilam sobie sama,wiec tak 3h sie kulalalm. Udalo mi sie kupic prezent urodzinowy dla meza,wiec jak go nei bedzie to zapakuje i do szafy-niech czeka do 21.10 (licze,ze jakby cesarka byla 14.10 to juz bede w domu i mu ladnie wreczymy z Tymusiem)
wynalazlam super torebke w kazarze-cena wiadomo-kazarowa:/ no ale po tych 3h odebral mnie malzon,wrocilismy do domu,zjadlam obiad i sie zaczelo...
nie wiem czy to bylo to co zjadlam i mnie tak wzdelo,czy ze zmeczenia...ale brzuch zrobil sie wiekszy i twardy jak skala,ani sie polozyc,ani usiasc..no nie moglam sobie dac rady,pol dnia brzuch ja kamien...no nie byl to dobry dzien dla mnie....malzon ciagle gdzies kursowal do swojej mamy,ciagle go nie bylo,agresja we mnie rosla,ze siedze sama,a ledwo wrocil...
no i wrocil z torebka!!!! sluchajcie....tesciowa mi przysponsorowala ta torebke co mi sie tak podobala!!!no szok i niedowierzanie

ale poniewaz slodyczy za duzo nie moze byc,dzis znowu calu dzien meza nei ma bo ma u nich skreca dalej meble i cos pomaga w remoncie...tak sie widzicie zalatwia pewne sprawy!

coz mam powiedziec,fajna torebka,ale wolalabym chociaz jeden weekend wspolny...nawet na wspolne nic nie robiebie...bo malo nam juz takiej swobody zostalo :/

to sie rozpisalam po calym dniu
Toż to się nazywa łapówka od teściowej
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Zadowolona jesteś z listonoszki Kazara? Bo ja też mam tylko brazowa, mam ją z rok, a wygląda jakby miała z 10lat :/ Tzn zaczęła się pruc, a pasek tam gdzie sa wstawki skorzane przy szlufkach zaczyna się targac :/ Z tyłu porobiły mi się takie białe kreski, ale to wyszło jakiś miesiąc po zakupie
Na Twoim miejscu bym reklamowała, tym bardziej że Kazar tani nie jest.

Witam się z Wami, dziś spałam do 10!!!!A obudził mnie tylko telefon pewnie spałabym dalej
Dziś z mężem idziemy na ten kabaret trzeba się jakoś ogarnąć.Dobrze że słonko świeci to i humor lepszy
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 10:53   #3424
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Trele, Ryba - rodzi któraś? Bo mnie się nudny weekend zapowiada :P
Maz będzie się uczył do obrony a ja nie mam nic szczególnego do roboty, tylko domowe obowiązki.
Wczoraj dotarł do mnie ten magiczny kubek,fajny Jest. Mam nadzieję,że się tz spodoba.

Dzidzia Witek i Alisa są jak dwie krople wody, aż ciężko uwierzyć,że to dwoje różnych dzieci. Wituś jest słodki, dziękujemy za zdjęcia.

Domii brawa za wagę! Czyli jednak nie jest tak źle, napawacie nas z Dzidzia nadzieją, obie tak szybko uporalyscie się z kg
A telefonik to w prezencie za wydanie na świat Jasia?

Kathrin gratuluje zakupu wózka i fotelika! Ten tutek taki niestandardowy w Eko skórze, ciekawa jestem jak się prezentuje na żywo, czekam na fotki!

Nasturcja jak zdrowie? Przeszło ci?

Newtrend a jak synus? Przestał wymiotować? Oby to nie była jelitowka, żeby czasem na ciebie nie przeszło... Trzymam kciuki.

Maomami gdzieś mi umknęło,że miałaś obronę, chyba mało o tym pisałaś - GRATULACJE!!!!!

Aaby śliczna ta zebra! Co to za firma? Myślę,że malucha zainteresują te biało czarne kolory. Co do książeczki to faktycznie trzeba mieć co czytać dzieciaczkowi, muszę przywieźć od rodziców jakieś stare książki po nas z bajkami.

Lusesita brawa dla babla za piękną wagę, mógłby już się ujawnić. Kolejne usg to bardzo dobry pomysł, możesz iść bez obaw, jest bezpieczne.

Lineczka szkoda że warsztaty nieudane, przynajmniej nie mam co żałować, że u mnie ich nie ma :P
Właśnie nie wiem na jakie to "hej" ten telefon Już w szpitalu się mnie pytał jaki się mi podoba bo by mi kupił więc wzięłam sobie na abonament w t-mobile i mam teraz darmowe rozmowy do rodziców, TŻta i większej części rodzinki . Stary miałam rozbity bo mi upadł więc może stwierdził że wstyd z takim telefonem chodzić i mi nowy w prezencie kupił

Dzień dobry
Czaję się od rana żeby do Was napisać ale jakoś ciągle brak czasu Młody śpi a ja się wzięłam za pranie, prasowanie, sprzątanie... takie małe proste czynności a jak mnie cieszą Czuję się dzisiaj jak perfekcyjna pani domu Tyle sobie na dzisiaj zaplanowałam i muszę to ogarnąć póki nie ma żadnych gości
Męża wysłałam na zakupy i mam nadzieję że kupi wszystko to co zapisałam mu na kartce . Ogólnie między mną a mężem jest o niebo lepiej... Usiadłam z nim na spokojnie, popłakałam się z bezsilności i wytłumaczyłam mu że choćbym bardzo chciała to nie mogę się z nim seksić... Powiedziałam że musi być cierpliwy i żeby choć troszkę starał się zrozumieć to że jestem ostatnio rozdrażniona i niedostępna... Teraz powolutku wszystko między nami wraca do normy

Mleczarnia zaraz mi eksploduje a młody śpi w najlepsze

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-28 o 10:56
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 10:56   #3425
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Rybie zaczęło się coś dziać?Napiszcie bo jestem do tyłu a zanim dojdę co i jak to......
No coś ją łapały skurcze i bóle ale sytuacja opanowana

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Właśnie nie wiem na jakie to "hej" ten telefon Już w szpitalu się mnie pytał jaki się mi podoba bo by mi kupił więc wzięłam sobie na abonament w t-mobile i mam teraz darmowe rozmowy do rodziców, TŻta i większej części rodzinki . Stary miałam rozbity bo mi upadł więc może stwierdził że wstyd z takim telefonem chodzić i mi nowy w prezencie kupił

Dzień dobry
Czaję się od rana żeby do Was napisać ale jakoś ciągle brak czasu Młody śpi a ja się wzięłam za pranie, prasowanie, sprzątanie... takie małe proste czynności a jak mnie cieszą Czuję się dzisiaj jak perfekcyjna pani domu Tyle sobie na dzisiaj zaplanowałam i muszę to ogarnąć póki nie ma żadnych gości
Męża wysłałam na zakupy i mam nadzieję że kupi wszystko to co zapisałam mu na kartce . Ogólnie między mną a mężem jest o niebo lepiej... Usiadłam z nim na spokojnie, popłakałam się z bezsilności i wytłumaczyłam mu że choćbym bardzo chciała to nie mogę się z nim seksić... Powiedziałam że musi być cierpliwy i żeby choć troszkę starał się zrozumieć to że jestem ostatnio rozdrażniona i niedostępna... Teraz powolutku wszystko między nami wraca do normy
Bardzo dobrze zrobiłaś, szczera rozmowa potrafi zdziałać cuuuuda
Stary 2013-09-28, 10:56   #3426
nemosek
Zakorzenienie

Pepper Fajna listonoszka

Cytat:
Wiem wiem, też napisałam, że teraz się cieszę, ale już taka radosna nie będę jak przyjdzie do prasowania
A co do pleców... Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, zwłaszcza, że mają one swoje lepsze i gorsze dni, ale! od wtorku mogę chodzić Nie wiem, czy mi ta rehabilitantka coś tam poprawiła jak mnie uciskała, czy to zbieg okoliczności, ale nie szuram nogą i nie kuleję. Ogromna ulga! Jak będzie tak do porodu jak teraz, to jestem skłonna się nie skarżyć (zwłaszcza po tym, co było ).

Też nam się strasznie spodobała No i czarno-biało-czerwona, czyli idealna na początek
Tylko w smyku stacjonarnie jest w regularnej cenie 54,99zł. W necie można znaleźć za niecałe 40zł, ale zawsze dochodzi przesyłka. A w smyku online jest w promo za 37,99zł Także odebraliśmy sobie za free w empiku

To jest Bright Starts: http://www.brightstarts.com.pl/index...ory-zebra-9078
Bardzo fajna jest I też jak wcześniej szukałam o niej info, to na wielu blogach mamy je zachwalają - mam nadzieję, że i Ninie przypadnie do gustu
Co do bajek to właśnie nie mieliśmy żadnych! Tutaj jest co prawda tylko parę, więc kolejny będzie Brzechwa do kupienia Niestety po nas chyba już nic nie zostało Muszę przejść się do rodziców i poszperać na strychu.

Śliczne są te kopertówki! Nie pogardziłabym taką brązową
dla teściowej

Ale Kochana, masz dwa lata na reklamację! Zdecydowanie bym zareklamowała! Tylko jak byś się zdecydowała, to o tych kreskach powiedz, że dopiero wyszły - bo często np. nie przyjmują towaru z wadami, które zauważyło się np. więcej niż m-c wcześniej (ten okres jest w regulaminie zazwyczaj zawarty). Więc warto powiedzieć, że wylazło to np. tydzień temu

Bry!
Ja już od 6.30 na nogach, nie mogłam już zasnąć
Pozmywałam (nie było już czystej łyżeczki ), poszłam na zakupy, zrobiłam śniadanko. Teraz każde z nas romantycznie siedzi przed swoim kompem
Zaraz wstawię fasolkę po bretońsku, a potem... idziemy sprzątać piwnicę A tam Sodoma i Gomora Ale musimy, koniecznie już musimy, bo odkładamy to od paru m-cy, a przecież wózek tam będzie! W tej chwili nawet tam nie idzie wejść - i nie przesadzam! Także przydadzą się telepatyczne ręce do pomocy
Tak w ogóle nie ma już u mnie nigdzie Elle ani InStyle, a jest tam zniżka do Badury - upatrzyliśmy buty dla męża i zniżka potrzebna
Mam co prawda Twój Styl i tam też jest zniżka, ale na wybrane modele A w Elle i InStyle na weekend wcześniej jest na całą kolekcję. Nie ma któraś z Was może którejś gazety i nie chciałaby mi wyciąć i wysłać listem? Pokryję koszty wysyłki

No to tyle... Wcinam rurki nadziewane kremem kakaowym

Może i bym pomogła gdybym sama nie musiała u siebie sprzątać.Tylko że ja to w domu mam chaosik

Fajna ta zeberka,ale zastanawiam się czemu ona ma taką cenę.W ogóle te wiszące zabawki to ceny maja kosmiczne,normalnie słodkie są ale przesadzają.

Mam zniżkę w Smyku -15 % z warsztatów,może coś upoluję
ale to chyba tylko stacjonarnie obowiązuje

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 10:57   #3427
89Beatka
Wtajemniczenie

Witamy obydwie

U nas ciągle to samo, za wysokie ciśnienie, jednak jutro trzeba będzie jechać na IP. Ale dalej mierze i kontroluje, dzień w łóżku spędzę, pożniej ma koleżanka przyjechać to się rozerwę, mąż jedzie na zawody wedkarskie, wiec dużo czasu na wizażu spędzę

Aaby za 9 miesiąc już niedługo trzeba się szykować

Maomami
za obronę pracy licencjackiej,wiem co czujesz skupisz się teraz na dzidzi

Domi
dobrze ze waga wraca do normy

Cytat:
A tu jeszcze pewna ciekawostka .
Fajnie będzie za lat kilka zobaczyć siebie w wersji męskiej .
I mój talent to wydawania na świat klonów
po lewej Witek, po prawej Alisa
Pierwszy taz widzę dzieci klony, wiedząc że to nie to samo dziecko i nie bliźniaki, ale oni są indentyczni fajnie tak, już mozesz wyobrazić sobie jak Wituś będzie wyglądał jako 3 latek
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 10:58   #3428
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No coś ją łapały skurcze i bóle ale sytuacja opanowana

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Bardzo dobrze zrobiłaś, szczera rozmowa potrafi zdziałać cuuuuda
Aha to dobrze

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 10:59   #3429
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Tutek Tambero biała eco skóra a fotelik Cybex Aton II design by Lala Berlin.
Zdjęć spacerówki nigdzie nie można znaleźć. Gdyby któraś z Was była zainteresowana to jak już rozłożę wózek do jazdy to wrzucę zdjęcia.
faaajny ale taka malutka ta gondola wyglada Wrzuc potem zdjecia jak 'rozpakujesz'

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a co, to dużo??
no kochana napisałaś KG czyli wyszło że ponad 1000 KG waży

Cytat:

za wagę

Cytat:
Podrzucam mojego synka.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jezusieńku jaki on śliczny, a jaki okruszek malusieński
W życiu bym nie powiedziała że to dwójka dzieciaczków, są identyczni

Dzień doberek, sobota a ja już na nogach bo mój kochany młodszy brat o 6:30 urządził już pobudkę, w sumie to poszłam siku no i usłyszałam jak się bawi, poszłam na chwilę z nim pogadać no i się rozbudziłam już.
My dzisiaj jedziemy na wesele, chyba już ostatnie na którym będę w dwupaku.
Bawcie sie tam

aaby- za tydzień No i fajne zakupki już coraz blizej Książeczka na pewno sie przyda
Pepper- Faaaaaaaajna teściowa moja by nawet na to nie wpadła

witam
A ja dzisiaj wyspana, bóli troche mam, ale to kręgosłup to lajt
Stary 2013-09-28, 10:59   #3430
kyte
Wtajemniczenie

Dzidzia wybacz , ale mogłabym godzinami patrzeć na takie wspaniałe zdjęcia
Mój mąż zobaczył wczoraj to z rączką i patrze a on ma łzy w oczach...tak się wzruszył a to nie jest ten typ!
Stary 2013-09-28, 11:04   #3431
nemosek
Zakorzenienie

No i Aaby spóźnione bavarniane z okazji 9

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witamy obydwie

U nas ciągle to samo, za wysokie ciśnienie, jednak jutro trzeba będzie jechać na IP. Ale dalej mierze i kontroluje, dzień w łóżku spędzę, pożniej ma koleżanka przyjechać to się rozerwę, mąż jedzie na zawody wedkarskie, wiec dużo czasu na wizażu spędzę

Aaby za 9 miesiąc już niedługo trzeba się szykować

Maomami
za obronę pracy licencjackiej,wiem co czujesz skupisz się teraz na dzidzi

Domi
dobrze ze waga wraca do normy

Pierwszy taz widzę dzieci klony, wiedząc że to nie to samo dziecko i nie bliźniaki, ale oni są indentyczni fajnie tak, już mozesz wyobrazić sobie jak Wituś będzie wyglądał jako 3 latek
A przypomniało mi się,czytałam wczorajszą relacje z wizyty.

Trzymaj się dzielnie!Odpoczywaj może jednak obędzie się bez szpitala

Dotarły do mnie szlafrok i koszula.Bardzo fajne,mogę polecić Koszula z takiej porząnej grubszej bawełny,akurat do szpitala będzie na przebranie i rozpinana prawie że do pasa.
Koszul do karmienia mam już 3 starczy

http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100...528216365.html

http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...500642574.html

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 11:06   #3432
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dzidzia wybacz , ale mogłabym godzinami patrzeć na takie wspaniałe zdjęcia
Mój mąż zobaczył wczoraj to z rączką i patrze a on ma łzy w oczach...tak się wzruszył a to nie jest ten typ!
Mój tak samo, najpierw na Jaska od Domii a teraz na Witusia aż w szoku byłam
Stary 2013-09-28, 11:08   #3433
anulka2205
Wtajemniczenie

Maoami gratulacje

Dzidzia słodki klonik

Paula rośnijcie jeszcze chwilę

Nasturcja moja mama też kiedyś odebrała poród razem ze sprzataczką z porodówki, bo babci- połoznej akurat nie było, a przyjechała kobita i rodziła na schodach

Więcej nie pamiętam, ale leciałam 15 stron to wybaczcie

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 11:31   #3434
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Z Fiki Miki?
Też patrzyłam na tą promocję ale ostatecznie wzięliśmy sam materac 15 cm.
za tydzień
I tak chciałam ten materac, a myślę, że klin też się może później przydać

Cytat:
Fajna ta zeberka,ale zastanawiam się czemu ona ma taką cenę.W ogóle te wiszące zabawki to ceny maja kosmiczne,normalnie słodkie są ale przesadzają.

Mam zniżkę w Smyku -15 % z warsztatów,może coś upoluję
ale to chyba tylko stacjonarnie obowiązuje
No właśnie ceny tych wiszących są okrutne Ale to jest jedyna zabawka, jaką kupujemy, dlatego uznaliśmy, że niech będzie
Ten rabat też mam, ale on obowiązuje stacjonarnie Ale może coś innego wpadnie Ci w oko

Cytat:
Aaby za 9 miesiąc już niedługo[B] trzeba się szykować
No też się szykuję

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
aaby- za tydzień No i fajne zakupki już coraz blizej Książeczka na pewno sie przyda

Cytat:
No i Aaby spóźnione bavarniane z okazji 9

Dotarły do mnie szlafrok i koszula.Bardzo fajne,mogę polecić Koszula z takiej porząnej grubszej bawełny,akurat do szpitala będzie na przebranie i rozpinana prawie że do pasa.
Koszul do karmienia mam już 3 starczy

http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100...528216365.html

http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...500642574.html

Ooo, rozważałam tę koszulę, ale w końcu wzięłam taką z zakładkami. Mam nadzieję, że będzie dobra, nie chce mi się bawić w odsyłanie i wymiany

Idziemy do piwnicy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 11:32   #3435
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Lecę jeść śniadanko, zbieram się i lecimy na usg
3majcie kciuki

zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Mój mały do rana ozdrowiał na szczęście wymiotował ostatni raz ok 11 i później spał do rana. Rano się obudził z krzykiem że chce pić kompot. Śniadanko nie bardzo mu poszło ale wiadomo po wymiotach na smak do jedzenia trzeba poczekać więc go nie zmuszam.
Świetne wieści

Cytat:
Witamy obydwie

U nas ciągle to samo, za wysokie ciśnienie, jednak jutro trzeba będzie jechać na IP.
Oby nie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-28, 11:34   #3436
domii29
Zakorzenienie

Ooo dobrze że Nemosek napisała o koszulach to mi się przypomniało że miałam Wam pisać że nie polecam tych tanich koszul w żyrafki, pszczółki, misie itd bo nie przepuszczają powietrza... pociłam się jak wieprzek w nich

Dzidzia ale słodziak z Witusia
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 11:35   #3437
ryba91
Zakorzenienie

ej, mam takie kłucie w jajniku i taki ciągnący się biał śluz.. za niedługo bede zamiast wkładek nosić podpaski
Stary 2013-09-28, 11:37   #3438
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo dobrze że Nemosek napisała o koszulach to mi się przypomniało że miałam Wam pisać że nie polecam tych tanich koszul w żyrafki, pszczółki, misie itd bo nie przepuszczają powietrza... pociłam się jak wieprzek w nich

właśnie takie mam koszule
Cytat:
ej, mam takie kłucie w jajniku i taki ciągnący się biał śluz.. za niedługo bede zamiast wkładek nosić podpaski
może coś sie dzieje

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 11:39   #3439
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

bardzo dziękuję w imieniu Witka, takiego go właśnie wyśniłam w 8tc-że będzie bardzo podobny do Alisy i blondasek. (Ma jasne włoski, tylko smarują go całego oliwką)

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 11:52   #3440
nemosek
Zakorzenienie

Anoula Padłam jak zobaczyłam ten wątek że tez ludzie nie maja się czym zająć

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
A dorzucę jeszcze dwie fotki
Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Wiem że w 80% przypadków jest tak że sami sobie sie nie podobamy a w rzeczywistości jest dużo lepiej... ale tutaj naprawdę mam problem z wyborem zdjęć. Będę musiała popracować z jakimś programem do obróbki zdjęć. Albo mam przymrużone oczy albo uśmiech jak koń,, heh Dobrze że chociaż małżonek prezentuje się jak należy
Kolejna noc na bezsenności... ostatnimi czasy nie mogę spać po nocach natomiast rano nie jestem wstanie zebrać się z wyra...
Nie masz się czego wstydzić,prosto i z klasą
Nie czepiaj się siebie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
co za człowiek

weź mu jakoś wytłumacz że TY NIE MOŻESZ się teraz seksić i że wcale Ci nie pomaga tych chodzeniem za Tobą i ten czas może poświęcić na to żeby Ci pomóc a nie gadać ciągle

Domii mam nadzieję że się nie gniewasz ze zapisałam sobie to zdjęcie żeby pokazać TŻ mojemu

fajnie że chce Ci pomóc ale zaczęłoby mnie to wnerwiać

swoją drogą moja mama wymyśliła że jak się remont u nas nie skończy to mam Nelę oddać do niej i u niej będzie siedzieć.. już małżowi zapowiedziałam że nawet nie ma mowy

ten ratownik to taki czary wysoki?

dlatego ja się cieszę że mieszkam w domu jednorodzinnym i mogę sobie pralkę włączyć nawet o 3 w nocy
faktycznie się nalatałaś pochwal się meblami

a co je obchodzi nasz tytuł?!

ale marudzisz, mi się bardzo podobają te zdjęcia

nie wstaję w nocy na jedzenie

dzień dobry ja już wstałam głowę umyłam paznokcie maluję i mniej mnie będzie dzisiaj bo jadę na Akademię Mama Pyta, zobaczymy czy coś ciekawego będzie, bo wg planu warsztatów będzie ciekawsze niż Bezpieczny Maluch
Jak ustawimy to się pochwalę

W sumie skarg nie było a pralka jest cicha więc chyba najgorzej ni było
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Rany boskie dziewczyny ja tu widzę że posty są juz pisane tu od 5 rano już co wy nie możecie spać? hehe i się dziwić że trzeba potem zakładać nowy wątek
Ale mnie w brzuchu mała kopie aż cały skacze i faluje i dostałam takiego kopniaczka w żebra że aż z bólu zgiełam się w pół, ale wybaczę jej skopanie matki I to właśnie przez nią kręcilam się włóżku od 5 rano aż w końcu wstałam, zjadłam bułkę z roladą ustrzycką, zrobiłam herbatkę i sobie usiadłam do neta. Wy też tak macie że w środku nocy chce się wam jeść i was to budzi? Ja mam tak często, ale nie wstaje jeść tylko męczę się jakiś czas i zasypaiam z powrotem, kiedyś przecież ten brzusio musi odpocząć heh
na szczęście

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 11:52   #3441
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ciśnienie na szczęście spadło także obejdzie się bez leków no i wreszcie pospałam

za dzisiejsze wizyty

Domi - super mamusia z Ciebie jak się rozpakujemy to będziemy prosić o rady

Nemosku - szaleństwo zakupowe dużo Wam jeszcze brakuje z wyprawki?? Co z wózkiem?? Zdecydowaliście się na jakiś? Dziadek dalej chce fundnąć??

No ba wybiorę sobie najfajniejszą a sama pojadę do SPA na pare dni się po tym wszystkim zrelaksować

Lecę się ogarnąć bo zaraz śniadanko. Później tradycyjnie ktg i dziś znów doppler
Miłego dnia

że ciśnienie odpuściło

Jeszcze parę rzeczy i komplet,ale to kwestia klik klik.
Nad wózkiem dawno nie myślałam bo czasu nie było ale chyba zostanie Mura.
Dziadek dalej chętny

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Nie, w łóżku. Mojego brata. Dosłownie do wanny nie dobiegła. Tata jechał z pracy, karetka była wezwana. W nocy miała lekkie skurcze, obudziła się i nie mogła wstać. Tyle, co do telefonu się dotaskała [był niedaleko łóżka], zadzwoniła po pogotowie i do taty. Odeszły jej wody. Doczołgała się do łóżka. Karetka przyjechała 15minut od wezwania. Wtedy już pępowina była przecięta. Ja przecinałam [miałam 5lat]. Musiałam potem do psychologa chodzić.
Tak właściwie to ja to zapamiętałam, że tata poszedł po karetkę, ale ostatnio mnie uświadomili, ze to raczej bez sensu by było.

Moja mama w ogóle szybko rodziła. Mnie np w niecałe 2h od pierwszego skurczu, który odczuła.

Cytat:
no jakby maly z taka waga sie urodził to masakra...

ja juz sama nie wiem jak to jest, bo jak miałam takie bolesne tez skurcze i no-spa nie pomogła to na ktg ich rawie w ogole nie było..a jak miałam takie rednie to były mocno wyraźne naktg.. ?

w wannie urodziła??

mój powiedział, ze moze zemdlec jak juz pokaza małego- zwrazenia ;p
ja wam powiem tak na jasno- jak mmnie taka biegunka podczas parcia złapie jaka miałam w nocy to ja dziekuje, wszyscy umra

a na ten dodatni wynik to antybiotyk dostaniesz
A planujesz hegar?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 11:56   #3442
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Idziemy
do piwnicy

heheh pozdrów pajączki
Cytat:

ooo nie a ja takie mam dwie
Cytat:
Ten śluz mam już od dawna wkładkę wymieniam parę razy dziennie. Ginka mi powiedziała że taki śluz jest normalny...no chyba że Twój się różni od mojego
Stary 2013-09-28, 12:17   #3443
nemosek
Zakorzenienie

Trochę nadrobiałam-reszta na później

Dzisiaj muszę się zabrać za dalsze odgruzowywanie,ma przyjechać moja mama bo kupilismy wczoraj 4 kg śliwek na giełdzie i będziemy mrozić

Cytat:
I tak chciałam ten materac, a myślę, że klin też się może później przydać

No właśnie ceny tych wiszących są okrutne Ale to jest jedyna zabawka, jaką kupujemy, dlatego uznaliśmy, że niech będzie
Ten rabat też mam, ale on obowiązuje stacjonarnie Ale może coś innego wpadnie Ci w oko

No też się szykuję

Ooo, rozważałam tę koszulę, ale w końcu wzięłam taką z zakładkami. Mam nadzieję, że będzie dobra, nie chce mi się bawić w odsyłanie i wymiany

Idziemy do piwnicy

No właśnie też miałam kupować ten klin ,jakby był dołączony do tego grubszego materaca to wzięłabym bez zastanowienia.

Chciałam ten zestaw promocyjny bo cenowo fajnie wychodził, ale mężul wybrał ten grubszy materac więc już odpuściłam i się nie kłóciłam.

A klin najwyżej dokupię jak trzeba będzie

Będę szukać jeszcze jakiegoś małego wiszącego cuda
Pierwsza zabawkamusi być od mamusi

Cytat:

Pewnie mają dodatek poliestru?

Cytat:
może się coś zaczyna

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Sylwia Co to jest seks?

Paulina
Doczytałam że masz dowiedzieć się w pnd kiedy cesarka?
To nie będą czekać na naturalny poród?
Zszokowała mnie ta wiadomość.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 12:23   #3444
ryba91
Zakorzenienie

eee tam nic sie nei dzieje słonko wyszło i na spacer chciałam wyjsć i zaczeło mnie bolec nie moze jescze sie nic dziac!
a śluz.. hm.. też miałam go wczesniej dużo, ale teraz mam OGROMNĄ ilość

nemosek -chodzi o poszerzanie szyjki ? czy lewatywe? drugie raczej tak
Stary 2013-09-28, 12:27   #3445
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór na koniec dnia!

Cały dzień podczytywałam Was po trochu na telefonie, ale dopiero usiadłam. Przepraszam, ale z mojego ratalnego czytania kompletnie nic nie pamiętam
Pamiętam tylko, że ryba wtrynia się Trele w kolejkę Jeszcze razem wylądujecie na porodówce

Mała od wczoraj baaardzo się rozpycha. Śmieję się, że dba, żeby jednak tatuś był przy porodzie - sądząc po tym, jak się w tym brzuchu napina, to chyba naprawdę chce na siłę się obrócić Ale niestety wciąż czuję ją tak samo, więc nic z tego

Załącznik 5424954

Załącznik 5424949

Myślę, że jutro, jak będę miała to prasować, już nie będzie mi tak wesoło

Poza tym po południu pojechaliśmy na zakupy. Udało nam się kupić w promocji materac - był zestaw materac+poduszka klin+ochraniacz (taki grubszy, porządny, nie taka ceratka) w cenie raptem o parę zł wyższej, niż materac + wysyłka z allegro. Także cieszę się bardzo
Kupiliśmy też tetry kolorowe - te dokładnie:

Załącznik 5424952

i dokupiłam gacie do szpitala - tym razem wzięłam te:

Załącznik 5424953

Zobaczymy.
Kupiłam też wielkie podpachy Belli na później i parę miniaturek kosmetyków do szpitala. Czyli przygotowania coraz bliżej
Aaa, a wczoraj zamówiłam dwie koszule do karmienia. Z tą porodową jeszcze się wstrzymuję, bo może w ogóle nie będzie mi potrzebna...

Brakuje mi staników

ja z prania tez się jaralam,a potem na raty prasowałam
i tylko do 62 mam poprane rzeczy

Cytat:
Podrzucam mojego synka.
sliczny!
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Lusesita brawa dla babla za piękną wagę, mógłby już się ujawnić. Kolejne usg to bardzo dobry pomysł, możesz iść bez obaw, jest bezpieczne.
dzięki
Cytat:

Zaraz wstawię fasolkę po bretońsku, a potem... idziemy sprzątać piwnicę A tam Sodoma i Gomora Ale musimy, koniecznie już musimy, bo odkładamy to od paru m-cy, a przecież wózek tam będzie! W tej chwili nawet tam nie idzie wejść - i nie przesadzam! Także przydadzą się telepatyczne ręce do pomocy

M. tez musi posprzatac piwnice,bo tez mamy masakre
Cytat:

no kochana napisałaś KG czyli wyszło że ponad 1000 KG waży

a...no tak
o matko

Hejo!
u nas pada
Stary 2013-09-28, 12:50   #3446
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
za niedługo to Ty pójdziesz rodzić takie przeczucie

Nemosek ja tam nie wiem za bardzo ile ten klin kosztuje, ale kilka grubszych książek pod nogami z jednej strony łóżeczka albo koc zwinięty na grubo pod materacykiem też robią swoje

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-09-28, 13:09   #3447
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
eee tam nic sie nei dzieje słonko wyszło i na spacer chciałam wyjsć i zaczeło mnie bolec nie moze jescze sie nic dziac!
a śluz.. hm.. też miałam go wczesniej dużo, ale teraz mam OGROMNĄ ilość

nemosek -chodzi o poszerzanie szyjki ? czy lewatywe? drugie raczej tak
Lewatywkę

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
za niedługo to Ty pójdziesz rodzić takie przeczucie

Nemosek ja tam nie wiem za bardzo ile ten klin kosztuje, ale kilka grubszych książek pod nogami z jednej strony łóżeczka albo koc zwinięty na grubo pod materacykiem też robią swoje
Pamiętam około 25 zl.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 13:11   #3448
niunia32
Zakorzenienie

Maomami gratulacje obrony
Dzidzia Witus kochany

za tygodnie i wizyty

Dzisisj zaczęłam 31tc
Aaa wczoraj sobie cos uświadomiłam.
Mianowicie 27.09.2011 miałam 6tc pierwszej ciazy, po dwóch latach 30tc

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 13:12   #3449
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Lewatywkę

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Pamiętam około 25 zl.
a to jeszcze nie majątek, no ale

ale mi się fajny kremik cukiniowy zrobił, tak na ostro z chrzanem i chili

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-09-28, 13:12   #3450
ryba91
Zakorzenienie

pewnie pisałyście, ale ja ominęłam- wybaczcie
a ten klin to konieczność na początku, tak rozumiem? zeby łóżeczko nie było płaskie?

ale nudy...... idę się kąpać i chyba wybiore sie na ten spacer bo w łóżku zgniję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości