Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 19:04   #4801
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
To i ja wstawie moja niunie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cała piekna Ty))
nosek Twój)
i pomyslec,ze nasze corki w ten sam dzien urodzone)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:25   #4802
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
cała piekna Ty))
nosek Twój)
i pomyslec,ze nasze corki w ten sam dzien urodzone)
Dziekuje. No pomysl ile tysiecy dzieci sie tego dnia w Polsce czy na swiecie urodzilo.
Tak, Ala tez jest do mnie podobna, ale wiekszosc mowi ze do meza bardziej.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:30   #4803
Ewusia709
Zadomowienie

dzień dobry po raz drugi !!!

dziś jestem umęczona i już mi się chce mocno spać, a tu jeszcze karmienie, kąpiel, następne karmienie, prysznic dla mnie, kolacja i usypianie...

Dziś w ramach większej aktywności o którą TŻ mnie prosił, abym więcej ogarniała w domu i interesowała się wszystkim to posprzątałam, a raczej poogarniałam, zrobiłam zakupy podczas spaceru, zrobiłam ciasto - kolejne z cyklu próba przed chrzcinami Jak znadję czas i energię to wstawię sobie ciasto na bloga

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
I macie misia

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Ale słodka. Hania jest cudowna, śliczna i taka dorosła już

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wyszłam na chwilę i już straciłam miejscówkę

Ha ha ha - ja też straciłam tak kiedyś, ale się Damessa rozłożyła

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Zanim was nadrobię, napiszę tak na szybko co u mnie a mianowicie rzecz, która mnie mega zszokowała, otóż moje dziecko w 2 tygodnie przybrało... 1 kg na samej piersi...czy to normalne?
Nasz przybrał 1kg w 30dni i zarówno pediatra, jak i neurolog stwierdzili, że to dużo, ale miał bardzo zauważalny skok rozwojowy, w jednym tygodniu ubranko było na niego dużo za duże, a tydzień później już się mieścił na styk. Ogólnie to nic złego jak dziecko dużo przybiera, bo nawet jak przytyje to później jak już będzie bardziej ruchliwe to z tego wyrośnie. Lepiej jak przybiera i rośnie, niż jak przybiera zbyt mało.

Cytat:
Padlo dziecko w hustawce a ze pewnie na chwile to wole sobie posprzatac. W tempie ekspresowym odkurzylam i wymopowalam podlogi. Tesciowa mi obiad podrzucila
Ja sobie teraz nie wyobrażam bez tej huśtawki, codzień otwieramy "biuro prasowe" Tymuś w huśtawce, ja na krzesełku obok z deską do prasowania i prasujemy tak te wielkie codzienne prania Tymusia. Później On zostaje w huśtawce, a ja szykuje obiadek. A jaki kontaktowy się stał, juz rozmawia ze swoimi zabawkami i wyciąga do nich rączki Niedawno odkrył, że te latające łapki to jego rączki

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Pytanie do Was ile kosztuje organizacja takich chrzcin w restauracji? U nas będzie 7 osób tylko
My mamy tylko 9 osob i znaleźliśmy restaurację gdzie nam zrobią na taką małą liczbę. Mamy już zamówione - 2 daniowy obiad + zimna płyta, sałatki, warzywa, owoce itp+ drugi ciepły posiłek + napoje (kawa, herbata, woda, soki, cola) i cena 85zł/osoba. Musimy przynieść dodatkowo własny alkohol, ciasta i tort. Dla nas ta cena akceptowalna, a z tego że własne ciasta i tort to się cieszę bo ja lubię piec

Cytat:
Podłączam się pod pytanie okulista bo antoś też jeszcze nie był
Nasz wczoraj skończył 3 mce - był u rozmaitych lekarzy, ale do okulisty nikt nas nie kierował, następne badanie i szczepienia 9 październik, więc zobaczymy czy wtedy nam pediatra cos takiego zaleci.
A byliśmy już u: neurologa x2, rehabilitanta x2, gastrologa, usg bioderek i to chyba wszystko.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Mam pytanie,ile wasze maluchy zjadają mleka modyfikowanego? Bo Gabi mając już 11tyg zjada 150ml co 3 godz w dzień, a w nocy co 4-5godz. Tyle,że 150 to dawka dla 4mies, a ona je tyle odkąd zaczęła 3mies. Teraz widzę,że czasem ciumka po zjedzeniu ciągiem,jakby jej mało było,jakby chciała więcej i mam dylemat,czy powoli zacząć przygotowywać 180 (chociaż to teoretycznie dawka dla 5mies), ona 12.10 zacznie 4mies.
My dawaliśmy 120ml do ukończenia 3 mca - nasz też głodomorek i zawsze płakał po takiej małej porcji, ale pediatra nam kazała nie zwiększac porcji, tylko ewentualnie dopoić z piersi po karmieniu i starać się go uspokoić, i ewentualnie karmić co 2,5 godziny, częściej ale nie przekraczać zalecanej porcji. Od dziś dajemy po 150ml + 5 miarek mm.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:33   #4804
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Neni no właśnie się nie dokłada do chrzcin jest teraz wielce obrazona i się do mnie nie odzywa.

Dziewczyny a o co chodzi z tą homeopatia bo my używamy czasem virbucolu a to jest homeopatia i o dziwo działa Sammi napisz coś więcej

Pytanko jak długo puszczacie bajki maluchom bo Antek mógłby się gapic w tv nawet godzinę no i nie wiem ile dziennie mu pozwolić?

Acha i jeszcze jak leży na brzuchu to się przekreca na plecy. Ma tak robić? Muszę jakąś książkę dobrą kupić o dzieciach

Eveewe brawo za zaradności

Mój TZ poszedł wkońcu opijać małego ciekawe o której wróci i w jakim stanie?

Stary 2013-09-28, 19:45   #4805
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanko jak długo puszczacie bajki maluchom bo Antek mógłby się gapic w tv nawet godzinę no i nie wiem ile dziennie mu pozwolić?

Ja na razie w ogóle nie pozwalam oglądać telewizora. A jeśli chodzi o obroty to nie wiem.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:49   #4806
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Powinny mieć te dzieci, które były naświetlane albo miały terapię tlenową w inkubatorze, bo to są zabiegi które mogą negatywnie wpływać na wzrok. Najlepiej wyślij TŻ z Mają bo to jest okropny widok. Boleć na pewno nie boli, bo dzidzia dostaje znieczulenie, ale dla nas to wygląda strasznie.
Kurcze a ona ani w inkubatorze nie była ani naswietlana najchętniej bym nie poszła....nie cierpię Mai ciagnąć po lekarzach

Cytat:
Neni no właśnie się nie dokłada do chrzcin jest teraz wielce obrazona i się do mnie nie odzywa.

Dziewczyny a o co chodzi z tą homeopatia bo my używamy czasem virbucolu a to jest homeopatia i o dziwo działa Sammi napisz coś więcej

Acha i jeszcze jak leży na brzuchu to się przekreca na plecy. Ma tak robić? Muszę jakąś książkę dobrą kupić o dzieciach

Najlepiej w ogóle. Nasze dzieci sa za małe. Nic z nich nie pojmują tyko widza migający obraz który może tylko powodować większe rozdrażnienie wieczorem. Za dużo bodźców. Lepiej puszczaj mu piosenki

U nas znowu okropny wieczór nie wiem już o co chodzi. Jak wróciliśmy ze spaceru, najadła sie, beknela i poszłam z nią sie położyć. Na początku wszystko ok a potem zaczęło sie darcie, wrzask przerazliwy od 17 do teraz. Tulilam, calowalam, nosilam, bujałam, masowalam, dałam pić, jeść, zmieniłam pieluchę, skokonilam, dałam smoczek. Nic nie pomogło. Teraz maż ją próbuje uspokoić. Nawet nie chodzi mi o to że głowa mi pęka od tego wrzasku i nerwy mi puszczają. Żal mi mojego dziecka, będzie ja gardło bolało i pewnie jest wykończona
Nie wiem jak pomoc mojemu maleństwu

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:50   #4807
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Szlag by to wziął...

Odciągnęłam mleko, zaniosłam do lodówki, chciałam je podać Artkowi, patrzę, a w butelce pływa muszka... No

Na dodatek z TŻem znowu kłótnia.
Miał zrobić obiad. Artek maruder na moich rękach, bo dużo płakał znowu po popołudniu.
Najpierw chciał smażyć kotlety na maśle, położył je na suchej patelni, w końcu je jakoś tak usmażył, że były niedopieczone, o czym dowiedziałam się, jak już zjadłam 2 kawałki
Z kolei na cukinię masło spalił i mam czarny garnek.
Jedynie kaszę (w woreczkach) ugotował dobrze, no ale co to za filozofia. Oczywiście wszystko z awanturą, że on się do tego nie nadaje. Ale z dzieckiem się również nie pobawi, bo.. właściwie już nie wiem; fakt, że Artuś jest dzisiaj marudny, ale ja się zajmuję nim 24h/dobę 7 dni w tygodniu, a on nie umie jednego popołudnia.... I się nieźle pokłóciliśmy, mi się odechciało tego obiadu, jak zobaczyłam ten niedosmażony kotlet i w ogóle jest bosko.

Teraz robi to, co lubi najbardziej i umie najlepiej, czyli siedzi przed kompem :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:51   #4808
taribari
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo dobrze że się przekręca!

A takie jest moje zdanie o homeopatii (zawodowo zajmującej się marketingiem i reklamą )
https://www.youtube.com/watch?v=mL1W...e_gdata_player

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 19:53   #4809
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
bry

my już po 2-godzinnym spacerze. Dziś pospaliśmy do 9tej i na spokojnie nawet zjedliśmy śniadanie z mężem. Mała dziś dla odmiany taaaka grzeczniutka, oby tak już zostało

brawa za grzecznosc malej - i super taki spacerek.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

My nadal walczymy z katarkiem - to już 8smy dzień Co prawda widać, że jest go coraz mniej, ale i tak męczy nas i malucha.
Wydzielinę ściągamy Katarkiem (super urządzenie!) i nie ma to koloru. Czy jest gęsta? Nie wiem szczerze mówiąc-ma konsystencję kisielu
moj katar mial 2 tyg i to kosnystencja kisilowata juz przeszlo. A Katarek swietna sprawa. A co do braw za zaradnosc - nie ma za co, kazda z nas w podobnej sytuacji musialaby sobie dac rade - ot i co

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Mam pytanie,ile wasze maluchy zjadają mleka modyfikowanego? Bo Gabi mając już 11tyg zjada 150ml co 3 godz w dzień, a w nocy co 4-5godz. Tyle,że 150 to dawka dla 4mies, a ona je tyle odkąd zaczęła 3mies. Teraz widzę,że czasem ciumka po zjedzeniu ciągiem,jakby jej mało było,jakby chciała więcej i mam dylemat,czy powoli zacząć przygotowywać 180 (chociaż to teoretycznie dawka dla 5mies), ona 12.10 zacznie 4mies.
moj w poniedzialek skonczy 12 tygodni i zjada 90 ml co 1,5 - 2 hchcialam go przestawic na 120 ml i co 3 h, ale za nic na swiecie nie dopije i musze wylewac. Nie wiem o co kaman.
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Pozdrawiamy ze spacerku. Grzejemy buzie w słonku ale zaraz wracamy bo już 3 godziny nas nie ma i może być syrena hehe a na mnie czeka zapiekanka robiona przez męża.

Ps. Maja chyba odsypia nocna imprezę bo przespała cały spacer
brawa za spacerek ja dzis taka zaganiana ze nawet po porannej przejazdzce nie wychylilam wiecej nosa z domu
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43035190]Artuś jest już 3. dzień z rzędu marudny...
Na spacerze pospał 3 h, ale w domu jest masakra...[/QUOTE]
moze u was tez skok caluski dla Artusia

Cytat:
Strasznie się boję, że coś przegapię i popełnię błąd i ona mi kiedyś wypomni, że dla Alicji byłam, a dla niej nie. Staram się wypośrodkować, ale wiadomo, że jak jest niemowlę to dla starszaka mniej czasu. Czasem wieczorem się wyprzytulamy, czasem pozwalam jej spać ze mną (szczególnie jak mąż na nocki robi). Chodzimy na spacery, czasem chce czytać bajkę czy grać na komp (max godz dziennie, więcej nie pozwalam). Ale ona sama kilkanaście jak nie kilkadziesiąt razy dziennie powtarza mi, że mnie kocha i ja też jej to powtarzam i to nie tylko w odpowiedzi na jej wyznanie, ale tak po prostu. Np gdy cisza jest jak jedziemy autem. Nic mnie to nie kosztuje, a obojgu nam sprawi przyjemność. Nie wiem czy ją rozpuszczam, na zakupy ze mną chodzi, zawsze coś chce, ale nie zawsze dostaje. Czasem mówię, że nie mam kasy i nie kupię nic prócz tego co zaplanowałam, a czasem mówię, że może wybrać jedną rzecz i ona wtedy główkuje bo ma pole do popisu i nie wie na co się zdecydować. Najczęściej staje na jogurcie, albo wodzie mineralnej! Ale skoro mówi, że jestem najlepszą mamą na świecie, nie płacze często i ogólnie jest grzeczną i pomocną dziewczynką to chyba jest szczęśliwa i dowartościowana emocjonalnie.

Byłam u rodzinki, wróciłam na obiadek (pomidorowa), spacerek zaliczony. Wieje troszkę, ale słoneczko świeci, więc jest przyjemnie.
Kupiłam sobie zazdrostki na okno kuchenne bo wychodzi na ulicę i wszystko widać. Nie mam firanek bo ten dom jest tak stary, że mąż boi się zainstalować karnisz bo jak się wierci dziury to się robią dużo większe niż wiertło. No i nie lubię firanek. A małe zazdrostki mogą być. Wieczorem tylko zasuwam roletę żeby mnie nie oglądali i tyle.
taka madrosc zyciowa z ciebie przemawia - super jestes mamusia i Malgosia i Alicja beda z Ciebie nie raz dumne. Mam podobne odczucia do Twoich.

Cytat:
To i ja wstawie moja niunie.

jakie podobne i obie piekne

A u mnie kolezanka z corka byly, pobawily sie z Marysia, oni pojechali, ja dzieciaki wykapalam, nakarmilam i zapakowalam do lozek. Mysle ze marysia juz usnela, wiec ide gary do zmywarki wrzuce, nastawie ja i ide spac - moze odespie te nocke.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:00   #4810
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kurcze a ona ani w inkubatorze nie była ani naswietlana najchętniej bym nie poszła....nie cierpię Mai ciagnąć po lekarzach

Najlepiej w ogóle. Nasze dzieci sa za małe. Nic z nich nie pojmują tyko widza migający obraz który może tylko powodować większe rozdrażnienie wieczorem. Za dużo bodźców. Lepiej puszczaj mu piosenki

U nas znowu okropny wieczór nie wiem już o co chodzi. Jak wróciliśmy ze spaceru, najadła sie, beknela i poszłam z nią sie położyć. Na początku wszystko ok a potem zaczęło sie darcie, wrzask przerazliwy od 17 do teraz. Tulilam, calowalam, nosilam, bujałam, masowalam, dałam pić, jeść, zmieniłam pieluchę, skokonilam, dałam smoczek. Nic nie pomogło. Teraz maż ją próbuje uspokoić. Nawet nie chodzi mi o to że głowa mi pęka od tego wrzasku i nerwy mi puszczają. Żal mi mojego dziecka, będzie ja gardło bolało i pewnie jest wykończona
Nie wiem jak pomoc mojemu maleństwu
szczerze współczuję. Mój marudził pół h i już miałam dość. Jak nie jest w grupie ryzyka to nie idź. Chociaż ja wolałam sprawdzić jak najwcześniej czy wszystko ok, bo na tym etapie dużo wad można szybko wyleczyć.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43037915]Szlag by to wziął...

Odciągnęłam mleko, zaniosłam do lodówki, chciałam je podać Artkowi, patrzę, a w butelce pływa muszka... No

Na dodatek z TŻem znowu kłótnia.
Miał zrobić obiad. Artek maruder na moich rękach, bo dużo płakał znowu po popołudniu.
Najpierw chciał smażyć kotlety na maśle, położył je na suchej patelni, w końcu je jakoś tak usmażył, że były niedopieczone, o czym dowiedziałam się, jak już zjadłam 2 kawałki
Z kolei na cukinię masło spalił i mam czarny garnek.
Jedynie kaszę (w woreczkach) ugotował dobrze, no ale co to za filozofia. Oczywiście wszystko z awanturą, że on się do tego nie nadaje. Ale z dzieckiem się również nie pobawi, bo.. właściwie już nie wiem; fakt, że Artuś jest dzisiaj marudny, ale ja się zajmuję nim 24h/dobę 7 dni w tygodniu, a on nie umie jednego popołudnia.... I się nieźle pokłóciliśmy, mi się odechciało tego obiadu, jak zobaczyłam ten niedosmażony kotlet i w ogóle jest bosko.

Teraz robi to, co lubi najbardziej i umie najlepiej, czyli siedzi przed kompem :/[/QUOTE]

No jak pech to pech. A szczególnie wszystko nie wychodzi jak na dodatek dziecko marudzi. Przykro mi że TŻ nie pomaga przy małym. Mój też dużo czasu spędza przed konsolą ale jak tylko wydam rozkaz we wszystkim pomaga.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-28, 20:00   #4811
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabkii
Bd sie pojawiac i znikac bo zaczynamy remoncik mieszkanka i trzeba powoli ogarniac przeprowadzke
Stary 2013-09-28, 20:07   #4812
tweedledee
Zakorzenienie

A ja małemu dupkę odparzyłam masakra, płacze mi co chwila moja niunia, mam nadzieje ze do jutra sie z tym uporam
Stary 2013-09-28, 20:07   #4813
karolajn1987
Wtajemniczenie

Zaraz was w lozku nadrobie.
Pierwszy raz wracalam ze spaceru na syrenie, z dzieckiem na rekach i psem w wozku
Kurna lepiej żeby to byl Pan Skok, ktory wcześniej do nas nie trafil i zeby szybko poszedł precz.

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-09-28, 20:12   #4814
Agrafka86
Wtajemniczenie

DZIEWCZYNY.
Nie wiem jak Wy. Ale Mały dzisiaj był strasznie marudny. Więc mój mąż włączył suszarkę. Ale włączył na YouTube
Prąd nie leci. Z telefonu leci dźwięk i Mały śpi. Więc nie marnujcie prądu tylko przez tel
Tak dla Was, może się przyda.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:12   #4815
Rockyyy
Zakorzenienie

Ide spac.Głowa mnie boli i zle sie czuje

Tweed wczoraj Laura miała krostki na posladkach i leciutkie odparzonko i myłam ja woda z mydłem i smarowałam Sudocremem i dzis skóka jak malowana Nie ma ani sladu
Stary 2013-09-28, 20:15   #4816
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Krucze no nie wiem co z tym tv bo jemu to fajnie odwraca uwagę od refluksu i się uspokaja bardzo jak ogląda i nie jest potem rozdrażniony no ale nie wiem czy nie za mały na takie atrakcje no i nie chce mu psuć wzroku. To że nie rozumie to oczywiste, ale chodzi mi właśnie o obrazki i dźwięki. Bo ja już nie mam pomysłów na rysunki i nalepki na ścianach do tego ogląda książeczki i zabawki i ciągle rozgląda się za nowymi widokami. Na spacerze ogląda drzewa i liście

Taribari no moje zdanie było podobne tylko że przy tym virbucolu to jest tak, że jak Antek ma już taki napad płaczu że nic go nie uspokaja dostaje czopka 5 min i się uspokaja. Może jakieś 6 razy w sumie się zdarzyło żebyśmy użyli tego czopka i działało w 100% zawsze dlatego zgłupiałam trochę.
A czyli dobrze, że się obraca? Bo się bałam czy mu jakoś nie chce się podpierać na rękach chociaż ostatnio już tułów podnosi i wygląda, że mu to całkiem bez wysiłku przychodzi

Ale mam orkiestrę Sara poszczekuje przez sen w jednym pokoju a Antek popiskuje przez sen w drugim pokoju.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY.
Nie wiem jak Wy. Ale Mały dzisiaj był strasznie marudny. Więc mój mąż włączył suszarkę. Ale włączył na YouTube
Prąd nie leci. Z telefonu leci dźwięk i Mały śpi. Więc nie marnujcie prądu tylko przez tel
Tak dla Was, może się przyda.
U mnie sprawdza się szczoteczka na baterię niestety nie daje się nabrać na sztuczne szumienie a na dźwięk piosenek ... płacze
Stary 2013-09-28, 20:20   #4817
Agrafka86
Wtajemniczenie

Karolajn musiałas zabawnie wyglądać

Tweed na pewno przejdzie do jutra:thumbup:

Ghia jak byłam u neurologa z Małym to powiedziała, że do 4 miesiąca w ogóle nie powinien patrzeć W TV. Trzeba unikać, bo to szok dla dzieci. Lepiej puścić piosenki

09.07.2011 Żona

Stary 2013-09-28, 20:26   #4818
taribari
Zadomowienie

Ghia znam kilka osób które tylko tym się leczą. Chyba dlatego to tak kontrowersyjny temat bo z perspektywy farmaceutów takie stężenia nie mają prawa działać. Działanie ma być raczej magiczne dlatego np. kościół to potępia. Cuda na kiju jednym słowem

A co do Tv to ja czasem pozwalam.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-28, 20:26   #4819
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz wracalam ze spaceru na syrenie, z dzieckiem na rekach i psem w wozku
Kurna lepiej żeby to byl Pan Skok, ktory wcześniej do nas nie trafil i zeby szybko poszedł precz.

Pies był pewnie bardzo zadowolony z zaistniałej sytuacji

Stary 2013-09-28, 20:27   #4820
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Agrafka no dobra to poczekam jeszcze te dwa tygodnie aż skończy 4 miesiące i się zastanowię co z tym TV w sumie to niezbyt zdrowe tyle że wygodne włączę baję i się Antoś nie męczy refluksem
Stary 2013-09-28, 20:31   #4821
lachryma
Zakorzenienie

U nas dzień bardzo udany. Oliwia wróciła do normalności, czyli miałam czas na paznokcie, na długi prysznic, super obiad i piwo na tarasie. Mąż też odpocząl przy książce. Mała już śpi, a my będziemy sobie patrzeć w oczy, bo na nic innego nie mam ochoty

Stary 2013-09-28, 20:31   #4822
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Taribari no właśnie dokładnie. U dorosłego jeszcze ok ktoś sobie wmówi, że to działa i będzie działało wiara czyni cuda. Sprzeciw kościoła oczywisty jak ktoś sam siłą swojej wiary w lek nie w Boga może się uleczyć. Dawki są śmiesznie śmieszne więc nie zaszkodzą tylko mnie szczena opadła jak u 3 miesięcznego malca viburcol działa gdzie na necie znajdzie się tyle samo opinii że działa jak i że nie działa nie czaję tego najważniejsze, że w razie W moge mu to podać
Stary 2013-09-28, 20:33   #4823
lachryma
Zakorzenienie

Perse, nie ma to jak udany weekend z rodzinką

Stary 2013-09-28, 20:36   #4824
mela1234
Zakorzenienie

Ej zobaczcie jaki on ma tyłek jak już wyjdzie z tego basenu. Czy on ma tam silikon?
http://www.pudelek.tv/video/Byly-Kim...KOSZULKI-3392/
Stary 2013-09-28, 20:37   #4825
Agrafka86
Wtajemniczenie

Ghia wiem jak męczy refluks. Nasz też ma. Ale zaczekaj. Jeszcze tylko dwa tygodnie. Oczywiście zrobisz jak uważasz. Ja nic nie narzucam. Tylko ta neurolog mówiła, że nie. Także nasz jeszcze nie wie co to TV

09.07.2011 Żona

Stary 2013-09-28, 20:37   #4826
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Perse, nie ma to jak udany weekend z rodzinką

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:49   #4827
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Taribari no właśnie dokładnie. U dorosłego jeszcze ok ktoś sobie wmówi, że to działa i będzie działało wiara czyni cuda. Sprzeciw kościoła oczywisty jak ktoś sam siłą swojej wiary w lek nie w Boga może się uleczyć. Dawki są śmiesznie śmieszne więc nie zaszkodzą tylko mnie szczena opadła jak u 3 miesięcznego malca viburcol działa gdzie na necie znajdzie się tyle samo opinii że działa jak i że nie działa nie czaję tego najważniejsze, że w razie W moge mu to podać
Nie ważne jak to działa, ważne że działa nie sądze że w fabryce Boiron siedzi szaman i rzuca zaklęcia na tabletki, chociaż kto wie

Moje dziecko dziś ma styl zasypiania "żywy karp w siatce foliowej przed wigilią"

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:

Dobrze że nie z dzieckiem na smyczy a psem w wózku

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-28, 20:49   #4828
mela1234
Zakorzenienie

Z tym tv to lepiej odpuścić. Jeżeli teraz nie wyrządzi krzywdy to tak naprawdę na przyszłość zrobicie sobie kuku, jak dziecko będzie chciało tylko tv oglądać.
Stary 2013-09-28, 20:53   #4829
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Nie ważne jak to działa, ważne że działa nie sądze że w fabryce Boiron siedzi szaman i rzuca zaklęcia na tabletki, chociaż kto wie

Moje dziecko dziś ma styl zasypiania "żywy karp w siatce foliowej przed wigilią"

To mój miał nad ranem taki tryb wybudzająco-śpiący Na mnie, co chwila rzucał główką w drugą stronę

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

No i przez pier.... muchę nie śpię dzisiaj, tylko odciągam.

A propos, pamiętacie to:
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LtAbCI5rePhDnZ

To ja miałam z początku: Nie śpię, bo trzymam dziecko
Stary 2013-09-28, 20:59   #4830
taribari
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43038824]
To mój miał nad ranem taki tryb wybudzająco-śpiący Na mnie, co chwila rzucał główką w drugą stronę

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

No i przez pier.... muchę nie śpię dzisiaj, tylko odciągam.

A propos, pamiętacie to:
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LtAbCI5rePhDnZ

To ja miałam z początku: Nie śpię, bo trzymam dziecko [/QUOTE]

padłam!!! Leżę i kwiczę!

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości