|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
))nosek Twój )i pomyslec,ze nasze corki w ten sam dzien urodzone )
|
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, Ala tez jest do mnie podobna, ale wiekszosc mowi ze do meza bardziej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4803 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry po raz drugi !!!
![]() dziś jestem umęczona i już mi się chce mocno spać, a tu jeszcze karmienie, kąpiel, następne karmienie, prysznic dla mnie, kolacja i usypianie... Dziś w ramach większej aktywności o którą TŻ mnie prosił, abym więcej ogarniała w domu i interesowała się wszystkim to posprzątałam, a raczej poogarniałam, zrobiłam zakupy podczas spaceru, zrobiłam ciasto - kolejne z cyklu próba przed chrzcinami Jak znadję czas i energię to wstawię sobie ciasto na bloga ![]() Ale słodka. Hania jest cudowna, śliczna i taka dorosła już Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niedawno odkrył, że te latające łapki to jego rączki Cytat:
![]() Cytat:
A byliśmy już u: neurologa x2, rehabilitanta x2, gastrologa, usg bioderek i to chyba wszystko. Cytat:
|
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
Neni no właśnie się nie dokłada do chrzcin jest teraz wielce obrazona i się do mnie nie odzywa.
Dziewczyny a o co chodzi z tą homeopatia bo my używamy czasem virbucolu a to jest homeopatia i o dziwo działa Sammi napisz coś więcej Pytanko jak długo puszczacie bajki maluchom bo Antek mógłby się gapic w tv nawet godzinę no i nie wiem ile dziennie mu pozwolić? Acha i jeszcze jak leży na brzuchu to się przekreca na plecy. Ma tak robić? Muszę jakąś książkę dobrą kupić o dzieciach Eveewe brawo za zaradności Mój TZ poszedł wkońcu opijać małego ciekawe o której wróci i w jakim stanie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie w ogóle nie pozwalam oglądać telewizora. A jeśli chodzi o obroty to nie wiem. |
|
|
|
|
#4806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najchętniej bym nie poszła....nie cierpię Mai ciagnąć po lekarzachCytat:
U nas znowu okropny wieczór nie wiem już o co chodzi. Jak wróciliśmy ze spaceru, najadła sie, beknela i poszłam z nią sie położyć. Na początku wszystko ok a potem zaczęło sie darcie, wrzask przerazliwy Nie wiem jak pomoc mojemu maleństwu
|
|
|
#4807 |
|
Konto usunięte
|
Szlag by to wziął...
Odciągnęłam mleko, zaniosłam do lodówki, chciałam je podać Artkowi, patrzę, a w butelce pływa muszka... No ![]() Na dodatek z TŻem znowu kłótnia. Miał zrobić obiad. Artek maruder na moich rękach, bo dużo płakał znowu po popołudniu. Najpierw chciał smażyć kotlety na maśle, położył je na suchej patelni, w końcu je jakoś tak usmażył, że były niedopieczone, o czym dowiedziałam się, jak już zjadłam 2 kawałki Z kolei na cukinię masło spalił i mam czarny garnek. Jedynie kaszę (w woreczkach) ugotował dobrze, no ale co to za filozofia. Oczywiście wszystko z awanturą, że on się do tego nie nadaje. Ale z dzieckiem się również nie pobawi, bo.. właściwie już nie wiem; fakt, że Artuś jest dzisiaj marudny, ale ja się zajmuję nim 24h/dobę 7 dni w tygodniu, a on nie umie jednego popołudnia.... I się nieźle pokłóciliśmy, mi się odechciało tego obiadu, jak zobaczyłam ten niedosmażony kotlet i w ogóle jest bosko. Teraz robi to, co lubi najbardziej i umie najlepiej, czyli siedzi przed kompem :/ |
|
|
|
#4808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A takie jest moje zdanie o homeopatii (zawodowo zajmującej się marketingiem i reklamą )https://www.youtube.com/watch?v=mL1W...e_gdata_player Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4809 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz przeszlo. A Katarek swietna sprawa. A co do braw za zaradnosc - nie ma za co, kazda z nas w podobnej sytuacji musialaby sobie dac rade - ot i co![]() Cytat:
chcialam go przestawic na 120 ml i co 3 h, ale za nic na swiecie nie dopije i musze wylewac. Nie wiem o co kaman. Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43035190]Artuś jest już 3. dzień z rzędu marudny... Na spacerze pospał 3 h, ale w domu jest masakra...[/QUOTE] moze u was tez skok caluski dla ArtusiaCytat:
taka madrosc zyciowa z ciebie przemawia - super jestes mamusia i Malgosia i Alicja beda z Ciebie nie raz dumne. Mam podobne odczucia do Twoich.Cytat:
A u mnie kolezanka z corka byly, pobawily sie z Marysia, oni pojechali, ja dzieciaki wykapalam, nakarmilam i zapakowalam do lozek. Mysle ze marysia juz usnela, wiec ide gary do zmywarki wrzuce, nastawie ja i ide spac - moze odespie te nocke.
|
|
#4810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43037915]Szlag by to wziął... Odciągnęłam mleko, zaniosłam do lodówki, chciałam je podać Artkowi, patrzę, a w butelce pływa muszka... No ![]() Na dodatek z TŻem znowu kłótnia. Miał zrobić obiad. Artek maruder na moich rękach, bo dużo płakał znowu po popołudniu. Najpierw chciał smażyć kotlety na maśle, położył je na suchej patelni, w końcu je jakoś tak usmażył, że były niedopieczone, o czym dowiedziałam się, jak już zjadłam 2 kawałki Z kolei na cukinię masło spalił i mam czarny garnek. Jedynie kaszę (w woreczkach) ugotował dobrze, no ale co to za filozofia. Oczywiście wszystko z awanturą, że on się do tego nie nadaje. Ale z dzieckiem się również nie pobawi, bo.. właściwie już nie wiem; fakt, że Artuś jest dzisiaj marudny, ale ja się zajmuję nim 24h/dobę 7 dni w tygodniu, a on nie umie jednego popołudnia.... I się nieźle pokłóciliśmy, mi się odechciało tego obiadu, jak zobaczyłam ten niedosmażony kotlet i w ogóle jest bosko. Teraz robi to, co lubi najbardziej i umie najlepiej, czyli siedzi przed kompem :/[/QUOTE] No jak pech to pech. A szczególnie wszystko nie wychodzi jak na dodatek dziecko marudzi. Przykro mi że TŻ nie pomaga przy małym. Mój też dużo czasu spędza przed konsolą ale jak tylko wydam rozkaz we wszystkim pomaga. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabkii
![]() Bd sie pojawiac i znikac bo zaczynamy remoncik mieszkanka i trzeba powoli ogarniac przeprowadzke
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
A ja małemu dupkę odparzyłam
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz was w lozku nadrobie.
Pierwszy raz wracalam ze spaceru na syrenie, z dzieckiem na rekach i psem w wozku Kurna lepiej żeby to byl Pan Skok, ktory wcześniej do nas nie trafil i zeby szybko poszedł precz. Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4814 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEWCZYNY.
Nie wiem jak Wy. Ale Mały dzisiaj był strasznie marudny. Więc mój mąż włączył suszarkę. Ale włączył na YouTube ![]() Prąd nie leci. Z telefonu leci dźwięk i Mały śpi. Więc nie marnujcie prądu tylko przez tel ![]() Tak dla Was, może się przyda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Ide spac.Głowa mnie boli i zle sie czuje
![]() Tweed wczoraj Laura miała krostki na posladkach i leciutkie odparzonko i myłam ja woda z mydłem i smarowałam Sudocremem i dzis skóka jak malowana Nie ma ani sladu
|
#4816 | |
|
Zadomowienie
|
Krucze no nie wiem co z tym tv bo jemu to fajnie odwraca uwagę od refluksu i się uspokaja bardzo jak ogląda i nie jest potem rozdrażniony no ale nie wiem czy nie za mały na takie atrakcje no i nie chce mu psuć wzroku. To że nie rozumie to oczywiste, ale chodzi mi właśnie o obrazki i dźwięki. Bo ja już nie mam pomysłów na rysunki i nalepki na ścianach do tego ogląda książeczki i zabawki i ciągle rozgląda się za nowymi widokami. Na spacerze ogląda drzewa i liście
Taribari no moje zdanie było podobne tylko że przy tym virbucolu to jest tak, że jak Antek ma już taki napad płaczu że nic go nie uspokaja dostaje czopka 5 min i się uspokaja. Może jakieś 6 razy w sumie się zdarzyło żebyśmy użyli tego czopka i działało w 100% zawsze dlatego zgłupiałam trochę. A czyli dobrze, że się obraca? Bo się bałam czy mu jakoś nie chce się podpierać na rękach chociaż ostatnio już tułów podnosi i wygląda, że mu to całkiem bez wysiłku przychodzi ![]() Ale mam orkiestrę Sara poszczekuje przez sen w jednym pokoju a Antek popiskuje przez sen w drugim pokoju. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
niestety nie daje się nabrać na sztuczne szumienie |
|
|
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolajn musiałas zabawnie wyglądać
Tweed na pewno przejdzie do jutra:thumbup: Ghia jak byłam u neurologa z Małym to powiedziała, że do 4 miesiąca w ogóle nie powinien patrzeć W TV. Trzeba unikać, bo to szok dla dzieci. Lepiej puścić piosenki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
Ghia znam kilka osób które tylko tym się leczą. Chyba dlatego to tak kontrowersyjny temat bo z perspektywy farmaceutów takie stężenia nie mają prawa działać. Działanie ma być raczej magiczne dlatego np. kościół to potępia. Cuda na kiju jednym słowem
![]() A co do Tv to ja czasem pozwalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka no dobra to poczekam jeszcze te dwa tygodnie aż skończy 4 miesiące i się zastanowię co z tym TV w sumie to niezbyt zdrowe tyle że wygodne włączę baję i się Antoś nie męczy refluksem
|
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzień bardzo udany. Oliwia wróciła do normalności, czyli miałam czas na paznokcie, na długi prysznic, super obiad i piwo na tarasie. Mąż też odpocząl przy książce. Mała już śpi, a my będziemy sobie patrzeć w oczy, bo na nic innego nie mam ochoty
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
Taribari no właśnie dokładnie. U dorosłego jeszcze ok ktoś sobie wmówi, że to działa i będzie działało wiara czyni cuda. Sprzeciw kościoła oczywisty jak ktoś sam siłą swojej wiary w lek nie w Boga może się uleczyć. Dawki są śmiesznie śmieszne więc nie zaszkodzą tylko mnie szczena opadła jak u 3 miesięcznego malca viburcol działa gdzie na necie znajdzie się tyle samo opinii że działa jak i że nie działa
nie czaję tego najważniejsze, że w razie W moge mu to podać
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, nie ma to jak udany weekend z rodzinką
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Ej zobaczcie jaki on ma tyłek jak już wyjdzie z tego basenu. Czy on ma tam silikon?
http://www.pudelek.tv/video/Byly-Kim...KOSZULKI-3392/
|
#4825 |
|
Wtajemniczenie
|
Ghia wiem jak męczy refluks. Nasz też ma. Ale zaczekaj. Jeszcze tylko dwa tygodnie. Oczywiście zrobisz jak uważasz. Ja nic nie narzucam. Tylko ta neurolog mówiła, że nie. Także nasz jeszcze nie wie co to TV
|
#4826 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4827 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie sądze że w fabryce Boiron siedzi szaman i rzuca zaklęcia na tabletki, chociaż kto wie Moje dziecko dziś ma styl zasypiania "żywy karp w siatce foliowej przed wigilią" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym tv to lepiej odpuścić. Jeżeli teraz nie wyrządzi krzywdy to tak naprawdę na przyszłość zrobicie sobie kuku, jak dziecko będzie chciało tylko tv oglądać.
|
#4829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To mój miał nad ranem taki tryb wybudzająco-śpiący Na mnie, co chwila rzucał główką w drugą stronę ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- No i przez pier.... muchę nie śpię dzisiaj, tylko odciągam. A propos, pamiętacie to: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LtAbCI5rePhDnZ To ja miałam z początku: Nie śpię, bo trzymam dziecko
|
|
|
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43038824]
To mój miał nad ranem taki tryb wybudzająco-śpiący Na mnie, co chwila rzucał główką w drugą stronę ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- No i przez pier.... muchę nie śpię dzisiaj, tylko odciągam. A propos, pamiętacie to: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LtAbCI5rePhDnZ To ja miałam z początku: Nie śpię, bo trzymam dziecko [/QUOTE]Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

))

najchętniej bym nie poszła....nie cierpię Mai ciagnąć po lekarzach
nie wiem już o co chodzi. Jak wróciliśmy ze spaceru, najadła sie, beknela i poszłam z nią sie położyć. Na początku wszystko ok a potem zaczęło sie darcie, wrzask przerazliwy

)
Co prawda widać, że jest go coraz mniej, ale i tak męczy nas i malucha.
juz przeszlo. A Katarek swietna sprawa. A co do braw za zaradnosc - nie ma za co, kazda z nas w podobnej sytuacji musialaby sobie dac rade - ot i co
12.06.2010
dlatego zgłupiałam trochę.