Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 20:13   #3511
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
co tu dzisiaj taka cisza? ;>
w pudle nic nie leci, na forum nic sie nie dzieje co jest?
ja oglądam mam talent jednym okiem

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:32   #3512
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

A ja nic nie oglądam bo tż na złośc ojcu odłączył i wyniósł telewizor:mdleje :

Cytat:
mi by sie nigdy nie znudziły uwielbiam czytać ;d zwłąszcza te plotkarskie typu show party na końcu te zwykłe dzienniki chyba ze ten nasz tutaj aaa no i Angore lubie dziadek mnie zaraził kieeeeedyś :d
Kochana, jak zaczęłam pracę to czytałam wszystko, od właśnie polityczno-społecznych po babskie, czy dokumentalne. A teraz jak widze focus to nawet okładki nie czytam, ale powiem, że jest fajny tytuł nowy "Swiat na dłoni" i muszę powiedzieć, że niezły jest i cena nie zabija bo 4 zł. A ja czytam głównie Twój styl, Harpers bazaar i Elle. No i do tego dochodzi Glamour, Avanti, hot moda i shopping, Joy. Ale tam to głównie obrazki i takie ciekawostki jak mi się nudzi chociaż glamour się poprawił ostatnio na party, show i flesz paczeć nie mogę bo tam w każdej gazecie to samo piszą fajna jest grazia

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A ja znowu uwielbiam spoleczno-polityczme: Politykę, Newsweeka [chociaż ostatnio się spartaczył], Wprost... Ale strasznie drogie to wychodzi. Jednak Politykę to mi małż kupować musi co tydzień. Bo mnie nosi jak nie czytam. Ostatnio nie było koło nas i już dwa numery opuściłam
Ja lubiłam Wprost kiedys, ciekawe mięli artykuły, a teraz porażka. I polecam wszystkim kawały z Playboy'a są za rozkładówką więc łatwo znaleźć. I ogólnie polecam Playboya, ma b.ciekawe artykuły wbrew pozorom. I zawsze mne śmieszą ludzie, którzy biorą gazetę do reki i mówią do drugiej osoby: Kup sobie, kup - i zaśmiewają się do rozpuku. A dla mnie Playboy to gazeta z ciekawymi artykułami, która ma po prostu inne zdjęcia jako przerywnik w czytaniu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:33   #3513
Asist22
Rozeznanie

Chciałam Wam napisać, że mój kot do domu wchodzi i z niego wychodzi przez okno. Trzeba mu otwierać oczywiście. Panisko się domaga i trzeba robić to co on chce.
Stary 2013-09-28, 20:46   #3514
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Po USG wszystko w porządku
Mała zdrowa, oczywiście jest tak ułożona, że główkę ma blisko łożyska i doktor nie mógł złapać profilu i dokładniej zbadać i z racji tego w piątek idę na tak zwaną dogrywkę i będziemy strzelać fotki główki
Oczywiście nie mogło zabraknąć ziewania Mała na każdym usg ziewa i zakrywa się rączkami - chyba złośliwie to robi, albo mówi "mam was gdzieś, zobaczycie mnie jak się urodzę"

Rybko dopisz, że Wiktoria w 30t2d waży 1684g
i ew. można dopisać, że 4.10 mam dodatkowe usg

Mała uparciuszka i wstydnisia.Ja od połówkowego tez nie widziałam buziolka bo zawsze tyłeczkiem obrócony .

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No właśnie ruchów jakby mniej, mam wrażenie że zaparła się nóżkami i tak napina pleckami na mój brzuch, jakby go chciała rozciągnąć

O dzięki pocieszyłaś mnie, ale dziwnie że tak się układają w kącie zamiast korzystać z całego dostępnego miejsca

Dziewczyny w jakiej temperaturze pierzecie te ciuszki dziecięce? Zaczne od tego że tu w Belgii w ogóle się podobno nie używa specjalnych płynów bo oni twierdzą że to marketing tylko i nie są potrzebne.
No ale kupiliśmy jakiś w Carrefour i chcę wszystko poprać tylko niektóre rzeczy kupowałam w Chinach albo w bardzo tanich sklepach, jak mi taka jedna rzecz puści farbę to nie będzie wesoło

Myślałam o 30 stopniach czy na więcej jakoś ustawiacie?
40 stopni z reguły na metce jest i tak piorę chociaż pralka ustawia mi na 60

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:46   #3515
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale miałam fajną sobotę Umyłam 2 okna, posprzątałam, poprasowałam, poprałam, ugotowałam, później przyjechali znajomi z 5-miesięcznym synusiem a teraz padam na twarz :P Zrobiłam pierwsze pranie dzieciowe - pieluchy tetrowe jutro będę miała co prasować

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Załącznik 5425040

To taka listonoszka,wiec do macierzynstwa jestem teraz gotowa,bo rece beda wolne
Miałam taką ale mi się zużyła Świetna jest! Teraz mam trochę inny model, ale też mi się z tyłu taka krecha biała zrobiła... poszukam paragonu i zareklamują bo od roku ją mam mniej więcej.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Też nam się strasznie spodobała No i czarno-biało-czerwona, czyli idealna na początek
Tylko w smyku stacjonarnie jest w regularnej cenie 54,99zł. W necie można znaleźć za niecałe 40zł, ale zawsze dochodzi przesyłka. A w smyku online jest w promo za 37,99zł Także odebraliśmy sobie za free w empiku
O dzięki za info o promocji! Właśnie kliknęłam i też Payback'iem zapłaciłam Że też wcześniej na to nie wpadłam :P

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U mnie zaczyna sie cos zmieniac. Maly zmienia pozycja- mam nadzieje, ze wchodzi do kanalu, bo rozpycha sie niesamowicie i mam skurzce przepowiadajace plus ucisk na dole oraz cmienie. A brzuch to juz mam na kolanach
Ohoooo, coś się zaczyna dziać Tylko ustąp Trele najpierw bo ona nam zawriuje

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Do tego zaczynam sie schizowac bo mloda mi sie tak jakby otrzasa , jak pies po deszczu i nie wiem co jest grane . Wyczytalam ze tak sie zdarza , ze to poprostu niedojrzalosc ukladu nerwowego , ale jakos mnie to nie przekonuje . W 40 tyg ?

Mój się też tak otrząsa śmiesznie Dziwne uczucie. Myślę, że to nic niepokojącego. Trela trzymam kciuki, żeby się w nocy zaczęło!

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja naliczyłam u siebie około 25 torebek z ciucha

Kupiliśmy trochę rzeczy dla małej
Wanienka
Wkład do wanienki
Termometr do wody
Termometr
Pieluchy tetrowe białe i kolorowe
Szczoteczkę do włosów + grzebyk
Patyczki higieniczne
Nożyczki

Cytat:
a ten klin to pod materacyk rozumiem? to mogę tam jakiś segregator podrzucić, w razie W? albo coś na kształt takiego klina? bo już nie zdążę kupić ...
Można coś innego podłożyć, taką samą funkcję spełni.

Cytat:
Mała zdrowa, oczywiście jest tak ułożona, że główkę ma blisko łożyska i doktor nie mógł złapać profilu i dokładniej zbadać i z racji tego w piątek idę na tak zwaną dogrywkę i będziemy strzelać fotki główki
Oczywiście nie mogło zabraknąć ziewania Mała na każdym usg ziewa i zakrywa się rączkami - chyba złośliwie to robi, albo mówi "mam was gdzieś, zobaczycie mnie jak się urodzę"

Wstydnisia mała! Fajnie, że będziecie mieć drugą próbę obejrzenia buźki. dla małej za piękną wagę!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

My wróciliśmy wczoraj z Krakowa. Fajnie z kuzynką i jej synkiem półrocznym czas spędziłam, chociaż mały marudny. Przy okazji dostałam kolejną wielką siatę ciuszków (w tym kombinezon, śpiworek no i takie cieplejsze rzeczy typu sweterki, bluzy). Jakieś zdjęcia postaram się jutro wrzucić. Nagle się okazało, że miałam 1 kombinezon i mam 3 (rozm. 56,62,68) + dodatkowo śpiworek na 62/68. Na pewno mi nie zabraknie
Za to niestety z wyjazdu wróciłam podziębiona i czuję się średnio. Zaraziła mnie któraś :P w gardle drapie, katar leci i jakaś taka ogólnie czuję się zmęczona. Ale byliśmy dzisiaj w Ikei i kupiliśmy szafę złożymy to wrzucę zdjęcia
Ciuszków nigdy za wiele Napewno się przyda wszystko!
Wracaj do zdrówka!

Idę dalej oglądać Mam talen i prasować, do jutra!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:47   #3516
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Kurczę tak czytam te wypowiedzi Domi i mnie pocieszają, bo Domi sprząta, na polatanie po mieście ma czas, nadrobienie seriali i wgl... Jest nadzieja! Bo ogólnie mam wrażenie i wszyscy mówią, że na nic nie bedzie czasu ani ochoty i mnie to dołuje troszkę
No właśnie te dobre/uniwersalne rady są "najlepsze"

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Taszanta, ja również piorę w 40 stopniach. Jak nie jesteś przekonana do jakichś ciuszków - przeprałabym je osobno, albo ręcznie po raz pierws

Trele,
na porodówkę marsz!

My wróciliśmy wczoraj z Krakowa. Fajnie z kuzynką i jej synkiem półrocznym czas spędziłam, chociaż mały marudny. Przy okazji dostałam kolejną wielką siatę ciuszków (w tym kombinezon, śpiworek no i takie cieplejsze rzeczy typu sweterki, bluzy). Jakieś zdjęcia postaram się jutro wrzucić. Nagle się okazało, że miałam 1 kombinezon i mam 3 (rozm. 56,62,68) + dodatkowo śpiworek na 62/68. Na pewno mi nie zabraknie
Za to niestety z wyjazdu wróciłam podziębiona i czuję się średnio. Zaraziła mnie któraś :P w gardle drapie, katar leci i jakaś taka ogólnie czuję się zmęczona. Ale byliśmy dzisiaj w Ikei i kupiliśmy szafę złożymy to wrzucę zdjęcia
Zdrowiczka!

Brawo za kolejna pakę do wyboru do koloru

Ja dzisiaj dostałam następne 4 pudła do przeglądnięcia od szwagierki, ale widzę po próbkach że przeżyły już chyba z 5 dziecko.No nic może coś wybiorę,miło z jej strony.

ale tyle już tego mam

Właśnie wstawiłam pralkę i sztachnęłam się Dzidziusiem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-09-28 o 20:51
Stary 2013-09-28, 20:49   #3517
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A czemu nie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bo znów bedę słuchała ze przytyłam niewiadomo ile, i tego typu komentarze. NIE wiem czy zrobi mi badanie na tego paciorkowca, albo zaś będzie gadał ze mam zrobić sobie sama.. a ja pójdę, wkurzę się i bede miała zły humor do końca dnia. ;/

Cytat:

Kochana, jak zaczęłam pracę to czytałam wszystko, od właśnie polityczno-społecznych po babskie, czy dokumentalne. A teraz jak widze focus to nawet okładki nie czytam, ale powiem, że jest fajny tytuł nowy "Swiat na dłoni" i muszę powiedzieć, że niezły jest i cena nie zabija bo 4 zł. A ja czytam głównie Twój styl, Harpers bazaar i Elle. No i do tego dochodzi Glamour, Avanti, hot moda i shopping, Joy. Ale tam to głównie obrazki i takie ciekawostki jak mi się nudzi chociaż glamour się poprawił ostatnio na party, show i flesz paczeć nie mogę bo tam w każdej gazecie to samo piszą fajna jest grazia

Ja lubiłam Wprost kiedys, ciekawe mięli artykuły, a teraz porażka. I polecam wszystkim kawały z Playboy'a są za rozkładówką więc łatwo znaleźć. I ogólnie polecam Playboya, ma b.ciekawe artykuły wbrew pozorom. I zawsze mne śmieszą ludzie, którzy biorą gazetę do reki i mówią do drugiej osoby: Kup sobie, kup - i zaśmiewają się do rozpuku. A dla mnie Playboy to gazeta z ciekawymi artykułami, która ma po prostu inne zdjęcia jako przerywnik w czytaniu
No grazia jest fajna ale fakt ze w party i show to samo piszą, tylko inaczej ubierają w słowa
a ja nigdy nie miałam playboya w ręce :P
Stary 2013-09-28, 20:51   #3518
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
No ja w saloniku pracuje to gazety mam na codzień świeżynki

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Wgl ruch tu jak w paryżu na wsi

a ja właśnie zjadłam ziemniaki w łupinkach/mundurkach jak kto woli z serkiem wiejskim
What?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 20:51   #3519
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
bo znów bedę słuchała ze przytyłam niewiadomo ile, i tego typu komentarze. NIE wiem czy zrobi mi badanie na tego paciorkowca, albo zaś będzie gadał ze mam zrobić sobie sama.. a ja pójdę, wkurzę się i bede miała zły humor do końca dnia. ;/

No grazia jest fajna ale fakt ze w party i show to samo piszą, tylko inaczej ubierają w słowa
Hmmm.. a tego paciorkowca nie robi się 33-37tc? Bo na niego się chyba chwilę czeka, no nie? Bo oni to hodują z wymazu.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:58   #3520
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Witam kobietki!

Nie piszę ale was podczytuję u nas znów choróbsko zaatakowało małego i tak jak nie on to tż chorował i teraz znowu mały a w międzyczasie i ja coś zaniemogłam ale oczywiście MUSIAŁO mi szybko przejść żeby zająć się moimi chorobździelami...

Trele, piszę tu teraz specjalnie do ciebie! iem, że dziewczyny miały traumatyczne przeżycia związane z masażem szyjki ale jeśli ma ci to pomóc to nie rezygnuj z tego! to nie jest tak, że zawsze tak masakrycznie boli! mi robiła pielęgniarka jeszcze na izbie przyjęć i choć nie było to najprzyjemniejsze uczucie na świecie to do przeżycia! dzięki temu w jednej chwili z 3cm rozwarcia poszło do 5cm czyli super podziałało... myślę, że jest to też różnica czy robią w czasie bolesnych skurczy czy jeszcze przed... ja miałam skurcze bezbolesne i może dlatego ten masaż tak nie bolał jak tu opisują. Myślę, że jeśli będziesz miała na początku skurcze bezbolesne albo całkowity brak skurczy to zgódź się na to bo to tylko dla postępu porodu... i chociaż zaboli to przecież nie będzie trwało wiecznie uwierz mi, gorzej bolały skurcze które złapały mnie po przebiciu wód i to był ból który wracał co kilka minut a przecież nikt mi wtedy tam nie gmerał więc nawet nie ma co porównywać tego z masażem no i nikt nie powiedział, że urodzić dziecko to bajka trzeba się nacierpieć ale potem jaka nagroda i myślę, że znajdziesz w sobie siłę żeby przejść wszystko co ci zaproponują tylko dlatego aby szybciej zobaczyć malutką przykładem jest tu nasza Domi, która tak się zapierała przed cesarką ale wiedziała, że to jedyny sposób żeby nie narażać dzidzi i siebie i kwestie bólu i inne zeszły na dalszy plan... życzę oczywiście żeby akcja porodowa sama się rozwinęła
No brawo mamuśka

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć wszystkie zmęczone są

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Zrobiłam konfiturę z cytryn będzie do herbaty i ciasta mam nadzieje, że się nie zepsuje
Przypomniałaś mi o cytrynówce ale wódeczce

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja oglądam mam talent jednym okiem
Ale masz fajnie...ja już zapomniałam jak wygląda tv.

Chociaż wczoraj u mamy oglądałam TVN 24 o aresztowaniu prezydenta naszego miasta.Ale wstyd

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam napisać, że mój kot do domu wchodzi i z niego wychodzi przez okno. Trzeba mu otwierać oczywiście. Panisko się domaga i trzeba robić to co on chce.
A na którym piętrze mieszkasz,mniemam że na parterze?

Mój kilka razy wyskoczył z pierwszego

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:

Kiedy ja ostatnio jakąś gazetę czytałam chyba plotkarską albo dzieciową.
Ja lubię czytać obcojęzyczne

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 20:59   #3521
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
życzę żeby Cię ominęło

post napisano o 17:45 ----------

ja prałam w 40

Cytat:
Taszanta, ja również piorę w 40 stopniach. Jak nie jesteś przekonana do jakichś ciuszków - przeprałabym je osobno, albo ręcznie po raz pierws

Cytat:
A na ubrankach nie masz temperatury?
Ubranka to spoko, bo mam prawie wszystkie używane, ale boję się raczej o rzeczy typu kocyki, skarpetki, ręczniki itp. takie do pierwszego prania ever

Cytat:
Taszanta ja prałam w 40 stopniach. Te, których nie byłam pewna, moczyłam na chwilę w wodzie z proszkiem. Jak puszczały farbę, to wiedziałam, ze prać osobno
O dobry pomysł, też tak zrobię, dzięki

Cytat:

Taszanta- ja prałam w 40 stopniach, chyba ze gdzies było napisane ze w mniejszej temp

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

40 stopni z reguły na metce jest i tak piorę chociaż pralka ustawia mi na 60

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:01   #3522
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

A w takim razie w karcie ciąży to co będziesz mieć wpisane przy paciorkowcu?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 21:03   #3523
Asist22
Rozeznanie

W domku parterowym więc wysoko nie ma. Dla niego drzwi mogą nie istnieć. Już pisałam, że jak siedzi mi na kolanach to puszcza czasem bąki. Dziś gotowałam obiad i dawałam mu kawałek mięsa i co..... puścił śmierdziucha!!! Nie miałam jeszcze takiego kota, który by tak często bąki puszczał.
Przepraszam za temat
Stary 2013-09-28, 21:05   #3524
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm.. a tego paciorkowca nie robi się 33-37tc? Bo na niego się chyba chwilę czeka, no nie? Bo oni to hodują z wymazu.
a nie wiem, ale będę miała 37t5d wiec moze mi zrobi, a jak nie to chociaż zapytam dlaczego mi nie zrobił, skoro to obowiązkowe badanie.. poza tym on mi kazał iść w piątek do szpitala leżeć i czekać na poród, ale nie wiem .. ciśnienie mam teraz ok, znaczy sie nie jest za wysokie, nie odkleja mi sie łożysko ani nic, ale skierowania mi nie dał.. i babka w szpitalu powiedziała ze albo mam miec skierowanie na wywołanie wczesniejsze albo na cc. Ale nie mam wskazań przecież.. i powiedziała mi ta babka ze jak mnie przyjmą, bo to nie probem to bede leżała do samego porodu. A nie chcę wiec musze z nim pogadać o co chodzi bo może mam jakieś wskazania o których nie wiem ?
no i musze po recepte iść bo mi sie dopegyt skończył a mam tylko jedna recepte
Stary 2013-09-28, 21:07   #3525
Asist22
Rozeznanie

Taszanta na kocykach, rożku też powinnać być metka ze wskazaniem jak to prać. Ja prałam w 40 stopniach kocyk tylko nie zauważyłam informacji o niewirowaniu.
Stary 2013-09-28, 21:12   #3526
nasturcja7667
Zadomowienie

Moje dziecko rozstawiło szeroko kolana i wypycha mi je po dwóch stronach, a stopami jakimś cudem kopie po żebrach. Wściekł się chyba dzieć.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:12   #3527
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
A w takim razie w karcie ciąży to co będziesz mieć wpisane przy paciorkowcu?
odkąd mam tego lekarza czyli od 23 tygodnia bodajże to nie mam nic w Karcie ciązy oprócz 1 badania krwi, ciśnienia i wagi... nie mam wpisanych ani 2 ani 3 badań USG, a na moje upomnienia ciągle mówi ze tak ma być. Nic sie nie odzywałam, niektóre badania mam kopie zrobioną ale wiadomo, to wszystko powinno być wpisane, ale przecież nie przypre go do ściany żeby mi wpisał i pieczątke stawił ..
on mi nawet glukozy nie wpisał po spożyciu. :/ Poważnie mówie.. takiego zaje,bistego mam lekarza. :/ początkowo nawet uwagi nie zwróciłam, dopiero po wizycie kiedy miałam wpisane tylko +przy tętnie, wage i ciśnienie-ale to pielegniarka wpisuje, tydzień ciąży i jego pieczątka. Wtedy stwierdził ze nie trzeba co wizyte uzupełniac wszystkiego (nawet wyników moczu bo były ok )
Stary 2013-09-28, 21:14   #3528
Asist22
Rozeznanie

Wczoraj na basenie się ważyłam i ważę 75,5 kg Ok 13 kg na plusie Co miesiąc przybieram ok. 2,5 kg. Zostało mi jeszcze 2 miesiące......
Stary 2013-09-28, 21:16   #3529
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Będziemy mieć komodę z biedronki Mąż zadzwonił do swojego taty, ze jest takowe cudo, fajne, ale nie mamy tego jak dotaskać do mieszkania bo waży 45 kg. I teść kupił, jak mąż pojedzie po samochód, to weźmie komodę. Fajnie, bo niedroga a wygląda na w miarę porządną i pojemną
w Lidlu są fajne komody białe 4 szuflady z czego jedna przeszkolna mleczna, duża ale kosztuje chyba coś powyżej 200 zł
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakiej temperaturze pierzecie te ciuszki dziecięce? Zaczne od tego że tu w Belgii w ogóle się podobno nie używa specjalnych płynów bo oni twierdzą że to marketing tylko i nie są potrzebne.
No ale kupiliśmy jakiś w Carrefour i chcę wszystko poprać tylko niektóre rzeczy kupowałam w Chinach albo w bardzo tanich sklepach, jak mi taka jedna rzecz puści farbę to nie będzie wesoło

Myślałam o 30 stopniach czy na więcej jakoś ustawiacie?
ja wszytsko prałam w 60 stopniach w programie bawełna
Cytat:
Kurczę tak czytam te wypowiedzi Domi i mnie pocieszają, bo Domi sprząta, na polatanie po mieście ma czas, nadrobienie seriali i wgl... Jest nadzieja! Bo ogólnie mam wrażenie i wszyscy mówią, że na nic nie bedzie czasu ani ochoty i mnie to dołuje troszkę
też mam taką dzieję ale nie wiem czemu mam wrażenie że moje dziecko takie spokojne nie będzie :P
Cytat:
Zaczęło się, wszystkie śmieci z dużego pokoju poroznoszone po kątach moja sypialnia wygląda jeszcze gorzej niż normalnie
a co to jest sypialnia?!
nie martw się ja też nie mam chwilowo sypialni bo śpimy w salonie
Cytat:
Mój kilka razy wyskoczył z pierwszego
mój kot za czaswó jak mieszkałam w bloku chciał przeskoczyć z balkonu to drugiego pokoju, iestety nie wysżło jej i spadła z 4 piętra

heja!

nażarłam się właśnie domowej roboty pizzą, oczywiście mój TŻ robił pychotka i zagryzam pistacjami, chce któraś?

faktycznie mały ruch tutaj, jak nigdy :P

idę się myć i będę dalej oglądać Epokę lodowcową 2 a potem Kac Vegas
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:17   #3530
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
odkąd mam tego lekarza czyli od 23 tygodnia bodajże to nie mam nic w Karcie ciązy oprócz 1 badania krwi, ciśnienia i wagi... nie mam wpisanych ani 2 ani 3 badań USG, a na moje upomnienia ciągle mówi ze tak ma być. Nic sie nie odzywałam, niektóre badania mam kopie zrobioną ale wiadomo, to wszystko powinno być wpisane, ale przecież nie przypre go do ściany żeby mi wpisał i pieczątke stawił ..
on mi nawet glukozy nie wpisał po spożyciu. :/ Poważnie mówie.. takiego zaje,bistego mam lekarza. :/ początkowo nawet uwagi nie zwróciłam, dopiero po wizycie kiedy miałam wpisane tylko +przy tętnie, wage i ciśnienie-ale to pielegniarka wpisuje, tydzień ciąży i jego pieczątka. Wtedy stwierdził ze nie trzeba co wizyte uzupełniac wszystkiego (nawet wyników moczu bo były ok )
No to rzeczywiście jakoś dziwnie. U mnie wszystkie badania jakie miałam robione są wpisywane. I jak to nie trzeba. Przecież wtedy widać czy Ci się coś pogarsza, jest porównanie wyników z każdej wizyty.
Stary 2013-09-28, 21:19   #3531
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
W domku parterowym więc wysoko nie ma. Dla niego drzwi mogą nie istnieć. Już pisałam, że jak siedzi mi na kolanach to puszcza czasem bąki. Dziś gotowałam obiad i dawałam mu kawałek mięsa i co..... puścił śmierdziucha!!! Nie miałam jeszcze takiego kota, który by tak często bąki puszczał.
Przepraszam za temat
Może on tak radość okazuje

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 21:20   #3532
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
to Ty masz mało co kartę uzupełnioną? dziwne bo wydaje mi się że to teraz jest nasz najważniejszy dokument, wszytskie wyniki badań itd ja mam uzupełnione prawie wszytsko oprócz badania piersi, konsultacji innych specjalistów
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:20   #3533
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
No to rzeczywiście jakoś dziwnie. U mnie wszystkie badania jakie miałam robione są wpisywane. I jak to nie trzeba. Przecież wtedy widać czy Ci się coś pogarsza, jest porównanie wyników z każdej wizyty.
no widzisz... wg niego nie trzeba. Pierwsza wizyta była spoko -kolejne tragedia!!!!!!
Już nic nie poradzę - nauczka na przyszłość, przy kolejnym dzieciaczku
Stary 2013-09-28, 21:22   #3534
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Może on tak radość okazuje
Dziękuję za takie okazywanie radości
Stary 2013-09-28, 21:22   #3535
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Trele ja dostałam taki cuś od mamy do kąpieli, ale nie wiem czy w ogóle będę używać mi się własnie wydaje mało praktyczne, może te pierwsze kilka razy to faktycznie bezpieczniej się rodzice czują, ale po kilku dniach wprawy sie nabiera i chyba wygodniej trzymać malucha bezpośrednio niż kombinować potem z myciem bejbika z tyłu
dokładnie tak jest! w takiej podstawce ciężko jest umyć malucha z tyłu a poza tym ciężko jest trzymać malucha zanurzonego po szyjkę w wodzie i przez to szybko się wychładza. Najlepiej rękę pod kark i szyję i myć.

Dzidzia Wituś jest piękny i jaki podobny do Aliski!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:23   #3536
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
to Ty masz mało co kartę uzupełnioną? dziwne bo wydaje mi się że to teraz jest nasz najważniejszy dokument, wszytskie wyniki badań itd ja mam uzupełnione prawie wszytsko oprócz badania piersi, konsultacji innych specjalistów
tak, wiem.. ale sama sobie jej nie uzupełnię przecież.
Stary 2013-09-28, 21:25   #3537
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
a nie wiem, ale będę miała 37t5d wiec moze mi zrobi, a jak nie to chociaż zapytam dlaczego mi nie zrobił, skoro to obowiązkowe badanie.. poza tym on mi kazał iść w piątek do szpitala leżeć i czekać na poród, ale nie wiem .. ciśnienie mam teraz ok, znaczy sie nie jest za wysokie, nie odkleja mi sie łożysko ani nic, ale skierowania mi nie dał.. i babka w szpitalu powiedziała ze albo mam miec skierowanie na wywołanie wczesniejsze albo na cc. Ale nie mam wskazań przecież.. i powiedziała mi ta babka ze jak mnie przyjmą, bo to nie probem to bede leżała do samego porodu. A nie chcę wiec musze z nim pogadać o co chodzi bo może mam jakieś wskazania o których nie wiem ?
no i musze po recepte iść bo mi sie dopegyt skończył a mam tylko jedna recepte

Właściwie to bez sensu iść do szpitala jak nic się nie dzieje.Tylko znowu się nasłuchasz i naoglądasz bezsensownie.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:

Przecież karta ciąży to teraz jak Twój drugi dowód osobisty. I powinno byc tam wypisane wszystko.Mi jak brakowało raz wyniku morfo bo położna zapomniała wpisaćto sama uzupełniłam.
Ale te wszystkie wyniki nosisz przy sobie,morfo,mocz,toxo,cyt ologia itp?To chyba masz wielka teczkę na cała tą papierologię?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 21:25   #3538
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
no widzisz... wg niego nie trzeba. Pierwsza wizyta była spoko -kolejne tragedia!!!!!!
Już nic nie poradzę - nauczka na przyszłość, przy kolejnym dzieciaczku
Przecież tę małą kartę należałoby wozić ze sobą wszędzie, żeby w razie czego lekarz miał informacje o Tobie. Ale co lekarz to inna praktyka. Mój np. mimo tego, że wszystko jest wpisywane itd. to nic mi nie mówi. A ja głupia się nie dopytam, bo jak nic nie mówi to ja myślę, że jest wszystko ok.
Stary 2013-09-28, 21:28   #3539
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
w Lidlu są fajne komody białe 4 szuflady z czego jedna przeszkolna mleczna, duża ale kosztuje chyba coś powyżej 200 zł

ja wszytsko prałam w 60 stopniach w programie bawełna

też mam taką dzieję ale nie wiem czemu mam wrażenie że moje dziecko takie spokojne nie będzie :P

a co to jest sypialnia?!
nie martw się ja też nie mam chwilowo sypialni bo śpimy w salonie

mój kot za czaswó jak mieszkałam w bloku chciał przeskoczyć z balkonu to drugiego pokoju, iestety nie wysżło jej i spadła z 4 piętra

heja!

nażarłam się właśnie domowej roboty pizzą, oczywiście mój TŻ robił pychotka i zagryzam pistacjami, chce któraś?

faktycznie mały ruch tutaj, jak nigdy :P

idę się myć i będę dalej oglądać Epokę lodowcową 2 a potem Kac Vegas
Nie wiem czy chce znać finał tej historii

To w końcu nie poszłaś na weselicho?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Przecież tę małą kartę należałoby wozić ze sobą wszędzie, żeby w razie czego lekarz miał informacje o Tobie. Ale co lekarz to inna praktyka. Mój np. mimo tego, że wszystko jest wpisywane itd. to nic mi nie mówi. A ja głupia się nie dopytam, bo jak nic nie mówi to ja myślę, że jest wszystko ok.
Bo z reguły tak jest

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 21:31   #3540
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
tak, wiem.. ale sama sobie jej nie uzupełnię przecież.
Wiesz co, może to cie pocieszy, mi też nic nie wpisywał oprócz moczu, krwi itp.
I coś mi jeszcze lekarz mówił, oni mają takie procedury, że jeśli chodzi np. o grupę krwi to żaden inny dokument nie jest uznawany, typu wypis ze szpitala, karta ciąży mimo że byłoby tam info o grupie, tylko musi być koniecznie dokument z wynikiem badania grupy krwi

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości