|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Ja tez jeszcze sama. Dziec pospal 2h, zjedlismy i zaraz uciekamy do t.
Pozniej t.zostanie chwile z Kuba, a my z TZ skoczymy do CH, bo TZ chce sie wystroic na jesien ![]()
|
|
|
|
#4412 | |||||
|
Konto usunięte
|
uwielbiam ten tekst
![]() Cytat:
ale nie było rozmiaru, więc szukamy dalej. W sumie co pierwsze wpadnie w oko, czy dla starszej czy dla młodszej będzie kupione Ale mam załamkę, tak mi cholernie przykro, te ciuchy nowe są KUR.ewsko drogie. Żeby nowy kombinezon, nie chińszczyzna, kosztował od 200zł w górę??? Dramat. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to tak, jak ja getry ocieplacze kupuję Cytat:
Lady, jedźcie. Możesz go kłaść też u siebie na klacie, Dorce taka pozycja bardzo pasowała przy katarze i flegmie. I fajnie by było, gdyby, za przeproszeniem, to wyrzygał! zawsze nam lekarka to mówi. też o tym myślałam... |
|||||
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Tez wlasnie pomyslalam, ze rodzinnie wszystkie spedzacie. Tz na dyzurze, jestem sama...
|
|
|
|
#4414 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dopieroś farbowała!!! Zostaw, super Ci
Cytat:
To wcale nie jest nierealne![]() Cytat:
![]() Kurde, jak się misiaela nazywa bo nie umiem zlukać Ale zaraz znajde ![]() Cytat:
Niby już wyleczyłam po ciąży (tzn. do normy doprowadziłam-tabletki mam do końca życia) ale mi się noga powinęła, przez 2 tyg chyba nie brałam i TSH 13 Cytat:
Jak stare baby![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tymi chusteczkami to chyba wszystkie mają szał... Ale żeby całe pudełko!! Cytat:
Ale niech sobie kupuje, biedny cały czas pracuje i nie ma kiedy się normalnie ubrać. Wiecie, że ja prasuję mu 4 koszulki na miesiąc?? Bo tylko tyle max ma okazji żeby gdzieś wyjść porządnie ubranym Niech ktoś ode mnie weźmie podróbę mmsów z orzechami. Zeźre wszystko!! |
|||||||
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43033239]uwielbiam ten tekst
![]() Ale mam załamkę, tak mi cholernie przykro, te ciuchy nowe są KUR.ewsko drogie. Żeby nowy kombinezon, nie chińszczyzna, kosztował od 200zł w górę??? Dramat. ludzki ogórek - no jak skąd, przecież to... ch.uj złoty ![]() [/QUOTE] z cenami ogólnie masakra jest, tym bardziej, że dziecko moment wyrasta a co do uja mój TZ też tak mówi. Ale ja go gaszę: "Nie pochlebiaj sobie..." ![]() Marsi no jak co to rok? 12 miesięcy AŻ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Hope
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam trzy prania i wywiesiłam na dwór -oczywiście tylko ja mogę mieć takie szczęście że się nie zapowiadało a lunął deszcz
Chata ogarnięta-zaraz zrzęda wróci z roboty i znowu będzie czepiańsko pewnie. Mały śpi póki co ale zatyka go ten katar więc pewnie lada moment wstanie (przed chwilą się dusił i się wybudził na moment). Robię mu te inhalacje ale póki co nie widzę poprawy. Oby nie poszło na płuca
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
odezwe sie w koncu, bo ostatnio tylko was podczytuje pod osłoną nocy Odkąd Zosia zaczęła wstawać, a co za tym idzie przewracać się cały czas za nia biegam ![]() I ja z rocznika 88 ![]() Hope ja tez mysle nad rozjasnieniem.. myslicie, ze jak poloze kilka razy blond to sie rozjasnia? Czy farba na farbe nie bedzie juz brac? Tule wszystkie zakatarzone dzieciaczki i niewyspane mamusie po ciezkich nockach
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście w żaden sposób nie odczuwam tej chorej tarczycy: żadnego kołatania, tycia itp. Jedynie sucha skóra i wyoadające włosy ![]() To idź koniecznie na usg trzeba to już niestety kontrolować cały czas. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-28 o 15:01 |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Szajus Pietraszko non stop na mnie lezy na brzuszku, bidulinek
w sumie az tak bardzo nie charczy jak stoi, najgorzej wlasnie jak spi.... Wiem, oklepuje go non stop ale nie chce tego wyrzygac w lipcu jak byl chory to jak to od razu mu przeszlo....- o wlasnie, czy wasze dzieciaczki sie do was przytulaja??? Nie wiem, czy babel to robi swiadomie, ale potrafi przyjsc, wspiac sie na mnie, zarzuca raczki na boki i sie wtuuuuuuula we mnie
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oskar jak stoję przy łożeczku to zaraz łapie mnie za bluzkę,obejmuje łapkami,patrzy wzrokiem kota ze Szreka i krzyczy Mammmma![]() Do nogi też potrafi się tulić jak bawi się akurat na podłodze a ja stoję ![]() Ja ostatnio oklepywałam Oskara i rzygnął ale nie wszystko poszło i gdzieś ta flegma mu się zawiesiła i zaczął się dusić.
|
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
hej.
Mam do nadrobienia dzisiejszy dzień ale dzisiaj tego juz nie zrobie. Mam doła jak stąd do wieczności ![]() ![]() Wiciu całą noc płakał i dzisiaj od rana to samo bo idą górne 1. Zaznacze, że dolne wyszły jedna w niedziele, dróga w poniedziałek. Czyloi jak dobrze pójdzie będa 4 zęby w tydzień. Na poprawe humoru, tż rano sie dowiedział, że jutro o 16 śmiga na 2-3 tyg do Francji do pracy. ![]() ![]()
|
|
|
|
#4425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43033239] to tak, jak ja getry ocieplacze kupuję
strasznie one mi się podobają, ale jest ich za dużo, nie umiałabym wybrać, dlatego daje sobie z nimi spokój ![]() Cytat:
Cytat:
strasznie współczuję Dziewczyny w carrefourze fajna promocja na pampersy- http://promocjedladzieci.pl/pieluchy-pampers-active-mega-box-carrefour-25-09-13-30-09-13/
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-09-28 o 16:09 |
||
|
|
|
#4426 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tej nadwrażliwości na zapachy to współczuję, też miałam i aż mnie ciarki na samą myśl przechodzą. Cytat:
![]() Cytat:
Dużo zdrówka! Cytat:
![]() Cytat:
I koniecznie zadbaj o siebie z tą tarczycą! ![]() Cytat:
trzymajcie się! A Wituś biedny, tyle ząbków w tydzień to musi dawać w kość Ale dzisiaj zrobiłyśmy furorę na osiedlu! Wsadziłam Ewcię w chustę i do góry zapięłam swoją kurtkę, bo szłyśmy do sklepu i żeby się nie zgrzała to potem odpinam i już. Każdy się uśmiechał jak widział taką małą główkę jak mi z kurtki wystaje Normalnie jak u kangura A Ewcia sobie siedziała wygodnie i co chwilę na całe gardło taki okrzyk "leeee" i zaciesz I kupiłam w końcu tego katarka, fajnie czyści nosek Dawałyście dzieciom cynamon? Bo bym jej dziś dała tej szarlotki skosztować bo mi kaszek ostatnio nie chce, a coś glutenowego trzeba dać
|
||||||
|
|
|
#4427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Julianka się nie przytula raczej Cytat:
rany ale niefart... TŻ często ma takie delegacje??Kobiety co kupujecie na zimę? Płaszczyk, kurtkę grubaśną??? Ja od 3 lat mam sobie coś kupić i nie ma bata, muszę. Tylko to będzie chyba bieganina za maluchem no nie? To chyba kurtkę wygodną... |
||
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Cicho tu jak w Kooościooole
![]() Oskar śpi a ja odpoczywam przed kolejnymi godzinami buszowania Mąż jak nie mąż-milusie to takie że och i ach... Ale ja podła jestem
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza tutaj dziś :p
Zuzka pospala ponad 2 h to w końcu wyprasowalam wszystkie ciuchy ![]() zostały męża koszule do pracy ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś był dzień rodzinny Byliśmy raz na spacerku ale ziiiimno brrrrrrJutro Tż ma ostatni dzień urlopu więc też mnie raczej nie będzie. Ale od poniedziałku obiecuję że będę z Wami ![]() Dodam zdjęcie Darii w czapeczce z misiem bo widziałam że Bokeh prosiła
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Witam się wieczorową porą . Jestem już ostatni raz na weekend u teściów aż do listopada. Cały październik będę we wrocławiu mega zarobiona. może mnie być mniej lub w ostatnim tygodniu w ogóle. Moje kwiaciarnie są przy cmentarzu i szykujemy się na największe święta czyli 1 listopada ! Co prawda mama przyjeżdża do mnie do pomocy ale i tak jestem wydygana jak to będzie?! ?No bo karmie piersią a ostatni tydzien to będzie rzeźnia i taka rozłąka z bąblem buuu ale nic trzeba się poświęcić. Podczytuję Was jak tylko mogę. Ah dziś w "mam talent" będzie występować reprezentacja bractwa rycerskiego z Gdańska "fabryka świń" :p są to moi znajomi !!!! trzymajcie kciukasyyyyyyyy
|
|
|
|
#4433 |
|
Konto usunięte
|
Siedze u tesciow i udaje ze mala usypiam.
Na zime mam kurtke windstopper, waterproof i polar
|
|
|
|
#4434 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak o 15 podałam ibufen to o której mogę podać paracetamol? Mój misiulek ma 38,3
|
|
|
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43037091]Siedze u tesciow i udaje ze mala usypiam.
Na zime mam kurtke windstopper, waterproof i polar [/QUOTE]Szajka nie wolno udawać ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Tfu! Zaje.ba.łam się. O 23 dopiero
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora, to spotkamy się np w Lublinie, żebyś nie była poszkodowana.
Może Gojka do nas dołączy, bo ona z Chełma, jeśli dobrze kojarzę. I może ktoś jeszcze. Będę pewnie za jakiś czas, to dam znać. ![]() Obkupiłam dzisiaj bąbellę w ciuchu, mam swój ulubiony i staram się jeździć w każdą sobotę, gdy jest 18zł/kg, wtedy biorę jej maaaaaasę ciuszków i płacę grosze. Kupiłam jej np jeszcze jedną kurtkę dzisiaj, taką typowo zimową, kosztowała z 5zł, albo i mniej.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-09-28 o 19:30 |
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zimy: ja na jesień mam płaszcz, dwurzędowy, szary z HM, już 3ci sezon, ale odczyszczony i wygląda ok. A na zimę kurtkę którą pokazywałam ostatnio jak kupiłam. Wyleczylam się już z kupowania płaszczyków z pomysłem " na zimę" - nie istnieją takie w których nie zmarznę. Musi być kurtka. Polarów nie lubię, lubię swetry i sporo ich mam, lubię się opatulać. Na tą zimę wyposażona jestem, potrzebuję tylko komin w ramach cieńszego szalika (gruby - mam). Ale mam pytanie dzieciowe: jakie rękawiczki kupujecie dzieciom? Boję się, że będzie jak z butami : sekunda i zdjęte. I drugie dzieciowe: Do mam których dzieci raczkują/chodzą: Korzystacie z czegoś takiego jak nakolanniki? I trzy: czy zauważylyście może, od kiedy dzieci zaczęły być bardziej aktywne ruchowo, właśnie chodzą lub raczkują : że robią się wcześniej zmęczone, wcześniej chodzą spać? Amelcia sobie chyba pory przestawia, już 3ci dzień robi się zmęczona po 18, kąpać muszę wcześniej i po 19 śpi. Dziś też tak, jedna pobudka już była, ale śpi snem nocnym. Moja mama przyniosła zwykłe herbatniki (takie "mini") z ciekawości zgodziłam się dać jednego Amelce (szczerze mówiąc wydawały mi się mniej słodkie niż np biszkopty sklepowe...) i wiecie, że sobie poradziła i zjadła ? O_O Mogłaby się z normalnym jedzeniem tak rozkręcić.. Można od czasu do czasu herbatnika (małego) dać? |
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silver, Daria przepiękna i w czapeczce
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie moja też brudzi kolanka, no i wycierają się spodnie. A myję podłogę codziennie i odkurzam, no ale ona ostro zapiernicza i szoruje kolanami. No i potem ma takie uciorane spodenki, że mi wstyd i przebieram, a za chwilę to samo:P
Wpisałam w allegro "nakolanniki" i widzę, że jest takie cuś. Ale dużo takich hm jak rajstopy, a wczoraj znalazłam jeszcze takie coś: http://mamaplus.pl/products/nakolanniki-ecoala-rozowe chyba toto solidniejsze? No i czy to nie będzie przeszkadzać, krępować nóżki w kolanie (zginanie itp, przepływ krwi??) Hmmm... No moja śpiii, po jednej pobudce, zasnęła po 19:00 ale dziwnie... Silver: ale ma Darusia kącik śliczny - jakąś ładną pościel widzę też. Dziewczyny : przestałyście używać ochraniaczy do łożeczka? |
|
|
|
#4440 | ||||
|
Raczkowanie
|
No i już po "mam talent" ! Chopaki dali czadu yea
![]() Nadrabiam po troszeczkę aby mi cytatów nie po ucinało Czy Ty tak młodziutko wyglądasz czy taki wiek ? Ślicznie razem wyglądacie Cytat:
Wreszcie wolność uff jaka ulga. Popatrzcie jak to jest tak narzekamy na różne rzeczy a w rzeczywistości to najważniejsze w życiu jest tylko zdrowie dla nasz i naszych najbliższych.....Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

ale nie było rozmiaru, więc szukamy dalej. W sumie co pierwsze wpadnie w oko, czy dla starszej czy dla młodszej będzie kupione 

jeszcze takie legginsy z polarkiem w środku 
Niby już wyleczyłam po ciąży (tzn. do normy doprowadziłam-tabletki mam do końca życia) ale mi się noga powinęła, przez 2 tyg chyba nie brałam i TSH 13
i kazał odstawić tabletki.

i niewyspane mamusie po ciezkich nockach 

to od razu mu przeszlo....
i to uparcie szłam 

zimno jak diabli!!! Zmarzlam tak ze szok, masakra normalnie, az sie boje zimy, koniecznie musze jakis kubek termiczny albo termos sie zaopatrzyc bo zamarzne bez kituuuuuu