Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 20:31   #3541
Asist22
Rozeznanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Dziwczyny czy jest to normalne, że czuję w brzuchu coś takiego jak jakieś ograniczenie, blokadę. Pierwszy raz mam coś takiego. Jak próbuję wziąć głębszy oddech to tak jakbym miała za mało miejsca i czuję tak jakby ucisk. Nie boli to, ale zbyt przyjemne to nie jest. Chyba, że mały mnie uciska swoimi wielkimi girkami.
Stary 2013-09-28, 20:33   #3542
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Właściwie to bez sensu iść do szpitala jak nic się nie dzieje.Tylko znowu się nasłuchasz i naoglądasz bezsensownie.
dokładnie, to samo owiedziała mi ta babka i lekarka z ostatniego USG. owiedziała nawet ze wiekszość sie blokuje w szpitalu i pewnie przekrocze TP. bo dużo dzieje sie w głowie, poza tym w szpitalu musisz leżeć/siedzieć a w domu czy posprzątasz czy na spacer wyjdziesz- jednak ten poród może lepiej przebiegać.

Wiem, nie myślcie sobie że jestem głupia, nie dbam o to i tamto, albo cos z tych rzeczy. Ja nie miałam początkowo pojęcia o tym, bo mój 1 lekarz wszystko ładnie wpisywał, każde badania robił, a ten ani badan nie zleca, ani nie wpisuje. Upominałam sie, dopytywałam, ale ten twierdzi wiecznie ze wszystko jest ok. Choć na każdej wizycie mi mówi ze mam shcudnąć i przez 20 minut o tym pierdzieli. Jak coś zapytam to wiecznie winą jest waga- nawet bóle spojenia czy skurcze. Jak pytam czy zrobi mi glukoze to powiedział : a po co? No prosze! myslałam ze to obowiązkowe badanie no ale widocznie nie.. nawet o to USG III trym. musiałam sie "prosic"
Ej, ja wiem ze chuda nie jestem, przytyłam sporo, moze nie mam 170 i 60 kg, ale bez przesady, żeby robić mi z tego powodu wywody. Załuje tylko tego ze nie może ze mną mąż chodzić na wizyty, bo miałabym "swiadka" jak on sie do mnie zwraca, ale przyjmuje w takich godzinach ze mąż nie ma możliwości chyba ze weźmie wolne, ale wiecie jak to na zleceniówce..
Stary 2013-09-28, 20:40   #3543
nemosek
Zakorzenienie

Idę poczytać 3 zaległe stronki
Potem jeszcze poukładam zastawę,którą dostaliśmy na ślub w 2010 i nie zdążyłam się nią nacieszyć bo przeleżała w pudle 3 lata
I rozłożę sztućce też prezentowe.

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Wiesz co, może to cie pocieszy, mi też nic nie wpisywał oprócz moczu, krwi itp.
I coś mi jeszcze lekarz mówił, oni mają takie procedury, że jeśli chodzi np. o grupę krwi to żaden inny dokument nie jest uznawany, typu wypis ze szpitala, karta ciąży mimo że byłoby tam info o grupie, tylko musi być koniecznie dokument z wynikiem badania grupy krwi
Dokładnie to jest bardzo ważne,musi być ta kartka z labo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:41   #3544
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Właściwie to bez sensu iść do szpitala jak nic się nie dzieje.Tylko znowu się nasłuchasz i naoglądasz bezsensownie.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Przecież karta ciąży to teraz jak Twój drugi dowód osobisty. I powinno byc tam wypisane wszystko.Mi jak brakowało raz wyniku morfo bo położna zapomniała wpisaćto sama uzupełniłam.
Ale te wszystkie wyniki nosisz przy sobie,morfo,mocz,toxo,cyt ologia itp?To chyba masz wielka teczkę na cała tą papierologię?
Toxo mam wpisane bo jeszcze u tego pierwszego miałam robioną, w I trym. cytologie tak samo. Chodzi o wszystkie badania od 20 tygodnia. ostatnie wyniki krwi i moczu oraz ksero z ostatniego USG to mam ze sobą razem z tą kartą. badań których mi nie robił nie mam i tych wczesniejszych między 20 a 34. ( w 20 robiłam badania z zalecenia tego pierwszego gina, w 21 USg II trym, i w 22 miałam tą wizyte u tego gbura co mnie nie dotknął nawet i tylko wpisał ze tętno na pewno jest, a potem(23tydz) u tego co teraz jestem)
Stary 2013-09-28, 20:42   #3545
rinco
Wtajemniczenie

No dobra, wygląda na to, że mamy wstępnie wybrane imiona dla synka, problem tylko w tym, że każde z nas chce w odwrotnej kolejności:
ja: Dominik Michał
mąż: Michał Dominik
I co tu zrobić?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:43   #3546
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Kurczę tak czytam te wypowiedzi Domi i mnie pocieszają, bo Domi sprząta, na polatanie po mieście ma czas, nadrobienie seriali i wgl... Jest nadzieja! Bo ogólnie mam wrażenie i wszyscy mówią, że na nic nie bedzie czasu ani ochoty i mnie to dołuje troszkę
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja też to słyszę od wszystkich że ciesz się czasem teraz bo potem będziesz w kółko przy dziecku latać, ale jak czytam wpisy Domii to myślę sobie, że może nie będzi tak źle więc nie dołujemy się a nasze dzieci będą grzeczne (tak sobie wmawiam)
Dziewczyny nie słuchajcie dobrych rad innych, każde dziecko jest inne i ciężko jest stwierdzić jakie będą Wasze dzieci, Ci co uważają że mało sobie zrobicie przy dzieciach to jakieś wróżki/wróżbici ? Uwielbiam takie gadanie .
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:44   #3547
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Idę poczytać 3 zaległe stronki
Potem jeszcze poukładam zastawę,którą dostaliśmy na ślub w 2010 i nie zdążyłam się nią nacieszyć bo przeleżała w pudle 3 lata
I rozłożę sztućce też prezentowe.

Dokładnie to jest bardzo ważne,musi być ta kartka z labo
czyli muszę zrobić sobie badanie krwi... wiecie ile mniej wiecej kosztuje?

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No dobra, wygląda na to, że mamy wstępnie wybrane imiona dla synka, problem tylko w tym, że każde z nas chce w odwrotnej kolejności:
I co tu zrobić?
Mój brat to Michał Dominik
Mi sie oba imiona podobają i obie wersje :P
a ja właśnie rozmyślałam, czy to drugie imie dawać w końcu czy nie, początkowo byłam na tak, teraz nie wiem
Stary 2013-09-28, 20:44   #3548
nasturcja7667
Zadomowienie

Rybko, ja np. nie mam wpisywanych badań usg, bo robi mi na każdej wizycie i fizycznie miejsca by brakło. Poza tym: miałam genetyczne I i II trymestru, więc mam osobno opisy, bo w karcie mam małe okienko na usg, takie 2cm na 3cm. I mój lekarz stwierdził, że nie będzie tam ściskał jak idiota i pisał drobnym maczkiem, lepiej, żebym miała przy sobie opisy.

Natomiast wpisuje mi morfo, mocz i wszystkie te HBS itp. Ale np. zorientowałam się, ze nie zlecił mi HIV. Myślę, ze przez niedopatrzenie, bo wszystkie inne badania miałam zlecone. Muszę go o to zapytać.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:47   #3549
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej wieczornie
Mam lapka

Jakoś ten dzień zleciał...jeszcze jutro i się dowiem ile mi zostało
Małżo był, smakołyków naprzywoził zaraz sobie wszamię croissanta do herbatki

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, ale nie jestem w formie na cytowanie, wybaczcie

U nas spokój. Słaba jestem bardzo i odpoczywam, głównie podsypiam. Wczorajsze mocno mnie wykończyły. Mąż kończy dodatkową pracę i w sumie go nie widzę, a słyszę jedynie jak klika coś na poddaszu

Będziemy mieć komodę z biedronki Mąż zadzwonił do swojego taty, ze jest takowe cudo, fajne, ale nie mamy tego jak dotaskać do mieszkania bo waży 45 kg. I teść kupił, jak mąż pojedzie po samochód, to weźmie komodę. Fajnie, bo niedroga a wygląda na w miarę porządną i pojemną
leżakuj

To świetnie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Po USG wszystko w porządku
Mała zdrowa, oczywiście jest tak ułożona, że główkę ma blisko łożyska i doktor nie mógł złapać profilu i dokładniej zbadać i z racji tego w piątek idę na tak zwaną dogrywkę i będziemy strzelać fotki główki
Oczywiście nie mogło zabraknąć ziewania Mała na każdym usg ziewa i zakrywa się rączkami - chyba złośliwie to robi, albo mówi "mam was gdzieś, zobaczycie mnie jak się urodzę"

Rybko dopisz, że Wiktoria w 30t2d waży 1684g
i ew. można dopisać, że 4.10 mam dodatkowe usg
udanej wizyty, łądnie mała wstydzioszka waży

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
My wróciliśmy wczoraj z Krakowa. Fajnie z kuzynką i jej synkiem półrocznym czas spędziłam, chociaż mały marudny. Przy okazji dostałam kolejną wielką siatę ciuszków (w tym kombinezon, śpiworek no i takie cieplejsze rzeczy typu sweterki, bluzy). Jakieś zdjęcia postaram się jutro wrzucić. Nagle się okazało, że miałam 1 kombinezon i mam 3 (rozm. 56,62,68) + dodatkowo śpiworek na 62/68. Na pewno mi nie zabraknie
Za to niestety z wyjazdu wróciłam podziębiona i czuję się średnio. Zaraziła mnie któraś :P w gardle drapie, katar leci i jakaś taka ogólnie czuję się zmęczona. Ale byliśmy dzisiaj w Ikei i kupiliśmy szafę złożymy to wrzucę zdjęcia
Super tak dostać to co się najbardziej przyda
kuruj się, żeby się nic nie rozwinęło

Cytat:
Siostra mi zrobiła brwi: depilacja woskiem plus henna Wyglądam jak człowiek wreszcie Jeszcze tylko z włosami porządek i mogę iść rodzić
Też miałam w planie jeszcze fryzjera i wizytę u koleżanki na brwi Kit w to, najwyżej się Maja mamy wystraszy
Stary 2013-09-28, 20:49   #3550
ola_k11
Zadomowienie

Trele ja popieram to co napisała motylek. Też miałam masaż szyjki i po nim szybko przyspieszyło rozwarcie a ból ? Hmm wcale nie gorszy niż skurcze. Nie mam złych wspomnień.

Poza tym nie stresuj się Przecież termin porodu to tylko wyznacznik. Czasem rodzi się parę dni przed a czasem parę dni po. Doczekasz się

A ja dziś czuję potworne bóle kręgosłupa na wysokości odcinka lędźwiowego i ból bioder Poza tym jak chodzę, to czuję ucisk na dole...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:49   #3551
nasturcja7667
Zadomowienie

Lineczka, a gdzie te komody znalazłaś? Bo ja nie mogę na stronie LIdla znaleźć.. ale moja wada wzroku mnie usprawiedliwia
Stary 2013-09-28, 20:51   #3552
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię czytać obcojęzyczne
jakie, podzielisz się ciekawymi tytułami?
Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Taszanta na kocykach, rożku też powinnać być metka ze wskazaniem jak to prać. Ja prałam w 40 stopniach kocyk tylko nie zauważyłam informacji o niewirowaniu.
i jak kocyk to przeżył?

w końcu zmusiłam TŻ do strzelenia mi paru brzuszkowych fotek

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:51   #3553
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a ja właśnie rozmyślałam, czy to drugie imie dawać w końcu czy nie, początkowo byłam na tak, teraz nie wiem
No i jak na niego mówicie? Chodzi mi o zdrobnienie dla dziecka i dla dorosłego

Mi się w sumie tez obie wersje podobają, ale jeszcze obstaję przy swojej, żeby nie było
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 20:53   #3554
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Rybko, ja np. nie mam wpisywanych badań usg, bo robi mi na każdej wizycie i fizycznie miejsca by brakło. Poza tym: miałam genetyczne I i II trymestru, więc mam osobno opisy, bo w karcie mam małe okienko na usg, takie 2cm na 3cm. I mój lekarz stwierdził, że nie będzie tam ściskał jak idiota i pisał drobnym maczkiem, lepiej, żebym miała przy sobie opisy.

Natomiast wpisuje mi morfo, mocz i wszystkie te HBS itp. Ale np. zorientowałam się, ze nie zlecił mi HIV. Myślę, ze przez niedopatrzenie, bo wszystkie inne badania miałam zlecone. Muszę go o to zapytać.
tak tak, ja rozumiem, mi też chodzi o to USG co są trzy takie ważne. w każdym trymestrze. Wynik dostaje na takiej małej karteczce, wiec wiem ze zmiesciłby sie w karcie, bo tam jest dokładnie napisane :
Usg I/II/III -
Tydziń ciaży
Waga płodu-
Długość xxx-
tętno- xxx
położenie -xxx
łożysko-
itd.(nie chce mi sie wypisywać.-

i pusta rubryka : inne: w którym ma wpisywać uwagi.

Poza tym ja miałam zlecone przez 16tygodni tylko jedno badanie morfo i 2 x moczu, reszte robiłam sama, z innych- nie ciążowych powodów.
Stary 2013-09-28, 20:55   #3555
nasturcja7667
Zadomowienie

Moje USG I i II trymestru mają opisy na dwie strony każdy. Opisane są: łożysko, wszelkie szerokości dziecia, pępowina, wody płodowe, szyjka.. No nie miałoby to szans się zmieścić.

Ja nie mam na każdej wizycie zlecanego morfo i moczu. Raz w miesiącu, czyli co drugą wizytę

Edit: przez 16 tygodni raz morfo? A ten lekarz to za przeproszeniem sra też co 16 tygodni, że mu tak ciężko wydalić to skierowanie?

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-09-28 o 20:56
Stary 2013-09-28, 20:56   #3556
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
I co tu zrobić?
Obydwie opcje mi się podobają Połowa sukcesu za Wami, teraz jeszcze kolejność...może losowanie??
Stary 2013-09-28, 21:00   #3557
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
No i jak na niego mówicie? Chodzi mi o zdrobnienie dla dziecka i dla dorosłego

Mi się w sumie tez obie wersje podobają, ale jeszcze obstaję przy swojej, żeby nie było
jak był mały to mama mu misiek mówiła, ale on tego nie lubił, w szkole mówili do niego nauczyciele Michaś, a mój ojciec Dominik- domiś, dominiś, ( ale mój ojciec wolał domiinik na pierwsze wiec dlatego, ale poszedł do urzedu pijany i sie pomylił ) w każdym badź razie teraz Jest Michał, jako dorosły

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Moje USG I i II trymestru mają opisy na dwie strony każdy. Opisane są: łożysko, wszelkie szerokości dziecia, pępowina, wody płodowe, szyjka.. No nie miałoby to szans się zmieścić.

Ja nie mam na każdej wizycie zlecanego morfo i moczu. Raz w miesiącu, czyli co drugą wizytę

Edit: przez 16 tygodni raz morfo? A ten lekarz to za przeproszeniem sra też co 16 tygodni, że mu tak ciężko wydalić to skierowanie?
ja mam takie rubryczki z tymi pomiarami, nie wszystkie są, ale wiekszość reszte wpisuje sie w 'inne'

wiem ze nie co tydzień czy dwa robi sie morfo, no ale bez przesady, gdyby nie to ze musiałam sama sobie robić morfo to nic bym nie wiedziała, nawet to że mam anemie ;/
Stary 2013-09-28, 21:03   #3558
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka, a gdzie te komody znalazłaś? Bo ja nie mogę na stronie LIdla znaleźć.. ale moja wada wzroku mnie usprawiedliwia
Nie jestem Lineczka ale pozwól że odpowiem Ona chyba pisała o tym że ta komoda z biedronki jest nawet ją widziałam w gazetce (jeśli to ta )
Stary 2013-09-28, 21:03   #3559
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
jak był mały to mama mu misiek mówiła, ale on tego nie lubił, w szkole mówili do niego nauczyciele Michaś, a mój ojciec Dominik- domiś, dominiś, ( ale mój ojciec wolał domiinik na pierwsze wiec dlatego, ale poszedł do urzedu pijany i sie pomylił ) w każdym badź razie teraz Jest Michał, jako dorosły

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

ja mam takie rubryczki z tymi pomiarami, nie wszystkie są, ale wiekszość reszte wpisuje sie w 'inne'

wiem ze nie co tydzień czy dwa robi sie morfo, no ale bez przesady, gdyby nie to ze musiałam sama sobie robić morfo to nic bym nie wiedziała, nawet to że mam anemie ;/
Ja bym się upominała. Bo on musi Ci te badania robić. Normalnie możesz go pozwać o to, że anemii nie zauważył i przez to np. musiałaś być w szpitalu, czy kupować droższe leki.
Patafianowi to bym tak koło tyłka zrobiła, że ani najdroższa maść na hemoroidy nie pozwoliłaby mu się na stołku utrzymać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 21:05   #3560
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
a nie wiem, ale będę miała 37t5d wiec moze mi zrobi, a jak nie to chociaż zapytam dlaczego mi nie zrobił, skoro to obowiązkowe badanie.. poza tym on mi kazał iść w piątek do szpitala leżeć i czekać na poród, ale nie wiem .. ciśnienie mam teraz ok, znaczy sie nie jest za wysokie, nie odkleja mi sie łożysko ani nic, ale skierowania mi nie dał.. i babka w szpitalu powiedziała ze albo mam miec skierowanie na wywołanie wczesniejsze albo na cc. Ale nie mam wskazań przecież.. i powiedziała mi ta babka ze jak mnie przyjmą, bo to nie probem to bede leżała do samego porodu. A nie chcę wiec musze z nim pogadać o co chodzi bo może mam jakieś wskazania o których nie wiem ?
no i musze po recepte iść bo mi sie dopegyt skończył a mam tylko jedna recepte
ja miałam robione w 38t6d i nie bylo problemu. Z wynikiem sie wytobilam tuż przed porodem.
Ja skierowania na gbs nie dostałam, tylko karteczkę gdzie mam isc zrobic te badanie.

Kurde ale mi dziwnie. Maz w domu, ja z córka u rodzicow

. Jutri idziemy na r oczek bratanka

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:05   #3561
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nie jestem Lineczka ale pozwól że odpowiem Ona chyba pisała o tym że ta komoda z biedronki jest nawet ją widziałam w gazetce (jeśli to ta )
Aha, no ja nie widziałam w biedrze żadnej z przeszkloną szybą Teść nam kupił tę z tej gazetki http://gazetki.biedronka.pl/g210,jes...u%20cz.%202/14 ze strony 14. Za 199zł. Mam nadzieję, że będzie ok
Stary 2013-09-28, 21:07   #3562
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się upominała. Bo on musi Ci te badania robić. Normalnie możesz go pozwać o to, że anemii nie zauważył i przez to np. musiałaś być w szpitalu, czy kupować droższe leki.
Patafianowi to bym tak koło tyłka zrobiła, że ani najdroższa maść na hemoroidy nie pozwoliłaby mu się na stołku utrzymać.
popieram, typ chyba sobie w kulki leci, a swoim zachowaniem popełnia gigantyczne zaniedbanie i moim zdaniem ma obowiązek zlecać badania to ciąża i wyniki są ważne

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:08   #3563
ryba91
Zakorzenienie

Nasturcja- planuje po porodzie, na spokojnie..
Stary 2013-09-28, 21:08   #3564
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no ja nie widziałam w biedrze żadnej z przeszkloną szybą Teść nam kupił tę z tej gazetki http://gazetki.biedronka.pl/g210,jes...u%20cz.%202/14 ze strony 14. Za 199zł. Mam nadzieję, że będzie ok
Aa to ja się już zamotałam, wydawało mi się że to ona pisała o tej z biedronki
Stary 2013-09-28, 21:19   #3565
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Toxo mam wpisane bo jeszcze u tego pierwszego miałam robioną, w I trym. cytologie tak samo. Chodzi o wszystkie badania od 20 tygodnia. ostatnie wyniki krwi i moczu oraz ksero z ostatniego USG to mam ze sobą razem z tą kartą. badań których mi nie robił nie mam i tych wczesniejszych między 20 a 34. ( w 20 robiłam badania z zalecenia tego pierwszego gina, w 21 USg II trym, i w 22 miałam tą wizyte u tego gbura co mnie nie dotknął nawet i tylko wpisał ze tętno na pewno jest, a potem(23tydz) u tego co teraz jestem)
Ale to skomplikowane
Cytat:
I co tu zrobić?
Pierwsza opcja

Cytat:
czyli muszę zrobić sobie badanie krwi... wiecie ile mniej wiecej kosztuje?

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Chodzi ci o grupę krwi ,około 20 zł .

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:

Ja mam wpisane w kartę usg potwierdzające ciążę,z 13 tyg i połówkowe a oprócz tego kartki z opisami
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej wieczornie
Mam lapka

Jakoś ten dzień zleciał...jeszcze jutro i się dowiem ile mi zostało
Małżo był, smakołyków naprzywoził zaraz sobie wszamię croissanta do herbatki

leżakuj

To świetnie

udanej wizyty, łądnie mała wstydzioszka waży

Super tak dostać to co się najbardziej przyda
kuruj się, żeby się nic nie rozwinęło

Też miałam w planie jeszcze fryzjera i wizytę u koleżanki na brwi Kit w to, najwyżej się Maja mamy wystraszy
Będziesz wiedziała na czym stoisz przynajmniej Najgorsze jest to czekanie,niepewność i niewiedza.
Pomyśl sobie w taki sposób:wow jak super w poniedziałek mi powiedzą kiedy zobaczę moja córeczkę.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jakie, podzielisz się ciekawymi tytułami?

i jak kocyk to przeżył?

w końcu zmusiłam TŻ do strzelenia mi paru brzuszkowych fotek
Le monde i zaprenumerowałam sobie Le francais present.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 21:24   #3566
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to skomplikowane

Pierwsza opcja

Chodzi ci o grupę krwi ,około 20 zł .
Początek ciązy chodziłam do mojego gina, który był moim wczesniejszym ginem od tabletek . Wszystkie badania miałam, Usg co wizytę, zdjęcie nawet jak miał akurat papier, wszystko wpisane w karte ciaży, wszystko mi mówił co i jak. Dał mi skierowania na badania i na USG II trymestru. Jak miałam iść z wynikami na wizytę to okazało się że ten lekarz zmarł.
Zapisałam sie do takiego który miał akurat wolne,bo rzekomo wszyscy mają termin dopiero na za miesiac. Ten okazał sie gburem,bo spojrzał na wyniki, po czym odddał mi i powiedział ze wpisze ze tetno jest bo on nie bedzie teraz USG ( bo nie ma w gabinecie takiego sprzetu do samego pomiaru tetna, zawsze przez USG sprawdza) robił, no i jak cos to mam przyjsc za 5 tygodni bo nic sie nie dzieje- pomijam fakt ze ciśnienie miałam 145/90 i stwierdził ze to dobre ciśnienie, główny temat podczas wizyty były pieniadze i czy zapłace za zbadanie, w jego gabinecie.

Zmieniłam.. na tego co teraz. Poszłam do niego tydzień po tej wizycie wyzej. Zbadał mnie na fotelu, zrobił USG, wszystko super, miły konkretny gościu, pożartował sobie ze bliźniaki i w ogóle na prawdę byłam zachwycona. Jednakże do następnej wizyty, podczas której zaczęły sie schody.. i tak do dzisiaj (wtedy myślałam ze moze miał zły dzień, ale on to chyba ma złe dni zawsze, a dobre raz na ruski rok.)

to tak w skrócie
Stary 2013-09-28, 21:24   #3567
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Musiałaby mieć cierpliwość anielska i furę pieniędzy żeby wygrać z tymi patafianami przed sądem.

Ale skargę do rzecznika praw pacjenta jak najbardziej.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 21:30   #3568
Anoula
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was po intensywnym dniu Połowe spędziliśmy z TŻ na planowaniu przemeblowania i wymyślaniu co trzeba na chwilę obecną dokupić, a drugą połowe majsterkowaliśmy w mieszkaniu. TŻ rozebrał starą witrynę rodziców, gdzie oni szkło trzymali a ja teraz mam regał na książki już pokój inaczej wygląda a za tydzień chyba zrobimy przemeblowanie

Trele nie rodzi?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 21:30   #3569
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Początek ciązy chodziłam do mojego gina, który był moim wczesniejszym ginem od tabletek . Wszystkie badania miałam, Usg co wizytę, zdjęcie nawet jak miał akurat papier, wszystko wpisane w karte ciaży, wszystko mi mówił co i jak. Dał mi skierowania na badania i na USG II trymestru. Jak miałam iść z wynikami na wizytę to okazało się że ten lekarz zmarł.
Zapisałam sie do takiego który miał akurat wolne,bo rzekomo wszyscy mają termin dopiero na za miesiac. Ten okazał sie gburem,bo spojrzał na wyniki, po czym odddał mi i powiedział ze wpisze ze tetno jest bo on nie bedzie teraz USG ( bo nie ma w gabinecie takiego sprzetu do samego pomiaru tetna, zawsze przez USG sprawdza) robił, no i jak cos to mam przyjsc za 5 tygodni bo nic sie nie dzieje- pomijam fakt ze ciśnienie miałam 145/90 i stwierdził ze to dobre ciśnienie, główny temat podczas wizyty były pieniadze i czy zapłace za zbadanie, w jego gabinecie.

Zmieniłam.. na tego co teraz. Poszłam do niego tydzień po tej wizycie wyzej. Zbadał mnie na fotelu, zrobił USG, wszystko super, miły konkretny gościu, pożartował sobie ze bliźniaki i w ogóle na prawdę byłam zachwycona. Jednakże do następnej wizyty, podczas której zaczęły sie schody.. i tak do dzisiaj (wtedy myślałam ze moze miał zły dzień, ale on to chyba ma złe dni zawsze, a dobre raz na ruski rok.)

to tak w skrócie
Ale dokładny opis
Większość pamiętam jak opisywałaś ,bo nikt nie miał chyba takich akcji na wątku jak Ty z tymi lekarzami
Szczególnie utkwił mi w pamięci ten co zmarł bo był najporządniejszy.
Bardziej chodziło mi o te opisy badań bonie zakumałam co i jak

Idę pranko powiesić,pralka zagrała melodyjkę i czas je wyciągnąć

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-28, 21:31   #3570
Margot156
Raczkowanie

Noż kurza melodia... właśnie weszłam w drzwi od szafki... guza będę miała na całe czoło... rewelacja. Nasłucham się od tż co nie miara....
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości