|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Dziwczyny czy jest to normalne, że czuję w brzuchu coś takiego jak jakieś ograniczenie, blokadę. Pierwszy raz mam coś takiego. Jak próbuję wziąć głębszy oddech to tak jakbym miała za mało miejsca i czuję tak jakby ucisk. Nie boli to, ale zbyt przyjemne to nie jest. Chyba, że mały mnie uciska swoimi wielkimi girkami.
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Wiem, nie myślcie sobie że jestem głupia, nie dbam o to i tamto, albo cos z tych rzeczy. Ja nie miałam początkowo pojęcia o tym, bo mój 1 lekarz wszystko ładnie wpisywał, każde badania robił, a ten ani badan nie zleca, ani nie wpisuje. Upominałam sie, dopytywałam, ale ten twierdzi wiecznie ze wszystko jest ok. Choć na każdej wizycie mi mówi ze mam shcudnąć i przez 20 minut o tym pierdzieli. Jak coś zapytam to wiecznie winą jest waga- nawet bóle spojenia czy skurcze. Jak pytam czy zrobi mi glukoze to powiedział : a po co? No prosze! myslałam ze to obowiązkowe badanie no ale widocznie nie.. nawet o to USG III trym. musiałam sie "prosic" Ej, ja wiem ze chuda nie jestem, przytyłam sporo, moze nie mam 170 i 60 kg, ale bez przesady, żeby robić mi z tego powodu wywody. Załuje tylko tego ze nie może ze mną mąż chodzić na wizyty, bo miałabym "swiadka" jak on sie do mnie zwraca, ale przyjmuje w takich godzinach ze mąż nie ma możliwości chyba ze weźmie wolne, ale wiecie jak to na zleceniówce..
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Idę poczytać 3 zaległe stronki
Potem jeszcze poukładam zastawę,którą dostaliśmy na ślub w 2010 i nie zdążyłam się nią nacieszyć bo przeleżała w pudle 3 lata ![]() I rozłożę sztućce też prezentowe. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3545 |
Wtajemniczenie
|
No dobra, wygląda na to, że mamy wstępnie wybrane imiona dla synka, problem tylko w tym, że każde z nas chce w odwrotnej kolejności:
ja: Dominik Michał mąż: Michał Dominik I co tu zrobić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Mi sie oba imiona podobają ![]() a ja właśnie rozmyślałam, czy to drugie imie dawać w końcu czy nie, początkowo byłam na tak, teraz nie wiem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3548 |
Zadomowienie
|
Rybko, ja np. nie mam wpisywanych badań usg, bo robi mi na każdej wizycie i fizycznie miejsca by brakło. Poza tym: miałam genetyczne I i II trymestru, więc mam osobno opisy, bo w karcie mam małe okienko na usg, takie 2cm na 3cm. I mój lekarz stwierdził, że nie będzie tam ściskał jak idiota i pisał drobnym maczkiem, lepiej, żebym miała przy sobie opisy.
Natomiast wpisuje mi morfo, mocz i wszystkie te HBS itp. Ale np. zorientowałam się, ze nie zlecił mi HIV. Myślę, ze przez niedopatrzenie, bo wszystkie inne badania miałam zlecone. Muszę go o to zapytać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej wieczornie
![]() Mam lapka ![]() Jakoś ten dzień zleciał...jeszcze jutro i się dowiem ile mi zostało ![]() Małżo był, smakołyków naprzywoził ![]() ![]() Cytat:
![]() To świetnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zadomowienie
|
Trele ja popieram to co napisała motylek. Też miałam masaż szyjki i po nim szybko przyspieszyło rozwarcie a ból ? Hmm wcale nie gorszy niż skurcze. Nie mam złych wspomnień.
Poza tym nie stresuj się ![]() ![]() A ja dziś czuję potworne bóle kręgosłupa na wysokości odcinka lędźwiowego i ból bioder ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zadomowienie
|
Lineczka, a gdzie te komody znalazłaś? Bo ja nie mogę na stronie LIdla znaleźć.. ale moja wada wzroku mnie usprawiedliwia
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
jakie, podzielisz się ciekawymi tytułami?
![]() Cytat:
![]() w końcu zmusiłam TŻ do strzelenia mi paru brzuszkowych fotek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi się w sumie tez obie wersje podobają, ale jeszcze obstaję przy swojej, żeby nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usg I/II/III - Tydziń ciaży Waga płodu- Długość xxx- tętno- xxx położenie -xxx łożysko- itd.(nie chce mi sie wypisywać ![]() i pusta rubryka : inne: w którym ma wpisywać uwagi. Poza tym ja miałam zlecone przez 16tygodni tylko jedno badanie morfo i 2 x moczu, reszte robiłam sama, z innych- nie ciążowych powodów.
![]() |
#3555 |
Zadomowienie
|
Moje USG I i II trymestru mają opisy na dwie strony każdy. Opisane są: łożysko, wszelkie szerokości dziecia, pępowina, wody płodowe, szyjka.. No nie miałoby to szans się zmieścić.
Ja nie mam na każdej wizycie zlecanego morfo i moczu. Raz w miesiącu, czyli co drugą wizytę ![]() Edit: przez 16 tygodni raz morfo? A ten lekarz to za przeproszeniem sra też co 16 tygodni, że mu tak ciężko wydalić to skierowanie? Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-09-28 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
wiem ze nie co tydzień czy dwa robi sie morfo, no ale bez przesady, gdyby nie to ze musiałam sama sobie robić morfo to nic bym nie wiedziała, nawet to że mam anemie ;/
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Patafianowi to bym tak koło tyłka zrobiła, że ani najdroższa maść na hemoroidy nie pozwoliłaby mu się na stołku utrzymać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja skierowania na gbs nie dostałam, tylko karteczkę gdzie mam isc zrobic te badanie. Kurde ale mi dziwnie. Maz w domu, ja z córka u rodzicow . Jutri idziemy na r oczek bratanka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
Nasturcja- planuje po porodzie, na spokojnie..
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Pomyśl sobie w taki sposób:wow jak super w poniedziałek mi powiedzą kiedy zobaczę moja córeczkę. ![]() Le monde i zaprenumerowałam sobie Le francais present. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapisałam sie do takiego który miał akurat wolne,bo rzekomo wszyscy mają termin dopiero na za miesiac. Ten okazał sie gburem,bo spojrzał na wyniki, po czym odddał mi i powiedział ze wpisze ze tetno jest bo on nie bedzie teraz USG ( bo nie ma w gabinecie takiego sprzetu do samego pomiaru tetna, zawsze przez USG sprawdza) robił, no i jak cos to mam przyjsc za 5 tygodni bo nic sie nie dzieje- pomijam fakt ze ciśnienie miałam 145/90 i stwierdził ze to dobre ciśnienie, główny temat podczas wizyty były pieniadze i czy zapłace za zbadanie, w jego gabinecie. Zmieniłam.. na tego co teraz. Poszłam do niego tydzień po tej wizycie wyzej. Zbadał mnie na fotelu, zrobił USG, wszystko super, miły konkretny gościu, pożartował sobie ze bliźniaki i w ogóle na prawdę byłam zachwycona. Jednakże do następnej wizyty, podczas której zaczęły sie schody.. i tak do dzisiaj (wtedy myślałam ze moze miał zły dzień, ale on to chyba ma złe dni zawsze, a dobre raz na ruski rok.) to tak w skrócie ![]()
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skargę do rzecznika praw pacjenta jak najbardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was po intensywnym dniu
![]() ![]() ![]() Trele nie rodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Większość pamiętam jak opisywałaś ![]() ![]() Szczególnie utkwił mi w pamięci ten co zmarł bo był najporządniejszy. Bardziej chodziło mi o te opisy badań bonie zakumałam co i jak ![]() Idę pranko powiesić,pralka zagrała melodyjkę i czas je wyciągnąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Raczkowanie
|
Noż kurza melodia... właśnie weszłam w drzwi od szafki... guza będę miała na całe czoło... rewelacja. Nasłucham się od tż co nie miara....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.