Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 10:23   #4321
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

weszłam na stronę salonu fryzjerskiego i dupka zbita do 2.10 mają remont więc w czwartek pójdę, a nie środę małż ma nockę to zostanie z Majkiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:32   #4322
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziś na suwaczku 37tc Czyli wchodzę w ciążę donszoną

Moje dziecko chyba probuje sobie zrobic smoczek z mojego cycka. Sutki znow mnie bola bo ciagle na cycu by wisial
Oczywiscie jestem bez sniadania bo nie mam kiedy wyjsc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:33   #4323
87czarna
Zakorzenienie

Dzewczyny, ktore miały planowaną cc- czy malowalyście się przed pojsciem do szpitala? Zastanawiam sie czy cos ze sobą robic czy jechac bez make up-u?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:38   #4324
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść. Dzięki dziewczyny,starałam się opisać to w miarę dokładnie bo może za 2 lata coś zapomnę, a tak to będzie przypominajka

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Apetyt mojego koksa mnie ostatnio poraża. Mo że to faktycznie ten skok rozwojowy z 3 tygodnia albo moje mleko nie jest teraz jakoś mocno odżywcze Kruszek potrafi mi co godzinę piszczeć o szamkę, odstawiony (praktycznie w fazie snu) za kilka minut sobie przypomina, że on jest jednak niedojedzony
Po raz pierwszy w domu musieliśmy wyciągnąć na wieczór butlę. mały po aktywnym, wielokrotnym ciągnięciu piersi wessał jeszcze 55ml mm i wtedy dopiero usnął.

Teraz normalnie wciągnął żarełko w 20 minut i ładnie śpi.

Zostawiam Wam w k. focisze mojego 3-tygodniowego Kruszka
Moja ostatnio też ma wielki apetyt, czyli to jest związane z tym skokiem rozwojowym?

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
motyl piekny opis a teraz masz pokarm?

Kurna ja mimo przystawiania i sciagania dalej mam tyle mleka co kot naplakal juz nie wiem co robic
Kochana pokarm zaczęłam mieć jak tylko wróciłam ze szpitala.W szpitalu nic nie chciało lecieć i dawałam małej mm, bo przecież dziecka nie zagłodzę. Dawali mi co 3 godziny, ale miałam pomysł,że kiedy tak mniej-więcej po 1,5 godziny od karmienia zaczynała pchać rączki do buzi-czyli była już trochę głodna- to najpierw działałam laktatorem(gdzie prawie nic nie ciekło) i potem przystawiałam do cyca i mała ssała. Gdybym to robiła-tak jak doradzali-niedługo przed karmieniem mm to mała nie ssałaby cyca, bo byłaby już zbyt głodna i zła. Tak to sobie wymyśliłam i podziałało.I nie słuchałam nikogo-trzeba się zdać na swoje wyczucie.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Maciej poszedl w kime
nocne karmienia trwaja po 15 minut i nawet nie zdarze nadrobic co tam.piszecie

tz chrapie ja kolysze malego bo jeszcze cos tam.postekuje pod nosem

ciezarowki zazdroszcze wam menu
sama chetnie zrobilabym.pizze albo co
ale pocieszam sie ze w zamian za to upieklam wieczorem ciasto marchewkowe ktore zjadamy z tz z dzemem wisniowym
to tak w ramach diety odchudzajacej

ide spac poki sie da
Popatrz co znalazłam, coś można wybrać http://dietabezmleczna.blogspot.com/...-owsianka.html

Wczoraj zrobiłam te bułeczki, pycha

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Może się rozkreci niedługo

Tz mnie wku... Serio, budze go tylko na 4 minuty 2 razy, żeby mleko podgrzal. O 6 usypialam dwójkę, bo Edi wstał, tz spał. I teraz Edi wstał i poszedł do salonu, ja karmie, a tz co? Bo on jeszcze chce spać i chyba sobie wyobrazal, ze znów ja - z Encia przy cycku - będę wstawać

A jak spytałam, czy chce wstawać na równi ze mną w nocy, bo i przewinac może, i nakarmić, bo młoda butle dostaje, to się dowiedzialam, ze ja wstaje, bo ja mam przywilej, ze zostaje w domu
Ok,ale mógłby wstawać choć na chwilę.Mój mąż jak ma wolne to wstaje przed każdym karmieniem przewinąć Tusię a potem ją jeszcze odbija jak skończę karmić.Natomiast jak idzie do pracy to budzę go tylko raz.Przecież ta pomoc jest niezbędna,tym bardziej dla Ciebie z dwójką dzieci...

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Witam po praktycznie nie przespanej nocy. Malenstwo plalalo chyba z glodu. Mam malo pokarmu ale nie chce mm. Masuje i wyciskam jej kazdą kroplę. Suty bolą strasznie. Maltan przynosi ulgę ale szybko.zmieniam piersi i nie nadążają sie regenerowac. Ale nie poddaje sie. Teraz spi jak susel bo.ją wykąpali a i odsypia noc hehe

Oj mam podobne wspomnienia. Nie ma sie co ludzić że cc jest lajtowa. U nas w szpitalu nie robia do cc lewatywy ma szczescie. Cewnik masakra. Strasznie szybko Cie podnosili. Expres. Ja bym nie dala rady. Ja po 12h dopiero z boku na bok sie przewracac probowalam. Wiecej opisze wkrotce

Ból jak na @ i krzyży to jest to! Wróże Ci wkrótce poród brrrr
Dlaczego tak się bronisz przed mm?

Ja właśnie super wspominam tę cesarkę jako operację sama w sobie i dochodzenie do siebie.Na następny dzień wstałam o 6 sama i sama poszłam pod prysznic i tak już potem byłam na chodzie.A teraz to już konkretnie śmigam. Naprawdę myślałam,że będzie gorzej.

Matal
to masz te krople http://www.vitispharma.pl/dicoflor_krople_nowe.php ?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Joasiek, Cotka gratki za kolejne tygodnie!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:38   #4325
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hejo

od 7 października w lidlu będą ubranka dla Maluchów
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-2E6E0...erta.htm?id=76

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:40   #4326
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dzewczyny, ktore miały planowaną cc- czy malowalyście się przed pojsciem do szpitala? Zastanawiam sie czy cos ze sobą robic czy jechac bez make up-u?

Ja jechałam dzień wcześniej a więc coś się pomaloałam-puder, tusz na rzęsy, kredka do brwi i bronzer na poliki.
Ale na następny dzień tylko trochę pudru sypkiego i brwi, bo te to muszę podkreślić

Stary 2013-09-29, 10:41   #4327
gorgulek
Zakorzenienie

Czarna mnie zlapalo w nocy wiec zero makijazu. Ale po porodzie nakladalam sobie troszke podkladu bo tak sie czulam lepiej
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:45   #4328
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja jechałam dzień wcześniej a więc coś się pomaloałam-puder, tusz na rzęsy, kredka do brwi i bronzer na poliki.
Ale na następny dzień tylko trochę pudru sypkiego i brwi, bo te to muszę podkreślić
Kurcze, juz sama nie wiem, bo chyba nie dobrze jak mala bedzie sie tulic do mamusinego pudru, a znowu tusz moze mi pozniej przeszkadzac. Co myslisz?;>

Stary 2013-09-29, 10:46   #4329
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hejo

Fajnie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Kurcze, juz sama nie wiem, bo chyba nie dobrze jak mala bedzie sie tulic do mamusinego pudru, a znowu tusz moze mi pozniej przeszkadzac. Co myslisz?;>

Ja miałam sypki,naturalny i było go mało, ale fluidu bym nie ciapała.Tusz to zły pomysł bo co jak się popłaczesz?

Stary 2013-09-29, 10:49   #4330
87czarna
Zakorzenienie

motylno wlasnie o tym samym pomyślałam..
Sypkiego pudru nie uzywam- tylko fluid wychodzi na to, ze bede nieciekawie wygladac, haha :-D

Stary 2013-09-29, 11:21   #4331
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Motyl - piekny opis porodu co do cewnika - podzielam odczucia, koszmar.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Motyl, piękny opis
I podobnie jak Snow zgadzam się, że cewnik jest okropny.. Raz z nim miałam do czynienia i nie chce więcej
Też mam te same odczucia. Cewnik to masakra

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziś na suwaczku 37tc Czyli wchodzę w ciążę donszoną

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Witamy się w 39 tc

Cytat:
Ja się nie malowałam i następnym razem gdybym miała cesarkę to też nie

Co do dokarmiania/karmienia mm, to też nie rozumiem czemu się tak wzbraniacie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 11:21   #4332
ja-ika
Zakorzenienie

Dziewczyny, zaczynam czuć taki wewnętrzny niepokój. Jak wtedy, gdy rodziłam syna, stałam sobie z mężem na korytarzu w szpitalu, byłam już tam kilka dni, bo po terminie i nagle mnie zgięło, lekarz to zobaczył i powiedział, no to zaczynamy rodzić. Wtedy mnie to złapało, że już, jak to?
Tak samo mam teraz, no po prostu się boję tak szybko to zleciało...
Stary 2013-09-29, 11:24   #4333
rusałka_1
Zakorzenienie

Mały mnie wczoraj pięknie skopał od środka a teraz milczy, a mam oczywiście się zamartwia

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 11:25   #4334
bojatoja
Zakorzenienie

Ja-ika to chyba dobrze? Trzymam kciuki żeby się rozkręciło
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-09-29, 11:26   #4335
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Mały mnie wczoraj pięknie skopał od środka a teraz milczy, a mam oczywiście się zamartwia
Ja to z ruchliwością córci nie mam problemów. Wystarczy,że zjem coś słodkiego lub napiję się kawy i od razu armagedon w brzuchu

Pewnie dzidzia odpoczywa sobie...

Stary 2013-09-29, 11:26   #4336
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zaczynam czuć taki wewnętrzny niepokój. Jak wtedy, gdy rodziłam syna, stałam sobie z mężem na korytarzu w szpitalu, byłam już tam kilka dni, bo po terminie i nagle mnie zgięło, lekarz to zobaczył i powiedział, no to zaczynamy rodzić. Wtedy mnie to złapało, że już, jak to?

nie bój się zaraz będziesz tulić swoje dzieciątko
także trzymam kciuki!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 11:27   #4337
87czarna
Zakorzenienie

ja-ika już niedługo

Stary 2013-09-29, 11:30   #4338
butterfly20
Zakorzenienie

Jaika ale przecież tyle na to czekałaś, będzie dobrze

Mąż kupił te krople Dicoflor, a tam jest połowa buteleczki

Stary 2013-09-29, 11:37   #4339
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
laloca mm to nic strasznego
ja sie tak.wzbranialam ale wiekszy bedziesz miala.problem jak.dziecko.ci.sie.zaczni e.odwadniac albo nie bedzie przybywac
lepiej dokarmic a tak czy siak.walczyco wlasne mleko bo predzej czy pozbiej sie rozkreci
Racja. To samo powiedzial mi przed chwilą pediatra. Mam sobie dac czas. Nic na silę. Nie potrzebnie tak sie uparlam ale myslalam ze dobrze robie. Cos tam mi cieknie i myslalam ze wystarcza ale jednak nie. Na szczescie waga jej nie spada. Dziecko najedzone spi conajmniej 3h. Nie wiedzialam ze az tyle
Juz mam nowy plan dzialania dzieki

Cytat:
Ja nie malowalam sie wlasnie ze wzg na dziecko. Po porodzie przystawili mi ją do twarzy. Nie wiem jak w innych szpitalach. Ja zrobilam henne rzes zeby wyglądać jako tako. Wlosy proponuje albo warkocz albo mocno spiac bo im sie oberwie przenoszeniem i lezeniem. Ja mialam straszne kołtuny. Bardzo dlugo rozczesywalam je:/ masakre mialam

Cytat:
Czeeeść. Dzięki dziewczyny,starałam się opisać to w miarę dokładnie bo może za 2 lata coś zapomnę, a tak to będzie przypominajka

Moja ostatnio też ma wielki apetyt, czyli to jest związane z tym skokiem rozwojowym?

Kochana pokarm zaczęłam mieć jak tylko wróciłam ze szpitala.W szpitalu nic nie chciało lecieć i dawałam małej mm, bo przecież dziecka nie zagłodzę. Dawali mi co 3 godziny, ale miałam pomysł,że kiedy tak mniej-więcej po 1,5 godziny od karmienia zaczynała pchać rączki do buzi-czyli była już trochę głodna- to najpierw działałam laktatorem(gdzie prawie nic nie ciekło) i potem przystawiałam do cyca i mała ssała. Gdybym to robiła-tak jak doradzali-niedługo przed karmieniem mm to mała nie ssałaby cyca, bo byłaby już zbyt głodna i zła. Tak to sobie wymyśliłam i podziałało.I nie słuchałam nikogo-trzeba się zdać na swoje wyczucie.

Popatrz co znalazłam, coś można wybrać http://dietabezmleczna.blogspot.com/...-owsianka.html

Wczoraj zrobiłam te bułeczki, pycha

Ok,ale mógłby wstawać choć na chwilę.Mój mąż jak ma wolne to wstaje przed każdym karmieniem przewinąć Tusię a potem ją jeszcze odbija jak skończę karmić.Natomiast jak idzie do pracy to budzę go tylko raz.Przecież ta pomoc jest niezbędna,tym bardziej dla Ciebie z dwójką dzieci...

Dlaczego tak się bronisz przed mm?

Ja właśnie super wspominam tę cesarkę jako operację sama w sobie i dochodzenie do siebie.Na następny dzień wstałam o 6 sama i sama poszłam pod prysznic i tak już potem byłam na chodzie.A teraz to już konkretnie śmigam. Naprawdę myślałam,że będzie gorzej.

Matal
to masz te krople http://www.vitispharma.pl/dicoflor_krople_nowe.php ?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Joasiek, Cotka gratki za kolejne tygodnie!
Myslalam ze jak sprobuje mm to moje jej nie posmakuje dziwne wiem

Zazdroszcze takiej cc. Moj organizm gorzej to zniósł a mięczakiem nie jestem raczej
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 11:42   #4340
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hejo

Młoda coś znów na brzuszek narzekała, położyłam ją na brzuszku na moich kolanach i śpi jak zabita Tylko ja wstać nie mogę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 11:43   #4341
87czarna
Zakorzenienie

LaLoca Włosy to na pewno spinam do góry,bo mam taki gąszcz,że nie daje z nimi rady

No nic,to pojadę jak mnie Pan Bóg stworzył Zresztą nawet make up mi nie pomoże..wyglądam tragicznie

Stary 2013-09-29, 11:44   #4342
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
A najgorsze miało dopiero nadejść...cewnik. Kiedy założyli mi cewnik i musiałam z nim tak leżeć przez pół godziny to przeżyłam najgorszy i najbardziej upierdliwy ból życia. Takie parcie na pęcherz, z którym nic nie można zrobić. Płakałam i pisałam do męża,że nigdy więcej żadnego dziecka,że umieram W dodatku te upierdliwe, ciągłe wymioty i drgawki z zimna...
Motyl przeczytałam teraz Twój opis porodu, super
Co do cewnika, to też mówiłam do męża że to pierwsze i ostatnie dziecko, że Filip będzie jedynakiem A to parcie na pęcherz było faktycznie nie do zniesienia. Niewielką ulgę czułam jak siedziałam na kibelku.
W dodatku teściowa ciągle przychodziła i siedziała ze mną i tżtem w poczekalni i znów wychodziła Tylko, że ona się przydała, bo załatwiła mi super ekipę do cesarki
Też wymiotowałam i miałam drgawki.
No a teraz nie pamiętam jakie to uczucie mieć cewnik więc może zdecyduje się na następne dziecko
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-09-29, 11:47   #4343
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
motylno wlasnie o tym samym pomyślałam..
Sypkiego pudru nie uzywam- tylko fluid wychodzi na to, ze bede nieciekawie wygladac, haha :-D
Czyli jak wszystkie kobiety po porodzie!

Czy ktoras z karmiacych pija Inke z mlekiem? Od 4 dni nie bylam na dwójce w wc i wiem ze kawka by mi pomogla ale to mleko :/ a bez mleka jest fe
Stary 2013-09-29, 11:56   #4344
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mała śpi w kołysce! Dostała Bobotic, pomasowalam brzuszek i słodko zasneła

Matall, jak podajesz kropelki? Chodzi mi ile i w jaki sposób: na łyżeczce, do buzi?

Cytat:
Mój opis porodu oraz okołoporodowy
Duuużooo, ale piszę go też dla siebie, na pamiątkę
Wspaniały opis
Wzruszyłam się na końcówce i roześmiałam w głos przy hiv i kile

Cytat:
Ja pojechałam tylko z rzęsami wytuszowanymi, który to tusz rozmazał mi się na sali i pielęgniarka ocierała mi go chusteczką, żebym synka nie straszyła
Tak w ogóle to strasznie mnie wypryszczyło, chyba ze stresu. Mam zdjęcia z sali operacyjnej z małym na rękach, a na twarzy armagedon. Potem nie było lepiej...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też mam te same odczucia. Cewnik to masakra
A ja nie Nic nie czułam kiedy mi go pielęgniarka założyła, a jak zdjęli to się bałam sikać, że się zsikam do łóżka

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Nie martw się, no coś Ty Ma naprawdę malutko miejsca

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-09-29 o 11:57
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:00   #4345
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
LaLoca Włosy to na pewno spinam do góry,bo mam taki gąszcz,że nie daje z nimi rady

No nic,to pojadę jak mnie Pan Bóg stworzył Zresztą nawet make up mi nie pomoże..wyglądam tragicznie
Tez mialam do gory i mi sie rozwiazaly. Lepszy bylby warkocz tak teraz mysle...

Ja przed cc mialam bolesne skurcze nawet 100% i jak jeszcze dowalili cewnik to byla masakra. Wtedy chcialam sie wycofac z rodzenia hehe Dobrze ze szybko zrobili znieczulenie. Też mialam straszne dreszcze. Podobno wiekszosc tak ma. Chociaz tyle ze nie wymiotowalam.
Nieprzyjemne i bolesne bylo szarpanie brzuchem jak workiem zeby wyciagnac dziecko a i odglos chlapania wód jak w wannie bleah
Stary 2013-09-29, 12:05   #4346
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Apetyt mojego koksa mnie ostatnio poraża. Mo że to faktycznie ten skok rozwojowy z 3 tygodnia albo moje mleko nie jest teraz jakoś mocno odżywcze Kruszek potrafi mi co godzinę piszczeć o szamkę, odstawiony (praktycznie w fazie snu) za kilka minut sobie przypomina, że on jest jednak niedojedzony
Po raz pierwszy w domu musieliśmy wyciągnąć na wieczór butlę. mały po aktywnym, wielokrotnym ciągnięciu piersi wessał jeszcze 55ml mm i wtedy dopiero usnął.

Teraz normalnie wciągnął żarełko w 20 minut i ładnie śpi.

Zostawiam Wam w k. focisze mojego 3-tygodniowego Kruszka
Mój też je wiecej niż tabele podają.Niby ma mu starczyć 100 ml, a wciąga czasami 120 mm, ale w nocy np tylko 85
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:06   #4347
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Tez mialam do gory i mi sie rozwiazaly. Lepszy bylby warkocz tak teraz mysle...

Ja przed cc mialam bolesne skurcze nawet 100% i jak jeszcze dowalili cewnik to byla masakra. Wtedy chcialam sie wycofac z rodzenia hehe Dobrze ze szybko zrobili znieczulenie. Też mialam straszne dreszcze. Podobno wiekszosc tak ma. Chociaz tyle ze nie wymiotowalam.
Nieprzyjemne i bolesne bylo szarpanie brzuchem jak workiem zeby wyciagnac dziecko a i odglos chlapania wód jak w wannie bleah
AAAAAAAAAA Laloca ja mam na tel takie śliczne zdjęcie i żyję w nieświadomości Lecę wrzucać na klub. Rozczuliło mnie kompletnie.
Jejjjuuu też chcę zaraz rodzić

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:06   #4348
__Paulinka__
Zakorzenienie

Ja dzisiaj jestem jakaś zdechła - to przez tą pogodę chyba.. nie mam żadnych przepowiadaczy, chyba nigdy nie urodzę

Motyl super opis porodu
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:08   #4349
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Dodam jeszcze, że nie mam zgagi[COLOR="Silver"]
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:09   #4350
Madziuchna27
Zakorzenienie

Mamy chłopaków, mam pytanie a propos mycia siusiaka Jak to robicie? Nie można jeszcze ściągać napletka (kiedy więc zacząć?), ale tam się zbiera brud i bakterie i zastanawiam się, jak to przemywać, żeby mały nie nabawił się np. zakażenia dróg moczowych (jestem przewrażliwiona na tym punkcie)

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości