|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
http://butydlamalucha.pl/?keyword=WI...ch&md=products |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co no sałatek to jeszcze mam bardzo dobry przepis z kurczakiem a mianowicie: pekinka ,puszka czerwonej fasoli oraz kukurydzy, sloik ogórków kwaszonych, dwie duze piersi, przyprawa kebab-gyros. Piersi kroimy w mala kostke , smazymy jak juz mieso będzie na pol podsmazone dodajemy mala paczke przyprawy rozrobionej w szklance wody . Smazymy do momentu wygotowania sie tego wywaru . Gdy mieso ostygnie laczymy z kapusta i reszta skladnikow , w dniu podania mieszamy z 6 lyzkami majonezu i 4 ketchupu ![]() Pycha, polecam
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam tylko na chwilę powiedzieć że umieram.
Od wczoraj nocy wymioty,dreszcze,ból każdej cząstki ciała,rozłożyło mnie na maksa ![]() Na szczęście Zuzia już dużo lepiej.
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka życzę
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Martusia dużo zdrówka. Niech już te choróbska Was opuściły
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, biedna nasza, zdrowiej szybciutko. Całe szczęście że choć Zuzia lepiej. A jak mąż?
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
Martusia, zdroweczka kochana! Dla calej waszej trojki.
Agaton ja nie pomoge bo z kuchni jestem noga, za to bardzo lubie jesc ![]() Angel jak tam? |
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kraven, piekna kuchnia. ![]() Dziewczyny, patrzę na was na tym fejsie i wy takie ładne wszystkie jesteście
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Chłopcy dzisiaj wstali po 5 ![]() Dobrze,że wieczorem juz do domku ![]() Wypijemy kawke,później sniadanko i nad morze Miłego dnia ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Ale się wybralimy na weekend Ani mleka ani pampersów już nie mamy ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze,że z Zuzia lepiej dzień dobry dzisiaj znowu piękna pogoda o 14 idziemy do mmiesta bo tu dzisiaj Dzień Dziecka będą dawać upominki dla dzieciaków i jeszcze jakies gry i zabawy,wieć Wiktor będzie miał radoche![]() Wczoraj pojechałam z dziećmi na wielki plac zabaw.wyszaleli się na maksa.w domu Pola padła przed 19 .na śpiocha jej mleko dałam i spała do 8na tym placu zabaw była taka babcia(tez Polka)z dwojką dzieci(2 i 4 latka) ale ta babcia patologia , "ty durniu mały","nie drzyj ryja" itp.....jak jej zwróciłam uwagę(nie mogłam się powstrzymać) to zabrała się i poszła szkoda dzieci
|
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tamlin oglądałam wczoraj te butki z Nike na żywo, bo wcześniej nie miałam okazji i wyglądają super, ale bardzo ciężko było mi je założyć Mai na nogę... My wczoraj robiliśmy urodziny Mai, u moich rodziców. Było fajnie, Majcia miała radochę bo było dużo dzieci więc się ładnie bawiła. A jak wróciliśmy do domu to zjadła mleko, sama sobie wcisnęła smoka, przekręciła się na bok i poszła spać W nocy co raz ładniej śpi, ale do ideału jeszcze brakuje Ostatnie dwie noce przespała całe w swoim łóżeczku
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-09-29 o 09:57 |
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dałam rady nic wczoraj napisac. Dziecko bylo aniolek pod moja nie obecność za to od progu wstapil w nią szatan. Nie dała sie do 12w nocy nawet na sekunde odłożyć. Jak sie po moim powrocie wkleila tak koniec
w nocy też tylko na raczkach chciała. Dziś pół przytomna jestem na zajęciach. Jak wrócę wieczorem to nie wiem czy uda mi sie coś skrobnac
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Martuś dużo zdrówka! Mam nadzieję, że już dzisiaj lepiej się czujesz.
|
#3137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Giulia pije ok 1 lita dziennie. oprócz tego 1 obiadek i 1 deserek plus chrupki, skorka z chleba, winogrona. u nas z jedzeniem wciąż masakra. ja nie wiem co z sankami, GIulia nie chce ostatnio siedzieć w wózku, tylko raczkować nie wiem czy usiedzi w sankach.ja uwielbiam z ryżem basmati, kukurydza, papryka ze słoika, kurczakiem, brokułami i majonezem i jogurtem. Cytat:
|
||
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Dzisiaj już troszkę lepiej,przynajmniej nie wymiotuję ale żołądek mam przyrośnięty do kręgosłupa. Mąż już całkiem zdrowy,wstawał w nocy do Zuzi a ja spałam całą noc w drugim pokoju.
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dużo Giulia wypija mleczka
![]() Kinga na noc z 200 ml mm, trochę rano z piersi i przeważnie jeszcze z raz w ciągu dnia trochę się napije. Poza tym je kaszkę rano z 150- 200 ml, obiadek ze 150 ml i deserek jogurcik, lub owoc, z jedna chrupkę i to wszystko . Ja nie wiem jakim cudem ona waży tyle, ile waży bo widzę, że większość dzieci je więcej.Za to u nas jest masakra z gryzieniem, po tym jak mi się kiedyś zadławiła i zaczęła wymiotować bałam się jej dawać coś do gryzienia i teraz jesteśmy jak na 11- miesięczne dziecko w lesie Nie wiem co z tym będzie.---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
u nas dziś ładna pogoda, słonko świeci ![]() U mnie w rodzinnej wiosce dziś odpust także Jaś został obkupiony w zabawki śmiga teraz po mieszkaniu z kosiarką Cytat:
|
|
#3141 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas znowu pobudka koło 22 i nie było spania do 23,30. Nie wiem co jej się działo ale normalnie zasypiała na rękach i się nagle zrywała i w płacz i tak kilknaście razy...O odłożeniu do łóżeczka nie było mowy...nawet u nas w łóżku nie chciała spać tylko na rękach zasypiała na chwilę ![]() Cytat:
![]() no to ładnie Cytat:
u nas niecałe 10 st ![]() aco do baby masakraCytat:
Cytat:
kocham te zabawki odpustowe u nas był w czerwcu i mała dostała bączka i trąbkę i jeszcze kilka jakiś pierdół a ile radochy było
|
||||
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
MONARIKA u nas dzisiejsza noc wyglądala podobnie , maly obudził się koło 23 i walczyłam z nim do 1 . Spał na rekach ale itak sie wiercil w spiku , jak chciałam odłożyć go no lozeczka to krzyczal, po lozku latal z zamkniętymi oczami
potem jakos zasnął w lozku więc już go nie przynosiłam do lozeczka ale mimo to był niespokojny . Oj tak pamietam jeszcze odpusty za czasów dziecinstwa, zawsze obowiązkowo musiała byc taka piłeczka na gumce i trabka
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo Otylka jak ma za bardzo rozdrobnioną np marchewkę to też ją połyka i się dławi, a jak poczuje, że ma w buźce większy kawałek to wie, że musi pogryźć pamiętam jeszcze, że jak mała uczyła się gryźć i jej nie wychodziło to pomagało jak siedziałam na wprost niej i mówiłam "gryziemy gryziemy" i pokazywałam jej z otwartą buzią jak się gryzie Weronika a macie szczypy
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
a co to takiego ?
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- LILKA właśnie jak ja karmisz to pokazuj jak ma gryzc na pewno się nauczy tylko musisz jej te kawalki podawac cały czas, a nie papki no chrupki to praktycznie same w buzi się rozpuszczaja ... a Kinga ile waży?
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Właśnie wróciłam z kościoła. Patrzę, a na naszym łóżku leży mąż z Alusią, taka wtulona w niego. Piękny widok ![]() Śpią sobie, a ja mam chwile żeby tu zajrzeć, a dawno nie zaglądałam. Cytat:
|
|
|
|
|
#3147 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kukurydza groszek konserwowy majonez tunczyk z puszki majonez drobno starty ser żółty Pochwal się koniecznie co kupiłaś Lence na allegro Cytat:
Cytat:
Ja tez muszę pochwalić swojego męża,super się spisał Nawet dał mi rano pospaćCytat:
Witam się po weselu!Żyję i nie mam kaca ![]() Było tak sobie,orkiestra była do dupy ![]() Mężuś dziś wraca do pracy więc znowu zostajemy sami pewnie do pt. Kamila coś brzuszek boli mam nadzieje że to żaden wirus
|
||||
|
|
|
#3148 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() u nas też nocka kiepska, Lenka najpierw nie chciała usnąć a później kręciła się po całym naszym łóżku. obudziłam się jak jej stopa wbiła mi się w oko ![]() rano gdy pija mleko to popłakiwała bidulka. obejrzałam dokładnie paszczę i dziąsła w miejscu górnych jedynek są strasznie nabrzmiałe, musi ją bardzo boleć bo nawet swojego ukochanego smoczusia mi oddaje. a zmieniając temat to czy u Was też taki wysyp grzybów. rano teściowie zajechali prosto z lasu po Lenkę, zajrzałam do bagażnika a tam pełno podgrzybków. w sumie we dwójkę zebrali kilkadziesiąt litrów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i balony i koniecznie wata cukrowa ![]() gdy u nas w pobliżu jest jakiś odpust to staram się zabierać tam Lenkę, aż jej się oczy błyszczą. najbardziej lubi balony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zamówiłam mnóstwo rzeczy ![]() dzięki za przepis
|
||||
|
|
|
#3149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla męża i trzymam kciuki aby Kamilkowi nic nie było.Mieliśmy noc z przygodą Przyjechał wujek z Warszawy, bo miał klasowe spotkanie. No i polazł wczoraj, o 3-ciej w nocy policja go przytransportowała bo mu się przysnęło gdzieś na ławce Czyli impreza udana
|
||||
|
|
|
#3150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale u nas zbiera się tylko opieńki bo innych się boimy ![]() http://images03.olx.pl/ui/20/48/95/1...usty-Rozne.jpg nie ma u Was takich? ![]() U nas nie ma odpustu bez szczypy ![]() Cytat:
będzie miał co wspominać ![]() Dziewczyny dajecie już dzieciaczkom cytrusy?? A kakao od kiedy można? Wiecie?
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-29 o 14:40 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

Zdrówka życzę!
Jestem żonką 

będą dawać upominki dla dzieciaków i jeszcze jakies gry i zabawy,wieć Wiktor będzie miał radoche
, "ty durniu mały","nie drzyj ryja" itp.....jak jej zwróciłam uwagę(nie mogłam się powstrzymać) to zabrała się i poszła

z chrzcinami było podobnie więc dam radę. albo mi się tak wydaje
Nawet dał mi rano pospać