|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Color jak chrzest? Jak Tymek po?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokaże, pokaże, ale musi mi wszystko wyschnąć ![]() Cytat:
za nockę!---- Kubuś przestawił swój rytm wieczorny i zasypia później, ale i dłużej sypia. Wczoraj zasnął ok 21, a cyckowanko było o 2:30 i później o 6:30. Z tym, że rano usnął dopiero po godzinie zabawy. Ale nie jest źle ![]() A ja znowu sama... Tato już poszedł, Kuba zaraz pójdzie w kimę, Mężu na grzybach... Eh...
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja daje małej smoka jak sie obudzi, ale nic to u nas nie daje. Od jakiegoś tygodnia boli ją chyba brzuszek w nocy. Co raz budzi się z płaczem i podkurcza nóżki, a jak ją biorę na ręce to idą gazy. Nie wiem co się dzieje. Wcześniej spała od ok 19.30 do 2/3 a teraz o 23 pobudka z płaczem. Tylko cyc ją uspokaja zasypia znów i o 1 znów pobudka, później koło 3/4 i 6/7. Nie mam pojęcia od czego to. Nic nowego nie jadłam, a nawet jeśli to przecież tydzień by to nie trwało. Daję jej bobotic ale nie widzę efektów i kilka razy dziennie masuję brzuszek. Dziewczyny czy kombinezon z polerkiem to na teraz??Mam taki rozmiar 68 i zastanawiam się czy prać go. banka Współczuje pobytu na izbie i trzymam mocno :kciuki, żeby D się poprawiło.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-09-29 o 11:31 |
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu pusto
![]() nam weekend upływa na goszczeniu gości, dzisiaj odwiedza na chrzestna Ninki. Cytat:
Dzisiaj całą noc robiłam za smoczkowego, Ogólnie sie przylepa robi, od wczoraj tatuś ją usypia na własnej klacie bo inaczej się nie da. O dziwo na jego klacie chce leżeć a na mojej nie.. znowu potwierdza się reguła że córeczki są tatusiowe.
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Bartuś mi ładnie pospał, do 4 czy 5 nie pamiętam zaczął marudzić i poleciał pod karuzelkę, później cyc i spaliśmy do 12:00 tego mi było trzeba teraz ćwiczy obroty na macie ![]() Agnes też mam problem ostatnio z usypianiem Bartka na spanko nocne w dzień jest ok a wieczorami kiepsko, kiepsko...
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu tak pustoooo ja sie pytam??
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanko- czy Wy codziennie "trzymacie" Wasze
dzieci trochę nago tzn. chodzi mi konkretnie z odkrytymi nóżkami, bez skarpetek czy rajstopek? Bo się zastanawiam czy to jest potrzebne do odkrywania własnych nóżek, a my w sumie z wyjątkiem kąpieli i przewijania jesteśmy ubrani cały dzień i zastanawiam się czy robić mu jakieś półgodzinne "sesje" w ogrzanym pokoju w samym body.
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja na szybko bo ledwie żyje, zasypiam na stojąco a korzystając z tego że mąż w domu bo ciągle na weekendy jesteśmy osobno a w tyg w pracy to sprzątamy porządnie, gotujemy, byliśmy na zakupach ...
Cytat:
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak codziennie nie zazievie sie, przeciagow nie ma wiec czemu nie Laski-mowicie o polarkowych kombinezonach-wszystko super fajnie ALE wybieracie taki co od srodka noe ma polaru tylko cos "gladszego". Moja Zu niemozliwoscia jest wlozyc nawet w gladkim dresie w polar, jest zbyt "szorstki" i wszystko sie podwija, za to w misiaku-kombinezonie wszystko ladnie wchodzi bo jedt na podszewce takiej lekko sliskiej. Ot taka refleksja Poluje teraz na kombinezon-kroliczka z dluuugimi uszkami Panna Zuzanna znow srednio spi w nocy za to w dzien spala (nawet w domu) po godzinie ![]() I pozale si w jednej kwestii - Zula nie umie jesc. Tzn zupek. Jadla tak srednio wiec trobilam spora przerwe i dzjs mialobyc od nowa. I tak jak "moim" jedzeniem jest baardzo zaabsorbowana to zupka nie.. Wypluwa, nie otwiera buzi, wklada rece di buzi.. Zmienialam smaki. Lyzeczki. Pory karmienia. Temperaturę jedzonka, sliniak, pozycje krzesla, lomieszczenie. Nic nie pomaga ale musze codziennie skoro juz zaczelam. Po walce z zupka wzielam ciastko i jyz buzia otwarta slina i hipnoza normalnie.. Aaach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że powrócił temat nosideł. Oglądałam manducę, tulę i coś tam jeszcze na żywo, ale to dla większych dzieci niż moje. No i cena powalająca. A to womar eco też jest ok dla bioderek dziecka? Bo cena o połowę niższa niż te, na które do tej pory patrzyłam. Kupiłabym w ciemno, ale się boję. Pytanie do wątkowych specjalistek od chust/ nosideł - dobre ono, brać?
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zjedzeniem to nie wiem czemu tak jej obrzydlo hee bo wczesniej chyba bylo spoko nie? Moj wciaga sloik caly juz jablka nie lubi to przemycam i robie 3 skladniki , ale m. Woli typowe obiadki zupke jarzynowo, szpinak z ziemniaczkiem za owocami nie przepada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, mam pytanie CZY KTÓRAŚ Z WAS WYRABIAŁA JUŻ PASZPORT DLA DZIECKA? CZY DO JEGO WYROBIENIA POTRZEBUJEMY DOWÓD OSOBISTY?
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zapłakał ani razu,nawet podczas polewania główkiWitam dziewczyny!!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3319 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze spokojnie bylo i bez placzu Cytat:
|
|
#3321 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że przypomniałaś, muszę kupić imbir ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziś młody śpi jak niemowlę - zje, strzeli kilka uśmiechów, po czym włącza syrenę że chce spać i usypia momentalnie. nawet zasnął sam w foteliku w aucie i wytrzymał całą drogę. nie wiem co mu się stało.. mąż się śmieje że młody naćpany bo mamusia nażarła się makowca, tatuś robił piwo, a dziadek pędził bimber ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. My wlasnie wracamy z wycieczki 15 min pociagiem za miasto
Caly dzien w chuscie : brzydal: z przerwami na jedzonko. Fajnie bylo, choc powrot z przygodami bo bieglismy na piciag a na stacji okazalo sie, ze ma opoznienie pol godziny ![]() color super, ze Tymek byl grzeczny w kosciele i wszystko sie udalo. Agnes moja tez straszna przylepa ostatatnio... A dzis Aniolek... pewnie najszczesliwsza bylaby noszona w chuscie calymi dniami ![]() Na nosidlach sie nie znam... Tzn nie wnikalam za bardzo bo dostalismy Tule. i juz nie moge sie doczekac az Sofia do niej dorosnie. na takie calodzienne wycieczki lepiej by sie sprawdzila niz chusta... Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-29 o 18:32 |
|
|
|
#3323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tula i te inne są raczej dla dzieci, które siadają samodzielnie (nie siadają posadzone bo tego raczej nie powinno się robić) Jest ok, nie jest pewnie najlepszym nosidłem ale jest ok. Cytat:
nie wiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() i też się nie mogę doczekać aż Bart dorośnie to nosidła ergonomicznego przy chodzącym brzdącu będzie nieocenione ![]() == My z Bartusiem zaliczyliśmy mały spacer w chuście do mojej mamy Pogoda cudna a ja pół dnia w łóżku spędziłam
|
||||
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, hej powróciliśmy po intensywnym w gości weekendzie
![]() malutki już dawno śpi, wczoraj poszedł na brudasa a dziś był budzony na kąpiel bo oczywiście zasnął w samochodzie. ot to mam nowe nowości mamuśki a mianowicie : czemu nie dajecie biszkoptów małemu moczonych w mm - pyta się moja bratowa - mały w tym samym wieku i kp a co do leżenia z gołym tyłkiem to u nas często i dłygo mały tak leży, tzn jak marudzi i nie wiem o co chodzi to wystarczy sesja na golasa i humor wraca ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- no i była dziś u nas giełda mam, za 40 zł kupiłam 16 ciuchów małemu, fajne dresiki, bluzy, bluzki ogólnie świetna akcja
|
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 tyg już mam @ ... udało mi się cudem do gina jutro umówić, nie podoba mi się to a za kilka dni kończy się opakowanie tabsów to już w ogóle będzie
|
|
|
|
|
#3326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie Ci sie udało ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaa no to szybko do lekarza masakra wspolczuje Cytat:
rozrszerza na calego:banghead: ona robi krzywde dziecku masakra Cytat:
![]() I brawo za biegi z malacw huscie hee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurczę ostatnio ściągnełam mleko z cyców jak wychodziła, i chyba nadprodukcja się zrobiła, musiałam w nocy małego budzić, bo myślalam że mi rozsadzi i ból przy tym niesamowity - który mnie obudził, a teraz znowu muszę coś ściągnąć bo cyc boli ![]() spadam spać |
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
O matko mam trochę nadrabiania! My po chrzcie! ufff
w kościele było trochę ciężko. Wojtuś zaczął się wydzierać na pierwszej pieśni..Ale śmieszni bo nie płakał tylko głośno coś gadał po swojemu.. wersja oficjalna jest ze chciał śpiewac razem z tłumem no i ogólnie miałam stresa ze zacznie płakać, ale jakoś się udało...Potem na imprezie też średnio znosił, ale wytrwaliśmy Sama imprezka się udała goście wyszli po 21... chrzest byl na 13 także tego..A i wkurzyli mnie teściowie troche.. Wojtuś nie mógł zasnąć na sali, bo nie dość, że grałą głośno muzyka to byl 6 dzieci które biegały i piszczały, wiek od 3-10 lat więc dosyc głośno bylo.. I tak biedny Wojtuś się przetrzymał, że nie mogłam go ululać do snu.. w koncu usnął w takim pokoju socjalnym.. I teściowa ze dziecku to takie hałasy w ogóle nie powinny przeszkadzac.i że spokojnie powinien spać na sali. Ja jej odpowiedzialam, że ja bym w tym hałasie także nie zasnęła wiec się wcale nie dziwie ze dziecko też nie może.. Ale nie wiem co sobie teściowa wyobraża. Że powinanm dziecka hartować i mu w domu muzykę na cały regulator puszczać? Ja jestem z nim całymi dniami sama i normalnie wszystko w domu robie jak on śpi, odkurzam, słucham muzyki, gotuje itp.. to nie wiem powinnam jakąs syrene strażacką właczać zeby się przyzwyczajał do hałasu czy jak? A potem z teściem komentarze ze jakbyśmy mieli 5 dzieci tak jak oni to byśmy tak dziecka nie nosili.. No sorry ale gdzie go miałam położyć na tych chrzcinach?? na podłodze? Nie wzieliśmy wózka z Warszawy bo nie zmieściliśmy i mieliśmy tylko fotelik. Wojtuś nie bardzo lubi w nim siedziec. od początku nie lubił.. To co według nich mam go wrzucić do fotelika i niech sie drze aż padnie?? no bo ja nie wiem co powinnam już robić.. U nich w domu też Wojtusia muszę trzymać na rękach.. Oni mieszkają w takim domu nowoczesnym. Na dole są 2 sypialnie, salon z kuchnią. W salonie jest tylko nierozkładana kanapa i 2 fotele i stoliczek. W 1 sypialni śpią oni, a w drugiej ich koty.. I ja tam zupałnie nie mam co z dzieckiem zrobić. na sofie go nie poloże na dlugo bo trzeba przy nim siedziec bo może spaść, zreszta on tam dlugo nie chce leżec, bo ta sofa ma taki spadek, że się ześlizguje jak na niej leży w głąb sofy.. w tych sypialniach też go nie mogę zostawic bo tam wszędzie koty łaża i ja się boję, że mu coś zrobią. wszędzie jest sierść i ciągle zbieram tą sierśc z ubranka Wojtusia.. wiec już chcąc nie chcąc muszę go trzymać na rękach no bo gdzie? Na podlodze jakbym chciała to też nie mogę go polożyć na jakimś kocyku bo tam nawet dywanu nie ma a podloga też w klakach kocich... ehh no i tak to ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- A i mialam ubaw przez łzy z Wojtusia.. Nauczyl się obrotu z pleckow na brzuszek ale nie do konca ogarnia obrotu z brzuszka na plecki.. I kladę go na plecki ten chyc na boczek, potem z boczku na brzuszek i w placz bo on na brzuszku nie lubi.. no to ja znowu na plecki,a on na brzuszek i znowu w placz i tak pół nocy, co przysnęłam to mnie płacz budzil.. najpierw sie smialam a potem już mialam dość i po kilku obrotach go zblokowalam poduszkami na boczku zeby się już nie mógł ruszać... A i wylazą nam kolejne ząbki.. ciekawe czy będzie taka rozpacz jak ostatnio czy trochę lagodnie to przejdzie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

mały grzeczny, gorzej z mezem... w 2 godziny zdazyl skuc sie tak jak go dawno nie widzialam
myslalam, ze bedzie tylko piwo, ale byly wszelkie alkohole do wyboru i dali czadu z kolega z firmy
obrazil sie na mnie, ze nie pozwolilam mu kapac malego i spi 

ja wyspana, młody wyspany, pełen sukces
Ślub 27. X. 2012

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)