|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
No my mamy za mało miejsca na tyle osób, u rodziców się zmieszczą spokojnie, ale najwięcej miejsca jest u T. Co innego gdybyśmy mieli tylko małe mieszkanka, wtedy lokal byłby oczywisty.A tak to T. mi zrzędzi,że w knajpie za drogo i po co, jak w domach tyle miejsca
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
Też tak miałam na końcówce:/
|
|
#4412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tobie, z tego co pamiętam sporo urosły piersi w ciąży, u mnie tylko rozmiar-dwa więc chyba będzie ok
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
rusałka, nie wiem czy pamiętasz naszą umowę, ale ja jutro a Ty zaraz po mnie mamy donoszoną ciąże, więc powoli trzeba się zabierać za wypędzanie maluchów
Także zbieraj siły ![]() Kurcze, apropos wypędzania to mój TZ chyba w pracy zaraził się jakimś gardłowym wirusem bo dziś stęka jak nie wiem, a po biurze ostatnio coś szalało.. A na środe na obiad zaprosili nas znajomi z kilkutygodniowym dzieckiem.. Chyba nie ma sensu iść nawet jak mu przejdzie, to może jeszcze zarazić? Nie chciałabym zainfekować takiego maluszka. Co myślicie? |
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4417 |
|
BAN stały
|
Mnie boli łeb i kregosłup.
Kiedy zacząć nosić pas poporodowy? Jak jest u Was z krwawieniem? U mnie jakoś 3 dni temu skończyło się, tylko trochę żółtej mazi leci.Nie wiem czy nie za wcześnie. Jakie mm dajecie dzieciom?Mały miał w szpitali Hipp więc kupiliśmy mu to samo. Straszny orzygusek z małego.Ciągle mu się coś z buzi ulewa, wylewa, nie wiem jak ja nadążę z praniem jego ubrań. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-09-29 o 18:20 |
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Matal a podajesz bobotic i dicoflor razem,czy np jedno rano a drugie wieczorem?
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj widze jest męczybułski dzien
![]() to i ja odbiegac od tematu nie bede- taka jestem dzis ociezala obolała i znudzona ze caly dzien leże i wstaje z kanapy tylko siku i po cos do picia albo do jedzenia ![]()
|
#4420 |
|
BAN stały
|
Co do akcesoriów to piżamy do karmienia z tymi guzikami po bokach się nie sprawdziły, o wiele łatwiej podciągnąć bluzkę do góry niż rozpinać.
Pieluszek wielorazowych też synek nie toleruje,dałam raz to płakał i marudził, jeszcze chyba ma taką budowę tyłka, że otulacz oversize nie trzymał i miał mokry pajacyk.Tylko markowe pampersy mu odpowiadają.A śpi mu się najlepiej w rożku.Próbowałam śpiworek taki do łóżeczka ale niezbyt. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-09-29 o 18:26 |
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- MAHARET my nie dajemy, ale w szafce Hipp stoi w razie w.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-09-29 o 18:39 |
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co ja z wypędzaniem chyba poczekam do wizyty, czyli 7.10 ![]() poza tym najmilsza z form (przytulanki ) u nas też póki co niemożliwa, bo ja już się "chwaliłam" mój mąż to tak choruje od 3 tygodni.Jeśli chodzi o wizytę, to jeśli bym miała choć małe wątpliwości to odpuściłabym sobie, strach zarazić takiego maluszka
|
|
#4423 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() my byliśmy u rodziców na obiedzie, później na spacerku i ten bobotic pomógl?Cytat:
tylko z pracy wybaczam jak wraca spóźniony a tak to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my też Cytat:
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się jeszcze w dwupaku. Od rana mam dziwne boleści kości łonowej i ciągnięcie w pachwinach.
Dziś mój tata wracał do Wiednia i 10 min po wyjściu z domu zadzwonił, że miał wypadek. Mama od razu zbladła, a 2 tyg temu była w szpitalu, bo przeszła zawał
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze tacie nic się poważnego nie stało
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
ile kropelek boboticu podajecie? Miki ma 25 dni
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że teraz już tylko dobre wiadomości na Ciebie czekają T. przywiozła nam oscypki z wycieczki do Zakopca, a mam obdarowała świeżą drożdżówką
|
|
#4429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ja potrzebuje odpoczynku. Piaty dzien w szpitalu sama. Maly od dwoch dni wisi tylko na cycu. Ja nie mam kiedy zjesc czy siku zrobic. Dzis na obiad jadlam suchary ![]() Malz dalej chory wiec mnie nie podmieni. A kluska moja wazy juz 4600 wiec mam co nosic. Padam z niewyspania. Dzis mialam kryzys bo maly praktycznie nie spal. Pobeczalam ale nie powiem zeby mi ulzylo Jak M. zasnie to sie klade bo ledwo na oczy patrze. Rozwazam przejscie na butle
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-09-29 o 20:07 |
||
|
|
|
#4430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w szafce Nan Pro HA, ale na razie nie potrzebuję. Cytat:
Po powrocie do domu uprałam moje dwie "dżirafy" i schowałam głęboko. Cytat:
Dobrze, że tacie nic się nie stało, a sytuacji z mamą współczuję ![]() Pytałam dziś Matall, napisała że 5.
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-09-29 o 20:25 |
|||
|
|
|
#4431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do choroby TZ to kciuki, żeby szybko wyzdrowiał - jak piszesz ma czas do 7mego
|
||
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
obie dziewczynki śpią
![]() ale pogoda dziś była popołudniu tak piękna, że od 15 do 17.30 byliśmy na dworze, Marysia się wyszalała, mała pooddychała fajnym powietrzem więc szybko padły ![]() Hanie też trochę bąki męczą, czasem musi się sporo napracować żeby kupa poszła, ale nie płacze przy tym więc się nie spinam jak już pewnie się zdążyłyście zorientować, większość dzieciaków ma jakieś problemy brzuszkowe - to nic innego jak niedojrzałość układu pokarmowego i generalnie niewielki mamy na to wpływ.. ja nawet zbytnio nie zwracam na to uwagi no, z 2-3 razy dałam espumisan jak bardziej bąki męczyły, potem na samolot i po 15 minutach bąki pofrunęły ![]() także nie stresujcie się dziewczyny i nie obwiniajcie się (te które kp) o bóle brzuszka Waszych maluchów bo z reguły nie macie na to wpływu no chyba że ewidentnie macie coś na sumieniu ![]() a jeszcze w kwestii kp/mm.... to ja rozumiem mamy, które robią wszystko by uniknąć mm, bo sama do nich należę... dla niektórych jest to po prostu bardzo ważny element macierzyństwa. aczkolwiek czasami faktycznie warto się nieco poratować, by choć chwile odpocząć od kp ale raczej na zasadzie wyjątku a nie regularnego dokarmiania bo jeśli wiszenie albo problemy z przybieraniem się przedłużają, to warto skorzystać z poradni laktacyjnej (jak Kaska bo jak już ktoś wejdzie na drogę regularnego dokarmiania mm, to raczej trudno z tego później przejść tylko na pierś...no chyba że ktoś nie ma parcia na kp to wtedy może spokojnie karmić mieszanie aczkolwiek należy mieć wtedy świadomość, że kp może się wkrótce skończyć... |
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Simeticonu nie da się przedawkować, bo on się nie wchłania. Jeśli 5 nie działa, to można więcej.
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska, Ty chciałaś kupic alles caffe latte? ogladałam i przymierzałam wczoraj- piękny jest
![]() i czy Ty nie za ostra jesteś dla tego swojego męża dobry chłop z niego jest a Ty go rozliczasz z czasu jak dzieciaka z podstawówki aaa i się nie pochwaliłam ![]() Hania zaczęła się świadomie do nas uśmiechać |
|
|
|
#4435 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a Alunia moja ma wg daty narodzin 8 tydzień zaczęty, ale czytałam i pediatra to potwierdza , że wczesniakom się liczy inaczej tygodnie, że jak mała się urodziła 3 tygodnie wcześniej to jej prawidłowy rozwój liczy się wg tak zwanego wieku korygowanego. Czyli wg tego wieku korygowanego Ala zaczęła właśnie 5 tydzień - co pasowałoby na ten skok rozwojowy chyba? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to przybij piątkę będą nam dzieci dominowac w domu ![]() a imprezę zrobiłabym w restauracji Cytat:
a tak w ogóle to myslałam, że już urodziłaś, albo że chociaż na IP pojechałaś ![]() Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||||
|
|
|
#4436 | ||||
|
Zadomowienie
|
póki co nic się szczególnego nie dzieje. Ból brzucha trwał bez przerwy do 10, później przestało, teraz co jakiś czas ćmi lekko, ale krzyż nadal boli. Jedyne co się zmieniło to ilość, kolor i konsystencja śluzu, więc może szyjka się ruszyła. No nic, pozostaje czekać dalej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam podobnie zgadzam się z Misią. Knajpa to całkiem dobre rozwiązanie w tej sytuacji. Dziś właśnie byliśmy na chrzcinach i po kościele pojechaliśmy na obiad i deser do restauracji w hotelu. Fajna opcja, bo rodzice maluszka byli zrelaksowani, mogli się małą zajmować, z gośćmi porozmawiać, a nie stresować się, że mięso czy ziemniaki się przypalą. Sala tylko dla gości, dodatkowo połączona z pokojem dla dzieci, gdzie były zabawki i pomieszczeniem dla mamy, gdzie mogła spokojnie karmić i przebierać małą. Nie było ograniczeń czasowych, więc też na plus. Dla mojego teścia robienie chrzcin w knajpie było nie do pomyślenia, ale co on może wiedzieć, skoro to nie on stałby przy garach, przygotowywał i sprzątał wszystko Cytat:
|
||||
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam ofertę z lidla
no fajnie, czyli to co w DE i IE bylo to teraz jest u nas... tylko kurde śpiworków nie ma, a na nie czekałam |
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że dobra chłopina ale mnie to denerwuje ![]() tak, ja chcę caffe latte tylko bez mierzenia się lękam kupić, a nigdzie go nie mieli
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Kaska - ja nie uzywam boboticu. Dzis dalam pierwszy raz espumisan. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zaczynam męczyć bule, ale tak mnie krocze boli, ze
Modle się, żeby jutro była ta polozna i zdjęła mi te szwy, bo może będzie ciut lepiej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Pewnie,że u T, więcej miejsca, ale to chyba nie powinno być najważniejsze?

chyba też się położę. Najadlam sie (mama mnie rozpieszcza, po dziś to na pewno kg nie poleca), babcia zabrała wnusia na spacer, no nudzi mi się 

Jak to robicie? Nie można jeszcze ściągać napletka (kiedy więc zacząć?), ale tam się zbiera brud i bakterie i zastanawiam się, jak to przemywać, żeby mały nie nabawił się np. zakażenia dróg moczowych (jestem przewrażliwiona na tym punkcie) 

on wali mi takie teksty, a potem mówi, ze wcale nic takiego nie mówił 

brzuszek ją boli, pręży się i wygina, w dodatku uspokaja się praktycznie tylko na moich rękach 
dobry chłop z niego jest a Ty go rozliczasz z czasu jak dzieciaka z podstawówki