Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 19:43   #4501
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

pamięta mnie kto jeszcze
eeeee...... dziołchy co to za laska ??

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Całe krewetki poszły do sedesu.. nie dalo sie tego jesc
szkoda ! może były zepsute... bo -30% pewnie mrożone bez głów ?

Na przyszłość o ile zdecydujesz się na ponowne kupno, polecam tylko i wyłącznie świeże !
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hello Jak miło chociaż w weekend być na bieżąco

Pstryczku, a nie wydaje Ci się, że ten katarek ma troszkę za dużą tą rurkę co się do noska wsadza?

Bokeh wariatko, przecież Ty cudne zdjęcia robisz! My Ci zrobimy reklamę odpowiednią, marketing szeptany itd. i dasz radę Parę zleceń i nie będziesz musiała mieć prawka - kierowcę sobie znajdziesz

Fewciu czemu Ci smutno?

Lady jak Pietraszko?
oo marketing szeptany wychodzi nam najlepeij

dziękuję ;*

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Z majonezem?
oooo mi podaj jak możesz co tam dieta, majonez i krewetki uwielbiam a razem nie jadłam

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Bokeh! Baty Ci sie należą! Jesteś mega utalentowana, wykorzystaj to rób to co wychodzi co najlepiej (czyt. Zdjęcia) i ciągnij z tego kase! Piszesz, ze nie lubisz ślubów ale warto od tego zacząć, to pewna kasa będzie bo chętnych znajdziesz na pewno a w miedzy czasie rozwijaj się zaloz dzialalnosc, jak masz umowe o pace to placisz tylko zdrowotne (260 zl) a jak nie to tak jak pisala Fwecia przez dwa lata maly zus czyli ok. 400 w sumie facebook, stronka, photoblog, reklama na okolicznych portalach - rozniesiesz rynek za pierwsze zlecenie zrób prawko i nie bedzie na Ciebie mocnych!

Pstryniu, musialam odchorowac wesele przepraszam, ze sie nie odezwalam, ale cos mi sie ryplo z telefonem i sms do Ciebie sie do tej pory wysyla pozno dotarlismy na sale, zanim się najedlismy to bylo grubo po 20 wiec stwierdzilam, ze juz nie ma co Cie fatygowac

A tydzien temu bylismy u Fewci w miescie na weselu

Bokeh, a kamizela super ja bym brała
no kolejna motywatorka! jesteście wspaniałe, tylko tutaj wszystko robija się o brak pewności siebie ! to jest najgorsze ja nie umiem tego przeskoczyć,co skutkuje tym że głupio mi wziąc kase lub więcej kasy niż bym chciała... jak już zrobię i oddaję to jestem przeważnie zawsze zadowolona ale przed często strach mnie blokuje

No i po kamizele jadę jutro

Mnie dziś nie było bo mamy z tż 1 rocznicę ślubu
Najpierw w nocy była kłótnia, on chcial bunga bunga a mi się chciało spać no ale rano go przekabaciłam było i potem wzięliśmy Hanie na spacerek i do restauracji na obiad jeszcze dostaliśmy deser gratis do niedzielnego obiadu, piękna pogoda (taka jak rok temu) super spacer i naprawdę miło spędziliśmy dzień mimo, że bez jakiś fajerwerków także tego pierwszy rok za nami (było czasem cięzko......)

No i Marsi !! brawo dla Leosia a jak UU???

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-09-29 o 19:44
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:57   #4502
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
eeeee...... dziołchy co to za laska ??

szkoda ! może były zepsute... bo -30% pewnie mrożone bez głów ?

Na przyszłość o ile zdecydujesz się na ponowne kupno, polecam tylko i wyłącznie świeże !

oo marketing szeptany wychodzi nam najlepeij

dziękuję ;*

oooo mi podaj jak możesz co tam dieta, majonez i krewetki uwielbiam a razem nie jadłam

no kolejna motywatorka! jesteście wspaniałe, tylko tutaj wszystko robija się o brak pewności siebie ! to jest najgorsze ja nie umiem tego przeskoczyć,co skutkuje tym że głupio mi wziąc kase lub więcej kasy niż bym chciała... jak już zrobię i oddaję to jestem przeważnie zawsze zadowolona ale przed często strach mnie blokuje

Najpierw w nocy była kłótnia, on chcial bunga bunga a mi się chciało spać no ale rano go przekabaciłam było i potem wzięliśmy Hanie na spacerek i do restauracji na obiad jeszcze dostaliśmy deser gratis do niedzielnego obiadu, piękna pogoda (taka jak rok temu) super spacer i naprawdę miło spędziliśmy dzień mimo, że bez jakiś fajerwerków także tego pierwszy rok za nami (było czasem cięzko......)

jak fajnie, że miło spędziliście dzień.
No i gratuluję pierwszej rocznicy.
a jeśli mogę być wścibska to jak długo jesteście razem?
Stary 2013-09-29, 19:58   #4503
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo
Mój robaczek już śpi-nieco wcześniej niż zwykle ale był już tak zmęczony że szkoda mi było go na siłę trzymać. Trudno-najwyżej będziemy się bawić w nocy a co nie wolno?

Jutro zmiana image cieszem się

Podczytywałam Was jakiś czas od rana ale muszę coś nie coś jeszcze liznąć

Bokeh- wszystkiego naj z okazji rocznicy duuuużo miłości,wsparcia i wzajemnego zrozumienia
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:07   #4504
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
jak fajnie, że miło spędziliście dzień.
No i gratuluję pierwszej rocznicy.
a jeśli mogę być wścibska to jak długo jesteście razem?
niedługo 2,5 roku

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hejo
Mój robaczek już śpi-nieco wcześniej niż zwykle ale był już tak zmęczony że szkoda mi było go na siłę trzymać. Trudno-najwyżej będziemy się bawić w nocy a co nie wolno?

Podczytywałam Was jakiś czas od rana ale muszę coś nie coś jeszcze liznąć

Bokeh- wszystkiego naj z okazji rocznicy duuuużo miłości,wsparcia i wzajemnego zrozumienia
dziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg forum.jpg (128,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-09-29, 20:08   #4505
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh - buziaki z okazji rocznicy! Rok już za Wami, teraz będzie leciało z górki, zaraz osiwiejecie itp itd. Aaaa, no i brać się do roboty za rodzeństwo dla Hanuli.

Marsi - Gratuluję! SUPER!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:13   #4506
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Nawijko, szczerze współczuje

Pstryniu, mało fot nie ma w czym wybierać..

Fewciu, ja jakaś tępa się zrobiłam ostatnio dopiero pod salą pomyślałam że przecież można było to wykorzystać.. kojarzysz gzie jest sala Orchidea?
Wiem i tym gorzej dla Ciebie bo od tej sali do mnie jest jakieś dwa,może trzy kilometry!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

U nas dziś rodzinny dzień
Daria ma właśnie trzecią drzemkę. A każda trwa pół godziny (jak w zegarku).

Za godzinę ma wpaść do nas brat męża z żoną.

Aha. Moja siostra w szpitalu jest. Zaczęły się wymioty ciążowe. Wczoraj cały dzień A wieczorem trafiła w szpitala z odwodnienia. Ja to samo miałam przez pierwsze 3 miesiące ciąży. Chyba to rodzinne u nas. Bo w pierwszej ciąży też tak miała.Współczuję jej
No i zrobili jej usg i potwierdziło się Jest podobno w 6tc [COLOR="Silver"]

gratulacje dla siostry! Wiem doskonale co przeżywa i jak się czuje! Przeszłam dokładnie to samo.

Cytat:

pamięta mnie kto jeszcze

powiedzmy że tak

Cytat:
Ale dziwna pogoda dziś. W słońcu ciepło, w cieniu jak zawieje to bardzo zimno. A jak wychodziłam dziś z piekarni to widziałam kobietę z malusim dzieckiem w wisiadle. Nie wiem czemu ludziom się wydaje, że dziecku jest w tym wygodnie

Wygodnie,bo widzi świat przodem

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny, mój Leo zaliczyl pierwszy kroczek
wyje ze szczeście
to byla chwila, puścił się, chwilę postał, wystawił nóżke do przodu, stopa stanęła i bach
nie mogę jeszcze uwierzyć, teraz już pierwszy raz za sobą pewnie jeszcze kila tyg i będzie sam zasuwać jak szalony, moj kochany kapiszon

masło, czosnek i pietruszka

no właśnie nie chciałam się odzywać na temat krewetek z biedry ale to niestety nie są krewetki
są hodowane w witnamie na polu- one nie widziały nawet morza, dlatego są niezjadliwe a do tego hodowane na antybiotykach
zwracajcie zawsze uwagę na miejsce połowu

kochana, ja byłam na weselu i zostawiłam małego
nie bawiłam się fajnie bo tęsknilam ale z nim nie bawiłabym się wcale
Kubek będzie w dobrych rękach a z mężem sam na sam w hotelu zrobimy Wam na pewno dobrze

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

krewetki żeby nie waliły mozna namoczyć w mleku

gratulacje!

Przeczytaj ostatnie zdanie skierowane do Pstryczka

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Brawa dla Leosia
Cała witoj

TZ dziś rozp*erdolił cały dzień. Tępa dzida z niego, niech go ktoś w dupę wyrucha to się nauczy.
Jutro opowiem.

Ty jak coś powiesz

Bokeh Wspaniale że zgodny dzień był! I dużo miłości!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:26   #4507
blogerka
Wtajemniczenie

bokeh -- podobnie jak my, a myślałam, ze tu wszyscy takie długie staże mają

marsi - dla Leosia
Stary 2013-09-29, 20:32   #4508
nancykenator
Zakorzenienie

heloł

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
boze, a co to? kto to? chodzi o tego kota? jakas bajka to? chyba jestem stara

hihi, to w takim razie czekam na esemesa, juz nie moge sie doczekac

dwa wesela pod rzad i ani jednego zdjecia?

o losie, wspolczuje!

żaba wypila mi 30ml z niekapka
normalnie
dla Dżejkobka
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ha ha dorwalam sie do telefonu malza sloneczko swieci na pomorzu ladnie, to nie Ibiza, ale zapowiada sie obiecujaco
Fewciu pytalas 2 dni temu gdzie znalezc taka nianie, to powiem ci, ze nie mam pojecia, ale ta co iekuje sie moim bablem to przez 8 lat zajmowala sie dziecmi mpjego kuzyna, wiec znalam ja juz dosc dobrze kobieta ma ok. 60 lat, wdowa, corka mieszka w warszawie, syn za granica, wiec przy naszym nieregularnym trubie zycia jest dosc dyspozycyjna, jedyne co to boje sie, ze corka pewnego dnia wrzwie mame do siebie bo sama bedzie miec dzieci :/

Silvernie zdarzylam wczesniek, ale ciesze sie, ze juz w domu, mam nadzieje, ze z mama tez lepiej juz tylko bedzie.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

meneq zamarynowalam rybe w sosie sojowym, musztardzie papryce, chilli i curry i po 2 godz na grilla z tym, tz byl zachwycony, mnie w sumie nie powalilo, ale bylo spoko przypomnij jeszcze raz ten swoj przepis na rybe w sosie sojowym.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Troche was zaspamuje, ale poki maly spi a tz kieruje to moge
Chcialam sie pochwalic, ze 2 dni temu moje dziecko samodzielnie usiadlo z pozycji czworakowej i mamy za soba pierwsze proby czworakowania, pelzanie opanowane juz, wrzuce jak bede miala mozliwosc foty jak mi sie skubaniec chowa w roznych miejscach
za siadanie i pierwsze próby czworakowania
Cytat:

U nas dziś rodzinny dzień
Daria ma właśnie trzecią drzemkę. A każda trwa pół godziny (jak w zegarku).

Za godzinę ma wpaść do nas brat męża z żoną.

Aha. Moja siostra w szpitalu jest. Zaczęły się wymioty ciążowe. Wczoraj cały dzień A wieczorem trafiła w szpitala z odwodnienia. Ja to samo miałam przez pierwsze 3 miesiące ciąży. Chyba to rodzinne u nas. Bo w pierwszej ciąży też tak miała.Współczuję jej
No i zrobili jej usg i potwierdziło się Jest podobno w 6tc

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Podoba mi się kamizelka

A co do bałaganu i Tżtów. Mojemu nie przeszkadza jak przychodzi z pracy i jest np nie pozmywane. Nic mi nie mówi i np na następny dzień rano sam to zmywa

dziękuję

DOKŁADNIE! Zdrowie jest NAJWAŻNIEJSZE!
ojej, oby czas wymiotów jak najszybciej siostrze minął zdrówka dla niej i malutkiej fasolki
Cytat:

pamięta mnie kto jeszcze

Cytat:
mam dileme
myślę, że dobrze wymyśliłaś jakby co to te 25 km to szybciochem podjedziesz, załadujesz uu i wszystko będzie oki
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:32   #4509
misiaeel
Wtajemniczenie

dobry wieczór

Debrah ja ochraniacz miałam chyba przez tydzień wkurzało mnie to, że nie widzę Hani

bokeh wszystkiego najlepszego! kolejnych lat w miłości
a co do Twoich zdjęc podpisuję się pod wszystkim co Dziewczyny napisały

Illusion szarlotka chodzi za mną od dawna

pstryczku udało się papierzyska ogarnac?
brawa za niekapka Moja w ogóle nie chce pić:/ tzn woda, soki, herbatki są be.

ezzo brawa za siad

silver gratulacje dla Siostry!

szklanka u nas tez pogoda dziwna, niby słońce było, ale mega zimno i wiatr jakis taki mroźny

marsi brawa dla Leosia

nawijko obiad o 11

hope

zamówiłam w końcu kombinezonik na teraz- http://allegro.pl/show_item.php?item=3585460180 oby był dobry
mieliśmy jechać na zakupy, ale zapomniałam, że mam bon do hm na 20 zł, więc jedziemy w przyszłą sobotę

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:34   #4510
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny, mój Leo zaliczyl pierwszy kroczek
wyje ze szczeście

ojej, jaki Leoś już duży, wielkie dla niego
Cytat:
dziewczyny rozwaliłyście mnie
widzę, że grzęda dopilnowana, więc nie jest źle

aha i jestem Monika, jestem wizażoholiczką jakby kto pytał

a tak serio, to chciałam dzisiaj Was ponadrabiać, ale Julka jest dzisiaj jakaś taka dziwna... smutna, mało je i wogóle jakaś taka nieswoja

Nie wiem czy znow jakieś zeby jej idą czy co. W miesiąc wyszło jej 6 zębów....
o ch...ju złoty
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Brawa dla Leosia
Cała witoj

TZ dziś rozp*erdolił cały dzień. Tępa dzida z niego, niech go ktoś w dupę wyrucha to się nauczy.
Jutro opowiem.
dla tż ciekawam cóż zmajstrował
Cytat:

wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy widziałam zdjęcia na fb ale jesteście piękni
a co do pewności siebie to rozumiem ale naprawdę masz talent i żal byłoby go zmarnować może najpierw zacznij np od fotografii ciążowej i powoli, malutkimi kroczkami osiągniesz sukces tego Ci życzę

nawijko bo mi nie zacytowało, ale masz teścia

a my dziś po spotkaniu z Debrah ale było suuuuuuper a Amelka jaka jak śmiga po mieszkaniu, mój Bąk tylko patrzył i chyba mu się Amelcia spodobała
Stary 2013-09-29, 20:35   #4511
blogerka
Wtajemniczenie

misiael - o kurde, swietny ten kombinezonik i cena ok
chyba przetrzepie Allegro na dnaich i pewnie się splukam :d

dzisiaj w pepco kupiłam Borjemu dwie czapy za jakies smiesnze 5 i 9zł, rękawiczki i spodenki do biegania po domu tez za 5tke
i w tesco na promocji wzielam mu taki podomowy secik za 11 zl i ogrodniczki za 42 zl, super w nich wyglada
Stary 2013-09-29, 20:36   #4512
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wiem i tym gorzej dla Ciebie bo od tej sali do mnie jest jakieś dwa,może trzy kilometry!

gratulacje dla siostry! Wiem doskonale co przeżywa i jak się czuje! Przeszłam dokładnie to samo.

powiedzmy że tak

Wygodnie,bo widzi świat przodem

gratulacje!

Przeczytaj ostatnie zdanie skierowane do Pstryczka

Ty jak coś powiesz

Bokeh Wspaniale że zgodny dzień był! I dużo miłości!

no właśnie, ciekawe ciekawe
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dobry wieczór

Debrah ja ochraniacz miałam chyba przez tydzień wkurzało mnie to, że nie widzę Hani

ezzo brawa za siad

szklanka u nas tez pogoda dziwna, niby słońce było, ale mega zimno i wiatr jakis taki mroźny

marsi brawa dla Leosia

nawijko obiad o 11

hope

zamówiłam w końcu kombinezonik na teraz- http://allegro.pl/show_item.php?item=3585460180 oby był dobry
mieliśmy jechać na zakupy, ale zapomniałam, że mam bon do hm na 20 zł, więc jedziemy w przyszłą sobotę
słodki ten kombinezonik
Stary 2013-09-29, 20:38   #4513
meduzza
Zadomowienie

Hejo Księżne
Ale dziś dzień Od rana mam wku*wa bo tyle czekam na wolne TŻta a jak już jest to pełna dezorganizacja dnia co się równa dokładnie z Julianą potwornym jęczydłem. Masakra-jak jest teściowa albo TŻ w pobliżu (tzw. noszacze) to ona już się nie pobawi na ziemi ni hu hu Podejrzewam, że to to ale mogą być też zęby czy inne "takie etapy"
Wczoraj były znajomki na KSW (w sumie standard już), Mała zasnęła ładnie sama w łóżeczku, w swoim pokoiku, jestem z niej dumna!

Cytat:

Dziś był dzień rodzinny
Byliśmy raz na spacerku ale ziiiimno brrrrrr
Jutro Tż ma ostatni dzień urlopu więc też mnie raczej nie będzie. Ale od poniedziałku obiecuję że będę z Wami

Dodam zdjęcie Darii w czapeczce z misiem bo widziałam że Bokeh prosiła
Śliczna!! Te duże, niebieskie oczka
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43037091]Siedze u tesciow i udaje ze mala usypiam.
Na zime mam kurtke windstopper, waterproof i polar [/QUOTE]
Niegłupie
Cytat:
mam dileme
w sumie to juz chyba nie ale jescze sie was dopytam
za 2 tyg mamy weselicho, brat meza sie zeni. no i troche kijowo bo slub jest w kosciele mlodej, ponad 100 kilosow a potem powrot w nasze strony na sale na wesele. no i tak mysle co zrobic z Żaba...
poczatkowo myslalm zeby wziac mlodego na ten slub i normalnie na sale a o 20 przyjechalaby mama i z nim "spala" w pokoju na gorze. ale tak se dzis pomyslalam ze chyba to nie ma sensu. niby jeszcze 2 tyg ale jakby nie patrzec mlody bedzie po chrobie, niby "tylko" katar i kaszel ale to zawsze. zawieje, zapoci sie i gotowe potem to wesele - co ja z nim uzyje? nic! a i on sie bedzie meczyl bo obce miejsce, same nowe twarze, glosno... on na rekach dlugo nie wytrzyma bo od razu chce na podloge a przeciez go nie puszcze w tlum bawiacych sie ludzi wiec zostaje wyginanie sie u mnie na rekach bo w wozku czy krzeseleczku raczej nie posiedzi bo bedzie sie bal ja nie zjem nic, nie potancze itd...
a mama mowi ze zostanie bez problemu z mlodym(pomimo ze moi rodzice tez sa proszeni). a z dwojga woli bez porownania u nas w domu. i dla niej i dla niego bedzie tak lepiej. tylko troche obawiam sie o nocke bo mlody jednak przyzwyczajony do cyca. nie wiem czy napije sie z butli. najwyzej jak bedzie bardzo plakusial i nie da rady go niczym uspokoic to przyjade do domu, 25 km to nie tak daleko...
ehhh, niby wiem ze z mama bedzie mu prawie jak w niebie ale i tak nie bede mogla sie w pelni zrilaxowac na tym weselu, ehhh
jak pomysle ze musze zostawic bąbla to najchetniej bym wcale nie szla
dobrze robie? chyba dobrze, nie?
a ze w niedziele maja byc jakies mini poprawiny to wtedy wezmiemy Dżejkobka
Kurde, głupie to. Jak mamy okazję gdzieś wyjść się rozrwać to już nagle nie chcemy Sama nie wiem co bym zrobiła, pewnie tak jak piszesz i cały czas myślała o Maluchu
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:39   #4514
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

My juz w domu, ufff.
A tesciow dlugo nie odwiedze jak tesc bedzie w domu
Teściu podpada Najpierw nieumiejętna jazda wózkiem, teraz inne
Cytat:

Też bym chciała bezrękawnik, a z czym to się nosi???
Wszystkiego dobrego, samych pozytywnych wibracji między Tobą a TŻBokeh!! To już rok!!! Pamiętam jak sukienkę szyłaś i zaproszenia robiłaś, rany jak to leci
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hejo

Pokażesz, no nie??
A jasne, że wolno pohulać w nocy, toż to najlepsza pora

Marsi Moje gratulację!!! Pierwszy kroczek to musi być coś wspaniałego!!! A dopiero co jechałaś z męzem do szpitala, zgubiliście się i ożurałaś swój płaszczyk To się nie chce wierzyć, wiecie? Zaraz pierwsze święta

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-09-29 o 20:42
Stary 2013-09-29, 20:47   #4515
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Też bym chciała bezrękawnik, a z czym to się nosi???
Wszystkiego dobrego, samych pozytywnych wibracji między Tobą a TŻBokeh!! To już rok!!! Pamiętam jak sukienkę szyłaś i zaproszenia robiłaś, rany jak to leci

Pokażesz, no nie??
A jasne, że wolno pohulać w nocy, toż to najlepsza pora

Marsi Moje gratulację!!! Pierwszy kroczek to musi być coś wspaniałego!!! A dopiero co jechałaś z męzem do szpitala, zgubiliście się i ożurałaś swój płaszczyk To się nie chce wierzyć, wiecie? Zaraz pierwsze święta
Nooo tez dziś o tym myślałam, nawet sukienke przymierzałam

Hahaha no Marsi i jej depilacja brwi

Ahhh ierwsze święta
Stary 2013-09-29, 20:55   #4516
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko zapomniałam wcześniej, ręce mi opadły jak czytałam o Twoim teściu, a obiad przed 11... Ja jeszcze wtedy nawet do śniadania nie dojrzałam Kurde, u mnie kiedyś była głupia sytuacja, bo teściowie mają klucze od nas do mieszkania i jeszcze w ciąży sobie drzemałam i dzwoni domofon. Olałam, nie otwieram i za chwilkę słyszę zamek w drzwiach. Prawie na zawał zeszłam, teściowa była w pobliżu i chciała wpaść na kawę, nikt nie otwierał to sama weszła ale się chyba zorientowała wtedy, że to bardzo głupio wyszło i już się coś takiego nie zdarzyło.
Kochana, nic nie mow, mniej bym chyba byla zmeczona jakbym przebiegla maraton niz po weekendzie z nim.

O, kurde, dalej ma klucze?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a my dziś po spotkaniu z Debrah ale było suuuuuuper a Amelka jaka jak śmiga po mieszkaniu, mój Bąk tylko patrzył i chyba mu się Amelcia spodobała
Ale super, ze udaje sie Wam tak czesto spotykac!! Zazdroszcze

Jak postepy Bąka w pelzaniu? Pewnie podpatrywal ruchy Amelki i jutro Cie zaskocze

Cytat:
Hejo Księżne
Ale dziś dzień Od rana mam wku*wa bo tyle czekam na wolne TŻta a jak już jest to pełna dezorganizacja dnia co się równa dokładnie z Julianą potwornym jęczydłem. Masakra-jak jest teściowa albo TŻ w pobliżu (tzw. noszacze) to ona już się nie pobawi na ziemi ni hu hu Podejrzewam, że to to ale mogą być też zęby czy inne "takie etapy"
Wczoraj były znajomki na KSW (w sumie standard już), Mała zasnęła ładnie sama w łóżeczku, w swoim pokoiku, jestem z niej dumna!
Twoi noszacze za kazdym razem mnie powalaja na lopatki
Kradne :P

Cytat:
O, kurcze, pamietasz?
Si, si!!

Po weekendzie z tesciem noszaczem (dla mnie t.to skrot od tescia, bo to on jest gorszy w tej parze tesciowa zloty czlowiek!!) diabla mam, nie dziecko.
Od godziny 17 (odkad wrocilismy) Kubus nie polezal sam na podlodze dluzej niz minute, bo po 10 sekundach darl sie jak opetany.
6 nalesnikow smaze sobie od godziny 19!!!
Noszacz winny?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-29 o 21:02
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:00   #4517
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Dobrze robisz Kubuś będzie w dobrych rękach , a jak coś to podjedziesz

Marsii dla Leosia

Nawijko t. wymiata
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:02   #4518
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko noszacz winny
co do podpatrywania Amelki to jego umysł nie był w stanie ogarnąć, bo Amelka za szybko zasuwa
według mnie postępy w pełzaniu są, co prawda pełza do tyłu, do przodu nie umie jeszcze ale myślę, że się nauczy. A u Was jak?
Stary 2013-09-29, 21:03   #4519
misiaeel
Wtajemniczenie

powiem Wam, że Hani od kilku dni nieswoja:/ ciężko z jedzeniem, ciężko z zaśnięciem. nie wiem o co chodzi:/ wyczytałam już, że skok możliwy w tym okresie, zobaczymy

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-29, 21:06   #4520
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

A co u nas ?
Byliśmy dziś na spacerku . Zuzia była bardzo grzeczna.
W domku obiadek, później sama pojechałam na działkę, nazbierałam 2 wielkie reklamówki orzechów ( w sumie nie wiem co będę z nimi robić, bo nie wiem jak dam radę je łuskać przy Zuzi).

I generalnie mąż mnie wkurza. Bo jak chcę coś zrobić w domu typu sprzątanie, to on do mnie odpocznij nie rób. Ale to tylko dlatego, że mu głupio że ja coś robię , a on nic.
To się pytam go a co że w tygodniu się samo robi, a on, że to co inengo bo on wtedy tego nie widzi.
I takim sposobem mnie zniechęca, sam nic nie robi, syf narasta itp.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
nawijko noszacz winny
co do podpatrywania Amelki to jego umysł nie był w stanie ogarnąć, bo Amelka za szybko zasuwa
według mnie postępy w pełzaniu są, co prawda pełza do tyłu, do przodu nie umie jeszcze ale myślę, że się nauczy. A u Was jak?

Moja najpierw pełzała do przodu, później długo do tyłu, potem do przodu i zaczęła raczkować

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
powiem Wam, że Hani od kilku dni nieswoja:/ ciężko z jedzeniem, ciężko z zaśnięciem. nie wiem o co chodzi:/ wyczytałam już, że skok możliwy w tym okresie, zobaczymy

Skok, zęby albo taki etap
Stary 2013-09-29, 21:07   #4521
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A co u nas ?
Byliśmy dziś na spacerku . Zuzia była bardzo grzeczna.
W domku obiadek, później sama pojechałam na działkę, nazbierałam 2 wielkie reklamówki orzechów ( w sumie nie wiem co będę z nimi robić, bo nie wiem jak dam radę je łuskać przy Zuzi).

I generalnie mąż mnie wkurza. Bo jak chcę coś zrobić w domu typu sprzątanie, to on do mnie odpocznij nie rób. Ale to tylko dlatego, że mu głupio że ja coś robię , a on nic.
To się pytam go a co że w tygodniu się samo robi, a on, że to co inengo bo on wtedy tego nie widzi.
I takim sposobem mnie zniechęca, sam nic nie robi, syf narasta itp.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Moja najpierw pełzała do przodu, później długo do tyłu, potem do przodu i zaczęła raczkować
u mnie z kolei jak Tż w domu to cały rytm dnia mam rozchrzaniony:/ większy syf, więcej roboty. jakoś w tygodniu jak Go nie ma to jestem bardziej zorganizowana

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-29, 21:08   #4522
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kochana, nic nie mow, mniej bym chyba byla zmeczona jakbym przebiegla maraton niz po weekendzie z nim.

O, kurde, dalej ma klucze?

Ale super, ze udaje sie Wam tak czesto spotykac!! Zazdroszcze

Jak postepy Bąka w pelzaniu? Pewnie podpatrywal ruchy Amelki i jutro Cie zaskocze

Twoi noszacze za kazdym razem mnie powalaja na lopatki
Kradne :P

O, kurcze, pamietasz?
Si, si!!

Po weekendzie z tesciem noszaczem (dla mnie t.to skrot od tescia, bo to on jest gorszy w tej parze tesciowa zloty czlowiek!!) diabla mam, nie dziecko.
Od godziny 17 (odkad wrocilismy) Kubus nie polezal sam na podlodze dluzej niz minute, bo po 10 sekundach darl sie jak opetany.
6 nalesnikow smaze sobie od godziny 19!!!
Noszacz winny?
Of kors, że winny noszacz U nas identyko bo dziwnym trafem przez cały tydzień do godziny 15 (powró t. z pracy) Maluch bawi się ze mną stacjonarnie (kanapa, podłoga). Jak oni są to mogiła.
Akcję z wózkiem pamiętam i mam to przed oczami

TŻ gra w Djabolo a Przepis na życie?????
Stary 2013-09-29, 21:10   #4523
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja tam w skoki nie wierzę, Oliwia nigdy nie miała.

Idę oglądać Masterchefa na tvnplayerze.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:12   #4524
nancykenator
Zakorzenienie

mój Bąk coraz gorzej śpi w nocy, dzisiaj przez 2 h pobudki co chwilę, płacz straszny, nie do uspokojenia, na rękach mi usypiał, odkładany przewracał się na brzuch i w płacz. Potem usnął na trochę i od 4 urządził sobie czas na zwierzenia i dyskusje wielkie, gadał sobie tak z jakąś godzinę. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc, już się boję ehhh...
Stary 2013-09-29, 21:12   #4525
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja tam w skoki nie wierzę, Oliwia nigdy nie miała.

Idę oglądać Masterchefa na tvnplayerze.
ja trochę wierzę, bo u nas się często sprawdzało

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-29, 21:16   #4526
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
u mnie z kolei jak Tż w domu to cały rytm dnia mam rozchrzaniony:/ większy syf, więcej roboty. jakoś w tygodniu jak Go nie ma to jestem bardziej zorganizowana

A u mnie tak samo.
JAk w tygodniu Zuzka ma drzemki już w miarę o stałych porach, to na weekendzie wszystko inaczej.
I też mniej zrobię jak mąż jest.
Nawet mi ostatnio nie przeszkadzało jak nadgodziny ciągnął przez cały tydzień.
Ale prawda taka, że musimy więcej czasu poświęcać sobie, bo trochę się oddaliliśmy od siebie
Stary 2013-09-29, 21:19   #4527
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A u mnie tak samo.
JAk w tygodniu Zuzka ma drzemki już w miarę o stałych porach, to na weekendzie wszystko inaczej.
I też mniej zrobię jak mąż jest.
Nawet mi ostatnio nie przeszkadzało jak nadgodziny ciągnął przez cały tydzień.
Ale prawda taka, że musimy więcej czasu poświęcać sobie, bo trochę się oddaliliśmy od siebie
no to u mnie identiko bo cały tydzień robił po 10h prawie. jakoś się przyzwyczaiłam już do tego. w tym tygodniu ma być to samo bo kończą projekt w sobotę.

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-29, 21:28   #4528
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam się witam...i o zdrowie pytam

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:28   #4529
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
mam dileme
w sumie to juz chyba nie ale jescze sie was dopytam
za 2 tyg mamy weselicho, brat meza sie zeni. no i troche kijowo bo slub jest w kosciele mlodej, ponad 100 kilosow a potem powrot w nasze strony na sale na wesele. no i tak mysle co zrobic z Żaba...
poczatkowo myslalm zeby wziac mlodego na ten slub i normalnie na sale a o 20 przyjechalaby mama i z nim "spala" w pokoju na gorze. ale tak se dzis pomyslalam ze chyba to nie ma sensu. niby jeszcze 2 tyg ale jakby nie patrzec mlody bedzie po chrobie, niby "tylko" katar i kaszel ale to zawsze. zawieje, zapoci sie i gotowe potem to wesele - co ja z nim uzyje? nic! a i on sie bedzie meczyl bo obce miejsce, same nowe twarze, glosno... on na rekach dlugo nie wytrzyma bo od razu chce na podloge a przeciez go nie puszcze w tlum bawiacych sie ludzi wiec zostaje wyginanie sie u mnie na rekach bo w wozku czy krzeseleczku raczej nie posiedzi bo bedzie sie bal ja nie zjem nic, nie potancze itd...
a mama mowi ze zostanie bez problemu z mlodym(pomimo ze moi rodzice tez sa proszeni). a z dwojga woli bez porownania u nas w domu. i dla niej i dla niego bedzie tak lepiej. tylko troche obawiam sie o nocke bo mlody jednak przyzwyczajony do cyca. nie wiem czy napije sie z butli. najwyzej jak bedzie bardzo plakusial i nie da rady go niczym uspokoic to przyjade do domu, 25 km to nie tak daleko...
ehhh, niby wiem ze z mama bedzie mu prawie jak w niebie ale i tak nie bede mogla sie w pelni zrilaxowac na tym weselu, ehhh
jak pomysle ze musze zostawic bąbla to najchetniej bym wcale nie szla
Ja mysle, ze bardzo dobrze to rozkminilas, z babcia u siebie w domu bedzie mu duzo lepiej, wiem co mowie bo przerabialam to miesiac temu na swoim weselu moj z tych co cale noce na cycu wisi, a jak mamy nie bylo to obudzil sie raptem kilka razy, ponoszony spal dalej.
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
bokeh -- podobnie jak my, a myślałam, ze tu wszyscy takie długie staże mają

marsi - dla Leosia
My tez podobny staz mamy

Cytat:
dobry wieczór

ezzo brawa za siad

marsi brawa dla Leosia

nawijko obiad o 11

hope

O rety! Ale swietny ten pingwin, chyba tez cos podobnego poszukam

Marsi dla Leo za pierwsze kroczki
nancy jak zawsze łacze sie z Toba w bolu z tymi nieprzespanymi nockami

A my dojechalismy do celu, hotel przepelniomy rodzinami z dziecmi, nawet z takimi 7 tygodniowymi maluszkami, ach i wi fi jest tak wiec w miare mozliwosci bede podczytywac

A tymczasem lece do meza bo dziec wlasnie zostal uspiony to moze da nam chwile spokoju

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2013-09-29 o 21:31
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:34   #4530
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko noszacz winny
Jeszcze troszke i ją dogoni - razem beda Wam spie*dzielac
Na pewno sie nauczy!

A u nas? Kubus to twardy zawodnik
Pelzac niet, on ma swoje sposoby na przesuwanie sie.
Jak nie moze dosiegnac zabawki to robi obrot wokol wlasnej osi i wtedy sie stara. Jak dalej nie moze jej zlapac to robi kolejny obrot. Nie wiem jakim cudem, ale w koncu po kilku takich obrotach mu sie udaje
Calkiem sprawnie mu to idzie, bo potrafi przesunac sie z jednego brzegu koca na drugi (kocyk o wymiarach 2mx1m)

Cytat:
Duzo z nas ma takie wrazenie

Cytat:
Of kors, że winny noszacz U nas identyko bo dziwnym trafem przez cały tydzień do godziny 15 (powró t. z pracy) Maluch bawi się ze mną stacjonarnie (kanapa, podłoga). Jak oni są to mogiła.
Akcję z wózkiem pamiętam i mam to przed oczami

TŻ gra w Djabolo a Przepis na życie?????
Łączę sie z Toba w bolu

Noszacz i trzesacz w jednym z mojego t.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości