|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonku wpatrywałam się w Adasia w klubie i jakie on ma dorosłe spojrzenie jakby wszystko rozumiał
Jest śliczny i na pewno będzie wszystko dobrze. Tulę mocno ![]() Misiaczka no to pokaźny spacer i syrena stosunkowo króciutka Do nas zawitali dziś znajomi z Zielonej Góry. Sporo się nie widzieliśmy kiedyś mieszkali w Kielcach a teraz się wyprowadzili. Kiedyś trzymaliśmy się cały czas razem wszystkie imprezy i wypady a dziś spotkaliśmy się z wózeczkami oni mają roczną córcię i normalnie szoku doznaliśmy jako to wszystko się pozmieniało ![]() Pochwalę się jeszcze, że dostaliśmy nosidełko babybjorn więc w razie W nie jestem uwiązana w domu i mogę gdzieś na szybko wyskoczyć z Antkiem. No i dziś zauważyłam że Antek się dźwiga do siadania musi być pod skosem oczywiście nie z leżenia na płaskim ale podrywa główkę i część tłowia tak jakby chciał brzuszek zrobić
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przyłapałaś mnie
A ty nie dodajesz? Cytat:
![]() Wrzuć nam jakies foto jak już sie zainstalujecie z Antosiem w nosidelku I brawa dla naszego siłacza
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
miałam tak zajęty weekend że nie miałam czasu do was zajrzeć, ale zaraz wszystko nadrobię przy okazji karmiąc piotrka
wczoraj byłam u mamy na obiedzie , a dziś u teściowej na imprezce, dziś wyjątkowo mnie nie wkurzyła
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski, sorry ze tak z doskoku ale mam pytanko:
robiła ktoras z was krochmal? I jest lepszy na odparzenia niz np rumianek do kąpieli? Bo nie wiem co zrobić
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki! Wybaczcie że nie nadrabiam ale jestem zmordowana jak dzik. Oczywiście byliśmy od rana na grzybach i przytargaliśmy 6 kg podgrzybków i maślaków. Pół dnia je obierałam a teraz zabieram się za suszenie i marynowanie. Padne na ryj wieczorem jak mops.
Buziaczki dla wszystkich odezwę się zapewne rano Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Mały usnal. Chwilkę płakał, ale chyba już mu się matka nudzi bo jak bierze tata to jest ok...My dzisiaj dwa razy na spacerze byliśmy. Mały grzeczny. Raz drzemal, raz obserwował świat ![]() I co do jedzenia to Michał z powrotem je 120ml , a nie jak przez ostatnie dni - 150ml. Może miał potrzebę więcej przez kilka dni ![]() Aaa i mój Skarb waży 4990g. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cynomonku trzymam za Was kciuki. Życzę dużo wytrwałości Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety nie robiłam krochmalu. A sudocremu nie chcesz użyć ? Dziewczyny ja wiem że wy wszystkie już prawie wszystkie po szczepieniach macie maluchy ale moje dziecko jeszcze przed i wnikam w temat. Wcześniej myślałam że wezmę te na NFZ ale zwątpiłam. I mam kilka pytań. Bardzo proszę was o zdanie ![]() 1. Jakie szczepionki wchodzą w skład 5 w 1 2. Jakie szczepionki dostaje dziecko na NFZ 3. Ile wkłuć jest w obu przypadkach 4. Wiem że krztusiec w 5 w 1 jest bezkomórkowy. Czy reszta szczepionek w 5 w 1 też takie są? 6. Czy w tych pojedynczych szczepionkach mozna samemu kupic same bezkomórkowe 7. Na stronie o szczepieniach napisali że szczepionki 5 w 1 sa bezpieczniejsze i skuteczniejsze i zadziej jest odczyn poszczepienny jako to? To po co szczepią tymi na NFZ?
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
to super bo juz tak czytalam i czytalam i juz nie bylam pewna co zrobic... ostatecznie wykapalismy skrzacika wlasnie w krochmalu.
Cytat:
widac ze go boli, a mnie az serce peka![]() o szczepionkach tez chętnie poczytam, wiec czekam na odpowiedzi
|
|
#4931 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bu ha ha Cytat:
i super gratki dla malego za spacerek jak ja bym chciala zeby moj jadl 120 ml ![]() a ja dzis bylam z mama w galerii, bo w sumie to do play poszlismy zalatwic sprawe, weszlismy na tesco kupila babacia malemu dwie pary spodni z f&f i poszlismy do deichmana. Jakie buty upatrzylam na wesele do tej mojej cudownej sukienki
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Eve... niestety, ale na razie nici z biegunki
chociaż może jeszcze przyjdzie, więc czekam z nadzieją ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4934 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za spacer i stosunkowo krotkie wycie ![]() Cytat:
W takich tatach nie pomoge.bo.Nemo jestem. Tylko powalkowane owoce wydaja mi sie na.nie, bo dziecko ich nie pogryzie a tym bardzie polknie Wszystko musi byc w musie Cytat:
WOW!!! To wielmie ![]() Cytat:
|
|
#4935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie bylo mnie, bo byliśmy u tesciowej na urodzinach. Dziecko spalo u niej 3 h Teraz tatuś usypia a ja zaraz ide spac.I to by mnie było na tyle ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ten mój Antoś jak go nic nie boli to normalnie aniołek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Karolajn łączę się w bólu Czy Hania w dzień też je co godzinę? Bo mój tak ![]() Trzecia noc wstawania co godzinę już mnie dobiła ... Nie wiedziałam już czy Mały kwęka, bo go dopiero włożyłam do łóżeczka czy już kwęka i trzeba go karmić Wymiękam!Dziś skończył 10 tygodni-przypada jakiś kryzys na ten czas? A na dodatek nie wiem, czy Skoku się do nas nie wprowadza
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Misiaczka ja szczepię na nfz. Ale idę trochę innym systemem (dla wcześniaków), a z drugiej strony lekarz mi porozbijał te szczepionki, żeby małej tak nie męczyć i mam wrażenie, że co chwilę chodzimy na jakieś szczepienie
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam Was pobieżnie i widziałam śliczną Alicję Meli
I jeszcze gratki dla Miziu( ) za 4 tygodnie ![]() Mój dziś kończy 10 tygodni , a dodatkowo mamy z TŻ pierwszą rocznicę ślubu ![]() Mieliśmy plany na ten dzień, ale jak rano wpadli do nas znajomi tak wyszli niedawno
|
|
|
|
#4940 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43038824] A propos, pamiętacie to: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LtAbCI5rePhDnZ To ja miałam z początku: Nie śpię, bo trzymam dziecko [/QUOTE]![]() "co łaska ale nie mniej niż..." ja nie wiem, zaślub dałam 800 zł, za chrzciny to raczej dużo mniej.Cytat:
kiedyś było co tydzień u teściów ale niedobra synowa już od dawna ma w tylnej części ciała mamusię i tatusia męża i nie jeździmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jestem zła. Kupiłam miśkowi huśtawkę bright starts a jemu się nie podoba! Sadzam go do niej i ryk, żaden poziom prędkości ani melodia mu nie pasuje, woli bujanie nogą w foteliku samochodowym postawionym na podłodze Aktualnie leży u mnie na kolanach i też nie mogę wstać bo będzie ryk ![]() Wiecie co, uzależniłam się od danio kawowego z kulkami czekoladowymi Ostatnio kazałam tżtowi mi kupić zapas i latał po 9 marketach i dopiero w inter marche znalazł...mam zapas 15 serków do zjedzenia do 24.10
|
|||||||
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję pierwszej rocznicy ślubu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2 ja zrobiłam bez cukru i zobaczę co z tego będzie 3 słoiczki 4 możesz kupić w sklepie Cytat:
![]() nadrobiłam wszystko ale miałam wczoraj w nocy akcję, piotrek zjadł ale mu się nie odbiło, po 3h poszło mu trochę nosem i obudził się z wielkim wiskiem, wzięłam go na boczek i nosiłam, odbiło sie i dziecko się uspokoiło boje się że dziś może być podobnie trzymałam go z 40min to na boku to pionowo, chodziłam i się nie odbiło, zmęczenie się dało i teraz śpi w łóżeczku, mam nadzieje ze nie bedzie wczorajszej powtórki
|
||||||||
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Arabbiata, ja też lubię ten jogurt
![]() Tylko to chyba edycja limitowana, zawsze wszystko co fajne to limitki ![]() Neni, skok jest dopiero koło 12 tygodnie. No chyba, że u Was już teraz się zaczął i będzie trwał zaledwie te 2 tygodnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4944 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43029371]@ sie rozkręca :'(:'(:'(.a tak było pięknie bez dziadowy.... Jeszcze nie byłam przygotowana i musiałam budzić tza zeby mi leciał po podpaski... Co za pech...
Mamy kp, macie normalne @, regularne?(pytam ofkorz te które już dostały) Nie wpływa to na pokarm? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] a jak Perse z odciaganiem? odciagasz caly czas na biezaco? bo ja wczoraj mialam kryzys i odciagalam malo, odicagam dwa razy dziennie, co 12 h po ok 350 ml dzisiaj zjadlam porzadny obiad i mysle ze od tego wieczorem juz mialam wiecej |
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nasz butelkowy :P
|
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
dorwałam się do kompa i miałam masę rzeczy zrobić, a teraz nie pamiętam co
chyba zmęczenie działa za mocno...także zmykam spać ile syn mi da dobrej nocy wszystkim
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupię jeszcze 30 i zamrożę ![]() Dziewczyny, jak to jest u was z kąpielą? Ustaliliśmy z tżtem, że kąpiemy o 21, do tej pory udało nam się raz wykąpać o tej porze Właśnie zaraz się zabieramy za kąpiel, to będzie 2 raz. Czy macie stałą porę i choćby się paliło i waliło to idziecie i kąpiecie? Budzicie dziecko, jak śpi twardo? Kuba ostatnio spał od 19 do 12, to go już nie kąpaliśmy, bo zanim go nakarmiłam i odbiłam to już 1 była i mi się nie chciało...
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
My kapiemy koło 20, + - 15 minut. Mała rzadko śpi o tej godzinie, więc nie ma problemu. Ale w takiej sytuacji jak Wy mieliście, to na pewno bym nie kapala o 1, byleby kąpać. To już lepiej całkowicie odpuścić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Ją kąpię koło 19 i Lilka wtedy przeważnie nie śpi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

Jest śliczny i na pewno będzie wszystko dobrze. Tulę mocno 
i syrena stosunkowo króciutka 
musi być pod skosem oczywiście nie z leżenia na płaskim ale podrywa główkę i część tłowia tak jakby chciał brzuszek zrobić

12.06.2010

klask i: