Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 17:37   #4921
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cynamonku wpatrywałam się w Adasia w klubie i jakie on ma dorosłe spojrzenie jakby wszystko rozumiał Jest śliczny i na pewno będzie wszystko dobrze. Tulę mocno
Misiaczka no to pokaźny spacer i syrena stosunkowo króciutka U nas dziś mocno zimno i mi kipa zmarzła więc Antonio musiał się zadowolić krótszym spacerem.

Do nas zawitali dziś znajomi z Zielonej Góry. Sporo się nie widzieliśmy kiedyś mieszkali w Kielcach a teraz się wyprowadzili. Kiedyś trzymaliśmy się cały czas razem wszystkie imprezy i wypady a dziś spotkaliśmy się z wózeczkami oni mają roczną córcię i normalnie szoku doznaliśmy jako to wszystko się pozmieniało

Pochwalę się jeszcze, że dostaliśmy nosidełko babybjorn więc w razie W nie jestem uwiązana w domu i mogę gdzieś na szybko wyskoczyć z Antkiem.
No i dziś zauważyłam że Antek się dźwiga do siadania musi być pod skosem oczywiście nie z leżenia na płaskim ale podrywa główkę i część tłowia tak jakby chciał brzuszek zrobić no jestem w szoku
Stary 2013-09-29, 18:07   #4922
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze, że dostaliśmy nosidełko babybjorn więc w razie W nie jestem uwiązana w domu i mogę gdzieś na szybko wyskoczyć z Antkiem.
No i dziś zauważyłam że Antek się dźwiga do siadania musi być pod skosem oczywiście nie z leżenia na płaskim ale podrywa główkę i część tłowia tak jakby chciał brzuszek zrobić no jestem w szoku
Antoś robi fenomenalne postępy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:47   #4923
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Nam możesz się przyznać, że dodajesz jej masła lub oleju do mleka
Przyłapałaś mnie
A ty nie dodajesz?
Cytat:
Cynamonku wpatrywałam się w Adasia w klubie i jakie on ma dorosłe spojrzenie jakby wszystko rozumiał Jest śliczny i na pewno będzie wszystko dobrze. Tulę mocno
Misiaczka no to pokaźny spacer i syrena stosunkowo króciutka U nas dziś mocno zimno i mi kipa zmarzła więc Antonio musiał się zadowolić krótszym spacerem.

Do nas zawitali dziś znajomi z Zielonej Góry. Sporo się nie widzieliśmy kiedyś mieszkali w Kielcach a teraz się wyprowadzili. Kiedyś trzymaliśmy się cały czas razem wszystkie imprezy i wypady a dziś spotkaliśmy się z wózeczkami oni mają roczną córcię i normalnie szoku doznaliśmy jako to wszystko się pozmieniało

W sumie nie pomyślałam o tym, ale masz racje. Co tam 20 min wycia w stosunku do 3 godz spaceru
Wrzuć nam jakies foto jak już sie zainstalujecie z Antosiem w nosidelku
I brawa dla naszego siłacza

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:01   #4924
fiazo
Zakorzenienie

miałam tak zajęty weekend że nie miałam czasu do was zajrzeć, ale zaraz wszystko nadrobię przy okazji karmiąc piotrka

wczoraj byłam u mamy na obiedzie , a dziś u teściowej na imprezce, dziś wyjątkowo mnie nie wkurzyła

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:04   #4925
tweedledee
Zakorzenienie

czesc laski, sorry ze tak z doskoku ale mam pytanko:

robiła ktoras z was krochmal? I jest lepszy na odparzenia niz np rumianek do kąpieli? Bo nie wiem co zrobić
Stary 2013-09-29, 19:04   #4926
taribari
Zadomowienie

Hej laseczki! Wybaczcie że nie nadrabiam ale jestem zmordowana jak dzik. Oczywiście byliśmy od rana na grzybach i przytargaliśmy 6 kg podgrzybków i maślaków. Pół dnia je obierałam a teraz zabieram się za suszenie i marynowanie. Padne na ryj wieczorem jak mops.
Buziaczki dla wszystkich odezwę się zapewne rano

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:07   #4927
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

robiła ktoras z was krochmal? I jest lepszy na odparzenia niz np rumianek do kąpieli? Bo nie wiem co zrobić
My co prawda nie miałyśmy odparzeń, ale krochmal jest super
Stary 2013-09-29, 19:21   #4928
Agrafka86
Wtajemniczenie

Hej.
Mały usnal. Chwilkę płakał, ale chyba już mu się matka nudzi bo jak bierze tata to jest ok...
My dzisiaj dwa razy na spacerze byliśmy. Mały grzeczny. Raz drzemal, raz obserwował świat
I co do jedzenia to Michał z powrotem je 120ml , a nie jak przez ostatnie dni - 150ml. Może miał potrzebę więcej przez kilka dni
Aaa i mój Skarb waży 4990g.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cynomonku trzymam za Was kciuki. Życzę dużo wytrwałości

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:23   #4929
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Ojej aż tak sobie dupinke odparzył?
Ja niestety nie robiłam krochmalu. A sudocremu nie chcesz użyć ?

Dziewczyny ja wiem że wy wszystkie już prawie wszystkie po szczepieniach macie maluchy ale moje dziecko jeszcze przed i wnikam w temat.
Wcześniej myślałam że wezmę te na NFZ ale zwątpiłam. I mam kilka pytań. Bardzo proszę was o zdanie
1. Jakie szczepionki wchodzą w skład 5 w 1
2. Jakie szczepionki dostaje dziecko na NFZ
3. Ile wkłuć jest w obu przypadkach
4. Wiem że krztusiec w 5 w 1 jest bezkomórkowy. Czy reszta szczepionek w 5 w 1 też takie są?
6. Czy w tych pojedynczych szczepionkach mozna samemu kupic same bezkomórkowe
7. Na stronie o szczepieniach napisali że szczepionki 5 w 1 sa bezpieczniejsze i skuteczniejsze i zadziej jest odczyn poszczepienny jako to? To po co szczepią tymi na NFZ?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:39   #4930
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
My co prawda nie miałyśmy odparzeń, ale krochmal jest super
to super bo juz tak czytalam i czytalam i juz nie bylam pewna co zrobic... ostatecznie wykapalismy skrzacika wlasnie w krochmalu.
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ojej aż tak sobie dupinke odparzył?
Ja niestety nie robiłam krochmalu. A sudocremu nie chcesz użyć ?

Dziewczyny ja wiem że wy wszystkie już prawie wszystkie po szczepieniach macie maluchy ale moje dziecko jeszcze przed i wnikam w temat.
Wcześniej myślałam że wezmę te na NFZ ale zwątpiłam. I mam kilka pytań. Bardzo proszę was o zdanie
1. Jakie szczepionki wchodzą w skład 5 w 1
2. Jakie szczepionki dostaje dziecko na NFZ
3. Ile wkłuć jest w obu przypadkach
4. Wiem że krztusiec w 5 w 1 jest bezkomórkowy. Czy reszta szczepionek w 5 w 1 też takie są?
6. Czy w tych pojedynczych szczepionkach mozna samemu kupic same bezkomórkowe
7. Na stronie o szczepieniach napisali że szczepionki 5 w 1 sa bezpieczniejsze i skuteczniejsze i zadziej jest odczyn poszczepienny jako to? To po co szczepią tymi na NFZ?
nie ma jakiejs wybitnej tragedii, tylko dupinka czerwona i sucha szorstka skorka, bo meczy sie Alik moj widac ze go boli, a mnie az serce peka

o szczepionkach tez chętnie poczytam, wiec czekam na odpowiedzi
Stary 2013-09-29, 19:40   #4931
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dobra, namówiłaś mnie i dziś specjalnie dla Ciebie to sprawdzę ponownie
dziex - bo jesli sprawdzona metoda, to od jutra popijam najwyzej zostane alkoholikiem
Cytat:
Wróciliśmy ze spaceru. 3 godziny
20 min snu, 2 godz czuwania, 30 min wrzasku, 10 min snu. Pozytywne jest to że na dworzu mniej słychać wycie

No i spotkałam teściowa i jej koleżankę. I dowiedziałam sie że Maja napewno ma kolki bo robię jej za tłuste mleko OMG jakim cudem obiecuje że nie bawię sie w domu w małecho chemika

bu ha ha
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Hej.
Mały usnal. Chwilkę płakał, ale chyba już mu się matka nudzi bo jak bierze tata to jest ok...
My dzisiaj dwa razy na spacerze byliśmy. Mały grzeczny. Raz drzemal, raz obserwował świat
I co do jedzenia to Michał z powrotem je 120ml , a nie jak przez ostatnie dni - 150ml. Może miał potrzebę więcej przez kilka dni
.
wow jaka waga zacna i super gratki dla malego za spacerek jak ja bym chciala zeby moj jadl 120 ml

a ja dzis bylam z mama w galerii, bo w sumie to do play poszlismy zalatwic sprawe, weszlismy na tesco kupila babacia malemu dwie pary spodni z f&f i poszlismy do deichmana. Jakie buty upatrzylam na wesele do tej mojej cudownej sukienki ale bede laska.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:51   #4932
lachryma
Zakorzenienie

Eve... niestety, ale na razie nici z biegunki chociaż może jeszcze przyjdzie, więc czekam z nadzieją

Stary 2013-09-29, 19:57   #4933
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Eve... niestety, ale na razie nici z biegunki chociaż może jeszcze przyjdzie, więc czekam z nadzieją

ja czesto mam problem z 2, wiec taka biegunka to jak wybawienie, a jak okaze sie ze jednak od tego, to ja chce

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:58   #4934
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciliśmy ze spaceru. 3 godziny
20 min snu, 2 godz czuwania, 30 min wrzasku, 10 min snu. Pozytywne jest to że na dworzu mniej słychać wycie

No i spotkałam teściowa i jej koleżankę. I dowiedziałam sie że Maja napewno ma kolki bo robię jej za tłuste mleko OMG jakim cudem obiecuje że nie bawię sie w domu w małecho chemika
No co Ty, a lyzki masla nie dajesz?

za spacer i stosunkowo krotkie wycie

Cytat:
dziewczyny, mam kilka pytań dotyczących słoiczków na zimę. jestem bardzo początkująca w tym temacie

- jak sądzicie: lepiej mrozić pokawałkowane warzywa/ owoce w woreczkach czy zagotować i pasteryzować na gorąco? nie wiem który sposób zabiera mniejszą ilość witamin z pokarmu.

- pasteryzacja na gorąco (np mus z jabłek) owoców bez cukru? bo czytałam, że ten cukier do owoców jest potrzebny by się nie popsuły

- jak robicie: po zblendowaniu warzyw pasteryzujecie je w słoiczkach czy wkładacie do tych form od kostek lodu?

- jeśli nie mam pustych słiczków po musztardzie itp. to rozumiem, że mogę normalnie kupic takie male sloiczki w sklepie, umyc je, wygotować i będą git?

pierwszy raz będę cokolwiek robiła w temacie przetworów, mrożonek i nie wiem co pięć

W takich tatach nie pomoge.bo.Nemo jestem. Tylko powalkowane owoce wydaja mi sie na.nie, bo dziecko ich nie pogryzie a tym bardzie polknie Wszystko musi byc w musie

Cytat:

WOW!!! To wielmie

Cytat:

Z krochmalem nie pomoge, ale cuda z odparzeniami dziala Tirmentiol lub lepiej Tormentalum (bez kw. borowego). Smarujesz na noc grubiej a rano pupcia cycus glancus. Nas z Wojtusiem ratiwal jak.wszystko zawodzilo i nigdy nie zawiodl

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:58   #4935
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, mam kilka pytań dotyczących słoiczków na zimę. jestem bardzo początkująca w tym temacie

- jak sądzicie: lepiej mrozić pokawałkowane warzywa/ owoce w woreczkach czy zagotować i pasteryzować na gorąco? nie wiem który sposób zabiera mniejszą ilość witamin z pokarmu.

- pasteryzacja na gorąco (np mus z jabłek) owoców bez cukru? bo czytałam, że ten cukier do owoców jest potrzebny by się nie popsuły

- jak robicie: po zblendowaniu warzyw pasteryzujecie je w słoiczkach czy wkładacie do tych form od kostek lodu?

- jeśli nie mam pustych słiczków po musztardzie itp. to rozumiem, że mogę normalnie kupic takie male sloiczki w sklepie, umyc je, wygotować i będą git?

pierwszy raz będę cokolwiek robiła w temacie przetworów, mrożonek i nie wiem co pięć
Podpinam się bo chcialam robic a tepa rura jestem

Nie bylo mnie, bo byliśmy u tesciowej na urodzinach. Dziecko spalo u niej 3 h Teraz tatuś usypia a ja zaraz ide spac.
I to by mnie było na tyle

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-09-29, 20:00   #4936
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Przyłapałaś mnie
A ty nie dodajesz?

W sumie nie pomyślałam o tym, ale masz racje. Co tam 20 min wycia w stosunku do 3 godz spaceru
Wrzuć nam jakies foto jak już sie zainstalujecie z Antosiem w nosidelku
I brawa dla naszego siłacza
Dobrą żadne jutro mojego skarba i się cykniemy
Cytat:

My robiliśmy na krostki i było ok

Ten mój Antoś jak go nic nie boli to normalnie aniołek

Stary 2013-09-29, 20:01   #4937
Neni1984
Zakorzenienie

Heloł
Karolajn łączę się w bólu
Czy Hania w dzień też je co godzinę? Bo mój tak

Trzecia noc wstawania co godzinę już mnie dobiła ... Nie wiedziałam już czy Mały kwęka, bo go dopiero włożyłam do łóżeczka czy już kwęka i trzeba go karmić Wymiękam!
Dziś skończył 10 tygodni-przypada jakiś kryzys na ten czas?

A na dodatek nie wiem, czy Skoku się do nas nie wprowadza
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:07   #4938
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dziś skończył 10 tygodni-przypada jakiś kryzys na ten czas?

A na dodatek nie wiem, czy Skoku się do nas nie wprowadza
Brawa za skończone 10 tygodni. A jeśli to skok was odwiedził to współczuję

Misiaczka ja szczepię na nfz. Ale idę trochę innym systemem (dla wcześniaków), a z drugiej strony lekarz mi porozbijał te szczepionki, żeby małej tak nie męczyć i mam wrażenie, że co chwilę chodzimy na jakieś szczepienie
Stary 2013-09-29, 20:08   #4939
Neni1984
Zakorzenienie

Przeleciałam Was pobieżnie i widziałam śliczną Alicję Meli Jaka ona duża!

I jeszcze gratki dla Miziu() za 4 tygodnie

Mój dziś kończy 10 tygodni , a dodatkowo mamy z TŻ pierwszą rocznicę ślubu
Mieliśmy plany na ten dzień, ale jak rano wpadli do nas znajomi tak wyszli niedawno
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:09   #4940
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

WOW Twój pokarm to chyba odżywka białkowa MEGA MASA Super! Na cycku mu wolno szczególnie jak dobrze pamiętam urodził się chudziutki
padłam
Cytat:
Katarzynka dorasta Ci synuś Szymuś

Mój TŻ właśnie przewija Małego i śpiewa mu w rytm piosenki z Kubusia Puchatka:
"Kubuś malutki, Kubuś - pa-ró-wą jest!"

Jak go będą pytać jak ma na imię to nie zdziwię się jak będzie mówił, że "Gruby" albo "Parówa", bo tak na niego wołamy
no ładnie się starzy wyśmiewają z Kubutka

Cytat:
DZIEWCZYNY.
Nie wiem jak Wy. Ale Mały dzisiaj był strasznie marudny. Więc mój mąż włączył suszarkę. Ale włączył na YouTube
Prąd nie leci. Z telefonu leci dźwięk i Mały śpi. Więc nie marnujcie prądu tylko przez tel
Tak dla Was, może się przyda.
ja włączam z you tube ale muzykę relaksacyjną i misiowi się podoba

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43038824]

A propos, pamiętacie to:
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LtAbCI5rePhDnZ

To ja miałam z początku: Nie śpię, bo trzymam dziecko [/QUOTE]

też mam takie dni, np dzisiaj

Cytat:

I jeszcze pytanko ile daje się księdzu za chrzciny??
"co łaska ale nie mniej niż..." ja nie wiem, zaślub dałam 800 zł, za chrzciny to raczej dużo mniej.

Cytat:
U nas naszczęście jest taka tradycja, że co niedzielę gościmy się u moich rodziców
u mnie też kiedyś było co tydzień u teściów ale niedobra synowa już od dawna ma w tylnej części ciała mamusię i tatusia męża i nie jeździmy

Cytat:
A mi jakoś w ogóle nie jest głupio Jak byłam z małą w szpitalu, a łącznie to było ponad 2 tygodnie to mama codziennie szykowała mi obiad dla kp i tż mi woził. Kocham moją mamusię
moja dalej tak robi, bo widzi, że się nie wyrabiam....ale chyba czas z tym skończyć

Cytat:
Michaś pił dzisiaj trochę soku z jabłka a jak ciumal! Teraz leży i zasypia

co wy wszystkie macie z tymi jabłkami?

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Roller coaster emocji
Raz jestem pozytywnie nastawiona, raz wszystko widzę w czarnych barwach.
Do dupy to wszystko

Ale jestem zła. Kupiłam miśkowi huśtawkę bright starts a jemu się nie podoba! Sadzam go do niej i ryk, żaden poziom prędkości ani melodia mu nie pasuje, woli bujanie nogą w foteliku samochodowym postawionym na podłodze a po to ją kupiłam żeby nie siedzieć i nie bujać
Aktualnie leży u mnie na kolanach i też nie mogę wstać bo będzie ryk

Wiecie co, uzależniłam się od danio kawowego z kulkami czekoladowymi jest tak mega pyszne, że dostaję mini orgazmu jak go jem Ostatnio kazałam tżtowi mi kupić zapas i latał po 9 marketach i dopiero w inter marche znalazł...mam zapas 15 serków do zjedzenia do 24.10
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:32   #4941
surka
Zakorzenienie

Cytat:
dodatkowo mamy z TŻ pierwszą rocznicę ślubu
Gratuluję pierwszej rocznicy ślubu

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ale jestem zła. Kupiłam miśkowi huśtawkę bright starts a jemu się nie podoba! Sadzam go do niej i ryk, żaden poziom prędkości ani melodia mu nie pasuje, woli bujanie nogą w foteliku samochodowym postawionym na podłodze a po to ją kupiłam żeby nie siedzieć i nie bujać
Aktualnie leży u mnie na kolanach i też nie mogę wstać bo będzie ryk
A może się jeszcze do niej przekona
Stary 2013-09-29, 20:44   #4942
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
I macie misia

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Cytat:
Wyszłam na chwilę i już straciłam miejscówkę

cudownie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

I wreszcie wiemy ile Kuba waży, na dzień dzisiejszy 5150g, pielęgniarka powiedziała, że powyżej normy jesteśmy z przybieraniem wychodzi, że od wyjścia ze szpitala (ok 6 tyg) przybrał 1,8kg. Nawet nie wiedziałam, że moje cyce mają taką moc
A ja głupia ciągle się zastanawiałam, czy on się najada przy tym wyrywaniu się podczas karmienia, kamień z serca. Z tym, że babka ważyła go w pieluszce i był po cycu więc te końcówkę z wagi bym oderwała ale to i tak chyba nieźle.

I jeszcze chciałam napisać, że osiągnęłam wagę sprzed ciąży z czego nie jestem zadowolona bo chciałam złapać ze 2 kg, bo tak to straszny szczypior ze mnie i jest mi po prostu nieładnie:/także tego... jak skończę kp nie będę się hamować za bardzo z jedzeniem

I jeszcze o mnie zrobiłam sobie morfologię i mam genialne wyniki, hemoglobina, hematokryt wyższe niż przed ciążą doładowałam buraczkami i natką pietruszki (jadłam ją nawet na kanapce z wędliną)

I tyle, kończę monolog i próbuję czytać dalej, może nawet coś odpiszę
klask i:

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
To i ja wstawie moja niunie.

Cytat:
[/COLOR]Ach, no i jakże mogłam zapomnieć, że moje miziu kończy dziś 4 tygodnie

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Hahahahah, no i uż padło upragnione "weźmiesz go?"

Ja pierd....

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Zazdroszczę... ja poszłam spać dopiero koło 1 tak mnie Igor umęczył
Co lepsze i ja i tż się przeziebiliśmy... Co mogę brać na gardło jak któraś już brała przy kp?
A tak wgl to kończymy dziś 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Roller coaster emocji
Raz jestem pozytywnie nastawiona, raz wszystko widzę w czarnych barwach.
Do dupy to wszystko
trzymaj sie

Cytat:

1 nie mam pojecia ja robie do słoików bo w zamrażarce nie mam miejsca
2 ja zrobiłam bez cukru i zobaczę co z tego będzie
3 słoiczki
4 możesz kupić w sklepie

Cytat:

ja w ciąży robiłam, super sprawa, ulga niesamowita, bardzo przyjemnie było leżeć w wannie więc i pewnie na odparzenia dobrze , zresztą babcine sposoby są najlepsze

Cytat:
Hej.

nadrobiłam wszystko

ale miałam wczoraj w nocy akcję, piotrek zjadł ale mu się nie odbiło, po 3h poszło mu trochę nosem i obudził się z wielkim wiskiem, wzięłam go na boczek i nosiłam, odbiło sie i dziecko się uspokoiło
boje się że dziś może być podobnie trzymałam go z 40min to na boku to pionowo, chodziłam i się nie odbiło, zmęczenie się dało i teraz śpi w łóżeczku, mam nadzieje ze nie bedzie wczorajszej powtórki

Synek
Stary 2013-09-29, 20:45   #4943
lachryma
Zakorzenienie

Arabbiata, ja też lubię ten jogurt
Tylko to chyba edycja limitowana, zawsze wszystko co fajne to limitki

Neni, skok jest dopiero koło 12 tygodnie. No chyba, że u Was już teraz się zaczął i będzie trwał zaledwie te 2 tygodnie

Stary 2013-09-29, 21:00   #4944
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43029371]@ sie rozkręca :'(:'(:'(.a tak było pięknie bez dziadowy.... Jeszcze nie byłam przygotowana i musiałam budzić tza zeby mi leciał po podpaski... Co za pech...
Mamy kp, macie normalne @, regularne?(pytam ofkorz te które już dostały) Nie wpływa to na pokarm?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

a jak Perse z odciaganiem? odciagasz caly czas na biezaco? bo ja wczoraj mialam kryzys i odciagalam malo, odicagam dwa razy dziennie, co 12 h po ok 350 ml
dzisiaj zjadlam porzadny obiad i mysle ze od tego wieczorem juz mialam wiecej

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:04   #4945
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Przeleciałam Was pobieżnie i widziałam śliczną Alicję Meli Jaka ona duża!

I jeszcze gratki dla Miziu() za 4 tygodnie

Mój dziś kończy 10 tygodni , a dodatkowo mamy z TŻ pierwszą rocznicę ślubu
Mieliśmy plany na ten dzień, ale jak rano wpadli do nas znajomi tak wyszli niedawno
klask i:

Synek
Stary 2013-09-29, 21:14   #4946
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ona sie wlasnie nie budzi. .na spiocha ma tryb rycia nosem w materacu

Wysłane z mojego GT-I9300
nasz jak jest glodny to tez szuka smoka, glowke kiwa na materac i szuka tylko nasz butelkowy :P

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:15   #4947
fiazo
Zakorzenienie

dorwałam się do kompa i miałam masę rzeczy zrobić, a teraz nie pamiętam co
chyba zmęczenie działa za mocno...także zmykam spać ile syn mi da

dobrej nocy wszystkim

Synek
Stary 2013-09-29, 21:16   #4948
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Arabbiata, ja też lubię ten jogurt
Tylko to chyba edycja limitowana, zawsze wszystko co fajne to limitki
Wiem właśnie! Dlatego w mało którym sklepie można je dostać. Kupię jeszcze 30 i zamrożę

Dziewczyny, jak to jest u was z kąpielą? Ustaliliśmy z tżtem, że kąpiemy o 21, do tej pory udało nam się raz wykąpać o tej porze Właśnie zaraz się zabieramy za kąpiel, to będzie 2 raz. Czy macie stałą porę i choćby się paliło i waliło to idziecie i kąpiecie? Budzicie dziecko, jak śpi twardo? Kuba ostatnio spał od 19 do 12, to go już nie kąpaliśmy, bo zanim go nakarmiłam i odbiłam to już 1 była i mi się nie chciało...
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:20   #4949
lachryma
Zakorzenienie

My kapiemy koło 20, + - 15 minut. Mała rzadko śpi o tej godzinie, więc nie ma problemu. Ale w takiej sytuacji jak Wy mieliście, to na pewno bym nie kapala o 1, byleby kąpać. To już lepiej całkowicie odpuścić.

Stary 2013-09-29, 21:22   #4950
surka
Zakorzenienie

Ją kąpię koło 19 i Lilka wtedy przeważnie nie śpi.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości