|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Ja przygotowana jestem z pierwszej pomocy, bo nawet papka moze sie dziecko zakrztusic.. ale oby tfu tfu nigdy nie bylo to potrzebne. po takiej uczcie chyba na lody by juz miejsca i braklo ![]() kciuki Kasiu za lot ![]() nooo strasznie pusto.. ja dzisiaj zalatana, rano ogarnialam dom, pranie, ugotowalam powidla sliwkowe (jutro dalsze gotowanie), bylam na pchlim targu chwile (kupilam tylko jedna ksiazeczke do czytania dziecku)... i jakos tak sie zle czuje, zmeczona jestem potwornie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-29 o 16:09 |
|
|
|
|
#1742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przygotowałam 1/3 słoiczka, myślałam, że w razie czego sama dojem. Pierwsza łyżeczka to było wielkie zdziwienie i taka niespodzianka w oczach, radość, że W KOŃCU, w końcu coś dostał, co je mama Reszta łyżeczek znikała w oka mgnieniu, chwytał za miseczkę, wkładał do niej paluszki, łapał za łyżeczkę ![]() A jak się skończyło to prawie się rozpłakał... Próba zaliczona ![]() Sesja foto też zaliczona, dwójka fotografów pstrykała
|
|
#1743 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tekst o teściowych niezłe, sama prawda ![]() Cytat:
Jakie pyszności przygotowałaś Nie wiem, jak Ty wytrzymujesz bez słodkiego Ja wcześniej mogłąbym się obyć bez słodyczy, ale w ciąży to się chyba uzależniłam i teraz ciężko mi nad tym panować Zazroszczę Ci![]() Ode mnie właśnie goście pojechali, a teraz siedzę i się byczę bo moja mama się Nastunią zajmuje Jutro mąż wraca Na prawdę podziwiam samotne matki takie jak Kasia albo kobiety które ze wszystkim muszą dawać sobie radę same. Ja tylko parę dni sama muszę wszytsko robić i jestem padnięta chociaż nie mam wymagającego dziecka.---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
super, że tak entuzjastycznie Krzysiu zareagował na jedzonko ![]() Mam nadzieję, że moja Nastusia też tak będzie się cieszyć na jedzonko Mam plan za dwa tygodnie dać jej juz do spróbowania marcheweczkę a co mu dawałaś na pierwszy raz?
Anastazja ur.30.04.13r. 3980g 59cm Edytowane przez mamaNastuni Czas edycji: 2013-09-29 o 17:00 |
|||
|
|
|
#1744 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
i nie wiem, dlaczego, ale skojarzyło mi się to z krowami ![]() ![]() ( i czekam na fotograficzną dokumentację pierwszej próby) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pochwal się koniecznie! Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- za wytrwałość! Podrzuć trochę tego obiadu do mnie, u mnie dziś tylko wczorajsza soczewicówka... Cytat:
Co dałaś?
|
|
#1745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słoiczek Hippa ![]() Cytat:
![]() Fotki wstawię, jak zgram ![]() A co do szefostwa - akurat te trzy zeszłoroczne ciąże uszczęśliwiły moich pracodawców, bo był (i jest nadal...) tymczasowy brak zajęcia=funduszy
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia z akcji "pierwsza łyżeczka"
![]() - przygotowanie do konsumpcji - niedowierzanie - "To naprawdę dla mnie..?" - "TAAAK, dla mnie!, mama dawaj jeszcze!!!"
|
#1747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że małego przystojniaka masz
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
dzięki za pomysły na jabłko pieczone na razie zrobiłam tylko jabłecznik.. Nestelle u mnie też całe dom pachnie śmieszne te minki przy jedzeniu naszych pociech.. u nas wczoraj jabłko i kwaśne minki to się z mężem popłakaliśmy ze śmiechu i mała też ale chyba ze strachu że starzy jakoś dziwnie się zachowują- czyt. inaczej niż zawsze ![]() a dziś ryż, kurczak, marchewka,groszek i nie za bardzo posmakowało.. później zeskrobałam jej jabłko i się biedna zakrztusiła ja panika szybko palec do buzi, obrót, poklepałam i na szczęście przeszło ale serce mi stanęło.. jeszcze chyba jednak papki.. jak znajdę dłuższą chwilę to też wrzucę foto ![]() no i u nas już 3 dzień stan podgorączkowy Malutka śpi, jak sie obudzi zaraz płacze.. nie bawi się zbytnio nie śmieje.. markotna i tylko na rączkach..może zęby jednak oglądam właśnie "Nietykalni".. 2 raz, widziałyście? no i zimno jak skurczybyk.. |
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jak on patrzy
Kilka zdjęć w klubie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
Tasia, fajne zdjęcia
a w tle kot-grzechotka z maty, mam takiego samego, czy u Was też kot jest hitem? Mój mały to cały aż chodzi, jak tylko mu pokażę tego kota, matę olewa, ale kot to jest to. A co najlepsze, w ostatnim czasie byli u mnie znajomi, raz z synkiem, potem inni z córeczką, dzieci po 3 latka i co - pierwsze kroki oczywiście do kota, chociaż obok leżą inne zabawki ![]() Ja też miałam problem z włosami, ale chyba trochę zaczyna mi się normować, chociaż żadnych suplementów nie biorę, może w końcu te hormony się stabilizują. Tekst o teściowych Wczoraj moje dziecko mnie zszokowało. Położyłam go spać jak zwykle do łóżeczka w jego pokoju i wyszłam, zazwyczaj jednak muszę zajrzeć raz czy dwa, bo trochę marudzi, zanim zaśnie. Wczoraj jednak cisza, dłuższą chwilę nic się nie dzieje, no to idę zobaczyć, co i jak, patrzę, a on śpi na brzuchu! Pierwszy raz zasnął w tej pozycji, ale że jeszcze nie umie się przekręcać z brzucha na plecy, to Tż go przekręcił, bo się go baliśmy zostawić go na noc na tym brzuchu. A jak Wy robicie, jak Wam dzieci zasną na brzuchu? jolanT może to rzeczywiście zęby, a jak dziąsełka małej wyglądają? U nas co prawda dolne jedynki wyszły, ale teraz chyba idą górne, bo mały tak samo jest marudny, do tego piszczy strasznie non stop, aż mi w mózgu świdruje, trzeba go zajmować cały czas, bo nie ma mowy, żeby sam poleżał. Trudny jest ten okres, bo wieczorami już padam ze zmęczenia, a przecież Tż też się zajmuje małym, wczoraj też była moja mama (która po dwóch godzinach poszła, bo ją głowa zaczęła boleć od tych pisków )A Nietykalnych oglądałam. I czytałam A teraz oglądam Nieściszalnych też fajne
Edytowane przez monnagiovanna Czas edycji: 2013-09-29 o 20:30 |
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze, ze jednak uleglas wczesniej ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
moze to faktycznie zeby, czytam, ze wiele dzieci troszke "choruje" jak ida.. U nas na gorze jest taka malenka biala kropeczka i chyba tez za jakis czas wyjdzie zabek, dzisiaj Marcel gryzl strasznie swoja reke, tak jakby go swedzialy dziaselka. A i Marcel ma gilgotki po stopce go dzis laskotalam to ja chowal i sie chichral ![]() Nietykalni chyba widzialam, to ten film o niepelnosprawnym, ktory szuka nowego opiekuna? Mnie niestety nie uwiodl, wiec nie szukam powtorek ![]() A ja dzsiiaj ogladam Dom nad jeziorem z sandra Bullock
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-29 o 20:42 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monnagiovanna - kot śpiewa "Fishy fishy, where are you", Krzyś go uwielbia - matę używamy inną, ale pałąk z kotem zawsze jest gdzieś z boku i sobie włącza. A my wariujemy ![]() Krzyś od dłuższego czasu śpi na brzuchu - gdy jeszcze nie przekręcał się na plecy, bałam się trochę i jak zasnął, kładłam Go na te plecki. Ale On i tak fikał na brzuch w nocy Jak dobrze trzyma główkę, to chyba nie ma strachu ![]() Teraz zasypia na brzuchu i czasem budzi się na nim, czasem na plecach już Go zastaję ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Tak myślałam, że poczekam do 5 i pół mca, ale 5 mies i 1 tydz też może być
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byc moze trafiliscie w ten idealny moment
|
|
#1754 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam na odwrot . a czas bez slodkosci ....-to nie jest tak zle .choc w ciazy jadlam za kilkoro lodow i czekolady -to tylko jak urodzilam tak wlasnie sie nastawilam i jest ok. a kg same spadly .ale nie da sie ukryc jem bardzo duzo Cytat:
Cytat:
a jaki On ciemnooki i czarno brwiowy Cytat:
tak widzialam "nietykalnych"-bylismy na tym w kinie -oboje z tztem zachwyceni ,swietny film!!! ok musze luknac Cytat:
niesciszalni??? pierwszy raz slysze .kto gra? Cytat:
moj ma pod paszkami jem salatke z tofu i glonow -ble jakbym kawalek jeziora jadla .... tz upiera sie ze zdrowe (zdrowe ale niejadalne ")
|
|
#1755 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u nas piski ustały chyba nawet nie ma siły i tak, jest to trudny czas ale mam nadzieję, że w końcu ustąpi.. Nieściszalnych nie widziałam ![]() Cytat:
![]() Ewa właśnie też ma stale coś w buzi, gryzaki wszystkie uruchomione! jak próbowałam jej wyjąć rączkę z buźki to płacz więc tak myślę, że to te ząbki.. nie widzę innych niepokojących objawów, które mogłyby wskazywać, że to coś innego.. tak to ten film ten murzyn jest komiczny nestelle- dzięki
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1756 | |||
|
Zakorzenienie
|
HEja tak na szybko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ceny od 24 do 160zł.... lece paaaaaaaaaa |
|||
|
|
|
#1757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jolanT - jak dziąsełka napuchnięte, to pewnie będą ząbki, tym bardziej, że piszesz, że nie obserwujesz innych niepokojących objawów (na szczęście). Nestelle, a Nieściszalni to taki poschizowany film o muzykach, na tvp kultura właśnie leciał. I jak nie lubię absurdu w filmie, tak ten film mi się wyjątkowo podoba
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roszek wzywa........., - dobranoc
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Ehhh, od wczoraj jesteśmy w szpitalu Oliwia miała i ma nadal biegunkę, nie chciała nic jeść, a tym bardziej pić. Musiała dostać kroplówki. Dziś Biedulka 10 kupek zrobiła ale o 21 zjadła pierwszy od dwóch dni normalny ilościowo posiłek 140 ml mleka. Wcześniej, jeśli już się go chwyciła to max 80. Idę nadrabiać
|
#1760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dużo zdrowia dla Oliwci
Anastazja ur.30.04.13r. 3980g 59cm Edytowane przez mamaNastuni Czas edycji: 2013-09-29 o 22:26 |
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Moderna;43050059A i Marcel ma gilgotki
po stopce go dzis laskotalam to ja chowal i sie chichral [/QUOTE]Jakub od niedawna ma pod paszkami. Fajnie się chichra jak łaskoczę. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Możliwe, że ząbki u Ewy. Biedactwo Mój się momentalnie budzi z płaczem, jak się przekręci na brzuch, bo jeszcze nie wie, że może głowę na płasko położyć ![]() Cytat:
![]() oj to dużo zdrówka Wojtek też ma od niedawna łaskotki pod paszkami i na żebrach - fajnie tak obserwować, jak stopniowo dzieci nabierają ludzkich odruchów
|
|
#1763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() 5 razy wstawałam w nocy ![]() ledwo żyję chociaż poszliśmy spać o 20![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz bardzo ograniczam bo jeszcze bym chciała zrzucić z 3-4 kg ale kostkę czekolady czy kawałek placka zjem ![]() A co do Twojej kolacji to nie brzmi zachęcająco ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() a wiedza lekarze co jej jest, tak nagle czy miala juz wczesniej jakies objawy? slodko!Cytat:
![]() Cytat:
no moze od 2-3 dni troszke bardziej marudny, gryzie swoje piastki..
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przy ząbkowaniu stosujecie takie gryzaki chlodzace?
Przeglądam sklep i nie moge sie zdecydować.. 1 i 2 NUK (bez zeli chlodzacych) 3 i 4 MAM (napelniane woda) Czy jest tutaj tez mama, ktora stosuje srodki homeopatyczne przy ząbkowaniu?
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
przeczytalam "ale dzis zjadl maly sliniaczek gerbera"
Cytat:
U nas niedawno panowala grypa zoladkowa - w szkole u Jakuba ,moi tescie i szwagierka z rodzina tez miala .Na szczescie nas ominelo . Cytat:
. tamtej nie szlo jesc co do slodkosci - ja wlasnie nigdy nie potrafilam sie ograniczyc do 1 kosteczki ,ba do chocby polowy czekolady ..... potrafie zjesc cala tabliczke i szukac 2 ..... tylko ze taka ilosc moglaby juz zaszkodzic Roszkowi wiec ..... nie jem w ogole . a tak w ogole to czesc , u nas sloneczko ide suszyc wlosy i mojego spioszka musze obudzic bo na 10 musze sie stawic na budowie ....... ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- ja mam cos w tym stylu -dostalam jak kube urodzilam -ale niewykorzystane bo moje przechodzily zabkowanie bezobjawowo .
|
|
#1767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo zdrówka dla Oliwki ![]() Cytat:
dostaliśmy razem z Paracetamolem na szczepieniu.. do stosowania właśnie w stanach niepokoju- przy ząbkowaniu, kolkach, przeziębieniu. ja dałam Ewie właśnie kiedy miała gorączkę po szczepieniu i u nas pomogło, malutka się uspokoiła i zasnęła wczoraj tak samo.. a co do gryzaczków- my kupiliśmy ten http://www.aptekagemini.pl/mam-baby-...cia-16957.html i jest super, Ewcia go bardzo lubi.. |
||
|
|
|
#1768 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mielone z mizeria Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zdrówka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wróciłam i nadrabiam. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
przecież to nie Kacperek! to PAN KACPER!!! ale leżaczek chyba już na dorosły fotel trzeba wymienić ![]() w szpitanku juz po 4 mc jest mleko, smietana dlatego my sobie te słoiczki darujemy
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia dostalam odpowiedz z Bebivity
![]() Produkty Bebivita zawierają fosforan żelaza (II) by wspomóc dostarczanie żelaza w diecie, gdyż żelazo jest kluczowym składnikiem odżywczym w wieku niemowlęcym. Żelazo w pojedynczej formie jest niestabilne i w naturze zawsze występuje w postaci związków z innymi minerałami, np. jako fosforan żelaza. Z powodu surowych europejskich wytycznych fosforan żelaza (II) jest zatwierdzony jako dodatek składników odżywczych do stosowania w żywności dla niemowląt.
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() szacun
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

... wszak sa tak samo mocne i geste jak przed ciaza ... ale wypadaja szybciej niz kiedykolwiek 
za wytrwałość!