![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() Ja przygotowana jestem z pierwszej pomocy, bo nawet papka moze sie dziecko zakrztusic.. ale oby tfu tfu nigdy nie bylo to potrzebne. po takiej uczcie chyba na lody by juz miejsca i braklo ![]() ![]() kciuki Kasiu za lot ![]() nooo strasznie pusto.. ja dzisiaj zalatana, rano ogarnialam dom, pranie, ugotowalam powidla sliwkowe (jutro dalsze gotowanie), bylam na pchlim targu chwile (kupilam tylko jedna ksiazeczke do czytania dziecku)... i jakos tak sie zle czuje, zmeczona jestem potwornie ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-29 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przygotowałam 1/3 słoiczka, myślałam, że w razie czego sama dojem. Pierwsza łyżeczka to było wielkie zdziwienie i taka niespodzianka w oczach, radość, że W KOŃCU, w końcu coś dostał, co je mama ![]() ![]() ![]() A jak się skończyło to prawie się rozpłakał... Próba zaliczona ![]() Sesja foto też zaliczona, dwójka fotografów pstrykała ![]()
![]() |
#1743 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tekst o teściowych niezłe, sama prawda ![]() Cytat:
Jakie pyszności przygotowałaś ![]() ![]() ![]() ![]() Ode mnie właśnie goście pojechali, a teraz siedzę i się byczę bo moja mama się Nastunią zajmuje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() super, że tak entuzjastycznie Krzysiu zareagował na jedzonko ![]() Mam nadzieję, że moja Nastusia też tak będzie się cieszyć na jedzonko ![]() ![]()
Anastazja ![]() ![]() ur.30.04.13r. 3980g 59cm Edytowane przez mamaNastuni Czas edycji: 2013-09-29 o 16:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() i nie wiem, dlaczego, ale skojarzyło mi się to z krowami ![]() ![]() ![]() ( i czekam na fotograficzną dokumentację pierwszej próby) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pochwal się koniecznie! Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- ![]() Podrzuć trochę tego obiadu do mnie, u mnie dziś tylko wczorajsza soczewicówka... Cytat:
![]() Co dałaś?
![]() |
#1745 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fotki wstawię, jak zgram ![]() A co do szefostwa - akurat te trzy zeszłoroczne ciąże uszczęśliwiły moich pracodawców, bo był (i jest nadal...) tymczasowy brak zajęcia=funduszy ![]()
![]() |
#1746 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia z akcji "pierwsza łyżeczka"
![]() ![]() ![]() - przygotowanie do konsumpcji - niedowierzanie - "To naprawdę dla mnie..?" - "TAAAK, dla mnie!, mama dawaj jeszcze!!!"
#1747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1748 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
dzięki za pomysły na jabłko pieczone ![]() na razie zrobiłam tylko jabłecznik.. Nestelle u mnie też całe dom pachnie ![]() śmieszne te minki przy jedzeniu naszych pociech.. u nas wczoraj jabłko i kwaśne minki to się z mężem popłakaliśmy ze śmiechu i mała też ale chyba ze strachu że starzy jakoś dziwnie się zachowują- czyt. inaczej niż zawsze ![]() a dziś ryż, kurczak, marchewka,groszek i nie za bardzo posmakowało.. później zeskrobałam jej jabłko i się biedna zakrztusiła ![]() ja panika szybko palec do buzi, obrót, poklepałam i na szczęście przeszło ale serce mi stanęło.. jeszcze chyba jednak papki.. jak znajdę dłuższą chwilę to też wrzucę foto ![]() no i u nas już 3 dzień stan podgorączkowy ![]() może zęby jednak ![]() oglądam właśnie "Nietykalni".. 2 raz, widziałyście? no i zimno jak skurczybyk.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Jejku jak on patrzy
![]() Kilka zdjęć w klubie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Raczkowanie
|
Tasia, fajne zdjęcia
![]() ![]() Ja też miałam problem z włosami, ale chyba trochę zaczyna mi się normować, chociaż żadnych suplementów nie biorę, może w końcu te hormony się stabilizują. Tekst o teściowych ![]() ![]() Wczoraj moje dziecko mnie zszokowało. Położyłam go spać jak zwykle do łóżeczka w jego pokoju i wyszłam, zazwyczaj jednak muszę zajrzeć raz czy dwa, bo trochę marudzi, zanim zaśnie. Wczoraj jednak cisza, dłuższą chwilę nic się nie dzieje, no to idę zobaczyć, co i jak, patrzę, a on śpi na brzuchu! Pierwszy raz zasnął w tej pozycji, ale że jeszcze nie umie się przekręcać z brzucha na plecy, to Tż go przekręcił, bo się go baliśmy zostawić go na noc na tym brzuchu. A jak Wy robicie, jak Wam dzieci zasną na brzuchu? jolanT może to rzeczywiście zęby, a jak dziąsełka małej wyglądają? U nas co prawda dolne jedynki wyszły, ale teraz chyba idą górne, bo mały tak samo jest marudny, do tego piszczy strasznie non stop, aż mi w mózgu świdruje, trzeba go zajmować cały czas, bo nie ma mowy, żeby sam poleżał. Trudny jest ten okres, bo wieczorami już padam ze zmęczenia, a przecież Tż też się zajmuje małym, wczoraj też była moja mama (która po dwóch godzinach poszła, bo ją głowa zaczęła boleć od tych pisków ![]() A Nietykalnych oglądałam. I czytałam ![]() ![]()
Edytowane przez monnagiovanna Czas edycji: 2013-09-29 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze, ze jednak uleglas wczesniej ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
moze to faktycznie zeby, czytam, ze wiele dzieci troszke "choruje" jak ida.. U nas na gorze jest taka malenka biala kropeczka i chyba tez za jakis czas wyjdzie zabek, dzisiaj Marcel gryzl strasznie swoja reke, tak jakby go swedzialy dziaselka. A i Marcel ma gilgotki ![]() ![]() Nietykalni chyba widzialam, to ten film o niepelnosprawnym, ktory szuka nowego opiekuna? Mnie niestety nie uwiodl, wiec nie szukam powtorek ![]() A ja dzsiiaj ogladam Dom nad jeziorem z sandra Bullock ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-29 o 19:42 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Monnagiovanna - kot śpiewa "Fishy fishy, where are you", Krzyś go uwielbia - matę używamy inną, ale pałąk z kotem zawsze jest gdzieś z boku i sobie włącza. A my wariujemy ![]() Krzyś od dłuższego czasu śpi na brzuchu - gdy jeszcze nie przekręcał się na plecy, bałam się trochę i jak zasnął, kładłam Go na te plecki. Ale On i tak fikał na brzuch w nocy ![]() ![]() Teraz zasypia na brzuchu i czasem budzi się na nim, czasem na plecach już Go zastaję ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Tak myślałam, że poczekam do 5 i pół mca, ale 5 mies i 1 tydz też może być ![]()
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1754 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam na odwrot . a czas bez slodkosci ....-to nie jest tak zle .choc w ciazy jadlam za kilkoro lodow i czekolady -to tylko jak urodzilam tak wlasnie sie nastawilam i jest ok. a kg same spadly .ale nie da sie ukryc jem bardzo duzo Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tak widzialam "nietykalnych"-bylismy na tym w kinie -oboje z tztem zachwyceni ,swietny film!!! ![]() ok musze luknac ![]() Cytat:
niesciszalni??? pierwszy raz slysze .kto gra? Cytat:
![]() jem salatke z tofu i glonow -ble jakbym kawalek jeziora jadla .... tz upiera sie ze zdrowe (zdrowe ale niejadalne ![]()
![]() |
#1755 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a u nas piski ustały chyba nawet nie ma siły ![]() i tak, jest to trudny czas ale mam nadzieję, że w końcu ustąpi.. Nieściszalnych nie widziałam ![]() Cytat:
![]() Ewa właśnie też ma stale coś w buzi, gryzaki wszystkie uruchomione! jak próbowałam jej wyjąć rączkę z buźki to płacz więc tak myślę, że to te ząbki.. nie widzę innych niepokojących objawów, które mogłyby wskazywać, że to coś innego.. tak to ten film ![]() ten murzyn jest komiczny ![]() nestelle- dzięki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |||
Zakorzenienie
|
HEja tak na szybko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lece paaaaaaaaaa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jolanT - jak dziąsełka napuchnięte, to pewnie będą ząbki, tym bardziej, że piszesz, że nie obserwujesz innych niepokojących objawów (na szczęście). Nestelle, a Nieściszalni to taki poschizowany film o muzykach, na tvp kultura właśnie leciał. I jak nie lubię absurdu w filmie, tak ten film mi się wyjątkowo podoba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roszek wzywa........., - dobranoc ![]()
![]() |
#1759 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Ehhh, od wczoraj jesteśmy w szpitalu ![]() Dziś Biedulka 10 kupek zrobiła ![]() Idę nadrabiać ![]()
#1760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Anastazja ![]() ![]() ur.30.04.13r. 3980g 59cm Edytowane przez mamaNastuni Czas edycji: 2013-09-29 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Moderna;43050059A i Marcel ma gilgotki
![]() ![]() Jakub od niedawna ma pod paszkami. Fajnie się chichra jak łaskoczę. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Możliwe, że ząbki u Ewy. Biedactwo ![]() Mój się momentalnie budzi z płaczem, jak się przekręci na brzuch, bo jeszcze nie wie, że może głowę na płasko położyć ![]() Cytat:
![]() oj to dużo zdrówka ![]() Wojtek też ma od niedawna łaskotki pod paszkami i na żebrach - fajnie tak obserwować, jak stopniowo dzieci nabierają ludzkich odruchów ![]()
![]() |
#1763 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() 5 razy wstawałam w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz bardzo ograniczam bo jeszcze bym chciała zrzucić z 3-4 kg ale kostkę czekolady czy kawałek placka zjem ![]() A co do Twojej kolacji to nie brzmi zachęcająco ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a wiedza lekarze co jej jest, tak nagle czy miala juz wczesniej jakies objawy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przy ząbkowaniu stosujecie takie gryzaki chlodzace?
Przeglądam sklep i nie moge sie zdecydować.. 1 i 2 NUK (bez zeli chlodzacych) 3 i 4 MAM (napelniane woda) Czy jest tutaj tez mama, ktora stosuje srodki homeopatyczne przy ząbkowaniu?
#1766 | ||
Zakorzenienie
|
przeczytalam "ale dzis zjadl maly sliniaczek gerbera"
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas niedawno panowala grypa zoladkowa - w szkole u Jakuba ,moi tescie i szwagierka z rodzina tez miala .Na szczescie nas ominelo . Cytat:
![]() ![]() co do slodkosci - ja wlasnie nigdy nie potrafilam sie ograniczyc do 1 kosteczki ,ba do chocby polowy czekolady ..... potrafie zjesc cala tabliczke i szukac 2 ![]() a tak w ogole to czesc ![]() u nas sloneczko ![]() ide suszyc wlosy i mojego spioszka musze obudzic bo na 10 musze sie stawic na budowie ....... ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- ja mam cos w tym stylu -dostalam jak kube urodzilam -ale niewykorzystane bo moje przechodzily zabkowanie bezobjawowo .
![]() |
#1767 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dużo zdrówka dla Oliwki ![]() Cytat:
![]() dostaliśmy razem z Paracetamolem na szczepieniu.. do stosowania właśnie w stanach niepokoju- przy ząbkowaniu, kolkach, przeziębieniu. ja dałam Ewie właśnie kiedy miała gorączkę po szczepieniu i u nas pomogło, malutka się uspokoiła i zasnęła ![]() wczoraj tak samo.. a co do gryzaczków- my kupiliśmy ten http://www.aptekagemini.pl/mam-baby-...cia-16957.html i jest super, Ewcia go bardzo lubi.. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mielone z mizeria ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wróciłam i nadrabiam. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
przecież to nie Kacperek! to PAN KACPER!!! ![]() ![]() w szpitanku juz po 4 mc jest mleko, smietana dlatego my sobie te słoiczki darujemy
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
Dragusia dostalam odpowiedz z Bebivity
![]() Produkty Bebivita zawierają fosforan żelaza (II) by wspomóc dostarczanie żelaza w diecie, gdyż żelazo jest kluczowym składnikiem odżywczym w wieku niemowlęcym. Żelazo w pojedynczej formie jest niestabilne i w naturze zawsze występuje w postaci związków z innymi minerałami, np. jako fosforan żelaza. Z powodu surowych europejskich wytycznych fosforan żelaza (II) jest zatwierdzony jako dodatek składników odżywczych do stosowania w żywności dla niemowląt.
#1770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() szacun
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.