|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne, golym okiem to widac, a najgorsze jest to, ze chyba mi to nie przeszkadza... Cytat:
|
||
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo..juz znacznie lepiej-choć jeszcze mnie trzymie z lekka ...no ale na szczęście...jest poprawa-a to najważniejsze..Tęskniłam
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi właśnie chyba też to nie przeszkadza a to nie jest dobry znak.Na dodatek śpimy pod osobnymi koldrami i się nie przytulamy w nocy. ![]() A co do przemieszczania się to Zuzka też tak robiła. Obroty, obroty aż w końcu obróciła się do tego co chciała. Ale to dawno było. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-29 o 21:54 |
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Łohohoh... Moze na swieta (wielkiej nocy ofkorz :P)
|
|
|
|
#4538 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, kajam się przed Wami w worku pokutnym, wiem że mnie chwilę nie było ale wypadłam na parę dni z obiegu i nie mogłam nadążyć z nadrabianiem. A nie lubię pisać jak nie wiem co u Was
![]() Widziałam że byłam wywoływana do tablicy. No to tak: u nas nieźle. Skórę udało mi się całkiem ładnie wyprowadzić i na razie wygląda fajnie. Może nie idealnie ale przy tym co było to niebo i ziemia. Warunek niezbędny - dzieć nie może się przegrzać. Jak się spoci to od razu ją sypie. Tak że wprowadzamy w życie zimny wychów. Młoda je brokuła, dynię, ziemniaka i marchewkę. No i trochę Nutramigenu, dwa razy dziennie po ok. 80-90 ml, najchętniej łyżeczką (czasem wypije trochę z butli ale tylko aventowskiej i niezbyt chętnie). Słoiczek na razie wchodzi tylko mały i raczej nie od razu cały tylko na dwa razy (z przerwą na spanko, cała weszła tylko dynia) ale nie narzekam bo dopiero w tamten poniedziałek wystartowałyśmy i to od łyżeczki. Trochę to rozszerzanie potrwa, nawet jeśli nie będzie niespodzianek, bo wprowadzamy jedną rzecz co 4-5 dni, te mniej bezpieczne pewnie pójdą góra raz w tygodniu, ale damy radę. Chyba
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pocieszasz ![]() Zimno mi, ide poprasowac to sie rozgrzeje
|
|
|
|
|
#4540 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4541 |
|
Zadomowienie
|
Debrah a jak Wasze jedzenie, dalej mogiła? Próbowałaś podawać mleko łyżeczką?
Lady co z Pietraszkiem? Dużo zdrówka dla niego i pozostałych chorowitków Silver super że wyszłyście ze szpitala. Oby już nigdy więcej Darunia nie musiała się tak męczyć Nancy cieszę się że badania dobrze wyszły Wszystkie dzieciaki jak zwykle śliczne (jak zwykle, wiadomo że styczniowo-lutowe z małą domieszką grudniowych są najładniejsze), mamusie też ![]() Gratuluję osiągnięć i ząbków (u nas do dolnych jedynek dołącza właśnie górna dwójka więc młoda będzie śmiesznie wyglądać, w kolejce są dalsze trzy górne) |
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł z wieczora!
Amelątko znowu odleciało po 19:00, musiałam od mamy wychodzić, bo już prawie sobie oczka wydłubała, tak jej się spać chciało. Jaka ona się odwazna zrobiła, raczkowała po mieszkaniu za moją mamą, śmiała się do kocicy i...cały czas kombinuje jak wstać O_O, dziś po drzemce wchodzę do pokoju, a ona prawie stoi, jedną nogą stoi całkiem, drugą próbuje się podeprzeć cała zadowolona... A my dziś pierwsza połowa dnia z Nancy'ową rodziną. Dzieci śpiące były, na Tulowym spacerku się wyspały i potem było już w górki. Ale moja córka to niedobrota jest....pociągnęła Kubusia za włoski, nadepnęła na rączkę (płakał bidulek) i próbowała palec w oko wsadzić ![]() potem już wiedziałam do czego jest zdolna, ale szczerze się zdziwiłam. No i najgorsze, że się dzielić cholera nie umie, co dałam Kubusiowi to mu zabierała... ![]() Ale się skończy jak Kubuś usiądzie i raczkować będzie, zemści się z nawiązką! Na spacerze wstąpiliśmy do sklepu bo Tż się napalił na zakup zabezpieczeń kontaktów i wyszedł nam nieplanowanie długaśny spacer... mam nadzieję, że ani Nancy ani jej mąż nie mają nam za złe takiej długaśnej trasy i dali radę ![]() Zabezpieczenia są i od razu nam się lepiej żyje! Chociaż kosz na śmieci nadal jest number 1... Z Nancy oczywiście super, pyszną drożdżówkę przyniosła i tu mi wstyd bo ja nie zdążyłam nic upiec:P |
|
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obejrzałam sobie finał australijskiego Masterchefa. Kurde, ale oni wszyscy fajni byli, tacy sympatyczni. Bardzo mi się podobał ten program, oglądała któraś? Ezzo odpoczywaj! |
|
|
|
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
w lidlu od jutra rajstopy antypoślizgowe i inne rzeczy dla Maluchów- http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-413D3...erta.htm?id=76
dobranoc
|
#4545 |
|
Konto usunięte
|
Cała, a gdzieś ty się chowała, co? baty w dupkę
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Misiael, a nie od 7 października ten lidl? |
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43052197]Cała, a gdzieś ty się chowała, co? baty w dupkę
[/QUOTE]szaja, ja sama nie wiem gdzie mam postanowienie, żeby od jutra wrócić i być na bieżąco, ale czy to się uda.. - mam nadzieję, że tak ![]() a w ogóle to Wam powiem, że Julce znów wylazły plamska na buzi chyba to banany jej tak nie służą ![]() Nie mogłam jej uśpić, co ją kładłam do łóżeczka, to ona wstawała, siadała jakieś cuda wyprawiała- a śpiąca jak nie wiem. co to do groma jest... TAKI ETAP? ![]() na dzisiaj finiszuje, ide sie kimnąć, bo nie wiem ile ta przyjemność będzie trwać. coś dzisiaj hjejowej nie było? pewnie se tugeze urządziła i baluje ![]() nooo to :lece: dobranoc ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43052197] Misiael, a nie od 7 października ten lidl?[/QUOTE] chyba nie doczytała od którego poniedziałku, albo myśli, że jutro 7 październik
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No oddalenie jest najgorsze Szklanko a Wy czemu osobno, jeśli mogę spytać? Kiju cieszę się ze u Was już lepiej !Coś jeszcze miałam i nie pamiętam.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Znow wpadam sie tylko przywitac i zyczyc wam dobrej nocki, ale mam nadzieje, ze jutro juz bede miala wiecej czasu ...
Marsi graty za 1 kroczka LEO Bokeh robisz za☠☠☠iste foty i tak jak pisaly dziewczyny powinnas w siebie uwierzyc i cos z tym zrobic ... w sensie zajac sie tym zawodowo ... wiecej wiary w siebie dziewczyno
|
|
#4549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jakoś tak zostało i się przyzwyczaiłam, że mam wielkie łóżko
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
ezzo przepis na sos pietruszkowy do smazonej ryby Rozpuscic 30g niesolonego masla i dodac 3lyzki bialego wina - odparowac alkohol. Dodac 2lyzki sosu sojowego i posiekana natke pietruszki, podsmazyc az do wymieszania sie skladnikow. Zdjac z ognia i dodac soku z ceiartki cytryny. bokeh krewetki w majonezie Po obraniu i oczyszczeniu, umyc w papce zrobionej z maki i wody. Dzieki temu nie beda smierdziec. Pozniej wytrzec dokladnie. Pora, zabek czosnku i odpowiadajacy wielkoscia zabkowi czosnku kawalek imbiru drobno pokroic. Na oleju sezamowym podsmazyc pora, pozniej dodac krewetki, posolic, popieprzyci dodac czosnek z imbirem. Dodac 1lyzke bialego wina i przez moment potrzymac na ogniu do odparowania alkoholu. Zdjac z ognia, dodac 2lyzki majonezu i pol lyzeczki cukru i dobrze wymieszac. Uwielbiamy z tz krewetki w majonezie a te sa najlepsze, ktorych probowalismy. Czekam na Wasze opinie po sprobowaniu. Dzis jest wielki dzien: tz konczy 3miesieczny staz na ratownictwie |
|
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
heja. moja dziecia postanowila zrobic sobie i mnie przy okazji pobodke o 4
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaopatrz sie w maseczki w aptece i jedna daj tz a druga sama zaloz. Zmniejszysz ryzyko. U nas zadzialalo |
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, ja jako doswiedczona matka weselniczka
radze Ci zostawić Kubula z babcią my tez sie dlugo zastanawialismy co zrobic, ale ciesze sie, ze Zoska zostala z moja mama Bokeh, to już rok ale ten czas zleciał ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- I nie wiem czy sie chwalilam, ale Zosia od kilku tygodni wstaje przy meblach ![]() Fewciu, obiecuje Ci, ze jak troche sie wkrece w jezdzenie autem (bo mam duza przerwe) to przyjade specjanie do Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Ach, jeszcze o kołdrach mialam pisac my zawsze spalismy pod taka 200x220, super sprawa |
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq super że staż się skończył
daliście radę ![]() Laski u mnie tylko 2 stopnie ale musiało być mniej bo lekki szron jest. :banghead: przecież to dopiero wrzesień jest Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas zimno,brr, -1 st . Zabieram Młoda i jedziemy do lekarza. Ciekawe jak wyniki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Bokeh sto lat kochana!!!!!!!! Pamietam jak dzis jak ryczalam przy Twoich zaproszeniach, takie wzruszajace wtedy byly zreszta.... Przy czym ja wtedy nie ryczalam ![]() Duzo duzo duuuuuuuzo milosci wam zycze, pociechy z Hanulki, i zebys sie w koncu przelamala i zalozyla wlasna firme!!!!!!!! ![]() Kija! Dobrze, ze juz u was lepiej ![]() Marsi Meneq I co dalej??? Przeprowadzacie sie znowu i kolejny staz??? Nam wczorajszy dzien minal bardzo fajnie, rano bylismy na wystawie kotow w europie centralnej (babel sie duzo lepiej czul), przy kotach szalal niesamowicie, piszczal, smial sie, panie sie napatrzec na babla nie mogly i sie pytaly, czy tak zawsze reaguje na zwierzatka potem padl jak muszka w Smyku, moja mama kupila mu czapusie na zime Laski, to jest masakra, co jedziemy do dziadkow M., albo oni sa u nas, to wieczorem jest histeria juz nawet M.mi racje przyznaje bo to naprawde kolejny raz pod rzad, ze tak to sie konczy.... W efekcie zasnal dopiero o 23 a wstal i tak o 6..... Nie musze mowic, zem zombie?Oczywiscie u t.wszyczy noszacze pospolite (nowy termin do slowniczka chyba ) i widza, ze maly sie wyrywa, nie chce na raczkach, to non stop nosza nosza nosza, a jak nie to do chustawki, a jak nie to do fotelika, a jak nie to do wozka laski, no kurde, czy naprawde ciezko im zrozumiec, ze dziecko chce sobie posmigac po mieszkaniu???Maly bez cycka wczoraj od 11 do 18 ale...co najlepsze, od zadnego z nas nie zje obiadku jak od tescia....juz mu powiedzialam, ze go zatrudnie do karmienia mlodego, on wczoraj zjadl doslownie wszystko!!!!! I popijal woda z kubeczka!!! SzokensLecem bo maly histeria chyba bedzie spaciu Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Aha, jeszcze tylko napisze, ze Pietraszko wczoraj wyrzygal wiekszosc tej flegmy wczoraj, uff!!!!!!!! Probowalam uspac na noc on sie miotal miotal miotal wzielam fride bo furczalo mu juz tak ze nie moglam sluchac a ten srrrruuuuuuuuu ja zarzygana cala, mlody caly i pol podlogi w pokoiku:P potem jeszcze malz odciagnal frida i jest duuuuuuuuzoooooooooooo lepiej! Buziak!!! Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to szkoda w sumie, mi samej jesdt źle już nie umiem sama spać :p Cytat:
My też mamy koldre 200x220 ale ona mega ciepła jest i jakoś tak jej nie używamy może w zimie ![]() no i dzień doberek ja i tżbokeh dziękujemy za ciepłe słowa, jesteście kochane ![]() Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4559 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ani się obejrzysz, zobaczysz ![]() Cytat:
Cytat:
nie mów, że Amelka nadal dobiera się do kosza mimo misternych zabezpieczeń Twojego męża? ![]() Cytat:
![]() nasza nocka okropna, spaaaaaać mi się chce ![]()
|
|||
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bokeh..zabieraj sie za robote....fotografowywuj wsio...pieknie Ci to wychodzi..(kiedyś napisalam Ci to na FB ale mnie olałas-pamiętam )-także tego-do roboty![]() Aaaaa i gratki z okazji jubileuszu pierwszego ![]() Nawijko...t.wymiata ![]() Cala..Ciebie sie nie da zapomnieć...a...Julaska?. ..:p Misiael te rajstopki to chyba od wtorku sOM w lidlu...tyle że od r.86..a ja mimo że Antonio duży to my jeszcze na,68 mamy dwie pary i są dobre..więc te będę za wielkie.. Co tam miałam jeszcze.. Pstryczek to allegro maniak? Jak bys tam grzebala...to ja szukam kombinezonu dla Antonia...w super cenie..misiowy-poważnie mówię-szukam od tygodnia i nic nie mogę znaleźć-jakby coś w oko w oko daj znać.. Wiecie co...przez Was to coraz częściej nachodzi mnie mysl o zmiane koloru...ale szybko ucieka, bo jak pomyślę ze co mi po tej zmianie jak 20kg muszę zrzucic.... Ale potem i tak ta myśl wraca...tylko ja tak do tego blondu przyzwyczajona... poradzita cus?![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-30 o 07:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

tak wiec w miare mozliwosci bede podczytywac ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a to nie jest dobry znak.

dla Leosia
6 5 4 3 2 1

ale ten czas zleciał
zreszta.... Przy czym ja wtedy nie ryczalam
juz nawet M.mi racje przyznaje bo to naprawde kolejny raz pod rzad, ze tak to sie konczy.... W efekcie zasnal dopiero o 23