Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 11:46   #3751
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Nasturcja ja na swój przewijak na pewno będę kładła pieluchę tetrową, bo mam ich sporo, a przewijak jest pokryty ceratką, więc się nie boję o zasiusianie lub coś innego...bo łatwo jest go doprowadzić do porządku.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, za decyzje lekarzy.
Ja teraz idę prasować, bo mi się znowu napiętrzyło...a później wyjazd do Wawki.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:47   #3752
Asist22
Rozeznanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Dzięki za odpowiedzi Czyli muszę czekać do połowy miesiąca bo zwolnienie mam od 9
Stary 2013-09-30, 11:47   #3753
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
tak, Trele do położnej na masaż i rozmowe, Paulina czeka na USG i decyzje kiedy Maja bedzie z nią a Beatka wczoraj szła do szpitala.. za całą trójeczkę !

Ciekawe jak Angiee..

pOsprzątałam kuchnie i mnie głowa przestała boleć nocrmalnie musze częsciej sprzątać

Ja będę kupować na pewno jakieś podkłady bo czesto bedziemy 'w trasie' z małym, wiec lepiej być przygotowanym

U Was tez taki wiatr??
U mnie jest super właśnie się szykuję na miasto
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:57   #3754
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja na takie wyjazdy mam jeszcze przewijak dołączony do torby
Fajna sprawa taki przewijak

Moje dziecko jakieś niespokojne dziś jest... Fakt nie płacze ale strasznie się kręci, dość często je więc to jest akurat plus Szwagierka przed chwilą była i stwierdziła że urósł dość sporo, więc niech je jak najwięcej skoro tak ładnie rośnie

Ryba u nas też tak wieje. Od kilku dni wybieram się z Jaśkiem na 10-15 minutowy spacer ale przez tą pogodę muszę się wstrzymać Czekam na te 20 stopni które zapowiadają

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-30 o 11:59
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:58   #3755
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Antibia ja w żadnym papierze, dokumencie itd nie mam wpisanego adresu Ł. Jestem zameldowana razem z dzieciakami i wszystko mam zrobione tak, ze jestem pod adresem rodzinnym, czyli mojej Mamy. Moga mnie gryznac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:00   #3756
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
tak, Trele do położnej na masaż i rozmowe, Paulina czeka na USG i decyzje kiedy Maja bedzie z nią a Beatka wczoraj szła do szpitala.. za całą trójeczkę !

Ciekawe jak Angiee..

pOsprzątałam kuchnie i mnie głowa przestała boleć nocrmalnie musze częsciej sprzątać

Ja będę kupować na pewno jakieś podkłady bo czesto bedziemy 'w trasie' z małym, wiec lepiej być przygotowanym

U Was tez taki wiatr??
Kurna i to jaki Byłam właśnie pranie na dworze powiesić i tak mnie tam wy.pizgalo że nie pytaj Niby słońce a tak zimno
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:05   #3757
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jestem.
Do poloznej ide na 14.15 - pewnie w poczekalni posiedze dodatkowa godzine.
Nie wiem czego sie spodziewac , wczoraj rozmawialam z dziewczyna ktora rok temu rodzila w tym samym szpitalu dziecko , tez duze ponad 4 kg I ona mi radzila zebym rzadala cesarki .
Juz mam metlik w glowie.

Dzidzia - kciuki za pomyslne zalatwianie wszystkich spraw

RYBA - ty idz do dentysty bo 9 zeby to chyba nie normalne? Poki co kup sobie sachol I smaruj - pomoze troche.

Paulina - czekam na same dobre wiesci !!!

Wspolczuje Wam dziewczyny wszystkich dolegliwodci - swoich juz nawet nie licze
I chyba zaczynam zazdroscic tym z ustalona cesarka , ze wiedza kiedy swoje dzieciaczki zobacza

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:11   #3758
domii29
Zakorzenienie

Ale się wkurzyłam Dzwonili wczoraj znajomi że chcą przyjechać, powiedzieliśmy im że mamy mieć gości i niestety nie możemy się z nimi spotkać. Siedzieliśmy później z moimi rodzicami, zadzwonili ponownie czy mamy czas - oznajmiliśmy że mamy gości a Ci do nas przyjechali jak gdyby nigdy nic. TŻ do nich wyszedł na chwilę i mówi że idzie do domu bo gości zostawił i że jak będziemy mieli czas to damy im znać. Teraz odezwała się do mnie koleżanka z pretensjami że wczoraj nie zadzwoniliśmy do nich bo chcieli się z nami spotkać, tłumaczę że moi rodzice byli i pojechali dość późno, nie dociera... ☠☠☠☠a mać czy tak trudno zrozumieć że mamy małe dziecko i nie mamy już tyle samo czasu co kiedyś i że nie będziemy na każde zawołanie innych
Stary 2013-09-30, 12:12   #3759
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
U Was tez taki wiatr??
wieje ale jakiś delikatny i oczywiście słonko świeci
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Od kilku dni wybieram się z Jaśkiem na 10-15 minutowy spacer ale przez tą pogodę muszę się wstrzymać Czekam na te 20 stopni które zapowiadają
się chyba nie doczekasz na te 20 stopni

czeka na mnie cała deska prasowania i jakoś jak patrzę na nią to mi się odechciewa
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:14   #3760
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jestem.
Nie wiem czego sie spodziewac , wczoraj rozmawialam z dziewczyna ktora rok temu rodzila w tym samym szpitalu dziecko , tez duze ponad 4 kg I ona mi radzila zebym rzadala cesarki .
Juz mam metlik w glowie.

RYBA - ty idz do dentysty bo 9 zeby to chyba nie normalne? Poki co kup sobie sachol I smaruj - pomoze troche.

I chyba zaczynam zazdroscic tym z ustalona cesarka , ze wiedza kiedy swoje dzieciaczki zobacza

Trele- czytałam na innym wątku ze w UK to jak niechce wyjść SN to próbują próżno ciągiem i kleszczami a w ostateczności CC, dziewczyny pisały ze lepiej od razu zgodzić sie na CC niż się tak męczyć. Pogadaj z tą położną tak wiesz, od serca może Cię zrozumie i powie jak faktycznie to wygląda i jak lepiej. Daj znać po wizycie.

co do zęba- no na pewno nie jest to normalne. Nawet mąż mnie wyśmiał, ale idę dzisiaj wieczorem z nim, chyba ze nie dam rady
Stary 2013-09-30, 12:21   #3761
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jestem.
Juz mam metlik w glowie.

Trele ale Majeczka chyba nie waży aż 4 kg? Jeżeli chciałaś rodzić naturalnie to ja bym nie słuchała innych. Może jakieś USG Ci dziś zrobią ? Jest szansa na to ?

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wieje ale jakiś delikatny i oczywiście słonko świeci

się chyba nie doczekasz na te 20 stopni

czeka na mnie cała deska prasowania i jakoś jak patrzę na nią to mi się odechciewa
Ja też na to czekam
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:21   #3762
lineczka1989
Zakorzenienie

właśnie wyczytałam w gazecie, gdyby chciała któraś wypróbować, jest żel położniczy, który teoretycznie ułatwia przebieg i skraca czas trwania porodu, gdyby którejś nie było szkoda pieniędzy

i jeszcze jest artykuł o masażu Shantala jak chcecie mogę zeskanować jak się go robi itd
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-30, 12:35   #3763
basiula19
Zadomowienie

U nas dziecko rejestruje sie w USC w mieście gdzie rodzisz ( tam tez później wybiera akt urodzenia do ślubu np).

PESEL to sie juz w swojej gminie odbiera tylko niewiem czy cos sie składa jakis wniosek czy nie bo to tż u nas załatwiał becikowe i wybierał ten PESEL. Wiem tylko, że brał od położnej zaświadczenie do becikowego ale czy teraz tez jest takowe potrzebne to nie wiem. Ten 1000 zł dostaje chyba każdy, a ten dodatkowy 1000 zł o którym dzidzia pisała to tylko wtedy jak składasz o rodzinne i ci sie należy.

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:57   #3764
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele trzymam kciuki za normalny obrót sprawy.
I mam nadzieje ze z Beatką wszystko ok

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:00   #3765
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

dzisiaj mam wizyte.. i zaś się przerażę wagą.. już mnie przeraziła moja domowa waga... ale tak to jest, jak przed wizytą ma się jakieś urodziny w weekend. to juz 3 raz :/

:P
tez ostatnio szok przezylam jak bylam na wizycie 3 kg na plusie przez 3 tygodnie
a gin mnie uspokoil,ze dieta po porodzie i tryb zycia szbko pomoze mi zrzucić

mam stresa przed tym USG dziś

raz mysle,ze to chlopiec, raz, ze dziewczynka...
Stary 2013-09-30, 13:03   #3766
lineczka1989
Zakorzenienie

wiecie moja łazienka przybiera jakiegoś normalnego wyglądu mimo że jeszcze płytek nie ma

właśnie ciekawe co z Beatką, mam nadzieję że w porządku z nią

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

oby było zdrowe, już nie ważne co

(pisze to ta, która uparcie twierdziła od samego początku że wolałaby dziewczynkę niż chłopca)

wiecie, zauważyłam że na wątku to teraz weekend jest 7 dni w tygodniu taki spokój jest :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-30 o 13:06
Stary 2013-09-30, 13:06   #3767
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie moja łazienka przybiera jakiegoś normalnego wyglądu mimo że jeszcze płytek nie ma

właśnie ciekawe co z Beatką, mam nadzieję że w porządku z nią

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

oby było zdrowe, już nie ważne co

(pisze to ta, która uparcie twierdziła od samego początku że wolałaby dziewczynkę niż chłopca)

nie,no jasne! takie myśli tez mam ze on cos zobaczy, czego mój gin prowadzący nie widział

ja na początku chciałam dziewczynke...jak mi powiedział,ze chłopak w moment się przestawiłam i Jasiu zaczelam mowic do brzucha...a teraz mam metlik

ale to nie ma znaczenia - wiadomo,ze już się kocha to maleństwo całym sercem
Stary 2013-09-30, 13:09   #3768
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
nie,no jasne! takie myśli tez mam ze on cos zobaczy, czego mój gin prowadzący nie widział

ja na początku chciałam dziewczynke...jak mi powiedział,ze chłopak w moment się przestawiłam i Jasiu zaczelam mowic do brzucha...a teraz mam metlik

ale to nie ma znaczenia - wiadomo,ze już się kocha to maleństwo całym sercem
jak nikt do tej pory nic nie zauważył to nic nie ma! wszytsko jest w porządku, nie myśl o tym

spojrzałam że już wszytskie wrześniówki się rozpakowały, oprócz dwóch.. ehh.. nasz czas się nie urchronnie zbliża

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-30, 13:20   #3769
sorento
Rozeznanie

Cześć!!!! Nadrobiłam Was Choć przyznaję, że zaczęłam od ostatniej strony, żeby doczytać jak tam postępy u Treli i Majeczki

Trele za wizytę dzisiejszą oby nie było tak strasznie, jakby Ci jednak ten masaż robili!

maomami za obronę

dzidzia Wituś małe cudo Super, że coraz lepiej się ma Też mi się wydaję, że Aliska zazdrosna o braciszka i tym buntem próbuje skupić uwagę na sobie. Się poprawi jak będziecie w domku już wszyscy

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
He ja kiedyś wlazłam na znak drogowy stopu Jakoś mi tak nagle wyrósł spod ziemi
moja przyjaciółka parę lat temu szła z koleżanką i się oglądnęły za jakimś przystojniakiem Magda zaliczyła zderzenie z latarnią i jeszcze powiedziała do niej : ojej, przepraszam pana bardzo a przystojniak prawie pękł ze śmiechu

U nas weekend intensywny, zwłaszcza sobota bo od rana jakieś zakupy, porządki w garażu, potem na działce i na koniec małe ogarnięcie grobów na dalszych cmentarzach, żeby teściowa się nie musiała autobusami tłuc bo sama prawa jazdy nie posiada niestety:/ Ale wieczorem zostaliśmy wynagrodzeni wielką ilością ruskich pierogów, a mama TŻ robi najlepsze ruskie pod słońcem
Zaraz uciekam do Jyska pooglądać komody, bo maluch potrzebuje jakiejś szafki na swoje rzeczy, a słoneczko tak pięknie za oknem świeci, że aż chce się iść

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:25   #3770
Lilith890502
Zakorzenienie

wyprasowałam kolejną partię ciuszków, jak to dobrze że już mało zostało do prania jeszcze kombinezony, kocyki i pościele i będzie koniec

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:26   #3771
anulka2205
Wtajemniczenie

Paula no i jak u Was?
Beatka?

trele, Angie czekamy na wieści

fakt- cisza tu i spokój watek się nam "oczyszcza" przed porodami?

Nasturcja ja na przewijak tylko pieluchę

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:30   #3772
sorento
Rozeznanie

Cytat:
ale uparty ten Wasz dzieć, żeby tyle czasu się chować Może zjedz coś słodkiego przed badaniem, to będzie figlować i w końcu coś pokaże??

Słyszałyście coś o wózkach Seka Carlo Lux?? Bo tak weszliśmy przy okazji z TŹ do dzieciowego sklepu w Tbg i kobita bardzo wychwalała a ja chyba pierwszy raz tą nazwę słyszałam. Cena nie wygórowana i dość lekki.

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:34   #3773
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej

Ja się przyznaję,że nie zagldałam od piątku bo nie mam ostatnio czasu...,musieliśmy odebrać narożnik,zlożyć go,malowaliśmy ten nie szczęsny szablon który i tak jest do poprawki , w dodatku Tż złamał szufladę od łóżeczka, wrrrrrrrr ja ją na chwilę wysunęłam a ten akurat wchodził to pokoju i na nia nadepnął, cała pęła... musimy zamówić nową Także weekend jakiś pechowy,w dodatku hormony mi chyba szaleją...
Dziś od rana też miałam załatwiania w urzędzie,zusie.. no i byłam z sis kupić jakiś prezent dla mamy na urodziny...

W wolnej chwili postaram się nadrobić i odezwać

Buziaki

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:35   #3774
metkaa
Zakorzenienie

czesc

domi jacy cudni znajomi,

Cytat:
Trele- czytałam na innym wątku ze w UK to jak niechce wyjść SN to próbują próżno ciągiem i kleszczami a w ostateczności CC, dziewczyny pisały ze lepiej od razu zgodzić sie na CC niż się tak męczyć. Pogadaj z tą położną tak wiesz, od serca może Cię zrozumie i powie jak faktycznie to wygląda i jak lepiej. Daj znać po wizycie.
tez tak słyszałam, moja bratowa sie meczyla ale cesarki jej nie zrobili tylko własnie tego proznociagu uzywali,

Trele
trzymam kciuki za wizyte,

mi wczoraj tz przyniosl pudło z ubrankami po szymku, przejrzalam, wybralam, dzis mama dala pajace i body takze ubranka juz mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5044.jpg (75,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5045.jpg (89,4 KB, 24 załadowań)
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:40   #3775
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

co do zęba- no na pewno nie jest to normalne. Nawet mąż mnie wyśmiał, ale idę dzisiaj wieczorem z nim, chyba ze nie dam rady
Tak jak wszedzie zalezy to Od ludzi ktorzy odbieraja Twoj porod, ale faktycznie tutaj jest tak ze nie ustalone wczesniej CC jest ciezko wymusic w trakcie , chyba ze naprawde zagraza zyciu.
Nie wiem juz nie gdybam - za dwie godziny będę wiedziec , choc szczerze wiem juz ze nic nie zakatwie. Moja polozna jest czarna a one maja podejscie lekko dziwne ..
Jest mila , wytlumaczy , przetlumaczy ale raczej waznaje zasade ze jak weszlo to wyjsc musi ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-30, 13:44   #3776
Taszanta
Zakorzenienie

Helou po weekendzie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U mnie ciezka noc. Maly obudzil sie o 2 z krzykiem. Chcial siusiu, zszedl z toalety,splukalam a on w krzyk, ze on chcial splukac i ryk Potem ryk, ze to on chcial otworzyc drzwi i ryk, ze on chcial zgasic swiatlo.I to pare sekund po pobudce. Potem nie moglam zasnac i on tez, wiec wzielam go do innego pokoju i poszlismy spac razem. Maz wstawal o 6 wiec nie chcialam by mi obudzil malego. No i nie poslalam go do przedszkola, bo musialabym go budzic o 7 a tak pospal do 8 30. Pol nocy mnie budzil i szturchal pytajac: mama, spisz?

.
De wybacz, ale jak czytam o twoich problemach to mi się wszystkiego odechciewa i boję się strasznie że sobie nie poradzę z dzieckiem i w ogóle nie dam rady , chyba jak mi kiedyś coś odbije i zachce mi się drugiego dziecka to odnajdę sobie twoje posty, żeby ochłonąć i naprawdę cie podziwiam jak ty dajesz radę praktycznie sama z tym wszystkim mimo że w teorii masz męża

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Nie wiem ja byłam mies temu to mi w mopsie tak powiedzieli dostałam całą rozpiske.tzn jeśli mieszkam z tz i jego dochód jest brany do wyliczeń to nie muszę mieć alimentów ale jeśli bym chciała jako sama to już muszę.i ci dla mnie chore to biorą dochód za zeszły rok plus za ten zaświadczenie a w zzeszłym roku więcej zarabiałam a tu chodzi o teraz...ogólnie babka powiedziała że ona rozumie ale niestety tak jest.

Brzmi sensownie, muszą jakoś to kontrolować bo by było za dużo nadużyć

Co do prania części wózka- to myślę że wszystkie mają podobnie- u mnie było napisane że nie można prać części w pralce bo tracą swoje wodoodporne właściwości, pewnie można sprawdzić w instrukcji obsługi albo w necie

Co do pytań o przewijak, to ja się w ogóle zastanawiam po co ten pokrowiec? Przecież to jakieś siedlisko bakterii co ile to trzeba zmieniać?
Sam ceratkowy przewijak chyba raz dwa można przetrzeć i jest czysty, po co ubierać to w ochraniacze, nie pojmuję

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:44   #3777
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Trele ale Majeczka chyba nie waży aż 4 kg? Jeżeli chciałaś rodzić naturalnie to ja bym nie słuchała innych. Może jakieś USG Ci dziś zrobią ? Jest szansa na to ?

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ja też na to czekam
Jesli wierzyc polskiej lekarce , to Majeczka wazy juz wiecej niz 4 kg.
24.08 miala 2700g
Podobno do 28.09 miala miec nawet 4,2kg
W miesiac 1,5kg? Ja nie wiem , sugeruje sie lekarzem

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-30, 13:45   #3778
Lilith890502
Zakorzenienie

dziewczyny jakie ubranko przygotować na wyjście?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:57   #3779
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
jak nikt do tej pory nic nie zauważył to nic nie ma! wszytsko jest w porządku, nie myśl o tym

spojrzałam że już wszytskie wrześniówki się rozpakowały, oprócz dwóch.. ehh.. nasz czas się nie urchronnie zbliża
Oprocz mnie !
Dobrze ze jestem tu bo tam to dopiero bym miala depresje

Kciuki za usg. Zeby jakies konkrety byly w koncu )
W sumie mysle ze juz Cie nic nie zaskoczy ; synus albo coreczka - innej opcji nie ma .
No chyba ze parka I z tad ta zmiana zdania co chwile :P

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Aha Lineczka!
Mi kiedys tlumaczyli ze bol jak na okres to skurcze mniejsze na ktore pomaga nawet magnez lub wieksze - nospa
A bole takie jakby naviagnieta pachwina , zakwasy - to naciagajace wiazadła .
Mnie tak wlasnie boli lewa pachwina od dwoch tygodni ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-30, 13:58   #3780
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie ubranko przygotować na wyjście?
Mi w szpitalu kazały przygotować koszulkę, kaftanik, śpioszki, czapeczkę (chyba że czapeczka jest cienka to 2) rożek i kombinezon... Ostatecznie kombinezon się nie przydał bo pani zawinęła Jaśka w rożek + pielucha na okrycie twarzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości