|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
lineczka polozna tam tyle wie co i my
bardziej wierzylabym lekarce
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
W końcu ryba
|
#3723 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj też mam mieć badanie na paciora, późno niestety trochę ale lepiej późno niż wcale, jakoś tak się zagapiłyśmy z położną bo ja w sumie też sama o nim wcześniej zapomniałam. A na wagę to już nawet dzisiaj nie chce stawać, zwłaszcza po weselu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie trzymam nogi w miedniczce z zimną wodą bo mi trochę spuchły, wstałam to w sumie było spoko ale tak się gimnastykowałam przy tym goleniu że coś strasznego, jak wyszłam to byłam zmęczona jakbym maraton przebiegła jakiś
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzidzia, oby Wam się wszystko udało załatwić. A to becikowe gminne to zależy od gminy prawda? I to nie wszyscy dostają, czy jak już gmina daje to wszystkim? W każdym bądź razie - powodzenia! paulinaizabela, trzymamy kciuki i czekamy na wieści (oczywiście same dobre)ryba, Twoje dziecię to powinno Ci wynagrodzić jakoś te wszystkie dolegliwości jak się urodzi Za mną ciężka nocka - nos zatkany, nie mogłam spać, nie mogłam sie ułożyć. Zjem śniadanko i idę kończyć skręcać szafę.
|
|
#3725 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
...no i pewnie ta lazania na mnie za dobrze nie podziala,az sie boje po tej wczorajszej zgadze,ale moze nie bedzie zle,troszke tylko zjem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za wizyty ![]() a ja witam sie w 37tc. stanelismy dzis z mezem we dwojke przed kalendarzem...wytrzeszczy lismy oczy,zaczelismy sie smiac i bylo wspolnie cos na zasadzie "ja pierdziele"...bo tak jak pisalam jesli sie nic nei zmieni to pewnie ok.14.10 cesarka-jutro na wizycie sie dowiem...wiec-2tyg!!! o maaaamo pozatym tez od rana bylam na badaniach (zleconych z poradni diabet.) i zastanawiam sie nad jedna rzecza.mialam do badania mocz,oczywiscie nie wytrzymuje calej nocy,wiec o 5 musialam wstac,nasiusialam w pojemnik i poszlam dalej spac...pozniej wstalama po 7 i zastanawialam sie czy na nowo siusiac (tych pojemnikow u mnie duzo,wiec problemu nie bylo),no ale to bylby nie taki po nocy tylko po 2h...wiec chyba bezsensu.wkoncu pojechalam po 8 do szpitala i zostawilam ten "odstany" chociaz slyszalam,ze dobrze jak najszybciej dostarczyc do badania material...i tak mnei wkurza cala ta poradnia diabet.,cukry mam w miare,wiec raz slaba probka moczu swiata chyba nie zrujnuje? a przy cukrzycy chyba chodzi o te ciala ketonowe,wiec tak za bardzo to nei wiedzialam w koncu jak mam zrobic
|
|||||
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Olenka dziecko rejestrujesz tam, gdzie się urodziło. Nawet jeśli miejscowość to dziura, a jest w niej akurat szpital w którym rodzisz.
Biorę teraz 100% bo po prostu kasa nam jest potrzebna, a potem będę przedłużać. Już mojej przełożonej powiedziałam, że to celowy zabieg. Cytat:
Jak przyznają mi rodzinne na dzieciaki, to dostanę też becikowe. Dziękuję za wszystkie kciuki. Trzymajcie się dzielnie dziewczyny. W 3 doby po porodzie będziecie się czuły jak nowo narodzone, a to już niedaleko. Paula, oby Majeczka urosła i żebyście jeszcze troszkę pobyły razem!
|
|
#3727 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Wiecie co no ja przeginam z tym spaniem!Czas jakoś wcześniej wstawać bo aż wstyd! A dziecko się pojawi a ja będę jak zombi wyglądać bo nie będę mogła się przyzwyczaić![]() Cytat:
![]() trzymam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak będzie bardzo Ci dokuczało radzę się przejść do dentysty, da Ci taką białą maść, mi bardzo pomogła jak rosły mi 8.Cytat:
Młoda mama a ona pisze że się wyspała![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam może jest głupie ale gubie się w tym wszystkim
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam jeszcze pytanie z gatunku głupich:
Czy na przewijak, prócz pokrowca frotte, planujecie jeszcze cos dawać? Żeby nie było ryzyka zasiusiania i przelania, czy już nic? [jeśli tak, to co? ] |
|
|
|
#3730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wogóle jakie ubranka bierzecie do szpitala?dla dziecka.bi różnie bywa czasem dają czasem nie.a ja chyba już zapomniałam jak sue takie makenstwo ubiera.spakowalam 3 body z krótkim 3pajaxe 2 pary skarpetek i 1 czapeczke |
|
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ciezka noc. Maly obudzil sie o 2 z krzykiem. Chcial siusiu, zszedl z toalety,splukalam a on w krzyk, ze on chcial splukac i ryk
![]() A te problemy z oddychaniem, to przez to ze dziecie uciska nam przepone. U nas 36 tydzien. |
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem co jest z moim snem, pół nocy nie mogłam spać, a nad ranem odsypiam dopiero. A tak w ogóle to śniło mi się że przystawiałam do cycka kota i mówię do TŻ dawaj butle bo on ssać nie chce |
|
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Będąc w szpitalu prosiłam o to żeby mi się dzieckiem choć na godzinę zajęli żebym mogła odespać nockę, myślałam że po powrocie do domu będę spać razem z Jaśkiem... Od kąd wróciłam jeszcze ani razu nie odsypiałam Cytat:
Albo kładę go na przewijaku w rożku i pod dupkę mu pieluszkę podkładam w razie jakiejś niespodzianki
|
||
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Maomami tak, w Krakowie.
Antibia nie musisz mieć alimentow. Wystarczy ze powiesz ze ojciec lozy na dziecko/dzieci bez decyzji sadu. Alimenty muszą byc jak chcesz kase na "samotna matke". Podajesz kwote i oni Ci zliczaja razem. Choć moja sis miała zasw. swojego wówczas faceta o dochodach i jej powiedzieli ze skoro nie sa malzenstwem to on sie nie liczy. I ja pisze o gminnym. Tym dodatkowym.Bo państwowe dostaniemy na pewno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Pepper jak zostawiasz taki mocz to chowaj go do lodówki. Wtedy namnazanie ograniczone. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3737 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziecko rejestruje się w miejscu w którym odbywał się poród, a nie w miejscu zameldowania czy zamieszkania. Urząd właściwy dla szpitala przesyła dokumenty do urzędu SC w miejscowości zameldowania i chyba po miesiącu odbiera się pesel dziecka. Witam się poniedziałkowo. Wczoraj mąż zabrał mnie do restauracji. Oczywiście miała być czekolada + ciastko. Była zupa dla mnie i ciastko. Mąż zjadł obiad, potem pogrzebał w zupie i zeżarł ciastko. W sumie poszło 80 zł. Na mnie może przeznaczone było 25 zł. A potem narzeka, że w spodnie się nie mieści i że ja coś źle piorę, bo mu ciuchy się zbiegają Odkąd jestem w ciąży to on je za dwoje
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Rozeznanie
|
Coś dziwnego się ze mną dzieje. Ostatnio mogłabym jeść bez przerwy i ciągle byłąm głodna. A od soboty czuję się pełna. Z jednej strony to dobrze, bo juz mnie to wkurzało, ale taka zmiana z dnia na dzień. Może dzieć mnie uciska na żołądek.
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny...
po wizycie odezwe się chyba dopiero po basenie, albo jutro. bo po lekarzu jadę po męża i po farby do sklepu. |
|
|
|
#3743 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze jedno pytanie, pewnie już wcześniej było zadawane dlatego przepraszam za powtórkę.
Jak długo się czeka na kasę z ZUSu? Jest ustalona jakaś liczba dni czy zależy to od urzędu?
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3745 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny , ciekawe jak tam nasza Trela Morela z Majeczką
![]() Dziś się chyba miała zgłosić do szpitala jeżeli nie urodzi przez weekend ?
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3748 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Słyszałam że w ratach często to robią, ja nie wiem bo mi płaci bezpośrednio pracodawca a on rozlicza się z Zusem.Ja też
|
||
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie Zus 3 razy w miesiącu przelewa kasę , także w zależności od tego jak masz zwolnienie to tak dostaniesz pieniążki. |
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
tak, Trele do położnej na masaż i rozmowe, Paulina czeka na USG i decyzje kiedy Maja bedzie z nią a Beatka wczoraj szła do szpitala..
za całą trójeczkę ! ![]() Ciekawe jak Angiee.. ![]() pOsprzątałam kuchnie i mnie głowa przestała boleć nocrmalnie musze częsciej sprzątać Ja będę kupować na pewno jakieś podkłady bo czesto bedziemy 'w trasie' z małym, wiec lepiej być przygotowanym ![]() U Was tez taki wiatr??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

bardziej wierzylabym lekarce

na termometrze było -1 :P
za wizyte
. oby to tylko chwilowe
Ja pierdziele ale wiecie gdzie on jest, na tym takim twardym dziąśle na końcu- jak naliczyłam to 9
.
Jak będzie bardzo Ci dokuczało radzę się przejść do dentysty, da Ci taką białą maść, mi bardzo pomogła jak rosły mi 8.

W każdym razie nikomu nie życzę tego co mi się przytrafiło.