|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
w sumie chciałabym już mieć synka przy sobie, ale z drugiej strony - skoro mu tak dobrze w brzuchu to może jeszcze potrzebuje trochę czasu, więc niech siedzi. TŻ ma wolne i ogarnia mieszkanie po remontach, tzn robi ostatnie poprawki kosmetyczne, np. Dokreca listwy, silikonuje umywalkę i inne takie. Twierdzi, że synuś czeka aż tata wszystko skończy i wysprząta mieszkanie ![]() co do ruchów, to moje dziecko albo jest duże i ma mało miejsca, albo jest bardzo leniwe, bo od kilku dni mniej się rusza, a ja sie strasznie stresuje i martwię dopóki nie da o sobie znać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
A ja mam zgagę i siedzieć nie mogę
Idę po przeciwbóla, bo nie wyrobię Do tego mała marudna od rana, dopiero moje odkurzanie ją uśpiło
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!!
co do pudelek, ja dostalam rozowe i niebieskie cos sie kobiety ociagacie z konczeniem watku ![]() eh moj tz wczoraj pojechal i dzisiaj wieczorem wraca a mial w srode byc... no nie da mi chlop odpoczac |
|
|
|
#4594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tam się nie spieszy bo jak mnie przeziębienie złapało tydzień temu tak dopiero zaczynam wracać do żywych ![]() Cytat:
ale jakoś nie czuję żeby coś się ruszało więc wątpię żeby mnie już w środę zostawił... kazał mi aktywnie spędzić weekend i w ogóle ale z glutem po pas i bolącym gardłem to ostatnią rzeczą jaką mi się w weekend chciało to jakaś aktywność.. jak skoczyłam na godzinkę z tżtem do miasta tak potem całe popołudnie przespałam taka padnięta i bez sił wróciłam... no ale najwyższy czas się zbierać w kupę też tak mam od wczoraj ale sądziłam że to wina obiadu
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie irytujące. Wszystko mi do gardła podchodzi.
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przed porodem oczyscilo niezle
![]() Motyl moze to potowki a nie wysypka? Ja jadam pieczywo graham. Makarony i jasne i ciemne. Maki tez uzywam pszennej i pelnoziarnistej. Bounty gratulacje ![]() Agusiamaskota, Marysia super, ze juz w domku Zabierzcie mnie z tego szpitala |
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
rano poleciałam robię kawusie i zaczynam nadrabiać ,Mąż do pracy odprawiony także spokój w domku piękna pogoda dziś
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez dzis na czczo na badaniu bylam-kontra krzepliwosci krwi. Mam nadxieje, ze wyniki znow beda lepsze.
Taka glodna bylam, ze w poczekalni juz mi sie slabo robilo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kompletnie nie mam objawów.. no zero.. więc albo grubo przenoszę, albo weźmie znienacka Ja mam termin wg OM na 1.10, a wg ich usg w 20tc tutaj - 5.10 i tak mam wpisane w norweskiej karcie. Ja wg. nich będę 19.10 przeterminowana;P Moi rodzice przylatują od 10.10-22.10 więc mam nadzieje, że poznają wnuczkę, a nie , że wywolają mi porod 19, a zanim wyjdę to bedzie 22 i tyle się nacieszą:P za to TZ rodzice przylatują 30.10-5.11 więc oni się na pewno zalapią Lata do Was wizzair?Jezuuu ale mam nadzieje, że ona mi zrobi milą niespodziankę i np. dzisiaj w nocy urodzę marzy mi się tak urodzić teraz na dniach co zdążę wrócic z Małą do domu, chwile odsapnąć i wtedy niech rodzice przylatują:P
|
||
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama też używa kwasku cytrynowego
Może ze stresu? W końcu poród tuż, tuż. Cytat:
![]() U Ciebie nic nie dzieje się po graham? |
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ja odkamieniam kwaskiem cytrynowym. Dobry jest tez ocet ale smierdzi niemilosiernie.
Ja dostalam dwa pudelka w szpitalu, wit D, wit D+K i dla mnie jakies witaminy. |
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jak podejrzewałam, u mnie ta zgaga to w 90% moje nadżerki na dwunastnicy
|
|
|
#4605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie było tak, że dzień przed moim wypisem ze szpitala do domu przyjechała do mnie rodzina: wujek, kuzynka z mężem i dwójką dzieci. Ale byłam zła. Pierwsza noc z dzieckiem a rodzinka za ścianą. I ogólnie nie wiedziałam co zbytnio robić, dopiero się uczyłam. A tu jeszcze taki tłok w domu. Ogólnie denerwowało mnie to jak ktoś w pierwszym tygodniu już chciał nas odwiedzić. Ale jestem niegościnna
|
|
|
|
|
#4608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Popatrzyłam na googlach i chyba nie, bo ona ma takie pojedyncze te kropki, a przy potówkach to chyba jest ich więcej i takie zbite I nie wiem czy mogło jej się tak zrobić jak leżała na lewym boczku, bo tylko po tej stronie ma te kropki![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- O, coś jak tu http://40tygodni.pl/Category/018/2,4...o-to-jest.html może faktycznie trądzik, ale dziwnie tak tylko po jednej stronie
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak. Ja wsypuję całą saszetkę i gotuję raz, wylewam, gotuję drugi, wylewam i jest idealnie czysty
|
|
#4610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam już dwa kryzysy laktacyjne odkąd jesteśmy w domu, ze trzy zastoje w cycku, ale jakoś udaje się sytuacje opanowywać póki co Jeśli chodzi o samo odciąganie, to próbuj może odciągać w taki sposób, ze jak już odciągniesz z obu piersi to wracaj jeszcze do pierwszej, nawet tak ze 2-3 razy, nawet skróć czas z 15 na 10 minut na jednej, ale wracaj kilka razy do cycka, mi to pomogło chyba. Poza tym w szpitalu zalecali taki system odciągania: 7-7-5-5-3-3minuty na zmianę, ale ja to skorygowałam sobie. No i jak się nie wyśpisz chociaż trochę, porządnie nie zjesz i się optymistycznie nie nastawisz, to cudów nie zdziałasz Piłam też dużo herbatki laktacyjnej tego bocianka konkretnie z medeli, bo ona zawiera kozieradkę czy coś takiego, pij kilka dziennie, może podkręcisz produkcję. A jak ci nic z tych rzeczy nie pomoże, to cudów nie zdziałasz i szkoda twoich nerwów i stresu, dziecko czuje też twoje napięcie i też może z nerwów gorzej przez to łapać. Moja przyjaciółka tak miała i nie udało jej się niczym rozkręcić i ponoć to wina niedoboru progesteronu u niej tak jej lekarz powiedział ![]() Trzymam mocne kciuki za ciebie ![]() Bojatoja pytałąś co się działo Lilce jak zjadłam ser żółty - bolał ja brzuszek, płakala, prężyła się. Dzis zjadłam dwa plasterki do śniadania, zobaczymy jak po 3 tygodniach sytuacja- mam nadzieję, że juz będzie ok
|
|
|
|
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() A powiedz mi gdzie kupiłaś ten Twój śpiworek do wózka?Bo rozumiem,że to zamiast śpiworka z X-landera? Śpiworki do mojego wózka mają być dopiero w paździenriku i rozkminiam czy czekać, czy kupić coś zamiast. Kurczaki tak myślę,żeby przy okazji spacerku zahaczyć o osiedlowy sklepik po buraczki ale kurna przecież wózkiem tam nie wjadę bo ten sklepik taki mały, a zostawić małą na zewnątrz samą się boję ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Ja nie Figulina,ale dzięki za post, bo dużo cennych rad
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
w następnym
![]() gratulacje! ale duża-dlatego miałaś cc? ![]() ![]() Cytat:
![]() tylko pszenne można niby ![]() Cytat:
oby się w tatę ze zdrowiem wdał u nas słonko, ale chłodno ![]() idę obiad robić
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty nie jesteś niegościnna, też by mi to przeszkadzało:/ co innego chyba mama, a co innego wujek i dalsza rodzina.. to wg mnie brak kultury jak ktoś tak na chama się wpycha..:/ tym bardziej przy pierwszym dziecku jak nie wiesz jeszcze do końca co i jak i się tego dopiero uczysz.. dlatego nie powiem, cieszę się, że jesteśmy tak z dala od rodziny i żadne ciotki i kuzynki nie zwalą mi się na głowe;P ale za to jest problem ze znajomymi tutaj.. nie wiem co im się ubzduralo, ale każdy ostatnio jak się widzielismy to mowil:"noo to dajcie koniecznie znać jak się zacznie to wpadniemy do szpitala!" .. taa... jasne.. po moim trupie.. a w lepszym wypadku to się zwalą zaraz jak wroce do domu:/ Juz widzę, jaka będę zestresowana.. nie wyobrażam sobie np, karmić cycem przy znajomych.. nie wiem jak to będzie jak będa przychodzić wycieczki.. mogę się zamknąć w pokoju osobnym, ale pewnie i tak będą włazić.. Eh jak o tym myślę to już się stresuję.. tego wszystkiego obawiam się bardziej niż porodu..serio.. |
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, opis porodu taki spokojny, przemyślany
![]() z tymi wynikami fakt, dobra byłaś ciesz się, że miałaś lewatywę, ja jak musiałam usiąć na kibelku to myślałąm, że zejdę i bardzo żałowałam, że nei miałam ![]() Madziuchna, Boja, wybaczcie nie pamiętam której z Was dziecko miało ten sam problem co Maja, krostki na buźce, TŻ dostał w aptece próbkę kremu do twarzy i ciała Oillan, już mało co zostało tych krosteknadrabiam dalej ![]() aaa, Misia, ja często pisząc do konkretnej osoby nie uzyskiwałam odpowiedzi, więc ten ![]() ale już niedługo i Wy, ciężarówki, będziecie cieszyć się swoimi skarbami i będziecie w temacie |
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakos dzis mam tyle zlosci w sobie ze najchetniej bym komus walnela w leb
gorzej bo TŻ ma dzis wolne wiec pewnie na nim sie to odbije![]()
|
#4617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/dwustronny-spiwore...tml?source=mlt Ten oryginalny jest ponad 2 razy droższy
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki!ja zabrałam ze sobą banana i skonsumowałam od razu o badaniu zanim dotarłam do domu ![]() Jestem jakaś nie do życia: spać mi się chce, a zasnąć nie mogę...
|
|
#4620 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szacun za szycie, koniecznie pochwal się efektem ja też Cytat:
![]() w następnym Cytat:
![]() ![]() ja też Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- u mnie w szpitalu dają kocyki dla dzieci
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

w sumie chciałabym już mieć synka przy sobie, ale z drugiej strony - skoro mu tak dobrze w brzuchu to może jeszcze potrzebuje trochę czasu

a mial w srode byc... no nie da mi chlop odpoczac
od wczoraj mam jakiegos takiego dola ze z lozka nie wychodze wiec ja narazie nie rodze!!!

W szpitalu był karmiony niestety głównie mm i nie miałam go jak przystawiać, bo bylismy na innych oddziałach (z powodu braku miejsc), a ja po cc nie byłam w stanie tak często do niego chodzić. Poza tym nie było gdzie karmić bo siedzieliśmy na korytarzu
) i pomogła mi trochę z prawidłowym przystawianiem maluszka, dała wiele wskazówek i pomimo moich poranionych brodawek twardo się do wszystkiego stosowałam.

I nie wiem czy mogło jej się tak zrobić jak leżała na lewym boczku, bo tylko po tej stronie ma te kropki
nie pamiętam której z Was dziecko miało ten sam problem co Maja, krostki na buźce, TŻ dostał w aptece próbkę kremu do twarzy i ciała Oillan, już mało co zostało tych krostek