Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 17:19   #4411
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

No my mamy za mało miejsca na tyle osób, u rodziców się zmieszczą spokojnie, ale najwięcej miejsca jest u T. Co innego gdybyśmy mieli tylko małe mieszkanka, wtedy lokal byłby oczywisty.A tak to T. mi zrzędzi,że w knajpie za drogo i po co, jak w domach tyle miejsca

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kropelko nie mam pojęcia czy może tak boleć, ale łącze się z Tobą w bólu, ja dzisiaj ledwo chodzę.
Nie chcę myśleć o nocy.
Może warto skonsultować z lekarzem.

Też tak miałam na końcówce:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 17:22   #4412
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z obiadu u T. i spacerku.
Oczywiście zrobił się problem chrzcinowy...
Zadecydowaliśmy,że Natalkę ochrzcimy w parafii mojego męża, w KEA (ja jestem katoliczką).Mój Tata niewierzący,więc go to nie rusza, ale wiem,że moją Mamę trochę to boli, chociaż tego nie chce okazywać (nie jest zagorzałą katoliczką,ale jednak). Mama zaproponowała,żebyśmy obiad zrobili u nich z cateringiem. To wydawało nam się uczciwe rozwiązanie- chrzest w ich parafii, to obiad u moich rodziców i obie strony szczęśliwe.
Ale T. zaczęła kręcić nosem,że ma być jakoś 20 osób to lepiej zróbmy obiad u nich, bo mają więcej miejsca. I że ona sobie pogada z moją Mamą.Uprzedziłam już moją mamę i widzę,że jej przykro Pewnie,że u T, więcej miejsca, ale to chyba nie powinno być najważniejsze?
Tak się zastanawiam,czy jednak nie zrobić w restauracji....
Ja bym zrobiła w knajpie co by wybrnąć jakoś neutralnie z tego. Albo pogadała z teściową że jednak będzie u mamy. Miejsce nie najważniejsze, wiadomo, że rodzice też chcą się jakoś zaangażować, więc myślę, że T zrozumie jak jej powiesz dokładnie o co chodzi. No i mamie będzie przyjemnie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Podzielę się z Wami moją ostatnią refleksją
Wypisałam na razie urlop macierzyński plus 6 tyg. dodatkowego macierzyńskiego (choć wcześniej planowałam na rok iść od razu, ale mi się odmaniło). Mam jeszcze full urlopu wypoczynkowego, a poza tym planuję wziąć tego rodzicielskiego na 60 % ze dwa miesiące. Myślę, że będzie ok - tak do połowy czerwca zostanę z małym, a potem heja do pracy.
Ale jak mi kadrowa przesłała wniosek do podpisu, a tam, że macierzyński kończy mi się 11.03 to pomyślałam, jaka byłaby lipa wracać wtedy do pracy i że w ogóle z wiosny nie skorzystamy, ze spacerów itd.

Trochę lipny - ze względu na pogodę i porę roku - czas na rodzenie wybrałyśmy
Moja droga, ja mam podpisane zwolnienie do 13stego stycznia (jeśli urodziłabym 21 października - więc plus minus kilka dni w jedną lub drugą stronę), płatne całe 60% pensji więc proszę mi tu nie narzekać Tu co prawda mrozów zimowych nie ma, ale jak zacznie padać to tak potrafi nawet kilka tygodni...
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 17:38   #4413
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A moja księżniczka znowu śpi chyba też się położę. Najadlam sie (mama mnie rozpieszcza, po dziś to na pewno kg nie poleca), babcia zabrała wnusia na spacer, no nudzi mi się
odpoczywaj jak możesz

Cytat:
Zadecydowaliśmy,że Natalkę ochrzcimy w parafii mojego męża, w KEA (ja jestem katoliczką).Mój Tata niewierzący,więc go to nie rusza, ale wiem,że moją Mamę trochę to boli, chociaż tego nie chce okazywać (nie jest zagorzałą katoliczką,ale jednak). Mama zaproponowała,żebyśmy obiad zrobili u nich z cateringiem. To wydawało nam się uczciwe rozwiązanie- chrzest w ich parafii, to obiad u moich rodziców i obie strony szczęśliwe.
Ale T. zaczęła kręcić nosem,że ma być jakoś 20 osób to lepiej zróbmy obiad u nich, bo mają więcej miejsca. I że ona sobie pogada z moją Mamą.Uprzedziłam już moją mamę i widzę,że jej przykro Pewnie,że u T, więcej miejsca, ale to chyba nie powinno być najważniejsze?
Tak się zastanawiam,czy jednak nie zrobić w restauracji...

Ja też z dwojga złego wolałam być pokopana niż żeby mała się nie ruszała.
Ja też nigdzie stacjonarnie nie mogę dorwać idealnego stanika:/

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Co do koszulek z H&M to mi mąż kupił M i mam ją za szeroką w pasie,ale w biuście obcisłą, więc mniejsza nie mogłaby być.
ja chyba też w tej sytuacji zrobiłabym w restauracji

Tobie, z tego co pamiętam sporo urosły piersi w ciąży, u mnie tylko rozmiar-dwa więc chyba będzie ok

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 17:43   #4414
Zakorzenienie

rusałka, nie wiem czy pamiętasz naszą umowę, ale ja jutro a Ty zaraz po mnie mamy donoszoną ciąże, więc powoli trzeba się zabierać za wypędzanie maluchów Także zbieraj siły
Kurcze, apropos wypędzania to mój TZ chyba w pracy zaraził się jakimś gardłowym wirusem bo dziś stęka jak nie wiem, a po biurze ostatnio coś szalało.. A na środe na obiad zaprosili nas znajomi z kilkutygodniowym dzieckiem.. Chyba nie ma sensu iść nawet jak mu przejdzie, to może jeszcze zarazić? Nie chciałabym zainfekować takiego maluszka. Co myślicie?
Stary 2013-09-29, 17:45   #4415
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
rusałka, nie wiem czy pamiętasz naszą umowę, ale ja jutro a Ty zaraz po mnie mamy donoszoną ciąże, więc powoli trzeba się zabierać za wypędzanie maluchów Także zbieraj siły
Kurcze, apropos wypędzania to mój TZ chyba w pracy zaraził się jakimś gardłowym wirusem bo dziś stęka jak nie wiem, a po biurze ostatnio coś szalało.. A na środe na obiad zaprosili nas znajomi z kilkutygodniowym dzieckiem.. Chyba nie ma sensu iść nawet jak mu przejdzie, to może jeszcze zarazić? Nie chciałabym zainfekować takiego maluszka. Co myślicie?
Ja bym nie szła, jesli mu nie przejdzie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 17:55   #4416
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy chłopaków, mam pytanie a propos mycia siusiaka Jak to robicie? Nie można jeszcze ściągać napletka (kiedy więc zacząć?), ale tam się zbiera brud i bakterie i zastanawiam się, jak to przemywać, żeby mały nie nabawił się np. zakażenia dróg moczowych (jestem przewrażliwiona na tym punkcie)
Ja ściagam skórkę ale tylko kawalątek, nie na siłę i przemywam wodą przy kąpieli. Przeciez jakos umyc trzeba

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:13   #4417
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mnie boli łeb i kregosłup.

Kiedy zacząć nosić pas poporodowy?
Jak jest u Was z krwawieniem? U mnie jakoś 3 dni temu skończyło się, tylko trochę żółtej mazi leci.Nie wiem czy nie za wcześnie.

Jakie mm dajecie dzieciom?Mały miał w szpitali Hipp więc kupiliśmy mu to samo.

Straszny orzygusek z małego.Ciągle mu się coś z buzi ulewa, wylewa, nie wiem jak ja nadążę z praniem jego ubrań.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-09-29 o 18:20
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:22   #4418
butterfly20
Zakorzenienie

Matal a podajesz bobotic i dicoflor razem,czy np jedno rano a drugie wieczorem?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:24   #4419
czaszka_
Zakorzenienie

dzisiaj widze jest męczybułski dzien
to i ja odbiegac od tematu nie bede- taka jestem dzis ociezala obolała i znudzona ze caly dzien leże i wstaje z kanapy tylko siku i po cos do picia albo do jedzenia

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:24   #4420
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Co do akcesoriów to piżamy do karmienia z tymi guzikami po bokach się nie sprawdziły, o wiele łatwiej podciągnąć bluzkę do góry niż rozpinać.
Pieluszek wielorazowych też synek nie toleruje,dałam raz to płakał i marudził, jeszcze chyba ma taką budowę tyłka, że otulacz oversize nie trzymał i miał mokry pajacyk.Tylko markowe pampersy mu odpowiadają.A śpi mu się najlepiej w rożku.Próbowałam śpiworek taki do łóżeczka ale niezbyt.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-09-29 o 18:26
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:40   #4421
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal a podajesz bobotic i dicoflor razem,czy np jedno rano a drugie wieczorem?
Dicoflor na noc, Bobotic TYLKO objawowo, czyli jak zaczyna się prezyc i płakać. Byle nie więcej jak 3 razy na dobę.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

MAHARET my nie dajemy, ale w szafce Hipp stoi w razie w.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-09-29 o 18:39
Stary 2013-09-29, 19:22   #4422
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

wiesz co ja z wypędzaniem chyba poczekam do wizyty, czyli 7.10
poza tym najmilsza z form (przytulanki) u nas też póki co niemożliwa, bo ja już się "chwaliłam" mój mąż to tak choruje od 3 tygodni.

Jeśli chodzi o wizytę, to jeśli bym miała choć małe wątpliwości to odpuściłabym sobie, strach zarazić takiego maluszka

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-09-29, 19:24   #4423
kaska87
Zakorzenienie

hej
my byliśmy u rodziców na obiedzie, później na spacerku
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moj tak pierdzial, jak tej kupki nie robil ponad dwie doby.
i ten bobotic pomógl?
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hehe widzę że Twój ma podobny reżim na chacie... ja też nienawidzę jak się określa że będzie o danej porze a się spóźnia
a co tylko z pracy wybaczam jak wraca spóźniony a tak to

Cytat:
Wiecie co? Najlepsze jest to, ze tz w ogóle nie pamięta, ze to powiedzial on wali mi takie teksty, a potem mówi, ze wcale nic takiego nie mówił
najlepiej tak powiedzieć
Cytat:
Trochę lipny - ze względu na pogodę i porę roku - czas na rodzenie wybrałyśmy
ja biorę rok+2 urlopy więc mi pasuje
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no my robilismy sesje u znajomych wiec robia nam troche taniej bo 15 zl od zdjecia.
o! przypomniałaś mi, że muszę do foto napisać
Cytat:
Motyl, my będziemy robić w knajpie
my też
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jakie mm dajecie dzieciom?Mały miał w szpitali Hipp więc kupiliśmy mu to samo..
bebilon

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:30   #4424
ja-ika
Zakorzenienie

Melduję się jeszcze w dwupaku. Od rana mam dziwne boleści kości łonowej i ciągnięcie w pachwinach.
Dziś mój tata wracał do Wiednia i 10 min po wyjściu z domu zadzwonił, że miał wypadek. Mama od razu zbladła, a 2 tyg temu była w szpitalu, bo przeszła zawał pojechałam z małżem na miejsce stłuczki. Tacie się nic na szczęście nie stało, ale był cały roztrzęsiony. Załatwiliśmy mechanika bezgotówkowego i pojechał z kolegą. Po tym zaczął mnie boleć brzuch, ale już mi przeszło, za to Emilka się właśnie rozszalała. Kupiłam dziś lody ciepłe, korzystając jeszcze z przywilejów ciąży
Stary 2013-09-29, 19:35   #4425
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Melduję się jeszcze w dwupaku. Od rana mam dziwne boleści kości łonowej i ciągnięcie w pachwinach.
Dziś mój tata wracał do Wiednia i 10 min po wyjściu z domu zadzwonił, że miał wypadek. Mama od razu zbladła, a 2 tyg temu była w szpitalu, bo przeszła zawał pojechałam z małżem na miejsce stłuczki. Tacie się nic na szczęście nie stało, ale był cały roztrzęsiony. Załatwiliśmy mechanika bezgotówkowego i pojechał z kolegą. Po tym zaczął mnie boleć brzuch, ale już mi przeszło, za to Emilka się właśnie rozszalała. Kupiłam dziś lody ciepłe, korzystając jeszcze z przywilejów ciąży
ooo a już myślałam że się nie odzywasz bo rodzisz
dobrze ze tacie nic się poważnego nie stało

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-09-29, 19:48   #4426
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ooo a już myślałam że się nie odzywasz bo rodzisz
dobrze ze tacie nic się poważnego nie stało
no jednak muszę się jeszcze trochę pomęczyć, ale zauważyłam, że jestem dość silna psychicznie. 2 tyg temu mama była w szpitalu na koronografi i wykryli zawał, dziś takie info od taty... eeech a boję się zbliżającego się porodu
Stary 2013-09-29, 19:55   #4427
kaska87
Zakorzenienie

ile kropelek boboticu podajecie? Miki ma 25 dni

Stary 2013-09-29, 19:59   #4428
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
no jednak muszę się jeszcze trochę pomęczyć, ale zauważyłam, że jestem dość silna psychicznie. 2 tyg temu mama była w szpitalu na koronografi i wykryli zawał, dziś takie info od taty... eeech a boję się zbliżającego się porodu
rzeczywiście splot nieprzyjemnych wydarzeń
mam nadzieję że teraz już tylko dobre wiadomości na Ciebie czekają

T. przywiozła nam oscypki z wycieczki do Zakopca, a mam obdarowała świeżą drożdżówką

Jaś, 22.10.2013 r.

Stary 2013-09-29, 20:05   #4429
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej, okropnie się czuję.... Niby spałam w nocy, ale te pobudki przy każdej zmianie pozycji mnie dobijają. I wycie z bólu w kroczu przy tym Dziś dodatkowo okropne bóle bioder przy spaniu na boku...

Mam kiepski dzień, jestem jakas rozmemłana, rozbita, nie wiem co robić, co jeść... Nic mi się nie chce. Powiedziałam Tżowi, że chyba niedługo urodzę, bo mam taki denny nastrój, a on na to,, że pomyślał to samo, ale nie chciał głośno mówić...

Szyję "książeczkę", która jednak nie będzie książeczką, a edukacyjnym ochraniaczem na łóżeczko.

Miłej niedzieli!

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
a teraz witam się weekendowo

moje dziecię chyba przechodzi właśnie skok rozwojowy :noniewiem; jest strasznie niespokojna, mało śpi, marudzi, rzyga mi mlekiem brzuszek ją boli, pręży się i wygina, w dodatku uspokaja się praktycznie tylko na moich rękach dzisiaj od rana praktycznie nie spała, dopiero po 13 udało jej się zasnąć i śpi do teraz, widać że jest mega zmęczona, moja mała myszka szkoda mi jej bo nie wiem jak jej pomóc za bardzo, jedynie takie tulenie jej w ramionach w miarę pomaga

ostatnie kilka dni jest ciężkie, ale cóż począć

na szczęście mogę liczyć na pomoc TŻta bo bez niego to bym nie dała rady, wczoraj wziął małą rano z pokoju jak się obudziła na karmienie żebym ja się mogła wyspać posprzątał clhatę i nawet obiad zrobił jestem z niego dumna i dzięki niemu właśnie wczoraj sobie mega odpoczęłam, co było mi już potrzebne bo na pysk padałam

:
Biedna Ala

Jak ja potrzebuje odpoczynku. Piaty dzien w szpitalu sama. Maly od dwoch dni wisi tylko na cycu. Ja nie mam kiedy zjesc czy siku zrobic. Dzis na obiad jadlam suchary
Malz dalej chory wiec mnie nie podmieni. A kluska moja wazy juz 4600 wiec mam co nosic. Padam z niewyspania.

Dzis mialam kryzys bo maly praktycznie nie spal. Pobeczalam ale nie powiem zeby mi ulzylo Jak M. zasnie to sie klade bo ledwo na oczy patrze. Rozwazam przejscie na butle

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2013-09-29 o 20:07
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:23   #4430
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Jak jest u Was z krwawieniem? U mnie jakoś 3 dni temu skończyło się, tylko trochę żółtej mazi leci.Nie wiem czy nie za wcześnie.

Straszny orzygusek z małego.Ciągle mu się coś z buzi ulewa, wylewa, nie wiem jak ja nadążę z praniem jego ubrań.
Ja krwawiłam niecałe dwa tygodnie (rodziłyśmy tego samego dnia), od kilku dni nic już nie leci

Ja mam w szafce Nan Pro HA, ale na razie nie potrzebuję.

Cytat:
Co do akcesoriów to piżamy do karmienia z tymi guzikami po bokach się nie sprawdziły, o wiele łatwiej podciągnąć bluzkę do góry niż rozpinać.
Pieluszek wielorazowych też synek nie toleruje,dałam raz to płakał i marudził, jeszcze chyba ma taką budowę tyłka, że otulacz oversize nie trzymał i miał mokry pajacyk.Tylko markowe pampersy mu odpowiadają.A śpi mu się najlepiej w rożku.Próbowałam śpiworek taki do łóżeczka ale niezbyt.
Zgadzam się
Po powrocie do domu uprałam moje dwie "dżirafy" i schowałam głęboko.

Cytat:
O, cholercia jakie przeboje Dobrze, że tacie nic się nie stało, a sytuacji z mamą współczuję

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ile kropelek boboticu podajecie? Miki ma 25 dni
Pytałam dziś Matall, napisała że 5.

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-09-29 o 20:25
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:29   #4431
Zakorzenienie

Cytat:
Ojć, to niedobrze. Ale szczęście w nieszczęściu, że nic się tacie nie stało. Już dwie sytuacje nieprzyjemne ostatnimi czasy, więc teraz czas na coś pozytywnego

Cytat:

wiesz co ja z wypędzaniem chyba poczekam do wizyty, czyli 7.10
poza tym najmilsza z form (przytulanki) u nas też póki co niemożliwa, bo ja już się "chwaliłam" mój mąż to tak choruje od 3 tygodni.

Jeśli chodzi o wizytę, to jeśli bym miała choć małe wątpliwości to odpuściłabym sobie, strach zarazić takiego maluszka
Nom, masz racje. Damy dziś znać, żeby przełożyć to spotkanie na następny tydzień. Nie ma co ryzykować.
A co do choroby TZ to kciuki, żeby szybko wyzdrowiał - jak piszesz ma czas do 7mego
Stary 2013-09-29, 20:29   #4432
Natala84
Zakorzenienie

obie dziewczynki śpią
ale pogoda dziś była popołudniu tak piękna, że od 15 do 17.30 byliśmy na dworze, Marysia się wyszalała, mała pooddychała fajnym powietrzem więc szybko padły

Hanie też trochę bąki męczą, czasem musi się sporo napracować żeby kupa poszła, ale nie płacze przy tym więc się nie spinam jak już pewnie się zdążyłyście zorientować, większość dzieciaków ma jakieś problemy brzuszkowe - to nic innego jak niedojrzałość układu pokarmowego i generalnie niewielki mamy na to wpływ.. ja nawet zbytnio nie zwracam na to uwagi no, z 2-3 razy dałam espumisan jak bardziej bąki męczyły, potem na samolot i po 15 minutach bąki pofrunęły
także nie stresujcie się dziewczyny i nie obwiniajcie się (te które kp) o bóle brzuszka Waszych maluchów bo z reguły nie macie na to wpływu
no chyba że ewidentnie macie coś na sumieniu

a jeszcze w kwestii kp/mm.... to ja rozumiem mamy, które robią wszystko by uniknąć mm, bo sama do nich należę... dla niektórych jest to po prostu bardzo ważny element macierzyństwa. aczkolwiek czasami faktycznie warto się nieco poratować, by choć chwile odpocząć od kp ale raczej na zasadzie wyjątku a nie regularnego dokarmiania bo jeśli wiszenie albo problemy z przybieraniem się przedłużają, to warto skorzystać z poradni laktacyjnej (jak Kaska )zamiast podawać ciągle butlę z mm bo jak już ktoś wejdzie na drogę regularnego dokarmiania mm, to raczej trudno z tego później przejść tylko na pierś...

no chyba że ktoś nie ma parcia na kp to wtedy może spokojnie karmić mieszanie aczkolwiek należy mieć wtedy świadomość, że kp może się wkrótce skończyć...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:35   #4433
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałam dziś Matall, napisała że 5.
Dokładnie
Simeticonu nie da się przedawkować, bo on się nie wchłania. Jeśli 5 nie działa, to można więcej.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-29, 20:45   #4434
Natala84
Zakorzenienie

Kaska, Ty chciałaś kupic alles caffe latte? ogladałam i przymierzałam wczoraj- piękny jest nie było mojego rozmiaru ale już zamówiłam na all
i czy Ty nie za ostra jesteś dla tego swojego męża dobry chłop z niego jest a Ty go rozliczasz z czasu jak dzieciaka z podstawówki

aaa i się nie pochwaliłam
Hania zaczęła się świadomie do nas uśmiechać

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-09-29, 20:48   #4435
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
KROPLA no właśnie ten mój wie, ile to pracy, bo sam siedział w domu bez dzieci i pracy i narzekał, ze nie ma czasu. Ale czasem coś palnie i mam go ochotę
Cytat:
KROPLA a ile mała teraz ma?? Możliwe, ze to skok, pamiętam, ze to były ciężkie dni tych skoków

A z biodrami jak na mój gust tak być nie powinno mnie po Edziku nie bolalo po ciąży i teraz też nie. A już na pewno nie powinno boleć aż tak. Skonsultowalabym to z lekarzem.
tżta to bym killnęła za takie hasło
a Alunia moja ma wg daty narodzin 8 tydzień zaczęty, ale czytałam i pediatra to potwierdza , że wczesniakom się liczy inaczej tygodnie, że jak mała się urodziła 3 tygodnie wcześniej to jej prawidłowy rozwój liczy się wg tak zwanego wieku korygowanego. Czyli wg tego wieku korygowanego Ala zaczęła właśnie 5 tydzień - co pasowałoby na ten skok rozwojowy chyba?

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A mi właśnie zawsze mówili że to schodzenie się wszystkiego w ciele kobiety może być bolesne i nieprzyjmne. Chociaż nie zmienia to faktu, że ja mimo wszystko bym pytała o każdą dolegliwość jak można.

Pamiętam, że po ciąży też poszłam do internisty bo kolana mnie bolały jak ja pierdziele i wiedziałam, że to od wyciągania wapna przez małego, ale wolałam się na stówę upewnić...
Cytat:
Kropelko nie mam pojęcia czy może tak boleć, ale łącze się z Tobą w bólu, ja dzisiaj ledwo chodzę.
Nie chcę myśleć o nocy.
Może warto skonsultować z lekarzem.
kurdeczkę, to kogo o to pytać ginekologa? czy lepiej do internisty się wybrac?

Cytat:
Tak się zastanawiam,czy jednak nie zrobić w restauracji...

Biedna malutka

Widzę,że ten brzuszek to problem większości z nas

A powiem Ci,że moja Natalka tak jak Twoja Alicja ma drugi palec dłuższy
to przybij piątkę będą nam dzieci dominowac w domu

a imprezę zrobiłabym w restauracji

Cytat:
przykro mi z powodu taty, dobrze że nic poważnego się nie stało
a tak w ogóle to myslałam, że już urodziłaś, albo że chociaż na IP pojechałaś
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jak ja potrzebuje odpoczynku. Piaty dzien w szpitalu sama. Maly od dwoch dni wisi tylko na cycu. Ja nie mam kiedy zjesc czy siku zrobic. Dzis na obiad jadlam suchary
Malz dalej chory wiec mnie nie podmieni. A kluska moja wazy juz 4600 wiec mam co nosic. Padam z niewyspania.

Dzis mialam kryzys bo maly praktycznie nie spal. Pobeczalam ale nie powiem zeby mi ulzylo Jak M. zasnie to sie klade bo ledwo na oczy patrze. Rozwazam przejscie na butle
bidulo trzymaj się tam! odpoczywaj kiedy dziecko śpi
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:57   #4436
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:

Może się rozkreci niedługo
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ból jak na @ i krzyży to jest to! Wróże Ci wkrótce poród brrrr
Cytat:
gratki za tc
no i może tak jak matal pisze już się coś rozkręca
póki co nic się szczególnego nie dzieje. Ból brzucha trwał bez przerwy do 10, później przestało, teraz co jakiś czas ćmi lekko, ale krzyż nadal boli. Jedyne co się zmieniło to ilość, kolor i konsystencja śluzu, więc może szyjka się ruszyła. No nic, pozostaje czekać dalej

Cytat:
Hej, okropnie się czuję.... Niby spałam w nocy, ale te pobudki przy każdej zmianie pozycji mnie dobijają. I wycie z bólu w kroczu przy tym Dziś dodatkowo okropne bóle bioder przy spaniu na boku...

Mam kiepski dzień, jestem jakas rozmemłana, rozbita, nie wiem co robić, co jeść... Nic mi się nie chce. Powiedziałam Tżowi, że chyba niedługo urodzę, bo mam taki denny nastrój, a on na to,, że pomyślał to samo, ale nie chciał głośno mówić...

Szyję "książeczkę", która jednak nie będzie książeczką, a edukacyjnym ochraniaczem na łóżeczko.

Miłej niedzieli!
ojj Jeszcze troszkę musimy wytrzymać. Co do "książeczki" to czekam na efekty i fotkę, bo mnie zaintrygował opis

Cytat:
Całe nogi mnie bolały, plus brzuch jak na @, ręce i dłonie. Spałam od 3 do 7.
Masakra.
Cytat:
O właśnie, mnie ostatnio okropne bóle stawów męczą - głównie dłoni, palce.....

Brzuch na @ + obowiązkowo krzyż, bo tak zawsze miałam...
'

mam podobnie

Cytat:
Motyl ja bym zrobiła w knajpie. Wilk syty i owca cała.
zgadzam się z Misią. Knajpa to całkiem dobre rozwiązanie w tej sytuacji. Dziś właśnie byliśmy na chrzcinach i po kościele pojechaliśmy na obiad i deser do restauracji w hotelu. Fajna opcja, bo rodzice maluszka byli zrelaksowani, mogli się małą zajmować, z gośćmi porozmawiać, a nie stresować się, że mięso czy ziemniaki się przypalą. Sala tylko dla gości, dodatkowo połączona z pokojem dla dzieci, gdzie były zabawki i pomieszczeniem dla mamy, gdzie mogła spokojnie karmić i przebierać małą. Nie było ograniczeń czasowych, więc też na plus. Dla mojego teścia robienie chrzcin w knajpie było nie do pomyślenia, ale co on może wiedzieć, skoro to nie on stałby przy garach, przygotowywał i sprzątał wszystko

Cytat:
Współczuję stresów i nerwów Najważniejsze, że tacie nic się nie stało.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:59   #4437
Natala84
Zakorzenienie

widziałam ofertę z lidla
no fajnie, czyli to co w DE i IE bylo to teraz jest u nas... tylko kurde śpiworków nie ma, a na nie czekałam

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-09-29, 21:35   #4438
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kaska, Ty chciałaś kupic alles caffe latte? ogladałam i przymierzałam wczoraj- piękny jest nie było mojego rozmiaru ale już zamówiłam na all
i czy Ty nie za ostra jesteś dla tego swojego męża dobry chłop z niego jest a Ty go rozliczasz z czasu jak dzieciaka z podstawówki

aaa i się nie pochwaliłam
Hania zaczęła się świadomie do nas uśmiechać
ogólnie nie lubię jak ktoś nie przestrzega czasu wiem, że dobra chłopina ale mnie to denerwuje

tak, ja chcę caffe latte tylko bez mierzenia się lękam kupić, a nigdzie go nie mieli

Stary 2013-09-29, 22:10   #4439
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie nadal cos leci. Niewiele, ale jest.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Kaska - ja nie uzywam boboticu. Dzis dalam pierwszy raz espumisan.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-29, 22:13   #4440
matallewar
Zakorzenienie

Ja chyba zaczynam męczyć bule, ale tak mnie krocze boli, ze
Modle się, żeby jutro była ta polozna i zdjęła mi te szwy, bo może będzie ciut lepiej

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości