|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Hosenko mnie na ból gardła pani dr poleciła tymianek i podbial do ssania. Pomógł też miód z cytryna w herbacie, nie mam przekonania co do imbiru, co wy sadzicie o imbirze w ciąży, czytałam skrajne opinie.
A może macie jakieś sposoby na wzdecia? Pół nocy nie spalam, wylam z bólu tak mnie wzdęło :-( Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2822 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
![]() na początku miałam metaliczny posmak w ustach, potem lekkie przeziębienie. mama mi kupiła imbir. jej tanzańska koleżanka serdecznie polecała ssanie imbiru i dodawanie do herbaty. nie spróbowałam, bo mnie odrzucało od zapachu i smaku. Na wzdęcia nie wiem co... jak miałam zaparcia, to lekarz zalecił Duphalac - nie wiem czy to działa rónież na wzdęcia. Do tej pory mam wielką (500 ml) butlę. Nie otwartą, bo ja się wszystkiego w ciąży bałam. ale fakt faktem - jak tylko chłop mi kupił, to mi minęło potęga podświadomości
|
|
#2824 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse, Monia dolaczam do klubu - do mnie dzis przyszla wredota @
![]() Co do zywienia dzieci - u mnie tez Tosia jest nieuregulowana, nie ma stalych por jedzenia, ilosci itp. raz zje 190ml raz nawet 100ml nie zje, czasem zje sloiczek sklepowy czasem moje jedzonko robione, czasem wypije 90ml mleka, a czasem nawet 30ml wiec wyglada to tak ze jak widze ze marudzi do daje mleko - nie zawse chce, ale zawsze probuje ja nakarmic przed spacerem a i tak jest ze 90% spacerow jest z piciem melka w trakcie, juz sie boje jak to bedzie w zime, przeciez nie moge jej karmic na zimnie Co do zajmowaniem sie dzieckiem przez Tz - nie moge narzekac, moj jak tylkko wraca z pracy zajmuje sie Tosia, bawi - nawet ostatnio w czwartek bylam na spotkaniu babskim 2h Tz wykapal i ululal Mala do snu
|
|
#2825 |
|
Raczkowanie
|
Duphalac mam
popijam, poleciła mi go lekarka, mówiąc ze to taki syrop dla ciężarnych i z takim tekstem mój m wyjechał w aptece, najpierw pani się zadumala, ale nawet skojarzyla szybko.Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Imbir jest polecany na ciążowe mdłości - dodany starty do herbaty, albo zalany wrzątkiem, więc chyba nie jest groźny.
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendowo
Panika no i masz szczęście! Jeszcze jeden taki nr to inaczej porozmawiamy Zeberka miło Kochana Waderka gratki bycusia Kochana ;*IZA, ANITKA, JANA trzymam mocno za wizyty chociaż IZA to już na bank jest po Anitka jestem, jestem Kochana ale tak jakoś mi czas szybko leci że nie mam czasu na nic...tzn no czas mam ale jakoś tak leci i spędzam z Tż, jeździmy tu i tam i oglądamy itd....mamy wiele planów ale co z nich wyjdzie to nie wiem....Ojej ale musiałaś się wystraszyć Kochana!! Wiem jak to jest...dlatego ja zawsze w kościele stoję na samym końcu bo często mi się ćmi w głowie i przynajmniej szybko moge wyjść....ale ja mam traumę...bo jak byłam mała to zdarzyło się tak że 3 razy z rzędu w niedzielę co tydzień mdlałam...i teraz na samą myśl robi mi się słabo jak stoję w tym kościele....
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Moj Maz wlasnie dzwonił, ze miał wypadek w drdze do pracy
Jemu nic nie jest na szczęście tzn tak twkerdzi. Samochod rozwalony totalnie...---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Jakis dostawczy walnal w samochód jadący za nim i ten wbił go w samochód, ktory jechał/stał przed nim. O matko ![]() A najlepsze ze samochód pożyczony od rodziców, bo nasz u jest u lakiernika. ![]() Jeździmy po kilkanaście lat i nic, nawet żadnego otarcia... A tu nna raz nasz samochod walniety bok ( w garażu ) i teraz to...
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-30 o 10:22 |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drodze nigdy nie można być bezpiecznym bo My jadąc ostrożnie niestety nie mamy wpływu na to jak inni kierowcy jeżdżą kij z samochodem bo to rzecz nabyta chociaż teraz tym bardziej auto Wam potrzebne ale najważniejsze aby jemu nic nie było!!
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
Wiem wiem Agatka.
I dobrze ze mnie tam nie było... Staram sie nie denerwować... Ale chyba mi sie nie udaje (
|
|
|
|
#2831 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Hosenko jak nie ma gorączki to wyleczysz przeziębienie domowymi sposobami - czyli wygrzewaj się w łóżku, pij ciepłą herbatkę z cytrynką i właśnie np. startym imbirem (ma mega właściwości przeciwbakteryjne i wirusowe - podobnie jak czosnek), co do leków to na gardło cuda działa tantum verde - u mnie sprawdza się zwłaszcza ten w sprayu. Dziękuje za info. dot. wagi Ciociami fajnie że odpoczęłaś i że wyjazd ogólnie udany ![]() Cytat:
![]() Jak po nocy z @? Ależ Was dopadło w jednym terminie: Monia, Perse, Kundzia - bidulki ![]() Jana Hosenko bo ma wit. C więc zakwasza mocz. Cytat:
![]() A i jeszcze mi się przypomniało, że na niskie ciśnienie może spróbuj wypić szklaneczkę coli? taka zimna to i na mdłości nieźle podziała i na wzdęcia też Cytat:
dla tatuśka. Inni powinni brać z niego przykład Cytat:
Kiedy wizyta kontrolna u gina?Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
Jana na wzdecia dobry jest espumisan.
Perse kiedys pisała ze jej lekarz uważał ze nie wolno? Ale nie mam pojęcia czemu. Substancja ktora zawiera nie wchlania sie z p.pokarmowego, nie ma jak negatywnie zadziałać na plod a wzdecia cudownie ustępują. Ja mam wzdecia w ciazy sporadycznie, ale jak juz mam to mam i po espumisanie jak reka odjął.---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Teraz mi jeszcze po głowie chodzi ze będziemy bez samochodu. Mieliśmy w planach zakup drugiego ale dopiero marzec/kwiecień :/ ech Mieszkamy pod miastem w ktorym pracujemy. Nie wiem jak Maz do pracy sie dostanie, bo nic od nas nie jeździ prócz taksówek a Taxi dom-praca ponad stówę kosztuje. A do lekarza to nie mam pojęcia, droga dwa asy dłuższa (albo lepiej) niz do pracy. Rodzina 450 km stad. Pff. Ale wiem, olać! Bejbik najważniejszy!!!!!!!! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-30 o 11:01 |
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Anita: wiem, że zakwasza, ale pisałam w związku z wypowiedzią Pani, że jej gin nie pozwalał zażywać. Jakby był szkodliwy w ciąży.
Kubek: wiem, że trudno się nie denerwować ale skoro sam zadzwonił i dogadaliscie się to na pewno nic groźnego się nie stało.
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O jeku Ale musisz być zdenerwowana.Wiem że łatwo się mówi ale spróbuj się nie denerwować Najważ niejsze że jemu nic jest..No więc tak z małym wszystko ok.Ale ja musze ograniczyć aktywność,raczej żadnych spacerów bo w dalszym ciągu mam skurcze i twardnienia.Zwiększył mi dawke fenoterolu do 4x1. O tej nodze powiedziałam ginowi.Powiedział że to kręgosłup uciska nerw i przejdzie dopiero po porodzie.Mówił że gdyby ta noga była zimniejsza to byłoby coś z krążenie i żyłami i musiałabym iść do naczyniowca.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() co kombinujecie ![]() koszmar. współczuję.Cytat:
Znalazłam na szybko cuś takiego: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/57...cji-z-lekarzem
|
|
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze i sobie poradzicie Kochana! Bejbik najważniejszy!! Cytat:
a póki co nie ma czym....Wizyta oj gdzie tam jeszcze ... dopiero za miesiąc...no ale pewnie jakoś mi to zleci tym bardziej że szykują się 2 imprezy po drodze Cytat:
|
|
#2837 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy jest sens dzwonią do rudy śląskiej i pytać o kariotyp czy czekać na telefon. Dziś jest 5 tygodni od badania
|
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
TZ juz jest w domu. Szyja go tylko boli, ale to wiadomo jak przy takim wypadku jest.
A tak wyglada zdrowo. Uff! Izus, to oszczedzaj sie Dobrze, ze dzidziuch ma sie dobrze
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-30 o 12:32 |
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz zadzwonić. Ja czekałam, sami zadzwonili po 6 tygodniach.
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2841 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko ale jesteś tajemnicza
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie takie: http://solidna-apteka.pl/stopery_do_uszu_mwd11_woskowe a z jedzonkiem, to jakoś taką mam wenę ostatnio Cytat:
super ja czekałam na wynik 3 miesiące jakoś ---------------------------------------------- dziś od męża spóźniony prezent rocznicowy dostałam - takie śliczne kolczyki właśnie gotuję zupkę na jutro i środę - z soczewicą czerwoną i zrobię z tego krem, bo w środę idę usunąć chirurgicznie ósemkę, bo nie wyszła cała ciągle mi się zapalenia robią więc idę się jej pozbyć, ale mam lekkiego stracha - jedną już usunęłam i było ok - 1 tabletka wystarczyła i to tylko profilaktycznie i mam nadzieję, że teraz też tak będzie.
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dentysty współczuje...
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
kolczyki takie proste, bo chciałam mieć takie, których nie będę ściągać na noc, bo mi się dziurka "paprze"
coś takiego: tylko inny układ cyrkonii, no i widzę, że u nas drożyzna... http://srebroo.com/pl/p/Kolczyki-sre...iami-k0247/951
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
ale jestem zła całego posta mi zjadło, a chciałam każdej odpisać. Mam dość ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Rena współczuje dentysty. Kubek dobrze że Tż się nic nie stało. Ty bidulko też nerwów się najadłaś. Agatko ale TY ostatnio tajemnicza jesteś..... ![]() Izunia leż i wypoczywaj dużooo. Dobrze, że z maleństwem wszystko ok. Persi to wykrakałaś, szybko przyszła. Hosenko zdrówka życzę. Na temat przeziębień w ciąży się nie wypowiadam, bo temat jak rzeka i są różne opinie a ja nie jestem specjalistką. Jana Anitka za wizyty ![]() Pani dobrze, że jesteś
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było
Cytat:
|
|
|
|
|
#2848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tż. takich tatuśków lubięCytat:
całe szczęście, że on cały. to najważniejsze Cytat:
|
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
CZESC! wczoraj pisałam Zeberce by uważała i nie spała w wannie a ja wczoraj przed lapkiem zasnęłam
Wiem ze dziś dzień wizyt. czy wszystkie się odmeldowały? ANITA! oj omdlenie to nic wesołego. ja w 1 trzymestrze praiwe zemdlałąm. Lekarz mówił ze na początku może tak być! Cytat:
Nie wiem jak w ciązy ale przy KP można. nawet w pakiecie takim co w szpitalu po porodzie daja był. Cytat:
Cytat:
a dziewczynki-cięzaróweczki!! robiłam dziś porządek w lekach i mam 24 tabletki luteiny podjęzykowej ( z opakowania 30 szt) wązne do 02.2014 która chce??????? bo mi się nie przyda a może któras skorzysta!! i się pozale! Tz mi ciśnienie podniósł. musze schudnąć, od jutra zaczynam (na wage się boej stanąc ale wazy chyba tyle co rok temu-w 7 mc) i mówie do tz o tym a on z tekstem "chodz tu opowiesz mi bajki jak to się odchudzać będziesz" ![]() :pal a:![]() a może któs chce dolaczyc? jak to mówią w kupie siła!!! Reny wynik mnie zmotywował!!! |
|||
|
|
|
#2850 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43053268]Jak Was czytam, to nie mogę sie doczekać rozszerzania diety
ale o ile mi sie uda pociągnąć na cycu jeszcze, to poczekam. Moja lekarka była zdziwiona, ze tak dlugo udaje mi sie karmić odciągając. [/QUOTE]karm ile się da. ja podziwiam, że tak długo Ci się to udaje Cytat:
ja kiedyś byłam w komisie dziecięcym ubranek szukać, Jakub miał wtedy ok 4 m-cy i babka do mnie: a pani to u mnie była jeszcze w ciąży ja: no tak.. babka: (wygląda przez okno) po mężu poznałam, bo chodzi tu z wózkiem, prawda?? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43054715]Nie ma czego podziwiać, poległam w przystawianiu do piersi, to muszę się użerać z plastikiem...[/QUOTE] najważniejsze, że synek dostaje Twój pokarm, że masz możliwość tak długo odciągać. Cytat:
ja miałam tylko 15,5 m-cy przerwy.To Jakub w miarę uregulowany, tzn nie ma stałych godzin, ale pilnuję, żeby nie jadł częściej niż co 3 godz i generalnie nie domaga się częściej. Rzadko się zdarza, żeby zjadł mniej niż 200ml, czasem 160 ale mniej nigdy. Na spacerach karmiłam tylko na wczasach jak wychodziliśmy na więcej niż 3 godziny, a tak spacer po jedzeniu i wiem że przez 3 godziny jedzenia nie będzie, a jeśli prześpi karmienie to i dłużej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ja bym chętnie dołączyła ale brak mi motywacji, czasu. przy Jakubie nieraz nie mam nawet jak i kiedy czegokolwiek odgrzać nie mówiąc już o ugotowaniu/przygotowaniu, a na jakieś ćwiczenia kiedy czas...? ale nie powiem, bardzo mi źle z tymi kilogramami... nawet ostatnio wpadłam na pewien pomysł w tej kwestii, ale póki co
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za wizyty chociaż IZA to już na bank jest po 

tzn tak twkerdzi. Samochod rozwalony totalnie...

dla tatuśka. Inni powinni brać z niego przykład 
ciągle mi się zapalenia robią więc idę się jej pozbyć, ale mam lekkiego stracha - jedną już usunęłam i było ok - 1 tabletka wystarczyła i to tylko profilaktycznie i mam nadzieję, że teraz też tak będzie.

ale jestem zła całego posta mi zjadło, a chciałam każdej odpisać. Mam dość