|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Colorku, współczuje bardzo.
Niestety nie mogę pomóc, wiesz jak to przy dziecku, każdy grosz oglądam 3 razy zanim go wydam. Do tego jeszcze budowa... przykro mi.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niedługo będziesz z takim chodzić Cytat:
![]() 060169]Kochane!!!Moja mama ma 46 lat. W maju tego roku nagle zachorowała. Dostała silnego rzutu choroby. Diagnoza Stwardnienie rozsiane ![]() W maju była w 2 szpitalach na oddziałach neurologicznych. Dostała kilka dawek sterydów. Jednak jej stan się pogorszył, Wylądowała na wózku inwalidzkim. Tato wzywał zaprzyjaźnionego rehabilitanta do domu co drugi dzień,który po kosztach ją godzinkę rehabilitował. Przyniosło to jakieś skutki, mama zaczęła poruszać się ledwo o balkoniku. Przejście kilku kroków to dla niej męczarnia bo zaraz nogi się trzęsą i traci równowagę. W czerwcu odbyła 6 tyg turnus rehabilitacji w Górznie. Tam dostała 2 rzutu, porażenia mięśnia twarzy, straciła na 2 tygodnie mowę.. Do tej pory ćwiczy z logopedą by mogła normalnie mówić. Teraz czeka na kolejne rehabilitacje. Prywatnie mój tato nie jest w stanie jej tego zapewnić w takim stopniu w jakim powinien. Pracuje sam, a ma na utrzymaniu jeszcze mojego 10 letniego brata. Na NFZ na miejsce w ośrodku rehabilitacji czeka się miesiącami niestety. Moja mama powinna dostawać leki na te chorobę.. Jednak na program by się dostać nie ma szans z racji wieku Koszt leczenia bez refundacji to kilka tysięcy złotych miesięcznie.. na co mojego tate nie stać. Bez leków i ciągłej rehabilitacji moja mama nie będzie sprawna, nie będzie mogła samodzielnie funkcjonować i chodzić. Ja nie jestem w stanie pomóc jej finansowo.. jedynie swoją fizyczną pomocą , co robię codziennie. Napisałam już do jednej fundacji z pytaniem o subkonto by móc zbierać dla mamy 1 % z podatków. Czekam na odzew. Jednak mam pytanie do Was. Jest tu na wizażu wiele wspaniałych osób.. sama się o tym przekonałam... Czy znajdzie się ktoś kto odpowie na mój post, apel o pomoc dla mojej mamy na leczenie i rehabilitację? ![]() Liczy się każda złotówka.. dosłownie. Mój tato chce sprzedać samochód by było chociaż na jakąkolwiek dawkę leku.. Ja próbuję go od tego odwieść ponieważ musi mieć czym dojechać do pracy żeby zarobić oraz z mamą po lekarzach. podałabym ogólnodostępne konto tutaj..Suma zebrana była by jawna dla wszystkich.. Zamieszczę to ogłoszenie też na innych wątkach mamusiowych.. Nie wiem już co robić. Nie mogę patrzeć na cierpienie mojej mamy,która nie jest w stanie sama nawet się umyć. Lekarze mówią,że zmiany w mózgu są bardzo silne i szanse na całkowite wyzdrowienie żadne.. ale dzięki lekom i rehabilitacji jest szansa,że mama będzie w stanie dojść do jakiejkolwiek sprawności i chodzić choćby o kuli. Z góry przepraszam jeśli kogoś tym postem urażę... po prostu szukam pomocy dla niej gdzie się już da[/QUOTE] Colorku jest mi tak przykro z powodu twojej mamy ![]() Jednak w tej chwili nie jestem w stanie pomóc ![]() Dziewczyny gin dziś mówił że bede musiała iść do szpitala pare dni przed terminem ze względu na cukrzyce.Mówił że nie wszystkie szpitale chcą przyjmować ciężarne z cukrzycą.Mam nadzieje że ten co wybrałam przyjmuje.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-30 o 16:33 |
|||
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie musi mi się tłumaczyć naprawdę!Jeśli ktoś zechce pomóc będę wdzięczna przeogromnie, a jeśli nie może to to zrozumiałe jest też Ja i tak chcę jutro założyć konto,które będzie typowo do tego celu... Takie konto,żeby na nie tylko te darowizny( jeśli takowe będą) wpływały. Wtedy pod koniec miesiąca ( października) wzięłabym wydruk z tego konta i udostępniła Na forum. Tak by każdy wiedział ile i od kogo wpłynęło- ile się nazbierało. Potem jeśli za te pieniążki zostanie zakupiony lek( dawka), przyrządy do ćwiczeń czy cokolwiek innego to poproszę o fakturę żebym też mogła ją przedstawić.
|
|
|
#3066 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, bardzo dziękuję za kciuki i wsparcie
przeżyłam dziewczyny czy coś wiecie na temat tych wodniaków? będę wdzięczna za informację ![]() Colorku strasznie mi przykro z powodu mamy
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Nie nadrabiam, bo mam męża w domu
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na sekundę. My po chrzcinach- było super!!! Moje dziecko grzeczniutkie jak aniołek ![]() Niestety dopadła mnie jaka paskudna choroba i mały tez ma Katarek. Jutro lecimy do lekarza
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
nie dal mi lekarz zrezygować jak chcialam..kazał na spokojnie 3 miesiące na Clo poleciec a potem dopiero IUI
|
|
|
|
#3071 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja ierwszy raz sprobowalam ...moze w chwilach jak wybitnie nie bedzie chciala usnac i bzie sie zloscicbede korzystac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tego abys kolejne 2 lata nie przypomniala sobie ich smaku to wiesz... kciukasy porzadnie zacisniete ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do choroby... to nie fajnie... wczoraj pierwszy raz wyciagalam malej kozy z nosa...ale sie stresowalam... ale jakos poszlo ![]() dziewczyny, kiedy dziecko reaguje na karuzele nad lozeczkiem? ;P |
|||||||
|
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
Color napisz do fundacji która zajmuje się typowo stwardnieniem rozsianym i tam powinni poinformować dokładnie co i jak. Poza tym jest mnóstwo różnych innych fundacji, które moze pomogą. A takie subkonto bedzie najlepszym rozwiązaniem, bo wówczas wszytko będzie poprzez fundacje załatwiane i bedzie prościej także dotrzeć do specjalistów i lekarzy, który by mogli pomóc. Są różne zbiórki wówczas dla podopiecznych fundacji i zawsze to jakaś dodatkowa pomoc.
Linka i bardzo dobrze, trza być twardym a nie miękkim Pati dobrze, że drożność sprawdzona, a w sprawie tych wodniaków to ja nie mam pojęcia, ale też za dużo nie czytaj w tym necie, bo ja czasami jak czytam, to się stresuje za bardzo, bo zawsze każdy przypadek powinnien być indywidualnie rozpatrywany ![]() Nuna kiedyś wszytko wróci do normy A czy słyszałyście, że dzieci takie malusie uspokaja dźwięk suszarki??? Może trza puszczać im ten dzwiek z neta i bedzie lepiej???
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana odetchnij i nabierz nowych sił
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3074 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurujcie sie oboje kochani. ![]() Cytat:
I dobrze, ze nie dal. Tez bym nie dala. ![]() Cytat:
Colorku, duzo sily dla was i mamy. Te fundacje to swietny pomysl. I subkonta rowniez. Chetnie swoj 1% przekaze, ale na wiecej sobie pozwolic nie moge. Iza, slyszalam cos o wczesniejszym wywolywaniu porodow u cukrzycowych mam, ale czemu to ma dluzyc to nie mam pojecia. Z racji zwolnienia i niemoznosci przesiadywania przy kompie kupilam tableta na raty. Takze od srody prawdopodobnie przesiadam sie na niego. Na telefonie ciezko sie pisze.
|
|
#3075 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak w sobotę wieczorem myślałam, że w innej sytuacji bym pewnie pojechała na disco chętnie ![]() Cytat:
Cytat:
I przykro mi z powodu Twojej mamy, my też przekażemy 1% i poproszę rodziców i brata o to samo Cytat:
![]() Cytat:
Grzesiek wstał na chwilę, dał buziaka, pogłaskał brzuch i poszedł spać
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas kiepściutko, mały chory. Dziś dopiero byliśmy u lekarza bo w weekend to tylko pogotowie (z reguły zostawiają żeby zarobić i dzieciaczki dopiero tam łapią porządne choróbska ciężki był weekend.. szczególnie noce, w sobote TŻ czekał do 2 z małym co chwile go uspokajając itp. a od 2 do 5 pełniłam warte ja-i się wyspałam! Gorzej było w piątek jak go lulałam prawie całą noc-pół godziny lulania=5 minut snu wczorajsza noc już dobrze przebudzał się bo kaszlał ale spał dalej w łóżeczku łądnie, o 4:30 obudził się na cyca więc jak zawsze wzięłam do łóżka ale po cycu nie mógł sobie zasnąć i się rozryczał więc wstałam żeby go wziąść do wózka a wtedy on się powyginał tak że nagle cisza-zasnął. Tylko ja nie miałam się gdzie położyć! Musiałam budzić TŻ żeby jakoś spróbował się na boczku ze mną zmieścić.. za to młody spał do 7 ![]() ogólnie jest mi bardzo cieżko bo zaraziłam się od Kamila i o ile np rano mam energię to nagle czuje się jak pijana, wszystko mi boli i opadam kompletnie z sił.. straszne to jest chorować przy dziecku.. także dziewczyny niezaciążone delektować się chorobami leżąc pod kocykiem bo pozniej to najwyzej tak jak ja, na ziemi z zabawkami ![]() ja to samo, mięso smakowało jak surowe, nie mogłam się przemóc |
|
|
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lunka szybko zdrowiejcie ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Mam też pytanie do mamuś.. zastanawiam się jakie macie zdanie na temat właśnie łóżeczka dziecka, a dokładniej co uważacie o ustawieniu łóżeczka obok swojego łóżka a o osobnym pokoiku. Tak się nad tym zastanawiam, choć myślę na początek mieć Maluszka obok siebie, mimo że jego pokoik jest już gotowy... ale w miare wcześnie, np po 6 miesiącach starać się przenieść go do siebie. Ale wiadomo takie mam wyobrażenie a wiem że w tym wypadku często wyobrażenia nie idą w parze z realnością ![]() co o tym sądzicie? jak jest u Was?
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie dobre słowa i rady!!!:-* jutro poszukam fundacji typowo dla sm i do nich też napisze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3079 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To że mleko jest "nietreściwe" to bardzo rzadkie zjawisko a w większość słyszałam że to mit. Zresztą spróbuj dać dwa cyce i MM, zobacz czy chętnie je ![]() U mnie Kamilek strasznie wrzeszczał po jedzeniu.. do dziś nie jestem pewna co to było ale prawdopodobnie brzuszek bo po debridacie przeszło Cytat:
za to ja 163 w kapeluszu ale urodziłam się duża bo 4kg 60cm ![]() Cytat:
![]() ostre, a on czuje smaki ![]() Cytat:
![]() ja na szczeście nie mam z tym problemu, ale ostatnio młody coraz gorzej w nocy śpi a teraz jak był chory to na każde kwęknięcie jest "ratowany" i tu się boje, bo chyba zajarzył że wystarczy krzyknąć a mama będzie nosić.. no rozpieszczałam przy chorobie nie powiem ale jak tu nie nosić maleństwa jak sie tak męczy podczas choroby ![]() Cytat:
najważniejsze że mały ok a Ty jakoś dotrwasz do końca, który to tc?Cytat:
![]() Powiedz mi jeszcze, odbijasz małą zawsze po jedzeniu? Bo ja w dzień już rzadko (i tak mu się odbija na brzuszku) ale na noc zawsze i tu jest zonk bo ostatnio nie chce jeść butli mi na rękach tylko zje połowe a drugą połowe mu daje jak przysypia i tym sposobem jak zaśnie muszę go brać do odbicia.. boje się że w nocy się mu uleje ![]() Cytat:
wykorzystuj ten sposob puki działa ![]() Cytat:
Kamilek zawsze po kąpieli dostawał cyca, a teraz dostaje butle i zasypiał mi na rękach (jedyna butla która jest podawana na rękach). Z tym że od dwóch tygodni już chyba mu niewygodnie bo przy zasypianiu się wierci i zaczyna płakać więc odkładam do łożeczka i tam zasypia od nowa ![]() a książke dawaj, warto mieć
|
||||||||
|
|
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Pewnie że dam rade W sobote zaczełam 28 tc.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3081 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może wymyślimy jakiś sposób na Julkę co? Ja tez z Kamilkiem swoje przechodziłam i chyba najgorsze było w 3 miesiącu "jak miało być już lepiej" także wiem co czujesz Cytat:
może kiedyś kiedyś..Widzę że choroby pełną parą moge polecić nasivin dla niemowląt-przynosi ulgę bo sama podkradam Kamilkowi tylko że dzieciom do 3 dni się podaje nie dłużej i super jest maść Depulol ok 11zł-wygrzewa (coś jak kiedyś vick), Kamilkowi na noc od razu było lepiej Cytat:
a jak się budzi z iskierką w oczach i tylko wstaje żeby go wyjąć to jest ok Cytat:
za chrzciny, dla Marcelka niestety niewiele można, woda morska+oklepywanie+odciąg anie+maść majerankowa. Chyba tyle ![]() ![]() zależy jakie dziecko i na jaką karuzele. Mój ma rybki które są mocno kolorowe i już w 3 tygodniu je uwielbiał ale na mamusiowym mało które tak wcześnie się interesowałoCytat:
![]() Cytat:
do takiego dziecka trzeba latać, sprawdzać itp. już nie mówie o tych najgorszych wizjach, ale czy nie ulało, czy się nie odkopało, a to zakaszlało, no trzeba sprawdzać więc albo ktoś sobie woli wstać z łożka i tylko kuknąć, albo iść do innego pokoju co czasami 20 razy w nocy jest dla mnie niewykonalne ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
plackiem żeby leżeć to musi być naprawdę coś nie tak, ja mimo twardnień chodziłam ale też malutkie spacery bo zaraz sama czułam że twardnieje więc więcej stresu było niż przyjemności ![]() nic nie piszesz o fenoterolu, dobrze się po nim czujesz? ja bardzo narzekałam ![]() pokaż brzusio...
|
|||||||||
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pytam sie Was - bo wy patrzycie już na to realniej niż ja
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Lilith zapomniałam Ci powiedzieć - super masz brzuszek! aż nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam w podpisie ile Ci zostało do tp
bardzo zgrabny ![]() Color i Kocurku cieszę się że chrzciny się udały
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=...Skierka...;43064 266]
Cytat:
Cytat:
Lunka, zdrówka dla CIebie i Kamilka ![]() Ogółem sprawa wygląda tak, że mała płacze co po chwilka... Na pewno nie z głodu: bo potrafi plakać 5 minut po cycu a więcej nie chce... Czasem nie pomagają nawet ręce... Przypuszczam, że jest to brzuś bo purka... Ale coś jeszcze I nie wiem: ząbki, skok rozwojowy?? Czasami czuję, że jestem do niczego, bo nie umiem jej pomóc, ulzyć... Sen-swoją drogą... bo widzę, że jest nie wyspana, ale ,,coś " jej nie pozwala spać dłużej... mocz wyszedł ok, lekarz badał i mówił, że nic nie widzi...
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro zrobie fotki brzuszka.
|
|
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
colorblue poszperaj w internecie jak to jest ze zbieraniem zakrętek
jak jużzdobędziesz to konto, to napisz w poście jego numer musisz zapytać też czy całą kwota będzie przeznaczona dla Twojej mamy, bo wiem że fundacja pewnej telewizji w Polsce zabiera dzieciom pieniądze, nie dostają 100% uzbieranej sumy ![]() Cytat:
Chciałabym, chciała... ![]() Cytat:
nigdy nie miałam do czynienia z wodniakiem, ale myślę, że jeśli byłoby to coś groźnego to gin skupiłby większą uwagę na tym
Wybacz Życie, nie pozwolę się zmiażdżyć. Masz pecha, trafiłeś na silnego przeciwnika ![]() Staraczka od stycznia 2013: - insulinooporność - heterozygota w mutacji MTHFR - prawdopodobnie problemy z przepływami - dodatnie: ANA, AOA ...i może jeszcze frytki do tego? |
||
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
doł nad doły dołami poganiają..
poza tym wszystkim ze bede stymulowana to czepnał się mojego endometrium..ma 18mm i to troszke za dużo bo to niby znaczy ze za duzo estrogenów a one partola inne hormony , grube endometrium lubi się nie złuszczyć do końca i sa polipy albo lyzeczkowanie macicy...bede plakać dzis..póki jesyem sama w domu...
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-09-30 o 21:23 |
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, ale przecież on próbuje Ci pomóc
Wybacz Życie, nie pozwolę się zmiażdżyć. Masz pecha, trafiłeś na silnego przeciwnika ![]() Staraczka od stycznia 2013: - insulinooporność - heterozygota w mutacji MTHFR - prawdopodobnie problemy z przepływami - dodatnie: ANA, AOA ...i może jeszcze frytki do tego? |
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, spamuję dla Ciebie, bo bardzo chcę, żebyś prowadziła kolejny wątek i została szczęśliwą posiadaczką brzuszka
![]() Dobranoc, kładę się spać, bo padam na ryjek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

060169]Kochane!!!

ja ierwszy raz sprobowalam ...moze w chwilach jak wybitnie nie bedzie chciala usnac i bzie sie zloscicbede korzystac