Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 17:24   #4021
marieee
Zadomowienie

GG do marieee
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Muszę wydrukować jakąś listę z wyprawką I w weekend ruszam do H&M [ -20 zł z InSyle] Z zazdrością patrzę na wasze zakupy

Dziś czekałam na wiadomość odnośnie mieszkania, kobieta stwierdziła.. że nie chce wynajmować małżeństwu z małym dzieckiem.. nawet nie spotykając się z nami. Szkoda, fajna okolica.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 17:25   #4022
OlusiaS
Wtajemniczenie

Te buciki szydełkowe niestety nie trzymają sie na nóżkach.takze ogolnie nie warto.
Sukienek miałam bardzo dużo dla małej,a jak dla mnie to strata pieniędzy,bo takie leżące,machające nóżkami dziecko i tak kiecke podwija .

Co do imion-to każdego indywidualna sprawa,jak nazwie swoje dziecko,wiec nie rozumiem osób,które negatywnie komentują wybór imienia.yo rodzicom ma sie podobać,a nie babkom,ciotkom i wszystkim innym doradcom .
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 17:30   #4023
sweet_vintage
Rozeznanie

magnusia, dziękuję bardzo mój brzuch teraz dopiero zaczyna wyglądać względnie, bo wcześniej był jakoś dziwnie przedzielony na pół. Ogólnie to do chudzinki mi daleko, może tylko takie wrażenie jest na zdjęciu, bo przy brzuszku nogi wyglądają na małe

W brzuszku mam chłopca, a takie przypuszczenia były już od 12 tygodnia kiedy to pierwszy raz na genetycznym lekarz powiedział, że może być chłopiec. Potwierdziły się jego słowa na połówkowym i cieszymy się z mężem bardzo, choć oczywiście z dziewczynki byśmy byli równie zadowoleni. Najpewniej mały będzie miał na imię Igor, ale może nam się coś jeszcze pozmienia. Mamy już też całe mnóstwo ubranek, które dostaliśmy w darze od rodziców, ale ja i tak cały czas szukam nowych

Teraz, gdy leżę jestem na etapie przeglądania wózków i zakochałam się w takich klasycznych, niby retro wózkach, ale nie wiem czy jako spacerowe, będą się one również dobrze prezentować i przede wszystkim sprawdzać np. na leśnych drogach.
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 17:33   #4024
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa dziewczyny nie piszcie takich rzeczy
Moja Lenka musi mieć sukienki i buciki choćbym miała je założyć tylko na chwilę, mam też parę takich kompletów leginsiki z tuniczką więc buciki się przydadzą

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
magnusia, dziękuję bardzo mój brzuch teraz dopiero zaczyna wyglądać względnie, bo wcześniej był jakoś dziwnie przedzielony na pół. Ogólnie to do chudzinki mi daleko, może tylko takie wrażenie jest na zdjęciu, bo przy brzuszku nogi wyglądają na małe

W brzuszku mam chłopca, a takie przypuszczenia były już od 12 tygodnia kiedy to pierwszy raz na genetycznym lekarz powiedział, że może być chłopiec. Potwierdziły się jego słowa na połówkowym i cieszymy się z mężem bardzo, choć oczywiście z dziewczynki byśmy byli równie zadowoleni. Najpewniej mały będzie miał na imię Igor, ale może nam się coś jeszcze pozmienia. Mamy już też całe mnóstwo ubranek, które dostaliśmy w darze od rodziców, ale ja i tak cały czas szukam nowych

Teraz, gdy leżę jestem na etapie przeglądania wózków i zakochałam się w takich klasycznych, niby retro wózkach, ale nie wiem czy jako spacerowe, będą się one również dobrze prezentować i przede wszystkim sprawdzać np. na leśnych drogach.
Witaj
Stary 2013-09-30, 17:35   #4025
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa dziewczyny nie piszcie takich rzeczy
Moja Lenka musi mieć sukienki i buciki choćbym miała je założyć tylko na chwilę, mam też parę takich kompletów leginsiki z tuniczką więc buciki się przydadzą

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Witaj
Pisze tylko,co doswiadczylam .buciki leżą nowe (zostawiłam na pamiątkę),a sukienki bedą dla lalek .także sukienki polecam,ale dla chodzącego juz dziecka,a buciki takie do raczkowania/chodzenia skórzane
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 17:42   #4026
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja kupiłam taką mięciutką sukienkę na 62 i potrzebuje do niej buciki, a widzę że są też takie rozmiary 10 i 11 więc myśle że na 62 będą dobre.
A co takie dwu miesięczne dziewczynki nie ubiera się w sukienki?
U mnie w pracy zawsze szukają takich małych sukienek
Nie powiedzialam,ze nie ubiera sie. Sama uwielbiam takie ciuszki i tez zakladalam,ale raczej na wyjscie czy jak ktos mial przyjsc. Na co dzien nie,bo to nie jest wygodnie i malo praktyczne ( mowi ci to osoba,ktoa kupila synkowi 23 pary jeansow w rozmiarze 0-3 )
Stary 2013-09-30, 17:45   #4027
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Ja planuję dać buzi.

Lolita, Twój awatar bardzo pasuje do Twoich wypowiedzi odnośnie zakupów
A kiedy planujesz ubrać jej sukienkę? Bo po tym jak moja siostra urodziła córeczkę ja nawet na sukieneczki nie patrzę; Mała sukienkę miała na sobie raz- przez 15 minut, przed wigilią, gdy okazało się, że trzeba zmienić pieluchę, a włożenie rajstopek jest czymś równie przyjemnym jak ubranie ośmiornicy w bluzeczkę.
Myślę że znajdzie się okazja na sukienkę, chociażby wizyta rodziny, czy nasz wyjazd Pracując w salonie naprawdę sprzedawałam sukienki 62, 68 , rajstopki również

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie powiedzialam,ze nie ubiera sie. Sama uwielbiam takie ciuszki i tez zakladalam,ale raczej na wyjscie czy jak ktos mial przyjsc. Na co dzien nie,bo to nie jest wygodnie i malo praktyczne ( mowi ci to osoba,ktoa kupila synkowi 23 pary jeansow w rozmiarze 0-3 )
Gosiu właśnie o takie sytuacje mi chodzi jak będzie okazja, a z pewnoscią będzie to ubiore

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 17:48   #4028
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

o rany- dobra jesteś
Stary 2013-09-30, 17:54   #4029
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Przyszła mi kurtka ciazowo-chustowa, ale jest duuuzo za duża. Muszę odesłać i wymienić na mniejszą

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------
Pokaż jaką kurtkę zamówiłaś ?
Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
co to znaczy imiona z "marginesu":con fused::confused :
gosia261282 super ubrania! w ogóle to zapomniałam pogratulować znalezionego kotka!
upadly_aniol00 fajne ciuszki upolowałaś! to na dziale Tesco czy f&f?? i fajny prezent od szwagierki
forester super łowy!!
nattalli super, że masz już wózek! wygląda na porządny
a ta Twoja znajoma to m a s a k r a co za baba...ja od takich ludzi trzymam się z daleka
F&F i naprawdę dużo promocji jest
Stary 2013-09-30, 17:59   #4030
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Pokaż jaką kurtkę zamówiłaś ?

F&F i naprawdę dużo promocji jest
O taką - http://allegro.pl/pentelka-zimowa-ku...tml?source=mlt - brązowa. Zamówiłam M, ale się w niej topię dosłownie. Muszę wymienić na S.
Stary 2013-09-30, 18:12   #4031
gosia261282
Gang Iren

Lolita te buciki rozm 11 moga byc za duze,tak mi sie przypomnialo,ze ten rozmiar mial moj Eryk jak byl chrzczony,a mial wtedy 8 miesiecy. Ale fakt,ze on ma dosc mala noge.

Nie wiem co to za sukienka,ale jak taka codzienna,nie mega elegancka,to ja bym np cos takiego zalozyla,bedzie wygodniejsze chyba:

http://allegro.pl/buciki-niemowlece-...581351433.html

albo:
http://allegro.pl/buciki-niemowlece-...577260678.html
Stary 2013-09-30, 18:26   #4032
upadly_aniol00
Zakorzenienie

perfuzja fajna kurtka ale cena zabójcza .
Gosia 11 to na bank są duże . Na takiego noworodka. Mój chrześniak jak był chrzczony miał 2 miesiące i 10 była za duża a mały był sporawy
Stary 2013-09-30, 18:37   #4033
iwantyou99
Zadomowienie

Ale mam dzisiaj sajgon w brzuchu. Mały chyba czuje ze jutro idziemy na usg i znowu go bedą podglądać. Albo pogniewał sie za ten brak butów dla niego

Czy taka wzmożona aktywność powinna niepokoić ??

A co do zachowania personelu to czasem mam ochotę zrobic taki sajgon ze szok ale to pewnie niewiele zmieni. Najgorsze jest to ze sytuacja o ktorej pisałam miała miejsce w największym szpitalu położniczym w województwie w dodatku jest to szpital kliniczny. Wiec masa studentów maja z kogo brać przykład.
Ja osobiście doświadczyłam tylko nieprzyjemności ze strony pani doktor do ktorej polecialam zrobic usg zaraz po dwóch krzesłach na teście. "Z pani brzuchem to ja widzę ze coś jest ale czy serce bije to ja nie wiem".
W ten sam dzien byłam u innego lekarza i wszystko jakoś dokładnie zobaczył łącznie z serduszkiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 18:39   #4034
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Moja mała jak w zegarku jest, gdy się budzę rano, pokręcę się 5minut na łóżku to wtedy zaczyna kopać (śmieję się że woła mamo śniadanie), około 15 znowu kopie jak szalona (mąż wraca do domu i jemy zwykle obiad około 15.30-16) a później wieczorem pomiędzy 19-20 gdy oglądamy coś i jemy kolacje no i o 22 jest szaleństwo w brzuszku Heheh zawsze czekam na te nasze godziny, co prawda nadprogramowych kopniaków jest dużo ale już tak się przyzwyczaiłam do tych regularnych godzinowych że codziennie na nie czekam i sprawdzam czy mała czasem się nie spóźnia;p
Ale masz fajnie . Też marzy mi się taka regularność.
Cytat:
Pewnie,że trzeba być dobrej myśli. Jaki by nie był poród,czy sn czy cc to jednak wiekszość z nich dobrze się kończy,bez powikłań. I po cc większość kobiet także sobie radzi.
I tego się trzymajmy .
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Mam koleżankę rzeczywiście bardzo duża. W dniu porodu miała ponad 150kg i bardzo brzydko ja traktowali. Najpierw rodziła sn to lekarze sie śmiali ze taka duża a takiego maleństwa niepotrafi wypchnąć. Potem sie okazało ze nie miała szans tak urodzić bo coś tam było nie tak z kanałem rodnym.
Boże, co za wieprze piep..one
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Jutro wizyta będę coś widzieć na reszcie
O której masz?
Cytat:
To i ja się przywitam w tym wątku, bo obecnie leci mi 24 tydzień, a termin mam na koniec stycznia
Moja ciąża od początku przebiega niestety nie do końca prawidłowo ze względu na skracającą się szyjkę. Obecnie leżę i oszczędzam się jak tylko się da, a w tym tygodniu powinnam wiedzieć czy będę miała założony pessar. Mam nadzieję, że ostatecznie tak i będę mogła choć trochę wrócić do normalności.

Pochwalę się Wam też moim brzuchem, bo jest już sporych rozmiarów
Zdjęcie z 23 tygodnia.
Witaj . Zgrabny ten Twój brzuszek, taki niewielki. Na kiedy masz termin?
Cytat:
ja mam takie zdanie jak Ty. i też nie rozumiem piętnowania cesarek na życzenie to chyba kogoś sprawa jak chce rodzić i ta osoba bierze odpowiedzialność za siebie i za dziecko moja koleżanka ma mieć na życzenie i jak już pisałam została akurat zaszczuta tylko przez kobiety
natura, brak ingerencji w "naturę"... hmmm to po co brać znieczulenie i dlaczego tyle porodów jest wywoływanych sztucznie Dlaczego nie dać naturze do końca działać sorry ja tego nie ogarniam... tym bardziej, że pozycja do rodzenia ma z naturą mało co wspólnego.
sama też będę miała cc co prawda mam wskazanie (ale nawet gdyby nie to co kogo obchodzi co chcę robić?), ale już się osłuchałam od niektórych mądralińskich i ciekawskich a nie zamierzam się każdemu z osobna tłumaczyć. na szczęście mam wsparcie w mamie, która musiała rodzić sn bo "natura" mój brat miał niedotlenienie i w konsekwencji dziecięce porażenie mózgowe a ona była popękana wzdłuż i wszerz oraz szyta przez praktykantkę. Kolejne dwa porody też musiała rodzić a nie wydziwiać z cc Ja najbardziej się obawiam przedwczesnego porodu i tego, że będę zdana na łaskę i niełaskę dyżurującego pana doktora i jego widzimisię a mojego skierowania nie uzna, bo za dużo się nasłuchałam i naczytałam takich historii żeby być pewna.
a co do tych kosztów hehe nie jest tak, że lekarze nie chcą robić na życzenie, ależ chcą tylko jak im się prywatnie da... to się właśnie nazywa hipokryzja. bo za poród naturalny fundusz płaci więcej! a już najwięcej płaci za poród bez znieczulenia, więc mimo iż od tego roku podobno każda kobieta ma zagwarantowane znieczulenie, lekarze nie chcą dawać, bo im się nie kalkuluje i szpital dopłaca! to jest dopiero dramat. zresztą... to temat rzeka
Lepiej bym tego nie potrafiła wyrazić. Zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś i widzę problem w ten sam sposób .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 18:41   #4035
perfuzja
Zakorzenienie

Alez złapała mnie rwa kulszowa Chyba juz dzisiaj nie wstanę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 18:47   #4036
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
co to znaczy imiona z "marginesu":con fused::confused :
gosia261282 super ubrania! w ogóle to zapomniałam pogratulować znalezionego kotka!
upadly_aniol00 fajne ciuszki upolowałaś! to na dziale Tesco czy f&f?? i fajny prezent od szwagierki
forester super łowy!!
nattalli super, że masz już wózek! wygląda na porządny
a ta Twoja znajoma to m a s a k r a co za baba...ja od takich ludzi trzymam się z daleka

ja mam takie zdanie jak Ty. i też nie rozumiem piętnowania cesarek na życzenie to chyba kogoś sprawa jak chce rodzić i ta osoba bierze odpowiedzialność za siebie i za dziecko moja koleżanka ma mieć na życzenie i jak już pisałam została akurat zaszczuta tylko przez kobiety
natura, brak ingerencji w "naturę"... hmmm to po co brać znieczulenie i dlaczego tyle porodów jest wywoływanych sztucznie Dlaczego nie dać naturze do końca działać sorry ja tego nie ogarniam... tym bardziej, że pozycja do rodzenia ma z naturą mało co wspólnego.
sama też będę miała cc co prawda mam wskazanie (ale nawet gdyby nie to co kogo obchodzi co chcę robić?), ale już się osłuchałam od niektórych mądralińskich i ciekawskich a nie zamierzam się każdemu z osobna tłumaczyć. na szczęście mam wsparcie w mamie, która musiała rodzić sn bo "natura" mój brat miał niedotlenienie i w konsekwencji dziecięce porażenie mózgowe a ona była popękana wzdłuż i wszerz oraz szyta przez praktykantkę. Kolejne dwa porody też musiała rodzić a nie wydziwiać z cc Ja najbardziej się obawiam przedwczesnego porodu i tego, że będę zdana na łaskę i niełaskę dyżurującego pana doktora i jego widzimisię a mojego skierowania nie uzna, bo za dużo się nasłuchałam i naczytałam takich historii żeby być pewna.
a co do tych kosztów hehe nie jest tak, że lekarze nie chcą robić na życzenie, ależ chcą tylko jak im się prywatnie da... to się właśnie nazywa hipokryzja. bo za poród naturalny fundusz płaci więcej! a już najwięcej płaci za poród bez znieczulenia, więc mimo iż od tego roku podobno każda kobieta ma zagwarantowane znieczulenie, lekarze nie chcą dawać, bo im się nie kalkuluje i szpital dopłaca! to jest dopiero dramat. zresztą... to temat rzeka
Ale ze jak ?? Ze jak powiem ze nie daje rady to musza mi dać zzo ??

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
A bol jest ciągły ?? Bo ja tez myślałam ze mam rwę a to był dysk i pomogły ćwiczenia.

Stary 2013-09-30, 18:53   #4037
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

A bol jest ciągły ?? Bo ja tez myślałam ze mam rwę a to był dysk i pomogły ćwiczenia.
Nie, nie jest ciągły. Boli jak wstaje, podnoszę nogę, schylam się. Jak leżę to nie boli w ogole.
Stary 2013-09-30, 18:55   #4038
senira666
Zakorzenienie

witam wieczorkiem ...
po trudach i znojach udało nam się wybrać panele ... w końcu zupełnie inne niż chciał TŻ (ale on sam nie wie co chce).
A jutro po południu idziemy na te warsztaty Bezpieczny Maluch, zobaczymy czy u mnie też będzie tak jak pisałyście... w najgorszym wypadku przynajmniej gratisy będziemy mieli a może uda się coś wygrać (chociaż my do takich rzeczy to szczęścia nie mamy )

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

widze że znowu temat porodów - ja się nie nastawiam na żaden typ i co będzie to będzie a jak mnie ktoś zacznie wkó....rzać to nie będę się powstrzymywać
no i witam nową mamusię
Stary 2013-09-30, 18:56   #4039
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie jest ciągły. Boli jak wstaje, podnoszę nogę, schylam się. Jak leżę to nie boli w ogole.
Wiec to nie jest rwą. Zapalenie nerwu kulszowego jest ciagle lezenie nie przynosiło by ulgi. Poszukaj moze w swojej okolicy dobrego specjalisty od kręgosłupa. Tylko pamiętaj ze w ciazy nie wolno nastawiac kręgów. Ja miałam taki bol ze łzy mi same leciały. Jak chodziłam to myślałam ze mi biodra rozsadza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 19:07   #4040
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Oj wspolczuje

Ja jutro ide do lekarza z moimi dolegliwosciami. Zobaczymy co ci magicy mi tym razem powiedza...
Stary 2013-09-30, 19:09   #4041
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec to nie jest rwą. Zapalenie nerwu kulszowego jest ciagle lezenie nie przynosiło by ulgi. Poszukaj moze w swojej okolicy dobrego specjalisty od kręgosłupa. Tylko pamiętaj ze w ciazy nie wolno nastawiac kręgów. Ja miałam taki bol ze łzy mi same leciały. Jak chodziłam to myślałam ze mi biodra rozsadza.

A rwa nie jest od nacisku na nerwy?
Wlasnie nie boli mnie kręgosłup tylko "naddupie" z jednej strony tylko i promienieje na nogę az do kolana w najgorszych momentach.

Mówisz, ze pokazać się komuś? Ortopedzie? Neurologowi? Fizjoterapeucie? Hm...
Stary 2013-09-30, 19:13   #4042
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Aaa i mi np pomagało jak po prysznicem robiłam sobie jakby masaż strumieniem wody. Co prawda pomagało na chwile ale to zawsze jakaś ulga,

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
A rwa nie jest od nacisku na nerwy?
Wlasnie nie boli mnie kręgosłup tylko "naddupie" z jednej strony tylko i promienieje na nogę az do kolana w najgorszych momentach.

Mówisz, ze pokazać się komuś? Ortopedzie? Neurologowi? Fizjoterapeucie? Hm...
Jest od nacisku ale raz nacisniety nerw kulszowy boli cały czas aż do wyleczenia zapalenia. Tak mi tłumaczył ortopeda u którego byłam. Ja poszłam do instytutu mc kenziego nie wiem czy sa takie gdzieś poza Poznaniem.

Edytowane przez iwantyou99
Czas edycji: 2013-09-30 o 19:19
Stary 2013-09-30, 19:19   #4043
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dopiero co wyszli od nas znajomi, mają bliźniaki 3 letnie, chłopca i dziewczynkę. Czuję się jak po jakimś tornadzie

http://dziecisawazne.pl/czerwony-rec...a-po-porodzie/

wklejam artykuł do poczytania, akurat ja sie nie zastosuję i pierwsze o tym słyszę.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-09-30 o 19:22
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:20   #4044
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dopiero co wyszli od nas znajomi, mają bliźniaki 3 letnie, chłopca i dziewczynkę. Czuję się jak po jakimś tornadzie
Zawsze mówiłam ze chciałabym mieć bliźniaki. Ale to masa pracy mamy w rodzinie trojaczki i pamietam jak cieżko było.

Stary 2013-09-30, 19:24   #4045
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Lolita te buciki rozm 11 moga byc za duze,tak mi sie przypomnialo,ze ten rozmiar mial moj Eryk jak byl chrzczony,a mial wtedy 8 miesiecy. Ale fakt,ze on ma dosc mala noge.

Nie wiem co to za sukienka,ale jak taka codzienna,nie mega elegancka,to ja bym np cos takiego zalozyla,bedzie wygodniejsze chyba:

http://allegro.pl/buciki-niemowlece-...581351433.html

albo:
http://allegro.pl/buciki-niemowlece-...577260678.html
Ale słodkie te z serduszkiem
Jedna sukienka jest to princeska welurkowa a druga taka jakby jeansowa ogrodniczka tylko taka miękka jeansowa, będą pasowały idealnie
Dziękuje
Stary 2013-09-30, 19:24   #4046
gosia261282
Gang Iren

Umieram z przejedzenia.
Zjadlam kebab,dwa kawalki pizzy i kawalek ciasta na raz...
Stary 2013-09-30, 19:24   #4047
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
To i ja się przywitam w tym wątku, bo obecnie leci mi 24 tydzień, a termin mam na koniec stycznia
Moja ciąża od początku przebiega niestety nie do końca prawidłowo ze względu na skracającą się szyjkę. Obecnie leżę i oszczędzam się jak tylko się da, a w tym tygodniu powinnam wiedzieć czy będę miała założony pessar. Mam nadzieję, że ostatecznie tak i będę mogła choć trochę wrócić do normalności.

Pochwalę się Wam też moim brzuchem, bo jest już sporych rozmiarów
Zdjęcie z 23 tygodnia.
Witamy Bardzo ładnie wyglądasz - taka szczuplutka z okrągłym brzuszkiem

Pojechałam dzisiaj na morfologie i mocz i zapomniałam skierowania . Muszę jechać jutro, mam nadzieję, że wyniki na środę już będą, bo mam wizytę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 19:28   #4048
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
O rany....a może jakiś masaż
Stary 2013-09-30, 19:28   #4049
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

http://dziecisawazne.pl/czerwony-rec...a-po-porodzie/

wklejam artykuł do poczytania, akurat ja sie nie zastosuję i pierwsze o tym słyszę.

Tez nie slyszalam. Mysle,ze najwazniejsze,zeby dziecko bylo po porodzie od razu przy mamie,slyszalo bicie serca,czulo zapach,possalo mleczka. A juz ten recznik chyba tak istotny nie jest.

Cytat:
Ale słodkie te z serduszkiem
Jedna sukienka jest to princeska welurkowa a druga taka jakby jeansowa ogrodniczka tylko taka miękka jeansowa, będą pasowały idealnie
Dziękuje

O to fajnie,ciesze sie.
Stary 2013-09-30, 19:34   #4050
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa i mi np pomagało jak po prysznicem robiłam sobie jakby masaż strumieniem wody. Co prawda pomagało na chwile ale to zawsze jakaś ulga,

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Jest od nacisku ale raz nacisniety nerw kulszowy boli cały czas aż do wyleczenia zapalenia. Tak mi tłumaczył ortopeda u którego byłam. Ja poszłam do instytutu mc kenziego nie wiem czy sa takie gdzieś poza Poznaniem.
To chyba czegoś nie rozumiem

W mojej głowie rwa = cos naciska na nerw, wiec nerw wysyła sygnał "boli". Kończy się nacisk - kończy się ból.

A zapalenie to stan zapalny, wiec bol jest tak długo, az organizm się nie wyleczy, jak z bólem gardła.

Ale dlaczego nacisk miałby powodować stan zapalny to za cholerę nie wiem.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Gosia zmus jutro tego lekarza, zeby obejrzał żylaki, chocbys miała zdjac spodnie jak bedzie Cię wyrzucal z gabinetu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości