|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
gryzak w entliczku kupiłam, można go też chłodzić
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widze, ze u wiekszosci maluchów humor jak u mojego, od godziny 12 buczy teraz spi i mam nadzieje, ze nie bedzie pobudek bylam w lumpie po kombinezon jesienny bo wkurza mnie ubieranie rajstop, swetra i kurtki na kazde wyjscie, a tak wsadze w kombinezon i mozemy leciec kupiłam taki http://www.sierratradingpost.com/bon...fants~p~1823v/ jedyny 74 ktory w miare wygladal, ale szalu ni ma, za to kupiłam sliczna burdysowke na 12-18 ![]() Lonley spodnie na szelkach boskie glowa mi pęka
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i mam wrażenie że Helenka nie słucha kołysanek, piosenek, wszędzie czytam o "ulubionych kołysankach".. jakim cudem mam wiedzieć czy coś jest ulubione skoro ona nie reaguje? |
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, pomysl na tytul przyszlego watku?
![]() my jestesmy w domu!!! 10ty dzien po operacji... ja jeszcze w szoku troche jestem, bo... nosz kurde jakis rekord no... nie ogarniam! musze sobie na nowo wyrobic rutyne dnia. leki poporcjowac, ogarnac wszystko... mlody tez zdezorientowany, ale udalo sie mi go uspic w naszym duzym wspolnym lozu jeszcze dlugo bedziemy musieli walczyc ze strachem mlodego, bo jednak cos mu sie poprzestawialo w glowie i panikuje troche za czesto jak na moj gust, ale damy rade mam nadzieje...no i poprosze o skrot!!!!!!!!!!!!!! zdazylam tylko wyczaic, ze diablowe cyce daja rade (gratuluje ) i ze pelno dzieci zdecydowalo sie byc wrzaskunami... no ale nie wiem, jak tam axelli sie udalo w sadzie, no i cos jeszcze mialo byc... kurde wylecialo mi z glowy, co tu mialo sie dziac. dlatego potrzebuje skrotu, bo nadrobic nie mam szans!aa, u nas na domiar wszystkiego to ida jeszcze zeby. nie wychodza na razie, ale juz mlodemu daja w kosc. to taki gratis
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczek, cycek, ja różnicy nie widzę przecież chodzi o ssanie. Każdy sobie radzi jak może, nie raz się nie da inaczej i już
|
|
|
|
|
#3517 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiesz? soczek marchewkowy jest lepszy od marchewki... heheCytat:
![]() Cytat:
co innego wywar. ale taka zmiksowana musi smakować kiepsko ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
bob ostatnio w modzie wśród młodych matek Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Flo, fajnie że już jesteście w domku
|
|
#3519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
helołłł
Widzę że trochę kryzysowo na wątku, a u nas mała ma dobry humor, mamusia też Byliśmy na rehabilitacji i reh. zachwycona Niną, że szybko się zbiera, że się ruchliwa robi i ładnie nadrabia, więc jeszcze w październiku lecimy godzinę tygodniowo a potem zwalniamy tempo ![]() Co do oszczędności, ja włączyłam tryb turbo oszczędzania już dawno i przelewałam kase na konto, ale znając życie, nie będę z tych oszczędności korzystać i 60% mi wystarczy. Wolę nie jeść niż z konta ruszyć Cytat:
Cytat:
![]() Co Ci rodzice mają za presje z tym rozszerzaniem diety ? u mnie też, daj już jabuszko, daj już zupki, a chociaż soczku troszkę...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też się tak ostatnio noszę, tylko do brody to mi jeszcze trochę brakuje. A jaki masz kolor ??Cytat:
, ja już podawałam kaszkę z łyżeczki (zaczełam z glutenem ale narazie b. ostrożnie). Te kaszki pierwsze, jak się zrobi wg przepisu nie są gęste tylko płynnę, nie sądzę żeby były bardzo mulące. Może po takiej kaszce dziecko już się nie będzie budzić w nocy..
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i było po spaniu
|
|
|
|
|
#3524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to naprawde te ząbki bo aż mi ciężko uwierzyć, że w innej sytuacji na rękach by się nie uspokajał. U mnie dziś była kumpela i się właśnie śmiała, że jak Daruś zapłacze to w sekunde po wzięciu na ręce spokój, więc wyobrażam sobie, że dziecko coś musi chyba boleć, że nawet na rękach nie daje rady. Cytat:
Fajnie masz, że Nela tak kwiczy ze śmiechu, ja jakoś naprawdę nie umiem Daro do tego przekonać. Uśmiecha się często, ale kwiku nie ma Cudna ![]() Cytat:
Wypłata na koncie, szaleństwo na allegro uważam w tym miesiącu za rozpoczęte
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Super !
Cytat:
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ninki Bosh...naucz mnie tego trybu bo w grudniu ciężko będzie ![]() Co wy z tym pokazywaniem, ja się tu w internecie nie będę pokazywać bo się wstydzą A kolor mam mój taki jakiś srokopisiaty![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
za to mała pokazała ile radości sprawiają jej te dwa słowa![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- ee no jasne, ale jak dziecko smoczka nie akceptuje, a zasnąć nie umie, jakoś trzeba sobie radzić
|
||
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cyce daja rade, chociaż czasem mam chwile zwątpienia i przed snem kusi mnie żeby jej dac butle. choć jak dzisiaj poczytałam, ze wszystkie dzieci marudzą to może u nas tez glownym powodem nie jest glod
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Color - teraz przeczytałam o Twojej mamie, trzymam kciuki by udało się zebrać jak najwięcej funduszy!
|
|
|
|
#3529 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzice już o zgryz spisali na straty, bali się, że palce mi się wykrzywią bo miałam takie zrosty na kciukach.. ale wszystko się wchlonęło i zgryz też jest w porzo chyba , wiedziałabym o tym jakby nie byl?Jeszcze oprócz kciuka zrzerałam koc.. nie można mi bylo dawać nowego bo przez sen robiłam kulki i wyrywałam włosie, a brzeg memlilam w buzi.. jak oczywiście nie mialam w danej chwili kciuka.. a musiał być kocyk bo bez kocyka nie mogłam zasnąć.. i do tej pory lubi sobie spać z kocykiem ![]() Cytat:
co do męża rozumiem.. u mnie to samo.. Najpierw się nad nim trochę litowałam bo chlopina dorwał 3 robote i pracuje od switu do nocy, oraz w weekend... i żeby mu troche ulżyć jak bylam w ciąży to obowiązki domowe wzielam na siebie.. no i tak zostalo.. co jakiś czas coś we mnie pęka robię awanture i się trochę poprawia... tylko z nim to takie gadanie.. mowie, że syf w domu niech mi pomoże- jemu nie chce się sprzątać niech będzie brudno...a ja się patrzeć nie mogę.. czasami w nocy wstaje zeby ogarnąc bo spać nie mogę jak jest bałagan... obiadu nie chce mi się robić niech mi pomoże- to może coś zamówmy... jak go poprosilam zeby zająl się malym a ja mialam skoczyć na zakupy to wrocilam i ogląal z nim avatara w telewizji Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też chce ja też!! |
|||||
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewko mam wrażenie że wszyscy faceci są tacy sami...
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Dzięki że napisałyście jak to u Was z macierzyńskim... wiedzę że większość sobie przyoszczędziła...nie wiem jak my sobie poradzimy. Póki co nie mogę się zamartwiać bo spać nie będę mogła Dobranoc
|
#3531 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest tragiczny widok.. Drzwi otwierają się od dołu (jak rolety) jak podniosą się na 30cm to ludzie już się pod nimi czołgają nie ma mowy żeby w spokoju przekładać wieszaki.. trzeba po chamsku ![]() zwłaszcza dla dziewczynek ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę Wam tych metamorfoz z włosami.. ja to od kilkunastu lat mam taką samą (nie licząc kilku małych i krótkotrwałych zmian )kusi mnie jakieś szaleństwo, ale peniam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kombinezon też spoko, kupiłam ostatnio coś podobnego. Choć nie przepadam za takimi rzeczami.. pewnie niedługo będę go zakładała bąblowi Cytat:
znakomite informacje na zakończenie dnia. Floruś witaj w domku ![]() Jestem pewna, że mały szybko zapomni o tych traumatycznych przeżyciach ![]() no właśnie nie mam strychu.. mamy małe mieszkanko i ledwo się mieścimy ![]() no i nie chcę kupować dziewczęcych rzeczy żeby nie zapeszać, bo znając moje szczęście to będzie drugi chłopczyk
|
||||||
|
|
|
#3532 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To kaszę manną do czego się dodaje? Gotuje się ją czy można np łyżeczkę takiej z opakowania wrzucić do dania ze słoiczka? Spytałam się dziś mojej mamy jak wprowadzała nam gluten to spytała co to jest Cytat:
![]()
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam 2 ulubione, jeden taki jak diabli pisze - i to lubie bardziej bo nie czuję się wydymana przez kobiety rozpychające się łokciami i zagarniające na oslep pełne kosze ciuchów i tez za kazdym razem na dostawie mowie, że ostatni raz i tak tez na dostwy ubranek z wagi juz nie chodze bo mnie ☠☠☠☠ica brała jak widziałam te kobiety w jakiś bandach o 9:05 majace po 5 pełnych koszyków, na wycenie juz tak nie szaleją więc sobie spokojnie można poprzeglądać
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
To o adres mailowy proszę
Cloche super, że już jesteście w domku i że Flo tak dobrze daje sobie radę. Od razu widać, że silny chłopak no i może i nasze forumowe kciukasy też nieco dobrego przyniosły
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem o czym piszesz My drzwi otwieramy do siebie i uciekamy za ladę albo chowamy się za nimi. Ludzie się przewracają, zatrzymują siebie ramionami, wyrywają wieszaki z rąk. Kiedyś facet wybił kobiecie palca tak pociągnął wieszak chcąc jej go wyrwać. A na sklepie po promocjach Nie wiadomo gdzie ręce włożyć i od czego zacząć sprzątać. Ludzie przebierają te ciuchy i rzucają te których nie chcą gdzie popadnie.Najbardziej cwane, silne i wredne są te eleganckie babcie, które ledwo chodzą. Zapierdzielają takim sprintem, że wiele razy chciałyśmy komórkę wyciągnąć i to całą hołotę nagrać.
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie sadzaj jej ![]() Bartek jak tylko usłyszy "mój mały Bartuś..." to już zaciesza japkę a dalej oczywiście "... farmę miał, ija ija oooo" Cytat:
jeśli będziesz chciała je opchnąć to zajmuję miejsce w kolejce u nas działa ale nie na usypianie a na dłuższy sen... Masakrę mam... młody śpi 5 minut po czym płacze. Spokojny tylko u mnie na klacie... podejrzewam, że moje nerwy mu się udzielają, mam wyrzuty sumienia... |
||
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3538 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
no, ale może teraz jest już trochę lepiej... wczoraj go usypiał, dzisiaj też trochę się nim zajmował... usypiając go wczoraj o 22 powiedział: o kurde Ty czasami musisz go tak usypiać 5 razy dziennie- szacunek... może coś doszło do tego łba ![]() Cytat:
|
|
#3539 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a wiesz, że chyba faktycznie u nas skok... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
koleżanka ma znajomą, która karmi wyłącznie jedną piersią, nie wiem teraz dlaczego no ale faje radę z doświadczenia innych wizażowych mam kp napiszę, że dziecko raczej będzie się budziło mimo kaszki
|
||||||
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się zastanawiam czy nie zacząc czegoś wprowadzać.. Mały się rzuca na wszystkie witaminy jakie mu podaje.. ostatnio mial cały arsenał. Antybiotyk 2x dziennie, witaminę C 2x dziennie, raz dziennie witaminę B6, witaminę D i kwas foliowy, oraz dicoflor.. I jak mu podawałam to tak się rzucał na to jakby nie wiem co dostawal... A i po chrzcie podmienili mi dziecko.. Nie dość ze się zrobil strasznie niegrzeczny, nie spal nawet w samochodzie, ba w ogole nie chcial jechać,a w domu dzisiaj zasnął na brzuszku!! Sam się przekrecil na brzuszek i tak zasnąl Dodam ze niecierpial na nim lezec i musialam się nakombinować zeby chociaz 2 minuty na nim pocwiczyl w ciągu dnia.. a tu taki zonk..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

teraz spi i mam nadzieje, ze nie bedzie pobudek 
zawsze lepiej posluchac jakiegos hiciora i choć na chwile oderwać się od jekow...
) i ze pelno dzieci zdecydowalo sie byc wrzaskunami... no ale nie wiem, jak tam axelli sie udalo w sadzie, no i cos jeszcze mialo byc... kurde wylecialo mi z glowy, co tu mialo sie dziac. dlatego potrzebuje skrotu, bo nadrobic nie mam szans!

dla Flo, fajnie że już jesteście w domku
dla Małgoni
pani w sklepie doradziła mi gryzak w smoczku z dr browna

??
07.07.2012