|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Judka, wyrzuciłaś już wszystkie stare buty? bo ja wypróbowałam sposób znaleziony na wizażu na wilgotną skarpetkę i działa
) jedne kupione na allegro niby 38 a piły w palce, drugie przymierzałam w sklepie i wydawały się dobre, ale po całym dniu chodzenia w nich tez upijały, tak czy siak tak się rozpędziłam, że te jedne nawet luźnawe się zrobiły drugie właśnie rozdeptuję
|
|
#4262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
przegapilam strone
![]() Cytat:
![]() Sciskam miszczu , a jak kregoslup?
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
cały dzień ich nie noszę
tylko w przypadku jednoczesnego wycia
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Typowy dzień matki z dwójką dzieci.
Wyszliśmy rano na spacer, udało się spokojnie jakieś pół godziny, potem starszy chce pchać wózek. Nic to że droga ruchliwa, bez pobocza a on by chętnie całą szerokością W akompaniamencie ryku ewakuowałam się z nimi do domu. Teraz chciałam iść drugi raz, zaczęłam ubierać starszego, młodsza w tym czasie trenowała zamykanie drzwi, tak skutecznie że zapomniała się podpierać rękami o podłogę, efekt: przygryziona warga, trochę krwi i płacz. Uspokoiłam, ubrałam szybko ją, do wózka i na dwór (może przez ten czas się uspokoi ale gdzie tam). Ubrałam starszego, siebie, wyszliśmy....i po 3 minutach wracamy, młoda nadal płacz, starszy płacz bo jak to, nie idziemy oglądać pociągów. ![]() Wracamy, rozbieramy się, młoda do wózka, próbuję lulać, starszy chce jeść. Daję mu jogurt ups..oberwał drzwiami od lodówki, płaczą oboje. Uspokoiłam, dostał jogurt w łapkę, idzie jeść...wywrócił się, jogurt na podłodze, płacz. Ostatecznie młoda padła po butli mleka i nurofenie, starszy w międzyczasie co się dało wyjadł łyżką z podłogi, dostał na pocieszenie drugi jogurt i siedzi przed bajką. Mam chwilę spokoju
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-09-30 o 14:17 |
|
|
|
#4265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje w szafie leżą Cytat:
![]() dosłownie... |
||
|
|
|
#4267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to drugie to nie bardzo wiem o co chodzi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podejrzewam, że to też kwestia tego ile dziecko przy takim czymś chodzi. Jeśli pochodzi trochę przy pchaczu, ale chodzi również przy meblach ( moim zdaniem takie chodzenie wygląda zupełnie inaczej - jak dziecko opiera się 2 rękoma to chodzi na boki, jak jedną jak moja to głównie chodzi przód tył), to wtedy jest zachowana jakaś równowaga. Gorzej jak w domu są gołe ściany i jeden pchacz. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Kupiłam Izie kurtkę, rozm. 74. Przymierzam w domu i rękawy są przydługie. Najlepsze jest to, że zastanawiałam się nad rozm. 80 ![]() Zastanawiałam się czy nie wymienić, ale w sumie za jakiś niedługi czas pewnie będą dobre. Z dwojga złego lepsze za długie niż za krótkie ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Jeśli chodzi o obcierające buty to ja robiłam tak, że nasączałam od środka buta (w tym miejscu co mnie upijało) spirytusem salicylowym - może być też inny alkohol i zakładałam na nogę czekając aż wyschnie. Po wyschnięciu nic się już nie wrzyna.---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Dzinek - link do cecyliowego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=719549 Jesteś moją dłużniczką |
||||
|
|
|
#4268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chyba że cię sytuacja zmusi tak jak mnie
jechałam na pogrzeb do wujka (200km w jedną stronę) - nie mogłam zrezygnować ze względu na dziecko Cytat:
![]() Cytat:
czemu przy lampce miałby spać? ![]() Cytat:
Cytat:
chociaż na długość są ok i zapinają się na styk ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- http://www.hm.com/pl/product/10885?article=10885-A ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- ewakuowałam się na spacer po 13 bo nie wyrabiałam ![]() 3h łaziłam aż mi nogi nie powiem w co wlazły ale wolałam tak niż wspinanie na nogawkę i jęczenie i jęczenie i jęczenie ![]() w takie dni jak dziś mam wrażenie że ja się nie nadaję
|
||||
|
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
Tai nie lam sie, kazdy ma gorsze chwile.
![]() Ja juz z tata Kluski ustalilam ze jade gdzies na 2-3dni sama, bo potrzebuje. Mala ma marchewke surowa , mam cisze na jakies max 3 minuty , chora i zeby sa takie napuchniete ze jej chyba polikami wyjda i wycie marudzenie wycie.Sola dzieki za inne spojrzenie Wszystko szkodzi w nadmiarze ale z tego co widze dzieci same bez zachecania notorycznego doroslych nie sa w stanie sobie zaszkodzic bo cos wzbudza zainteresowanie max na 5 minut. Jedyne do czego zachecam mala b czesto to nocnik, niestety tez trzeba uwazac zeby nie przedobrzyc i nie zniechecic brzdaca W chodziku pchaczu nadal nie widze nic zlego. dluzniczka? matyldo jak ja sie wyplace ![]() ![]() Cecylia przeczytalam 1 strone, ile masz lat? czemu taka pasywna jestes? Jakby mi ktos taka akcje zrobil to bym taka awanture tam zrobila ze to sasiedzi by wzywali policje zanim ja bym to zrobila
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-09-30 o 17:24 |
|
|
|
#4270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja w wózku wysiedzi max godzinę ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
#4271 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie to, z mam opory tylko się po prostu nie mogę do końca zrelaksować jak nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem. Nawet jak jest z ojcem
![]() Skąd ja to znam ![]() Cytat:
![]() To u mojego M teraz zrobili tak - jak masz zrobione 100% planu to dostajesz założone wynagrodzenie. Jak masz zrobione powyżej 100% to dostajesz niewiele więcej niż założone wynagrodzenie a jak nie osiągniesz 100% planu to dostajesz dużo mniej I np. teraz mają kolesia w dziale, który zrobił 170% planu i Cytat:
Chyba miałam te same parówy, coś mi się opakowanie kojarzy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj tam oj tam Ty nikomu się nie opowiadasz, że będziesz robić Jakby na razie mi się odechciało ![]() Cytat:
Zamówiłam pradziadka na jutro A po południu idę z koleżanką na kawkę |
|||||||
|
|
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dojarke elektryczna, i bedzie mnie ratowac.
Troche spadnie mi laktacja i to na + bo musze mala powoli odstawiac Potrzebuje 24 h bez dziecka bo praktycznie jestem z nia caly czas od porodu, reszte moze zrobie wizytacje na karmienie, jeszcze nie wiem. Wyjdzie to na + mnie i Klusce Kurcze zazdraszam tym watkowym mama ktore oddaja malucha na dzien dwa do sprawdzonych rodzicow czy tesciow ![]() Dzika zacznij trenowac relax bo Eva zaraz na imprezy sama zacznie chodzic a Ty bedziesz czekac pod drzwiami , telefon co pol h itd ![]() a serio zaraz przedszkole i szkola
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-09-30 o 18:00 |
|
|
|
#4273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba to ja bardziej sie bałam o niego, niz on ciemnosci. Czasem mam problem jak sie przebudza ,bo szukam smoczka po ciemku a nie chce swiecić swiatla ,zeby go nie obudzic do konca. dziewczyny: dwa pytanka. czy jak Adas jeszcze sam nie chodzi to moge kupić buty z twardą podeszwą? czy będzie to dla jego stópek szkodliwe? bo widzę ,żę niektóre z Was juz kupują. po drugie: to Chyba Sola wklejala linka jak dziecko powinno siedziec. i tam na zdjęciu dziecko ma calkowicie proste nogi. Czy takie maluszki tez juz powinny prostowac? Bo Adas siedzi z nogami do przodu ale ma je zgięte w kolanach. Myslalam ,że to prawidlowo.
|
|
|
|
|
#4274 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas nie ma opcji nawet na jeden dzień oddać mimo, że teściowa na emeryturze. Ale ja się upominać nie będę, chyba że gdzieś potrzebuję koniecznie wyjść---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
#4275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oddasz w naturze
![]() Żartuję oczywiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Te zgięte kolanka w której Ci siedzi to ta pozycja, która była pokazana jako nieprawidłowa tak? Bo zgięte kolana mogą też oznaczać siad po turecku, ale podejrzewam, że nie siedzi tak sam z siebie. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-09-30 o 18:42 |
||
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() można tak wywinąć albo całkiem podwinąć do góry to Jan o tyle dobrze że jeszcze wysiedzi wrócił tatuś, Jan miał uciechę na 20 min i teraz znów tylko za mną łazi i na mnie się wspina
|
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że mam zabezpieczenie na kontakty. Jestem jednak daleko w tyle za dziecięcą wyobraźnią. Znalazła gdzieś kawałek torebki foliowej od fajek i próbowała ją wepchnąć kontakt
|
|
|
|
#4278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
fajna Cytat:
![]() a to wiem, pisałam to w kontekście ja-Ula. Już jest coraz mniej rzeczy, do których jestem jej niezbędna Cytat:
![]() Cytat:
a daj spokój oczywiście za czas przepracowany przed porodem nie dostałam nic super plany ja mam podobne. Tez sie umówiłam z kolezankami ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|
#4279 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wysiadam Dzisiaj w dzień znowu w porządku, a na wieczór 38,5 :/ Co mu jest?? Jutro chyba znowu wybierzemy się do lekarza :/Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia jutro
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mam tą przewagę, że Ewa odcyckowana w ciągu dnia Cytat:
Cytat:
W sensie, że nie siedzi na nogach, tylko ma je przed sobą ale lekko ugięte. Ewa też tak siedzi, nie wydaje mi się, żeby to było nieprawidłowe. Tak na sztywno to i ja sama zwykle nie siedzę ![]() Właśnie! Zapomniałam, że moje poddenerwowanie dzisiaj może wynikać z tego, że ja w trakcie Cytat:
![]() Ale że jak t0 ![]() Chciałam w końcu zapisać Ewcie do lekarza z tymi krostkami pod okiem bo nic się nie zmienia ale dodzwoniłam się dopiero po 11 i oczywiście numerków nie było. Jutro z rana wysyłam tm tżta przed pracą, niech stoi z bandą emerytów w kolejce po numerek, bo ja znowu się jutro nie dodzwonię i tak se będę mogła zębami o rynnę. Nienawidzę państwowej służby zdrowia |
||||
|
|
|
#4282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie to juz daje sie we znaki, a nie lubie byc takatez nie bylo opcji, ale przycisnelam mocniej i tatus urlop bierze na te dni, ale chwile musze poczekac zaraz zartuje jablonke mam w ogrodzie , jablek mnostwo , zapraszam![]() Klusce prostuje nozki jak podwija, bo tak nie wolno, ale ona taka ruchliwa ze zmienia pozycje co kilka sekund. Judka
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam pocytować więc nie napiszę nic ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Póki co nie jest tak źle, żebym salicylowy spijała po kątach
![]() Cytat:
W sumie nogi zgięte w kolanach to można różnie zrozumieć. ![]() Jeśli tak to pewnie, nie muszą być przecież idealnie wyprostowane w kolanach Tak jak napisałaś chodzi o to, żeby nie siedzieć na nogach.I co będziemy robić z tą ja błonką ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Dobrze trafiłaś. Jesteśmy akurat w temacie jabłonek ![]() Jak tam pani profesor, dzieci grzeczne?
|
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
no w sensie podwyżki nie dostałam. Bo mnie nie było w trakcie przyznawania, a nieobecni nie maja głosu, nie? Cytat:
![]() rżnąć
|
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
Sola ja wymiekam
blonke zostawiam Tobie![]() ![]() Jagnna rznelam bluszcz na niej bo tak ja pokochal ze chcial ja udusic ![]() Teraz jestes moze upomnij sie wstecznie ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Wpakowalam Kluske w Lidlowe 5 bo 4 przesikala w nocy bardzo nieduzo wieksze od 4 ,pasuja jak ulal Lidl wprowadzil nowe pieluchy w malych paczkach, zdecydowanie odradzam, mokre cale.
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-09-30 o 20:51 |
|
|
|
#4287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tych dziąseł to mu się krew ze 3 razy dziś lała ![]() Cytat:
![]() tak się zastanawiałam że wy już na pieluchy 4+ pampersa przeszłyście a ostatnio sobie porównałam u znajomych to praktycznie różnicy nie ma z 4-ami, tyle że bardziej chłonne wykończę co mam i też się przerzucam bo Jan coraz więcej leje ![]() odlałam mu naszego krupniku na jutro, chociaż i tak pewnie nie zje
|
||
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam salicylowego
![]() To sobie pojabłonkowałyśmy, nawet Majka uciekła ![]() Cytat:
Moja miłość do pampersów znowu się skończyla, bo znowu co kupa to plecy uwalone. Także zostało mi kilka sztuk i je męczę. Szkoda, bo jeśli chodzi o samą chłonność w miejscu gdzie spływają siuśki tych 4+ to naprawdę jest ok. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Tekst poniżej wybielę, żeby Dzika nie widziała, bo ona na diecie: Ale bym zjadła W-Z tkę ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Moja wsuwała dzisiaj pomidorówkę . Jak ogólnie średnio zjada obiady to wyjątkowo zjadła prawie całą porcję co jej naszykowałam.
|
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trochę grzeczne trochę niegrzeczne jak to dzieci dziś miałam zajęcia integracyjne w mojej klasie, z psychologiem, dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy o sobie ![]() mój też gardzi zupami ostatnio dziś dałam ziemniaczki z mięsem i sosikiem to trochę zjadł ale szału też nie było
|
|
|
|
|
#4290 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodzic zacznie pewnie juz niedlugo, bo juz wyrywa sie w kazdej mozliwej sytuacji a przy meblach i lózeczku smiga ze ho ho... kompletnie nie wiem jakie mu te buty kupic ![]() chodzilo mi o siedzenie na ziemi pupa z nogami do przodu ale ugiętymi w kolanach. Siedzi tak zawsze. Z wyprostowanymi calkowicie to nigdy ...Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

) jedne kupione na allegro niby 38 a piły w palce, drugie przymierzałam w sklepie i wydawały się dobre, ale po całym dniu chodzenia w nich tez upijały, tak czy siak tak się rozpędziłam, że te jedne nawet luźnawe się zrobiły
drugie właśnie rozdeptuję
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

nie mam szans na podwyżkę do kwietnia 2015. Taka polityk firmy