|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mówię Ci wyczytałam że ostre przyprawy cuda działają ![]() Do tego dołączysz hardkorowy seks, zajerzyście mocną herbatkę,intensywne spacery.Gin Ci pogmera w piątek to może młodą zmusi do wyjścia w końcu! Cytat:
Na pewno podejmą najlepszą dla Majki decyzję. Uparciuszek z Niej,nie chce rosnąć dalej ładnie w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43063577]Uff i już jestem w domu, po wizycie. Dziś było o niebo lepiej bo chyba ostatnio ktoś panią dr opierdzielił i dziś wyczytywała nazwiska według godzin zapisów. Wszystko jest ok- mimo, że źle się czuję. Na nerki i pęcherz dostałam furaginę i urosept. Na jakąś tam moją kolejną w tej ciąży kobiecą infekcję też jakieś globulki. Spojenie boli bo niuniek głowę wcisnął mi między kości i je rozpycha- więc mam nie chodzić, nic się na to innego nie poradzi. I wreszcie mam konkrety dotyczące cc - jesli dotrwam do terminu 23.11 (to sobota) to zrobią mi cc w poniedziałek po terminie. Jeśli cokolwiek będzie wskazywało, że urodzę wcześniej to pani dr skieruje mnie na oddział wcześniej i zrobią mi cc bez problemu. Będziemy to monitorować pod koniec października. Na razie rozwarcie nie ma i szyjka już się nie skróciła. Z ciekawostek: Michaś w 33 tygodniu waży... 2406g! I wszelkie pomiary, obwody, rozwój wskazują bardziej na 34, 35 tydzień ciąży. Kolejna wizyta 14.10 o godz. 17:00 Mam sobie odpoczywać, żyć powoli i czekać do końca października. Dziś jestem z wizyty zadowolona, zapytałam o wszystko, dostałam odpowiedź na wszystko + leki które mam nadzieję wreszcie mi pomogą pozbyć się choćby części niemiłych dolegliwości. [/QUOTE] ![]() Duży chłopak! ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() A czemu nie leczyłaś w czasie ciąży? ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
![]() To bardzo szybko podjęli decyzję,widać że zależy im bardzo na zdrówku Małej Z jednej strony już niedługo zobaczysz Majkę, a z drugiej życzę Wam dużo sił bo na pewno będą Wam potrzebne |
|||||||
|
|
|
#3932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() ważne że tak dzielnie próbuje !---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
Tfu tfu nie na porodówce
|
||||
|
|
|
#3933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Twoje podejście.Tak trzymać.Pewnych rzeczy nie przeskoczymy.Przekazuję "na zapas" mega dawkę optymizmu,który zresztą już posiadasz ![]() Ale tak w razie wu ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
![]() Odpoczynek wskazany ![]() Nie chce mi się jeszcze spać więc na szarym końcu napiszę co u nas ![]() Dzisiaj kolejny dzień ustawiania,przekładania,s zukania miejsca na wszystkie pierdółki. Doszło nam łóżko i dzisiaj pierwsza noc na mega wygodnym materacu,bez potrzeby podkładania dwóch koców żeby było wygodniej Już coraz bardziej wszystko zaczyna przypominać dom,jednak trochę się złoszczę na samą siebie właściwie bo muszę robić sobie przerwy, nie mam takiego "swojego' powera.Brzuch twardnieje i zaczynają mi dokuczać bóle okresowe.Ale po Nospie wszystko wraca do normy. Wylazło mi parę rozstępów z lewej strony bo Tymek tak mi się tam wypycha nie wiem czy dupcią czy pleckami. Ale może to dziwne w ogóle mi to nie przeszkadza. |
||
|
|
|
#3934 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() córa się obudziła z płaczem o 6 i po spaniu. chyba jej kolejne zęby idą... maż przed chwilą wyszedł do pracy. Asist22, nemosek, lubieolowki, Anulka2205 ![]() Lusesita gratuluje córeczki Cytat:
dla BeatkiCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Noooo
Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze, że w porę to wszystko zostało stwierdzone i jeśli Małej będzie lepiej poza brzuszkiem, to niech już wychodzi i szybko przybiera Zobacz, jak sobie Wituś pięknie radzi! Cytat:
![]() Eee, to chyba tylko tak dziwnie foto wyszło, bo po urodzeniu chyba wszystkie dzieci mają przylegające uszka Nawet ja urodziłam się z przylegającymi, a nie chciałabyś ich później zobaczyć Ciekawe, jakie będzie miała Nina Albo inaczej - jak bardzo odstające ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3936 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie, nie to nie jest dżem http://www.wielkiezarcie.com/recipe23922.htmlCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Dzień dobry! Zaczynamy dzisiaj 36/38 tydzień, a więc to już 9 miesiąc ![]() zaczęliśmy wczoraj palić w piecu bo już chłodanwo w domu i od razu się przyjemniej zrobiło
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja jak zwykle wstałam mężowi zrobić śniadanko i już nie chce mi się spać... I tak siedzę i myślę, co by tu porobić Wczoraj nie umyłam podłóg i łazienki, więc może dziś to ogarnę... Choć jakoś specjalnie mi się nie chce Muszę iść na pocztę, bo chyba moje koszule przyszły. Swoją drogą powiem, co myślę o listonoszu. Przyłazi, dzwoni domofonem pod numery, dla których ma jakieś polecone plus do jakiegoś emeryta, który zawsze mu otworzy. Wczoraj jak tylko domofon zadzwonił, to od razu wstałam i odebrałam, ale już słyszałam zamykające się drzwi od klatki i jakieś kroki na schodach. Czyli jeśli w sekundę nie odbiorę, to ten burak zakłada, że mnie nie ma i nie wchodzi na 3p., tylko zostawia awizo A ja potem muszę łazić na pocztę A taki emeryt pewnie siedzi pod domofonem bo nie ma nic innego do roboty i otworzy zawsze pierwszy Zrobiłam na kolację pyszną zapiekankę makaronową Ale zrobiłam jej tyle, że będziemy mieć ją jeszcze dziś na obiad. I pewnie na kolację ![]() Kolorowe pranie chyba już suche. A to znaczy, że trzeba to będzie poprasować... Któraś chętna? ![]() Zaraz kolejną porcję wrzucę... Albo kocyk truskawkowy, albo kocyki jasne... No coś tam znajdę. I torba jest sucha (i działa! ), więc chyba dziś zacznę pakować A w ogóle w nocy się obudziłam i chciałam się obrócić, i nie wiem, co to było - czy młoda jakoś wsadziła kolano gdzie nie trzeba czy co, ale myślałam, że mi odbyt od środka rozerwie! Dżizas, jeśli przy porodzie tak boli, tylko kawałek dalej, to pragnę cc! ![]() beatko ![]() dzidzia - super, że Wituś tak pięknie zassał!
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie obraziłabym się na 3 dziecko :P za tygodnie ![]() Cytat:
do mnie nie przynoszą "paczek", nawet takich większych bąbelkowych kopert.. :/ - ich pewnie w ogóle z centrali nie biorą, tylko wysyłają od razu na mój oddział poczty :/ nie podoba mi się to bardzo.... |
||
|
|
|
#3940 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Do planowanej cc jeszcze tylko 34 dni Ja to bym mogła duuuzo wcześniej powitać mojego rozrabiakę.Mam mieć cc 4.11.niunia,lusesita gratuluje dziewczynek!!! ![]() paulinaizabela trzymam kciuki za was,za Majeczkę-dacie radę!To dobra decyzja,lekarze wiedzą co robią.W sumie to Ci zazdroszczę,ze już będziecie razem! lineczka gratulacje rozpoczęcia 9 miesiąca ![]() aaby koniecznie powiedz na poczcie o co kaman z listonoszem.Ja miałam tez taką sytuacje jak byłam w ciązy z Lilą.Tyle,ze on nawet do mnie nie dzwonił tylko od razu zostawiał awizo.Widziałam go przez okno i poszłam od razu odebrać przesyłkę.Powiedziałam,że byłam w domu,listonosza z okna widziałam,ze jestem w ciązy i ciężko mi schodzić z 3 piętra itd.Od tego momentu listonosz WSZYSTKO mi przynosi na górę ![]() A ja pędze na badania-dzisiaj w menu: mocz,morfologia i TSH.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-10-01 o 07:56 |
|
|
|
#3941 |
|
Raczkowanie
|
za wszystkie wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() A dziś witamy sie w 36 tyg, czyli 9 miesiac ;D A co do mojego ciśnienia to znów podskoczyło;/, te tabletki są widocznie za słabe a pewnie nic mocniejszego nie mogę;/ Naczytałam się już oczywiście na necie, że nadciśnienie w ciązy częstokończy się cesarką...ehh Już sama nie wiem, może byloby nawet lepiej jakby go wyciągneli...
|
|
|
|
#3942 |
|
Rozeznanie
|
Nemosku- jestes chyba mistrzynia nadrabiania
![]() obudzilam sie w nocy i z przyjemnoscia czytalam jak pracowicie na wszystko poodpisywalac ![]() oczywscie kciuki za Beatke a ja szykuje meza,pozniej szykuje siebie na wizyte (gimnastyka szalonego dzika),a po wizycie posiedze u mamy (bo mieszka niedaleko gabinetu do ktorego chodze),wiec dzisiaj zdecydowanie mniej mnie bedzie- ale posaram sie zlozyc zeznanie w miedzy czasie co tam u nas... aaby- moja lazania,nieskromnie powiem,ze tez nalezala do udanych,no i tez ilosciowo poszalalam,bo spokojnie obiad mam na dzis (nie narzekam z tego powodu )dobrego dnia mamusie
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę! Szalony dzik mnie rozwalił No i za lazanię! Mężowi smakowała? ![]() Ciekawe, jak tam Tymoteo jest ułożony ![]() Kasiula - za kolejny tydzień i m-c!
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzidzia- super, milowy krok na przod tasztanta- a kazdy u was tak jest ubezpieczony?Bo ja na poczatku w Niemczech bylam ubezpieczona prywatnie i wygladalo to identycznie.Do 300 euro placilam sama. Reszte przejmowalo ubezpieczenie. Od kilku lat jestem ubezpieczona u meza i tylko za niektore rzeczy dostaje faktury- np. niektore szczepionki, laserowe czyszczenie zebow itp. lubieolowki- slodkie Ja marze by normalnie spac. Wczoraj zasnelam o 22 ale co z tego jak o 1 sie obudzilam i do 3 nie moglam zasnac a o 5 45 pobudka, bo syn plakal. Ja nie wiem jak ja dam rade z dwojka Maly tez mnie maltretuje.Dzis znow mi wlozyl nozke pomiedzy zebra, ze moglam mu paluszki na stopkach policzyc. Bolalo niesamowicie. Mam wrazenie, ze on tam nie ma juz wogole miejsca. Brzuch nie rosnie a on tak. I moj biedny pecherz- tak mnie tam kopie, ze mam wrazenie, ze mam caly czas zapalenie pecherza.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-01 o 08:19 |
|
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, pogoda fatalna, noc kiepska ale mam nadzieje, że u Was dzisiaj świeci słońce. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystko co dzisiaj ma się okazać.
Myślę o Was. Trzymajcie się dzielnie! |
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wybił nam dziś 34tc i ostatni Trochę się męczyłam z zaśnięciem, ale w sumie nocka w miarę ![]() Muszę się nacieszyć brzusiem, bo możliwe że dziś ostatni dzień go noszę kolejnych tc i miesięcy za dzisiejsze wizyty!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wstałam dzisiaj mega wkurzona, nie wiem czemu.. chyba ze stresu
ale spoko, pewnie mi potem przejdze nie cytuje teraz bo nei bardzo mam czas, to co pamiętam- Taszanta- może kwestia przyzwyczajenia, ale moja siostra jest zadowolona z opieki w Belgii, na zabieg jakiś tam (nie wiem jak to sie nazywa) ale z nadgarstkiem związany nie czeka nie wiadomo ile czasu, lekarza ma zawsze. Co prawda mówi ze leki sie tam nie opłacają i faktycznie do tych dopłat/odpłat to trzeba sie przyzwyczaic Nemosek- a dużo Wam zostało? Margot- Gratuluję ![]() Beatko Za tygodnie rozpoczete a ja sie zbieram do gina powoli, znaczy sie dopiero za jakieś 30 minut wychodzę ale trzeba sie isc przygotować aaa dzięki za przepis na tą śliwkową nutellę :P muszę ją wypróbować choć zdaje mi sie ze gdzieś już ją jadłam.
|
#3948 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten zimowy poranek
![]() Cytat:
![]() Co do terminu to czekam na wizytę u ginki i się wszystkiego dowiem Ale jak rozmawiam z koleżankami, które już rodziły to mówią, żebym po tym 14 była już na wszystko przygotowana ![]() Cytat:
córeczki i ładnego imienia ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43063577]Uff i już jestem w domu, po wizycie. Dziś było o niebo lepiej bo chyba ostatnio ktoś panią dr opierdzielił i dziś wyczytywała nazwiska według godzin zapisów. Wszystko jest ok- mimo, że źle się czuję. Na nerki i pęcherz dostałam furaginę i urosept. Na jakąś tam moją kolejną w tej ciąży kobiecą infekcję też jakieś globulki. Spojenie boli bo niuniek głowę wcisnął mi między kości i je rozpycha- więc mam nie chodzić, nic się na to innego nie poradzi. I wreszcie mam konkrety dotyczące cc - jesli dotrwam do terminu 23.11 (to sobota) to zrobią mi cc w poniedziałek po terminie. Jeśli cokolwiek będzie wskazywało, że urodzę wcześniej to pani dr skieruje mnie na oddział wcześniej i zrobią mi cc bez problemu. Będziemy to monitorować pod koniec października. Na razie rozwarcie nie ma i szyjka już się nie skróciła. Z ciekawostek: Michaś w 33 tygodniu waży... 2406g! I wszelkie pomiary, obwody, rozwój wskazują bardziej na 34, 35 tydzień ciąży. Kolejna wizyta 14.10 o godz. 17:00 Mam sobie odpoczywać, żyć powoli i czekać do końca października. Dziś jestem z wizyty zadowolona, zapytałam o wszystko, dostałam odpowiedź na wszystko + leki które mam nadzieję wreszcie mi pomogą pozbyć się choćby części niemiłych dolegliwości. [/QUOTE] Wow, duży chłopak ![]() Cytat:
Mała się urodzi i będzie pięknie rosnąc ![]() Cytat:
wasz mały to taki wstydniś jak moja też nigdy nie chce się pokazać, a ja muszę chodzić na dodatkowe usg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za Kubusia! To teraz czas dla Ciebie, odpoczywaj i się oszczędzaj ![]() 3mam mocne kciuki!! |
||||||
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Hello! Ja już po wizycie u lekarza POZ. Pojechałam specjalnie na 7.20, bo babka od 7.30 przyjmuje i mimo braku miejsc, mnie przyjęła przed wszystkimi. Wybadała, wypytała i oceniła, ze tak jak mówiła Trele: mdłości ciążowe
Podobno niewielka część kobiet ma je na końcu ciąży, a nie na początku. Potęguje je w dodatku ten duży Lokator w brzuchu, który uciska różne rzeczy ![]() Mam zrobić morfo, i jeśli nie będzie strasznych spadków to spoko, z cc nie powinno być problemów mimo mdłości- po prostu anestezjolog będzie musiał się skupiać podczas wymyślania i wprowadzania znieczulenia. Ale, jeśli spadki będą duże w morfo- no to szpital i kroplówy. W życiu nie słyszałam tyle "trzeba by się położyc w szpitalu" niż w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Jak dotąd- większość uchodzi mi na sucho, liczę, że i tym razem tak będzie. Mam pić herbatkę z imbirem. W poniedziałek mam wizytę u gina. Jak mu powiem jeszcze o mdłościach, to on chyba padnie. Ja to jestem jego pacjentką - wyzwaniem ![]() Aaby- na poprzednim mieszkaniu też takiego listonosza miałam. Ludzie z bloków się skarżyli i go wymienili ![]() Gratuluję dziewczynek: Niunia i Luesita!! Kolejne księżniczki na wątku ![]() Dzidzia- aż ciężko uwierzyć, ze taki mały szkrab jak Witek ma w sobie taką siłę i wolę przetrwania!! Rozczula mnie to strasznie ![]() I zaczynamy dziś 33/35 tydzień!! Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-01 o 09:21 |
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku ja też lazilam po drzewach, wolalam auta i broic z chlopakami
. Chodzić po budowach i zakladac bazy .Paula, jesteś bardzo dzielna . Chciałam Was pocieszyc odnosnie diety-mimo wczesniaka jem wszystko poza bardzo tlustym i wzdymajacym. Lacznie z odrobina czekolady i orzechow, kawy. Mój Maly niedojrzaly jeszcze brzuszek nie reaguje wzdeciem, kolkami ani kolorowymi kupami. Wszystko jest jak najbardziej ok. Wy to nie macie co robić po nocach . Ja jestem po dniu tak padnieta, ze spac ide bardzo wczesnie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Wiecie ze jeszcze do mnie nie dociera ze zaraz zaczniecie sie sypac bo już pazdziernik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3951 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Tak mi się z łóżka nie chciało wstać, ciągle dosypiałam i miałam taki plan zrobić sobie mega piżamowy dzień, a jak w końcu wstałam to mi sie odmieniło. Słoneczko pięknie świeci w okna, zimno jest strasznie, ale samo słońce dodaje energii Zatem plany mam duże ale nie wiem czy dam radę wszystko zrobić: umyć 2 okna, zrobić wielkie prasowanie, odkurzanie + podłogi,pranie i zakupy. Niby nie brzmi to groźnie ale wolałabym, żeby mi kręgosłup nie pękł na pół bo z nim to bywa różnie ![]() Cytat:
jeszcze na koniec nam się dzieciaczki ujawniają/potwierdzają Kubuś - piękne imię! Mam z tym imieniem mile wspomnienia i pięknie brzmi, zarówno Kubuś dla dzieciaczka, jak i Jakub dla dorosłego mężczyzny. Jak dla mnie brzmi tak męsko i baaardzo mi się podoba. Wiem, że mój TŻ by się na to imię nie zgodził więc nawet mu nie zawracałam głowy...Cytat:
Dlugo Was trzymała w niepewności! Myślicie nad imieniem? Może wrzucisz jakiegoś prnt screena z filmiku? Cytat:
za wyprawkę, ja ciągle nie mogę sie zebrać, żeby zamówić piżamy i szlafrok... jakoś ciężko mi podjąć decyzję :PCytat:
za Beatkę!Cytat:
Późno zaczęliście grzać, u nas już spokojnie tydzień piec chodzi. W nocy to nawet przymrozki się zaczynają. Cytat:
To już 36 tydzień więc nawet jeśli miałoby się skończyć wcześniejszym rozwiązaniem to nie jest źle. Mierz ciśnienie regularnie i jakby co to nie zwlekaj. ![]() Pogłaskaj brzuszek od wizażowuch ciotek klotek! Dzisiaj będziesz wiedzieć czy tną jutro czy w czwartek? Trzymam kciuki za rozmowę z neonatologiem, nie krępuj się i pytaj o wszystko, żeby być dobrze przygotowaną.
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przymrozek był dopiero wczoraj wcześniej w domu było ciepło a poza tym u nas było centralne rozgrzebane bo zakładany był grzejnik w łazience i ogrzewanie podłogowe więc grzać w piecu nie mogliśmy przez tobiorę się za prasowanie, bo nigdy tego nie skończę wstawiłam pranie ale nie wiem jak to będzie schło bo taka nijaka pogoda jest, niby się przejaśnia ale nie do końca:P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-01 o 09:43 |
||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidziu -
Trzeba być twardym nie miętkim ![]() Postaram się znieść to jak najdzielniej. Ktosiula - wydaje mi się, że dziś się dowiem ![]() Mała mi szaleje w brzusiu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Boziu jakaś dziewczyna z innej sali krzyczy aż na całym oddziale ją słychać Przynajmniej mnie te bóle ominą...trzeba szukać pozytywów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Jest net ![]() Ale dzisiaj piękne słoneczko za oknem. Oby Wam tak świeciło dzisiaj cały dzionek. Zaraz wstawię następną turę dzieciowych rzeczy,dzisiaj na pierwszy ogień idą tetry. A potem mam zamiar robić pomidory do słoików i paprykę konserwową. Ryba,Peper,Maomami,Lilith za wizyty Rybko wpisz mi proszę wizytę na 4 .10 bo zauważyłam że nie podałam. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Tylko trzeba byłoby się po śliwki na giełdę wybrać ![]() za tydzień ohoho to już poważnie brzmi ![]() Cytat:
Ja bym się zapytała na poczcie,albo jego jakbym dorwała czemu nie dostarcza mi listów/paczek do rąk własnych.O to niezbyt miłe uczucie
|
||
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,
postanowiłam się przywitać my grudniowo-styczniowi wg. wyliczeń medyków 31 grudnia jako środkowy termin na prenatalnych w 23 tygodniu lekarz mówił że widzi 100% kobitkę ale moja lekarka nie chce potwierdzić bo mówi że nie widzi dokładnie gdyż mała usadowiła się na zadku i się zwyczajnie do nas wypina ![]() szczerze nie wiedziałam że istnieje taki wątek i trochę odświerzam swoje wizażowe bycie :P
|
|
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
paulinko!
trzymam kciuki ja dzis zaczelam 33 tydzien,pamietam jak niedawno chwalilas sie ze jestes w ciazy a juz lada chwila zobaczysz mala
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
Uff nadrobiłam.. trochę tego było więc nie cytowałam. Trele, widzę że jeszcze nie urodziłaś Paulina... jeeeejjj to się dzieje... widzę,że dostrzegłaś jakieś pozytywy wcześniejszego porodu i cc...,wszystko dla dobra małej, już chwila,moment i będzie z Tobą! Beatka 3mamy kciuki.Wgl się porobiło z tymi szpitalami...Kasiula doczytałam,żeTy też wylądowałaś w szpitalu... najważniejsze,że już w domku.A Marcelek ładnie przybrał ![]() Dzidzia, Wituś dzielnie się trzyma widzę... oby tak dalej, niech ładnie przybiera ![]() Domi za powrót do wagi Wgl widzę,że sobie fajnie czas organizujesz, masz czas na to i na tamto.. mam nadzieje,ze u mnie będzie podobnie![]() Niunia,Lusesita, gratuluję zdrowych córeczek Margot chłopczyka![]() Za wszystkie wizyty i tygodnie aleeee maluchy Nam przybierają![]() I mamy październik ![]() Podobnie jak Maomami, czasami jak sobie o tym wszystkim pomyślę to ogarnia mnie strach.. jak to wszystko będzie wyglądać jak mały pojawi się na świecie... Wkleję później foto szablonu, co malowaliśmy na ścianie... ogólnie na początek zrobiliśmy kuchę, bo ścianę mamy zieloną a szablon malowaliśmy na żółto.. i gów..no było widać...miałam w domu jeszcze niebieską farbę Duluxa więc się wkurzyłam i przemalowałam wczoraj ten szablon na niebisko- o niebo lepiej... zajeło mi to pół dnia ale było warto ![]() W dodatku łapie mnie jakieś choróbsko, od 2 dni mam katar ale tylko jedną dziurkę mi zapycha P.S Witam nową mamusię Ale masz huczny termin, hihi...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-01 o 10:18 |
|
|
|
#3958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie mi przypomniałaś że też powinnam była dzisiaj skoczyć na badanka. Ale to jutro najwyżej,bo to badania od lekarza POZ i muszę jeszcze skserować. Nasturacja,Newtrend Jak samopoczucie? Już doczytałam ,herbatak imbirowa powinna Ci trochę pomóc.Cytat:
![]() Ja już się gubię w tych tygodniach.Jak to leci,na Waszych przykładach widzę że mi dni przez palce umykają.Ale tak to jest jak człowieka coś pochłonie to czas zapyla. Cytat:
Nieraz nie mam ![]() Dziękuje za awans ![]() Ciekawe czy Titek dalej pośladami w dole
|
|||
|
|
|
#3959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pudło z ☠☠☠☠☠☠☠andią czyli wszystko i nic omijam szeroki łukiem bo nie chce mi się przebierać. Tam jest wszystko dosłownie Cytat:
Daj znać co postanowią Cytat:
Cytat:
Do mnie to nie dociera,czytam Was i tutaj cesarka tam znowu termin się zmienił.. Mam wrażenie że urodzę ostatnia chyba że Trele mnie przebije Nasturcja Za tydzień
|
||||
|
|
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka,nie daj się ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
za tydzień
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Taka obrona to kupa stresu a po 10 minutach jest po wszystkim 
to lubię! Brawa za szafę

i moje nogi jak balony tez normalne
mnostwo kciuków . 

co to za jakieś naliczanie kosztów za plecami, bez żadnej informacji
Ale zrobiłam jej tyle, że będziemy mieć ją jeszcze dziś na obiad. I pewnie na kolację 

Ja bym się zapytała na poczcie,albo jego jakbym dorwała czemu nie dostarcza mi listów/paczek do rąk własnych.