Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 00:27   #3931
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej!

No to już jestem żoną magistra Taka obrona to kupa stresu a po 10 minutach jest po wszystkim Dobrze, że oboje mamy to za sobą.
Wczoraj poprasowałam wszystkie pieluchy i się umęczyłam, a właśnie teraz wstawiłam 2 pranie naszych ciuchów i tak w kółko - pralka/żelazko/pralka/żelazko :P Ciekawe kiedy ja to wszystko będę prasować jak mały już będzie na świecie

Coś się mało dzieje na forum ostatnio.
MAGALSKA wywołuje Cię do odpowiedzi, jak się nie odezwiesz to przyjmuję, że urodziłaś

Paulinaizabela czekam na wieści! Oby przepływy były ok!
Trele trzymam kciuki za spotkanie z położną, może jak Ci masaż zrobi i dojdziesz do domu po nim to tylko weźmiesz torbę i sruuu do szpitala!

Dziewczyny co do zapinania fotelika to uważam, że jest to mega ważna rzecz, żeby go dobrze wpiąć i do tego dobrze, ciasno zapiąć dziecko pasami! Większość rodziców robi to źle i w razie W dzieciątko nie będzie odpowiednio zabezpieczone! Poczytajcie o tym, obejrzyjcie filmiki na YT bo tylko od nas zależy czy zapewnimy naszemu dziecku odpowiednie zabezpieczenie!

Domii jak to w rożku dostałaś małego na wyjście??? To jak wy go zapieliście do fotelika???

Teraz obowiązuje na becikowe max dochód 1922 zł netto na osobę, jak masz więcej to guzik dostaniesz. Dochody liczą się z roku wcześniej.

Oby tym razem lekarce się nie spieszyło i potraktowała Cię poważnie i z należytą uwagą! Daj znać jak tam!

Biedna Ty, strasznie Wam wspołczuję. Dobrze, że mama przyszła do pomocy ale znając życie za chwile i ją rozłoży... a mężul zdrowy?

Żadnej pracy się nie boisz to lubię! Brawa za szafę

Zmykam się trochę położyć bo plecki mnie bolą. Będę czytać Was na telefonie

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

A właśnie, mam fajną broszurkę z instruktażem ćwiczeń na "po porodzie", jak chcecie to Wam później zeskanuję. Chcecie???
Gratulacje dla męża

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Witam sie popoludniowa pora z kawka.

Na wizycie ok, szyjka długa, zamknięta. Córcia akurat wypchalac główkę jak leżałam na samolocie. Ogolnie lekarz sie zastanawiał czy to faktycznir glowka, ale usg potwierdziło, tyle ze dosyć głęboko byla usadowiona

No to jest córeczka
Ryba mozesz wpisac MARTYNKA
waga 30t3d 1324g

Anoula wpisz mi wizytę 21.10 z usg o 9.20
Gratulacje dla Was,kolejna córa

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
NO wlasnie mialam o to pytac , to juz chyba lepiej wiesc na rekach co ?

Ja juz wrocilam . Tak jak myslalam - szalu nie ma .
Mocz i cisnienie ok choc mialam 142/88 - ale teraz to juz podobno normalne i moje nogi jak balony tez normalne
Zajrzala mi do srodka, wg niej szyjki nie ma , wiec nie ma co masoawac - wiec masazu nie bylo .
W piatek na 8.45 mam wizyte z nia w szpitalu . Bedziemy robic krew , podobno jakis lekarz zajrzy mi do srodke ( kazala mi wziasc te duze podpaski ) usg , ktg i wogole maja mnie tam ocenic co i jak . Wedlug tego co tam stwierdza Dostane date i godzine indukcji . POdobno nie pozniej niz na srode.
Powiedzialam jej o moich obawach co do wagi Majki . Wymacala mnie i powiedziala ze dziecko bedzie okolo 3,5 kg
Na koniec powiedziala ze mam isc do domu - zrobic sobie mega ostre jedzenie , polezec , pozniej isc na spacer 40 min a pozniej seks . I tak trzy dni pod rzad ..

POwiedziala ze w takich przypadkach jak moj , gdzie to nie szyjka jest problemem a brak skurczy porod wyglada tak ze albo jest psik! I dziecko na swiecie albo konczy sie CC bo skurczy nie ma .

Powiedziala tez ze mam pic ta herbate z lisci , 3 razy dziennie i to mocna taka zeby byla ciemna. Ona nie przyspiesza porodu ale nasila skurcze , nie ma tego dlugiego meczacego wstepu tylko wszystko idzie szybciej bo skurcze sa od razu intensywniejsze ..

Ide sobie zrobic krewetki a ryzem i chilli ..

Paulina mnostwo kciuków .
E ja tam myślę że Majka przed środą wyjdzie już
Mówię Ci wyczytałam że ostre przyprawy cuda działają
Do tego dołączysz hardkorowy seks, zajerzyście mocną herbatkę,intensywne spacery.Gin Ci pogmera w piątek to może młodą zmusi do wyjścia w końcu!

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej nie mam dobrych wieści
Mała przybrała tylko 80g przez 2 tygodnie i ma nieco ponad 1600g. Chyba jutro podejmą decyzję co dalej.
Jestem załamana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymaj się kochana
Na pewno podejmą najlepszą dla Majki decyzję.
Uparciuszek z Niej,nie chce rosnąć dalej ładnie w brzuszku

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43063577]Uff i już jestem w domu, po wizycie. Dziś było o niebo lepiej bo chyba ostatnio ktoś panią dr opierdzielił i dziś wyczytywała nazwiska według godzin zapisów.

Wszystko jest ok- mimo, że źle się czuję. Na nerki i pęcherz dostałam furaginę i urosept. Na jakąś tam moją kolejną w tej ciąży kobiecą infekcję też jakieś globulki.

Spojenie boli bo niuniek głowę wcisnął mi między kości i je rozpycha- więc mam nie chodzić, nic się na to innego nie poradzi.

I wreszcie mam konkrety dotyczące cc - jesli dotrwam do terminu 23.11 (to sobota) to zrobią mi cc w poniedziałek po terminie. Jeśli cokolwiek będzie wskazywało, że urodzę wcześniej to pani dr skieruje mnie na oddział wcześniej i zrobią mi cc bez problemu. Będziemy to monitorować pod koniec października.

Na razie rozwarcie nie ma i szyjka już się nie skróciła.

Z ciekawostek: Michaś w 33 tygodniu waży... 2406g!
I wszelkie pomiary, obwody, rozwój wskazują bardziej na 34, 35 tydzień ciąży.

Kolejna wizyta 14.10 o godz. 17:00

Mam sobie odpoczywać, żyć powoli i czekać do końca października.

Dziś jestem z wizyty zadowolona, zapytałam o wszystko, dostałam odpowiedź na wszystko + leki które mam nadzieję wreszcie mi pomogą pozbyć się choćby części niemiłych dolegliwości.
[/QUOTE]

Duży chłopak!

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana....waga pokazała 101 kg rany,,,,jak ja to zgubię..pewnie przy porodzie odjedzie automatycznie z 5 kg a co z reszta? co prawda przed ciążą miałam nadwagę 92 kg, ale ponoć to zasługa mojej tarczycy ( leczyc sie na nia bede po ciazy) ponoć można tyć od tego...ja chce już urodzić i się odchudzic, bo ja naprawdę to już nie mam w czym chodzić, wyglądam jak jakaś lumpiara...buuuuu a jeszcze mój TŻ mi dokucza że łóżko nam się psuje przez ze mnie...niby to mówi w żartach ale mimo to się strasznie przejmuje...wezme się za siebie nie ma co...jestem jak pasztet a to mój brzuszek w 30 tyg i 4 dniu ciążyZałącznik 5427565
Jak najbardziej można od niej tyć
A czemu nie leczyłaś w czasie ciąży?

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Paulinka Ja Piotruś i TŻ trzymamy kciuki

ja tez juzpo wizycie, Młody waży 2300g (34/35tydz) no i szyjka skrócona i dr mówi że bez szalenstw to on mi daje 2-3 tyg....no i Maly ma odstające uszy hehe na USG wyszedł jak elf ale Buzi znów nie pokazał...przyssał sie do kregosłupa i miał jak zwykle gdzieś mnie i dr....

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
No i już wszystko wiem.
Lekarka była i mówiła, że małej będzie lepiej jak ją wyciągną i będą tuczyć poza brzuchem. Mam się nie obwiniać, bo nic nie mogę zrobić, nawet jakbym jeszcze więcej odpoczywała czy się jeszcze lepiej odżywiała to i tak nic nie da...
Jutro przyjdzie do mnie lekarz z neonatologii porozmawiać co mnie czeka, pokazać zdjęcia takich maluszków, czego mogę się spodziewać itp. A moja współlokatorka mówiła, że może weźmie mnie na oddział (ten lekarz) i pokaże maluszki i wogóle jak tam wygląda. Jutro też mają dać mi jakieś leki dla mnie i małej na mózg i nie wiem czy na coś jeszcze a cc w środę lub czwartek.
Małż pakuje właśnnie torbę. Muszę tylko podpytać tego lekarza co będę potrzebowała dla małej, bo raczej ciuszki i kosmetyki to na początku się nie przydadzą.
Powoli się z tym oswajam, tylko wkurza mnie jak wszyscy pytają jak się czuję, pocieszają itp. wtedy od razu się rozklejam

Dzięki bardzo za kciuki i wsparcie Jeszcze będą potrzebne

za wszystkie udane wizyty dziewczyny
Wspaniała opieka,wszystko wytłumaczą i pokażą
To bardzo szybko podjęli decyzję,widać że zależy im bardzo na zdrówku Małej
Z jednej strony już niedługo zobaczysz Majkę, a z drugiej życzę Wam dużo sił bo na pewno będą Wam potrzebne

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 00:33   #3932
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Kochane, spieszę donieść, że jednak dziewczynka
proszę o dopisanie na 1 stronie

najważniejsze, ze pięknie rosnie - gin posprawdzal wszystko wody w normie, z lozyskiem tez ok...jedyne co, to,ze jeszcze ulozona jest pośladkowo...ale do 35 tyg. jeszcze się może obrócić

mamy piękne nagranie jak ziewa i api z raczka pod policzkiem
usta ma duże po Tatusiu

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Czytam Was od rana na bieżąco, ale nie mam jakoś weny cytowania wszystkich...

dziewczyny za wizyty!! Widzę, że tu niezłe klocki się szykują

Paulina - trzymamy mocno kciuki! Będzie dobrze!

Dzisiaj chyba taki dzień jakiś lewy, bo mnie złożyło w pół dosłownie. Od rana kręgosłup tak mnie boli, że w ogóle nie mogę się ogarnąć. Leżę, śpię i rozwiązuję krzyżówki. I tak cały dzień dzisiaj... Też brzuch mnie boli od dwóch dni tak jak na okres, ale to są takie szybkie epizody, więc się nie stresuję jakoś szczególnie. Denerwuje mnie tylko, że na zmianę jest mi cały czas albo za gorąco albo za zimno... I jutro TŻ wyjeżdża na cały tydzień!

Wrzucam naszą Miśkę przytuloną do brzusia Uspokaja się momentalnie i siedzi i wygrzewa i mruczy jak tylko położę ją na brzuchu. A Kubuś jak tylko poczuje mruczenie to puka do niej Coś jest na rzeczy z tymi zwierzakami i maluchami w brzuchach..

A i w ogóle według ostatniego USG wczoraj zaczęliśmy 32. tydzień czyli 8. miesiąc Ja tam zostaję przy odliczaniu wg OM, bo to tylko parę dni różnicy, ale dzisiaj sobie to uświadomiłam i do mnie dotarło, że już tylko 8 tyg!!
Słodka kocinka

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anulka Ł. jest po infekcji. Nie przytulał, na razie tylko głaszcze.

Kobieto, Ty się tam nie rozładuj, bo jak przyjdzie co do czego to będą Cię na sali operacyjnej resuscytować. Zbierz się w sobie, bo nikt Cię nie potnie w takim stanie!

Ja niestety mam balkonik. Jeśli skóra rozciągnęła się przez rozstępy, to jedyna możliwość to plastyka niestety. Całkiem się nie wciągnie.

Dobrze ktosiula napisała. Taki jest próg.

Sporo porządnych informacji. Przynajmniej wiesz na czym stoisz.

Bo to nie Twoja wina. Czegokolwiek by Ci nie powiedzieli , i tak będziesz to przeżywać, ale w Polsce panuje taka zasada- nad inkubatorkiem płaczemy tylko z radości. I uwierz, że dzieci czują niepokój rodziców. szybko rozhulasz mleczko i Majula będzie tyła w mig. Zobaczysz!
Zapytaj kochana, czy na dojrzałość płucek podają jakieś zastrzyki. Bądź dzielna. Będzie wszystko ok

My dziś wielkie g. załatwiliśmy. Wszystko w urzędach na opak, musimy jechać w środę. Ale za to przystawiłam malucha do piersi i zassał . Co prawda jest jeszcze bardzo słaby i ledwo 5 razy pociągnął. Ale to ogromny sukces, bo ponoć butelkę odrzuca. Stymuluję go palcem, miziam mu podniebienie i dzięki temu pracuje języczkiem. Potem ulał, ale ważne że umie. Bardzo ważne.
Wziął się do roboty
ważne że tak dzielnie próbuje !

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Gratuluję obu dziewuszek i reszty udanych wizyt

Dzidzia jak miło czytać o Witusiowych postępach, idzie jak burza

Paulina będzie dobrze

Trele fajna babka Ci się trafiła i wykurzcie już ta Majeczkę, bo nawet mąż mnie się już pyta, jak z pracy wraca, co tam w londynie słychać

Gdzie Nemosek? Przegapiłam coś?

Tfu tfu nie na porodówce

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 00:46   #3933
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ogarnęłam się jakoś i już mi lepiej
Nawet girki ogoliłam co było nie lada wyczynem pod tutejszym prysznicem

Miałam ktg po 20 i wszystko ok.
Spytałam położnej co muszę mieć dla małej i okazało się, że nic. Na neonatologii wszystko mają i chyba dopiero na wyjście potrzebne są ciuszki. Dla siebie na poród też nic...koszulę swoje dają do cc, podkłady i podpaski też. W sumie małż zabardzo nie ma co przywozić

Dzidziu - super wieści o Witusiu
Ja zastrzyki na płucka małej dostałam od razu jak tu wylądowałam.

Tak sobie pomyślałam, że pewnie dadzą mi ją do domku w okolicy mojego tp...tylko te ostatnie tygodnie zamiast w brzusiu będzie sobie rosła na zewnątrz.

Jeszcze raz wielkie buziaki dziewczyny

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Beatko - za Was.

za Twoje podejście.Tak trzymać.Pewnych rzeczy nie przeskoczymy.
Przekazuję "na zapas" mega dawkę optymizmu,który zresztą już posiadasz
Ale tak w razie wu

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

I zrobiłam się głodna....

Dziewczynki dzisiaj miałam wizytę i mamy potwierdzonego chłopaka
Poproszę o dopisanie KUBUSIA, który w 31t2d waży 1675 g
Rośnie zdrowo, pięknie ułożony - przynajmniej do badania dzisiaj sobie gadał do nas i ewidentnie nie podobało mu się jak lekarz próbował znaleźć jego buźkę... wiercił się wtedy straszliwie
Ze mną niestety trochę gorzej... krew i mocz wyszły ok ale szyjka zaczęła się kurczyć - z 35 na 27... nie jest źle ale na wszelki wypadek dostałam luteinę i nakaz ograniczenia ruchowego (a dzisiaj rozpoczęłam szkolenie... dobrze że tam siedzi a nie biega) co oznacza że spacery z psiną przejmie małż.

Odpoczynek wskazany

Nie chce mi się jeszcze spać więc na szarym końcu napiszę co u nas

Dzisiaj kolejny dzień ustawiania,przekładania,s zukania miejsca na wszystkie pierdółki.
Doszło nam łóżko i dzisiaj pierwsza noc na mega wygodnym materacu,bez potrzeby podkładania dwóch koców żeby było wygodniej no i mogę się kulać na łóżku nawet nie wiecie jak sie cieszę że w końcu wyśpię się jak należy a nie na twardej desce
Już coraz bardziej wszystko zaczyna przypominać dom,jednak trochę się złoszczę na samą siebie właściwie bo muszę robić sobie przerwy, nie mam takiego "swojego' powera.Brzuch twardnieje i zaczynają mi dokuczać bóle okresowe.Ale po Nospie wszystko wraca do normy.

Wylazło mi parę rozstępów z lewej strony bo Tymek tak mi się tam wypycha nie wiem czy dupcią czy pleckami.
Ale może to dziwne w ogóle mi to nie przeszkadza.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 07:10   #3934
niunia32
Zakorzenienie

dzień dobry

córa się obudziła z płaczem o 6 i po spaniu. chyba jej kolejne zęby idą...
maż przed chwilą wyszedł do pracy.

Asist22, nemosek, lubieolowki, Anulka2205

Lusesita gratuluje córeczki

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hejka wieczornie,nie miałam dzisiaj netu

Spieszę pierwsze co z informacją od Beatki
:
Jestem w szpitalu,obniżają ciśnienie,na ktg wychodzą skurcze,szyjka zgładzona,rozwarcie na opuszek palca ale spokojnie rodzić nie zamierzam.
Przy moim szczęściu urodzę i tak po terminie
Pozdrowienia dla dziewczyn
.

Nic się nie dzieje,poza tym że się nudzę i nie karmią tutaj jak u Pauliny [COLOR="Silver"]
dla Beatki

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to jestem strasznie wkurzona na lekarzy i szpitale w Belgii. Tu jest tak że u lekarza normalnie się płaci, dostaje fakturę i tą fakturę zanosi się do ubezpieczalni, gdzie następuje zwrot kosztów- to zwykle większość opłaty, niestety tu za darmo nic nie ma. System jak w średniowieczu, normalnie nie wiem jak ci ludzie tu funkcjonują . No w każdym razie byliśmy tydzień temu u ginekologa, zapłaciliśmy za wizytę i dostaliśmy tą fakturę, którą trzeba zanieść/ wysłać do ubezpieczalni a dziś dostaliśmy listem jakąś kolejną fakturę do zapłacenia a na niej tylko kod napisany, żadnej informacji za co. Podejrzewam że za szczepienie, które mi dał w związku z naszym konfliktem Rh, ale może sobie policzyli za usg, kto go tam wie. Lekarz nic nie powiedział na ten temat, normalnie w głowie mi się to nie mieści
Idę tam w piątek znowu i mam ochotę roznieść ten szpital co to za jakieś naliczanie kosztów za plecami, bez żadnej informacji może to normalnie tutaj, ale ja po prostu teraz złego słowa nie jestem w stanie powiedzieć na nasz NFZ, czasem trzeba się poużerać, żeby dostać się na wizytę, wyegzekwować jakieś świadczenie, ale to chyba mniejszy stres niż jakieś listy z tajemniczymi fakturami ze szpitala, masakra
o matko...

Cytat:
Trzymam kciuki

I zrobiłam się głodna....

Rośnie zdrowo, pięknie ułożony - przynajmniej do badania dzisiaj sobie gadał do nas i ewidentnie nie podobało mu się jak lekarz próbował znaleźć jego buźkę... wiercił się wtedy straszliwie
Ze mną niestety trochę gorzej... krew i mocz wyszły ok ale szyjka zaczęła się kurczyć - z 35 na 27... nie jest źle ale na wszelki wypadek dostałam luteinę i nakaz ograniczenia ruchowego (a dzisiaj rozpoczęłam szkolenie... dobrze że tam siedzi a nie biega) co oznacza że spacery z psiną przejmie małż.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 07:13   #3935
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Fuksjowy kombinezon
Noooo Wrzucę potem foto, bo nie widzę takiego na necie.

Cytat:
lekarz mówi, że ma jeszcze czas, mam sobie teraz tym nie zawracać głowy. jak przyjdzie bliższy czas porodu i mała się nie obróci, to będzie szczegółowo badane jej ułożenie, wymiary, moje parametry i wspólnie będziemy decydować do dalej.
Ma jeszcze czas To mój uparciuch już nie ma. I pepper

Cytat:
No i już wszystko wiem.
Lekarka była i mówiła, że małej będzie lepiej jak ją wyciągną i będą tuczyć poza brzuchem. Mam się nie obwiniać, bo nic nie mogę zrobić, nawet jakbym jeszcze więcej odpoczywała czy się jeszcze lepiej odżywiała to i tak nic nie da...
Jutro przyjdzie do mnie lekarz z neonatologii porozmawiać co mnie czeka, pokazać zdjęcia takich maluszków, czego mogę się spodziewać itp. A moja współlokatorka mówiła, że może weźmie mnie na oddział (ten lekarz) i pokaże maluszki i wogóle jak tam wygląda. Jutro też mają dać mi jakieś leki dla mnie i małej na mózg i nie wiem czy na coś jeszcze a cc w środę lub czwartek.
Małż pakuje właśnnie torbę. Muszę tylko podpytać tego lekarza co będę potrzebowała dla małej, bo raczej ciuszki i kosmetyki to na początku się nie przydadzą.
Powoli się z tym oswajam, tylko wkurza mnie jak wszyscy pytają jak się czuję, pocieszają itp. wtedy od razu się rozklejam

Dzięki bardzo za kciuki i wsparcie Jeszcze będą potrzebne
Super, że tak wszystko pięknie Ci tłumaczą
Najważniejsze, że w porę to wszystko zostało stwierdzone i jeśli Małej będzie lepiej poza brzuszkiem, to niech już wychodzi i szybko przybiera Zobacz, jak sobie Wituś pięknie radzi!

Cytat:
ja tez juzpo wizycie, Młody waży 2300g (34/35tydz) no i szyjka skrócona i dr mówi że bez szalenstw to on mi daje 2-3 tyg....no i Maly ma odstające uszy hehe na USG wyszedł jak elf ale Buzi znów nie pokazał...przyssał sie do kregosłupa i miał jak zwykle gdzieś mnie i dr....

Eee, to chyba tylko tak dziwnie foto wyszło, bo po urodzeniu chyba wszystkie dzieci mają przylegające uszka Nawet ja urodziłam się z przylegającymi, a nie chciałabyś ich później zobaczyć
Ciekawe, jakie będzie miała Nina Albo inaczej - jak bardzo odstające Ten gen wolałabym schować głęboko do szuflady, żeby żadne moje dziecko go nie przejęło

Cytat:

Cytat:
Doszło nam łóżko i dzisiaj pierwsza noc na mega wygodnym materacu,bez potrzeby podkładania dwóch koców żeby było wygodniej no i mogę się kulać na łóżku nawet nie wiecie jak sie cieszę że w końcu wyśpię się jak należy a nie na twardej desce
Już coraz bardziej wszystko zaczyna przypominać dom,jednak trochę się złoszczę na samą siebie właściwie bo muszę robić sobie przerwy, nie mam takiego "swojego' powera.Brzuch twardnieje i zaczynają mi dokuczać bóle okresowe.Ale po Nospie wszystko wraca do normy.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 07:26   #3936
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam synka zawsze mi się parka marzyła
mąż był pewny, że jest chłopak
to musicie robić trzecie dzieciątko, może będzie chłopiec
Cytat:

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
To nie ja mam tyle śliwek tylko Anoula
A ja nutelli śliwkowej nie zrobie, wiem że jest przepyszna podobno ale ja nie lubię w sumie śliwek w żadnej innej postaci jak tylko owocki surowe, ostatnio się dopiero skusiłam na ciasto ze śliwkami ale i tak jadłam tylko kawałki gdzie śliwek było najmniej a najwięcej kruszonki, nie mówię o powidłach bo tego to w ogóle nie tknę
a no fakt to Anoula pisała :P
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nutella śliwkowa??Czyli dżem?
nie, nie to nie jest dżem http://www.wielkiezarcie.com/recipe23922.html
Cytat:
Ale za to przystawiłam malucha do piersi i zassał . Co prawda jest jeszcze bardzo słaby i ledwo 5 razy pociągnął. Ale to ogromny sukces, bo ponoć butelkę odrzuca. Stymuluję go palcem, miziam mu podniebienie i dzięki temu pracuje języczkiem. Potem ulał, ale ważne że umie. Bardzo ważne.
dzielny ten nasz Wituś
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Wrzucam naszą Miśkę przytuloną do brzusia Uspokaja się momentalnie i siedzi i wygrzewa i mruczy jak tylko położę ją na brzuchu. A Kubuś jak tylko poczuje mruczenie to puka do niej Coś jest na rzeczy z tymi zwierzakami i maluchami w brzuchach..
moje też się tak układają
Cytat:

najważniejsze, ze pięknie rosnie - gin posprawdzal wszystko wody w normie, z lozyskiem tez ok...jedyne co, to,ze jeszcze ulozona jest pośladkowo...ale do 35 tyg. jeszcze się może obrócić

usta ma duże po Tatusiu

Cytat:
Spieszę pierwsze co z informacją od Beatki[/B]:
Jestem w szpitalu,obniżają ciśnienie,na ktg wychodzą skurcze,szyjka zgładzona,rozwarcie na opuszek palca ale spokojnie rodzić nie zamierzam.
Pozdrowienia dla dziewczyn
.

Nic się nie dzieje,poza tym że się nudzę i nie karmią tutaj jak u Pauliny
uff to dobrze że takie wieści
Cytat:

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Dzień dobry!

Zaczynamy dzisiaj 36/38 tydzień, a więc to już 9 miesiąc

zaczęliśmy wczoraj palić w piecu bo już chłodanwo w domu i od razu się przyjemniej zrobiło
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 07:27   #3937
aaby
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ja jak zwykle wstałam mężowi zrobić śniadanko i już nie chce mi się spać...
I tak siedzę i myślę, co by tu porobić Wczoraj nie umyłam podłóg i łazienki, więc może dziś to ogarnę... Choć jakoś specjalnie mi się nie chce

Muszę iść na pocztę, bo chyba moje koszule przyszły. Swoją drogą powiem, co myślę o listonoszu. Przyłazi, dzwoni domofonem pod numery, dla których ma jakieś polecone plus do jakiegoś emeryta, który zawsze mu otworzy. Wczoraj jak tylko domofon zadzwonił, to od razu wstałam i odebrałam, ale już słyszałam zamykające się drzwi od klatki i jakieś kroki na schodach. Czyli jeśli w sekundę nie odbiorę, to ten burak zakłada, że mnie nie ma i nie wchodzi na 3p., tylko zostawia awizo A ja potem muszę łazić na pocztę Co to za sprawdzanie frekwencji przez domofon?
A taki emeryt pewnie siedzi pod domofonem bo nie ma nic innego do roboty i otworzy zawsze pierwszy

Zrobiłam na kolację pyszną zapiekankę makaronową Ale zrobiłam jej tyle, że będziemy mieć ją jeszcze dziś na obiad. I pewnie na kolację

Kolorowe pranie chyba już suche. A to znaczy, że trzeba to będzie poprasować... Któraś chętna?
Zaraz kolejną porcję wrzucę... Albo kocyk truskawkowy, albo kocyki jasne... No coś tam znajdę.
I torba jest sucha (i działa! ), więc chyba dziś zacznę pakować

A w ogóle w nocy się obudziłam i chciałam się obrócić, i nie wiem, co to było - czy młoda jakoś wsadziła kolano gdzie nie trzeba czy co, ale myślałam, że mi odbyt od środka rozerwie! Dżizas, jeśli przy porodzie tak boli, tylko kawałek dalej, to pragnę cc!

beatko
dzidzia - super, że Wituś tak pięknie zassał!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-01, 07:31   #3938
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Muszę iść na pocztę, bo chyba moje koszule przyszły. Swoją drogą powiem, co myślę o listonoszu. Przyłazi, dzwoni domofonem pod numery, dla których ma jakieś polecone plus do jakiegoś emeryta, który zawsze mu otworzy. Wczoraj jak tylko domofon zadzwonił, to od razu wstałam i odebrałam, ale już słyszałam zamykające się drzwi od klatki i jakieś kroki na schodach. Czyli jeśli w sekundę nie odbiorę, to ten burak zakłada, że mnie nie ma i nie wchodzi na 3p., tylko zostawia awizo A ja potem muszę łazić na pocztę Co to za sprawdzanie frekwencji przez domofon?
A taki emeryt pewnie siedzi pod domofonem bo nie ma nic innego do roboty i otworzy zawsze pierwszy
złóż skargę na listonosza
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-01, 07:41   #3939
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

haha musiałabym w totka wygrać.
choć nie obraziłabym się na 3 dziecko :P

za tygodnie

Cytat:
Dzień dobry!

I tak siedzę i myślę, co by tu porobić Wczoraj nie umyłam podłóg i łazienki, więc może dziś to ogarnę... Choć jakoś specjalnie mi się nie chce

Zrobiłam na kolację pyszną zapiekankę makaronową Ale zrobiłam jej tyle, że będziemy mieć ją jeszcze dziś na obiad. I pewnie na kolację

Kolorowe pranie chyba już suche. A to znaczy, że trzeba to będzie poprasować... Któraś chętna?
Zaraz kolejną porcję wrzucę... Albo kocyk truskawkowy, albo kocyki jasne... No coś tam znajdę.

A w ogóle w nocy się obudziłam i chciałam się obrócić, i nie wiem, co to było - czy młoda jakoś wsadziła kolano gdzie nie trzeba czy co, ale myślałam, że mi odbyt od środka rozerwie! Dżizas, jeśli przy porodzie tak boli, tylko kawałek dalej, to pragnę cc!

beatko
a ze zwykłymi listami poleconymi też tak robi??
do mnie nie przynoszą "paczek", nawet takich większych bąbelkowych kopert.. :/ - ich pewnie w ogóle z centrali nie biorą, tylko wysyłają od razu na mój oddział poczty :/

nie podoba mi się to bardzo....

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 07:55   #3940
coralady
Wtajemniczenie

Witam z rana

Do planowanej cc jeszcze tylko 34 dni Ja to bym mogła duuuzo wcześniej powitać mojego rozrabiakę.Mam mieć cc 4.11.

niunia,lusesita gratuluje dziewczynek!!!

paulinaizabela trzymam kciuki za was,za Majeczkę-dacie radę!To dobra decyzja,lekarze wiedzą co robią.W sumie to Ci zazdroszczę,ze już będziecie razem!

lineczka gratulacje rozpoczęcia 9 miesiąca

aaby koniecznie powiedz na poczcie o co kaman z listonoszem.Ja miałam tez taką sytuacje jak byłam w ciązy z Lilą.Tyle,ze on nawet do mnie nie dzwonił tylko od razu zostawiał awizo.Widziałam go przez okno i poszłam od razu odebrać przesyłkę.Powiedziałam,że byłam w domu,listonosza z okna widziałam,ze jestem w ciązy i ciężko mi schodzić z 3 piętra itd.Od tego momentu listonosz WSZYSTKO mi przynosi na górę

A ja pędze na badania-dzisiaj w menu: mocz,morfologia i TSH.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-10-01 o 07:56
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:05   #3941
24Kasiula24
Raczkowanie

za wszystkie wizyty i trzymam kciuki za dzisiejsze

A dziś witamy sie w 36 tyg, czyli 9 miesiac ;D
A co do mojego ciśnienia to znów podskoczyło;/, te tabletki są widocznie za słabe a pewnie nic mocniejszego nie mogę;/
Naczytałam się już oczywiście na necie, że nadciśnienie w ciązy częstokończy się cesarką...ehh Już sama nie wiem, może byloby nawet lepiej jakby go wyciągneli...
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:05   #3942
peppermint patty
Rozeznanie

Nemosku- jestes chyba mistrzynia nadrabiania
obudzilam sie w nocy i z przyjemnoscia czytalam jak pracowicie na wszystko poodpisywalac

oczywscie kciuki za Beatke

a ja szykuje meza,pozniej szykuje siebie na wizyte (gimnastyka szalonego dzika),a po wizycie posiedze u mamy (bo mieszka niedaleko gabinetu do ktorego chodze),wiec dzisiaj zdecydowanie mniej mnie bedzie- ale posaram sie zlozyc zeznanie w miedzy czasie co tam u nas...

aaby- moja lazania,nieskromnie powiem,ze tez nalezala do udanych,no i tez ilosciowo poszalalam,bo spokojnie obiad mam na dzis (nie narzekam z tego powodu )

dobrego dnia mamusie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:10   #3943
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a ja szykuje meza,pozniej szykuje siebie na wizyte (gimnastyka szalonego dzika),a po wizycie posiedze u mamy (bo mieszka niedaleko gabinetu do ktorego chodze),wiec dzisiaj zdecydowanie mniej mnie bedzie- ale posaram sie zlozyc zeznanie w miedzy czasie co tam u nas...

aaby- moja lazania,nieskromnie powiem,ze tez nalezala do udanych,no i tez ilosciowo poszalalam,bo spokojnie obiad mam na dzis (nie narzekam z tego powodu )
za wizytę! Szalony dzik mnie rozwalił
No i za lazanię! Mężowi smakowała?
Ciekawe, jak tam Tymoteo jest ułożony

Kasiula - za kolejny tydzień i m-c!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-10-01, 08:12   #3944
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

usta ma duże po Tatusiu
Gratulacje!

dzidzia- super, milowy krok na przod
tasztanta- a kazdy u was tak jest ubezpieczony?Bo ja na poczatku w Niemczech bylam ubezpieczona prywatnie i wygladalo to identycznie.Do 300 euro placilam sama. Reszte przejmowalo ubezpieczenie. Od kilku lat jestem ubezpieczona u meza i tylko za niektore rzeczy dostaje faktury- np. niektore szczepionki, laserowe czyszczenie zebow itp.
lubieolowki- slodkie

Ja marze by normalnie spac. Wczoraj zasnelam o 22 ale co z tego jak o 1 sie obudzilam i do 3 nie moglam zasnac a o 5 45 pobudka, bo syn plakal. Ja nie wiem jak ja dam rade z dwojka Maly tez mnie maltretuje.Dzis znow mi wlozyl nozke pomiedzy zebra, ze moglam mu paluszki na stopkach policzyc. Bolalo niesamowicie. Mam wrazenie, ze on tam nie ma juz wogole miejsca. Brzuch nie rosnie a on tak. I moj biedny pecherz- tak mnie tam kopie, ze mam wrazenie, ze mam caly czas zapalenie pecherza.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-10-01 o 08:19
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:23   #3945
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, pogoda fatalna, noc kiepska ale mam nadzieje, że u Was dzisiaj świeci słońce. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystko co dzisiaj ma się okazać.
Myślę o Was. Trzymajcie się dzielnie!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:23   #3946
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wybił nam dziś 34tc i ostatni
Trochę się męczyłam z zaśnięciem, ale w sumie nocka w miarę
Muszę się nacieszyć brzusiem, bo możliwe że dziś ostatni dzień go noszę

kolejnych tc i miesięcy

za dzisiejsze wizyty!

Stary 2013-10-01, 08:57   #3947
ryba91
Zakorzenienie

Hej, wstałam dzisiaj mega wkurzona, nie wiem czemu.. chyba ze stresu ale spoko, pewnie mi potem przejdze nie cytuje teraz bo nei bardzo mam czas, to co pamiętam-

Taszanta- może kwestia przyzwyczajenia, ale moja siostra jest zadowolona z opieki w Belgii, na zabieg jakiś tam (nie wiem jak to sie nazywa) ale z nadgarstkiem związany nie czeka nie wiadomo ile czasu, lekarza ma zawsze. Co prawda mówi ze leki sie tam nie opłacają i faktycznie do tych dopłat/odpłat to trzeba sie przyzwyczaic

Nemosek- a dużo Wam zostało?

Margot- Gratuluję

Beatko

Za tygodnie rozpoczete

a ja sie zbieram do gina powoli, znaczy sie dopiero za jakieś 30 minut wychodzę ale trzeba sie isc przygotować

aaa dzięki za przepis na tą śliwkową nutellę :P muszę ją wypróbować choć zdaje mi sie ze gdzieś już ją jadłam.
Stary 2013-10-01, 09:19   #3948
issia88
Zakorzenienie

Witam się w ten zimowy poranek

Cytat:
Spieszę pierwsze co z informacją od Beatki:
Pozdrowienia dla dziewczyn.

Issia No co Ty mówisz z tym terminem ?
3mam kciuki, aby wszystko było okej

Co do terminu to czekam na wizytę u ginki i się wszystkiego dowiem Ale jak rozmawiam z koleżankami, które już rodziły to mówią, żebym po tym 14 była już na wszystko przygotowana

Cytat:
Witam sie popoludniowa pora z kawka.

Na wizycie ok, szyjka długa, zamknięta. Córcia akurat wypchalac główkę jak leżałam na samolocie. Ogolnie lekarz sie zastanawiał czy to faktycznir glowka, ale usg potwierdziło, tyle ze dosyć głęboko byla usadowiona

No to jest córeczka
Ryba mozesz wpisac MARTYNKA
waga 30t3d 1324g

Anoula wpisz mi wizytę 21.10 z usg o 9.20
córeczki i ładnego imienia

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43063577]Uff i już jestem w domu, po wizycie. Dziś było o niebo lepiej bo chyba ostatnio ktoś panią dr opierdzielił i dziś wyczytywała nazwiska według godzin zapisów.

Wszystko jest ok- mimo, że źle się czuję. Na nerki i pęcherz dostałam furaginę i urosept. Na jakąś tam moją kolejną w tej ciąży kobiecą infekcję też jakieś globulki.

Spojenie boli bo niuniek głowę wcisnął mi między kości i je rozpycha- więc mam nie chodzić, nic się na to innego nie poradzi.

I wreszcie mam konkrety dotyczące cc - jesli dotrwam do terminu 23.11 (to sobota) to zrobią mi cc w poniedziałek po terminie. Jeśli cokolwiek będzie wskazywało, że urodzę wcześniej to pani dr skieruje mnie na oddział wcześniej i zrobią mi cc bez problemu. Będziemy to monitorować pod koniec października.

Na razie rozwarcie nie ma i szyjka już się nie skróciła.

Z ciekawostek: Michaś w 33 tygodniu waży... 2406g!
I wszelkie pomiary, obwody, rozwój wskazują bardziej na 34, 35 tydzień ciąży.

Kolejna wizyta 14.10 o godz. 17:00

Mam sobie odpoczywać, żyć powoli i czekać do końca października.

Dziś jestem z wizyty zadowolona, zapytałam o wszystko, dostałam odpowiedź na wszystko + leki które mam nadzieję wreszcie mi pomogą pozbyć się choćby części niemiłych dolegliwości.
[/QUOTE]

Wow, duży chłopak

Cytat:
No i już wszystko wiem.

Dzięki bardzo za kciuki i wsparcie. Jeszcze będą potrzebne.

za wszystkie udane wizyty dziewczyny
Ojj, trzymam kciuki!! Głowa do góry, jesteście pod dobrą opieką i lekarze na pewno wiedzą co robią Mała się urodzi i będzie pięknie rosnąc

Cytat:
Paulinka Ja Piotruś i TŻ trzymamy kciuki

wasz mały to taki wstydniś jak moja też nigdy nie chce się pokazać, a ja muszę chodzić na dodatkowe usg

Cytat:
Ogarnęłam się jakoś i już mi lepiej
Nawet girki ogoliłam co było nie lada wyczynem pod tutejszym prysznicem

Miałam ktg po 20 i wszystko ok.
Spytałam położnej co muszę mieć dla małej i okazało się, że nic. Na neonatologii wszystko mają i chyba dopiero na wyjście potrzebne są ciuszki. Dla siebie na poród też nic...koszulę swoje dają do cc, podkłady i podpaski też. W sumie małż zabardzo nie ma co przywozić

Dzidziu - super wieści o Witusiu
Ja zastrzyki na płucka małej dostałam od razu jak tu wylądowałam.

Tak sobie pomyślałam, że pewnie dadzą mi ją do domku w okolicy mojego tp...tylko te ostatnie tygodnie zamiast w brzusiu będzie sobie rosła na zewnątrz.

Jeszcze raz wielkie buziaki dziewczyny

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Beatko - za Was.

Cytat:
Trzymam kciuki
za Kubusia! To teraz czas dla Ciebie, odpoczywaj i się oszczędzaj

Cytat:
Dzień dobry

kolejnych tc i miesięcy

za dzisiejsze wizyty!

3mam mocne kciuki!!
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:20   #3949
nasturcja7667
Zadomowienie

Hello! Ja już po wizycie u lekarza POZ. Pojechałam specjalnie na 7.20, bo babka od 7.30 przyjmuje i mimo braku miejsc, mnie przyjęła przed wszystkimi. Wybadała, wypytała i oceniła, ze tak jak mówiła Trele: mdłości ciążowe Podobno niewielka część kobiet ma je na końcu ciąży, a nie na początku. Potęguje je w dodatku ten duży Lokator w brzuchu, który uciska różne rzeczy

Mam zrobić morfo, i jeśli nie będzie strasznych spadków to spoko, z cc nie powinno być problemów mimo mdłości- po prostu anestezjolog będzie musiał się skupiać podczas wymyślania i wprowadzania znieczulenia. Ale, jeśli spadki będą duże w morfo- no to szpital i kroplówy. W życiu nie słyszałam tyle "trzeba by się położyc w szpitalu" niż w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Jak dotąd- większość uchodzi mi na sucho, liczę, że i tym razem tak będzie. Mam pić herbatkę z imbirem.

W poniedziałek mam wizytę u gina. Jak mu powiem jeszcze o mdłościach, to on chyba padnie. Ja to jestem jego pacjentką - wyzwaniem

Aaby- na poprzednim mieszkaniu też takiego listonosza miałam. Ludzie z bloków się skarżyli i go wymienili

Gratuluję dziewczynek: Niunia i Luesita!! Kolejne księżniczki na wątku

Dzidzia- aż ciężko uwierzyć, ze taki mały szkrab jak Witek ma w sobie taką siłę i wolę przetrwania!! Rozczula mnie to strasznie

I zaczynamy dziś 33/35 tydzień!!

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-10-01 o 09:21
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:24   #3950
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nemosku ja też lazilam po drzewach, wolalam auta i broic z chlopakami . Chodzić po budowach i zakladac bazy .

Paula, jesteś bardzo dzielna .

Chciałam Was pocieszyc odnosnie diety-mimo wczesniaka jem wszystko poza bardzo tlustym i wzdymajacym. Lacznie z odrobina czekolady i orzechow, kawy. Mój Maly niedojrzaly jeszcze brzuszek nie reaguje wzdeciem, kolkami ani kolorowymi kupami. Wszystko jest jak najbardziej ok.

Wy to nie macie co robić po nocach . Ja jestem po dniu tak padnieta, ze spac ide bardzo wczesnie.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Wiecie ze jeszcze do mnie nie dociera ze zaraz zaczniecie sie sypac bo już pazdziernik

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:26   #3951
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Tak mi się z łóżka nie chciało wstać, ciągle dosypiałam i miałam taki plan zrobić sobie mega piżamowy dzień, a jak w końcu wstałam to mi sie odmieniło. Słoneczko pięknie świeci w okna, zimno jest strasznie, ale samo słońce dodaje energii Zatem plany mam duże ale nie wiem czy dam radę wszystko zrobić: umyć 2 okna, zrobić wielkie prasowanie, odkurzanie + podłogi,pranie i zakupy. Niby nie brzmi to groźnie ale wolałabym, żeby mi kręgosłup nie pękł na pół bo z nim to bywa różnie

Cytat:
jeszcze na koniec nam się dzieciaczki ujawniają/potwierdzają Kubuś - piękne imię! Mam z tym imieniem mile wspomnienia i pięknie brzmi, zarówno Kubuś dla dzieciaczka, jak i Jakub dla dorosłego mężczyzny. Jak dla mnie brzmi tak męsko i baaardzo mi się podoba. Wiem, że mój TŻ by się na to imię nie zgodził więc nawet mu nie zawracałam głowy...

Cytat:

usta ma duże po Tatusiu
Dlugo Was trzymała w niepewności! Myślicie nad imieniem? Może wrzucisz jakiegoś prnt screena z filmiku?

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
ja dziś zrobiłam zakupy dla siebie. Kupiłam wszystkie rzeczy potrzebne do szpitala, oprócz kosmetyków, ale to jeszcze zdążę. Dla małego ocieplanego pajaca na wyjście.
Kupiłam mężowi na dzień chłopaka komin i zrobiłam zapiekankę makaronową. Mąż dziś założył sobie konto na fb i teraz siedzi i szuka znajomych. Masakra A zarzekał się, że nie założy.
Mały mi się tak rozpycha, że mnie wszystko w środku boli i ciężko mi oddychać. Musiałam zdjąć spodnie bo mnie przyduszały.
Jutro jadę zrobić sobie badania, ale mi się nie chce
za wyprawkę, ja ciągle nie mogę sie zebrać, żeby zamówić piżamy i szlafrok... jakoś ciężko mi podjąć decyzję :P

Cytat:
Hejka wieczornie,nie miałam dzisiaj netu

Spieszę pierwsze co z informacją od Beatki:
Pozdrowienia dla dziewczyn.

Trzymam kciuki za Beatkę!

Cytat:

Dzień dobry!

zaczęliśmy wczoraj palić w piecu bo już chłodanwo w domu i od razu się przyjemniej zrobiło
Gratuluję kolejnego tygodnia!
Późno zaczęliście grzać, u nas już spokojnie tydzień piec chodzi. W nocy to nawet przymrozki się zaczynają.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość

A co do mojego ciśnienia to znów podskoczyło;/, te tabletki są widocznie za słabe a pewnie nic mocniejszego nie mogę;/
Naczytałam się już oczywiście na necie, że nadciśnienie w ciązy częstokończy się cesarką...ehh Już sama nie wiem, może byloby nawet lepiej jakby go wyciągneli...
Jakie masz to ciśnienie? Jak serio ciągle wysokie to jedź na IP niech Cię obserwują dla Waszego bezpieczeństwa. A w moczu Ci nie wyszło żadne białko? Nie puchniesz?
To już 36 tydzień więc nawet jeśli miałoby się skończyć wcześniejszym rozwiązaniem to nie jest źle. Mierz ciśnienie regularnie i jakby co to nie zwlekaj.

Cytat:
Dzień dobry

kolejnych tc i miesięcy

za dzisiejsze wizyty!

Pogłaskaj brzuszek od wizażowuch ciotek klotek! Dzisiaj będziesz wiedzieć czy tną jutro czy w czwartek? Trzymam kciuki za rozmowę z neonatologiem, nie krępuj się i pytaj o wszystko, żeby być dobrze przygotowaną.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:39   #3952
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie ze jeszcze do mnie nie dociera ze zaraz zaczniecie sie sypac bo już pazdziernik
do nas też to nie dociera
Cytat:
Gratuluję kolejnego tygodnia!
Późno zaczęliście grzać, u nas już spokojnie tydzień piec chodzi. W nocy to nawet przymrozki się zaczynają.
późno, bo wcześniej nie było takiej potrzeby przymrozek był dopiero wczoraj wcześniej w domu było ciepło a poza tym u nas było centralne rozgrzebane bo zakładany był grzejnik w łazience i ogrzewanie podłogowe więc grzać w piecu nie mogliśmy przez to a jeszcze i tak trzeba będzie w nim grzebać bo rurki w salonie trzeba przrobić i dorzucić 2 grzejniki :P

biorę się za prasowanie, bo nigdy tego nie skończę wstawiłam pranie ale nie wiem jak to będzie schło bo taka nijaka pogoda jest, niby się przejaśnia ale nie do końca:P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-01 o 09:43
Stary 2013-10-01, 09:54   #3953
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dzidziu -
Trzeba być twardym nie miętkim
Postaram się znieść to jak najdzielniej.

Ktosiula - wydaje mi się, że dziś się dowiem jak tylko coś będę wiedziała dam znać

Mała mi szaleje w brzusiu pewnie będzie mi tego brakować...

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Boziu jakaś dziewczyna z innej sali krzyczy aż na całym oddziale ją słychać
Przynajmniej mnie te bóle ominą...trzeba szukać pozytywów

Stary 2013-10-01, 10:06   #3954
nemosek
Zakorzenienie

Hejka
Jest net będę na bieżąco

Ale dzisiaj piękne słoneczko za oknem.
Oby Wam tak świeciło dzisiaj cały dzionek.

Zaraz wstawię następną turę dzieciowych rzeczy,dzisiaj na pierwszy ogień idą tetry.

A potem mam zamiar robić pomidory do słoików i paprykę konserwową.

Ryba,Peper,Maomami,Lilith za wizyty

Rybko wpisz mi proszę wizytę na 4 .10
bo zauważyłam że nie podałam.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:

a no fakt to Anoula pisała :P

nie, nie to nie jest dżem http://www.wielkiezarcie.com/recipe23922.html

dzielny ten nasz Wituś

moje też się tak układają

uff to dobrze że takie wieści

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Dzień dobry!

Jak znajdę czas to może wypróbuje tą nutellę śliwkową.Musi byc pyszna chociaż za śliwkami w wersji innej niż surowa mniej przepadam.
Tylko trzeba byłoby się po śliwki na giełdę wybrać
za tydzień ohoho to już poważnie brzmi

Cytat:
Dzień dobry!

beatko
Bo mu tak wygodnie Ja bym się zapytała na poczcie,albo jego jakbym dorwała czemu nie dostarcza mi listów/paczek do rąk własnych.

O to niezbyt miłe uczucie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 10:13   #3955
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

cześć dziewczyny,

postanowiłam się przywitać my grudniowo-styczniowi wg. wyliczeń medyków 31 grudnia jako środkowy termin na prenatalnych w 23 tygodniu lekarz mówił że widzi 100% kobitkę ale moja lekarka nie chce potwierdzić bo mówi że nie widzi dokładnie gdyż mała usadowiła się na zadku i się zwyczajnie do nas wypina

szczerze nie wiedziałam że istnieje taki wątek i trochę odświerzam swoje wizażowe bycie :P
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:15   #3956
malinka123108
Wtajemniczenie

paulinko! trzymam kciuki ja dzis zaczelam 33 tydzien,pamietam jak niedawno chwalilas sie ze jestes w ciazy a juz lada chwila zobaczysz mala
Stary 2013-10-01, 10:16   #3957
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam mamusie

Uff nadrobiłam.. trochę tego było więc nie cytowałam.

Trele, widzę że jeszcze nie urodziłaś ale to już ostatki, mam nadzieje że obejdzi się bez męczarni i Majeczka lada dzień pojawi się na świecie.

Paulina... jeeeejjj to się dzieje... widzę,że dostrzegłaś jakieś pozytywy wcześniejszego porodu i cc...,wszystko dla dobra małej, już chwila,moment i będzie z Tobą! zazdroszczę!

Beatka 3mamy kciuki.

Wgl się porobiło z tymi szpitalami...Kasiula doczytałam,żeTy też wylądowałaś w szpitalu... najważniejsze,że już w domku.A Marcelek ładnie przybrał

Dzidzia, Wituś dzielnie się trzyma widzę... oby tak dalej, niech ładnie przybiera

Domi za powrót do wagiWgl widzę,że sobie fajnie czas organizujesz, masz czas na to i na tamto.. mam nadzieje,ze u mnie będzie podobnie

Niunia,Lusesita, gratuluję zdrowych córeczek Margot chłopczyka
Za wszystkie wizyty i tygodnie aleeee maluchy Nam przybierają

I mamy październik
Podobnie jak Maomami, czasami jak sobie o tym wszystkim pomyślę to ogarnia mnie strach.. jak to wszystko będzie wyglądać jak mały pojawi się na świecie...

Wkleję później foto szablonu, co malowaliśmy na ścianie... ogólnie na początek zrobiliśmy kuchę, bo ścianę mamy zieloną a szablon malowaliśmy na żółto.. i gów..no było widać...miałam w domu jeszcze niebieską farbę Duluxa więc się wkurzyłam i przemalowałam wczoraj ten szablon na niebisko- o niebo lepiej... zajeło mi to pół dnia ale było warto

W dodatku łapie mnie jakieś choróbsko, od 2 dni mam katar ale tylko jedną dziurkę mi zapycha

P.S Witam nową mamusię Ale masz huczny termin, hihi...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-10-01 o 10:18
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:17   #3958
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam z rana

Do planowanej cc jeszcze tylko 34 dni Ja to bym mogła duuuzo wcześniej powitać mojego rozrabiakę.Mam mieć cc 4.11.

niunia,lusesita gratuluje dziewczynek!!!

paulinaizabela trzymam kciuki za was,za Majeczkę-dacie radę!To dobra decyzja,lekarze wiedzą co robią.W sumie to Ci zazdroszczę,ze już będziecie razem!

lineczka gratulacje rozpoczęcia 9 miesiąca

aaby koniecznie powiedz na poczcie o co kaman z listonoszem.Ja miałam tez taką sytuacje jak byłam w ciązy z Lilą.Tyle,ze on nawet do mnie nie dzwonił tylko od razu zostawiał awizo.Widziałam go przez okno i poszłam od razu odebrać przesyłkę.Powiedziałam,że byłam w domu,listonosza z okna widziałam,ze jestem w ciązy i ciężko mi schodzić z 3 piętra itd.Od tego momentu listonosz WSZYSTKO mi przynosi na górę

A ja pędze na badania-dzisiaj w menu: mocz,morfologia i TSH.

Właśnie mi przypomniałaś że też powinnam była dzisiaj skoczyć na badanka.

Ale to jutro najwyżej,bo to badania od lekarza POZ i muszę jeszcze skserować.

Nasturacja,Newtrend Jak samopoczucie?
Już doczytałam ,herbatak imbirowa powinna Ci trochę pomóc.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość

Ja już się gubię w tych tygodniach.Jak to leci,na Waszych przykładach widzę że mi dni przez palce umykają.Ale tak to jest jak człowieka coś pochłonie to czas zapyla.

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Nemosku- jestes chyba mistrzynia nadrabiania
obudzilam sie w nocy i z przyjemnoscia czytalam jak pracowicie na wszystko poodpisywalac

oczywscie kciuki za Beatke

dobrego dnia mamusie
miałam wenę i nie chciało mi się spać to i sobie poczytałam.
Nieraz nie mam
Dziękuje za awans

Ciekawe czy Titek dalej pośladami w dole

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 10:26   #3959
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Hej, wstałam dzisiaj mega wkurzona, nie wiem czemu.. chyba ze stresu ale spoko, pewnie mi potem przejdze nie cytuje teraz bo nei bardzo mam czas, to co pamiętam-

Taszanta- może kwestia przyzwyczajenia, ale moja siostra jest zadowolona z opieki w Belgii, na zabieg jakiś tam (nie wiem jak to sie nazywa) ale z nadgarstkiem związany nie czeka nie wiadomo ile czasu, lekarza ma zawsze. Co prawda mówi ze leki sie tam nie opłacają i faktycznie do tych dopłat/odpłat to trzeba sie przyzwyczaic

Nemosek- a dużo Wam zostało?

Margot- Gratuluję

Beatko

Za tygodnie rozpoczete

a ja sie zbieram do gina powoli, znaczy sie dopiero za jakieś 30 minut wychodzę ale trzeba sie isc przygotować

aaa dzięki za przepis na tą śliwkową nutellę :P muszę ją wypróbować choć zdaje mi sie ze gdzieś już ją jadłam.
Remontowania,przekładania itd niewiele,ale najgorsze szukanie gdzie to ustawić gdzie tamto,żeby wszystko miało swoje miejsce.

A pudło z ☠☠☠☠☠☠☠andią czyli wszystko i nic omijam szeroki łukiem bo nie chce mi się przebierać.
Tam jest wszystko dosłownie

Cytat:
Dzień dobry

kolejnych tc i miesięcy

za dzisiejsze wizyty!

Naciesz się brzuszeczkiem, a niedługo już zobaczysz kochaną lokatorkę.
Daj znać co postanowią

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Gratulacje!

dzidzia- super, milowy krok na przod
tasztanta- a kazdy u was tak jest ubezpieczony?Bo ja na poczatku w Niemczech bylam ubezpieczona prywatnie i wygladalo to identycznie.Do 300 euro placilam sama. Reszte przejmowalo ubezpieczenie. Od kilku lat jestem ubezpieczona u meza i tylko za niektore rzeczy dostaje faktury- np. niektore szczepionki, laserowe czyszczenie zebow itp.
lubieolowki- slodkie

Ja marze by normalnie spac. Wczoraj zasnelam o 22 ale co z tego jak o 1 sie obudzilam i do 3 nie moglam zasnac a o 5 45 pobudka, bo syn plakal. Ja nie wiem jak ja dam rade z dwojka Maly tez mnie maltretuje.Dzis znow mi wlozyl nozke pomiedzy zebra, ze moglam mu paluszki na stopkach policzyc. Bolalo niesamowicie. Mam wrazenie, ze on tam nie ma juz wogole miejsca. Brzuch nie rosnie a on tak. I moj biedny pecherz- tak mnie tam kopie, ze mam wrazenie, ze mam caly czas zapalenie pecherza.
Ty to masz przejścia z małym Christianem,tak mamie dokucza

Cytat:
Nemosku ja też lazilam po drzewach, wolalam auta i broic z chlopakami . Chodzić po budowach i zakladac bazy .

Paula, jesteś bardzo dzielna .

Chciałam Was pocieszyc odnosnie diety-mimo wczesniaka jem wszystko poza bardzo tlustym i wzdymajacym. Lacznie z odrobina czekolady i orzechow, kawy. Mój Maly niedojrzaly jeszcze brzuszek nie reaguje wzdeciem, kolkami ani kolorowymi kupami. Wszystko jest jak najbardziej ok.

Wy to nie macie co robić po nocach . Ja jestem po dniu tak padnieta, ze spac ide bardzo wczesnie.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Fajnie że zaczynasz normalnie jeść i wszystko jest ok.Też tak zamierzam
Do mnie to nie dociera,czytam Was i tutaj cesarka tam znowu termin się zmienił..

Mam wrażenie że urodzę ostatnia chyba że Trele mnie przebije

Nasturcja
Za tydzień

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 10:30   #3960
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

Uff nadrobiłam.. trochę tego było więc nie cytowałam.

Trele, widzę że jeszcze nie urodziłaś ale to już ostatki, mam nadzieje że obejdzi się bez męczarni i Majeczka lada dzień pojawi się na świecie.

Paulina... jeeeejjj to się dzieje... widzę,że dostrzegłaś jakieś pozytywy wcześniejszego porodu i cc...,wszystko dla dobra małej, już chwila,moment i będzie z Tobą! zazdroszczę!

Beatka 3mamy kciuki.

Wgl się porobiło z tymi szpitalami...Kasiula doczytałam,żeTy też wylądowałaś w szpitalu... najważniejsze,że już w domku.A Marcelek ładnie przybrał

Dzidzia, Wituś dzielnie się trzyma widzę... oby tak dalej, niech ładnie przybiera

Domi za powrót do wagiWgl widzę,że sobie fajnie czas organizujesz, masz czas na to i na tamto.. mam nadzieje,ze u mnie będzie podobnie

Niunia,Lusesita, gratuluję zdrowych córeczek Margot chłopczyka
Za wszystkie wizyty i tygodnie aleeee maluchy Nam przybierają

I mamy październik
Podobnie jak Maomami, czasami jak sobie o tym wszystkim pomyślę to ogarnia mnie strach.. jak to wszystko będzie wyglądać jak mały pojawi się na świecie...

Wkleję później foto szablonu, co malowaliśmy na ścianie... ogólnie na początek zrobiliśmy kuchę, bo ścianę mamy zieloną a szablon malowaliśmy na żółto.. i gów..no było widać...miałam w domu jeszcze niebieską farbę Duluxa więc się wkurzyłam i przemalowałam wczoraj ten szablon na niebisko- o niebo lepiej... zajeło mi to pół dnia ale było warto

W dodatku łapie mnie jakieś choróbsko, od 2 dni mam katar ale tylko jedną dziurkę mi zapycha

P.S Witam nową mamusię Ale masz huczny termin, hihi...
Wklej koniecznie

Zdrówka,nie daj się

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
paulinko! trzymam kciuki ja dzis zaczelam 33 tydzien,pamietam jak niedawno chwalilas sie ze jestes w ciazy a juz lada chwila zobaczysz mala
za tydzień

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości