|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dziewczynki My już po badaniu połówkowym
![]() Maja rośnie jak na drożdżach ![]() ![]() ![]() ![]() Za to mąż w nagrodę kupił jej prezent to jego zdjęcie wrzucę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że się odezwiesz po wizycie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tż się wkręcił, więc chyba Ty nic nie kupisz małej, ale wszystko tż kupi ![]()
![]() |
#1053 |
Wtajemniczenie
|
![]() melduje, ze jestem po wizycie Zrobilam toxo i test Pappa, na wyniki musze poczekac kilka dni, wiec sie jeszcze chwile postresuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide spac, jutro was poczytam dobranoc ![]()
![]() |
#1054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bebe jednak nie to zdjęcie ![]() ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-09-30 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
dziś poczułam przelewanie po raz pierwszy. wpadłam odwiedzić rodziców i nagle czuję a mały daje znać że tam jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
Kate
![]() Uciekam spać ![]()
#1058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1059 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I zdjęcie widze - super! Mój rozmiar jeszcze mniejszy od Twojego, ale rośnie ![]() Ela, są 2 zdjecia w jednym albumie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kate, różowe bodziaki z kokardką w panterkę - bajka ![]() Dobrze, że się na Was doczekałam, przez cały dzień zaglądałam wytrwale ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zadomowienie
|
Ja też od rana dzisiaj czuję bąbelki w brzuchu.
Wróciliśmy wczoraj z urlopu, byliśmy tydzień nad morzem, mam nadzieję że się bąbel też dotlenił ![]() Mam wizytę teraz 03.10. ale bez usg, więc nawet nie dopisuję do pierwszej strony ![]() Gratuluję wszystkich bąbelków w brzuchu!
#1061 | |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękujemy
![]() Cytat:
![]() Coraz więcej dzieciaczków zaczyna dokazywać, ale fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() babe widzę brzucho ![]() Zaczynam 18tyg a dopiero dziś mi brzuch zaczęło wywalać ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Rozeznanie
|
Ja w ciagu dnia widze ten moj brzuszek a rano po spaniu to prawie go nie mam. Moj dziec jest na tylniej scianie macicy wiec sie gdzies tam w głębi chowa. Ja jestem duza ale brzucha to chyba wielkiego nie bedzie. Wszystko sie umiejscowi w srodku bardziej.
Ale jak tak sie obudze prawie plaska to zaraz sie boje ze cos sie zlego stalo z maluszkiem. Jutro mam wizyte i mam nadzieje zrohi mi USG to sie moze uspokoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Coraz więcej już kopiących maleństw-gratulacje ![]() ![]() Dziś jadę odwiedzić prawie 2 miesięcznego synka kuzynki. Ponoszę sobie bobasa przypomnę sobie jak to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki wielce zakochany był ![]() Skąd się tacy ludzie biorą? Aa... dodam, że pół roku później był już zaręczony z inną ![]() ![]() No to zdradziłam wam sekret ![]() Cytat:
![]() Rodzina to jeszcze pół biedy, ale jakby wpadli znajomi lub sąsiedzi ![]() Chyba nikogo nie powiadomię i tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja za to mam już wielki brzuch. Jak leże rano na czczo to wyraźnie widać gdzie jest macica, bo się tak odznacza ![]() I maleństwo robi się coraz ruchliwsze, już praktycznie codziennie choć raz czuje ruchy ![]() A jutro mam wizytę u gin więc podejrzę co tam słychać i podpytam co z tą amniopunkcją dalej ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Wtajemniczenie
|
Kate gratuluję badania połówkowego! Idziesz z tą ciążą jak burza
![]() A twój mężczyzna to jakiś dziwny okaz - w pozytywnym sensie ![]() Koziemleko a wiesz że właśnie miałam pisać do ciebie, co dalej z amniopunkcją będzie? czy wyznaczyli ci kolejny termin, jakie badania zlecili? aha i kto ci wystawił skierowanie na amnio, gin czy w poradni zakaźnej? pewnie pisałaś o tym, ale zapomniałam Oglądam sobie w necie stare odcinki Na dobre i na złe i akurat dzisiaj był odcinek o kobiecie w 8 tygodniu ciąży, której stwierdzono toksoplazmozę i od razu zrobili jej biopsję żeby stwierdzić czy dziecko jest zarażone. Żeby to w życiu takie proste było, nie? dowiadujesz się, że masz tokso, od razu cię kładą na oddział, robią badanie dziecka i wiesz na drugi dzień, czy dziecko jest zdrowe... Moze powinnyśmy wybrać się do szpitala do Lesnej Góry, tam nam zrobią amio od ręki ![]() A ja jestem w 12 tygodniu jeszcze tydzień i skończę I trymestr ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-10-01 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspaniale! gratulacje ![]() a mąż naprawdę zrobił wrażenie!
![]() |
#1069 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | ||||||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja też już dostałam skierowanie na krzywą cukrową - robisz jakoś teraz czy bliżej kolejnej wizyty? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kasy pierwszeństwa - poprosiłaś żeby Cię przepuścili i zrobili to bez gadania? Bo ja często też mam ochotę skorzystać jak są długie kolejki, ale z tym małym brzuchem jakoś mi głupio się prosić... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie denerwuj się - widać że siostra ma stereotypowe myślenie. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem, jestem ![]() Byliśmy w weekend na tym weselu o którym Wam kiedyś pisałam - tzn. ja bardziej na ślubie byłam bo na weselu większość czasu leżałam sobie w pokoju, ale internet tak mulił, że nie mogłam się z Wami połączyć. Wczoraj podjechałam też do pracy zawieźć zwolnienie i usłyszałam że mam się niczym nie martwić - ciekawa jestem na ile to szczere jest ![]() Miło, że o mnie pamiętacie ![]() ![]() ![]() Jeszcze ucięło mi cytowanie - rossa również gratuluję dziewczynki ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-01 o 09:21 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i takie śliczne te ubranka, szczególnie mi się podoba różowe body z kokardką ![]() asienka213 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nadzwyczajna piszesz że masz łożysko na tylniej ścianie macicy i masz mały brzuszek, aj natomiast mam na przedniej ścianie i mam duży. Więc czy jest jakaś zależność? Jak Wy macie dziewczyny? Bo mnie to zaciekawiło, może znalazła bym przyczynę dlaczego już mam taki duży brzuszek ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-01 o 09:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
Witam się w to piękne słoneczne przedpołudnie
![]() Zobaczyłam dziś na wadze magiczną liczbę 70 kg ![]() ![]() ![]() Nie czuję w ogóle ruchów dziecka, ale wszystko wskazuje na to, że ono tam jest i rośnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teQiba cieszę się, że jesteś ![]() ![]() monkaa321 nie mam pojęcia gdzie mam macicę ![]() ![]()
#1073 |
Zakorzenienie
|
Ela87 chyba łożysko??
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() No mój mąż uwielbia dzieci ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam łożysko z przodu no i już brzuszek mam, no ale w końcu jestem 21tc to już musi być coś widać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Raczkowanie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od wczoraj ten urinal biorę i już czuję poprawę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Nie przeraziło mnie to, bo nastawiłam się na początku, że ze 20 kg przytyję, może nawet i więcej. Takie mam przeczucie, że polecę w górę baaardzo dużo i będę ogromna ![]()
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
ja jedynie czuję że będę mieć ogromny brzuszek, ale sobie powtarzam że każdy jest inny i może mój organizm chce tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka moja teoria ![]() Ja tez brałam bo na początku ciązy mialam infekcje pęcherza. Właściwie jak zaszłam w ciaze bylam w trakcie infekcji i nie zdazylam jej wyleczyć. Jak bralam ten urinal to sikalam na potęgę :p I bez tego wstaje nawet 10 razy a z nim to juz w ogóle prawie nie spalam i sikalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co się będziesz upewniać co do płci, raz się panna pokazała i wystarczy, resztę zobaczysz mamciu po porodzie ![]() Cytat:
![]() też od niedzieli już na pewno czuję ruchy czyli od 16t1d ![]() ![]() a po wizycie średnio ciekawie - mam mega stan zapalny wiec dostałam antybiotyk i tonę leków. 130 zł w aptece zostawiłam ![]() ![]() usg nie miałąm więc nie wiem, jak to z dzidzią jest. mniemam, że ok. bóle brzucha były pewnie od tej infekcji. szyjka długa, trzyma, w tyłozgięciu. brzuch też miękki bez skurczy. na plusie 2 kg więc całkiem nieźle jak na 17tc. tylko brzuszek już coraz większy. wszyscy mówią, że w drugiej ciaży szybciej widać i muszę to potwierdzić. choć na razie wygląda jakbym się objadła i miała taką oponkę jakoś mi tak tylko smutno nie wiem czemu.... pewnie hormony....
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-01 o 10:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.