|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Rozmiar, hmmm tutaj jest małe utrudnienie, bo ja chodzę z metrem na zakupy. Nie wiem czy Paulinka ma długie nóżki, czy na takie firmy trafiam, ale to co ma nogawki musi być rozmiar większe i ma za długie rękawki. Moi rodzice się śmieją, że to po mnie, bo ja sobie jeansów zwykłych "giełdowych" kupić nie mogę, bo są za krótkie. Napiszę Ci PW wieczorem co i jak, bo u mnie na ciuchach to nawet starych bab brakuje ...
![]() |
#3572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spacery nam nie posłużyły. Ja się dziś znów obudziłam z mega katarem, a mała znów charczy na nosku. ![]() ![]() Jeszcze tak mnie głowa boli i kości w nogach a mała nie chciała współpracować i musiałam ją na rękach usypiać. Teraz mykam do łóżka bo pewnie długo nie pośpi. Już nie wiem co robić. ![]()
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NAdrabiałam na komórce itylko ostatnią stronę na kompie wiec przepraszam,że nie pocytowałam... Diabli,a skąd wiesz, że Nelcia pietruszki nie polubi? ![]() ![]() ![]() Cloche - ale super wieści! Dopiero co miała być planowo operacja a Wy juz w domu! Super! Ja mialam sie pochwalic fotami z wycieczki, oto one: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://merlin.pl/The-Best-Kids-Ever_.../4,595736.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ------ aaaaa nie chwaliłam Wam się... jutro jedziemy do moich rodziców ![]() straaasznie się cieszę ![]() tylko ciekawa jestem jak W. podróż zniesie. 500km ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Wtajemniczenie
|
he, hej
![]() u nas od kilku dni jest problem z jedzeniem u małego, bo zrobiło się z niego ciekawskie jajo, karmienie wygląda komicznie ![]() ![]() dziewczyny na kp - wprowadzacie gluten?, wiem wiem dużo już bylo o tym pisane, ja chcę jutro zacząć wprowadzanie - tj te 2 g kaszy mannej na wodzie a potem troche mojego mleka odciągnietego do tego diabli heh moja teściowa tez ostatnio ubolewala że mały smoczka nie bierze, bo jak to tak wychodzić z nim na spacer bez zatkanej buzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i oby, oby bo to niebezpieczne dla Was jest... Ash super fotki!! Jaki Ty masz ogon w chuście ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- nie wprowadzam jeszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
siedzę i myślę
|
mamusie, które rozszerzają dietę... dodajecie do marchewki ugotowanej kilka łyżeczek kleiku ryżowego ? bo u mnie w książce z przepisami jest właśnie żeby dodać... ale od 5 miesiąca już można?
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Wtajemniczenie
|
chyba żeby zagęścić, na jakimś słoiczku z owocem też w składzi był ten kleik
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- podaj mi tytuł Twojej książki z której korzystasz, może bratowej podsunę |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cześc!
brrr jakie zinoooo ![]() Byłam na zakupach i musiałam wejść do pepco i kupić młodemu bylejakie rękawiczki bo m yślałam, ze mu paluszki odpadną zimna ![]() Sama jestem zakatarzona ![]() Jutro mam ślubowanie u Z. Kupiłam zupkę jarzynkową z indykiem czy jakimś innym ptasiorem dla młodego i od jutra startujemy. Widzę, ze je coraz mniej mleka i czeka z utęsknieniem na te zupki ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() Żeby dziecko miałao bardziej treściwe jedzenie=żeby się najadło i w moim przypadku dłużej spało ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Justi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | ||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() książka http://www.empik.com/kuchnia-dla-dzi...0146,ksiazka-p ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() my się za dwie h wybieramy z Młodym do koleżanki i jej synka. wszystko fajnie, idę 10 min do pociągu, wsiadam, jadę 25 min i wysiadam pod jej domem ... z tym że tutaj na dworcu są takie masakryczne schody że wybieram się od dwóch miesięcy już i nadal nie wiem jak to zrobimy, jakoś musimy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czekam aż pranie się wypierze i lecimy na spacer z bączkiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zęby wróciły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Mysia mi pediatra mówiła że kasza manna od 5 m-ca (ukończonego) a wcześniej można wlasnie kleik ryzowy
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() może 3 schodki bym pokonała, ale że było więcej to nie ryzykowałam.. oczywiście starszy facet przechodził obok, ale musiał mieć dużą wadę wzroku bo nie dość że nie zaproponował pomocy to zachowywał się tak jakby mnie nie widział ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2. tak, tak, szalikiem owiń, dołóż termofor i jeszcze w polara z kocem ... ciekawe co zimą wymyśli, pewnie siedzieć w domu na d.upie bo 0 stopni to za zimno na spacery ... Cytat:
Czy tylko ja nastawiam pralkę czy zmywarkę i wychodzę? ![]()
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
znalazłam fajny artykuł nt. glutenu
http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...c-779db6b59aae ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- ogólnie ta stronka bardzo fajna |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3593 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3594 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja na razie chce ten gluten mu dać przez 2 miesiące, potem rozszerzać dietę ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trudno, poczekamy. Może przejdzie a jak nie to jak będzie starsza to się pójdzie na jakiś basen, ale to jak już bardziej rozumna będzie.
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko czasem mamy problem, bo W. jak na złość chce wisieć na cycu.. Ostatnio jak jechaliśmy do Szczecina, zatrzymaliśmy się na karmienie. Mały jadł i jadł.. niby już skończył, odbił.. a każda próba odstawienia go od cyca kończyła się rykiem... w końcu wsadziłam go w fotelik i mu dawałam cyca w czasie jazdy.. nie jadł tylko ciumkał.. ale tylko w ten sposób mogliśmy kontynuować jazdę. Po chwili w końcu zasnął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
Fajna ta strona Hippa. Któraś już z niej zamawiała?
Ceny są OK jeśli doliczyć koszty wysyłki? http://dodomku.pl/kategoria/3112/swi...t_obiadki.html
Nasze szczęście Julia ![]() Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-10-01 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyszedł śpiworek, długi jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |||
Wtajemniczenie
|
Bombowe!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nasz dzielny Florek jest już w domku! ![]() Cytat:
![]() ---- ![]() Wczoraj byliśmy na 4 godzinnym spacerze. Mimo, że byłam grubo ubrana, to wieczorem miałam stan podgorączkowy i umierałam ![]() Najpierw odniosę się do kilku spraw, a później pochwalę się (chyba salvie chciała) lumpowymi zakupami dla Kuby. lonely- ![]() ![]() zęby- u nas chyba też idą. Od piątku Kuba przynajmniej raz w ciągu dnia (na szczęście w ciągu dnia) budzi się z mega płaczem. Nie idzie Go uspokoić przez pól godziny, czasami godzinę ![]() TŻ-ci- mój mnie wkurza niewąsko! Generalnie już odpuściłam. Powiedziałam Mu ostatnio, że mi już wisi, że nie ma dla mnie czasu, ale że to On będzie w ciemnej du.pie jeżeli chodzi o Kubę, bo przestałam Mu mówić, co np Mały rano robił itp. Nie będzie wiedział jak się rozwija Jego dziecko skoro ma ważniejsze sprawy niż rodzina. Delikatna poprawa jest, ale na mnie to wrażenia nie robi. macierzyński- ja na razie wzięłam pół roku 100% płatne. A bo to dziecko kosztuje, bo kredyt i pożyczka, bo etatu w szkole już nie mam itp. Teoretycznie dałabym radę wrócić i tak ustawiać zmiany, że potrzebowałabym do Kuby kogoś na 1-2 h zanim Mąż wróci z pracy. A mam 2 ciocie na rentach... No, ale u mnie w aptece dzieje się źle, szef szaleje i w ogóle i na 99% wiem, że nie chcę tam wracać. I teraz albo znajdę coś nowego od Nowego Roku albo przedłużam macierzyński. Tylko, że przy moich 60% będzie nam ciężko... teściowie- ![]() ![]() dzień chłopaka- Kubusiowi mama dzisiaj coś kupi na nowej dostawie na dzień chłopaka. A Mąż... cóż... Powiedziałam tylko, że skoro On nie obchodzi rocznicy ślubu (nawet kwiatka nie dostałam) to ja nie obchodzę dnia chłopaka.... Miałam coś jeszcze, ale nie pamiętam co... W załączeniu lumpowe zakupy- a w zasadzie ich część. Ciuszki z ostatniego zdjęcia (2 swetry i kamizelka) są na 2 latka, ale nie mogłam się oprzeć. Do czapek muszę doszyć sznureczki żeby nie podwiewało uszek Małemu. Reszta raczej na teraz, ewentualnie na zaraz ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-10-01 o 11:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam kupić jak się małej kolki zaczęły to położna poleciła. Zadzwoniłam do apteki i pytam czy mają czy jest na recepte itd i ona mi mówi że czasem na recepte czasem nie ( cokolwiek to znaczy). W każdym razie powiedziała ze jak przyjdę to sprzeda. Przyjeżdżam i ona mi mówi że jednak na recepte itd. Ja jej mówię, że mój lekarz jest na urlopie i nie mam skad recepty wziąć i ze się z nim konsultowałam ( wcale nie ale ufałam położej). Z wielką łaską mi sprzedała i jeszcze robiła mi wywody czy ja wogole wiem jak to stosować, że miesięczne dziecko to małe itd. Mówiła do mnie jakbym przy każdym jęku czy płączu małęj miała zamiar jej pchać czopek.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.