|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Jaś śpi więc mam chwilę obudzi się to idziemy na dwór bo tak ślicznie słońce świeci widzę że mowa o praniu to ja piore tak 3 razy w tygodniu wrr ale jestem zła bo dzwonili do mnie z Klubu malucha że potrzebuje pilnie do pracy już dziś po południu na pół etatu a ja teraz akurat u mamci jestem bo tz remont robi co za pech
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
Ała!!!!!!!!!!1
![]() Ku.wa osa nie użądliła
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
postaraj sie usunąć żądło i okład z octu potrzymaj ... ja zwykle nawet przy takich okładach po osach puchnę jak mnie pszczołą użądli to mam zaczerwienienie ale nic poza tym
|
#3185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to juz dłuższy czas. Cytat:
moja góra leży już od nie wiem kiedy nie mam kiedy a przy Misku się nie da bo staje przy desce. Cytat:
wysłane z fona ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
wysłane z fona
|
||||
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
udało się
![]() ale niestety uczula go bebilon ha jak pił mało to okej, a teraz cały wysypany i zielone kupki
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Katiaska super, że udało się tak bezproblemowo odstawić Antka.
![]() Cytat:
W takim razie trzymam mocno kciuki, aby szybko pojawiła się kolejna oferta. ![]()
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Katiaskaa Ula dziękuje za życzenia
|
#3189 |
|
potworkowa
|
hej
dawno mnie tu nie było, ale od przeprowadzki nasze życie zmieniło się o 180 stopni dużo spacerujemy, więcej czasu spędzamy razem we trójkę i w ogóle jest fajnie ja cały swój wolny czas wieczorem poświęcam na robienie kartek, chyba nic w życiu mi takiej satysfakcji nie sprawiało trochę jeśli chodzi o małą, to coraz więcej chodzi, łapie się czego może, żeby wstać i iść, fajnie to wygląda jak taki niecały metr tupta po podłodze gęba się jej nie zamyka, ale jeszcze nie doczekałam się "mama" wyrwie się jej niechcący czasami, ale bardzo rzadko ![]() kupiliśmy jej ostatnio ten kombinezon: http://allegro.pl/4-kolory-kombinezo...555855617.html, tyłka nie urywa, ale akurat na coś, z czego i tak szybko wyrośnie na zimę jest w sam raz mamy jeszcze jeden gruby polarowy i kurtki, więc zimę przetrwamy do tego dzisiaj dokupiliśmy te buciki: http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ieciece-kozaki ze świadomością, że pewnie koło lutego trzeba będzie wymienić.mam jeszcze tylko problem z czapką i szalikiem, bo o ile to mi się spodobało: http://allegro.pl/czapka-i-szalik-ze...572844122.html, to nie wiem, czy to nie będzie cieplejsze: http://allegro.pl/czapka-szalik-komp...571429613.html. postaram się wpadać częściej
|
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
dzisiaj spokojniejszy dzień, więc mam czas napisać wczoraj nadrabiałam odpiszę na to, co udało się zapamiętać mojej zmęczonej mózgownicy Tamlin gratulacje brzucha ja ostatnio zaniedbałam ćwiczenia, bo jakaś wykończona jestem psychicznie i wiadomo, że to rzutuje na fizyczne samopoczucie, ale twój brzuch mnie motywuje do [podjęcia wyzwania wygląda naprawdę super no i zazdroszczę spotkania z Anią i jej diabełkami ![]() a Matiś ci niezłego strachu napędził tym uderzeniem chyba bym padła ze strachu całe szczęście, że nic mu się nie stało Marta cieszę się, że ze zdrówkiem lepiej u was wszystkich straszny was wirus dopadł Katiaska Lewek gratuluję odcycusiowania Angel dobrze, że wróciłaś do szkoły a reakcja Jagody normalna, skoro pierwszy raz została na tak długo z kimś innym a nie z tobą z czasem powinno być lepiej w tej kwestii Kasiam Lilka bardzo mi ulżyło kiedy wyniki waszych dziewczyn okazały się w normie Iwa cieszę się, że u Ali też poprawa zdrówka nastąpiła Wszystkim maluszkom, które świętowały swoje pierwsze urodzinki w osttanim czasie życzę wszystkiego, co najlepsze!!! U nas Lili pięknie rośnie coraz więcej rzeczy potrafi i ma coraz więcej zębów w piątek ukazały nam się dwie dolne dwójki na raz a jeszcze w czwartek ich nie było, bo sprawdzałam palcem dziąsełka tym sposobem Lili ma osiem ząbków tak jak u wielu z was budzi się w nocy z płaczem i ląduje u nas w łóżku no i też pije mleko w nocy, bo w dzień nie ruszy, więc na razie wolę jej nie oduczać tego nocnego picia, bo to jej jedyne mleko w ciągu doby cytrusy podał Lili mąż i nic jej po nich nie było a kakao też już jadła w tej kaszce z nestle i również reakcji brak alergicznej aczkolwiek nie smakowałą jej ta kasza i zjadła raz tylko kilka łyżeczek potem jak próbowałam jej dawać to machała główką, że nie i uciekała z leżaczka u nas w bloku grzeją już od kilku dni i można w mieszkaniu śmigać na krótki rękaw, bo mamy stare grzejniki bez regulacji i walą ciepło na maksa a rano jak wychodzę do pracy to jest tak zimno, że wyciągam dziś rękawiczki, żeby mieć już gotowe na jutro to tyle u nas ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Weronika oby oferty pracy na tej jednej się nie skończyły - trzymam kciuki Ula współczuję ukąszenia choć mnie nigdy osa czy pszczoła nie użarła, więc nie wiem, jak to boli Kaczuszka wspaniale, że tak rodzinnie spędzacie czas piękne robisz te tworki a córcia cudna - widziałam na fb |
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Julitki!
|
|
|
|
#3192 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, już się zaopatrzyłam w potrzebne środki
Cały dzień utrzymuje jej się stan podgorączkowy. Dziąsła tylko jakby opuchnięte, są bladoróżowe, ale nic nie wyczuwam pod palcem![]() Znalazłam fajną farmę na allegro, zamierzamy sprezentować małej na roczek http://allegro.pl/smily-play-interak...563704281.html Kaczuszka, pierwszy komplecik z biedronką faktycznie prześliczny ale ten drugi będzie cieplajszy, bo wełniany i jeszcze na polarku. Lidka ja już od paru dni śmigam w rękawiczkach. Dziś założyłam na dodatek kozaki
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2013-09-30 o 19:42 |
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Meludje sie, ze żyje ale przepraszam nie mam czasu by zajrzeć na dłużej
Szkoła spoko, znam ją z lic,bo tam robiłam ale trochę rozczarowana jestem. Jeszcze w smyku wykupili kombinezon mój upatrzony i jestem zrozpaczona W dodatku znow wrócił mi ból kregoslupa i cały czas krzyż mnie napiernicza niemilosiernie. Jedynie jak leze plecakiem to nie boli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Angel to nie należysz się za bardzo plackiem
Zdrówka życzę. wysłane z fona
|
|
|
|
#3195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ojej nie wątpię że piekło...
Cytat:
za odstawienie Antka od piersi ![]() Cytat:
Cytat:
z wieczora miałam drugi tel tym razem kobieta zaprosiła mnie na rozmowę do żłobka mieszczącego się na osiedlu więc jutro na 15 jadę a Jaśkiem zajmie się mój brat dopóki mama nie wróci z pracy myślę że sobie poradzi ![]() Cytat:
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Angel zdrówka dla Was .Dzień dobry chłopcy się bawią więc ja pije kawke ![]() i niestety ponownie jesteśmy przeziębieni Fabianek smarka i kaszle,ja tak samo a dzisiaj widze,że i Gracjanka coś bierze bo mu z noska już leci i kaszel ma |
|
|
|
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w czwartek widziałam u siebie w Smyku ten kombinezon 86, śliczny jest! My już mamy, aż szkoda
Jak by co to daj znać, to też mogę się przejechać
|
|
|
|
#3199 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam Was na fb jak spacerujecie ![]() Cytat:
zdrówkaA online nie ma tego kombinezonu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj była moja nowa bratowa z bratem przywieźli wałówkę z wesela,torcik i wódkę,także znowu się obżarłam ![]() Dziś idziemy oficjalnie z prezencikiem do Kingusi córeczki mojej przyjaciółki
|
|||||
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Najlepszego dla Julitki i Lenki
My też przeziębieni
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
100 lat dla Lenki, żeby nie dawała tak mamusi w kość
! Ula o jak ładnie przyjaciółka nazwała córeczkę
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Fabianek ma drzemke więc musze posprzątać w domku bo brudno jakoś
a czuje się źle jak cholera smarkam,kaszle i nawet już wymioty mnie jakieś dopadły czekam aż maż wróci z pracy po 14 bo padne chyba ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Wszystkiego co Najlepsze dla Lenki |
|
|
|
#3203 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponieważ sama mam fazę na pomarańczę (jak z Zuzinką, czyżby to był jakiś znak ), chciałam jej ostatnio dać, ale się opamiętałam. zachowawcza jestem.czekolady (oprócz tego jednego razu, gdy teściowa jej dała polizać gorzką kilka mcy temu) nie daje, a z kakao to może spróbujemy niedługo... na razie apetyt dopisuje. zajada wszystko z naszego talerza. i kocha jajeczniczkę na parze. robię jej zazwyczaj z 2 jajek i jak się skończy to buźka nadal otwarta i am i am ![]() Cytat:
Cytat:
my przy pierwszym ząbku miałyśmy żel dentinox (albo jakoś tak), później już nie był potrzebny. Cytat:
spróbuj okład z octu. podobno też cebula pomaga? wow!! to mój okruszek ma dopiero 9,4 kg. Najlepsze życzonka dla Julitki i Lenki Marcia, lepiej się już czujecie?
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-01 o 12:32 |
||||
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zuzia właśnie ma drzemkę,ja nastawiłam obiad w parowarze i popijam herbatkę. Jak wstanie zjemy obiadek i idziemy na spacerek bo słonko świeci chociaż wiatr jest okrutny. Wszystkiego najpiękniejszego Lenko kochana
|
#3205 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej,
Komputer mi ostatnio padł więc nie nadrobiłam. Spróbuję teraz. Może Alu jeszcze chwile pośpi. Jak nie śpi to nie mam szans posiedzieć na kompie bo od razu chce na kolana, a potem wchodzi na biurko i wiadomo co dalej... Bardzo ładna. Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się Cytat:
Ja chociaż mogę sobie teraz na piwo pozwolić za to |
|||
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyły mi się pieluchy i Mati chodzi w tych do pływania
![]() Nie będę oryginalna, mnie też coś bierze bo kaszle i smarkam Lenko wszystkiego naj |
|
|
|
#3207 | |||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla naszych małych solenizantów - Julitki i Lenki!
Cytat:
![]() Czekolady nie daje wcale i drę się jak ktoś próbuje. Nasza też ma apetyt. Jajka bardzo lubi. Da się jajecznicę na parze zrobić? Raczej próbować nie będę bo mężu robi świetną na patelni i taką też podajemy Alusi. ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze szkoda, że nie udało się z tą pracą... taka szansa. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- |
|||
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Lewek, no co Ty?! teraz taka laska byłaś więc i po drugim porodzie będziesz wyglądać pięknie. jakbym miała na coś ochotę, to bym jadła i tyle. ale mnie akurat od większości potraw odrzuca. jedynie na pomarańcze ostatnio miałam chętkę i ze smakiem zjadłam. a tak wciskam w siebie wszystko na siłę. dziś prawie zwymiotowałam w trakcie mycia talerza po surówce. tak mi zaśmierdział. a nic w nim nie było. może jakaś resztka sosu...
Cytat:
Zdrówka dla Ciebie! nie dawaj się żadnemu choróbsku. dość już tego na wątku!
|
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenko wszystkiego najlepszego!!
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej dziewczyny - myślałam że będę miała urwanie głowy ale na szczęście w miarę wsyztsko się robi na bieżąco.
Widzę że jesień jest, przeziębienia też ... ja wyszłam na prostą został już tylko suchy kaszel, za to Sonii kluje sie jedynka górna i katarzysko do pasa. Właśnie piszecie o pieluchach do pływania, mi zostało ok 10 pieluch mini do pływania jak je kupiłam Sonia się w nie mieściła jeszcze ... no i się zastanawiam komu wcisnąć żeby je zużył ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

ale żeby nie było różowo, zrobiłam pranie i zaś podobna górka się uzbierała
i co najśmiejsznieje 3/4 to ubrania moich córek

Jaś śpi więc mam chwilę
co za pech

nie mam kiedy a przy Misku się nie da bo staje przy desce. 

wyrwie się jej niechcący czasami, ale bardzo rzadko 

Cały dzień utrzymuje jej się stan podgorączkowy. Dziąsła tylko jakby opuchnięte, są bladoróżowe, ale nic nie wyczuwam pod palcem

za odstawienie Antka od piersi