Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 11:53   #4111
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Do ślubu jeszcze trochę czasu. Może tylko w nerwach tak powiedział
też tak uważam
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:54   #4112
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Do ślubu jeszcze trochę czasu. Może tylko w nerwach tak powiedział
mam to gdzieś, już tyle rzeczy od niego w zyciu usłyszałam "w nerwach", ze nawet nie chciałam go prosić o to żeby był świadkiem ale mama powiedziała zebym nie kombinowała, no to poprosiłam go i teraz mam. Pomyślę albo nad kuzynostwem TŻa albo nad jedną moją koleżanką
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:57   #4113
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Dobra dzieki wam decyzja zapadła szare z różową wstążką tylko do tego różu trzeba Tż jeszcze przekonać
Oj mój chyba nie dałby się na to namówić
Stary 2013-10-01, 11:58   #4114
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
mam to gdzieś, już tyle rzeczy od niego w zyciu usłyszałam "w nerwach", ze nawet nie chciałam go prosić o to żeby był świadkiem ale mama powiedziała zebym nie kombinowała, no to poprosiłam go i teraz mam. Pomyślę albo nad kuzynostwem TŻa albo nad jedną moją koleżanką
No chyba, że tak. W takim przypadku też bym poszukała kogoś innego.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:02   #4115
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko który kolor wybrać? rozważam tez opcje zmiany koloru wstązki np.: do szarego różową? co sądzicie?
Szare zdecydowanie i do tego jakaś kontrastowa wstążka - np. róż, ale mocny
Zresztą czy zaproszenia robi się jakoś "pod kolor" albo z uwzględnieniem motywu przewodniego?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A z obrączkami mam dylemat - najbardziej podobał mi się wzór z InneObraczki. pl, z odciskami linii papilarnych. Ale znajomi straszą, że będzie się to ścierać ( nie wiem na ile to ryzyko, bo dbam o biżuterię, pracę mam biurową, a do prac domowych ściągam pierścionki i inne). Woadł mi jeszcze w oko Trinity Ring, ale czy to się nadaje na obrączkę? Co myślicie?
Moim zdaniem te z odciskami palców troszkę przekombinowane, nie w moim stylu, ale najważniejsze, że Wam się podobają. Tylko też bym sie zastanowiła czy to się nie ściera, nie znalazłaś gdzieś może opinii na ten temat w internecie?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:02   #4116
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

Dobry wybór, piękne są a TŻ nie powinien mieć nic przeciwko, wstążeczka taka malutka
oj nie wiem on ma chyba uczulenie na różowy

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

A co do stanu uzębienia to ja mam mega wąską szczękę i miałam wyrywane chyba 4 stałe zęby, a jedna para mi jeszcze nie wyrosła na szczęście są w miarę proste, choć wiadomo, mogłoby być lepiej - wg mnie prostowanie by im się przydało, ale obecnie nas nie stać, a to względy tylko estetyczne, nie wada zgryzu. A TŻ mówi że mam piękne, proste ząbki więc nie mam parcia na prostowanie, już się z nimi pogodziłam i lubię takimi, jakie są

Te zaproszenia są cudne, wg mnie szare z różową wstążką będą super, choć mnie się też granat b. podoba A jaki jest okres oczekiwania?
okres oczekiwania niby 10 dni roboczych ale na forach sa opinie że ludzie i 3 miesiące czekali

a co do ząbków jeszcze to ja miałam w dziecińtwie krzywe zęby ale od kiedy urosły mi 8 sie bardzo wyprostowały i są prawie do zaakceptowania (załącznik)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC2404.jpg (96,5 KB, 72 załadowań)

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-10-01 o 12:03
Stary 2013-10-01, 12:06   #4117
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
podjelismy z Tż decyzje co do zaproszeń - weźniemy z Amelii mimo długiego czasu oczekiwania (jak tylko zwerfikujemy godzine z księdzem będziemy zamawiać w listopadzie)

Tylko który kolor wybrać? rozważam tez opcje zmiany koloru wstązki np.: do szarego różową? co sądzicie?
mnie się podoba bardzo granat ale szare też bardzo ładne i z różową wstążką będą super zaproszenia całkiem różowe nie pasują mi na ślub, bardziej na chrzest dziewczynki
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 12:12   #4118
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
mnie się podoba bardzo granat ale szare też bardzo ładne i z różową wstążką będą super zaproszenia całkiem różowe nie pasują mi na ślub, bardziej na chrzest dziewczynki
mi tez sie granat podoba, ale troche nam nie pasuje do csałego pomysłu wesela, lepiej pójść w pudry
Stary 2013-10-01, 12:18   #4119
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
A co do stanu uzębienia to ja mam mega wąską szczękę i miałam wyrywane chyba 4 stałe zęby, a jedna para mi jeszcze nie wyrosła na szczęście są w miarę proste, choć wiadomo, mogłoby być lepiej - wg mnie prostowanie by im się przydało, ale obecnie nas nie stać, a to względy tylko estetyczne, nie wada zgryzu. A TŻ mówi że mam piękne, proste ząbki więc nie mam parcia na prostowanie, już się z nimi pogodziłam i lubię takimi, jakie są
O, to tak jak ja!
Nie mam wszystkich ósemek i czwórek albo piątek I nie mam dziur między zębami, po prostu były za bardzo stłoczone i musieli coś pousuwać.

Cóż, ja mam krzywe zęby, ale niestety, do ślubu już nic nie zrobię, bo aparat stały żeby założyć, to mi babeczka powiedziała, że żeby to się dobrze zrobiło to 1.5-2 lat muszę nosić

Będę zakładać aparat po ślubie

Po prostu nauczyłam się uśmiechać bez otwierania ust A fotografowi się powie, żeby nie robił takich, a takich ujęć i tyle. Ew. photoshop - nawet krzywe/żółte zęby fotografowane z daleka, a nie na mega zoomie, mogą wyglądać ok
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:19   #4120
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A z obrączkami mam dylemat - najbardziej podobał mi się wzór z InneObraczki. pl, z odciskami linii papilarnych. Ale znajomi straszą, że będzie się to ścierać ( nie wiem na ile to ryzyko, bo dbam o biżuterię, pracę mam biurową, a do prac domowych ściągam pierścionki i inne). Woadł mi jeszcze w oko Trinity Ring, ale czy to się nadaje na obrączkę? Co myślicie?
My będziemy mieli te z odciskami. Szczerze mówiąc wątpię żeby starły się aż tak, żeby te odciski znikły... Idąc tym tokiem myślenia, mój pierścionek za parę lat powinien się zetrzeć do zera bo jest cieniutki

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
podjelismy z Tż decyzje co do zaproszeń - weźniemy z Amelii mimo długiego czasu oczekiwania (jak tylko zwerfikujemy godzine z księdzem będziemy zamawiać w listopadzie)

Szare z niebieską/granatową wstążką.
Szary+róż dla mnie za mdło

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:21   #4121
swiat_katarzyny
Zadomowienie

justynkie ale ja jestem cukierkowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 12:25   #4122
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
justynkie ale ja jestem cukierkowa
Doczytałam właśnie o pudrach
Bierz szare z różową wstążką

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Ja spróbuję domową metodą - pasta plus woda utleniona plus soda. Ale myślę też nad paskami Crest, ponoć są dobre, można na Allegro kupić. Karolina ze Stylizacji robiła ich recenzję
W żadnym wypadku!
Kilka lat temu po przeczytaniu "mądrego artykułu" próbowałam bawić się z sodą. Efekt? Miałam tak podrażnione dziąsła, że przez ponad tydzień nie mogłam myć zębów (tylko płukanki), pić zimnych i gorących napojów, jeść pikantnych potraw.

Stary 2013-10-01, 12:34   #4123
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez sie granat podoba, ale troche nam nie pasuje do csałego pomysłu wesela, lepiej pójść w pudry
no jasne, to faktycznie lepiej wziąć ten szary z różową wstążką ja niedługo też zabieram się za zaproszenia - będę robić nowy projekt z motywem piórka
Stary 2013-10-01, 12:51   #4124
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

Daj znać jak już zamówisz i odbierzesz, ile faktycznie czekałaś.

Ja w końcu muszę zamówić te próbki.

Pisałam do nich, ile kosztuje zmiana projektu, to powiedzieli, że nic

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Mi też granat No, ale nie jestem obiektywna, bo to 'mój' kolor
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:55   #4125
justynkie
Wtajemniczenie

Dlaczego wszystkie fajne muchy są już zrobione na gotowo?
Szukam od 3 dni muchy wiązanej i jak już znajdę fajny wzór to okazuje się że ona jest gotowa a nie do zawiązania.

Macie może linki do stron gdzie można kupić muchy?

Stary 2013-10-01, 12:55   #4126
wenedka
Zakorzenienie

Hej, Dziewczyny

Ja już piszę od siebie, z UK

Niestety nie udało mi się zrobić zdjęcia sukni, bo w weekend poniósł mnie melo
Moja mama wybiera się po zdjęciew tym tygodniu

No ale zdam Wam może relację, mam na myśli w szczególnośći lubeskie PM.

Najpierw poszłyśmy z przyjciółką do REGINA DIAMANTE i powiem Wam, że byłam rozczarowana... Wybór był, moim zdaniem, naprawdę kiepski, mimo że pani była przemiła. Dodam też, że salon zakończył współpracę z Sincerity i innymi firmami.
Zmierzyłam tam kilka sukien z kolekcji Agnes (ceny w granicah 3tys. zł), ale nic nie przypadło mi do gustu. Kryształki, pasy- to nie moja bajka.

Na 12:00 byłyśmy umówione w Demi, więc zaszłyśmy na Narutowicza i wstąpiłyśmy do salonu MARGARETT, gdzie raczej chłodno zostałyśmy potaktowane. Nawet nie mogłyśmy przejrzeć wieszaków, bo w salonie rzekomo były 4 odbiory sukni tego dnia, a pani nie chciała umówić się na konkretną godzinę, inny dzień lub powiedzieć, kiedy będzie spokojniej w salonie. Wręczyła mi ulotkę, więc jej podziękowałam za miłą obsługę

Wstapiłyśmy gdzieś jeszcze na Narutowicza, nie pamiętam nazwy salonu, ale nic mi się nie podobało...

Gdy weszłyśmy do DEMI, wiedziałam, że z tej mąki będzie chleb Miła atmosfera, duży wybór, dobra obsługa i w przeciągu 30 min miałam już 2 typy, z czego kupiłam jeden Naprawdę polecam. W poniedziałek byłyśmy same w salonie, a w czwartek już złożyłam zamówienie. Od października będą też mieli kolekcję Avenue Diagonal, ale nie chciało mi się drugi raz pryjeżdżać, żeby mierzyć

Potm zaszłyśmy jeszcze do PARIS... Pani Kinga jest przemiłą osobą, ale za dużo mówi i bardzo naciska na szycie sukni. Polecam wizytę w PARIS jeśli nie wiecie w czym Wa dobrze, bo Pani potrafi doradzić, ale liczcie się z wizytą trwającą 1,5 godz., podczas której zmierzycie jedną suknię

Ogólnie było miło, ale strasznie mnie te poszukiwania wymęczyły, dlatego chyba szybciej podjęłam decyzję.

EDIT: A z gorszych wieści, to zostały zawieszone loty z Lbn do Liverpoolu, co komplikowałoby przyjazd gości na ślub Mam nadzieje, że do lata zostaną przywrócone
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-10-01 o 12:57
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:01   #4127
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczyny

Ja już piszę od siebie, z UK

Niestety nie udało mi się zrobić zdjęcia sukni, bo w weekend poniósł mnie melo
Moja mama wybiera się po zdjęciew tym tygodniu

No ale zdam Wam może relację, mam na myśli w szczególnośći lubeskie PM.

Najpierw poszłyśmy z przyjciółką do REGINA DIAMANTE i powiem Wam, że byłam rozczarowana... Wybór był, moim zdaniem, naprawdę kiepski, mimo że pani była przemiła. Dodam też, że salon zakończył współpracę z Sincerity i innymi firmami.
Zmierzyłam tam kilka sukien z kolekcji Agnes (ceny w granicah 3tys. zł), ale nic nie przypadło mi do gustu. Kryształki, pasy- to nie moja bajka.

Na 12:00 byłyśmy umówione w Demi, więc zaszłyśmy na Narutowicza i wstąpiłyśmy do salonu MARGARETT, gdzie raczej chłodno zostałyśmy potaktowane. Nawet nie mogłyśmy przejrzeć wieszaków, bo w salonie rzekomo były 4 odbiory sukni tego dnia, a pani nie chciała umówić się na konkretną godzinę, inny dzień lub powiedzieć, kiedy będzie spokojniej w salonie. Wręczyła mi ulotkę, więc jej podziękowałam za miłą obsługę

Wstapiłyśmy gdzieś jeszcze na Narutowicza, nie pamiętam nazwy salonu, ale nic mi się nie podobało...

Gdy weszłyśmy do DEMI, wiedziałam, że z tej mąki będzie chleb Miła atmosfera, duży wybór, dobra obsługa i w przeciągu 30 min miałam już 2 typy, z czego kupiłam jeden Naprawdę polecam. W poniedziałek byłyśmy same w salonie, a w czwartek już złożyłam zamówienie. Od października będą też mieli kolekcję Avenue Diagonal, ale nie chciało mi się drugi raz pryjeżdżać, żeby mierzyć

Potm zaszłyśmy jeszcze do PARIS... Pani Kinga jest przemiłą osobą, ale za dużo mówi i bardzo naciska na szycie sukni. Polecam wizytę w PARIS jeśli nie wiecie w czym Wa dobrze, bo Pani potrafi doradzić, ale liczcie się z wizytą trwającą 1,5 godz., podczas której zmierzycie jedną suknię

Ogólnie było miło, ale strasznie mnie te poszukiwania wymęczyły, dlatego chyba szybciej podjęłam decyzję.

EDIT: A z gorszych wieści, to zostały zawieszone loty z Lbn do Liverpoolu, co komplikowałoby przyjazd gości na ślub Mam nadzieje, że do lata zostaną przywrócone
Czyli kupilas suknie, tak? Jesli tak to skladam moje wielkie gratulacje jaki to model, jak wyglada ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-01, 13:09   #4128
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dlaczego wszystkie fajne muchy są już zrobione na gotowo?
Szukam od 3 dni muchy wiązanej i jak już znajdę fajny wzór to okazuje się że ona jest gotowa a nie do zawiązania.

Macie może linki do stron gdzie można kupić muchy?
Też szukam do związania, ale chyba odpuszczę... tzn. ja odpuszczę, mój TŻ nie chce odpuszczać, więc niech sam sobie szuka...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:11   #4129
misia880
Zakorzenienie

a mój TŻ raczej bedzie miał krawat woli krawat.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 13:13   #4130
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Też szukam do związania, ale chyba odpuszczę... tzn. ja odpuszczę, mój TŻ nie chce odpuszczać, więc niech sam sobie szuka...
Ja będę twardo szukać dalej...
Jest kilka wzorów na ebay'u ale wszystko z Chin, trochę strach co to przyjdzie... Z drugiej strony kosztują kilka $ więc za 30 zł nie będzie żal.

Wenedka co to za suknia? Gratulacje!

Stary 2013-10-01, 13:14   #4131
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
O, to tak jak ja!
Nie mam wszystkich ósemek i czwórek albo piątek I nie mam dziur między zębami, po prostu były za bardzo stłoczone i musieli coś pousuwać.

Cóż, ja mam krzywe zęby, ale niestety, do ślubu już nic nie zrobię, bo aparat stały żeby założyć, to mi babeczka powiedziała, że żeby to się dobrze zrobiło to 1.5-2 lat muszę nosić

Będę zakładać aparat po ślubie

Po prostu nauczyłam się uśmiechać bez otwierania ust A fotografowi się powie, żeby nie robił takich, a takich ujęć i tyle. Ew. photoshop - nawet krzywe/żółte zęby fotografowane z daleka, a nie na mega zoomie, mogą wyglądać ok
High five Ja się bałam co to u mnie będzie z ósemkami, a tu mi same wszystkie 4 wyrosły i nawet nie bolało I się zmieściły! Zęby mi się odrobinkę może od tego skrzywiły, ale nie jakoś strasznie, raczej minimalnie, a dentyści mówią, że wszystko jest ok.

Ja tak jak pisałam, już zaakceptowałam swój uśmiech z tą lekką krzywizną, więc nawet jak będą jakieś foto z wyszczerzem to trudno

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
W żadnym wypadku!
Kilka lat temu po przeczytaniu "mądrego artykułu" próbowałam bawić się z sodą. Efekt? Miałam tak podrażnione dziąsła, że przez ponad tydzień nie mogłam myć zębów (tylko płukanki), pić zimnych i gorących napojów, jeść pikantnych potraw.
Dziękuję za ostrzeżenie. Ja czytałam sporo dobrych opinii na temat takiego wybielania, bo soda i woda utleniona to skład większości profesjonalnych preparatów wybielających. Ew. zrezygnuję z sody i spróbuję samą wodą utlenioną, będę bardzo ostrożna. W sumie to każde wybielanie może mocno podrażnić dziąsła, taka już natura takiego zabiegu.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:14   #4132
enzunio
BAN stały

Justynki a szukasz czarnej czy pomarańczowej?

http://www.poszetka.com/product-pol-...-jedwabna.html
Stary 2013-10-01, 13:15   #4133
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a mój TŻ raczej bedzie miał krawat woli krawat.
Mój też
Stary 2013-10-01, 13:15   #4134
misia880
Zakorzenienie

http://tenwielkidzien.pl/jak_wybrac_obraczki_slubne
FAJNY LINK NA TEMAT OBRĄCZEK

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:16   #4135
enzunio
BAN stały

Tutaj czarne, ale mój TŻ szuka stacjonarnie...

http://www.eleganckidodatek.pl/produ...mucha-wiazana/

http://www.eleganckidodatek.pl/produ...zana-dzielona/
Stary 2013-10-01, 13:20   #4136
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Daj znać jak już zamówisz i odbierzesz, ile faktycznie czekałaś.

Ja w końcu muszę zamówić te próbki.

Pisałam do nich, ile kosztuje zmiana projektu, to powiedzieli, że nic
no to super że nic, może zrobią mi troszkę mniejsze

ale ja będę zamawiala dopiero w połowie listopada, urządza cie to?

i koniecznie zamów próbki u mnie bardzo zmieniły zdanie na temat ich zaproszeń

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

dziewczyny a czy z gotowymi muchami jest coś nie tak? mi sie bardziej podobają niż te wiązane
EDIT: http://allegro.pl/muszka-chattier-gr...525163802.html fajna

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-10-01 o 13:23
Stary 2013-10-01, 13:24   #4137
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
no to super że nic, może zrobią mi troszkę mniejsze

ale ja będę zamawiala dopiero w połowie listopada, urządza cie to?

i koniecznie zamów próbki u mnie bardzo zmieniły zdanie na temat ich zaproszeń[COLOR=Silver]
Hmm w sumie zależy jak się wyrobią

Próbki zamówię
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:25   #4138
enzunio
BAN stały

TŻ mówi, że gotowa mucha to jak krawat na gumce
Ale mi to wisi, jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na to kto jaką muchę ma
Stary 2013-10-01, 13:34   #4139
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Justynki a szukasz czarnej czy pomarańczowej?

http://www.poszetka.com/product-pol-...-jedwabna.html
Pomarańczowej albo z pomarańczowym dodatkiem. Musi skraść me serce

Cytat:
dziewczyny a czy z gotowymi muchami jest coś nie tak? mi sie bardziej podobają niż te wiązane
EDIT: http://allegro.pl/muszka-chattier-gr...525163802.html fajna
Cytat:
TŻ mówi, że gotowa mucha to jak krawat na gumce
Ale mi to wisi, jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na to kto jaką muchę ma
O to to

Stary 2013-10-01, 13:36   #4140
Dotka90
Zakorzenienie

Zamówiłam próbki z Amelii Zestaw nr 3.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości