![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
aha i przyszly te geterki, wklejam fote.
Przyszedł rozmiar 80 na metce zew. a wewnatrz pisze 90 ![]() ![]() No ale za cene 17 zł są serio spoko ![]() ![]()
#4892 | |||
Wtajemniczenie
|
dziękujemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() robię tak samo ![]() jenyyy Hani nic się nie poprawia, jeszcze w ogóle nie chce pić tych syropów, zaciska buziaka ![]() teraz zrobiłam Jej ala inhalację tzn dałam wrzątek i kilka kropel olbasa i śpi moja biedna ![]() jeszcze zła jestem bo na każda miesięcznicę dostawała jakąś pierdułkę a dzisiaj nie mam nic ![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-10-01 o 11:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domcia tez śliniaków nie uznaje i w efekcie większość ciuszków jest w plamach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przykre ![]() bokeh slicznie Hania wygląda w nowych geterkach, swoją droga to mamy dziewczynek mają się fajnie bo geterki czy leginsy są super a chlopakowie raczej ich nie ubiore właśnie wróciliśmy z godzinnego spaceru ale zmarzliśmy
![]() |
#4895 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4896 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- ja ostatnio codziennie kupuje sobie a to drożdżówkę, a to batonika ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tresselo, no tak włąsnie myślałam bo kiedyś pytałaś o saturna w tychach i ja zapytałm czy z tamtad jesteś i nie doczytałam odpowiedzi ;P a pokazywałaś nam się już ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale dziś np, mam w planach piec brownies ![]()
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ... Ale wtedy z reguły ide do sklepu po coś na obiad i w koszyczku laduje batonik ![]() nie strasz, ja sobie jeszcze wmawiam, ze nad tym panuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwile mam to powolutku nadrabiam, ale zaraz zmykam dodomu. Dzisiaj właśnie byłam u okulisty i tez mi się pogorszył ![]()
![]() |
#4901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() One są z czegoś jak rajstopy? Cytat:
o taak..;/ Nancy: przykro mi strasznie, też bym na pewno przeżywała ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() swoją drogą, to kiedyś oglądałam program,że babeczki je traktują jak własne dzieci. WYchodzą z nimi w wózkach na spacer itp.. szok. Cytat:
![]() Cytat:
pikne ![]() ![]() Cytat:
![]() nancy, przykro mi z powodu tego laba Twojego. Ale nie smutaj... może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadrobiłam piąte przez dziesiąte i doszukałam się info o fotelkiach jak byście mogły napisac czy zmianiałyście i jakie macie?? U nas nocka spoko mimo moich obaw. Katar straszny, odciągamy gigantyczne ilości ale na szczęście poza katarem nic więcej. Na noc był nurofen, smarowanie vickiem i Mała spała spokojnie. Apetytu nie straciła więc ok. Co do kupek, to u nas jest jedna rano i jedna w południe, czasem jeszcze wieczorem mały bobek się zdaży, i tak jest już odkąd regularnie zaczęła jeść: śaniadania i obaiadki ![]()
![]() |
#4904 |
Wtajemniczenie
|
i daje mojego smutasa
#4905 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do labu, to ja wiem, że nie ma tego złego ale to tak jakby skończył się pewien etap, myślałam,że po macierzyńskim wrócę na stare śmieci, do ludzi, których znam, wiem co gdzie i kiedy a tu wrócę ale nie wiem jeszcze gdzie i na jakich warunkach. I tak mi smutno, bo to jednak kilka lat życia, ile świąt, niedziel tam spędzonych. Dobra już nie smęcę... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- jaka poważna ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |||||
Wtajemniczenie
|
o jaciee
![]() Cytat:
Cytat:
To już chyba jakiś rodzaj fobii społecznej... A to o czym mówisz, że aby być psychoterapeutą trzeba przejśc terapie wlasną to akurat tu się boję, że a)nie dotrwam do tego momentu, b) że nawet jak dotrwał to własnie skupie się bardzo na sobie na swoich słabościach i zamiast czerpać z tego wiedzę jak pomagać innym to pójdę na łatwiznę i bede wszystko brać do siebie aby się wyleczyć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to będzie w Wawie czy w MMZ? Cytat:
![]() Sliczna ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj latam za małą i karmię ją palcem przecierem jabłkowym - nie trzymam się godzin, tylko tą samą porcję chcę dokończyć, co jakiś czas robię przerwy, i po ociupince ładuję do paszczy....
nałożyłam pół małego słoiczka sobie do kupka, zjadła na razie 1/3 tego.. bo najpierw ładnie otwiera buzię na widok palca z czymś, a potem już nie i płacze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4909 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja uważam zakup bujaka leżaka (w sumie prezent) za totalny bezsens... Używaliśmy i używamy tylko fotelika sam. Ale my mamy taki z bright starts do 9 kg ;/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękny smutas ![]() Lenova Ja też mam doła ze szkołą. Od jutra idę (na 3 razy w tyg), nie wiem jak Mała się będzie czuła pod opieką innych (i jak ja się będę czuła). Nie mam ochoty wracać do młodych ludzi, do profesorów, na laboratoria, jeżdżenie po całym Szczecinie ![]() ![]() ![]() Za 2 tyg przyjeżdża do mnie Mama! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/legginsy-getry-raj...562720158.html z takiej grubszej rajstopy jakby, fajne. Mam jeszcze numer 3 Cytat:
Chyba za bardzo się ta kupą małej przejęłaś :P ![]()
![]() |
#4911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Właśnie przyszliśmy od pediatry. Musieliśmy iść na kontrole po tym szpitalu. Nie pisałam Wam wcześniej ale miała w szpitalu robione usg nerek i oni się tam przejęli tą powiększoną nerką i powiedzieli żeby zrobić badanie -Scyntografie nerek żeby sprawdzić czy one dobrze pracują. No i lekarka dała nam skierowanie i termin tego badania mamy na 21 październik. Z tym że będziemy normalnie znowu przyjęte na odzdział ![]() ![]() Boję się ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Aha. Dziękuję za odpowiedzi w sprawie moich oczu. Dalej mam spuchnięte. Pytałam w aptece i poleciła mi krople i pić calcium. Jak nie przejdzie to do lekarza pójdę jutro.
#4913 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie możesz zmienić specjlizacji? strasznie długo nie widziałaś mamy... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej widzisz jednak co lekarz to opinia. Lepiej jak sprawdzicie nie zamartwiaj się na zapas ![]() Ja dziś ugotowałam Hani buraczka z ziemniakami i warzywka różne. Smakowało ![]()
![]() |
#4917 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
Kochane Mamusie!!!
Jestem mamusią maj-czerwiec 2013, udzielam się na tamtejszym wątku. Piszę ogólny apel ponieważ wiem ,że wizaż ma moc!!! Moja mama ma 46 lat. W maju tego roku nagle zachorowała. Dostała silnego rzutu choroby. Diagnoza Stwardnienie rozsiane ![]() W maju była w 2 szpitalach na oddziałach neurologicznych. Dostała kilka dawek sterydów. Jednak jej stan się pogorszył, Wylądowała na wózku inwalidzkim. Tato wzywał zaprzyjaźnionego rehabilitanta do domu co drugi dzień,który po kosztach ją godzinkę rehabilitował. Przyniosło to jakieś skutki, mama zaczęła poruszać się ledwo o balkoniku. Przejście kilku kroków to dla niej męczarnia bo zaraz nogi się trzęsą i traci równowagę. W czerwcu odbyła 6 tyg turnus rehabilitacji w Górznie. Tam dostała 2 rzutu, porażenia mięśnia twarzy, straciła na 2 tygodnie mowę.. Do tej pory ćwiczy z logopedą by mogła normalnie mówić. Teraz czeka na kolejne rehabilitacje. Prywatnie mój tato nie jest w stanie jej tego zapewnić w takim stopniu w jakim powinien. Pracuje sam, a ma na utrzymaniu jeszcze mojego 10 letniego brata. Na NFZ na miejsce w ośrodku rehabilitacji czeka się miesiącami niestety. Moja mama powinna dostawać leki na te chorobę.. Jednak na program by się dostać nie ma szans z racji wieku ![]() Koszt leczenia bez refundacji to kilka tysięcy złotych miesięcznie.. na co mojego tate nie stać. Bez leków i ciągłej rehabilitacji moja mama nie będzie sprawna, nie będzie mogła samodzielnie funkcjonować i chodzić. Ja nie jestem w stanie pomóc jej finansowo.. jedynie swoją fizyczną pomocą , co robię codziennie. Napisałam już do jednej fundacji z pytaniem o subkonto by móc zbierać dla mamy 1 % z podatków. Czekam na odzew. Jednak mam pytanie do Was. Jest tu na wizażu wiele wspaniałych osób.. sama się o tym przekonałam... Czy znajdzie się ktoś kto odpowie na mój post, apel o pomoc dla mojej mamy na leczenie i rehabilitację? ![]() Liczy się każda złotówka.. dosłownie. Mój tato chce sprzedać samochód by było chociaż na jakąkolwiek dawkę leku.. Ja próbuję go od tego odwieść ponieważ musi mieć czym dojechać do pracy żeby zarobić oraz z mamą po lekarzach. podałabym konto ..Suma zebrana była by jawna dla wszystkich.. Zamieszczę to ogłoszenie też na staraczkach i innych wątkach mamusiowych.. Nie wiem już co robić. Nie mogę patrzeć na cierpienie mojej mamy,która nie jest w stanie sama nawet się umyć. Lekarze mówią,że zmiany w mózgu są bardzo silne i szanse na całkowite wyzdrowienie żadne.. ale dzięki lekom i rehabilitacji jest szansa,że mama będzie w stanie dojść do jakiejkolwiek sprawności i chodzić choćby o kuli. Z góry przepraszam jeśli kogoś tym postem urażę... poprostu szukam pomocy dla niej gdzie się już da Wczoraj tato wiózł mamę do profesora do Złotoryi. Na początek mama ma dostać lek Interferon . Koszt miesięczny leczenia tym lekiem to ponad 2 tysiące złotych. Do tego dochodzi 1 tysiąc miesięcznie za rehabilitację ( w przerwach między turnusami na które się czeka miesiące tato musi opłacić rehabilitanta do domu) Tak więc naprawdę każda złotówka ma znaczenie ![]()
#4919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zadomowienie
|
A my wróciłyśmy od lekarza, kolejny, który nie wie skąd Julka ma takie skurcze,wymioty...mówi, taki jej urok...
no kazała zrobić morfologię, potas,magnez i badanie moczu. Jutro idziemy na pobranie krwi, mam nadzieje, że nie będziemy musieli czekać w kolejce z niemowlakiem... Był ktoś na pobraniu krwi w przychodni? jak to wygląda?wiem, ze jej trzeba będzie z żyły pobrać, bo dużo potrzeba... aha no i jakoś musimy pobrać siuśki do woreczka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.